Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Noi n-o să fim Charlie!

Am fost alături de ei, atunci, în ianuarie 2015, când teroriștii islamici au secerat cu mitralierele redacția din centrul Parisului. Am strigat și noi, românii, ”Je suis Charlie”, mesajul acela de solidaritate rostit de malgași, de groenlandezi, de burkinabezi, de o planetă întreagă

Permalink to Noi n-o să fim Charlie!
joi, 14 iunie 2018, 2:02

Solidaritate nu neapărat cu caricaturile antiislamice publicate de Charlie Hebdo, ci cu oamenii aceia care au fost secerați de gloanțe când erau la serviciu. Și solidaritate cu o lume întreagă amenințată de terorism. E mult mai corectă expresia ”amenințată de terorism” decât ”care luptă împotriva terorismului”. Împotriva terorismului nu poți lupta. Cei care zic că luptă, rostesc vorbe mari, dar goale.

De terorism te poți însă apăra, nedându-i prilejul să se manifeste. Neridicându-i mingea la fileu. Dacă-l iei pe Profet în bășcălie în niște caricaturi, nu înseamnă că lupți, ci că te expui. Iar dacă asta înțelegem prin libertatea de exprimare, luarea Islamului la mișto, înseamnă că nu înțelegem nimic. La trei ani și jumătate de la tragedia din redacția lui Charlie Hebdo, se poate spune asta.

Acum ne-a venit și nouă rândul. ”Ferailles”, fiare vechi adică, sub mâzgăleala unui câștigător român la Roland Garros. Adică, gitanilor, magraonilor, ați luat trofeul să-l duceți la fiare vechi! E ocupația voastră nu doar în București, ci într-o lume întreagă, din periferia pariziană până la Castellon și din Miami până-n Scandinavia. Ați împânzit lumea și cărați fiare vechi, asta faceți! Cam acesta e mesajul lui Charlie.

Și ce dacă facem asta? E o activitate de igienizare a planetei, de luptă pentru un ambient salubru, de protejare a stratului de ozon. O activitate pentru care putem fi luați chiar și la mișto, dar măcar miștoul să fie de bună calitate.

Mâzgăleala din Charlie nu e de calitate. E de-a dreptul slabă. Desenul e prost, pațachina cu părul zburlit nu aduce nici cu Simona, nici măcar cu Ilie Năstase sau cu Virginia Ruzici, care au luat și ei Roland Garros-ul cu o grămadă de ani în urmă, într-o epocă în care civilizația umană nu era încă atât de preocupată de colectarea fierului vechi. Slăbuță e și poanta, slăbuță e de fapt toată întreprinderea umoristică a lui Charlie. Am văzut poante mult mai bune în Urzica, iar ”Una pe zi” de Matty îi dă clasă. Plus că la Haplea, banda desenată interbelică, râdeai cu lacrimi când se ducea nevastă-sa, coana Frosa, să se dea în tiribombe, la Moși.

E clar că adunătorii de fiare vechi n-or să atace redacția pariziană. Pentru ce? Pentru nimic. De fapt, mâzgăleala din paginile atât de greu încercatului Charlie Hebdo nu înseamnă nimic. Absolut nimic! Să fie sănătoși! Și ei, și noi!

Foto: facebook.com/danalexeautor
Foto: facebook.com/danalexeautor

Comentarii (109)Adaugă comentariu

olandezu (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 14:37

daca a insemnat "chiar nimic'', de ce te ai mai chinuit sa scri acest articol ?

Mircea (24 comentarii)  •  14 iunie 2018, 14:56

exact, caricatura este proasta, nu te face sa razi, nu te pune pe ganduri, iti dai seama ca astia de la charlie nu au talent...atunci de ce se scrie atata despre ea ??

