Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Umbra lui Oli. În Ghencea

Alin Buzărin despre cum s-a pregătit Steaua de Ligă

Aşadar, Olăroiu nu poate să revină la Steaua. Cel puţin, nu acum. Asta reiese din declaraţia oficială. Nu-i dă voie „şeicul echipei”. După cum bine putem observa, în lumea arabă, saudită […]

marți, 2 octombrie 2007, 7:33

Alin Buzărin despre cum s-a pregătit Steaua de Ligă

Aşadar, Olăroiu nu poate să revină la Steaua. Cel puţin, nu acum. Asta reiese din declaraţia oficială. Nu-i dă voie „şeicul echipei”. După cum bine putem observa, în lumea arabă, saudită sau nu, fiecare echipă are şeic. Nu numai masor, medic, preparator fizic, mijlocaş stînga, organizator de competiţii, autocar şi portar. Ci şi şeic.

Oli nu revine ca antrenor la Steaua, dar o face în calitate de vizitator. O întîlnire cu patronul, apoi o descindere la echipă, chiar în prima parte a zilei de meci cu Arsenal. Din păcate sau din fericire, chiar în momentul vizitei fostului antrenor, echipa se afla plecată la strămoşescul biliard dinaintea întîlnirilor decisive. Şi astfel Dică, Petre Marin, Vali Badea şi ceilalţi pupili ai celui alături de care au făcut-o de oaie la Middlesbrough nu şi-au putut întîlni pe viu magistrul.

Recunosc o undă de maliţie în rîndurile de mai sus. În loc de Middlesbrough, aş fi putut invoca Betis, Kiev, Heerenveen, Standard sau orice alt episod fast.  Pentru că Oli a fost antrenorul a două titluri, două primăveri europene, o pătrundere în Ligă. Pe vremea lui, Steaua nu juca spectaculos din cale-afară, Însă parcă o făcea un pic mai frumos decît în epoca Hagi. Dar maliţia vine de-acolo de unde a venit şi neinspiraţia lui Oli. O descindere în sînul echipei acum, cînd Hagi a plecat, iar Pedrazzini e confirmat în funcţie după fiecare fază fixă, e o neinspiraţie.

Indiferent de cum se gîndeşte în lojă, Steaua are antrenor. Conform versiunii acestuia, pe bancă sînt interzise telefoanele mobile. Dar din aceeaşi lojă se scurg spre microfoanele televiziunilor (ziarele sînt în continuare eretice, unelte ale Diavolului) declaraţii de curtoazie la adresa lui Oli. Şi rezultă că singura piedică în calea unei noi îmbrăţişări între bărbaţi (s-a recunoscut o dată în public că nici în precedentul mandat n-a existat un contract, ci doar o strîngere de mînă) e „şeicul echipei”.

Ne facem că uităm povestea cu aluziile homo, de acum cîteva săptămîni. Şi privim doar către puntea sentimentală dintre antrenor şi public. Olăroiu n-a fost din cale afară de iubit, cu toate astea, aflat într-un fel de minivacanţă, a venit să-i vadă pe băieţi, să mai pună cîteva paie pe focul tehnico-tactic. Un alt mare stelist, vehiculat şi el nu demult ca o posibilă soluţie ca antrenor, e Lăcătuş. Aflat în vacanţă de-a binelea după despărţirea de UTA. Cu tot timpul liber, n-a simţit nevoia să calce gresia vestiarului stelist sub tălpi. E exact diferenţa dintre două nevoi. Aceea de a rămîne în legendă şi cea de a forţa o conjunctură care, dacă n-ar fi la mijloc „şeicul echipei”, s-ar materializa instantaneu.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

titi (6 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:44

http://www.monstersgame.ro/?ac=vid&vid=109006682

KlausUltras (4 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:45

tot steaua lui oleg ramane cea mai tare …

Jan (21 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:50

Eee, rahat ! Ce, se compara Lacatus cu amaratul asta de Olaroiu ? Un antrenor bun, nimic de zis, dar atat. Iar la caracter…e zero taiat in 14 bucati mici si egale.

