Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Părinţii epocii bolovanului

În anii ’80, lumea din tribunele derbyurilor Steaua-Dinamo era cu totul altfel decît astăzi

Primul volum al DVD-ului apărut joi, 7 mai, cu istoria „clasicului” începe în deceniul nouă. Puţin după anii ’80, cînd alimentarele se goleau treptat, salamurile lăsînd […]

joi, 7 mai 2009, 2:20

În anii ’80, lumea din tribunele derbyurilor Steaua-Dinamo era cu totul altfel decît astăzi

Primul volum al DVD-ului apărut joi, 7 mai, cu istoria „clasicului” începe în deceniul nouă. Puţin după anii ’80, cînd alimentarele se goleau treptat, salamurile lăsînd loc conservelor la borcan fabricate la Rîureni şi cutiilor cu creveţi vietnamezi. Marile cartiere de la marginea Capitalei arătau deja cam ca azi, numai că la parterul blocurilor nu erau cazinouri, sedii de bănci sau farmacii. În locul acestora tronau croitorii întinse pe sute de metri pătraţi, magazine din reţeaua Materna sau prăvălii ale cooperativei Progresul, unde se reparau aparate de radio cu tranzistori şi televizoare alb-negru pe lămpi.

Bucureştiul se împărţise deja. Erau cartiere roş-albastre şi zone alb-roşii. Cu Steaua ţineau Drumul Taberei, Militariul şi întinse zone din Rahova, Ferentari sau Berceni. Teritoriul dinamovist cuprindea Oborul, Colentina, Pantelimonul, Balta Albă, dar şi porţiuni elitiste din Dorobanţi sau Floreasca.

La meci se mergea cu troleibuzul sau cu tramvaiul. Pînă în ’85, cît au ţinut cuplajele, mai multe linii îşi vărsau parcul în direcţia arenei, iar pe vehicule scria cu cretă, nu electronic, ca astăzi, „Circulă la stadion”. Oamenii se agăţau de scări, se urcau din mers dacă prindeau o treaptă liberă, controlorii deveneau ineficienţi.

Închipuiţi-vă astăzi stelişti, dinamovişti, rapidişti (mergeau şi ei la cuplaje, jucau în deschidere cu Sportul sau cu Progresul) într-un singur tramvai!!! Nu e greu de imaginat ce s-ar putea întîmpla. Sau imaginaţi-vă aceste trei galerii pe un singur stadion care, de multe ori, a găzduit aproape o sută de mii de oameni!

Nu existau fumigene, efectul luminos apărînd doar la rarele nocturne, cînd cei fericiţi de scor dădeau foc ziarelor cu ajutorul unor chibrituri făcute la Brăila. Ardeau, deopotrivă, Sportul, Informaţia Bucureştiului sau Scînteia, cu chipul şi cuvîntarea tovarăşului. Luminau cîteva clipe, apoi se făceau funingine neagră, dusă pe aripile vîntului.
Mai ales pe Ghencea, spre finalul anilor ’80,  în tribune se puteau zări sectoare întregi cu uniforme kaki. Soldaţi fruntaşi la şedinţele de tragere, la săpatul şanţurilor pentru irigaţii sau la strînsul porumbului erau aduşi pentru cîteva ceasuri să-i vadă pe Lăcătuş, Belodedici sau Hagi. Era răsplata pentru care luni întregi răcanii îşi făceau conştiincios plantoanele şi-şi lustruiau regulamentar bocancii, cu păturile acelea groase de postav.

Diferenţa sonoră e incomparabilă. Cuvîntul acela cu patru litere, dintre care ultimele trei, vocale, nici nu se prea dădea, dar nici nu se prea lua. Cînd faultau steliştii, tribuna adversă striga „Asta este Steaua!”. Şi invers.  Se putea merge cel puţin pînă la un distih, care astăzi pare culmea naivităţii.  „Augustin, Augustin/ spaima sticlelor de vin”

O lume demult dispărută, plină de frustrări, de lipsuri şi chiar de primitivisme. Dar oare ce-i mai primitiv? Să mănînci stufat la borcan şi să nu te baţi la meci sau să ai profil pe Hi5 şi să dai cu bolovanul în autocar?

