Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Gardurile dintre noi și echipa națională

Avem senzația că parcă ne desparte ceva. Și nu e vorba neapărat doar de porțile închise ale stadionului din Ploiești

Permalink to Gardurile dintre noi și echipa națională
joi, 6 septembrie 2018, 9:10

Reportajele duioase de pe la Mogoșoaia ne reamintesc că mâine jucăm cu Muntenegru, o țară stranie, într-o competiție stranie, Liga Națiunilor, unde suntem într-o urnă valorică la fel de stranie, a treia. Și vom evolua într-un peisaj straniu pentru fotbal, în fața tribunelor pustii de pe arena Petrolului.

Cine face prostii plăteşte
Imnul se va cânta pentru fotbaliști, pentru puținii ziariști acreditați, pentru câțiva oficiali, pentru telespectatori și pentru o mare de scaune galbene, albastre și goale. Dacă facem prostii, plătim. Mai fac prostii și alții, și noi am fost oaspeți acum câțiva ani, la Budapesta, în imensitatea pustie de pe Nepstadion. În zbuciumata perioadă contemporană un meci internațional fără spectatori e o întâmplare destul de frecventă, pe care va trebui s-o depășim cumva. Un moment care face parte din viață. Dar nu asta e principala problemă.

Ce sunt, de fapt, naționalele?
Problema e aceea că, de ceva vreme încoace, de vreo doi ani și ceva, între echipa națională a României și publicul ei parcă nu mai funcționează aceeași legătură afectivă ca înainte. S-a rupt ceva. Echipa națională pare să fie nu o parte a sufletului, ci o pauză în campionat, în care antrenorii de la cluburi, mai vechi sau proaspăt instalați, pun la punct niște lucruri.
Am crezut că lucrurile stau așa și prin alte părți. Că interesul pentru Bayern e mai mare decât cel pentru Deutschland, că focul pentru Napoli arde mai puternic decât cel pentru Italia, că Hala Madrid provoacă mai mult fior decât Visca Espana sau că acel Come On Liverpool depășește în intensitate clasicul Come On England.

Naţiuni fotbalistice
Recentul Campionat Mondial ne-a contrazis. Chiar dacă banii mulți sunt la cluburi, nu la Federații, în fotbalul mondial fiorul național e încă prezent. „Allez les Bleus” e încă la modă, croații tocmai ce s-au autodefinit fotbalistic în această vară, iar în tribunele de la Sankt Petersburg sau Nijni Novgorod luau loc de fiecare dată către 30.000 de argentinieni. Echipele naționale, ca noțiuni fotbalistice, încă trăiesc. Dar a noastră?

Când s-a rupt „acel ceva”?
Se prea poate ca „acel ceva” dintre noi, suporterii, și echipa națională, „acel ceva” pe care ne e extrem de greu să-l explicăm exact, să se fi rupt atunci, la Lyon, la meciul cu Albania, la golul lui Sadiku. Sau, poate, ceva mai târziu, pe vremea experimentelor lui Daum, pe vremea declarațiilor lui Daum, care ne predica precum un popă de țară că el e mai român decât românii. La banii pe care-i lua, putea spune că e mai uzbek decât uzbecii, mai capverdian decât capverdienii, mai burkinabez decât burkinabezii și chiar mai neamț decât nemții. Alaltăieri tocmai am aniversat un an de la ultimul său meci. Aniversat sau comemorat? Cine poate spune care exprimare e cea corectă?

Noul din noi
După Daum, echipa națională a fost primită cu simpatie la Ploiești cu Kazahstanul, pe Arena Națională cu Olanda sau la Craiova cu Suedia. La Cluj, cu Turcia, s-a simțit, dincolo de simpatie, chiar și ceva căldură. Ca și în Austria, acum trei luni, când mii de diasporezi (nu căutați maliție în formulare, că nu e cazul!) au aplaudat victoria cu Chile.

