Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova, dincolo de pod

Publicul Astrei și al Pandurilor (50 plus 30, nu contează, adunarea e comutativă) ar fi încăput, un pic înghesuit, în vreo 15 mașini din sutele care au făcut pod luni noaptea între Severin și Craiova. Era trecut de miezul nopții, […]

Permalink to Craiova, dincolo de pod
miercuri, 19 octombrie 2016, 1:38

Publicul Astrei și al Pandurilor (50 plus 30, nu contează, adunarea e comutativă) ar fi încăput, un pic înghesuit, în vreo 15 mașini din sutele care au făcut pod luni noaptea între Severin și Craiova. Era trecut de miezul nopții, iar pe serpentinele de la Balota șarpele stopurilor roșii claxona, coborând spre Strehaia, trecând apoi Jiul spre Filiași.

La Beharca mașinile suporterilor s-au pus de-a curmezișul celor patru benzi, cerând autocarului echipei să oprească pentru poze și autografe. Gigi Mulțescu și-a dat seama că ar fi o nebunie. Antrenorul superofensiv din iarbă a jucat defensiv în parcare, le-a explicat fanilor ce și cum, iar în câteva minute drumul s-a eliberat. Șarpele roșu al stopurilor s-a risipit, spre unu noaptea, prin tainițele non-stop ale Craiovei, în încheierea uneia dintre cele mai frumoase nopți oltenești de la Bordeaux și Kaiserslautern încoace.

A doua zi dimineață, marți, oamenii au smuls de pe tarabe Gazeta Sporturilor, dar și localele Gazeta de Sud sau Cuvântul Libertății. Pe Unirii, oltenii citeau ziare, legumeau cronici, ca în arhaicele vremuri ale Maximei. Oameni cu părul alb, dar și adolescenți, discutau în grupuri despre meci, despre bolta involuntară a lui Ivan sau despre stângul lui Briceag. Iar cuvântul care era cel mai des rostit era TITLUL.

Declarația ondulatorie, cumva echivocă, a lui Gigi Mulțescu fusese dublată de vorbele precise, țintite, cu subiect și predicat ale lui Marcel Popescu. „Nu mergem la școală ca să ieșim pe locul trei”. Întâmplător sau nu, sexagenarul de azi Marcel Popescu e una și aceeași persoană cu tânărul și impetuosul președinte al ultimului event, de acum un sfert de veac.

Dincolo de podul de stopuri roșii întins pe o sută de kilometri, de la Statuia lui Mihai Viteazu și până la malul Dunării, la Severin, Craiova visează frumos și scoate din ea însăși, din adâncul trupului ei, dreptul de a visa prin fotbal. E un sentiment foarte ciudat. E, așa cum spunea Ioan Chirilă, ca și cum ai găsi într-un scrin rochia dantelată a bunicii.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

dzz (2 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 13:49

Doar ca rochia dantelata a bunicii poarta pe eticheta anul fabricatiei 2014 si casa de moda Craiolguta&Rotaru DNA, ca producator.

Vlad (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:01

Asta este Stiinta noastra!

hmhm (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:07

Era mai bine cu *** de mititelu?!??

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sss (28 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:23

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:27

Nu a oprit nimeni la Beharca pentru poze si autografe, am oprit cu totii sa cantam pentru ei, cu ei. Au avut dreptate vandutii lui adrian mititelu, Stiinta e numai una, si de cateva luni se tot vede cine e Stiinta. 2000-2500 la Bucuresti DOAR in peluza, au mai fost si in restul stadionului. 10000-12000 la Severin intr-o zi de munca, intr-un alt oras, la o temperatura la care ingheata sosonii pe tine. 5.000 cu Chiajna acasa, danonino a avut vreo 1.000 cu ei acasa... 5.000 cu Botosani Lista poate continua. Ne vedem la Brasov si la Medias unde ne vom face din nou simtita prezenta FCSB, PAZEA!

cela (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:36

dzz pt că-n fotbal, la fel ca și în viață, generațiile se succed, și dacă bunica a murit, renaște între timp o noua viață cu aceleași gene în vine.. mai conspectează istoria craiovei și o sa înțelegi cum stau lucrurile, ferice de cei ce au înțeles deja

