Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cine e, de fapt, Pancu?

Pentru rapidiști eeeeee Pancoooo, Pancooooitalianoooo, după acel Mambo al anilor nouăzeci, semn că Giuleștiul și-a receptat mereu idolii în cheie latino, punîndu-le totul la picioare, în cel mai meridional chip cu putință.

Permalink to Cine e, de fapt, Pancu?
joi, 28 mai 2015, 10:54

Pentru microbiști, în general, poate fi un fel de Totti al Romei, pentru că acel rosso capitolin bate puțin în grena-ul Grantului și pentru că atît pe Daniel, cît și pe Francesco i-a apucat bătrînețea în cîmpul muncii, alintîndu-și fiecare crepusculul său pe catifeaua iubirii fanilor.

Pentru esteții fotbalului, Pancu e paradoxul moldoveanului tehnic. Dobrin, Balaci, Hagi, Cârțu sau Mutu sînt ai Sudului. Bijutierii Moldovei pot fi numărați pe degete, pentru că în acea zonă s-a muncit mereu din greu, s-au scos barabulele din pămînt cu degetele și s-a rupt păpușoiul cu mîna. Pentru cei cu barba sură, la moldovenii tehnici să-l punem pe Simionaș. Pentru cei de astăzi, să zicem Maxim, care e din Piatra Neamț, dar a plecat de mic la Cluj, la Ardealul. Hai să-l rostim și pe Cernat, deși Galațiul e și nu prea e Moldova. Și obligatoriu pe Pancu, cel mai reprezentativ produs al regiunii, vreme de vreo douăzeci de ani.

Pentru nerapidiști, adică pentru steliști, dinamoviști, olteni și ce-or mai fi, Pancu e o persoană enervantă, care le-a făcut zile fripte, le-a mai strigat una-alta peste gard, dar pe care n-ai cum să-l scoți de la suflet doar pentru atîta lucru.

Pentru presa ultimilor douăzeci de ani, mult timp Pancu a trecut drept un fel de Gorică Pirgu plus Pașadia, craii lui Mateiu Caragiale. Acum, cînd ne dăm seama că am îmbrătrînit împreună, că am trăit alături de pe vremea cronicilor dictate pe telefon fix pînă în anii regelui Twitter, trebuie să realizăm că Pancu ne-a fost mereu un fel de coleg de drum, de peisaj constant, în admirația căruia ne-am căutat de multe ori adjectivele.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

daniels (11 comentarii)  •  28 mai 2015, 11:10

ce mare jucator a fost pancu? ca el cu zecile au mai fost! pentru rapidisti este un fel de legenda, pentru restu’ e unu care nu prea conteaza chiar daca i-a enervat… pe la nationala nu are nici o stralucire iar prin Turcia au mai fost multi…cat despre coincidenta intre a „enspea” retrogradare a Rapidului si retragerea „marelui” pancu: asta e, tata! trist doar pentru rapidisti si cam atat!

ionnis (24 comentarii)  •  28 mai 2015, 12:07

un betiv 🙂

Fibra (87 comentarii)  •  28 mai 2015, 12:46

Pancu este cel care la dat afara pe Pusztai si care a zgandarit vestiarul.Si el are o mare vina pentru retrogradare.

LEFTER POPESCU (21 comentarii)  •  28 mai 2015, 12:54

Domnule Buzarin,.
.
Pancu va fost coleg de drum ? Cred ca glumiti .
Dumneavoastra era si sunteti unul din chibitii privitori – uneori cu talent – de pe marginea drumului sau . Ati nimerit-o , insa, bine cu Francesco Totti. Comparatia e plauzibila

ianiu (15 comentarii)  •  28 mai 2015, 13:36

Eu știam că județul Galați se află în regiunea Moldovei. Dacă e așa, înseamnă că și reședința de județ aparține aceleiași regiuni istorice. Probabil faptul că se află chiar la limita cu județul Brăila, generează semne de întrebare.
Iar în acest caz, nu trebuie să uităm de doi fotbaliști gălățeni, dintre care cel puțin unul a fost deosebit de tehnic. Este vorba în primul rând de Mihail Majearu, pe care îl consider drept cel mai tehnic jucător care a trecut pe la Steaua vreodată, iar celălalt, care s-a evidențiat mai mult prin viteză și șut, Costel Orac. Cred că și acești doi jucători merită să fie amintiți, poate chiar înaintea lui Cernat.