Cu noul staff tehnic pare să fie ceva nou. Suporterii să simtă altfel legătura cu echipa națională. Diferit nu doar față de perioada de filme horror a lui Daum, ci și față de epocile nu foarte îndepărtate ale unor tipi mereu încruntați, Nea Puiu și Nea Piți. Am trecut de la ecartul față de Herr și de la distanța de vârstă față de cei doi Nea la adresabilitatea directă. Cosmine, Jerry, Adi Mihalcea, vă simțiți aproape de noi, da?

Meciul nostru e în octombrie
Trebuie să câștigăm cu Muntenegru, chiar dacă tribunele sunt pustii. Vestea bună e că nu vine Jovetici, cu care n-avem amintiri prea plăcute. Să arătăm că suntem doar în urna a treia valorică a Ligii Națiunilor, nu și în lumea a treia. Apoi, trebuie să nu pierdem la Belgrad, lunea viitoare, și să batem în octombrie în Lituania. Normal așa ar fi. Să avem măcar 7 puncte din primele trei meciuri.
Dacă vom atinge această cifră, atunci meciul nostru cel adevărat va fi pe 14 octombrie, acasă, cu sârbii. Într-o duminică, de la patru după-amiază. Atunci, dacă vom umple Arena Națională, vom dovedi că puntea dintre tricourile galbene și echipă s-a refăcut. Ca să ne simțim bine, ca pe vremuri, putem să afișăm și acel nostalgic „Acum ori niciodată!”. Hai, România!

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Durden (5 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 9:46

Ba lehamitea aia fata de nationala o sa o vezi prin toate tarile alea pe care le-ai enumerat. Daca e vorba de meciuri amicale, cum pana la urma e si asta. Ca asa stai linistit, daca eram si noi la Mondiale, vedeai si tribune pline de romani "caldurosi"

Ilie (57 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 9:52

Ori sinteti nebun in punerea diagnosticului ori v-au infectat obsesiile lui Ioanitoaia legate de Daum. Ori amindoua. Ruptura fata de zmeii tricolori a inceput sa se produca proportional cu considerarea Natioanei drept piata de desfacere a produselor impresarilor. Stiti bine despre ce e vorba. Venirea lui Daum, neinfluentabil, a produs multa zarva tocmai de aia, ca nu mai lasa Nationala sa fie piata nimanui. Din contra, printre suporteri el a dus un val de simpatie ptr ca simteai corectitudine, ceea ce reprezinta primul pas spre insanatosire unui fotbal muribund, si nicidecum rezultatele, cind ai asemenea non valori la dispozitie. Nici acum, cind ati vazut si voi ca din August nu mai avem nicio echipa in competitiile europene, nu sinteti convinsi de non valori ? Si deci, cine avea dreptate : GSP sau Daum pe care l-ati alungat ca indigenii ?

nic (4 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 9:56

azi incepe ,noua competitie LIGA NATIUNILOR , DE LA ORA 21,45 SE JOACA ,GERMANIA -FRANTA ,IAR SAMBATA TOT DE LA 21,45 ANGLIA -SPANIA ,DOMNULE ALIN BUZARIN INTREBARE CE POSTURI TV DE LA NOI TRANSMIT JOCURILE DIN ACEASTA COMPETITIE ??? FIINDCA NU APARE IN PROGRAMUL NICI UNUI POST TV DE LA NOI ,DAR PARTIDE CA GERMANIA -FRANTA ,SAU ANGLIA -SPANIA MERITA VAZUTE SI LA NOI ,ASTEPT RASPUNS SANATATE SI RESPECT .