FanCraiova (5 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:02

Ce articol penibil , se incadreaza la ziua trece leafa merge , cam aici te incadrezi azi domnule ziarist de la foaia de impachetat guvizi

daniels (11 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:04

Sa te feute, charlie! sa ți mai dau un ropot de gloanțe pentru glumele și caricaturile tale, charlie! sa te șterg de pe harta, charlie! iaca am fost unu din aia care nu au avut steagu Franței pe poza de fb!!! sa ți-o trag, charlie, ca asta meriți! și apoi sa vad dacă iți mai arde de caricaturi!

smdb (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:18

"Dacă-l iei pe Profet în bășcălie în niște caricaturi, nu înseamnă că lupți, ci că te expui.Iar dacă asta înțelegem prin libertatea de exprimare, luarea Islamului la mișto, înseamnă că nu înțelegem nimic." Ai grija ca aici zici ceva periculos. Periculos si ***' de fals. Libertatea de exprimare e libertate de exprimare. Punct. Fara (*), fara "mai putin...", "cu exceptia...", etc. Nimic nu scuza violenta salbaticilor islamisti. Nimic. Daca ne luam dupa rationamentul tau, ajungem si la dispute de genul "pai a cautat-o cu lumanarea, ca uite cu ce fusta scurta a iesit pe strada". Nu. Violenta nu are scuze sau circumstante atenuante. Libertatea de exprimare e libertate de exprimare, nu 99% ci 100%. Nu ne place, e treaba noastra.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (61 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:19

De acord cu toate cele spuse de domnul Buzarin dar sa nu uitam ca acesta este jobul lui Charlie cauta si pune pe hartie cele mai dezavantajoase unghiuri din care poate fi privit un subiect, mergand pana la abominabil. Nu trebuie sa semene nimeni cu Simona sau cu acea cupa. Ei, undeva in toata aceasta paleta a jignirilor duse la extrem, la un capat al acesteia exact asa suntem vazuti. De ce ? Mai trebuie sa raspund? O replica reusita a avut Nastase, "daca ei isi considera Cupa ca fiind fier vechi atunci sa si-o retraga" ... Frumos, elegant, fara ghiolbanii, asa le putem da peste nas, altfel ne-o dam singuri, din nou.

smdb (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:20

@daniels.. "In jurul tau e multe, nu intelegi nimic..." Cand altii erau luati la misto, ai sarit repede sa-i iei in brate pe cei de la Charlie. Cum a zis ceva despre tine, ploaie de injuraturi. Ipocrizie si prostie la nivel maxim.

Dan (32 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:21

Bun dar asta nu prea rezolva situatia . Vreau sa sper ca atat ministerul sporturilor cat si cel al afacerilor externe dar si managerul Simonei vor solicita in mod public si imperativ explicatii acestei publicatii . Hai sa aratam si noi odata ca avem ceea ce Pilar din " Pentru cine bat clopotele " ar numi cojones . Merde !

Cristi (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:22

Un articol foarte bun! Prezinta corect mesajul caricaturii si concluzioneaza perfect in sensul valorii acestei caricaturi si, in genere, a publicatiei. Si inca ceva, a descalifica o publicatie, a-i preciza valoarea insignifianta, nu presupune si a nu lua pozitie impotriva ei. Deci, logic si corect artocolul!

adi (4 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:23

Tati, intr-adevar, trofeul facut de francezi e de fier vechi. De fapt este autoironie

EMY (3 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:26

Este consecinta faptului ca Petre Roman a acceptat denumirea de romm, mai nou rom pentru o minoritale pe care toate Europa din Rusia (tigancov) prin Germania (tzigoinen) si Franta (***) pana in Spania (gitanos) sunt cunoscuti sub numele romanului lui Budai Deleanu ''Tiganiada". Peste tot in Europa noi romanii suntem etichetati "***" si nu putem sa mai schimbam denumirea ca nu ne mai lasa legislatia europeana. Daca aceasta este libertatea de exprimare, sa-l jignesti pe profet sau sa o faci *** pe Simona, inseamna ca democratia si legislatia europeana si-au aratat limitele si societatea se indreapta cu pasi repezi spre degradare. Vreau sa vad reactia domnului presedinte Iohannis care a participat la marsul parizian de sustinere a ziarului care a jignit profetul.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:28

