Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Scaunele

Personajele principale ale debutului cronicii de la Steaua – Astra sînt scaunele din Ghencea. Unele rupte, dar și foarte multe goale. Roz și bleu, foste roșii și albastre cu mulți, cu foarte mulți ani în urmă.

La Steaua – Astra, […]

marți, 30 septembrie 2014, 11:27

Personajele principale ale debutului cronicii de la Steaua – Astra sînt scaunele din Ghencea. Unele rupte, dar și foarte multe goale. Roz și bleu, foste roșii și albastre cu mulți, cu foarte mulți ani în urmă.

La Steaua – Astra, răsfățat cu denumirea de derby, scaunele au jucat un rol important. Peste cincisprezece mii dintre ele au fost neocupate. La alt meci, tot în Ghencea, cu Ceahlăul, au fost goale aproape toate, deși nu s-a jucat cu porțile închise.

Scaunele goale și colorate au devenit omniprezente în aproape toate transmisiile campionatului. Nu trebuie să ți se spună de unde se televizează, te prinzi imediat. Îți țipă în ochi galbenul Chiajnei. Te amărăște și te golește pe dinăuntru griul impersonal de pe Cluj Arena. Sau albastrul pal de la Craiova, care e totuși lider în clasamentul asistenței. Galbenul cu negru de la Brașov, portocaliul fost electoral de la Piatra-Neamț.

Acolo unde trebuia să fie oameni sînt doar culori. PVC plastic în bătaia soarelui sau a lucșilor. Dacă schimbi postul și te uiți la englezi sau la nemți, ai nevoie de minute bune să-ți dai seama la cine acasă se joacă. Acolo scaunele au culoarea hainelor oamenilor. Sînt ființe vii pe ele, avem de-a face cu suflete, plămîni, picioare și palme care aplaudă.

România propune, la prima ligă, o medie de 4.000 de privitori pe meci. Există ceva însuflețire la Petrolul, la Botoșani, mai nou la Giurgiu. În rest, totul pare să se prăbușească. Pe vremuri, Steaua găzduia 10.000 de oameni nu la derbyuri, ci la meciuri jucate la minus zece grade.

Nu televiziunea e de vină. N-or fi ratingurile de 0,0, așa cum ni se servește, dar nici departe nu sînt. Oricum, și cifrele celor care stau în fața micilor ecrane s-au subțiat. Din nouă meciuri, măcar la șase nu se uită mai nimeni. Iar deficitul de telespectatori nu se regăsește în tribune și nici nu trebuie pus doar în sarcina dificultății de a prinde Look TV.  Pur și simplu, produsul nu mai atrage. Vorbim de cifre mult sub emisiunile de divertisment sau de cancan și chiar sub talk-show-urile unde uneori mai apare cîte un ofițer acoperit care se autodescoperă în direct.

Ne-am referit la o jumătate de sezon disputată iulie, august și septembrie, adică într-o climă plăcută. Încă la nocturne poți să stai în sacou. Ce va fi în noiembrie sau decembrie? Cine se va încumeta să dîrdîie aproape de miezul nopții? Și de ce? E ușor de anticipat, la meciurile din prima ligă vor asista din ce în ce mai multe scaune.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Alex (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 11:47

Fotbalul a murit. A rămas doar ură!

Christiano (29 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 13:37

Super articolul. Multumim!

dlq1 (9 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 14:19

Ce pacat ca se intampla asta ! Din cauze pe care toata lumea le cunoaste, la noi, fotbalul se duce in rapa cu mare viteza. Noile generatii educate -atat cat pot fi de educate- in spiritul PC-ului, Laptop-ului, Tabletei dar mai ales al telefonului mobil nu mai au placerea -omeneasca de altfel- a alergarii, cataratului prin copaci sau a fotbalului cu te miri ce mingie. Chiar putinii care fac sport organizat il fac la indemnul si sub supraveghe-rea parintilor. In afara de asta reclama negativa facuta fotbalului autofton -chiar si asa cum e el- de diversele publicatii sportive care prezinta cancanurile de pe langa fenomen, in locul unor analize -macar decente- fac si pe putinii ramasi pe frecventa fotbal sa se indeparteze incetisor si atunci cum sa ne mai miram ca sunt foarte multe locuri goale in tribune…