Sorin (3 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:51

Multumim baietilor extraordinari din peluza, dar si lui nea Marcel Popescu pentru ideile lor si conlucrarea buna la meciul cu dinamo, in special pentru: - ideea "greselli" de pe banner, care a dus la publicarea pozei cu intreaga peluza si a mesajului in prosport, digisport, si alte medii online! - plecarea echipei spre si de la Severin in acelasi timp cu cea a multor suporteri (jucatorii au ramas impresionati de sustinerea masiva!); - ideea de a petrece cateva minute impreuna pe drumul de intoarcere (pacat ca nu am avut posibilitatea de a sta mai mult impreuna cu echipa, dar la cate sute de suporteri eram, blocam oricum tot traficul). Pentru "hateri", *** si jurnalisti "oieri": Surprizele abia au inceput!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sorin (3 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 14:51

Frumos scris acest articol, Alin!

Claudio (9 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 15:10

Daca Severinul iubea csu,stadionul trebuia sa fie plin.Ce gluma .La tv nici nu se auzeau cantand.Sunt curios cati au platit bilet din bani lor si cati au intrat "gura casca".Vezi oferta la meciul cu fcsb.Cred ca ura impotriva lui dinamo a umplut jumte din stadion ,nu dragostea pt csu.Nu am vazut mii de steaguri ,mii de fulare si nici o coregrafie.Concluzia este ca majoritatea erau neutri sau fani fcsb(se stie Severinul este teritoriu fcsb).

Flo (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 15:12

Alin,mi-am amitit de un alt meci încîntător la Severin cu UTA in cupa 5-0 cu Teasca antrenor!!

jonescu (5 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 15:30

...eram student si la orele de sport de la Mecanica domnul profesor Paul Stuparu-fiei tarana usoara !-ne lasa sa jucam fotbal.O data la doua saptamani,noua mea prietena avea ore intro clasa cu geamurile catre terenul unde jucam noi si-n pauza statea numai pe geam sa ma vada !Doamne ce mai driblam,ce mai bagam piciorul la minge,ce mai alergam...aveam "spectatori" care ma iubeau !Asta vreau sa spun-niciun jucator de fotbal nu va da totul din el daca nu simte acea dragoste a fanilor si performanta nicaieri in lume nu se face pe un stadion cu tribunele goale !Iubesc Stiinta si din 68 sunt mereu in tribune langa jucatorii ei...Sper ca in curand sa vad tribunele noului "Ion Oblemenco"pline ca la meciurile din anii 70-80 !P.S. Jos palaria in fata lui Gigi Multescu !!!

asterix (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 15:44

Dar cu promovarea pe merit sportiv cum ramane? P.S. Nu are de-a face cu subiectul articolului, dar cred ca prez repede se uita anumite lucruri.

Marius (15 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 15:52

felicitari Alin, frumos editorial. da, Craiova dupa mult prea multi ani viseaza frumos si de data asta visele noastre sunt puternic ancorate in realitate. nu sunt doar vise si atat. uite, a trecut un tur de campionat si Stiinta ocupa locul 2. suntem deja o certitudine, nu doar un foc de paie. ramane de vazut daca vom mentine ritmul pana la final insa si daca nu o sa ajunga titlul sau cupa in Banie tot ramanem cu frumoasa victorie impotriva lui dinamo si de ce nu poate o capacim si pe steauafcsb. eterna visatoare Craiova si-a propus iar sa bage spaima-n bucuresteni si asta e mai frumos ca un titlu. FORZA STIINTA!

zagna (18 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 16:03

Daca intelegi limbajul lui marcel popescu e grav... "vorbele precise, țintite, cu subiect și predicat ale lui Marcel Popescu..." Vorbe fara noima !

