Mirel, prima și a doua oară
Pe 20 iulie, apreciam intransigența antrenorului Stelei în articolul "Mirel și fostul său coleg, Gabi. Manual de utilizare"

Era vorba de Gabi Tamaș, firește, și de tînărul antrenor care venise la Steaua de cîteva săptămîni, cu gîndul clar de a se impune.
La trei luni distanță de la acea procedură copiată la virgulă din manualul nescris al antrenorilor de pretutindeni, de la Sir Alex Ferguson la Nea Caisă de la liga a cincea, citez din nou din Mirel Rădoi, de data asta referitor la Tudorie. „A doua oară pleacă de tot”. Așadar, pentru Alex există și a doua oară, pentru Gabi a existat doar prima oară.
Sîntem tentați să judecăm emoțional. Să invocăm viitorul Stelei și al fotbalului romînesc, da, știm, Tudorie are doar 19 ani, o carieră întreagă în față, ar fi păcat să i se taie aripile pentru un episod adolescentin, izvorît dintr-o minte necoaptă destul. Știm și că Gabi Tamaș, la aproape 32 de ani, avea o biografie stufoasă, cu dimineți mahmure și violente petrecute prin scări de bloc, chiar și cu o condamnare cu suspendare în cazier, pentru violență sub imbold bahic. Dar nu e doar indicat, ci și obligatoriu, ca în același vestiar, același om să folosească același standard, indiferent de personaje.
Nu contează nici că după excludere Tamaș i-a lipsit vital Stelei la Belgrad, dar și în alte împrejurări de suferință defensivă, mai mult probabil decît îi va lipsi Tudorie în meciul de mîine cu Pandurii. Important e că dacă ai ales să fii radical, trebuie să rămîi așa pînă la capăt! Dreptul la a doua șansă, un drept esențial, uman, pedagogic, sufletesc și în multe alte feluri samaritene de a fi, funcționează doar atunci cînd încă n-ai tăiat capete din prima. Altfel, prima pedeapsă, aceea a lui Tamaș, își pierde din valoare și dovedește că abia așteptai ocazia s-o aplici.