andrei (2 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 14:39

Exact. Am fost la meciul cu Astra si asta mai mult din conditia de suporter ca fotbal nu prea mai vezi.
Produsul nu se mai vinde si asta din mai multe cauze, cea princpala fiind calitatea, dar si altele. Echipe de traditie au disparut. Suporterii adevarati (aia care vin sa isi sustina echipa si nu sa se injure cu altii sau sa isi faca selfiuri cu iphone6) s-au imputinat. Fotbalistii romani sunt din ce in ce mai putini si unele echipe (de top) au devenit importatoare de mercenari.
Cat despre meciurile de la tv, ce rost are sa dai bani in plus sa vezi un CFR – Petrolul plin de straini de mana a doua, cand poti sa vezi un Chelsea – Man City plin de straini de prima mana?

L (3 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 14:49

Normal, la ce fotbal se joaca la noi …
Ai fotbal de divizia C din Anglia, asa ai si spectatori

Mike1970 (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 14:58

Acum ceva vreme, faptul că vedeam meciul la TV era un imbold să mai fac o vizită şi pe stadion, măcar odată la 3-4 etape!
Acum, că drepturile s-au vândut doar pentru a se lua banii în avans (că doar nu pentru avantajul suporterilor!) nu mai văd nici un meci din campionat… şi nici nu regret!
Ultima dată am fost la stadion anul trecut, un singur meci!

altona (7 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:00

Produsul a fost torpilat de televiziune. Steaua- Astra sau Rapid- Dinamo de la ora 2100 invita la fotoliu. Un meci programat simbata de la ora 1400 va avea mai multi martori in tribune. Anglia joaca un meci derby de la ora 1245, Germania nu este cu mult in urma. Totul este facut pentru a umple tribunele. In Romania vom avea meciuri programate la ora 2145 in noiembrie.

Vlad (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:05

Atata timp cat Steaua primeste suspendari pe banda rulanta, e normal ca nici prezenta la stadion sa nu mai fie foarte mare. Dupa ce ca lumea nu mai vine la stadion, se mai trezesc si cei de la comisii sa ne suspende pentru cateva torte (este clar ca suspendarea nu va stopa utilizarea tortelor). Mai mult de atat, la noi in Romania, daca strigi numele tarii sau afisezi un steag tricolor, devenim dintr-o data mari nazisti si discriminatori, ca sa nu mai vorbim de faptul ca liderul acelei comisii cauta tot timpul sa ne faca rau.

xolv (13 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:08

Sportul, ca si politica, masinile, telefoanele, e doar un pretext pentru competitia animalelor. Ne vom duce in jos pana cand vom da de fund. Problema e ca inca mai avem mult pana acolo.

Andrei (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:21

Traiasca hotii!!! Am ramas si fara fotbal ca fara multe alte lucruri in aceasta tara. Ramane sa ne mai vindeti pe noi.

Playmaker (4 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:34

Nu exista valoare. Steaua defileaza de cateva sezoane prin campionat din ce motive? Pt ca adversarii sunt nulitati. 3 sferturi din primul 11 erau la nationala inainte sa inceapa sa vanda si cu o echipa care reprezenta 75% din nationala abia se reusea cate o victorie cu echipe bune prin Europa pe teren propriu. In rest ciuca batailor prin Ucl. Jucatorii de top romani sunt praf si pulbere. Joaca prin ligi de 2 bani la echipe de jumatea clasamentului sau freaca banca de rezerve in campionate mai bune tot la jumatatea clasamentului. Craiova, Dinamo Rapid Timisoara sunt zero.Argesu care a scos si el multi jucatori a disparut. In alte parti se investesc zeci de milioane de euro in juniori la noi se baga zeci de mii. Ne batem la calificare intr-o grupa de tot rahatu cu nationala si nu stim daca ne calificam, acum ceva ani s-ar fi pus problema doar daca o sa avem victorii pe linie la grupa asta.

