Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Când o să ia Craiova campionatul?

De vreo doi ani, muntele oltean de optimism e mereu inundat de șuvoaie de frustrări

Permalink to Când o să ia Craiova campionatul?
marți, 2 aprilie 2019, 12:56

Acest 2-3 în care oltenii parcă s-au eternizat să tot piardă pe Arena Națională e oglinda vie a unui club și a unei echipe care de ceva vreme își tot propune fără să obțină și își tot dorește fără să poată.

Fiori adolescentini

Se pune placa jocului-spectacol de dragul numeroșilor suporteri, a ofensivei pentru inima publicului, a sufletului oltenesc volatil în superba sa întruchipare alb-albastră. Pentru a câștiga un campionat e nevoie de ceva mai mult decât acești fiori adolescentini, suavi când îl asculți pe Tudor Gheorghe, dar înecați în naivitate atunci când vorbești despre cifre, puncte și trofee.

Mult dorita, dar înșelătoarea Cupă

Anul trecut, în Bănie a ajuns trofeul Cupei, după un sfert de veac de așteptare. S-a sărbătorit cu fast, lumea a ieșit pe străzi. S-a plasat în plan secundar amănuntul că adversara din finală, merituoasa, însă totodată minuscula Hermannstadt, abia trecea hotarul dintre a doua și prima divizie. S-a început campania de vânzări din compartimentul ofensiv, dar poate că acesta e mersul firesc al vieții, fotbaliștii de o anumită valoare să plece pe bani buni. Însă la apărare nu s-a umblat aproape deloc.

Apărarea câștigă trofee

E o expresie tocită, dar adevărată, la fel ca toate locurile comune. Oltenii l-au adus în vară pe Pigliacelli, însă venirea spectaculosului portar a întărit mai mult atacul decât apărarea. Uneori, șugubățul Mirko e cel mai bun pasator al echipei sau omul pe la care trec cele mai multe mingi. Dar oamenii din fața sa sunt tot cam aceiași. Chit că a venit Donkor, pe carnetul de elev al căruia scrie Inter, măcar la nivel de juniorat. Culmea, Isaac e veriga slabă dintr-o defensivă de dinainte șubredă.

Nu Gentile, Appiano Gentile!

Chiar dacă are viteză, tehnica de prelucrător prin așchiere îi reduce mult nivelul și aproape orice atac advers are la bază un pocinog făcut de ghanezul școlit la Appiano Gentile. În rest, cu trei, cu patru sau cu șapte fundași, ariergarda olteană pare, în orice alcătuire, un mecanism la fel de afânat și de permeabil. Chiar și pentru un antrenor italian e extrem de greu să asigure ermetismul cu apărători care, individual luați, sunt de-o modestie remarcabilă.

Trei sferturi

Nici mai sus situația nu e cu mult mai roz. Te duci să bați FCSB-ul pe Național Arena avându-i în spatele vârfului pe Bărbuț, Mihăilă și Drăghici. Băieți buni, nimic de zis, tineri, de perspectivă. Dar acum un an acolo erau Gustavo, Băluță și Mitriță. Cu totul altceva! Acea linie de treisferturi dă respirația echipei, pulsul ei. De acolo se duc mingile spre Fortes, spre Koljici sau spre cine o fi. Din acest triunghi lipsește Bancu, trimis de necesități tactice stringente cu o linie mai în spate. Ceea ce taie mult nu doar din elanul lui Nicușor, ci și din forța echipei.

Trebuie să și poți

E frumos să-ți dorești titlul, să vină constant 20.000 de oameni entuziaști la meciurile de acasă, în vreme ce FCSB-ul adună cifra doar la sărbători, iar CFR-ul niciodată. Dar ca să iei campionatul trebuie să ai un lot comparabil valoric cu al rivalelor, iar în acest moment efectivul uman al Craiovei e clar sub ambele. Șanse la titlu vor fi doar atunci când se va forma o apărare măcar decentă, iar atacul va fi alcătuit din niște băieți cărora le-au trecut tuleiele.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Cosmo (48 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 13:22

Când o sa recunoască faptul ca nu e Universitatea.