Florian Geyer (11 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:07

Legatura s-a rupt de mult, poate s-a mai largit fisura prin evolutiile execrabile din preliminariile CE 2016, unde ne-am calificat taras-grapis, in genunchi si cu cutitul la beregata. Si prin meciurile anti-fotbal de la Euro, culminand in meciul cu Albania, cand trebuia sa castigam iar ai nostrii nu au fost in stare sa isi creeze macar o ocazie clara. O rusine. Daum nu exista pe atunci pe banca. Desi nu va place, omul a fost primit cu multa simpatie de publicul roman, cu toate incercarile voastre zilnice de a-l discredita. Atacuri sub orice critica uneori. Omul a esuat iar baietii de sub comanda lui au mai largit si ei fisura. Dar cei care au contribuit cel mai mult la ruptura mentionata de tine, sunteti chiar voi, presa, nea Buzarine... cautati vinovatii in stanga si dreapta, dar nu vedeti barna din ochii vostri... ati promovat doar non-valorile si infractorii. Ati facut jocurile anumitor grupuri. Si multe altele. Oamenii nu sunt pro sti, cum credeti voi... ei v-au "citit" si v-au pus eticheta pe care o meritati. Zi faina sa ai.

Silviu (3 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:36

România-Muntenegru 1-1 (25.468 spect.) România-Polonia 0-3 (48.531 spect.) România-Danemarca 0-0 (26.895 spect.) Toate 3 meciuri sub comanda lui Daum. Cu Danemarca si Muntenegru la Cluj, pe un stadion cu o capacitate de 30.000 de locuri. Unde e lehamitea suporterului roman fata de echipa nationala din perioada Daum? Pe langa ca aveti o obsesie tampita legata de Daum, nici macar nu va verificati cifrele inainte sa publicati ceva. Editorialisti de 2 lei, care scriu doar aberatii si texte la comanda. O fi fotbalul nostru jalnic, dar presa sportiva e si mai jalnica.

Nationala lor (4 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:39

Cum sa te mai identifici cu aceasta nationala bazata numai pe interese, impresari, conducatori de stana? Te uiti in primul 11 si nu vezi niciun jucator la echipe de top in campionatele puternice, o eterna rezerva la Napoli, un portar la o echipa de la retrogradare in Franta (Spania, Germania, Anglia au taiat Romania de pe harta Europei, cand vine vorba de transferuri)... Pana si Muntenegru, cu o populatie cat o treime din Bucuresti, are jucatori la Monaco (Jovetici), Lazio (Marusici), Atletico (Savici)... Pe vremea lui Hagi, Popescu, Raducioiu, se juca fotbal, aveai ce vedea, acum jucatorii astia par ca vin din obligatie la nationala, joaca pentru bani si popularitate, dar saracii se fac de ras cu fiecare ocazie. Cum sa sustii un jucator precum Chipciu, care doar cu ajutorul impresarei mop a ajuns sa joace in strainatate, altfel isi termina cariera la fcsb... Rezultatele in ultimii 20 de ani sunt dezastruoase si nu din vina lui Daum sau Lucescu Jr. ci a nulitatilor si pseudojucatorilor care imbraca tricoul nationalei... Aria noastra de selectie este orientata mai mult spre sud si est (Bulgaria, Rusia, Turcia, arabi etc..), suntem in lumea a treia si in ritmul asta, vom ajunge in a patra, avand ''derby-uri'' cu Gibraltar, Kosovo, San Marino....

Dan T (17 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 10:51

Nu ne mai intereseaza echipa nationala, e pierdere de timp. Ne-am intrat intr-un ritm saptamanal de partide din campionate si cupele europene iar aceste intreruperi de cate doua saptamani ne-au scarbit efectiv. Mai ales la o competitie de doi lei. Suntem suprasaturati de fotbal, nici prin cap nu-mi trece sa ma uit la aceste doua partide. Sunt si alte forme sa ne aratam patriotismul, nu neaparat sa urlu in tribune ca vezi doamne joaca echipa nationala.

Liviu (7 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 11:06

As fi dorit sa fac si eu niscai comentarii, dar vazand ce au scris cei de mai sus consider ca nu mai e cazul. S-a spus tot, concis si la obiect. Ar urma replica dvs. dar sant convins ca nu va veni. De ce ? Pentru ca noi santem cei care spunem lucrurilor pe nume neavand niciun parti pris, noi suferim, noi ne batem nevasta la infrangeri, noi aruncam televizorul pe fereastra. Epigonii din teren ? Vin si ne spun ca atat s-a putut dar calificarea e lunga, ei vor drege si vor face... si fas iar dvs o sa comentati iar doct cu aluzie la neamtul care ne-a inmormantat iluziile...

mg (84 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 11:58

..români s-au adunat şi se vor aduna în jurul valorilor din sport, şi nu numai, pentru că acestea îi fac să se simtă mândri. Nu e cazul la fotbalul de astăzi. Înţeleg că i-aţi făcut colivă lui Daum. I-aţi aprins şi lumânare ?