Comentarii (34)Adaugă comentariu

ba(la)nel (60 comentarii)  •  7 mai 2009, 14:35

ca intotdeauna, puneti punctul pe „i”, d-le buzarin…ptr mine, in echipa ziaristilor, d-voastra sunteti gattuso…sper sa nu va jigneasca ce-am spus, ptr ca ma refer la rautatea lui rino…

Luque (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 14:42

Da.
Ce vremuri . Adevarate meciuri . Jucatori de fotbal adevarati , nu caricaturi ca cei din zilele noastre .

Paul (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 15:39

Scrieti de niste vremuri apuse dar obiceiurile proaste au ramas.
Erau si atunci bolovani ( dupa meciul Steaua – Dinamo din Noiembrie 84 geamurile autocarului lui Dinamo au fost sparte ,intrebati-l pe Augustin !)
si atunci era multa patima / ura acumulata in suporterii fiecarei tabere *****
Cei care dau cu pietre s-au schimbat dar obiceiurile au ramas .
Putem vreodata sa scapam de patima si ura ?

aceto (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 15:40

din pacate nu sunt de acord cu dvs.. idealizati, inocentizati (daca e permisa aceasta licenta) o perioada in care chiar nu puteai sa fii in tramvai cu galeria adversa pentru ca erai batut. tin cu universitatea craiova si nefiind oltean mergeam mai mult la meciurile lor in deplasare (la dinamo, steaua, rapid cand era cazul, moreni, victoria, brasov, ploiesti). panza alb albastra pe care o purtam n-o puteam scoate la vedere decat daca nimeream intr-un grup mai mare de suporteri ai universitatii. zburau pietrele spre noi de nu ne vedeam. eram scuipati si batuti des. se spargeau geamurile masinilor cu numere din alt judet. e drept ca militia avea mai multa autoritate sau mai multa duritate. nu eram separati organizatoric in nici un fel de galeriile adverse. nu se scandau trivialitati cu legatura directa si frusta cu acte si organe sexuale pentru ca mediul de atunci nu pre le folosea. in schimb huo, ne mancati chilotii, fluieraturi erau din greu. nu se striga in masa cum se face acum la degajarea portarului advers dar erau mereu cativa indivizi care injurau ca la usa cortului si scuipau. eram mai inocenti ca acum dar poate cu mai putin discernamant intre ce e rau si ce e bine. acum barem stii ca daca dai in cap cu piatra poti fi arestat. doamnele nu prea aveau ce cauta la stadion daca nu voiau sa auda „uita-le, uita-le, uite *****”.
in schimb fotbalul era mai bun. stiam ca dinamo si steaua reprezinta un sistem pe care il uram toti si mama ce echipe am mai avut in deceniul noua…

Adrian (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 15:44

D-le Buzarin ne incantati mereu cu cele mai bune editoriale…va admir mult.
Cu siguranta vremurile glorioase din timpul adevaratelor derby-uri Steaua-Dinamo au apus.

explorish (31 comentarii)  •  7 mai 2009, 16:12

interesant ce zic aceto si paul. eu nu stiu, ca eram departe. fain zis, dar se pare ca realitatea era un pic alta.

Jos comunismul ! (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 16:20

Militariul a fost in visele tale ros-albastru’ draga Buzarin…
tu ori traiesti intr o lume virtuala ori n ai fost niciodata prin Militari sa vezi pe viu asa cam cum sta treaba…
Militariul a fost, este si va fii alb-visiniu !!!!!

dinamodinamo (39 comentarii)  •  7 mai 2009, 16:59

m-am uitat si eu pe dvd-uri si am fost putin dezamagit, lucrarea e ok dar pusa asa in context istoric, politic, pierde din farmec desi castiga in acuratete. Pe vremea cand mergeam la meciurile alea, sigur ca toti stiam adevarul, dar cand intram la meci il uitam pentru 2 ore…