sandu (9 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 13:34

"Când o face plopul pere şi richita micşunele"... Revenind, mă întreb, oare de ce pe vechiul Central sau pe Romanescu veneau doar maxim 5000 de oameni (sigur, nu mă refer la perioada Maxima), iar acum vin peste 20.000? Nu (şi) de dragul confortului? E frumos, iar eu, ca frânar, am venit special pentru asta, anul trecut, la 31 martie (a fost 0-0 atunci), să văd stadionul! Craiova e singura echipă care a reuşit să învingă CFR-ul, de două ori, în ultimele 24 de deplasări ale acesteia, aşa că mai are şanse, pt. că urmează meciul direct, la Craiova. În rest CFR nu a pierdut deloc în deplasare! Apropo de spectatori: cea mai mare asistenţă la un meci din Gruia a fost la meciul cu Inter... naţional Curtea de Argeş, abia pe locul doi Chelsea!

keepcalm (12 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 13:41

Cand no sa mai *** la fcsb, domu care ai scris acest articol, cfr care se spune ca nu este iubita e pe locul 3 la media de spectatori, pe locul 3 intr-un oras de 300 de mi de locuitori, iar fcsb care se vrea iubita e pe locul 2 intr-un oras de aproape 2 mil de locuitori, ar trebui sa aiba de cel putin 5 ori mai multi spectatori decat cfr, nu mai punem in calcul olteni, care merg din obisnuita acuma la stadion dat fiond faptul ca au stat ceva ani fara echipa in prima liga

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nea Caisa (1 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 13:57

deci primul trofeu din istorie pentru o echipa formata in 2013 nu e o mare performanta? sa fim seriosi, profitul si amagirea suporterilor sunt singurele obiective pt acest club minuscul.

Ionescu (9 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 14:01

F BUN ARTICOLUL!

reloo (1 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 14:05

frumos, corect spus. 'a vrea' nu e totuna cu 'a putea', cu 'a lupta' pentru ce vrei'. Vor sa castige numai din gura.

Crist (7 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 14:24

U Craova este in liga a 3-a Buzărine! Până când o să susțineți o clonă politică, susținută din bani publici, cu un patron de fațadă pus pe căpătuială pt.camarila psd! Păcat de suporterii ăia care se lasă prostiți etapă de etapă de fake-ul asta! Nu v-am vazut făcând o analiză serioasă! Asta numai pt.nea Ovi e prieten la cataramă cu păcălicii din conducerea clubului, incluzând-ul aici pe Marcel Popescu, clovnul suprem! Acum a bagat mâna în borcanul de *** cu o pojghiță de miere și tata Cârțu! O publicație serioasă le-ar fi dat peste nas acestor impostori! Să vă fie rușine! Ar trebui să și răspunzi la comentarii Aline, că și de aceea ai blog! Să interacționezi din când în când cu cititorii!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

JFM (79 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 14:31

Craiova va lua campionatul atunci cand jucatorii vor vorbi mai putin si vor face mult mai mult pe teren. Tari in gura, zero barat pe teren, vorbim pe rezultatele cu FCSB, aici se vede adevarata valoare. Acum o sa traga sa incurce CFR dupa ce s-au aplecat in fata lui Becali, vezi doamne mai trag la titlu, formule ca sa-l ajuti pe Becali se gasesc mereu. Chiar si scandalul dinaintea meciului a fost o petarda care sa distraga atentia de la ce teatru urma sa se intample pe teren, o dramoleta cu "arbitraje" si televiziuni care se faceau ca nu inteleg ce s-a intamplat acolo, de fapt ele sunt principalele beneficiare a acestui rezultat, campionatul e strans, asta vor si daca ele platesc competitia am senzatia ca si dicteaza tot parcursul competitiei.

marty (2 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 14:33

sandule,esti pe alta lungime de unda.si dupa 90 am avut meciuri cu 30-35 de suporteri,iar cand era piturca antrenor aveam o medie de aprox 25 000 de spectatori.in primele 20 din europa! o sa luam campionatul cand rotaru o sa doreasca si performanta nu numai bani! dar si cand va disparea cloaca fotbalului romanesc, fecesebee cu oierul ei!