smdb, tu nu conosti sensul conceptual si mai ales juridic al libertatii de exprimare, al carei exercitiu este intotdeauna conditionat de protejarea demnitatii tertilor. Intodeauna, prin toate legile nationale si conventiile internatonale. Iar daca iti exerciti abuziv libertatea de exprimare, incalcand demintatea tertilor, poti sa te si expui actiunilor (blamabile si de nescuzat) ale descreieratilor teroristi. Deci jurnalistul are perfecta dreptate. El nu neaga dr la libera exprimare, ci precizeaza ca abuzul exercitarii sale, ca orice abuz de drept, nu doar ca atrage sanctiuni juridice, dar te si poate expune in fata actiunilor extremistilor.

Shane (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:28

Orasul iubirii,cel mai frumos turneu,oameni deosebiti doar asta stim sa spunem. Si uite ce primim. Nu am vazut in viata mea un turneu mare din vest la care spectatorii sa tina cu un sportiv estic.

Racul (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:30

Imi cer scuze ca trebuie sa va contrazic... problema cu glumele bune e ca se va ivi intotdeauna cate unul mai slab de minte caruia sa trebuiasca sa-i explici. In general nu explic, imi zic ca daca n-a inteles din prima asta e, s-a pierdut o gluma si data viitoare o sa aleg mai cu grija glumele pe care i le spun impricinatului. De data asta insa nu o explic pentru ca nu e gluma mea, doar dau interpretarea mea: Iata ca românii ca popor dau si exponenti care cuceresc prin talent si daruire si cupe prestigioase, nu doar fac comert cu fier vechi. Just my two cents.

mg (84 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:35

..bună poanta lui Ilie Năstase.. Charlie, sau mai bine Popa-Popas, ar putea caricaturiza rapacele stat francez care i-a luat jumătate din premiu sau gafa organizatorilor cu terenul 18..

Un oltean (28 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:39

S a gandit cineva ca acea caricatura poate fi inteleasa si in sensul ca romanii pot fi si campioni, nu doar vanzatori de fier vechi?!

Gary (4 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:41

Nu comentez esenta sau tendentiozitatea desenului;interventia unui badaran alcoolic si afemeiat,precum Nasty in spetza,nu face decat sa "legitimeze" o caricatura cel putin dubioasa la capitolul :BON TON !!!

Racul (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:47

@Un oltean: da, eu la 15:30 :)

bogdan (10 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:53

dom' ziarist...oleaca de atentie...se poate? multumesc! cand caricatura cu mahomed a atras o ploaie de plumb(I) in redactia CH, seful tau Tolontan ne explica in toate modurile posibile ca asistam la o forma pura de LIBERTATE DE EXPRIMARE. da, da...exact asta sustinea regel politically correctness-ului tolontan. mai mult, la momentul ala nu am auzit nici o voce de deontolog (asa, ca tine) care sa sustina ca poate au intins elasticul cam mult si glumetii franceji. ee, acuma suntem opariti, boss...opariti...Ia da-I tu un telefon lui tolo si intreaba-l despre asta...ia vezi ce zice...Tare as vrea sa va un articol de la corectul tolontan pe tema asta... Altfel, caricature e chiar haioasa. Autorul are simtul umorului, baiat destept... A...si ca sa vezi ipocrizie...cand "ultrasii" fac bannere despre fer si bronzat la adresa rapidistilor, unde sunteti, deontologilor? Acu' fara sto...tie nu-ti vine sa vomiti cand te uiti in oglinda?