Sibian din Canada (5 comentarii)  •  7 mai 2009, 17:31

D-le Buzarin, mi-aduc aminte de meciuri Steaua-Dinamo inainte de ’89, incredibil ce partide de angajament si competitivitate. Prezent am fost doar la acel 0-3 pe Ghencea in septembrie ’89. Chiar daca Steaua a pierdut, nu pot sa uit niciodata calitatea jocului prestat de ambele echipe. Fotbal total se practica, circula mingea in primele 30 de minute cum nu circula acum in cateva meciuri. Steaua avea ‘traseele’ ei pe benzi, Tudorel, Boloni si Majearu organizau tot jocul la mijloc, iar atacul te impresiona. Desi sunt stelist, nu pot sa uit echipa lui Dinamo. Fantastica echipa, daca dupa ’90 nu se pleca masiv in strainatate, sigur, si o afirm cu toata taria, Dinamo castiga o Cupa a Campionilor. Ce fotbalisti, ce talente….azi numai golani de fotbalisti, betivi, nu pricep nimic din ceea ce inseamna profesionalism si competitie. Nu mai stiu sa se respecte intre ei ca pe vremuri. Insa ceea ce este mai grav est faptul ca, exceptand cativa jucatori autohtoni, nimeni nu mai respecta ‘spiritul si blazonul’ celor doua echipe. Pt. Steaua si Dinamo intotdeauna locul doi a fost nedemn, mentalitatea la aceste cluburi este numai pt. locul intai, element fundamental care le-a adus performantele inainte de ’89. D’le Buzarin, as avea o intrebare pt. ca aveti cativa ani in plus decat mine, atat ca experienta fotbalistica, cat si jurnalistica. Vedeti vreo deosebire intre jocul Barcelonei de azi si al Stelei din deceniul 8 ? Lasand la o parte tipul de competitie schimbat, conceptia despre fotbal, etc………Eu cand privesc Barcelona azi, parca revad jocul Stelei din anii aceia. Valoare enorma, placere nesfarsita de a juca, talent cu carul si spirit de invingator.

Leek (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 17:43

Se rupeau in doua galeriile (Rapid, Steaua, Dinamo) daca se intalneau. O spune unul ce a mers la sute de meciuri in perioada aceea.
Existau fumigene (cu ebonita sa mingi de ping-pong) si petarde mai dihai decat acum. Poate te referi la tortele ce le vedem acum pe stadioane. Ce-i drept alea nu existau decat rar, pe la Craiova si Timisoara – cand mai ajungeau pe acolo de la sarbi.
Cuplajele nu insemnau numai Steaua – Dinamo si Rapid – Sportul (pe la mijlocul anilor ’80 Progresul nu mai juca de mult prin A). Ce-i drept, meciul de cupa Steaua – Progresul din 1986, de pe 23 August, a adunat mai bine de 100.000 de oameni intrucat era primul meci al Stelei dupa Sevilla si se prezenta in premiera trofeul. Cuplajul era cand jucau bucurestenele intre ele – ambele meciuri fiind programate pe 23 August unul dupa altul.
Nu vad pe harta fotbalistica a acelor vremuri suporterii rapidisti (inclusiv Giulesti, Crangasi, Bucurestii Noi, etc). Cei care mergeau pe stadion in acele vremuri isi amintesc ca galeria Rapidului era cea mai numeroasa (si temuta) din Bucuresti, iar in tara nu putea rivaliza decat cu cea din Banie.
De asemenea, a nu se uita suporterii Universitatii Craiova din Bucurestiul acelor vremuri. Dupa o statistica personala (confirmata si de catre altii) cel putin unul din sase microbisti bucuresteni ai acelor vremuri era suporter al Stiintei.

Castro (45 comentarii)  •  7 mai 2009, 18:27

Mi-s dinamovist si am fost in peluza la jocul Steaua – Dinamo 0-3, din ’89. Eram militar, imbracat in uniforma, inconjurat de stelisti. La goluri am sarit in sus precum catalanii aseara. Nu am auzit nici macar o injuratura, nici un repros din partea stelistilor din preajma.
Ca ne place sau nu, lumea era mai civilizata. E o chestie care nu tine de sistem. Ci de mersul istoriei. Tinerele generatii nu mai au modele, repere morale si e normal sa se comporte ca atare. Uitati-va numai la ce presedinte a avut America pana anul trecut ca sa ne dam seama de decaderea in care ne scufundam.

