Licenţa şi învăţămintele ei
Craiova va juca şi la anul în prima ligă, dar patronul ei are de tras cîrteva concluzii
În faţa Casei Fotbalului, în drum spre judecată, Adrian Mititelu exprima o emoţie nedisimulată. Cînd a primit verdictul, părea că a scăpat de […]
Craiova va juca şi la anul în prima ligă, dar patronul ei are de tras cîrteva concluzii
În faţa Casei Fotbalului, în drum spre judecată, Adrian Mititelu exprima o emoţie nedisimulată. Cînd a primit verdictul, părea că a scăpat de rechini. De aproape o lună, Craiova trăieşte cu coşmarul retrogradării din cauza dosarului de licenţiere.
Ieri după-amiază, Comisia a luat o decizie POPULARĂ. Craiova a primit OK-ul. Craiova e o echipă frumoasă, Craiova are mulţi suporteri, Craiova a bătut sîmbăta trecută extrem de estetic în Giuleşti, cu 3-0, stîrnind, ulterior, inclusiv neutrilor, dar chiar şi multor adversari, o compasiune amplă. Luni, în Jurnalul naţional, pe un spaţiu considerabil, Adrian Păunescu vorbea despre necazurile oltenilor peste ani, amintind inclusiv de istoricul episod Minerul Certej. Solicita raţiune, dar stîrnea emoţie. Într-adevăr, cauţionarea Craiovei a fost şi un act EMOŢIONAL.
Mitică Dragomir şi-a anulat voiajul la Roma, spre a sprijini apelul oltenilor. Un oltean din Bălceşti, un fost junior al Ştiinţei, dar şi un preşedinte de Ligă abil, care şi-a dat seama că pierzînd Craiova, Liga I pierde un personaj important, care stîrneşte simpatii, a cărui prezenţă e importantă, poate atrage publicitate şi, implicit, bani. Plus un punct important de sprijin ulterior, pentru că e imposibil ca Mititelu să nu-i rămînă îndatorat pentru implicare.
Acum, că licenţa e în buzunarul cămăşii patronului, se impune un raţionament: Mititelu a spus că actele iniţiale ale Craiovei erau corecte în proporţie de 99 la sută. Aici e fisura. În momentul în care şi-a asumat, în majoritatea situaţiilor avînd dreptate, rolul de contestatar al sistemului condus de Mircea Sandu, Adrian Mititelu trebuia să aibă actele corecte în proporţie de 200 la sută. Pentru că orice lacună urma să-i fie exploatată, lui mai mult decît celorlalţi. Fotbalul nostru e un sistem totalitar, în care contestatarii sînt luaţi la puricat. Exemple se găsesc, legendarele 6 puncte ale Timişoarei fiind grăitoare. Cînd a trebuit, Banatul a primit de la FRF un şut în fund în loc de o vorbă bună la TAS.
Oltenia înseamnă personalitate, ambiţie, nesupunere. Însuşiri revoluţionare care, folosite dozat şi raţional, pot duce spre înainte. Dar Oltenia trebuie să însemne şi lege. Cînd eşti în regulă, poţi contesta cît vrei. Altfel, sistemul te ia şi te chinuie, iar această lună de emoţii şi de nopţi nedormite e doar primul şi cel mai simplu canon.