Razvan (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:35

Buna tema! Arzatoare as putea spune… In sfarsit observa cineva asta si scrie despre…
Dar sa stiti ca e un lucru normal. Orice produs sau brand in 2014 traieste din promovare. Cine inca se amageste ca lucrurile merg din traditie si istorie se inseala. Domnule Buzarin ati lucrat intr-un club daca nu gresesc. Aveati acolo in fisa postului, dumneavoastra sau alt coleg, preocupare pentru atragerea de noi suporteri? de mentinere a celor existenti? un program pentru abonati? sau orice alt proiect care tinea de suporteri? Va asigur ca nu si asta in timp ce echipele din fotbalul englez despre care pomeniti in articol au 50 de oameni fiecare in departamentul Marketing si alti 100 in alte departamente conexe care se ingrijesc despre suporteri. Sa nu credeti ca acolo vin suporterii la stadion doar pt jucatori de top. Vin si pentru ca au conditii bune pe stadion, scaunul sters de praf, mancare de calitate la preturi accesibile, loc de parcare sigur, drumuri de acces largi, etc. Acolo abonatul primeste felicitare din partea clubului acasa, de ziua lui, acolo copilul abonatului are discount daca vrea sa se inscrie la o grupa sa practice fotbalul, acolo capitatnul echipei sta dupa meci si da 10 minute autografe (pt ca asa are stipulat in contract nu pt ca vrea…)
Sunt unul care a propus acest tip de programe conducatorilor din fotbalul romanesc si am si reusit sporadic sa le aplic la cateva, insa pot sa va asigur ca daca nu e un proiect care sa nu fie nevoie sa investesti bani dar sa scoti profit in aceeasi zi, pe nicunul din conducatorii oricarui club din romania nu ii intereseaza. E mai usor sa iti faci planurile pe banii din drepturile TV decat sa semeni acum si sa incepi sa culegi peste 2-3 ani de la fiecare meci si/sau suporter satisfacut si tratat cum se cuvine…
Din pacate Domnule Buzarin, este un drum fara intoarcere, iar falimentul fotbalului romanesc mai trebuie doar declarat, pt ca el exista deja…

cristid. (14 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:46

Au fost 10000 de oameni la Steaua – Astra. Etapa trecuta, cand a fost Petrolul-Steaua, au fost tot 10000 (aveau petrolistii 2 sectoare suspendate, aproximativ 1000-2000 de oameni).
La Steaua „s-a saturat lumea de fotbal”. La Ploiesti e „atmosfera de zile mari”, „cel mai frumos public din Romania”. V-ati transformat din a 4a putere in stat, obiectiva si echidistanta, in agentie de PR pentru anumite cluburi.

ba(la)nel (60 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 15:47

Asta e fotbalul ala pe care-l tot ridica in slavi marele dregator Mitica Dragomir. Asta e fotbalul pe care ni l-a lasat el noua, impreuna cu Mircea Sandu si toti incompetentii de la FRF si Liga. Multumim din inima. Poate vom apuca si marea bucurie de a nu va mai vedea la tv si nici prin ziare, ptr ca nu meritati.

viorel (3 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 16:10

pacat dar adevarat. sunt multe lucruri care te indeparteaza de stadion. in plus mie biletele mi se par foarte scumpe in comparatie cu ce vezi pe stadion.

Ioan (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 16:21

Cum a spus si Mike1970 conteaza mult ca oamenii nu mai vad meciurile si la tv. Nemaivazand meciuri des la tv dispare incet incet si atractia de a mai merge la stadion.
Dar mai e si o alta cauza… ziua si ora meciului. Duminca seara la 21:00. Pai cand se termina meciul nu mai prinde nimeni un transport in comun. Taximetristii speculeaza orice si pt o cursa pana in centru cer si peste 50 de lei. Ca sa ajungi acasa de la stadion la ora 23:00 tr sa mergi vreo 2 km pana la Iuliu Maniu si sa iei un taxi de acolo la un pret cat de cat rezonabil si ajungi acasa pe la 1 noaptea avand in vedere ca trebuie sa te trezesti la 7, a doua zi fiind Luni. Asta doar pentru spectatorii din Bucuresti

bogdan (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 16:48

Cum sa iti vina lumea la meci cand dobitoci aia pun meciul la 9 seara duminca ?Lipsa mijloacelor de transport , conditile care le gasesti pe stadion.Sa puna meciurile la 5-6 s-ar duce lumea.Da asa cand te gandesti ca meciul se termina la 11 ,mai faci o ora pana acasa ajungi pe la 12-1 noapte iar la 7 esti la munca sau chiar mai devreme

Mircea (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 16:51

Eu o vad altfel. Cauzele sunt altele:
1: multi dintre suporteri au/am plecat din tara. Satui de cu totul alte metehne ale romanilor sus pusi si mai putin suparati pe fotbalul care se joaca. Eu chiar cred ca avem un fotbal bunicel fata de alti ani. Il urmaresc pe net.

