Steaua trebuie să joace la Baia Mare!
În ciuda titlului, rîndurile următoare nu vor fi despre campioană, ci despre formația din Maramureș. Și nu atît despre echipă, cît despre oraș

Echipa, se știe, a promovat, după multă vreme, în Liga a doua. Dacă veți lua clasamentul seriei de Vest, o veți găsi pe primul loc, cu un start furibund de sezon.
Lăsăm echipa și trecem la oraș. Băimărenii, maramureșenii în general, sînt mari amatori de sport. Echipele de handbal, masculină și feminină, umplu sala nu doar în cupele europene, ci și în campionat.
Fotbalul e și el divinizat, probabil în amintirea trupei lui Mateianu și a prezenței istorice a lui Real Madrid în Dealul Florilor, în urmă cu mai bine de trei decenii. Dragostea e atît de mare încît la meciurile de Liga a doua vin cam 5.000 de oameni, cam atîția pot încăpea acum pe scaunele de pe stadion, cîte sînt, iar în Cupă, cu Voluntari au fost chiar mai mulți. Imaginați-vă ce-ar putea fi cu Steaua, în optimi!
Din păcate pentru maramureșeni, televiziunile fac legea. Un meci cu Steaua e cap de afiș, dar nimeni nu ți-l transmite într-o zi din timpul săptămînii, de la două sau de la trei după-amiaza. E nevoie de prime-time, adică de nocturnă.
Ar fi varianta arenelor clujene, situate la 150 de kilometri, dar în acest caz meciul n-ar mai fi al maramureșenilor, ci s-ar muta la alții. Oficialii maramureșeni promit că se vor da peste cap, vehiculînd chiar varianta unei nocturne mobile. Dar poate că acesta e momentul (mai e totuși o lună pînă la meci) ca autoritățile locale să dea zor și să pună la punct o arenă care mai are nevoie de destule pentru a redeveni ce-a fost. Ar fi un prilej extraordinar de a se vorbi laudativ despre oraș.
În ultimul deceniu arena băimăreană a fost arhiplină doar de două ori, de fiecare dată grație unei echipe de veterani amatori. FC Prietenia, care recent a împlinit douăzeci de ani de existență, a organizat partide de old boys cu Generația de Aur și cu Steaua ’86, aducînd în tribune peste 15.000 de oameni. E prilejul revanșei fotbalului profesionist și a unui oraș care la anul s-ar putea să fie în prima divizie.