Andrei (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:54

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frica (17 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:54

Adunatorii de fiare vechi sunt *** și e vina noastră că nu ne delimitam de țigani și Europa ne identifica cu ei!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Garido (16 comentarii)  •  14 iunie 2018, 15:59

Eu nu as fi chiar atat de revoltat , a fost huiduita Simona pe stadion la pachet cu Firea de romi ni , dupa ce au terminat aia de pe stadion de oracait si de ragait , iata a inceput si Banciu sa-si verse *** catre Simona , asa ca , mai usor cu francezii , sa avem grija de gunoaiele noastre care au terfelit-p pe Simona Halep .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Basilio (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:03

Buza, felicitari ca ai atacat primul acest subiect !!! Sunt curios citi o vor mai face. " JE NE SUIS JAMAIS CHARLIE " ar trebui scris public !!! Sunt , de asemenea , curios sa vad ce politicieni reactioneaza !!! Acum si aici ar trebui sa fie aproape , nu pe Arena nationala !!! Problema e ca nu se adreseaza Simonei , ... ei spun o Romanca, astfel ca generalizeaza si baga un popor si o natiune intr-o mizerie incalificabila . Mai mult, ei pun semnul " = " , intre *** !!! De aceea , nu Simona a fost vizata, ea a dat doar ocazia unei uri existente si bine dirijate catre romani ca natie !!! Eu nu as generaliza ,la rindul meu, --asa cum vad ca s-a inceput -- acuzind in bloc Franta si pe francezi !!! Aceasta publicatie extremista a fost creata si sustinuta pentru a provoca permanent si sustinut pe arabi !!! Iar asta nu are nimic " francez " . Altii sunt cei care sunt in conflict continuu cu arabii si vor sa-i tina mereu calzi, pentru a-si justifica orice actiune impotriva arabilor !!! De aceea , *** saptaminala, nu e un reper pentru Franta. Dar hai sa facem o mica comparatie :: atunci cind becali a spus ce a spus despre clujeni ca ar fi echipa a ungurilor, toata gazeta a scris luni de zile despre asta ca despre o crima abominabila !!! Luni de zile .... Haideti sa vedem cum reactioneaza aceiasi revoltati , astazi cind practic duhneste a extremism anti-romanesc. Reactiile sau lipsa lor, din parte jurnalistilor si a politicienilor arata oricarui roman pe cine se poate baza sau cine merita sa mai fie citit !!!! JE NE SUIS JAMAIS CHARLIE !!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gilos (9 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:03

Nu cred ca este cazul sa ne ofuscam pentru o caricatura. Presa franceza este plina de elogii la adresa Simonei Halep

Andrei (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:09

Iubitule Charlie, nasul Acela seamana mai mult cu al tau, decat cu cel al Simonei .

alt sorin (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:16

De ce nu ai constatat acum trei ani jumate povestea cu expunerea facand bascalie de profet versus lupta impotriva terorismului ? Pentru ca ai vrut sa mergi pe linia "politically correct " ? De ce nu publici acum o caricatura (de buna calitate ) care sa scoata la iveala una dintre "bubele lor " ( si slava domnului au destule pornind de la zgarcenia proverbiala si terminand cu faptul ca in echipa nationala de fotbal folosesc obligatoriu minim 2 albi ca sa le iasa contrastul ) . N-o s-o faci din acelasi considerent - politically correct - asa ca nu te mai indigna si intelege lucrurile asa cum sunt: astia de la Charlie Hebdo exploateaza o nisa (la fel ca si mult hulitul Radu Banciu la noi -cu mentiunea calitatii net superioare a polemicii lui) unde profita ca sunt singuri ,fara concurenta , dintr-un motiv foarte simplu - ei nu dau doi bani pe politically correct.

Bula (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:22

Daca cauta mai bine prin sediu o sa mai gaseasca niste fier vechi infipt prin pereti si podea lasat acolo de fratii lor magrebieni.

Je suis „Charlie”! (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:24

Vorbeste in numele tau, praziliabézule! ***! ***! :))))))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gin (10 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:24

J'etais Charlie!. Maintenant, je suis Simona!. Atunci si acum, poante slabe. Diferenta e una singura: sange omenesc. Romanii au umor, *** in redactia aia, je redeviendrai Charlie

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:26

Au si ei pe Radu Banciu al lor ....

aciduzo (60 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:28

Da Buzarine... ,Noi n-o să fim Charlie!''.....tu doar o sa ramai Charlie Chaplin.....atat!!

flasc (5 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:28

E nevoie de alti frati Kouachi.