wladut (2 comentarii)  •  28 mai 2015, 13:56

Ce draqu realizari mai are si Pancu …..un alcolist obosit care nu a realizat absolut nimic in fotbal decat abjectii imputite strigate la gardul galeriei….nu sa impus nici la marea echipa Cesena darami-te la Besiktas sau Sahtior unde a ajuns doar datorita comisioanelor negre….un cocalar sadea care nu putea juca decat in giulesti…..drum bun pancu,nimeni nu-ti va resimti lipsa !!

gelu (5 comentarii)  •  28 mai 2015, 14:24

corijente la geografie: galatiul a fost m.r.u. in moldova; ai uitat de andrei si adrian cristea, de laurentiu rosu si inca mai sunt…

andrei (1 comentarii)  •  28 mai 2015, 15:27

Buna ziua domnule Buzarin. Cred ca aveti o impresie gresita cand scrieti despre fotbalistii cunoscuti nascuti in zona moldovei. Chiar daca referirea o faceti despre bijutierii mingii de fotbal totusi este cam mult sa comparati zonele istorice ale tarii in functie de numarul de mingicari. Cred ca aceasta comparatie vine din faptul ca exista un curent de opinie (eronata) conform careia in zona moldovei s-au nascut mai putini fotbalisti adevarati. Se datoreaza probabil conceptiei gresite de altfel ca in zona Moldovei ar fi mai multa munca si mai putin cap. Poate si inexistenta unor f. mari cluburi de fotbal in aceasta zona a dus la preconceptia din articol.
De asemeanea aceasta delimitare pe criterii de zona istorica nu prea isi are rostul cand suntem toti romani. Voi enumera cativa jucatori sau fosti jucatori romani de fotbal mai cunoscuti nascuti mai la nord de Braila si mai la est de gruparea muntilor carpatii orientali.
Avem astfel: pulhac, stere adamache, alfred fieraru, viorel tanase, valentin stefan, goian, iordanescu, ciocoiu, vlad munteanu, cernat;

Or mai fi si altii de care nu stiu eu. Cred ca puteti gasi printre ei si ceva oameni care se mai jucau cu mingea.

O zi buna va doresc.

alex (2 comentarii)  •  28 mai 2015, 15:34

Pancu e un zero barat… Alin Buzarin doar incearca sa il prezinte intr-o lumina mai frumoasa… dar tot un nimeni ramane… in fotbal ma refer e un anonim… ca om nu stiu cum e ca nu il cunosc personal dar am auzit ca nu se da la o parte de la alcool si tigari iar femeile au fost mereu …hobby-ul lui preferat …:))

Dan (4 comentarii)  •  28 mai 2015, 17:05

@daniels & alex – pentru cei ce iubesc fotbalul, jucatorii adevarati sunt aceia care incanta fiindca ‘stiu cu mingea’ cum se spune. Si o fac pe teren, nu la masa de spritz, prin buduoarele damelor sau la o tigara cu prietenii! Ei sunt cei ce ne alimenteaza microbul si ne fac robi ai sportului rege.
Ca să va fie mai clar baietashi, Daniel Pancu a cucerit 6 trofee lîngă podul Grant – titlul în 1999, Cupa României în 1998, 2002 și 2006, Supercupa în 1999 și 2002, plus inca doua în Turcia, campionatul în 2003 și Cupa în 2006! Zero barat?!

