Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Ei, Dudelange. Noi, dude acre

Față de eșecul de la Viena, înfrângerea din Luxemburg atrage după sine mult mai multe adjective

Permalink to Ei, Dudelange. Noi, dude acre
vineri, 24 august 2018, 5:05

Nu e logic să iei gol în minutul 4 la Viena, la o fază plecată de la un corner al tău, la poarta lor. Nu e bine să iei golul al doilea așa cum s-a luat, după un corner austriac. Nu e corect să-l faci tu, patron, praf pe Coman la televizor, atunci când intrarea lui Coman la pauză a dinamizat un atac leșinat în prima repriză. Aceste întâmplări vieneze se înscriu însă în sfera normalului. De dincolo, din Luxemburg, vine o cascadă de anomalii.

Dii, dii, Murgule, dii
3-1 e un scor de întors, dar numai dacă joci bine, dacă nu mai comiți boacănele din apărare din tur și dacă nu aștepți, ca de multe alte ori, pauza, ca să faci două schimbări și să nimerești formula ideală. Vienezii nu sunt așa slabi cum îi cataloghează patronul. Sunt o echipă țeapănă în apărare, iute în atac, înăsprită de pleiada de cetățeni austrieci printr-al căror vene curge sânge sârbo-croat.

Tot jocul Rapidului vienez îl face decarul Thomas Murg. Deloc înalt, cu centrul de greutate jos, stângaci, Murg a făcut ce-a vrut undeva în partea central-dreaptă a ofensivei austriece, mișcându-se cu naturalețe într-un areal destul de afânat, unde nici Ovidiu Popescu, nici Stan, nici Bălașa n-au reușit să-i vină de hac. O dorită „remontada” la București presupune o sporită atenție acordată decarului rapidist, care oricând poate genera neplăceri la poarta noastră. Iar cu gol primit joia viitoare, totul devine mult mai greu.

Ne-au dominat fizic? Cum așa?
E de apreciat că Iuliu Mureșan a ieșit să vorbească după rușinosul eșec din Luxemburg. În asemenea situații, faci cumva să ai telefonul închis, să nu te afli în aria de acoperire, lași antrenorul să se descurce la conferința de presă cum o putea. Mureșan a vorbit, însă ce ne-a spus ne-a îngrozit!

În primul rând, că luxemburghezii au fost mai proaspeți fizic. Cum Dumnezeu să fie mai proaspeți, când câțiva dintre ei au mers la muncă în ziua meciului, iar tu ai o grămadă de masori, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, preparatori fizici?!

La începutulul reprizei a doua, Cristi Manea l-a căpăcit pe portarul lor titular, pricinuindu-i o fractură care a și fost operată după meci. În locul titularului a intrat un cetățean cu chelie și cu burtă. Am crezut că are în jur de 40 de ani, dar am fost contrazis de mai multe baze de date, iar acestea, toate, spun că numitul Joe Frising, care probabil că va apăra și la Cluj, e născut pe 13 ianuarie 1994, adică are 24 de ani! Arată mai bătrân nu doar din cauza cheliei, ci mai ales din cauza celor cel puțin 20 de kilograme în plus. Stătea tricoul cam cum stă pe rugbyștii din linia întâi! Să ai un astfel de particular în poarta adversă și tu, vreme de aproape o repriză întreagă, să nu-i pui quintalul (cel puțin!) la încercare, asta chiar e de neînțeles!

Program de taraf, nu de echipă de fotbal
Și mai de neînțeles e întoarcerea CFR-ului din Marele Ducat. Iuliu Mureșan s-a plâns că în Luxemburg avioanelor nu le este permis să decoleze după ora 22. Așa că avionul charter al CFR-ului a fost mutat la Frankfurt, unde e aeroport mare și se circulă toată noaptea. Luxemburg-Frankfurt înseamnă 274 de kilometri și, cu toate autostrăzile nemțești, cam trei ore, cu ieșit din oraș, intrat în aeroport cu tot. Cu descărcat bagaje, check-in, aterizat, ieșit din aeroport, mers acasă, înseamnă că Țucudean și colegii au ajuns în paturile personale după 6 dimineața. Pe lumină, pe răcoare. Noaptea de joi spre vineri a fost pierdută complet, în condițiile în care duminică e meciul de la Mediaș.