bogdan (10 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:33

iata cateva extrase din gandirea lui tolontan, seful tau. Aceste ganduri au fost asternute pe net cu ocazia evenimentelor din redactia Charlie hebdo. prin evenimente intelegem patrunderea unor musulmani fara simtul umorului intr-o redactie plina de libertate de exprimare. Ma tem, domnu' presedinte-ziarist, ca intri in oliziune frontal cu boss: "Deci trebuie caricaturizati doar cei care stiu de gluma? Si cine face lista cu oamenii care nu stiu de gluma? Sau cum definim „a caricaturiza”? Pina unde avem voie sa ridem?" "Cînd colegii mei Cristian Geambașu și Radu Naum (care are o precizare) scriu că jurnaliștii francezi nu pot fi priviți drept „agenți provocatori” sînt 100% de acord cu ei. Libertatea de exprimare nu se oprește acolo unde începe capacitatea cuiva de a se ofensa." "bogdan: sigur ca a face mishto e parte a libertatii de expresie. Vreti sa spuneti ca sintem liberi doar sa fim sobri? da, libertatea de expresie inseamna inclusiv a batjocori, a lua in bataie de joc" unele sunt citate din materialul publicat pe blog, altele sunt citate din comentariile marelui ganditor.

Vlad (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:38

Sa spui că dusul fiarelor vechi reprezintă de fapt o igienizare a planetei blablabla e mai exagerat decât aia cu lupta împotriva terorismului. În rest, da, slăbuță lucrare.

olandezu (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:39

***....vine de la *** ,sau de unde? de ce te legi de NASTASE ILIE,el n are nici o treaba cu articolulul de mai sus.D........e.!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal (36 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:42

Intamplator- sa nu-figura din aceasta caricatura aia sinistra,imi pare cunoscuta!De ceva timp- la posturile DIGI- am remarcat ca este postata- cu insistenta- figura unui cersetor batran- dintr-o anumita etnie-in coltul din stanga din partea de sus a ecranului,cu o titulatura cam indescifrabila!Unii zic ca ar scrie "publicitate"!Asa sa fie?Si acum,hop si "umoristii"aia!Asa ne trebuie, daca am permis sa ne fie ruinata economia noastra-asa saracacioasa cum era ea-dar era a noastra-ca sa ne ducem ca emigranti,la altii in tara!Si ce ne mai miram ca ne insulta aia, daca suntem insultati si la noi acasa!

di livio (37 comentarii)  •  14 iunie 2018, 16:55

domnu Emy, de unde stii ca profetu a fost jignit?...poate ca profetu are simtu umorului...s-au simtit jigniti dementii care omoara in numele profetului...sint de acord cu tutankamonu Buzarin ca desenu asta ii total nereusit...slab de tot...da parca seamana o tzira cu Ilie Nastase

Serban (34 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:00

Redacția respectivă a mai gafat și când Italia era indoliată de cutremur. N-am talent de caricaturist, dar am o idee, poate să o preia oricine (oricîți) se simnte capabil să o realizeze și-i de acord cu mesajul ei. Propun o caricatură cu fostul Președinte al Franței Sarkozy practicând *** lui Gaddafi (când s-a dus să-i ceară bani pentru campania electorală, înainte de al bombarda!), *** spre o hartă a Franței strigând, fiecare: Je suis Charlie!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

moise (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:09

Bravo pentru articol! Dar, ar trebui să-l scrii şi pentru francezi! Vei depune ceva efort să găseşti cum se spune "paţachină" dar ar fi ceva fabulos! Eu chiar aş deschide o rubrică GSP pe franţuzeşte. Despre paţachinele din Paris. Altfel, să ne arătăm noi muşchii... între noi, nu prea are sens. O iubim pe Simona. Stop! Aveţi prieteni jurnalişi francezi. Le-aţi scris? Altfel, batem apa-n piuă! Încercaţi să traduceţi şi asta în FR.

Costin (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:20

Credeam ca sunteti mai inteligenti sa intelegeti mesajul!