marius (15 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 15:12

@nea caisa suferi de frustrare in stare avansata :) zici ca obiectivele Universitatii Craiova sunt profitul si amagirea suporterilor? e totusi mult mai bine decat fc mititelu 2017 care are drept obiective: scandalul, incompetenta, amatorismul si mediocritatea. totusi va inteleg frustrarea, jucati in anonimat cu 4,5 sute de insi la meciurile importante in Oltenia, in timp ce noi jucam cu mii de suporteri in deplasarile din Bucuresti si zeci de mii la meciurile de acasa. e normal sa va indreptati atentia spre Stiinta in conditiile in care echipa familiei mititelu exista doar ca sa fie penibila.

addriann (26 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 15:45

Este clar ca anul acesta Craiova a ratat castigarea campionatului, dar nu cred ca acest obiectiv a fost luat prea in serios de conducerea clubului.Altfel, am fi vazut si masuri datorita ratarii acestui obiectiv, pana la urma si CFR si Steaua au schimbat mai multi antrenori daca echipele lor se indepartau de locul 1... Mai mult ca sigur, vom asista la scenariul din 2018, iar o eventuala castigare a Cupei ( echipa CFR fiind ,, concentrata" pe campionat ) va reprezenta o ,, sarbatoare cu fast " ...

vete (5 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 16:07

asa e la Craiova! traim din sperante, iluzii, vise si frustrari! hai Craiova!

adain (4 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 16:23

nu inteleg de ce sustin unii in continure ca echipa e "sustinuta din bani publici"!!! CSU Craiova si-a publicat in ultimii ani bilantul financiar si oricine poate sa vada ca nu apare niciun leu din banii publici!!! dar e mai usor sa dai cu noroi decat sa cauti 15 minute si sa afli adevarul!!! sau poate e vorba de altceva!!!

tudor (4 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 17:09

da, craiova lui peste, echipa infiintata pe loc din pix, merita sa castige. premiul nesimtirii

Andrei F (98 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 17:41

Acum vreti sa faceti oltenii de ras...? In nici un caz Craiova nu merita sa castige campionatul cand este ajutata de arbitrii odata la doua meciuri,- conform GSP!!! Si plangeti dupa jucatorii transferati? Pai va reamintesc ,cu ei Craiova au avut rezultate si mai rusinoase cu Steaua? Daca ati uitat consultati statistica!Eu ca stelist va spun ca anul acesta Craiova a produs si fotbal...Daca tineti cu ei puteti sa le spuneti sa pastreze ce au facut bine...

Thomas brams (9 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 17:49

Craiova va castiga campionatul atunci cand se va mai naste un Corneliu Andrei Stroie

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 18:08

...performanta se face si cu bani ...cu multi bani ...cand o sa platim si noi salarii mari la jucatori valorosi ...o sa castigam C.C.E.

un roman (1 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 19:26

cand nu o sa mai intre Steaua , FCSB , sau cum vreti sa-i mai spuneti in play-off !!!!!! Pana una -alta sunt nasii lor , iar interviurile belicoase papagalului de Marcel Popescu de dinaintea partidei nu fac decat sa sporeasca numarul de goluri incasate !!!!!!

HB (5 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 20:09

Nici in paispe nu ma doare de fotbalul tau de doi bani si jumatate.

Zagna (18 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 21:22

Momentan Craiova nu are echipa in Liga 1, echipa care joaca pe stadionul craiovean este creata ilegal si nu poate fi Campioana, n-ar fi moral si Dumnezeu stie. Cum sti si tu, Buzarine, dar nu vrei sa sti...

Vlad (8 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 21:59

Craiova are sanse la titlu si cupa in acest sezon. A pierdut la limita cu oierii de 2 ori in deplasare, dar a avut jucatori cheie indisponibili. Multi comenteaza sa n adoarma pe aici :)

Lestie (15 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 22:17

CSU Clona Craiova nu va lua niciodata campionatul. E o facatura, la care au aderat oameni de nimic, precum Cartu si Craioveanu. Universitatea va renaste, pentru ca adevarul biruie intotdeauna.

