Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

7 mai, o zi care încurcă

Dacă din 6 mai s-ar face direct 8 mai, și nu 7, probabil că destulă lume ar răsufla ușurată.

Permalink to 7 mai, o zi care încurcă
joi, 7 mai 2015, 11:56

De 7 mai se bucură aceia care au fost atunci acolo, la Sevilla, plus cei care aveau măcar 10 ani atunci, adică aproape 40 acum, ca să fi trăit aievea momentul, și alți cîțiva statisticieni nostalgici, lăcrimoși și contraproductivi.

Clubul de după anul 2000, să zicem (în 1996 s-a celebrat cu fast evenimentul, aproape toți actorii de atunci fiind prezenți pe Ghencea),  a lăsat mereu senzația că nu se revendică din acest izvor istoric. Probabil și pentru că data de 7 mai oferă an de an prilej de antiteză între trecut și prezent, iar învingător iese mereu trecutul. E senzația de deranj pe care ți-o dau epopeile, poveștile cu eroi romantici, etalate într-o lume care lucrează cu alt gen de repere.

De 7 mai, an de an, vedem că Tudorel are tot fizicul de atunci, că Ilie Bărbulescu a albit de tot, că Miți Majearu are probleme, că Lucică Bălan n-o duce grozav, că Boloni e departe, printre nisipuri, că Lăcătuș trimite mesaje din Spania, că Pițurcă nu vine nu doar cînd are serviciu la Jeddah, ci nici atunci cînd lucrează în București.

Noul 7 mai, ediție 2015, e complet detașat de Steaua de astăzi. Strămutat din Andaluzia lîngă fruntea Bucegilor, evenimentul va ajuta la strîngerea de fonduri pentru Kassandra Rotariu. Asta e bine și nobil. Mai puțin bine și mai puțin nobil e că acei bătrînei cu burți proeminente  și cu chelii avansate par să vină, pentru contemporani, dintr-o altă logică și dintr-un cu totul alt Univers. Chiar așa, la ce folosește istoria?!

Comentarii (10)Adaugă comentariu

ba(la)nel (60 comentarii)  •  7 mai 2015, 12:44

Sugestiva poza…eroii, cei de pe gazon, sunt mai in spate, ca deh…in fata, in cea mai vizibila pozitie, marele politician Gabriel Oprea…tipic romanesc…istoria, traditia, la noi, nu inseamna nimic, Aline…ca si recunostinta, ca si cinstirea valorilor…cand vad pe stadioanele engleze cat de respectati sunt cei care au facut istorie pentru un club, mi se face rusine…

rakanishu (1 comentarii)  •  7 mai 2015, 16:22

Chiar, ce cauta Oprea acolo ? Ce treaba are el cu toate astea ? Mai nou se zice ca armata romana ( scris intentionat cu minuscule ) detine tot ce inseamna Steaua din 47 icoace pana in 2003 cand conform celor de ei spuse, Steaua fotbalistica a incetat sa existe, dar banii pe chirii i-au luat, intrebarea care probabil este pe buzele tuturor suna cam asa : De ce acum si nu atunci ( 2003 ) daca ceva era putred ? ( nu imi spuneti ca dureaza 10 ani un proces in romania, a fost inceput in 2011 ). Raspunsul e simplu, banii ! Pana in 2011 Steaua nu prea producea nimic, cum au inceput sa vina banii s-au trezit si gheneralii bolsevici din hibernare, in frunte cu martzafoiul ala din imagine.

durden (126 comentarii)  •  7 mai 2015, 17:11

chiar asa,cat o sa mai sarbatorim ceva ce s-a intamplat acum trei decenii?!

Panda (51 comentarii)  •  7 mai 2015, 17:51

Toti politicienii si generalii aia n-au niciun merit si n-au ce cauta in aceasta fotografie!
Singurul care ar trebui sa fie acolo dar lipseste intotdeauna e Valentin Ceausescu!

Ducu (7 comentarii)  •  7 mai 2015, 19:51

Buza, tu ai dovedit la Branesti cat fotbal cunosti… De ce nu te apuci de comentat politica, pentru ca probabil te pricepi si acolo…
De povesti ne e plin ghizdanul, cu faptele stam insa prost… Prost de tot…

Coco (9 comentarii)  •  7 mai 2015, 20:27

Chiar nu v-ati prins ca Oprea si cu sleahta de generali vor Steaua???
Au nevoie de bani de campanie…. Mai umbla o vorba ca nu ASA a castigat campionatul ci Steaua l-a pierdut ca sa iasa Jiji de la parnaie

toni (1 comentarii)  •  7 mai 2015, 23:43

Mai lipsesc din poza tancurile, lansatoarele de rachete, mastile de gaze …
Da mastile, ca ceva pute urat …

Flavius (1 comentarii)  •  7 mai 2015, 23:58

Traiasca ne-a Gigi! El a castigat cel mai important trofeu al Stelei, la Sevilla!

Adrian (2 comentarii)  •  8 mai 2015, 0:00

Oare sarbii de la Steaua Rosie Belgrad „sarbatoresc” in acelasi mod penibil cupa castigata in 1991????
Oare Real Madrid sarbatoreste penibil prima cupa a campionilor? Dar Barcelona ?Bayern? Juve? Milan?
Sa ne reamintim ca pe atunci jucai 8 meciuri + finala si luai cupa!

Oare chiar nu mai avem ce scrie?
Oare am ajuns atat de patetici?
oare…?

Florin (24 comentarii)  •  8 mai 2015, 11:29

Ai dreptate in principiu…

steaua 86 a insemnat ceea ce au cluburile mari in general (bani si acces la jucatori buni) pluuuuuuuus marea (dar marea si porceasca) sansa de a avea jucatori si antrenor cu oua (de strut):

Duckadam neamtul COLOSAL, Belodedici sarbul MONUMENTAL, Jenei ungurul civilizat plus stancile Lacatus, Bumbescu, Iovan, Boloni, Tudorel plus jucatorii talentati (pe care ii gasesti si azi in campionat si in nationala ca tipologie) Majearu, Balan si ceilalti.

Jucatori si antrenor cu asemenea oua nu mai exista in Romania, si probabil ca vom mai astepta un timp pana la urmatoarea cupa a campionilor.

Comentează