Observator (79 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 13:52

@ dan T Daca sunteti un elitist, puteati sa faceti abstractie de noi, ceilalti, vulgul adica! Va puteati pastra impresiile! O.

Fane (87 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 13:56

Aceleasi calcule de zmei inainte sa jucam,trebuie sa luam 7 puncte din primele 3 meciuri si pe urma probabil 7 puncte din retur. Daca suntem corecti cu valoarea jucatorilor nostri atunci luam maxim 4 din primele 3 meciuri si 5 din retur,ceea ce ar fi o "performanta". Una e ce vrem si cu totul alta ce putem.De ce trebuie sa fim optimisi cu sufletul si nu cu luciditate,nu am sa inteleg?

Observator (79 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 13:56

@ mg Nu postati un astfel de comentariu si pe un anume blog, unde ati ramas singurul caruia i se mai raspunde in virtutea modului in care reactionati la afirmatiile titularului! O.

pacific ionel (30 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 14:01

Buzarine continui sa fi penibil si din nou lipsit de originalitate preluand permanent ideille meentorului tau etern. Daum a stat un an si 2 luni (07.07 2016-14.092017), chiar nu realizați ce inepții puteți scrie. Îmi aduc aminte că după al doilea meci al lui Daum la națională ai scris atunci un articol în stilul caracteristic plin de borhot în care l-ai numit ''călăul fotbalului românesc'' după 2 meciuri. Acum, că el a plecat de un an, continui în aceași notă de prost gust și pui ruptura suporterilor cu echipa națională tot pe seama lui, ridicol. Tu ori ești amnezic ori..., tu uiți că echipa națională a României a început declinul odată cu debarcarea lui Piți de catre cei ''magi'' (Hagi, Popescu, Petrescu) după numirea ca antrenor (cei drept după meteorica perioadă a lui Boloni) a marelui ''REGE'' pe care voi jurnaliștii de carton îl pupați permanent în...și nu cumva să spuneți ceva greșit la adresa lui că se zgârie, care a pierdut calificarea la mondial cu GALACTICII DIN SLOVENIA (DE ATUNCI CIUCIU MONDIAL). Apoi, până ce mai iei tu ceva lecitină, îți aduc eu aminte Buzărine că până la Daum în preliminarii am avut 2 clasări pe locul 5 cu Piți și baiatul lui tăticu (Răzvănel, atunci Serbia ne-a dat cu terenul în cap), cei drept am avut și 2 calificări la europene unde am fost râșii Europei. Eee cum e Buzărine, e Daum de vină, o fi și el un pic, că am avut cu el o campanie de tot căcatul, dar Buzărine, crezi în continuare că el este ''călăul fotbalului românesc'' că a stat 1 an sau poate corupția generalizată din fotbal patronată de corifeii fotbalului Sandu, Mitică , Giovanii, Gigică, MM, Mureșan, Borcea, Nețoiu, Copos, tata Jean, Pinalti etc. (îmi pare rău dacă a scăpat vreunul neenumerat) la care și voi gazetarii can-can în frunte cu maistrul Ioanițoaia ați contribuit din plin la crearea acestui hățiș în spatele căruia se ascunde o cloacă foarte urât mirositoare. Buzărine ieși din situație, verifică-ți agenda, Daum a plecat, dacă vrei să continui să fi gazetar fi obiectiv și nu mai da cu bălegar acolo unde nu trebuie. Cel mai bine fă o reconversie, apucă-te de altceva pentru că ''harul tău de povestitor'' și ''simțul umorului'' îl pot amuza doar pe celebrul Ioanițoaia. Nici nu te salut.