Eugen DELCEA (2 comentarii)  •  2 aprilie 2019, 22:22

1. Ca să cumperi jucători e nevoie de bani şi nici atunci nu eşti sigur de randamentul lor şi de rezultate. 2. Actualii acţionari au preluat echipa pe fugă, ca să avem o echipă în Liga II, după ce Mititelu refuzase oferta, neavând bani şi echipă. 3. Promovarea a însemnat cheltuieli suplimentare până la încasarea drepturilor tv. 3. O Cupă europeană înseamnă alte cheltuieli suplimentare (lot, deplasări etc). 4. După câştigarea Cupei a venit şocul cu Milan dar şi tentaţia performanţei...De unde bani pentru asemenea şocuri ? Vânzarea de jucători : Vătăjelu, Băluţă, Gustavo, Mitriţă etc. Problema este că nu au fost încasaţi toţi bani la vânzare. 5. Creşterea tinerilor este o soluţie bună dar de durată. Burlacu s-a pierdut pe parcurs, nefiind folosit permanent. De învăţat în cazul lui Mihăilă ! 6. UCL este o pălărie prea mare şi pentru FCSB sau CFR iar câştigul poate fi minim. De aceea, CSU s-a focalizat pe Cupă : mai puţine tururi. Timp de pregătire în plus şi cheltuieli mai puţine...Probabil o va face şi acum. Nu cred în lupta pentru titlu trâmbiţată ! Fireşte, se vrea locul 3, pentru UEFA. Asigură încasări şi vizibilitate pentru jucătorii de vândut. 7. Rotaru are un plan echilibrat pentru evoluţia echipei. Joc frumos (începând cu Mulţescu), pentru public şi încasări, şi revalorizarea de jucători (vânzare la preţ superior). Probabil şi din cauza unor datorii de început pentru Club sau ale firmei. 8. Datorită restricţiilor financiare au fost aduşi jucători la preţuri minimale sau liberi de contract (unii, foşti care cunosc Clubul). Soluţii de avarie din care unele s-au dovedit pozitive. Aceasta graţie experienţei de impresar a lui Marcel Popescu, creatorul CFR-ului campion câţiva ani. 9. Sorin Cârţu a fost adus tot pentru ochiul lui la jucători dar şi pentru experienţa sa de antrenor. Ceea ce înseamnă că Rotaru are nevoie de încă un supervizor în ce priveşte pe Marcel Popescu şi Mangia şi că măsoară de 10 ori înainte de a investi ceva...10. CSU are spectatori (indiferent cum se numeşte echipa, dacă produce fotbal), are un stadion de excepţie şi va avea în 2 ani cea mai bună echipă din România ! Rotaru ştie să ţină Clubul în mână, Marcel Popescu a fost preşedinte de Club şi impresar, Cârţu e "uns" cu toate "alifiile" din fotbal. Mai trebuie rezolvată problema gazonului şi a marketingului. De un an i-am oferit lui Marcel Popescu cele două volume ale mele "Craiova Maxima", inclusiv cu drept de proprietate (mai multe variante), a zis că le predă patronului, am insistat apoi cu o Adresă oficială dar nu am mai primit răspuns. Dacă se pretind urmaşii Craiovei Maxima, nu ar avea de ce să ascundă performanţele acesteia, cum dorea Eugen Arnăutu, când gestiona Clubul lui G.C. Păunescu ! Dl. Marcel Popescu a uitat probabil când venea la mine acasă cu preşedintele UCva Sergiu Cătăneanu, să scriu în "Adevărul" despre preluarea Clubului de Gică Popescu. Am făcut-o, chiar insistent, chiar crezând în aportul benefic al lui Gică. UCva nu a r mai fi fost preluată de oamenii Securităţii (G.C.P), Doi ş-un Sfert (Dinel Staicu, Neţoiu), toţi dinamovişti, şi ar fi avut o soartă mai bună...11. Deşi Oanei Vasilescu (LOV) i-am făcut numai bine şi mi-a făcut apoi rău, am scris mereu că a salvat fotbalul din Craiova (stadion, CSU), inclusiv sportul din Craiova (handbal, volei, baschet). Acuzaţiile că CSU e echipa PSD sau că e clonă sunt aiurea. Dacă era echipa PSD lua campionatul deja, Rotaru nu-şi drămuia banii. Că nu e clonă au arătat instanţele şi pot dovedi şi eu, ştiu tot istoricul. 12. să scrii că CSU a fost ajutată de arbitri e o aiureală şi mai mare ! În sensul de intenţie. CSU a primit multe 11 m datorită stilului de joc şi jucătorilor tehnici. 13. Fără Craiova, fotbalul românesc ar fi o platitudine ! Acest lucru s-a dovedit încă din anii '40 (când a câtigat un campionat, nerecunoscut, fiind război) şi chiar pe vremea lui Mititelu...

