Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Tătărușanu. Ochit, dar nenimerit

E posibil ca Tătă să treacă la lustruit banca de rezerve pentru această eroare pe care mulți i-o impută ca impardonabilă?

Permalink to Tătărușanu. Ochit, dar nenimerit
miercuri, 20 ianuarie 2016, 4:32

Așadar, să-l fixăm pe Tătărușanu printre crestătura înălțătorului și vîrful cătării și să țintim bine. Apoi, foc! Foc automat, nu alta!

Vai de noi! Și vai de el! A greșit în meciul cu Milan, n-a ieșit din poartă la timp să-l blocheze pe Boateng și Prince i-a dat un gol să-l țină minte toată viața și să-l povestească nepoților. O să stea rezervă pînă o să se plictisească! Dacă ne face una ca asta și la Euro?

Să fim lucizi, să analizăm eroarea lui Tătărușanu în toată dimensiunea ei și să vedem cum îl poate afecta și, mai ales, cît ne poate afecta? Într-adevăr, Tătărușanu n-a ieșit să-l blocheze la vreme pe Prince. Dar era minutul 88, 1-0 pentru Milan încă din minutul 4, iar „viola” alerga după egalare. În genul acesta de situație, cînd ești condus și se apropie vertiginos finalul, iar 0-1 sau 0-2 e tot cam aia, concentrarea tuturor defensivelor din lume, cu portari cu tot, scade. Sau, eventual, atenția apărătorilor se îndreaptă spre faza ofensivă, spre poarta adversă. Antrenorii nu pun cine știe ce preț pe acest gen de goluri luate pe contraatac, în final de meci, în situații în care tabela era oricum potrivnică.

Are motive Paulo Sousa să fie foarte supărat? Are, dar nu foarte multe. Fiorentina face unul dintre cele mai bune sezoane din istoria recentă, iar Tătă a fost decisiv de multe ori în acest parcurs remarcabil. Ultimul titlu al violeților (din cele două, mari și late, obținute în istoria lor de 90 de ani!) vine tocmai de pe vremea lui De Sisti, din 1969! Între timp, pe la Firenze au trecut nume imense, de la Batistuta la Passarella sau de la Antognoni la Rui Costa, și nimic! Sigur, nici acum șansele nu sînt foarte mari, liderul Napoli s-a dus la 6 puncte, dar traseul 2015-’16 e peste cele mai optimiste așteptări.

E posibil ca Tătă să treacă la lustruit banca de rezerve pentru această eroare pe care mulți i-o impută ca impardonabilă? Mai degrabă nu! Fotbalistul numărul unu în ancheta 2015 a Gazetei a fost titular în toate meciurile de campionat de pînă acum, iar în spatele său se află Sepe și Lezzerini, doi no name iluștri.

Sigur, perioada de transferuri e deschisă pînă la finalul lui ianuarie, dar e greu de crezut că Fiorentina va mai cheltui pentru un post acoperit mai mult decît rezonabil pînă acum.

Iar noi, compatrioții lui Tătă, dacă avem vreo problemă legată de echipa națională, ea sigur nu vine dintre buturi. De fapt, Ciprian e în acest moment singurul fotbalist român, titular la clubul său, care se bate pentru locurile de sus într-un campionat tare al Europei.

Comentarii (2)Adaugă comentariu

Ionel (2 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 22:04

Daca ultima problema ar fi portarul am avea echipa sa ne batem la castigarea CE.
Problemele noastre sunt de la mijloc in sus si la stilul de joc de autoconservare al ultimilor selectioneri. Nationale mai slabe decat ale noastre au mai mult sange in instalatie. Oare cat ar costa sa-l aducem pe preparatorul geman de la Steaua pentru doua saptamani la nationala inainte de Euro, poate mai prindem si noi ceva curaj?

Xbotz (10 comentarii)  •  20 ianuarie 2016, 22:43

Chiar daca trece pe banca de rezerve la Fiorentina, aspectul portarilor nu trebuie sa ne ingrijoreze in perspectiva CE2016. Romania are portari de valoare iar Tatarusanu este unul dintre ei si din fericire este inca titular pana una alta la echipa sa. Pantilimon are sanse sa joace la Watford , de la Sunderland a fost indepartat din ratiuni financiare si nu pentru evolutiile sale, care l-au facut unul dintre cei mai buni oameni din echipa si sa nu uitam ca anul trecut , de la Sunderland , a terminat peste portari de zeci de milioane de euro ca Hart , De Gea sau Courtouis si a fost cel mai bun portar in BPL. In plus mai e Silviu Lung si Balgradean , poate chiar si Nita, cine stie. Oricum capitolul portarii este singurul la care Romania a fost acoperita mereu in ultimii ani.

Comentează