zorrozabal (36 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 14:06

Nu de doi ani si jumatate sunt nereguli la echipa nationala!Nu!S-a creat o neincredere de cand publicul a constatat ca nationalele-si cea "mare" si U21-au fost luate "in arenda"de Becali!De ce?Ca sa isi expuna el "marfa"!Asa se face ca sunt titulari la nationala jucatori care nu sunt decat rezerve, sau rezervele rezervelor, la echipa sa de club!Iar de cand a venit Contra nu s-a schimbat nimic!Dar absolut nimic,in bine!Nationala o face tot fina Anamaria si cu "salvatorul fotbalului romanesc"!

Florian Geyer (11 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 14:59

@Observator: nu te supara, dar matale ce rol joci, de bagator in seama? Nu exista articol sa nu te iei de cititori. Faci pe cultul si inteleptul, om scolit, cu maniere fine... dar esti cam frustrat si tu... nu mai bine lasi tu pe fiecare sa isi exprime parerea, cum o fi ea, si comentezi la articol. Nu e treaba ta ce scrie x sau y atata timp cat nu te ataca pe tine. Cu stima. FG

grig (43 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 15:05

excelent comentariul lui Pacific Ionel. Buzarine, Buzarine.....adu sardelele...

itu52 (51 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 15:18

Păi ce să zicem, e vorba până la urmă, tot de aria de selecție, e tot mai mică. Hai să facem o mică socoteală. În afara granițelor, sunt peste 2-3 milioane de români plecați după”89. Pleacă în general cei cu vârsta între 18 și 40-45 de ani. După câțiva ani, după ce își fac un rost în lumea largă, își mută copii acolo sau urmașii se nasc direct cu cetățenie străină. Populația României este în continuă scădere, anual dispar câteva orășele de vreo 50.000 de suflete. Satele țării sunt jumătate pustii, la oraș e mai greu să identifici locuințele părăsite, pentru că densitatea și mărimea imobilelor este mai mare. În concluzie avem o populație înbătrânită, preocupată mai mult de medicație decât de fotbal. Nu-mi iese din minte și nu înțeleg cum se poate ca de pe o uliciară cu vreo 7 case, dintr-un sat din Ardeal, să avem 4 americani tineri, care nu sunt rude între ei. Și atunci, de unde jucători și spectatori bade?

itu52 (51 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 15:49

Scuzele de rigoare cu copiii.

Observator (79 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 16:08

@ Florian Geyer Nu suport postarile deplasate, iar pe dvs. nu-mi amintesc sa va fi admonestat! Nu reactioneaza cei vizati si o faceti dvs., adevarat "cavaler al dreptatii"! O.

maik33 (1 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 16:42

Nea Buzarine, nu prea te pricepi la fotbal si e normal, alt ziarist de valoarea ta l-a pus pe Daum selectioner! Dar de unde ai calculat matale ca, normal ar fi sa facem 7 puncte in 3 meciuri??? Valoric, aceasta nationala al unui campionat macelarit de niste amatori de Luxemburg, ar trebui sa facem cam 0 puncte din 3 meciuri! Nu ne vom califica la Euro 2020, dar nici la stadioanele din 2020, niciun stadion nu va fi gata pana atunci, iar daca va fi, gazonul va fi dezastru! Asta ca sa fim realisti si nu niste GigiBecai nepriceputi care se dau cei mai cunoscatori!