Orice echipă normală ar fi rămas pe loc, mai ales că tot ținuse camerele până spre seara de joi. Vineri dimineața ar fi făcut antrenament și refacere acolo, în Luxemburg, ar fi mâncat de prânz și ar fi zburat vineri după-amiază spre casă, că tot avea charterul la dispoziție.

Programul CFR-ului nu e de echipă de fotbal, ci de taraf care se întoarce cherchelit, în zori, de la nuntă. Dacă lui Toni Conceicao i s-a impus acest program, e de rău, pentru că i se bagă pe gât, cu pâlnia, damigene de amatorism. Dacă l-a conceput el, e și mai rău! Poate lua liniștit țambalul în brațe, cu șefii la acordeon.

Calificare obligatorie! Altfel e dezastru!
Deocamdată, rezultatul cu Dudelange e doar rușinos. În trecut, echipele noastre băteau cu 6-1 sau 7-0 trupe de amatori luxemburghezi. Dacă scorul va fi întors la Cluj, nu va fi o mare victorie, ci doar o chestiune normală.

Să lăsăm scuzele că adversarii au eliminat Legia! Da, au eliminat-o, dar a fost o mare surpriză, o minune chiar. Campioana României are în față niște funcționari cu burtică, iar o ieșire din cursă ar fi dezastruoasă. Dar poate până joia viitoare se pune pe picioare Julio Baptista, care n-a mai jucat de doi ani, și rezolvă el cumva problema. Că doar de-aia a fost adus, nu să bată cornere cu Hermannstadt și Călărași!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Gabriel (3 comentarii)  •  24 august 2018, 19:01

Pentru Alin Buzarin si toata presa sportiva din Romania, impotenta, clickbait-ista, habarnista si mitomana : eliminarea Legiei nu a fost "un miracol chiar" ! Analizati rezultatele echipelor de club din Luxemburg in ultimii doi ani si veti observa ca au eliminat echipe de nivelul celor din Romania. Nu mai vorbesc ca, un an in urma, Franta facea 0-0 cu Luexmburgul in meci oficial! Cand plecati in deplasari, sunteti ba meteorologi de serviciu, ba lobby-isti prin hoteluri, ba fanfaroni aclimatizati ! Nu am citit in ultimi 30 ani an articol serios despre managementul sportiv prin comparatie ! Asa fotbal, asa presa !

SAG (6 comentarii)  •  24 august 2018, 19:01

Organizarea DEFENSIVEI a fost si VA FI marea problema a echipei... DACA cele doua bare din final nu s-ar fi....opus, sau macar una, altfel discutam despre sansele de calificare din retur. Da, decarul Rapidului a fost omul meciului si am impresia ca Dica nu a studiat inainte de joc modul de actiune al acestui fotbalist. La Bucuresti trebuie rezolvata problema APARARII si dejucarea schemelor atacantilor in frunte cu....Murg.... Cu o aparare mult mai sigura, si atacantii nostri se vor concentra mai bine..... Altfel sansele de calificare scad si mai mult...

itu52 (51 comentarii)  •  24 august 2018, 22:10

Am auzit multe în lume, dar să acrești ciorba cu dude, ba. Mai pune românul corcodușe, struguri sau borș, dar nu o dă pe dude. O să vedem și o să ne facem o părere despre echipa din Luxemburg, la Cluj. Faptul că a eliminat-o pe Legia Varșovia, reprezentanta unui fotbal mai bine cotat decât cel românesc, trebuia să te tragă un pic de mânecă ca să-ți revii la realitate.