Alex (4 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 16:04

Nimic despre Daum!? Nu vă lăsați pe tânjală, tovarășe Buzărin! Opinia publică așteaptă din partea dvs. dispreț și *** pentru antrenorul naționalei! Prea încurcă socotelile acestui fotbal murdar, în care v-ați învîrtit și dvs. destul buzunarele. Hai Brăneștiul! Hai Clincenii!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

luckas (10 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 16:14

Ciudat...sute de masini...respect oamenii cu dizabilitati,insa cred ca toate masinile de care ne vorbesti erau plin cu oameni muti...cu tot respectul,dfesi Dinamo a pierdut,galeria a fost peste tot stadionul acustic...la tv se auzeau doar ei cantand...prieteni care au fost la meci,mi-au spus acelasi lucru...gazdele s-au auzit doar la goluri si atunci doar ca o razbunare pe ceea ce inseamna Dinamo in raport cu istoria unicei si adevaratei Universitatea Craiova...in rest indiferenta si liniste ca la teatru...Aline draga ,daca tu imi vorbesti de sute de masini pline cu ce spui tu,pariez ca esti in stare sa imi povestesti si despre meciul de baraj istoric dealtfel al echipei Csu,baraj de promovare din divizia C,in divizia B...Ori acest meci nu exista...? Atunci poate ar trebui sa vorbesti cu oamenii care au imbatranit,dar au vazut Universitatea promovand din C in B,acum multe zeci de ani...si apoi ne povestesti si noua...sa ne impartasesti bucuria unor oameni,pe baza performantei de promovare a favoritilor,pe teren,nu din pix...Sunt din Timisoara,tin cu Craiova...iar luni am vrut sa bata Dinamo...asta spune tot din punctul meu de vedere despre echipa de care tu imi tot scrii atat de frumos...nu sunt oltean si astept si nu sunt deloc singur,ba chiar multi suntem cei ce asteptam sa treaca visul asta urat cu echipa primariei,si Universitatea noastra sa revina in competitie...fie si in liga 4-a...

Anonim (78 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 16:17

Exagerari, mai ales din partea unor olteni! Orice analogie cu Craiova Maxima este deplasata: ce ar face Actuala CS Universitatea cu Benfica? Cu Kaiserslautern ar fi o "dubla" echilibrata, intrucat germanii sunt in 2 Bundesliga! Epigonii de astzi vor juca pe un stadion superb, insa nu se vor apropia de performantele inaintasilor, cel putin pe plan international! @ jonescu Pe vremea Stiintei, se facea scoala serioasa; ati uitat complet gramatica limbii romane? A.

Bobby (21 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 16:30

Ca la Napoli, un gropar a plecat si comunitatea locala a girat re-fondarea unui mit fotbalistic. Chiar - de ce nimeni din presa sportiva nu scrie despre renasterea lui Napoli, si similaritatile incredibile cu U Craiova ? La Napoli federatia italiana a mandatat consiliul local sa re-fondeze acel club, dupa ce vechiul club murise. Federatia italiana a considerat ca orasul Napoli are dreptul moral si legal de a gira renastasterea. Citiva oameni de afaceri s-au aratat interesati de finantarea renasterii napoletane, iar consiliul local a ales acolo pe noul finantator. Si inca ceva : noul Napoli nu a inceput de jos, din liga 9 in Italia, ci a fost invitata direct in liga 3. P.S. Asterix : in ceea ce priveste meritul sportiv, U Craiova a terminat, jucind doar pe teren, campionatul ligii 2013-2014 pe locul intii. Din punct de vedere sportiv si-a cistigat dreptul de promovare. Rimnicu Vilcea a atacat la TAS acea promovare dar a pierdut : TAS a decis ca nu a fost nimic ilegal in promovarea Universitatii Craiova in liga 1 in 2014. P.S. 2 : FCU murise deja in 2013 - nu mai era in nici o competitie, si oricum isi pierduse dreptul moral de a reprezenta Craiova, dupa nenorocirile facute : mutarea la Severin, prostituarea politica pe fata, scandaluri, echipa copiilor mititei etc.

Bobby (21 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 17:52

Pentru Luckas : sa fii sanatos, tu si cu Mititelu ati tinut cu Dinamo luni seara. Este dreptul tau sa sustii orice SRL al familiei Mititelu - ca asa s-a intimplat la Napoli, fanii au asteptat ca fostul gropar sa-si fac alta echipa, nu au sustinut din primul minut Napoli Soccer, clubul girat de primaria de acolo. Ca pentru tine "adevarata" este de fapt SRL-ul FC U Craiova, infiiintat cu acte in regula de militianul Dinel Staicu in anul 2003 - asta e problema ta. Vezi tu - eu am prins Craiova Maxima si SRL-ul FCU, echipa copiilor lui Mititelu, cu doua retrogradari si o dezafiliere, mutat pe la Severin, prostituat in citeva campanii electorale, acompaniat de manelisti si nu de Tudor Gheorghe, fara sa detina vreodata stema adevarata cu leul (aia era pe tricourile Universitatii luni seara !) si imnul U Craiova, nu mai era de mult ani ceva cu care rezonam. E o tara libera si fiecare am alege ce vrea. Eu am ales recomendarea lui Corneliu Stroe, managerul Craiovei Maxima; tu ai ales calea lui Mititelu, managerul Craiovei Mititica. P.S. Vezi ca singura grupare sportiva finantata de primaria Craiova cu bani a fost SRL-ul lui Mititelu, care a primit 500.000 de Euro de la fostul primar Solomon, bani care nici in ziua de azi nu se stie cum au fost cheltuiti.