[D][S][N] (21 comentarii)  •  7 mai 2009, 18:57

Inedit ! Steaua – Dinamo, vazut prin ochii unui copil !

the undertaker (17 comentarii)  •  7 mai 2009, 19:51

asa erau derbyurile,dar atunci vedeai mari fotbalisti in ambele echipe,nu decazutii lipsiti de valoare de acum.si,oricum,descrierea este exacta,trezeste nostalgii,nu neaparat comuniste,ci,in primul rand dupa o epoca importanta in istoria tarii.dar,fotbalistic si la nivel de civilizatie atunci era ok,acum nu avem nimic.

Pedro Burgener (1 comentarii)  •  7 mai 2009, 20:30

Dle Buzarin mi-a placut articolul dar afland ce contine dvd1 ,meciuri din anii 80,dvd2 ce va contine?Sper ca va contine meciuri din anii 70.

jan violetpitesti (46 comentarii)  •  7 mai 2009, 21:03

galeriile din bucuresti sint mult mai violente ca altadata se cred mai superiori ka galeriile din provincie dar sint doar oameni rai si unii nu au treaba cu fotbalul au luat partea negativa din kapitalism

manowar (6 comentarii)  •  7 mai 2009, 21:22

@ sibian:

foarte frumos spus… si adevarat… si despre Steaua si despre Dinamo… si imi place sa vad ca mai exista si stelisti care pot sa isi respecte adversarul si sa-i recunoasca adevarata valoare…

Chiar daca multi te vor contrazice in comparatia pe care ai facut-o cu Barcelona de acum sa stii ca intrun fel ai dreptate… lasand deoparte viteza in care se joaca azi fotbalul eu cred ca poti compara Steaua de atunci cu Barcelona de acum… pentru vremea aceea jocul de pase al Stelei avea in unele momente o viteza in plus parca fata de multe alte echipe, de la noi sau din afara…

Pacat ca acum un derby Steaua-Dinamo se disputa mai mult in afara terenului si nu in interiorul lui! Mi-ar placea ca toti jucatorii sa aibe maine caracterul lui Danciulescu si sa faca un meci frumos, fara certuri, fara nervi, fara faulturi dure, macar ei, jucatorii sa fie la inaltimea acestui meci… si sa ne ofere un spectacol demn!

Hai Dinamo!

BONANO (44 comentarii)  •  8 mai 2009, 1:09

Bunarine , in acele timpuri si chiar mai inainte ,numai echipa Rapid avea galerie . Steaua si Dinamo aveau cate un mic grupmai inflacarat , dar fara a avea vreo galerie .Chiar si la meciurile ei din divizia B , Rapidul avea mai multi spectatori decat aveau cele doua la un loc . Norocul Stelei , in acele timpuri era ca in mare majoritate cei ce tineau cu Rapidul veneau si la meciurile Stelei . In rest verde kaki .Steaua a inceput „sa miste” in tribune IN ANII 90.

ptr-BONANO (37 comentarii)  •  8 mai 2009, 3:22

Eu am fost aproape la toate cuplajele de pe 23 August !!! Steaua si Dinamo aveu galerii mari dar galeria Rapidului era mai compacta !!! Atit. Din cei 80000 sa zicem juma de stadion era stelist, ne place nu ne place. Apoi urmau dinamovistii. Rapidisti nu cred ca erau mai mult de 10000 !!! In meciurile unde rapidul stringea zecii de mii in divizia „B” pe 23 August sau pe Republicii veneau si multi dinamovisti si stelisti !!! Eu sunt dinamovist si am mers cu prieteni stelisti si dinamovisti la multe din meciurile rapidului pentru a vedea spectacolul oferit de galeria rapidista si nu in ultimul rind pentru ai sustine pentru ca in realitate rapidul reprezenta mai mult clasa muncitoare. Eu am facut scoala si Liceul in apropiere de centrul Bucurestiului si 90% din clase erau simpatizanti ai stelei si ai lui Dinamo . Asta este adevarul dar recunosc ca galeria rapidului era cea mai bine organizata de departe.

Cipri (24 comentarii)  •  8 mai 2009, 8:31

Frumos articolul.
Din opacate, am ramas cu cuvinte frumoase si amintiri frumoase. Faptele raman aceleasi.
Noroc cu un Hamburg – Bremen care iti demonstreaza ca se poate si altfel. atat in tribuna cat si in gazon.

