Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Wembley, o poză și o jumătate de veac

Alexandru Boc a pus o poză pe Facebook. Mai are uneori astfel de obiceiuri la 72 de ani, când nu joacă fotbal cu oameni mai tineri cu patru decenii ca el, când nu se plimbă țanțoș prin centrul Oradei sau […]

...

Ce a ales Tusk din România

Donald Franciszek Tusk s-a născut la Gdansk în 1957. În orașul-port de la Marea Baltică unde două decenii mai târziu se aprindea becul sindical al electricianului Lech Walesa, ajuns ulterior premier și chiar președinte al Poloniei. De la Walesa la […]

...

Fotbalul acela, care chiar era fotbal!

Mihai Cristache (stânga) și Valeriu Ioniță (dreapta)   Vorbim despre anii nouăzeci, când întâmplările așa și așa ale fotbalului intern se ascundeau sub faldurile grele ale performanțelor Generației de Aur. Un reprezentant respectat al epocii, aproape octogenarul pe atunci Traian […]

...

Ilie, mereu scos din cutie

Un avion depunea dimineața, devreme, echipa Stelei pe pista aeroportului din Oradea. Era vară, băieții, Toni Doboș, Didi, Pandi, Costel Gâlcă, Joe Panait, Ilie Stan, erau care în bermude, care în treninguri și se grăbeau să ajungă la hotel, să-și […]

...

Real, lucid cântec de jale

Nu scoți decât un plăpând 2-2 la Villarreal, cu „Submarinul” aflat la cea mai mare adâncime din istoria sa recentă. Pe loc de retrogradare înaintea meciului din 3 ianuarie. Însă, altădată, după un astfel de duș rece, venea Cristiano în […]

...

O lopată lui Burleanu!

Asta e diviziunea socială a muncii!

Permalink to O lopată lui Burleanu!
joi, 22 martie 2018, 10:31

Dacă ești președinte de Federație, împarți diplome unor absolvenți de cursuri bălmăjit-milenariste în management sportiv și administrarea bazelor sportive, de la o universitate din Arad. Specifici auditoriului că nu e o acțiune electorală. Normal că nu e, dacă ar fi fost, atunci avionul spre Arad ar fi trebuit plătit din fonduri proprii, nu federale.

În acest timp, baza ta sportivă, a Federației, de la Mogoșoaia, e administrată minunat. În sensul că zace sub nămeți, instalația de încălzire s-a paradit, juniorii au fost mutați la Ploiești, cu Turneu de Elită cu tot, că acolo e încălzire sub gazon, iar echipa națională mare n-are decât să facă abdomene în sală sau un șeptic în sala de conferințe.

În virtutea aceleiași diviziuni sociale a muncii, dacă ești selecționer, pui mâna pe lopată. Nu singur, ci împreună cu secunzii, masorii, cu tot staff-ul. Poate reușești să scoți iarba de sub nămeți. La Ploiești nu mai poți să mergi, ca alaltăieri, că acolo joacă juniorii. Dacă nu deszăpezești tu, n-ai unde să faci antrenament. Ce e așa greu de înțeles?!

Vine replica lui Mircea Sandu, care spune că într-un caz asemănător, cu câțiva ani în urmă, a apelat la deținuți. Vai, ce revolut! Să profiți de munca unor oameni lipsiți de libertate! E degradant, zău! Ba nu e deloc degradant! Se încheie contracte cu penitenciarele, se plătește, iar deținuții ies la muncă, stau în aer liber, li se mai reduce din pedeapsă.

Când publică poveștile din trecut cu Lupescu, Burleanu nu e în campanie. Doar semnalează niște aspecte din trecut. Nici când împarte diplome nu e. Atunci, el încurajează schimbul de mâine al administrației sportului. Cea mai bună campanie electorală, la care din păcate gândirea predictibilității nu l-a îndrumat să ajungă, ar fi fost să ia lopata și să se urce pe nămeți, nu singur, ci împreună cu dolofana schemă de personal federală, plătită în medie, s-a dat publicității recent, cu peste 1.800 de euro pe lună.

Televiziunile n-ar fi ratat secvența de Bumbești-Livezeni, terenul ar fi fost lună, iar Mircea Sandu ar fi putut primi o lecție, uite, domnule, noi nu apelăm la deținuți, că n-avem bani să-i plătim. Dăm noi zăpada, stăm la aer curat, că de la atâtea episoade de dezvăluiri am început să fim cam palizi.

Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă selecționer era nu Contra, ci Pițurcă, și se pomenea că n-are unde să facă antrenamente cu echipa națională. Probabil că și veșnic încruntatul nea Piți proceda la fel și punea mâna pe lopată. Însă ca s-o folosească pentru scopul ei secundar, acela de pedepsire a vinovaților.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

mg (79 comentarii)  •  22 martie 2018, 11:31

..mai grav e că la Mogoşoaia au ruginit demult grătarele.. Odată cu ele a ruginit şi ADN-ul fotbalului de vremea Naşului, cel pe care omul şcolit în Elveţia promite să-l refacă.. Academic vorbind, se prognozează în zonă cod portocaliu(spre roşu) de fum.. Despre table nu se mai ştie nimic. Cică le-ar fi luat acasă nea Mitică de la ligă..

Marius (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 11:56

Asa este, gratarele stramosesti au fost inlocuite cu activitati mai elevate, corporatiste, gen team-building, cum ar fi trasul la tinta, in birourile federale, cu pusca cu aer comprimat, coaching predat, pro bono, de sofisticatul, elitistul domn Sari. Inteleg ca urmeaza tiroliana, un capat la Casa Fotbalului, etajul 2, celalalt ceva mai jos, la sediul DIICOT.... primul test dupa 18.04.2018.

mg (79 comentarii)  •  22 martie 2018, 12:36

..şi totuşi, micul Prinţ(cu muştar şi bere) râmâne rege la Mogoşoaia..

ovidiu_3003 (317 comentarii)  •  22 martie 2018, 13:11

...da... i ar trebui o lopata lui ...Burlanoiu ...si lui Gino Iorgulescu ...

Dadi (4 comentarii)  •  22 martie 2018, 13:15

Azi iar îmi placusi, vericule. Te așteptam cu ceva detalii pe bune pe tema gazonului din Bănie. Acuși vine suedejii la amicală si ne facem *** de ras! Sus lupta nea Aline, chimistele nu te-a uitat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rammstein (9 comentarii)  •  22 martie 2018, 13:56

aida de ia samanta neamule!!...cum e tara asa e si sportul....de ***...

Ion Gheorghe (4 comentarii)  •  22 martie 2018, 14:22

IARASI AUD DE BURLEANU! NUMAR ZILELE PANA CAND NU O SA MAI AUD IN VECI DE BURLEANU. MA INTREB RETORIC : DECE MI-E ASA DE SCARBA DE EL ?

alfonso (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 16:29

De ce lar mai interesa ACUM SA DEA ZAPADA DEOPARTE DE PE TEREN CAND EL E SEFUL,SI ESTE PREA PRINS SA REZOLVE PROBLEMA VOTURILORPT PT ALEGERELE CE VOR VENI...

ManX (29 comentarii)  •  22 martie 2018, 17:17

Am vazut conferinta de presa a lui Burleanu. A maturat cu presa. Nu stiu care Justin îi punea nenumarate întrebari si-i întrerupea sistematic dupa zece secunde. Trebuie sa fie un tantalau profesionist baiatul asta. Sa nu întrerupi pe cineva când vorbeste este ceva elementar. Lipsa de respect si pentru colegii sai. Uite asa, castiga Burleanu teren. Aversiunea presei fata de Burleanu este în favoarea sa. Sunt curios câte articole au fost scrise pe GSP în ultimele zece zile, de exemplu. Tot mai multi oameni înclina balanta în favoarea sa. Bizar ca mi-a intrat pe smartphone interviul dar la televizor nu era nimic;

serban (1 comentarii)  •  22 martie 2018, 17:44

@Ion Gheorghe: Bravo Dom'le, intrebarea aia retorica o avem extrem de multi impatimiti ai fotbalului...Predictibilul ala miroase a panglicar trimis de altii, de la o posta!