kickhard (1 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 17:52

csu NU e Stiinta !!!

luckas (10 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 18:12

INTREBARE PENTRU BOBBY...La ce data,si cu ce scor s-a terminat partida dintre Napoli a lui Maradona si Csu Napoli...Asta ca sa imi arati similitudini pana la capat...Ce nu intelegeti sau nu vreti sa intelegeti...? Csu nu poate sa fie nicicand UNIVERSITATEA CRAIOVA,deoarece a jucat contra UNIVERSITATII CRAIOVA...Ce naiba mai...trebuie sa va desenez...?Alin Buzarin poate juca poker cu Alin Buzarin,insa sunt 2 persoane diferite,doar cu nume identic,istoric diferit,mame diferite,prieteni diferiti,sustinatori diferiti...Alin Buzarin ,cel care scrie la GSP,este doar unul...

danyla (5 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 18:31

Frumos spus !! ... Un editorial plin de emotie, dar sunt niste "zdruncinaturi" care te trezesc din visare !! ... Spre exemplu marti dimineata nimeni nu s-a inghesuit sa cumpere Gazeta Sporturilor, deoarece craiovenii urasc acest ziar. Acest ziar *** de 3 ani si jumatate face exact inversul a ceea ce face Alin Buzarin prin acest editorial, adica discreziteaza, dezinformeaza, incearca cu tot dinnadinsul sa compromita imaginea clubului CS Universitatea Craiova. Adevaratul inamic al clubului pe care noi il sustinem nu a fost Mititelu si gasca lui de boschetari, ci presa sportiva din capitala, aservita unor interese obscure. Alin Buzarin, iarta-ma, dar sunt neobisnuit cu articole de genul acesta pe care il citim cu totii aici, mai ales aparut pe portalul de internet al Gazetei Sporturilor ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Kemosabe (4 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 20:12

A fost un vis devenit realitate. O frumusete de deplasare incununata cu o victorie extraordinara a Universitatii Craiova. Stiinta traieste, Stiinta se bate din nou acolo sus unde ii este locul. Universitatea Craiova sa trezit din coma in care a fost tinuta atata amar de vrrme. Universitatea Craiova a renascut, a mers doi ani de-a buşilea, a invatat sa mearga. Universitatea Craiova incepe sa alerge. Universitatea Craiova o sa treaca la pas alergator. Atunci sa vezi deranj in Liga I. Forta Stiinta! Campioana unei mari iubiri!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 22:28

CSU este Stiinta cea Adevarata ...nu ne pasa ce zic dusmanii ...sunt multi prosti in Ro care neaga evidenta ...

razvan (2 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 23:04

Maestre, daca asta a fost atmosfera, eu ma las de uitat la fotbal ( de fapt m-am cam lasat)... sa-ti aduc aminte de meciul STIINTEI tot cu dinamo din 2009, cu goluti fratii Costea ( din care unul din foarfeca laterala), sau chiar la Severin ( cand mutase desteptu' de mititelu echipa) la un meci cu Poli Timisoara, cand a trebuit sa vin cu doua ore inainte de meci ( eu venind oricum de la 150 km), cand tot stadionul era echipat cu fulare, steaguri si s-a cantat imnul fara oprire pana a inceput meciul...asta ca sa-ti dau un singur exemplu de ce atmosfera era la Severin, ca sa nu mai spun de atatea si atatea meciuri de la Craiova...sa ne spui ca ce a fost luni seara a fost nu stiu ce atmosfera inseamna sa JIGNESTI toti vechii suporteri ai STIINTEI...am umblat prea mult dupa echipa asta prin tara ca sa poata cineva sa-mi explice ce inseamna "atmosfera" la un meci...eu inteleg ca se incearca "vopsirea" acestei echipe, dar am dori sa nu ne spuneti ca iarba e rosie, cerul roz cu picatele si apa are culori fluorescente...