Visiniu (3 comentarii)  •  28 mai 2015, 17:06

Pancu – respect pe viata !! Un mare rapidist si un sufletist desavarsit

kiki musampa (2 comentarii)  •  28 mai 2015, 17:35

fara Pancu,fotbalul romanesc e mai sarac,o parte din Rapid moare ! A fost ,este si va ramane o emblema constanta Panco italiano pentru Giulesteni ! Cinste lui !

dan (41 comentarii)  •  28 mai 2015, 17:37

Si ce daca bea ? Este vorba despre ce a făcut pe teren pentru echipa lui, acum are 38 de ani , alții s_au lăsat pe la 25 (Mitea) sau păcălesc fotbalul jucând 10 meciuri pe sezon (Cristea). Este emblematic pentru Rapid , chiar daca nu va place.

Gabriel (1 comentarii)  •  28 mai 2015, 17:40

Respect pe viata, Daniel Pancu ! Legione Granata te saluta !

Marius (4 comentarii)  •  28 mai 2015, 18:52

Pentru cei care spun ca Pancu e un nimeni in Turcia, acum mai multi ani la o conferinta unde participau studenti din toata Europa am vorbit putin cu o tipa din Turcia. Imi spunea cand s-a dus la facultate cu toate fularele ei de la Besiktas si cum i-a impresionat pe non turci. Am intrebat-o ce parere are de Pancu la care mi-a raspuns: Pancu, Pancu e jucatorul meu preferat! -era inainte sa apere in meciul f cunoscut din Turcia. In rest, Pancu a jucat mereu cu inima, astazi sunt rari astfel de oameni!

baxone (1 comentarii)  •  28 mai 2015, 23:30

https://www.youtube.com/watch?v=–kkCe-SaA0 asta e Pancu

bocanci (1 comentarii)  •  29 mai 2015, 0:12

Ma nene, las o jos cu pancu asta ca n a fost vreo scula. In plus, galati e in moldova. Auzi, totti. Pff

Catalin (2 comentarii)  •  29 mai 2015, 2:16

Buzarine, pana la urma cine-i Pancu? Cel mai tehnic moldovean sau coleg de drum? Ai uitat sa specifici ca este campion la olimpiada de bere.

Catalin (2 comentarii)  •  29 mai 2015, 2:16

Buzarine, pana la urma cine-i Pancu? Cel mai tehnic moldovean sau coleg de drum? Ai uitat sa specifici ca este campion la olimpiada de bere.

vasco (146 comentarii)  •  29 mai 2015, 6:35

Nu-l simpatizez chiar deloc pe Pancu,nu si-a putut depasi conditia de periferic din cartierul iesean ,fost sat, Pacurari.Dar articolul e dragut,usor sentimental melancolic.Pancu,bun pentru Giulesti.Doar.

Florian (5 comentarii)  •  29 mai 2015, 8:28

Domnule Buzarin,

Ca rapidist de o viata, va multumesc pentru aceasta caracterizare indirecta a unui idol al echipei mele de-o viata! Faptaul ca ati reusit o caracterizare pefecta este chiar lista comentariilor labarticol, in care poti sa descoperi in ce tabara se plaseaza cei ce comenteaza. A! Si mai este ceva : domnilor, un „betiv” nu este in stare sa alerge dupa troleibuz in timp ce Pancu, chiar daca nu mai este cel de acum 20 de ani…stiti ceva !? Inca poate alerga. Multumesc domnule Buzarin, multumesc Pancone si multa sanatate!
.

Andrei (1 comentarii)  •  29 mai 2015, 10:35

dl. lefter popescu, pe langa subiect ca de obicei

rachiu (1 comentarii)  •  29 mai 2015, 10:44

Galati e totusi in regiunea Moldova. Cel putin asa arata harta administrativa a Romaniei.

Florin (24 comentarii)  •  29 mai 2015, 11:29

pancu este inca un fotbalist autentic, simte fotbalul, se antreneaza ca un nebun in sala de forta (uitati-va la poza la bustul gol de pe ghencea, cand I-a batut pe dodei la ei)…

imi place ca stelistii se impauneaza cu titlurile luate pe banii lui becali, singurul care (mai) investeste substantial in fotbal, li se pare un fel de meritocratie, ceva de genul „vezi bai frustratule ca mi-am ales bine echipa cu care tin”?

bravo, ba baieti, sunteti merituosi in plm.

dar lasati-ne si pe noi sa respiram si sa-l admiram pe pancu, ca vedem destui cersetori pe strada si nebuni in autobuz care vorbesc cu toata lumea…

cand se va retrage monumentalul dodel, sa te tii ode pe forumuri…

ganditi-va ba baietasi ca jucatorii de la fcsb nu sunt stelisti adevarati, asta e problema, sanmartean n-are treaba cu voi, keseru n-are treaba cu voi, de la lacatus incoace a mai fost doar radoi un oarece simbol (si lovin). pe nicolita l-ati uitat repede dupa ce s-a dus in franta (doar e tigan si va strica imaginea, asa e?).