Marco (15 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 17:57

Ce faci bai Buzarine, iar te fac varza cititorii ? Chiar nu te-ai prins inca cat de paralel esti cu Daum, nivelul si realitatea fotbalului romanesc ?

mg (84 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 17:59

@Florian Geyer - sunt mulţi nevorbiţi care se bagă-n seamă pe-aici. Să-i lăsăm cu frustrările lor.. :)

Marco (15 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 19:09

Bineinteles ca Daum era/se simtea mai roman ca romanii, dar cine sa-l inteleaga cind vezi nivelul de perceptie a unui intelectual gazetaresc precum Buzarin ? La fel si atunci cind zicea ca ne va face sa jucam atacand chiar si cand nu avem mingea. Cine sa-l inteleaga, cand noi nu stim sa atacam nici cand avem mingea ? Buzarin ? Buzarin habar n-are. El vroia rezultate, repede. Si calificare la Mondiale. Cu cine ? Cum cu cine ? Pai cu tot rezervorul asta nemaipomenit pe care Daum il avea la dispozitie. Ne-a facut praf in anul ala de selectioner.

Anon (1 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 21:10

"acel Come On Liverpool depășește în intensitate clasicul Come On England." Ca sa-i citez chiar pe ei, ei sunt scouseri, nu englezi.

geo (11 comentarii)  •  6 septembrie 2018, 23:13

Felicitari tuturor celor care au comentat. Mi-a facut mai multa placere sa citesc comentariile decat articolul. Ma bucur ca nu sunt singurul care vede lucrurile asa cum sunt. Pacat ca nu ne-am prins mai din timp. Buzarin. Tu cu Ioanitoaia si restul mascaricilor ce se pretind ziaristi faceti de ras istoria ziarului. Tot urmaresc articolele despre nationala si de fiecare data am placerea sa vad acelasi tip de comentarii. Dar voi nu va lasati. Dati inainte cu Daum. Un sfat va dau...scrieti-va unul altuia. Tu lui Iordanescu, Iordanescu tie si tot asa. Nu mai pubblicati. Pt ca lumea nu mai musca galustele voastre de doi lei. Aberatiile astea ala nea Ovi nu mai merg. Ia un ziar sportiv din '80 Sa vezi cum se face sa ajuti fotbalul. Cum poti aduce suporterul mai aproape de echipa. Dar pare ca sunteti prea incuiati sa va dati seama ca faceti doar can can pt cefosi cu doua clase, ori mai josnic si mai rusinos, pare ca va vindeti pt un leu in plus la leafa lunara. Hai noroc Buzarine. Citeste comentariile si data viitoare scrie pt suporteri, pt ROMANI nu pt machidoni, *** si mopuri cu silicon. Transmite salutari maestrului. Cu respect. Geo

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 2:29

Ai tras puternic pe nas..... O sa terminam ultimii in grupa. Iar daca nu terminati odata cu prostiile , tirajul GsP o sa ajunga la 30 de ziare pe zi pe care le vor cumpara doar cei ce lucreaza la GSP. Este o echipa jalnica cu o conducere jalnica.Iar la meciul ala cu sirbii de pe Arena Nationala -intrarea o sa fie gratis ca sa fie macar prezenti copii din cartier.

Observator (79 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 8:14

A-l apara dupa atata timp pe Daum este o intreprindere fara sens si sansa de succes; daca neamtul a vazut ce are la dispozitie, de ce n-a renuntat? Omul n-a obtinut nici rezultate si nici n-a ameliorat, in timp, jocul echipei; rezulta ca l-au interesat doar banii, dupa lunga perioada de inactivitate! O.

Geo (11 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 10:29

@Observator Ce vezi tu asa catastrofic in campania lui Daum? Lumea i-l apara pt ca nu s-a lasat influentat de impresari de patronii cluburilor si evident de presa. Poate nu a avut cea mai stralucita campanie dar mai sunt si persoane care vad realitatea. Stim ce desculti se perind pe la nationala din pacate. cel mai bun fotbalist al nostru e rezerva eterna in Italia. Daca o bagi pe aia cu "de ce a zis ca se califica" si alte chestii ce a zis la inceput..iti zic si eu ca e o intrebare fara sens. Omul s-a pus pe munca, nu numai la echipa mare. Abia incepuse munca..si dupa al doilea meci au inceput articolele...asasinul nationalei, Daum ingroapa nationala, etc. Sa zicem ca esti inginer constructor , si tre sa faci o casa, dar ai la indemana unelte din 1960. Si dupa ce incepi munca asa cum poti, te mai ia si la bâză proprietarul ca nu sti sa faci nimic, iti mai vine sa muncesti? Si totusi el a continuat. Si-a facut treaba chiar daca o parte din jucatori l-au mancat.