Ghost (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:50

Care 2 titluri castigate de Olita cu Steaua ? Ala sa isi schimbe bateria la camila ca mai are de stat acolo

S-A DESCHIS BAR TIKITAKA (17 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:53

Iata ce spune presa internationala despre actuala situatie de la Steaua…..Suporterii lasa stadionul gol…mai mult aici….

http://y-beleaua.blogspot.com/2007/10/ecouri-internaionale-n-legatur-cu.html

vanghe (4 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:56

w w w . b e t f o r c a s h . b l o g s p o t . c o m

– TOTUL despre sport si pariuri sportive
– meciuri si discutii live
– singurul loc in care se analizeaza profesionist pariurile sportive
– noi vorbim pe limba ta
– ACUM AVEM FORUM

w w w . b e t f o r c a s h . b l o g s p o t . c o m

FA PARTE DIN CASTIG!!! MULTUMIM!!!!!

si daca (21 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:57

nu mai specula… mai bine scrie ca Oierinho a pus 2 milioane pe bilet; unde cacat mai costa 55 de euro la o tribuna rezonabila si civilizata? Oierinho sta la Plaza sau la Waldorf Astoria in Anglia si vrea sa-i plateasca nenorocitul cu 4 milioane salariu doua pe bilet; de 26 de ani tin cu Steaua, dar astazi vreau sa piarda la scor; sa-i stranga mana lui Pedrazzini ce buna tactica a facut; sa-l pipaie de camile pe Oli, sa-l mai de afara o data pe Hagi, sa-l puna pe Laca presedinte de atelier mecanic, sa-l sune pe Borcea exact in clipa in care Butelie face Tsukahara intoarsa echer la fiecare gol al englezilor.
nu astea-s problemele… uita-te, ce puscariabili condus fotbalul romanesc de trei lei cincizeci si despre aia sa ne spui…
acum o vreme ai fost in Baia Mare si-ai ascultat Pusca si cureaua lata de te doare capul si acum… ei, bine, prefer sa ascult melodia aia pana ma doare si pe mine capul decat sa dau 2 milioane pe un bilet la meciul lui Oierinho contra suflarea stelista… cred ca aici ii marele bai; n-au venit suporterii din provincie… asta mai inseamna cateva sute de mii pe bilet de tren, alti bani pentru mancare si un suc… si-apoi, sa patesti ca la meciul cu Dinamo Kiev, cand o mai si incasezi de la niste golani imputiti, care chiar tin cu Steaual; asta pentru ca ai fost inspirat si nu ti-ai luat la plimbare si fularul cu Steaua, sau tricoul cu Steaua, pentru a nu-ti sari in cap altii din galeriile celorlalte echipe… interesant, nu… Oierinho, sa pierzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vineri13 (28 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 19:59

Nu credeam c-o sa spun vreodata ca mi-e dor de handicapatii care nu aveau de spus decat „primul”, „al doilea” s.a.m.d. Privind insa posturile 1, 2 si 4 imi calc pe inima si spun ca aceia-mi sunt mai simpatici.
In ceea ce-l priveste pe Olaroiu, ce ar mai fi de zis?!… Cel al carui nume nu trebuie pomenit dovedeste o inconstienta remarcabila prin incercarile repetate de otravire a atmosferei la club. Dl Copos ar trebui sa scoata carnetelul si sa ia notite…

OCTAVIUS (2 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:07

Ca bine zici,vineri 13 🙂 Si eu ii prefer pe aia.Iti imaginezi cum stau agramatii astia care posteaza bancuri dintr-astea pe blog-uri,cum stau ei acolo,undeva,si copie din „almanahe” bancurile astea? 🙂 Cat de greu trebuie sa le fie sa nu sara vreun rand!

Sorin (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:07

Atitudine neprofesionista din partea olaroiului. Nepotisme, bisericute, stringeri de mina – in loc de contract semnat cu clauze bine stabilite – toate astea nu pot duce decit in prapastie, mai devreme sau mai tirziu.
Ce bine ar fi daca i-ar da drumul seicul echipei lui oli sa plece la steaua …

john doe (13 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:12

MM a avut 2 titluri, nu slugaroiu
o sa-l plangem sau o sa mergem sa vedem urziceniul 🙁

brebu (3 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:16

Sa speram ca:
1. Lacatus va fi acelasi caracter pe care il stim si va refuza sa lucreze sub cioban. La fel prntru toate legendele Stelei, pe care CIOBANUL vrea sa le foloseasca pentru a castiga bani, imagine, voturi.
2. Adi Ilie se va destepta si isi va aduce aminte ce a fost si va renunta sa lucreze sub cioban.
3. Suporterii adevarati isi vor calca pe inima si NU VOR MAI MERGE LA STADION, pentru a-l boicota pe cioban si mai mult decat atat, SA NU-I MAI BAGE BANI, IMAGINE SI VOTURI IN BUZUNAR CIOBANULUI.
4. Oricat m-ar durea, STEAUA sa piarda toate meciurile din Champions League si din Campionat, pentru ca ciobanu’ sa nu mai castige BANI, IMAGINE SI VOTURI de pe urma ei.
5. Onoratii ziaristi, FORMATORI DE OPINIE, sa faca front comun impotriva CIOBANULUI si sa-l boicoteze, astfel incat sa piarda BANI, IMAGINE, VOTURI.

Haideti sa pornim REVOLUTIA impotriva ciobanului! Merita sa suferim azi, dar sa ne recapatam STEAUA NOASTRA maine!