Mihai (3 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:35

Pai eu n-am fost niciodata cu ei, c-am stiut ce *** sunt si ce glume proaste stiu sa faca. Au un umor psihedelic, de care nici macar ei nu stiu sa se amuze.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (8 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:37

Aline nu știu de ce îți irosești talentul in fițuica asta ! Ai atâta har ! Păcat ca te irosești aici intr-o adunătura de crocodili si *** ! Jos pălăria pentru articol !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:40

Racul , esti haios! Interpretarea data de tine este vadit eronata. Din imagistica si textul caricaturii rezulta in mod vadit caracterul peiorativ al mesajului: o romanca ridica un trofeu din metal si se bucura prin strigatul („fier vechi”) sugestiv pt perceptia lor fata de noi, asociata cu obiceiul etinei rome. Conotatia este una negativa, sugerand ca pt romanca asociata cu persoana de etnie roma valoarea oricarui obiect din metal este aceeasi, de „fier vechi”.

Abu (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:41

Aline, esti varza la jurnalism, mai bine te-ai apucat de adunat fier vechii ca alti conationali de-ai tai... Asta e n-ai ce sa faci, si ei sunt tot romanii, cel putin in acte.

dan b (47 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:42

Nu dramatizati! Presa de satira din Franta cauta orice si ia in balon pe oricine. Nu trebuie sa moara nimeni pentru asta. Dupa castigarea Cupei Mondiale la fotbal (singura din istorie) cei mai satirizati, in cele mai neplacute moduri, erau Zizou, Blanc si Barthez. Acolo, atunci nu s-a scandalizat nimeni. Odata, niste compatrioti au furat cablurile de la calea ferata. A sosit timpul sa ne reaminteasca. In stilul lor, satiric...

Cristi (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 17:45

De altfel, sensul peiorativ al mesajul in speta tine de insasi natura caricaturii, care este aceea de a infatisa in mod ridicol o persoana si de a expune exagerari cu privire la trasaturile negative ale acesteia, cu intentie satirica (adica de a critica aspecte negative sau defectele morale ale personajului caricaturizat).

Marius (3 comentarii)  •  14 iunie 2018, 18:13

Venind de la o nație care și-a petrecut istoria *** e aproape hazlie caricatura asta.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

nesim titu (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 18:29

e greu sa razi cand se fac glume pe seama ta! daca nu razi primul si te superi ca vacarul pe sat, nu reusesti decat sa starnesti compasiune! uite de aia suntem noi oitara trista si fara de umor!

Crimson Veritas (4 comentarii)  •  14 iunie 2018, 18:33

Nu vad de ce m-ar interesa pe mine ... perspectiva si obiectul de activitate a publicatiei franceze ... si ca materialele lor sunt 'satira' sau cozonac cu nuca. Au produs prejudicii de imagine ... unei persoane, unei natiuni ... trebuie sa platesca ... asa functioneaza civilizatia ... sunt drepturi, enterprising-uri ... daca ele incalca drepturile altor persoane ... se cer daune de imagine ... retragerea materialului ofensator si scuze publice! Eu spre exemplu am fost banat instantaneu de pe un site francez pentru ca m-am referit la Franta ca 'New Africa' la un amical cu echipa nationala a Romaniei. Chestile aste se intampla ... in principal ... din cauza faptului ... ca romanii nu sunt interesati de drepturile lor ... cat mai ales ce cred alti despre ei ... fiind o societate destul de superficiala, primitiva si nesigura! A facut publicatia respectica ... care nu-i retin numele niciodata ... ceva cu Charlie E'tto ... 'umor' care a adus ofensa unei alte persoane ... 1 milion de euro ... daune de imagine ... poate sa ceara Simona ... ca doar au facut-o '***' ... si inca vro 10 milioane de euro despagubiri ... poate sa ceara Guvernul Romaniei ... prin MAE ... pentru prejudicie aduse romanilor si tarii! Asa se procedeaza in toate tarile civilizate ... minim!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  14 iunie 2018, 18:46

...i am spart cu furatul ...

Comentează