Liviu 12 (16 comentarii)  •  3 aprilie 2019, 9:43

Multi dintre aia 20.000, cu varste intre 30-40 de ani, au mai multe meciuri pe noul stadion decat pe cel vechi.... ce va spune treaba asta? Ii pasa cuiva de echipa adusa cu forta de politic pe prima scena? Se duce lumea ca e stadionul nou si e cool acum la fotbal. Samantarii aia de demult, care mai pacaleau portariii la portile stadioanelor, care duhneau a tuica sau rachiu, care mai sareau si gardurile ca sa intre, mai aveau totusi habar de ABC ul fotbalului. Astia care merg ca la Mall, civilizatii, sunt cam straini de fenomen. Dar inevitabil ne indreptam in toata Europa catre sistemul american. Fenomenul Ultras e de asemenea in moarte clinica.

Bogdan (3 comentarii)  •  3 aprilie 2019, 10:58

Foarte bine punctat dl. Buzarin. Mie ca suporter mi-e teama ca in vara Mangia va pleca sau va fi dat afara. Mangia nu este exceptional, dar este un antrenor dedicat, inteligent, pasionat, foarte util echipei de talente si viitoare talente de la Craiova. Craiova va castiga campionatul cand va construi o echipa si nu o va vinde. Apararea e lenta, stange si cam atat. Mijlocul nu are un creator. Cicaldau este un pasator mecanic, bun, gen Dorinel Munteanu dar nu are sclipire ca, Lutu, Hagi, Budescu. Nici Mitrita sau Baluta nu erau sclipitori dar inventau ceva din cand in cand si asta punea presiune pe adversar de cand intra in teren. Daca face ala ceva??? Acum Craiova este o echipa bine asezata dar limitata. Doresc conducerii multa cumpatare. Hai craiova!

Vasile (11 comentarii)  •  3 aprilie 2019, 13:24

Când or zbura puii de broască.

rrr999 (1 comentarii)  •  3 aprilie 2019, 18:35

singura universitatea pentru multi dintre voi e adryan mititelu. succes si vant din pupa! realist articol. toata lumea are acum o problema cu mangia, de la fosti arbitri care au ajuns mari detinatori de terenuri agricole pe care probabil le-au cumparat cu cei 1000 de euro pe meci pe care ii luau in divizia a, pana la dalmatieni filosofi ai fotbalului. e foarte curios cum toti acesti comentatori nu observa ca in ultimul an au fost vanduti fotbalistii cheie din atac, iar pe plus suntem doar cu koljic si niste jucatori mult sub valoarea celor care au plecat. pentru ca nu poti sa-l compari pe mitrita cu fortes sau pe baluta cu andrei cristea. ca sa nu ne mai aducem aminte si de andrei ivan. iti trebuie mult noroc sa castigi titlul cu draghici, mihaila, rocha si barbut.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  4 aprilie 2019, 4:02

Craiova v-a lua campionatul cind se va decide ca vrea sa-l ia. Cu asemenea aparare-niciodata.Dupa intrarea in Comunitatea Europeana s-a inteles gresit ideea de transfer. Iau orice portughez, elvetian sau mai stiu eu ce doar ca vine din vest.Daca nu te pricepi -un transfer poate fi un esec. Dar daca transferul e gratis sau pe banii extrem de putini sunt cu mai multe sanse sa fie un esec....Apoi cum naiba sa iei un campionat daca tu ca echipa de locul 3 transferi de la Gaz Metan o echipa de locul 10???? Se vrea locul 3 si doar atit. Daca din greseala pica si Cupa-Doamne Ajuta!!!! Asta e mentalitatea de la Craiova. Si da eu sunt de acord ca Rotaru e un fel de Netoiu stelist....Se intimpla exact ca la conducerea guvernului Romaniei.... E Adrian Nastase slab??? Pai stai ca vine Ponta si te face sa-l regreti pe Nastase. Apoi cind crezi ca nu mai scapi de Ponta vine Dragnea si s-a terminat tot....si continuarea va fi aceeasi.... La Craiova se pare ca e la fel. Si la Dinamo....

Comentează