Na-Gi (10 comentarii)  •  8 mai 2009, 8:42

Domnule reporter,apreciez articolul dv,pentru simplul fapt ca trezeste nostalgia vremurilor nu demult apuse.
Apreciez ca ati incercat sa scrieti literar, dar mai e ceva de munca. Un exemplu, fraza: „Inchipuiti-va astazi stelisti, dinamovisti, rapidisti (…) intr-un singur tramvai!!! Nu e greu de imaginat ce s-ar putea intampla.” Fiind vorba de o actiune in trecut, corect era: „…ce se putea intampla.” Cat despre soldat-fruntas, fruntas-fruntas, caporal-fruntas…nu spun nimic, poate reporter fruntas suna mai bine. Si intre a manca stufat la borcan si a arunca cu pietre in autocar, se poate include cu siguranta si acest articol, fruct al „epocii bolovanului”.

Flaviu (9 comentarii)  •  8 mai 2009, 9:10

Felicitari pentru initiativa cu DVD-ul, pentru articole in general si pentru analizele pertinente pe care le faceti in studioul GSP.

Cu tristete trebuie sa remarc faptul ca din punct de vedere social noi am regresat enorm dupa Revolutie. In loc sa devenim mai educati, mai civilizati, mai onesti am inceput sa ne afisam la vedere toate carentele posibile. Mare pacat, pentru ca de fapt nesimtirea si golania, minciuna si ipocrizia este specifica unei minoritati. Dar din nefericire majoritatea acceptam in tacere aceste manifestari in loc sa le eradicam.

Am si eu o intrebare legata de DVD: nu ati gasit si imagini de la celebra semifinala de Cupa Romaniei, Steaua-Dinamo 5-0? Eu cred ca acela a fost de fapt momentul in care s-a nascut marea echipa a Stelei.

radu (9 comentarii)  •  8 mai 2009, 11:36

erau intr-adevar meciuri extraordinare, de calitate. in 87-89, rezumatele steaua-dinamo se dadeau la eurosport. eu eram student si desi dinamovist, mergeam impreuna si cu colegi stelisti la meciuri. cine pierdea, dedea berea de dupa. o singura remarca as face: soldatii aia de care zici erau pusi in peluza din dreapta, in spatele galeriei dinamoviste. am luat in 89 o sticla goala de spumos in cap de la ei, cand a dat dinamo gol. tactici militare!

Baybars (1 comentarii)  •  8 mai 2009, 12:08

Bravo

durden (126 comentarii)  •  8 mai 2009, 13:30

singurul,dar SINGURUL articol „anti-huligani” sau cum vrei sa-i zici care pot sa spun ca mi-a placut.nu e senzational dar decat altele ‘marca andries’ sau altii,care arunca in huligani cu noroi(astfel coborandu-se la nivelul lor),acest articol evoca niste vreumuri de mult apuse,care sa recunoastem ca au avut si multe momente negre..eram civilizati pe stadion dar eram batuti in cap in restul timpului!asa ca…

geo (1 comentarii)  •  8 mai 2009, 14:44

Dle NA-GI, nr22, nu mai da lectii de limba romana ca nu o stii: „Inchipuiti-va astazi”….”ce se poate”, „ce s-ar putea intimpla”,. E korekt!

Agamitza (17 comentarii)  •  8 mai 2009, 16:02

Buzarine ca de obicei demonstrezi ca nu prea mergeai pe stadionul din Ghencea. Militari erau numai in zilele geroase, cind stadionul nu se umplea. Era normal sa fie lasati si sodatii sa vada un meci daca tot erau locuri libere. Esti plin de prejudecati ca majoritatea „jurnalistilor” de astazi. Vorba lui Einstein: e mai usor sa dezintegrezi un atom decit sa distrugi o prejudecata. In campionatul romanesc de astazi Steaua de atunci ar fi zburdat spre oftica dumitale si a d-lui Banciu.

franco ar (7 comentarii)  •  8 mai 2009, 16:05

100.000 oameni pe stadion… in brazilia pe maracana poate sau la sarbi… eternul derby… mai bine ati spune adevarul despre aceste doua infecte echipe create cu forta de comunistii adusi de sovietici… aceste echipe au fost pt timpul liber al *** comuniste , olupta intre generalii **creatie sovietica… intre gen militari tradatori kgb-isti antiromani si celelalte lepre de gen de militie… peste toti trona ***ceausescu si neamul lui***. asta e adevarul despre cele doua pete negre ale istoriei nationale…oricum noi in vest avem un singur derby care ne mobilizeaza pe toti uta-poli (dar poli adevarata nu bragadiru lu iancu).