2: Media IQ-ului in randul spectatorilor si telespactatorlor din romania a scazut – cum e posibil ca emisiunile cancaniste sa bata un meci de fotbal, este absurd, peste puterea mea de intelegere. Cauza este la punctul 1. Anual emigreaza peste 20000 de romani in Canada, SUA, Australia, Anglia samd. peste 90% dintre acestia au studii superioare si au avut in romania joburi de calitate.

3: Sunt convins ca unele meciuri se joaca in alta parte – vezi CFR-ul.

Deci, cred ca ar trebui sa spuneti realitatea.

Steaua1986forever (5 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 16:51

Minciuni din ciclul „Dinamoviada de aur”. Dinamovismul din suflet, trece greu nene buzarine. Sau domnia ta consideri (la fel ca si alti „jurnalisti”) meciul cu „marea astra” un „derby” ? Ce traditie e aici? Unde era astra asta acum vreo 4 ani? Parerea mea ca 10.000 (aproape) de spectatori cati au fost la acel meci (hai sa fiu exact, 9.805 cat au fost anuntati oficial) au fost mai mult decat merita. Si la meciul cu Ceahlaul au fost exact cati trebuie. Eu de ex. am fost la acel meci. Pe mine ma intereseaza calitatea spectatorilor nu numarul lor. Crede-ma, cel mai tare ma deranjeaza cand jucam in Europa pe Arena Nationala si tot felul de „stelisti” se omoara pe aproape 50.000 de locuri. Atunci mi se pare crunt. Asa o calitate slaba (sa nu zic altfel) a spectatorilor foarte rar vezi. Prefer sa fim 2000 pe stadion (cum eram in trecut) decat 50.000 de ……suporteri de rezultat.

pystaru (2 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 17:40

De ce sa vi la stadion? sa te scuipe cel din spate cu seminte in cap? sa-i auzi pe cei denumiti suporteri de peluza cum injura, sa vezi conducatori care bat suporteri, sa vezi jucatori slabi care iti arata semne obscene sau iti bat obrazul mai nou, sa vezi mai multi straini decat romani pe teren si mai nou sa le bag bani in buzunarele patronilor pentru ca acolo se duc incasarile si nu necesitatile cluburilor. Iar de la cate suspendari iau echipe precum Steaua Rapid sau Petrolul uiti cand se poate juca cu spectatori. Decat sa merg pe stadion mai bine citesc o carte buna si nu sunt injurat sau scuipat in cap cu seminte.

darfcar (12 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 18:46

de scaunele alb-rosii ce spui mister….nimic? Nu e voie?

licurici (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 20:29

Eu as da vina pe mass-media si pe cei de la liga.
In primul rand mass-media cu articole/programe de te doare capul, slaba calitate cu tendinte spre ridicol, vezi Doamne pentru audienta. Daca va uitati la un ziar de sport pe net nu lipsesc xxx si articole gen „nu ai mai vazut asa ceva”, chiar daca multe sint reclame, exagerat de multe (daca va uitati numai pe prima pagina la GSP sint aprox. 50 de reclame!?!)
Emisiunile TV sint mai mult circ.
De ce nu mai scrie nimic o cronica a meciurilor? Informatiile importante lipsesc. Am cautat 20 de minute pe GSP sa vad grupa Romaniei pentru Euro 2016. Nu am reusit sa gasesc nicaieri, exista chiar si subtitlu Euro 2016, insa nici acolo nu am reusit sa gasesc grupa/grupe, clasament, numai articole. Primele 5 articole numai unul despre Romania (de fapt despre Ungaria), in rest Toto Tamuz, Cehia-Olanda, etc…
Tot mass-media ii pupa in dos pe toti cei care, tot presa le zice „finantatori”.
Pai ce finantatori avem noi? Cine baga bani in cluburi? Baga bani Negoita? Dar Moraru? Pai Dinamo si Rapid sint falimentare.
Becali? Ala ia bani de la Steaua, nu baga. Iar cand a dat, de fapt a imprumutat, pai mai bine Steaua se imprumuta de la banca. Iar acum el doar ia bani, si nu poate sa fie nicidecum numit FINANTATOR.
Ce s-a intimplat la Urziceni? A dat un tun, si-au luat banii de la UEFA si putin le pasa de club. Otelul? Niculae incearca sa faca si ei la fel cu Astra. Nu v-ati prins? De ce un patron ar incerca sa finanteze/imprumute o echipa fara suporteri?
Parerea mea Liga 1 sa aiba 12 echipe, fara sa joace play-off (prea multe meciuri derby-uri ar intra in plictiseala), Liga 2 sa aiba numai o grupa de 16 sau 18 echipe, ca au ajuns sa joace in Liga 1 echipe satesti, si asta nu cade bine intr-un campionat care se vrea cit de cit tare.