gio (23 comentarii)  •  25 august 2018, 0:11

Rusine e, dar nu la nivelul pe care o prezinta Buzarin. In primul rand mai e returul, asa si Celtic a pierdut in gibraltar in prima mansa cu 1-0 dar a castigat acasa dupa aia cu 5-0. Acuma dincolo de ineptiile unui ziarist ramas atarnat la fotbalul anilor '80, realitatea este un pic diferita. Noi nu suntem nici Barcelona, nici luxemburghezii nu prea mai sunt ce-au fost. Legia, Salzburg, Glasgow Rangers ori Utrecht sunt echipe eliminate de luxemburghezi in ultimii ani, deci daca prind una neatenta o ard. Nationala Luxemburg e si mai si, au batut Elvetia in deplasare, Cehia acasa (meciuri oficiale) asta doar din ce-mi aduc aminte. Da, suntem batubili de catre Luxemburg.

mircea (3 comentarii)  •  25 august 2018, 0:40

Pentru Buzarin reprezentant tipic al gazetarului "profesionist" roman" bine documentat ":toti cei care au jucat cu CFR sunt fotbalisti profesionisti cu exceptia fundasului Schnell( care l-a inlocuit pe un bulgar -Jordanov-suspendat) care face pe consilierul sportiv 4 ore pe zi ,munca epuizanta ca si a gazetarilor romani.Doar alti 3 jucatori din primul 11 sunt luxemburghezi,toti titulari la nationala care a facut 0-0 in Franta acum un an ...Restul nemti,francezi,africani ...Daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti la cele 4 rezumate ale lui Dudelange contra lui Legia si Mol Vidi ai fi vazut ca nu ar fi fost deloc o minune sa joace chiar in play-off-ul Champions League

gica (26 comentarii)  •  25 august 2018, 0:40

Domnule Buzarin,salutari de la Branesti si de la "neamtz". Daum este de vina ca noi romanii jucam fotbal de "caterinca"a la Torje. Hai, mai spuneti o data ca GSP nu este ziar de impachetat peste. Tot Daum o sa ramana vinovat inca 20 de ani.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  25 august 2018, 3:18

Am impresia ca nu vrei sa recunosti unde a ajuns fotbalul romanesc.... CFR n-a jucat absolut nimic in campionatul trecut. A luat campionatul ca era rindul ei.Pe pile, cunostiinte si relatii. Cind pasesti granita de vest toate dispar si ramii in pielea goala.....SI te face de ras o echipa de amatori care erau mai proaspeti. Pai de ce nu-i trimite Iuliu Muresan la prasit caci cu fotbalul vedem toti ca n-au nici o treaba.....Asta ar fi o opinie. A o uitasem pe a doua indragita de toti *** din fotbalul romanesc. Nu mai exista echipe mici. Valorile s-au egalizat. *** ce sunteti----s-au egalizat valorile cu echipe din Luxemburg sau Insulele Feroe si Andora. Niciodata cu echipe din Spania, Anglia, Italia, Germania.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane (87 comentarii)  •  25 august 2018, 9:13

Acum dacă se vor califica ale noastre ar fi o minune deoarece noi suntem la nivelul luxemburghezilor de acum câțiva ani. Să nu ne mai impaunam că ne calificăm cu naționala că nu avem nici o șansă. Vorbe goale poate să spună oricine, dar pe jurnaliști și politicieni nu îi poate întrece nimeni.

Tibisor (15 comentarii)  •  25 august 2018, 10:03

Alinus abia ai astepta s-o " rezolve " CFR- ul , ca hopp ai si " sarit " cu articolul ... ce sa-i faci , nu-ti pica bine prazul daca ardelenii joaca bine ...

Observator (79 comentarii)  •  25 august 2018, 12:04

Acest 0-2 nu-i insurmontabil, mai ales ca Dudelange nu-i vreo echipa importanta, cum este, de exemplu, Rapid Viena! Performantele luxemburghezilor sunt mai curand conjuncturale, decat o consecinta a valorii etalate de respectivele echipe! Totusi, cum de au tupeul unii clujeni (ma refer la suporteri) sa considere ca un astfel de material nu-i indicat dupa o asemenea catastrofa! Si sunt satul de bazaconiile declarate de acest doctor (un adevarat pachet de ... slanina) ce activeaza in fotbal! Daca FCSB ar fi marcat un al doilea gol (meritat, dupa sumedenia de ocazii din repriza a doua), as fi fost sigur ca ambele se vor califica pentru Europa League! O.