MARCELO 84 (6 comentarii)  •  22 martie 2018, 19:14

Raspuns lui ION GHEORGHE- Te întrebi de ce îți este scârbă de Burli? Iată câteva motive: 1. Habar nu are de fotbal, dar pretinde că se pricepe. 2.S-a înconjurat de oameni care nu au habar, dar cred că știu fotbal. Ex. Vochin, care viseaza că se pricepe, dar din păcate , doar visează, Bodescu și mulți alții.Aceștia conduc fotbalul, într-o totală neștiință și rezultatele se văd. 3.Chiar dacă a atras lângă el câțiva foști fotbaliști sau antrenori( Cămătaru, Belodedici, Mutu, Stoichiță, acești nu reprezintă nici pe departe spuma fotbalului românesc și nu au dovedit nimic d.p.d.v. managerial. 4. Are un discurs insipid, care nu spune nimic, tipic politicianist. 5. Lucreaza murdar, tip mafiot, vezi acuzele împotriva lui Ionuț Lupescu. 6.Are contribuție și a profitat la înscenarea pusă la cale marelui fotbalist Gică Popescu, Baciul, care a dus faima țării în lume. 7.Disprețuiește pe cei ce ne-au adus bucurie în suflet ani de-a rândul, fotbaliștii din generația de aur, în frunte cu Regele Hagi. 8.Este insidios, alunecos, privește pieziș, nu are curajul confruntării, are o prezență volatilă, tipică agentului dublu. 9.Nu are bunul simț să se retragă, să lase locul celor care se pricep. Nu crezi că sunt destule motive să -ți fie scârbă de el?

Unu oarecare (32 comentarii)  •  22 martie 2018, 23:05

Mai lasati-l dra q u lui pe Burleanu, mai Buzarine, sunteti deja pe ni bili rau, vezi ca pustii aia au sters pe jos cu Serbia, pe un teren inghetat, iar tu un cuvintel nu ai pt ei. Bine ca ai avut cand erau mai mici si au pierdut un meci. Ce viteaz erai tu... cum dadeai tu si in Boingiu, bigotule... acum nimic?? :))

itu52 (28 comentarii)  •  22 martie 2018, 23:58

Ar fi bine să facem chetă, să strângem de-o duzină de lopeți,metalice, că bietul președinte este tare prins în problema sifoanelor. E obsedat, vrea musai să recupereze câteva mii de euro să poată dota contabilitatea FRF cu ceva calculatoare. Vorbește parcă din sifon, contabilitatea FRF nu se ținea în 2014 pe calculator, facturile se emiteau cu indigo, iar cele de afară se aruncau direct în arhivă. Mă uimește cât de repede a putut socoti scurgerile prin sifoane la atâta harababură, are noroc cu dioptriile și abaca șterpelită de la contabilii purtători de cotiere. Tot săpând pe acolo poate descoperă vreo dischetă, din aia mare de peste 5 inch, că parcă de pe atunci fiecare firmă trebuia să depună la finanțe fișele fiscale. Și doamne veche e problema, nedescoperită la FRF în 2014! Asta am descoperit eu acum, dar nu mă las, mai sifonez că poate mai aflu și alte aberații.

arh. Gheorghe Petrescu (113 comentarii)  •  23 martie 2018, 0:53

Maestre, acest individ "Burleanu", nu stie cum sa foloseasca o unealta numita "lopata", asa ca ce, sa mai cerem de la un om de bani gata. Cum a ajuns acest individ presedintele FRF ?

Che Guevara (89 comentarii)  •  23 martie 2018, 3:42

Vine Gheorghe Popescu si ne spune ca nu stie nimeni mai bine decat el ce este echipa nationala. Mai tine minte Popescu cand a avut el de-a face ultima data cu echipa nationala ? Sunt 15 ani de atunci ? Ma gandesc ca s-au mai schimbat lucrurile de la Hagi si Popescu pana astazi...

Ion Gheorghe (4 comentarii)  •  23 martie 2018, 7:54

@MARCELO 84 Iti multumesc f mult pentru raspunsul care lai dat. Ai caracterizat pe Burleanu perfect, cum eu nu sunt in stare. Doamne, cat este de odios ! Ma duc sa mananc doua lamai !

geo (8 comentarii)  •  23 martie 2018, 9:31

Bine spus @Unu oarecare. Daca vrei nea' Buzarin...pe langa faptul ca am castigat cu serbia 5-0 si n-ai spus nimic....de ce nu scrii si despre complexele, salile de sport, terenurile de fotbal si de antrenament construite de Sandu in 25 DE ANI!!!!! Ai material sa faci un articol?? :)))))))))) *** ca centrul construit de Burleanu e acoperit de zapada...alea construite de Sandu unde-s? :)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel (32 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:18

si totusi, fiii lui Israel ne-au pus la respect cu 5-1 la sub 17 primaveri..se parea ca joaca pe un teren bun, printre niste case....or fi jucat in Israel?

mg (79 comentarii)  •  23 martie 2018, 10:40

@Ion Gheorghe - ia trei, ca să-ţi ajungă şi pentru lectura manualului de gramatică..

Ion Gheorghe (4 comentarii)  •  24 martie 2018, 19:50

@mg, Ai dreptate, recunosc. Iti multumesc de atentionare ! Dar la ce-mi mai foloseste gramatica !? Mai am putin si ......

Comentează