marius (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 20:43

nu mai programati meciurile doar pentru TV (la care nu se pot uita marea majoritate). Incercati sa va ganditi si la spectatori; cum poti atrage copiii la stadion daca programezi meciurile la 10 noaptea?

ccc (2 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 21:22

„Insufletire” pe stadionul din Giurgiu? Scutura careva panza pe care sunt desenati suporterii?
Rating 0 la un meci al stelei? Adica in Bucuresti, chiar nu s-a uitat nimeni la un TV?
Ar trebui intrebati ce se intampla responsabilii (cu ghilimelele de rigoare, ca numai responsabili nu sunt) din fotbalul romanesc. Incepand cu cei ce au vandut drepturile TV unei companii care are telespectatori cat sa umpli un metrou din bucuresti si continund cu cei de la echipe, care nu mai sunt interesati in atragerea publicului (in special a copiilor) la stadion. Se pot face multe lucruri, chiar si cu bani putini: intrare gratuita pentru copiii pana la 18 ani, concursuri cu premii in pauza, tot pentru copii – penalty-uri, sau cine loveste bara castiga mingea – si multe altele. Idei sunt nenumarate. Dar din pacate, marketingul adevarat e decedat si ingropat demult in fotbalul din romanistan …

Florin (1 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 21:30

Starzi intunecate ,mediu neprietenos plus lipsa mijloacelor de transport la intoarcere acasa.Ghencea nu este tocmai in mijlocul Bucurestiului.La Giurgiu daca tragi mai rar dintr-o tigara ajungi in partea cealalta a orasului ,in Bucuresti daca stai in Berceni ori Colentina cum faci cum nu faci tot la ora 1 in noape ajungi.Aceeasi situatie si la meciurile de pe Arena nationala sau alte manifestari din centru,lipsa respectului fata de cetatean face ca pe edili sa nu-I intereseze ca mii sau zeci de mii de oameni ajung pe jos fiindca ei au fost luati prin surprindere si nu au suplimentat autobuzele de noapte care oricum sosecc la 2 ore.

BDM (3 comentarii)  •  30 septembrie 2014, 22:48

lipsa suporterilor de pe stadioane face parte din procesul continuu si galopant de degradare umana la care asistam de ceva vreme. pe scaunele din salile de teatru,muzica,din cinematografe,din salile de spectacole, din biblioteci nu se prea mai aseaza nimeni

ianiu (15 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 7:56

Fenomenul se manifesta nu doar la noi in tara. In Europa de est stadioanele goale sunt la moda. Exista meciuri chiar si in serie A, pe Olimpico de pilda, unde numai ultrasii de la peluze par sa fie in efectiv complet.
Sunt multi factori, printre care blaturile, coruptia, politica UEFA etc. In plus la noi in tara de cativa ani, au aparut in prima liga tot felul de echipe anonime, fara traditie. Cum vrei sa starnesti interesul zecilor de mii de suporteri, cand joci in compania unei echipe, care a facut naveta intre Ploiesti si Giurgiu. Pentru ca in orasul dunarean fotbalul murise de mult. Cred ca echipa avea mai multi simpatizanti pe vremea cand evolua in divizia B, sub numele de FCM Giurgiu. Hai sa admitem ca la randu-i fiecare echipa a fost anonima sau fara traditie, dar problema e ca aceste cluburi dupa cativa ani se si desfiinteaza (vezi Unirea Urziceni sau Victoria Branesti si FC Vaslui). Pentru ca stadioanele romanesti sa se umple in ziua de azi e nevoie de spirite incinse si de ceva rivalitate „istorica”, de gen Steaua-Dinamo sau Romania-Ungaria, meciuri la care, din pacate, majoritatea oamenilor nu se duc sa savureze frumusetea fotbalului sau intrecerea sportiva………….