MZM (48 comentarii)  •  25 august 2018, 15:56

Degeaba se straduie echipa GSP sa prezinte infrangerea CFR in fata luxemburghezilor drept ”cea mai mare rusine a fotbalului romanesc”, pentru ca in aceasta materie, a rusinii, a contraperformantei, Dinamo este lider de necontestat si de nedetronat, indiferent cate boacane vor mai face echipele romanesti in competitiile europene. Atat pescarii aceia din Islanda, cat si albanezii de la 17 Nentori i-au batut... dus si intors de le-a sunat apa in cap! Sa fim seriosi, cine poate cobori sub acest nivel?

Dudescu (1 comentarii)  •  25 august 2018, 16:08

Dudele bateau pe oricine din ro, sunt mai putenici ca noi, au antrenor neamt cu c.v., au 8 nemti in echipa, au jucator cu peste 100 de prezente in bundesliga, au unu de la psg, luxemburgul ala de care vb matale cu amatori nu mai exista, baietii au facut pasul la urmatorul nivel si noi, fotbalul ro, am facut un pas in jos. Daca tu iti imaginezi ca fcfcsb facea scor cu ei inseamana ca n-ai habar de fotbal,sunt solizi, bine organizati, suteaza bine de la diatanta, au blocat toate culoarele in aparare,poate trebuie sa te mai uiti inca 1 data cine e antrenor la ei si ce c.v. are. Daca ne uitam la ultimile rezultate din fotbalul lor o sa realizezi ca vb pe langa subiect. Voi in afara de aplaudat oaìa nu stiti altceva, chiar si acum cand a luat 3 continuati sa ii aplaudati si sa blamati cfr-ul, de parca nu tot doua goluri diferenta sunt.

Costin (14 comentarii)  •  25 august 2018, 17:50

Cine suntem noi sa avem dreptul sa fim superiori oricarei natii " invizibile" pe hartile de geografie? Va rog, un exemplu pentru aceasta natiune, modelata dupa o caracteristica fundamentala, anume hotia, in care a aratat umilinta, chiar si in sport sa zicem.

Gabi (2 comentarii)  •  25 august 2018, 21:21

Felicitari pt. Gabriel,Mircea si ceilalti useri care au aratat care e nivelul Dudelange-ului. Din pacate, e superficial modul in care ziaristul abordeaza meciul cu luxemburghezii. Mult mai bine a scris despre austrieci, ceea ce arata ca in rest a scris dupa ureche. Totusi, mai e cel putin un jucator care lucreaza - Kevin Malget . Intr-un interviu se plangea ca a avut vreo 40 de incercari pana sa gaseasca un job care sa-i permita si activitatea sportiva. Dudelange e o echipa semi profesionista In rest, chiar gsp-ul are un articol - Am ajuns să luăm lecții de la luxemburghezi! Marius Mărgărit Duminica, 29 Octombrie 2017 in legatura cu subiectul... Prea putin - un articol la 5-6 ani. A aparut mai mult de atat in legatura cu fenomenul islandez? Din pacate si ziaristii au contribuit la aceasta decadere a fotbalului/sportului in Romania, dar nu sunt ei principalii vinovati. Cand vezi ca tot mai multe tari investesc metodic in sport, nu doar cele mari gen Franta..., ci Islanda, Luxemburg, iar la noi apar reactii ca te-au batut pescarii sau reeditare 17 Nentori, inseamna nu doar un iq scazut ci si, probabil, placerea de a fi cel mai tare din cloaca.