Alex (4 comentarii)  •  19 octombrie 2016, 23:55

Stimați cenzori GSP, Cuvîntul "sictir", folosit aici absolut inofensiv, în comentariul de mai sus, a fost moderat inept. Familiarizați-vă cu nuanțele și subtilitățile limbii române înainte de a umbla pe textele cititorilor dvs. De fapt, familiarizați-vă cu limba română. În rest, rămîne cum am stabilit: hai Brăneștiul! Hai Clincenii!

foxy (9 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 0:09

Domnule Buzarin,domnule absolvent de Chimie!Asta nu e Craiova aia veche,asta e o echipa din orasul unde te-ai nascut...Atat..O echipa `facuta pe genunchi`...

Bobby (21 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 2:10

Pentru lukacs : Pai daca fostul finantator de la Napoli - ala care a falimentat clubul - isi "reactiva" SRL-ul vreme de citeva luni, cum a facut-o Mititelu, crezi ca avea viata usoara prin oras ? Acolo nu s-ar fi jucat niciodata Napoli vs Napoli pentru ca orasul si fanii au decis : ai ingropat un club, s-a terminat cu epoca ta drept investitor. Asta se intimpla peste tot - un investitor se foloseste temporar de un brand, dar viata merge inainte. Clubul unui oras se poate refonda daca investitorul precedent si-a batut joc de brand. La Ploiesti de ce Capra nu aduce echipa "veche" ca sa joace impotriva celei noi (din liga 4) - doar ca sa-si bata joc de oras, cum a facut-o Mititelu ? La Cluj Walter de ce nu aduce "adevarata" U Cluj sa joace impotriva echipei refondate de Universitatea de acolo ? Pentru ca la Cluj si Ploiesti fanii sustin simbolurile oraselor, iar fostii investitori au bun simt sa renunte dupa ingroparea acelor simboluri locale. PS : De ce folosesti numele CSU Craiova cind numele din acte al fostei echipe boovene era de fapt FCU Craiova si nu Universitatea Craiova ?

Bobby (21 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 2:13

Pentry foxy : care alta echipa a purtat pe tricou stema originala cu leul in ultimii 25 de ani ? In afara de cea refondata acum 3 ani, alta nu a mai fost. Echipa adevarata are stema adevarata, nu ? N-ai citit motivarea justitiei incazul FCU - SRL fara legatura cu clubul fondat in 1948 ?

ZONA MAGHERU (20 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 6:11

@ anonim Performantele din epoca aia nu mai pot fi repetate niciodata . Nici stranepotii nu vor mai prinde asa ceva pentru ca simplu in Romania Capitalista a guvernat si guverneaza haosul. In plus echipele mari din europa sunt superbogate in raport cu saraciile din Ro . Pe olteneste . FUSE SI SE DUSE !

craiova (1 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 9:37

Daca armata isi face echipa si promoveaza in liga 1 o sa joace impotriva fcsb ului.Cine e adevarata steaua ? Faptul ca csu a jucat impotriva fcu a fost o coincidenta proasta pentru fanii Universitatii Craiova.

luckas (10 comentarii)  •  20 octombrie 2016, 16:19

PENTRU BOBBY...Dragule eu ti-am adresat o intrebare,iar tu incepi direct cu ...DACA la Napoli...baliverne...Atunci pot sa incep si eu cu DACA...? Daca sandu,dragomir si toata gasca nu facea mizeria cu excluderea,mai existati voi si echipa voastra...? Stau si ma intreb cu cine a-ti tinut voi toti la acel Craiova-Dinamo 2-0,goluri marcate de fratii Costea...acum vreo 7-8 ani...Apropo,atunci a fost atmosfera pe stadion si pe drumul de intoarcere spre Timisoara...Desigur nebunia a tinut de la Craiova pana la Severin...Cred ca la acel meci voi toti de la Csu a-ti tinut cu Dinamo,ca daca a fost altfel,undeva cineva are coloana stramba si aplecata...

Comentează