KlausUltras (4 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:17

MM era sufletul si mintea la Steaua … singuru care lua apararea echipei si suporterilor cu riscul de a-si manji propria imagine …

blog-de-sport.blogspot.com (2 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:32

Oli trebuie sa-si dea seama ca el nu mai este agreat de suporterii Stelei, ci doar de Becali. Isi risca pielea daca va accepta sa revina la Steaua.

http://www.blog-de-sport.blogspot.com

huuuu (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:46

steaua-arsenal 0-6 (ca joaca baciu)

ionut (2 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:53

Oare nu s-ar gani nimeni sa investeasca bani la Steaua in locul ciobanului? Greu de crezut ca nu… Ar fi mai bine pentru toata lumea!!!

mario (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:54

ce 2 titluri are Oli la steaua??? are un titlu si un loc 2 cumparat de Gigi. iar la titlul castigat, a antrenat doar in retur. iar cu cele 2 primaveri alta aiureala> la prima echipa a fost calificata de Protasov. 2 la primarie,2 la prefectura, 2 la scoala de fete….

emil mihai 1923 (71 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 20:55

o sa fie un curent in careul afc steaua s.a. !!! ca baietii de la arsenal chiar alearga..adica fug…viteza..
cred ca vor da 3,4…

666 (21 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 21:10

ALINE,SCRISASI SI TU CA ERA RANDU` TAU…DESPRE NI`C!

unu (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 21:26

in acest moment singura solutie pt steaua este oli din doua motive: nici un antrenor din romania nu va accepta sa fie calcat in picioare si in al 2-lea rand oli nu are respect de sine. un DAN PETRESCU sau un MARIUS LACATUS nu va veni niciodata in ghencea stiind ca vor fi marionetele unui personaj dubios sau mai bine spus nebun. steaua va ajunge in curand o echipa evitata de toata lumea:antrenori, jucatori. si cand acest lucru se va intampla steaua va inceta sa existe, va fi doar o amintire un fenomen care a jucat 2 finale de cupa a campionilor si a castigat una si care a incaput pe mana unui dezaxat. steaua pt gigi a fost o trambulina si acum cand a ajuns acolo unde voi cei din presa l-ati adus va distruge simbolul fotbalului romanesc.

brebu (3 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 21:33

Articol EXCELENT, Sursa: fcsteaua.ro

Tristul adevar
Nu credeam ca o sa traiesc ziua in care sa felicit pe cei care nu merg sa vada Steaua la un meci de Uefa Champions League.

Trist dar adevarat, FC Becali Bucuresti nu mai prezinta interes pentru fanii Stelei, umiliti zilnic de un fost cioban paranoic, autoproclamat Mihai Viteazul reincarnat, “mesia”,” speranta” romanilor.

Pe langa faptul ca fariseul incearca sa gaseasca legaturi cu divinitatea pentru a isi justifica prezumtivele vise, meciul de maine va pune fata in fata o fosta Stea a Romaniei, candva regina a europei,contra Arsenal Londra, echipa de vitezisti supersonici, culmea niciodata regina a Europei.

Si toate parca ar fi trebuit sa fie de partea noastra…atuul de a fi invincibili contra englezilor pe teren propriu, aura de superioritate data de coroana capatata la Sevilla in ’86,publicul fanatic, legende uriase in spatele nostru.

A avut grija Gigi sa le distruga sistematic, pentru a isi satisface pofta de glorie si bani.

Am ajuns sa fim “mulsi” ca niste oi, desi ni se arunca zeflemitor in fata:” Am investit milioane si milioane de dolari”. Suntem buni de plata pentru ca sa fim umiliti in direct in secunda imediat urmatoare…Si ca paharul sa fie plin, fosta Stea a Europei arata jalnic si ca imagine si ca joc.

Argaseala se intreba mirat de ce nu vin fanii la stadion…sa fie naiv sau otravit de megalomania fostului Gigi din Pipera…Nerusinare, nesimtire, umilinta, tupeu murdar trebuie sa ai sa ajungi sa ceri suportul fanilor dupa ce i-ai desfiintat direct si indirect prin actiuni menite sa sfideze pana si cel mai versat suporter.

Pe mine m-ai invins stimate fost cioban, actualmente fariseu propovaduind mantuire prin violenta…cu regret o spun.

Ai intuit perfect ca romanii sunt ignoranti, prefera sa aplece capul si sa isi vada de existenta lor nenorocita de un sistem la fel de malefic ca si tine, decat sa ia atitudine.

Ai intuit ca majoritatea suporterilor stelisti nu sunt capabili sa vada dincolo de rezultate, nu sunt capabili sa ceara demnitate, respect, apreciere si mai mult ONOARE!