Sibian din Canada (5 comentarii)  •  8 mai 2009, 16:06

Manowar……chiar daca eu sunt stelist de mic si uneori imi vine sa plang cand vad unde a ajuns Steaua, eu nu pot sa uit niciodata echipa fantastica a lui Dinamo din anii aceia. Valoarea, entuziasmul grupului cladit de Lucescu, dorinta enorma de a face performanta, nu pot ignorate si minimalizate. Vad fotbal de 26 de ani si cred ca Dinamo atunci a avut echipa cea mai frumoasa. Steaua cred ca in acei ani juca fotbalul cel mai spectaculos si incantator. Nu stiu ce varsta ai, dar cand incepeau derby-urile, dupa primele 30 de minute, atat de repede circula mingea ca te intrebai cum reusesc sa combine asa frumos. Fotbalisti adevarati, valori incontestabile, care cunosteau in profunzime spiritul Stelei si al lui Dinamo. Astazi multa retorica, discutii suburbane, conducatori ‘inflamati’, o adevarata ‘betie de cuvinte’. Totusi, cred ca se va termina egal, prin prisma mizei si a echilibrului sensibil intre cele doua echipe.

Iulian (1 comentarii)  •  8 mai 2009, 20:54

Asa e… imi aduc aminte de semifinalele Cupei Romaniei 1990. Aveam 11 ani si pe Lia Manoliu au jucat Steaua-Petrolul si apoi Dinamo-Craiova. Stateau la gramada in tribune stelisti cu gazari si dinamovisti si olteni… Singurele „incidente” au fost cand dinamovistii au iesit la incalzire pe pista stadionului (cu 10 minute inainte de terminarea primului meci) si toti oltenii si stelistii i-au huiduit… Am fost la meci cu tata si fratele lui (el isi adusese si cei 2 copii de 8 si 11 ani, baiat si fata). Am iesit din stadion toti la gramada: olteni, stelistii, dinamovisti, gazari. Imi aduc aminte ca toata lumea era multumita, vazuse spectacol si se simtise bine… Din pacate s-au dus acele adevarate vremuri de gratie, cand parca si spectacolul de pe gazon avea alt parfum.

marian (41 comentarii)  •  8 mai 2009, 20:57

NU STIU, NU SUNT SIGUR CA LUMEA ERA ATUNCI COMPLET ALTFEL. CE STIU E CA FRICA ERA MULT MAI MARE …

adrianssen (11 comentarii)  •  8 mai 2009, 21:21

mergeam cu tata…
atunci fotbalul era fotbal:)))
ai uitat de semintze d-le Buzarin.

cfrescu (15 comentarii)  •  8 mai 2009, 23:47

niciodata nu voi uita echipa lui Dinamo din anii 88-89, Stelea – Mihaescu (Varga), Rednic, Andone, Klein, Sabau, Lupescu, Lupu, Timofte, Mateut, Raducioiu… Desi centrul apararii nu era tocmai potrivit, era dupa mine echipa cea mai buna din Europa la ora aia – singurul motiv pt care regret Revolutia din 89. Alt mare regret: sunt convins ca generatia de aur cu Lucescu antrenor ar fi ajuns foarte, foarte departe, nici nu vreau sa ma gandesc prea mult…

Na-Gi (10 comentarii)  •  9 mai 2009, 11:27

Domnului Geo,
Multumesc pentru observatie si in acelasi timp scuze pt dl Buzarin, care sper sa fie acceptate. Am fost intr-o eclipsa de luciditate.

unu (1 comentarii)  •  4 iunie 2009, 17:54

nu ai nici un pic de dreptate , in anii 80 bucurestiul era rapidist **

Comentează