In incheiere, un respectuos marslacotet!

si respect pancu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Başpunar (7 comentarii)  •  29 mai 2015, 22:41

Cand spui PANCU spui RAPID adica RESPECT.

dan (1 comentarii)  •  30 mai 2015, 9:10

il stiu pe pancu de cand juca la constructorul iasi in divizia c -un jucator care nu a stralucit,un jucator rigid prieten f bun cu alcoolul inca de pe vremea aceia.Pancu a fost un jucator modest si doar atat ,s-a evidentiat doar prin diverse scandaluri si atitudine necorespunzatoare fata de antrenori si colegi….iar in ceea ce priveste fotbalisti moldoveni e bine de amintit un Romila un Iordache ,fratii Solomon,Dembroskisi chiar Adrian Cristea

jan (1 comentarii)  •  30 mai 2015, 13:13

Oare e chiar atat de greu sa recunosti ca cineva merita respectul nostru ? Eu sunt fan FC U Craiova nu clona dar pot spune ca ii respect din inima pe Pancu, Danciulescu,Lacatus,Dobrin,Hagi, Balaci si pe toti cei care ne-au adus fotbalul in inima fara sa aibe importanta echipa la care au jucat. Deci respectul trebuie sa fie mai presus de orgolii si dusmanii.

rapid (1 comentarii)  •  30 mai 2015, 14:31

despre pancu e mult de vb dar despre nimicuri de oameni care nu stiu decat sa comenteze ca a fost un betiv si mai putn un fotbalist prea putin. copilasii daca pentru voi fotbalul inseamna doar armata si politia si borcea si oierul nr 1 e trist pt fotbalul romanesc.mai intai vedeti valoarea jucatorului si apoi vorbiti ca e betiv si altele,apropo au fost dodei si de alde semeghin cu sticle de vin in bot si filmati si pozati cum varsau din ei venin din taxi si erau la marile voastre echipe steaua si dinamo asa ca mai bn ganditi inainte sa jigniti un om care are cat varsta voastra in fotbal.

un roman (1 comentarii)  •  30 mai 2015, 15:17

Multe, f multe rautati in expunerea de comentarii la adresa unui jucator de fotbal care si-a facut (in primul rand) meseria, cu bune si cu rele, dar care a (si) dovedit, in timp, ca are o INIMA imensa. Pancu nu poate fi comparat cu numeni, cu nici-un jucator roman sau strain. Daniel Pancu este un jucator, un fotbalist in adevaratul sens caruia i-a placut meseria.
PS. Emerik Dembrovski, fost la Dinamo Bacau, este nascut in Ardeal si nu in Moldova.

cfrescu (15 comentarii)  •  30 mai 2015, 22:29

unul din marii jucători ai României, un caracter deosebit, păcat ca nu s-a realizat după cum i-ar fi permis talentul. Mi-aduc aminte de un 3-1 cu Steaua în Giulești când i-a bătut pe stelisti de unul singur – forță, tehnica, viziunea jocului… era la un nivel f. ridicat… Cred ca a fost un moment cand ar fi putut ajunge la Chelsea, apoi altul cu Sahtior… felicitări pt articol – într-adevăr un blog pe care revin mereu cu placere…

Nicu P. (2 comentarii)  •  30 mai 2015, 22:32

Dobrin ,Balaci si Mutu nu erau betivi/scandalagii …. a draq, cand se retrage un fotbalist il vedeti doar ca betiv. Niste comentarii in spiritul turmei pe-aici…

Comentează