Fedayn (1 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 8:24

Hmmmm…toate cauzele enumerate sunt adevarate. „Fotbalisti” mediocrii, fotbal jucat dupa ureche, conditii execrabile oferite de organizatori etc. Dar au fost omise doua cauze….apetitul pentru scandal/cancan al „ziaristilor” sportivi si orele aberante la care sunt programate unele meciuri. De dragul audientei trebuie sa-l sunam pe patronul Astrei si sa-i suportam aberatiile…Stie cineva cum arata proprietarul clubului Liverpool…sau Manchester City…sau oricare alt club din fotbalul adevarat? Cati dintre acesti domni au fost sunati de catre ziaristii din tarile respective ca sa-si dea cu parerea despre arbitraj, jucatori, antrenori sau despre vremea de afara?
Si a doua problema, programarea meciurilor la orele 21…..daca in august-septembrie, cand sunt temperaturi placute, nu se inghesuie lumea pe stadion…cati or sa mai vina cand vor fi temperaturi care nu vor sari de 10 grade?
La aceste probleme se adauga si politica aberanta a LPF/FRF de a sanctiona cluburile cu suspendarea terenului…FOTBALUL SE JOACA CU SPECTATORI!!!!!!! Cum vrem sa aducem spectatorii pe stadion daca inchidem stadioanele? Oare „inteligentii” acestor organisme nu stiu ca o sursa de finantare a cluburilor o reprezinta vanzarea de bilete???

Remus (2 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 9:47

Salut Alin. Ai comparat mai devreme cu fotbalul din germania sau anglia. Intervin si iti spun ca este si vina posturilor de televizione (pe vremuri digisport iar acum Look). La nemti si la englezi e usor, toata etapa se disputa sambata la ora 15:00 (ora lor), rar fiind cate un meci si duminica. Puneti-va si intrebarea asta..cum ar fi ca toata etapa sa se joace si la noi in aceeasi zi la aceeasi ora. Atunci mai mult ca sigur se va vedea o schimbare si un numar mai mare de spectatori. Nu mai vine nimeni la stadion luni la ora 21:00 sa vada mai stiu eu ce meciuri..(pt ca e luni, e ora 21:00..marti zi de servici..aceeasi chestie se poate spune si pt meciurile de duminica seara de la ora 21:00). Politica televiziunilor este proasta. Liga trebuie sa intervina si sa implementeze acest format. Am observat ca mai nou si in italia se practica (ca pe vremuri), meciuri duminica la ora 16:00 iar la ora 21:45 derby-ul. E simplu..dar parerea mea este ca nu se vrea.

shefw (1 comentarii)  •  1 octombrie 2014, 11:17

sau o alta cauza si mai buna, televiziunile.
de ce anglia si germania au meciuri la orele 12-13 (ora lor) si la noi e doar noaptea? una e sa te duci in wk-end la ora 2-3 cand e frumos afara sa vezi meciul si apoi sa mai stai la o bere cu prietenii si una e sa te duci la 11 noaptea si sa te gandesti cum sa ajungi mai repede acasa pt ca urmatoarea zi te duci la munca

dre (1 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 2:18

Newsflash pentru cititori – meciurile din campionatele mari sunt programate la acele ore TOCMAI pentru televiziuni (meciurile acelea se transmit pe toate continentele), televiziuni care va plangeti ca la noi distrug fotbalul programand meciurile tarziu. englezii nu pun meciurile la ora 12:00 pentru ca le e frig seara in septembrie. daca nu mergi la meci fiindca ti`e frig la 15 grade, problema e la tine.

Remus (2 comentarii)  •  2 octombrie 2014, 16:58

@dre.. esti prost informat.
1. in campionatul angliei meciurile de la ora 12:00 (ora lor) se joaca de cand au inventat fotbalul; in consecinta e o traditie.

2. nu vrei sa sti ce ora este in los angeles sau pe alte continente.

Problema cu meciurile seara nu tine neaparat de temperatura atmosferica, ci mai mult de ambianta. Fa o comparatie si gandeste-te logic: la ora 15:00 poti sa te duci lejer la un meci impreuna cu familia (copilul), pe cand la ora 21:00 e mai dificil (ora tarzie de terminare a meciului, lipsa mijloacelor de transport).
Este foarte ciudat sa iesi la ora 23:00 de pe Ghencea si sa te gandesti ca stai in cartierul Militari si totusi sa ajungi la 00:20 acasa

Comentează