Observator (79 comentarii)  •  26 august 2018, 8:14

Sa fim seriosi, cat de important este ca luxemburghezii au 8 nemti in echipa si antrenor din aceeasi tara? Nici marii jucatori ai acestei tari nu mai reprezinta o garantie (a se vedea evolutia de la CM), daramite niste amarati care nu pot evolua in 3 Bundesliga! Mult mai mult decat ... calitatile acestor jucatori din Marele Ducat a contat aroganta clujenilor, care a aparut si in fotbal, nu numai la nivelul conducatorilor, ci si al jucatorilor! O.

vasco (146 comentarii)  •  26 august 2018, 19:25

Alin Buzarin,nu te simpatizez absolut deloc,parerea mea despre GSP este aceeasi cu a lui Daum,dar ACEST articol spune bine niste lucruri,uitand totusi concluzia,pe care puteati s-o vedeti de mult timp,de pe vremea lui sandu si dragomir,ca fotbalul romanesc e mort.Ca sunt pe aici unii care sar de doi metri cand aud ceva neplacut despre CFR,vazand in asta atentate la adresa ardelenismului e treaba lor,dar e clar ca cefere e o camioana meritorie doar prin prisma faptului ca fotbalul romanesc e zero,iar ea fiind campioana unui fotbal zero asa joaca si in Europa.Concluzia ar fi ca Eduard Iordanescu e razbunat si ar face bine sa se bucure ca a scapat de penibilul presedinte cu aere de snob de regiune...Si eu sunt aredelean dar penibilul de care se acopera mereu muresan nu poate sa-mi placa.

?????? (286 comentarii)  •  27 august 2018, 0:42

Cum ați comena totuși despre faptul că Gică Hagi se laudă și cu faptul că în partida cu Dudelange a fost căpitan Cristi Manea, pe care l-a format profesional și Gică Hagi ?

?????? (286 comentarii)  •  27 august 2018, 0:43

Cum ați comena totuși despre faptul că Gică Hagi se laudă și cu faptul că în partida cu Dudelange a fost căpitan Cristi Manea, la CFR Cluj, pe care l-a format profesional și Gică Hagi ?

Alex One (87 comentarii)  •  28 august 2018, 10:28

D-le Buzarin, cine oare este aceasta Legia ? Am ajuns in asa hal incat sa consideram redutabile echipe de rangul trei daca nu chiar patru ? Inteleg ca Luxemburg nu mai e cea de acum vreo zece ani, dar nici chiar asa, tot in coada Europei, spre care ne indreptam si noi, se afla, PS. Sunt curios,daca intrau cele doua bare ce se mai discuta de geniul lui Dica. In fond, si la case mai mari rezultatul conteaza si mai ales calificarea !

Observator (79 comentarii)  •  29 august 2018, 10:10

Clujenii au ratat posibilitatea obtinerii unei noi prezente in grupele Ch. League! Chiar asa este si voi explica de ce. Ungurii de la Vidi au fost admirabili, cu mult peste conditia lor (desi, in trecut, au jucat o finala de Cupa UEFA, in editia 1984-85, daca va mai amintiti), dar numai cu ambitie nu poti invinge la Atena, in fata unei campioane elene si ea sub valoarea dovedita in trecutul recent de Olympiacos. Lipsa de concentrare, greseala lui Arlauskis, luptele intestine pentru putere (cu muresan in prim-plan) si chiar aroganta au dus la situatia actuala, in care participarea la grupele Ligii Europa este conditionata de o victorie neta contra mediocrei echipe luxemburgheze (cu nemtii ei cu tot)! Inca ceva: fotbalul polonez nu ne-a fost niciodata (exista o exceptie, care confirma regula, "victima" celor de la Legia fiind, atunci, UTA) superior la nivel de cluburi! O.

mg (84 comentarii)  •  29 august 2018, 12:56

..hey Dude, s-a-ntors fotbalul cu Dudelange în sus..

?????? (286 comentarii)  •  29 august 2018, 23:06

Care dintre ziariștii de sport opinați că ar reprezenta în presa sportivă românească ceea ce reprezintă Dudelange în fotbal ?

Comentează