Ai intuit ca multi te vor adora asa cum esti mojic, fariseu, nemernic si capabil de orice injosire pentru a iti urmari scopul…Ei vreau coji de paine pentru a isi satisface foamea de moment…ce ar fi Steaua fara Gigi?

Este deja tardiv ca Steaua sa mai poata fi salvata, pe simplul motiv ca Steaua a incetat sa mai fie Steaua cu deja ani buni in urma.

Speram din suflet ca de fiecare data cand limita bunului simt era intrecut, cand stacheta era coborata tot mai jos sa fie pentru ultima data…Dar a sfidat logica, a sfidat orice este omeneste posibil si a continuat pe acelasi drum.

Circ si scandal in locul fotbalului, jigniri si batai in locul spectacolului autentic, si ca meniul sa fie complet, preturi abonimabil de mari pentru a vedea o piesa in care jucatorii care purtau culorile pe care le iubim atat erau umiliti…Pe rand, umiliti ca jucatori, ca fotbalisti, ca oameni!

Repet, mi-e greu sa o fac dar felicit din inima pe cei care au ales sa nu urmareasca in Ghencea meciul de maine din rationamente care tin strict de iubirea fata de ce a fost odata Steaua Bucuresti.

Ne-a pacalit asa cum a pacalit de-a lungul vremii pe toata lumea: Paunescu,Piturca, Lacatus, Presa, suporteri, Adrian Ilie si Gheorghe Hagi. Cu o singura exceptie pe toti i-a calcat in picioare, stergandu-se cu cotul sacoului de fata lor dupa ce i-a scuipat in vazul lumii…Si cu toate ca mi-a fost cel mai antipatic antrenor pana la Oli, respect Victor Piturca pentru ca a fost singurul care a stiut sa ii intoarca cu aceeasi moneda ciobanului…Cu tot cu ideile lui fixe, in relatia lui cu Gigi a avut un singur defect si regret in acelasi timp: ca a acceptat prietenia lui Gigi.

Eu unul am luat decizia, desi ca un bolnav in stare terminala ma amageam, stiind demult ca Steaua nu mai e a noastra: nu voi mai sustine material si sufleteste FC Becali…pentru ca ce Gigi a facut e de neiertat, daca stii ce a insemnat vreodata STEAUA pentru un stelist adevarat!

INTOTDEAUNA SUPERIORI!

„M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. „

riddler (3 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 21:36

Aplicatii si jocuri java(j2me) gratis pentru orice telefon: http://www.j2me.info

Ramy (1104 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 22:00

Sper k oli sa nu vina.imi place sa ma uit la stirile sportive si nu vreau sa-l vad.knd il vad la tv imi vine sa vomit.

Caesar (1 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 22:25

Brebu:
Intr-adevar, excelent articol. Sunt total de acord cu ce s-a scris in el.

Andrei Militaru (4 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 22:38

http://www.blogfoto.wordpress.com

Guf (1104 comentarii)  •  2 octombrie 2007, 23:05

Oli poate sa ramana acolo mult si bine. Mai sunt si alti antrenori, iar Steaua ar trebui sa caute in alta parte.

ptr huuuu (9 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 0:10

baciu a jucat de nota 9,95
juca de 10 dk dadea si gol
😉

coco1 (1104 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 7:11

oli la steaua! Asta e o tampenie daka steaua are nevoie de antrnenor sa caute pe altul

danutz3 (1104 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 8:20

pai c o facut la steaua Oli (prima intrare in grupe dupa 18 ani) si c o afcut Protasov (prima intrare in grupele uefa) n-o sa my afca multi. asa k dak nu vine oli my bn lar aduce p Protasov inapoi.

dandan (1 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 11:42

http://www.gsp.ro

john doe (13 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 12:14

haideti sa l fortam pe cioban sa l aduca pe MM inapoi
cu retardul de ilie ne am umplut de parasute de jucatori gen surdu
bannere pro MM

alex. (1104 comentarii)  •  3 octombrie 2007, 23:02

ar fi bine sa vina oli el a facut multe pt steau in ciuda rezultatelor. El a klifikt steaua in semi finala cupei uefa. tot el a dus steaua dupa atatia ani in champios league.asa k ciocu mic in fata lui.

Marius_presy (1104 comentarii)  •  5 octombrie 2007, 22:46

Oli e un antrenor foarte bun si cred ca ar fi mai bine pt echipa daca el ar antrena STEAUA!FORTZA STEAUA!

deea stelista (1104 comentarii)  •  7 octombrie 2007, 15:45

consider k timpul p kre la petreqt oli l Steaua a fost un pas important sh decisiv pt echipa,dar e timpul k la ech s vina sh un alt antrenor kare s poata realiza cel putin kt a faqt oli

Comentează