vasco (146 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 13:59

Da ,d-le buzarin,in mintea voastra(ioanitoaia,d-ta si ceilalti producatori de hartie de ambalaj) pana si competitia e "stranie" si de vina ar fi Burlaenu,poate chiar si Daum...Penibil! La starea actuala a fotbalului romanesc,distrus de clica de b.orfasi,condusa de sandu si dragomir,ati participat si voi ,ziaristii de cumetrie,de gasca(a lor).Ma si mir ca mai apar oameni care sa incerce sa mai faca ceva cu putinul material uman,adica jucatorii din Romania,de o calitate slaba.Asa cum e el,Contra merita respectul si sustinerea tuturor ,apreciere pentru curaj.Desi sperante nu sunt,pentru ca asazisii patroni din fotbalul romanesc nu investesc pentru viitor,vor acum totul,cu bani putini,ce-o fi maine mai vedem.Deci,stati linistiti,va fi si mai rau.

Cristijansen (16 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 15:33

Cum a fost nationala cu Daum antrenor ? A fost ca o bere fara gust , chiar daca pofta pentru bere a fost mare n-am prea putut sa inghit cu pofta acea bere . Jocul echipei era unul sters de tot , ca iubitor de fotbal , nu fanatic , incercam sa nu plec din fata televizorului . Astept sa vad cum este berea acum . Hai Romania !

Urod (55 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 17:09

Sunt foarte curios daca va avea succes... Eu cel puțin, nu ma simt atras deloc de aceasta Liga Națiunilor... Si nu cred ca va avea mare succes... Cu cat mai mult fotbal, cu atat mai repede se plictisește lumea.. Ce-i prea mult strică. O competiție doar pentru bani. Jocurile echipei nationale vor deveni atât de numeroase , ca nu mai simti nici o atracție. Si pentru ce sa mai rezonezi cu echipa națională, daca are rezultate slabe... Voi ziaristii v-ati complacut in situatia dezastruoasa de dupa '89, iar acum va mirați de ce se întâmplă... Culegeti ce-ati semanat... Indiferență, nu ne mai intereseaza nimic...

teo stemate (10 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 20:54

ECHIPA NAŢIONALĂ, bună, rea, e numai una. Am fost la meciurile din ultimii ani şi nu am simţit niciodată înstrăinarea suporterilor, de care vorbeşte autorul articolului. Aş zice că, dimpotrivă, am văzut o mulţime de copii şi tineri (printre care multe fete!) realmente încântaţi că participă la un meci al reprezentativei. Dacă vorbim de nivelul scăzut al celor care joacă la echipa naţională, e altceva. Dar cu precizarea că, la fel ca şi la echipele de club, mai toate naţionalele din Est stau prost (Croaţia e excepţia). E urmarea logică a sărăcirii societăţilor estice. Nu poţi produce un Mercedes pe şasiu de Lăstun, aşa cum nu poţi produce fotbal de calitate în lipsa unui sistem pus la punct.

aquadig (31 comentarii)  •  7 septembrie 2018, 23:57

Visca Espana?! Nem tudom

Observator (79 comentarii)  •  8 septembrie 2018, 9:57

@ motanul incaltat As fi in stare sa pariez cu oricine ca pronosticul dvs. (ca vom fi ultimii in grupa) nu se va adeveri, chiar daca, aseara, n-am fost in stare sa invingem niste baieti modesti (nu cum ii considerau cei doi comentatori de la postul care a transmis meciul) si cam ... ciomagari (cam asa sunt toti in acea parte a Balcanilor)! O.

Ali Bec (23 comentarii)  •  8 septembrie 2018, 11:26

Nea Buzarin, ***, ne mai scrii si o analiza anti Daum ptr. Meciul de aseara? Te roooog

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează