Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Bugetari rataţi

Primăria Bucureşti analizează dacă să le declare de pe-acum pe jucătoarele de la Gyor Cetăţene de Onoare. Sau trebuie să le transfere mai întâi

Permalink to Bugetari rataţi
luni, 14 mai 2018, 9:52

După înfrângerea lui CSM Bucureşti în semifinala Ligii, scor 20-26, Gabriela Firea are unele motive să-şi reconsidere strategia de shopping. De 15 milioane de euro, edilul putea comanda ceva mai drăguţ în locul magneţilor de frigider de la Budapesta. De exemplu, nişte statui, capete de dac ultima modă, cu şapcă, ochelari de soare şi căşti de iPod.

Decât să-i dea la handbal şi să nu se aleagă cu nimic superb, de pus în vitrină, primarul mai bine îi dona la Catedrala Mântuirii. Investiţie sigură, garantează calificarea în rai, fără preselecţii, fără concurs de dosare, fără proba interviului. Toată lumea ar fi răsuflat uşurată şi ar fi mers cu conştiinţa împăcată la vot. Nici nu mai era nevoie de spitale, de drumuri, de parcări şi alte minuni din astea lumeşti.

Paravanul Neagu
Faptul este cât se poate de consumat însă. Bugetul CSM e alocat, contractele semnate. Nu le poţi reproşa Cristinei Neagu şi celorlalte vedete că n-au cântat de toţi banii. Dacă Primăria Bucureşti a hotărât că handbalistele merită 4,7 milioane de euro pe an, fond de salarii, atunci Primăria Bucureşti să-şi asume şi eşecurile! Să spună: „Ei, şi? Aşa vrem noi să dezvoltăm handbalul românesc şi să atragem copiii spre acest sport, transferând străini”.

Salariul Cristinei Neagu pare mai mult o diversiune, să ne ia ochii, să nu citim scrisul mărunt al sutelor de contracte atribuite fără licitaţie. E numărul perfect de iluzionism, capabil să facă plauzibile cheltuieli de 15 milioane de euro pe an. CSM nu a anunţat niciodată bugetele separate ale fiecărei secţii din club. Să ştie bucureştenii cât dă Primăria la volei şi cât la şah. De asemenea, n-a anunţat cât anume din acest buget de poveste este destinat juniorilor de basm şi cât seniorilor de legendă.

Comisioane, taxe, chirii
Nu numai salariile sportivilor încarcă nota municipalităţii. Pe lângă salarii, există şi taxele de transfer, de câteva sute de mii de euro anual, plătite la FRH. Există, de asemenea, comisioanele plătite agenţiilor de impresariat sportiv. Cu cât CSM rulează mai mulţi jucători, cu cât schimbă mai des antrenorii, cu atât mai mare bucuria impresarilor.

De pildă, în ultima vreme, clubul Primăriei a lucrat intens cu Agenţia ChampSport International. Firma din Budapesta îi are printre clienţi pe Cristina Neagu şi pe Ambros Martin, antrenorul aflat pe lista de dorinţe a CSM. Deocamdată, echipa e antrenată de Per Johansson, dar suedezul a anunţat că pleacă, din vară, pentru că „urăşte să piardă”.

Înaintea lui Johansson, a fost daneza Helle Thomsen. S-a repetat scenariul din 2017, când Aurelian Roşca a fost concediat cu puţin înainte de sferturile de finală ale Ligii şi înlocuit cu Johansson. Trei antrenori pe an. O fi vreo superstiţie a şefilor CSM, dar superstiţiile nu construiesc echipe şi, la modul ideal, nu sunt achitate cu bani publici.

Alte sume, de ordinul sutelor de mii de euro, se duc pe bilete de avion şi pe echipamente sportive. Dar contractele mici şi dese, de închiriere a sălilor de antrenament, sunt crema achiziţiilor CSM. Câteva mii de euro pe zi, prin cumpărare directă, nu înseamnă dezvoltarea sportului în Bucureşti, ci prosperitatea unor firme de cartier, care deţin, printr-un noroc care a ocolit municipalitatea, diverse incinte cu termopane.

Catastrofe administrative
Felul în care sunt cheltuiţi banii publici la CSM şi rostul acestui club reprezintă subiecte de discuţie indiferent de rezultatele echipei-limuzină de handbal feminin. Nu există şi alte metode, mai economice, de „a face cunoscut numele Bucureştiului”, obiectiv trasat de primarul Firea.

Anul trecut, nişte jurnalişti suedezi cam pricinoşi l-au întrebat pe fostul şef al CSM, Alin Petrache, dacă n-ar fi mai bine să fie astupate întâi gropile din asfalt, apoi să fie plătiţi regeşte nişte sportivi. „O comparaţie catastrofală”, a exclamat Petrache, citat de ziare.com. „N-o poţi compara pe Bella Gullden cu o stradă”. Nu era vorba de o comparaţie, ci despre o alegere. Ce punem la baza piramidei nevoilor, ce punem în vârful ei.

Catastrofal e că avem numai 45 de aparate RMN în spitalele de stat din toată ţara, conform Ziarului Financiar. Un aparat din ăsta costă între 1-1,5 milioane de euro. Nu-ţi lasă culoar de tras la poartă. Iar o primărie are nevoie şi de exerciţii de imagine, de poza muncită cu trofeul, nu doar de exerciţii de prestidigitaţie, cum ar fi tăiatul lejer al panglicilor.

Comentarii (81)Adaugă comentariu

dan (26 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:30

Prea blând...articolul !!!

Unu oarecare (13 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:32

Se putea sa nu sara si andries cu un articol coloana de atac pe la spate... mai bine ar lupta pt o lege a sponsorizarii sportului, aceasta mistocara de ma h ala. Pana atunci legea spune ca 5% din bugetul unei primarii poate fi alocata pt sport. Nu iti convine, schimba legea, ea e cauza. Sa combati efectele nu are nici un sens. Daca ai o masea stricata, o inlocuiesti cu alta, nu iei pana la moarte medicamente impotriva durerilor. Asta face brava luptatoare impotriva nedreptatii. Combate efectele, nu cauzele.

Stefan (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:36

Bravo! Desi am jucat handbal si iubesc sportul, ce se intampla la CSM, pe bani publici, trebuie explicat cu buna-credinta, fara patima si jigniri....

SCD (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:40

Aici, cu acest articol, doamna Andries, chiar pareti o femeie intr-o lume a barbatilor! Nu e misoginism, credeti-ma! Doar ca nu e deloc jurnalism sportiv, ceea ce etalati dvs. Eu mi-as dori ca banii pe care ii platesc la stat anual (si nu sunt deloc putini) sa mearga la inca o echipa ca CSM. Sa avem doua de CSM si 3 de Craiova! Macar avem si noi despre ce discuta cu strainii, pentru ca infrastructura si altele...zero barat! Doar cu natura si unele sporturi ne putem lauda si noi.

pnm (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:51

mai puteti astia de la gsp de arat ridicol? cu 4 mil euro cst e bugetul echipei de fete astupi 3 trotuare in bucuresti. ce comparatii ridicoooole! Demne de o tara gen senegal...pai strazile au buget sute de milioane...problema ii ca se fura si ca se fac nu ca se dau 4 milioane la echipa de handbal. Sanatatea are 130 de mil euro buget in bucuresti....problema ii ca se fura de acolo nu ca merg 4 mil la handbal. Ce are scula cu prefectura, nene?

pnm (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:53

fix de aia 4 mil in plus la aia 130 de mil euro de la sanatate erau nevoie....nu ca se fura aia de la sanatate.

Mrnb (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 10:58

Ok, totuși chiar locul 3 nu reprezintă nimic pentru campioni precum Andrieș sau Geambasu? Sunt convins că realitatea este diferita între iubitorii de sport, în sensul în care se poate aprecia performanța CSM-ului.

Flaviu (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:08

Bine replica cineva mai sus ! Tu ești ziarista de sport ?? Dacă ar fii după sensul articolului , am desființa CSM -ul , ca și așa are prea multe straniere si n-am pune nimic in loc . Niște grupe de copii , care la 14-15 ani se lasă de sport. Ca parca acești copii pot creste fără modele si fără emulația creată de o echipa care face performanța . Scrie ca e menegeriata prost dpdv sportiv , ca nu are un proiect de durata , nu aberațiile ce le-ai scris

Cineva (18 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:17

Din păcate faptul că legea da dreptul că din bani publici sa se plătească salariile de jucători profesioniști este o aberație și o posibilitate ptr primari de a face bani din comisioane . Pe scurt legea e proasta . Banii trebuie să meargă doar in infrastructura ptr zona juvenila . Profesionismul trebuie sa și producă singur bani

Carol K (309 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:22

A te lauda ca ai "cucerit" locul 3 doi ani la rand la BUGETUL ASTRONOMIC IN MOD CONSTANT ASIGURAT din banii "mancatorilor de seminte" e ca si cum seicul de la PSG ori Edinson Cavani s-ar lauda ca si anul asta au ajuns in primavara europeana. E simplu, oricine poate observa aceasta frantura de logica in declaratiile lor insotite de acea ofuscare de mahala prezenta mai mereu in discursurile patroanei lor spirituale. PS. Am vazut finala.... Din alt film. Daca pe fetele de la Vardar le-ar fi criticat, bestelit niste mancatori de seminte atunci mi-ar fi sarit si mie mustarul. Aia s-a numit lupta pana la ultima minge din ultima secunda atat de-o parte cat si de alta. Noi ne intoarcem la fanteziile doamnei Firea, sa preluam alte vedete pt la anul, niste jucatoare din Romania sa nu luam, nu ne putem lauda cu transferul lor in presa centrala pt ca azi nu le cunoaste nimeni. Lasa sa le ia Craiova sau Valcea poate ca acolo se mai aduc si trofee acasa.

itu52 (15 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:34

E greu domnișoară, e greu să pui banii unde trebuie. Să-i dai pe mâna regilor asfaltului, e ca și cum i-ai arunca pe geam. Nu le ajunge să schimbe bordurile unui bulevard, sau să refacă un studiu de fezabilitate ieșit din garanție, că țară stă pe nisipuri mișcătoare. Apoi noi fără gropi, ne pierdem identitatea, ăsta e brandul de țară, nu amărâta de frunză. Să-i dai la sănătate, sănătate bună, e ca și cum ai da mălai la ”vrăbiuțe”, la câte avem nu le ajunge să-și coloreze penajul, darmite să participe la expoziții străine. Aparatură nouă și performantă? La cine, Lucan a spus clar, sănătatea costă. Se cumpără de la zeci de mii de euro în sus. Peste 90 % din populație abia își permite luxul unei sute de euro, restul investesc în spitale străine ca să fie siguri pe ce dau banii. Aduci aparatul, îl șutește privatul, că trebuie testat, reglat, învățat, nasocominat, etc. Numai din avion avem sistem de sănătate, ferească dumnezeu de omul sărac ajuns pe mâna zeilor în alb, că de aia lucrează sub semnul crucii. La școli, pentru ce? Avem tot mai puțini copii. La sate s-a pus lacătul la jumătate din ele, școala se face la centrul comunal. La câți copii sunt le ajunge un profesor și un lan de porumb pe post de hazna. De aia nici nu mai avem arie de selecție în sport și trebuie să aducem de afară. Acum ne permitem europeni, dar o să vină vremea asiaticilor, că de pe acolo ne-au venit ajutoare când am avut deficit de populație. Vin în hoarde, că tot avem bani de dat, își iau tributul și nu mai pleacă. Banul e ochiul dracului, greu de-l ai, greu de nu-l ai!

aciduzzo (10 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:40

Pai.....asa se scrie la infrangeri! La infrangeri ne aducem aminte de tot ce-i mai rau. Si cand prin intermediul sportului sau sportivilor vrei sa bubui politicul...hai acum...pe ei pe mama lor! Nu zic....ia sa fi castigat Liga CSM-UL...sa te tii atunci inteviuri si aparitii la tv una dupa alta ale primaritei....sa vezi atunci cetateni si cetatene de onoare...etc...etc....etc....asa...am luat-o pe cocoasa...hai cu corpul de control peste CSM.....banii...unde sunt banii??... Nimeni nu-i trage un sut in cur lui Ambos asta....ia hotaraste-te ma odata...ori Gyor ori Romania.... ia aduceti ma un antrenor pe 4 ani la CSM......una- doua...pleca de la CSM.... de ce pleaca domle?.....cica e suparat rau ca n-a castigat Liga!! Da?...da! ...Si cat a antrenat CSM?....O luna de zile!! Pai ce-i asta fratilor??....Legiunea de onoare....mercenariat....ce-i CSM ul asta ?...Vaca de muls pentru smecherii din sport si din politica atat din strainatate cat si din Romania?? Ne freaca salariul Cristinei Neagu! Dar interviul de azi pe care il da Cristinal il citeste cineva si printre randuri?? La cum se manageriaza aceasta echipa de doi ani incoace sa zica mersi daca la anul mai ajunge in Final Four!!

ManX (29 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:44

Ti-am mai spus ca nu ai talent de smechereasa-mistocareasa, ca tot inventati voi expresii si cuvinte care nu au de a face cu limba româna si bunul simt. Acum câteva zile, un confrère de al tau a inventat expresia « paznic la oi »…asta nu ar fi grav dar erau vizati antrenorii trecuti pe la Steaua, sau FCSB , cum vrei tu. Vezi cultura, agricultura, educatie, respect, si clar, facultate. Adica intelectual. Un exemplu elocvent , dupa parerea mea, pentru a descrie aceasta situatie este mesajul unui internaut-forumist care era scandalizat nevoie mare de faptul ca CSM este finantata din bani publici, dar el se semna « CSA-Steaua »…Pe Fi rea, fii rea si poti sa o ataci pe multe alte motive. Asa mai avem si noi o emotie odata pe an, nu are rost sa asteptam corectiile pe care Nationala de Tzurca le primeste la fiecare meci. De-a lungul istoriei multi artisti, personalitati, gladiatori daca vrei tu, au fost avantajati si sustinuti din « bani publici » Nu-ti mai stoarce brain-ul, pentru ca nu te tragi din Caragiale ci din Ioanitoaia. Parca el îti spunea Geniala…este vorba despre gene ?

gilos (98 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:47

Primaria condusa de Firea are competente in materie de handbal la nivelul lui Gigi Becali. Cum sa schimbi trei antrenori intr-un an si sa ai pretentii la Liga ? Apoi acum, transfera jucatoare intr-o veselie, dar fara sa aiba angajat un antrenor ! Te doare mintea ! Pai, nu era normal ca intai sa semneze un contract cu antrenorul, iar apoi, in functie de viziunea acestuia, sa faca transferurile necesare ?

patrutreitrei (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 11:58

Total de acord, însă cu următoarele observații: 1, locul trei în Liga Campionilor nu ar trebui bagatelizat. Este o performanță notabilă. De ar putea egala această performanță, orcie echipă de fotbal din România ar fi sanctificată în grup și pe loc. 2, pe ce se sparg banii publici de către o autoritate locală, este la urma urmei decizia cetățenilor, care își exprimă acordul prin votul dat pe respectivii politicieni. Ne place, nu ne place: asta este, cum spunea și filosoful Nick Dică. 3, sunteți absolut sigură, că ați fi publicat un articol similar și dacă CSM lua Liga? Îndoi-m-aș. Nici nu înțeleg supărarea multora: de parcă milioanele din banii publici ar îndreptăți echipa automat la titlul de campionă. Mai sunt și alți factori în ecuație, vezi exemplul PSG din fotbal.

Gaby (4 comentarii)  •  14 mai 2018, 12:15

Maria Vezi ca acum CSM a avut la fete 4 antrenori dar cu 5 mandate, iar la handbal baieti- 3 antrenori in 10 luni, si in plata sunt inca 3 secunzi si preparatori.. Luca si Vasiliu fac ce vor la CSM, Szabo este doar o marioneta a lor.

andrei (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 12:19

Rusine de articol ! A fost o dezamagire, dar sa fi a treia din Europa este chiar nimic ? Ar trebui sa injure madam andries zilnic de ce nu avem o sala intr-o capitala europeana in 20 18. Si multe altele...... Pentru fete fruntea sus !

JFM (155 comentarii)  •  14 mai 2018, 12:20

Romanii sunt fericiti cand "nu s-au facut de ras", cand au luat un loc 3 e sarbatoare nationala, de ce sa le stricam placerea? Primaria avea bani si in 2015-2016. Dar a considerat ca acei bani nu-s pentru salarii fabuloase ale unor vedete profesioniste. O aveau pe Gullden si pe Grubisic, pe Mica Bradeanu si alte fete venite de la Valcea. Bugetul era unul normal pentru unul asigurat din bani publici, primaria de atunci nu a facut risipa a pus bunul simt pe primul loc, banul public trebuia folosit pentru Bucuresti. Si ce sa vezi, au jucat cu sufletul, cu inima, precum Vardar ieri, dar AU CASTIGAT LIGA CAMPIOANELOR. Fete modeste, muncitoare, au pus mult suflet si au izbandit. Asa se face performanta, nu cu ifose de vedete jignite vezi doamne ca la prima infrangere se uita celelalte victorii. Da dar exact acea infrangere a facut diferenta, acolo a fost examenul lor. Nu in partidele de campionat, nu in grupele competitiei. Dar ce stiu eu, un simplu mancator de seminte. Hai ca Vardarul s-a destramat, grupul Gyor a mai pus un an la varsta si asa mare a unor titulare de baza asa ca la anul ar cam trebui sa luati trofeul, la banii pe care-i luati poate va da Firea si mai multi ca oricum nu-i baga in oras, acolo se scoate cu promisiuni. Sa va dea oricat dar sa va vad ca in meciurile grele, cum au fost cele cu Gyor de anul asta sa muriti cu ele de gat pe teren si sa castigati trofeul. Orice alt rezultat e apa de ploaie.

Andrei F (188 comentarii)  •  14 mai 2018, 12:23

Trageti tare,trageti tare ca se schimba vantul!Va doare de banii care se duc in sport dar nu va pasa de banii care in curand o sa-i dam toti pentru ca voua v-a placut ...vantul!!!

Florian1956 (18 comentarii)  •  14 mai 2018, 12:46

Foarte buna recenzie,păcat ca nu am avut o REVOLUȚIE în 1989 și în sport,am rămas cu aceiași organizare,adică cu patronat de stat ,adică bani publici,adică ministere(apărare,interne,transport,) administrație locala. Ar fi foarte interesant sa știm și noi cați bani sunt cheltuiți cu sportivi străini legitimați în cluburile sportive din România in fiecare an și cați bani în juniori și infrastructura sportiva NECESARA,nu stadioane in panta si in localități unde nu avem activitate sportiva. Felicitări Maria Andrieș.

adi_stelistul (107 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:05

Sunt de acord cu tot ce scrieti, doar ca am o perceptie care nu-mi da pace. Daca CSM ar fi castigat trofeul, acest articol (si altele) n-ar fi fost scrise. Desi problemele ridicate erau la fel de actuale. Sigur ca periodic apar dezbateri pe tema "bani publici pentru echipe", dar la momente ca acesta ele se aglomereaza. Niciunul nu a aparut dupa meciul excelent cu Metz. Adica mi se pare ca si dumneavoastra si colegi de-ai dumneavoastra (ca domnul Geambasu) sunt foarte atenti cu analizele de oportunitate. Nu pot sa scap de sentimentul asta.

Tudor (27 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:05

Oare cum încurajează galeria echipa?„Hai Bucureștii”? Hai ale noastre”?...ale cui? Totuși, nu-i chiar așa de rău, jumătate sînt românce. Livărpul are 4 englezi iar pe unul îl cheamă Gomez. Oooo, am uitat, sîntem europeni, în curînd cetățeni ai Lumii, nu mai sîntem români.

catyo (17 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:13

Chiar nu mai gasim handbaliste si antrenori de valoare in tara asta, trebuie sa aducem din Suedia, Danemarca, Franta, Muntenegru si din alte parti? Sau sub pretextul globalizarii si al cresterii performantei se incearca tot felul de inginerii financiare? Oricum, sezonul asta se pare ca Primaria Capitalei a investit banii cu prea putin folos. Maria are dreptate, Primaria trebuie sa-si asume si esecurile, nu numai izbanzile. Se aude, doamna Firea?

Mike (3 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:27

Pentru... Unu oarecare... Pentru legea sponsorizării nu trebuia să lupte ziarista în cauză, ci onor, aceeași madam firea (nu e greșeală ortografică). Dar nu mai iese la comision...

sorinarges (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:29

Ia-te de mana cu cei cativa care iti canta in struna pe aici si du-te la proteste ... Fraiera o fi Cristina daca mai sta pe aici.

Vlad (18 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:50

Bai băiatule, s-a dat alarma de la ambasada! ? Ieri Geambașu, astăzi *** ziarista (care nu scrie de fapt, intr-un ziar.., ci pe net). Nu mai înțeleg care e rostul unui ziarist sportiv care NU susține Sportul??! Mai degrabă cred, ca aceștia sunt trompeta cuiva., cel puțin asta ma face sa cred din articolele unei înfrângeri.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan b (14 comentarii)  •  14 mai 2018, 13:55

Articol scris in semn de solidaritate cu Geambasu. Mai stoarcem o atitudine cetateneasca, doua. Ce treaba are "*** cu prefectura" (mingea de handbal cu aparatele RMN)? Tara asta are bani si pentru sport si pentru toate cele. Daca Neagu va citi acest articol sunt convins ca se va gandi sa plece la... Gyor. Cate aparate RMN va cumpara Primaria cu banii economisiti?

a dica (14 comentarii)  •  14 mai 2018, 14:03

Stimata Maria Andries, nu prea te-am vazut facand reportaje prin spitale, fabrici, uzine, miristi. Daca tarisoara asta a noastra scumpa renunta la sportul de performanta (locul 3 la echipe de club in Europa e totusi o performanta) ca e scump, domnia voastra despre ce mai scrieti? Aha, va adaptati condeiul la realitatile zilei. N-ati putea s-o faceti de acum? Spor la treaba!

dan b (14 comentarii)  •  14 mai 2018, 14:05

Pe cand un articol cu titlul: "Ziaristi ratati"?

Emilian (34 comentarii)  •  14 mai 2018, 14:14

Articolul e cam subtire, chestia cu a gasi utilizari mai bune pentru bani (drumuri, spitale etc.) e desueta si fara sens. Nu din cauza CSM-ului nu se fac drumuri si spitale. Nu zic ca e normal sa pompezi milioane de euro intr-un club aducand staruri de peste hotare, insa infrangerea in fata lui Gyor (care are oricum buget si mai mare si experienta pe masura) nu e chiar un dezastru. Faptul ca CSM a ajuns in Final 4 in ultimii 3-4 ani este o performanta foarte buna, iar o victorie cu Gyor la Budapesta era mai putin probabila. E interesanta insa partea cu scurgerea banilor pentru alte scopuri "sportive" din cadrul clubului CSM. Foarte posibil sa fie asa, insa nu stiu sa fi existat o ancheta legala privind aceste achizitii, prin urmare este o simpla speculatie.

Fane (104 comentarii)  •  14 mai 2018, 14:26

Continuati sa ignorati ca salariile jucatoarelor sunt platite de sponsori,ceea ce face bine celor care gandesc pana la varful nasului.Tine-o asa ca ignoranti sunt destui,macar 80% din traitorii de pe aceste meleaguri.

Cristea Dorin (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 16:09

Cănd scrii un articol de genul ăsta, să îți faci o poză la fluturaș să înțelegem și noi pe ce bani suntem obligați să citim, frustrări de prost gust!

Crimson Veritas (55 comentarii)  •  14 mai 2018, 16:20

Eu sunt hater declarat anti-CSM ... pentru ca o consider o echipa fara traditie, fara fani, artificiala, chiar electorala! Adica este tot ce nu a fost ... HC Oltchim ... o echipa adevrata ... nascuta din pasiunea comunitatii locale pentru acest sport. Stiu ca la Liceu ... noi in Rm. Valcea ... la educatie fizica nu jucam fotbal, jucam handbal. A 3-a sala ca marime din municipiu ... apartine Liceului nostru. Totusi ... chiar si asa ... vazand argumentele tale ... si ale #rezistilor din dotare ... trebuie sa fac cateva precizari ... 1. Gyor este o echipa mult mai buna ... are un buget mai mare ca al CSM-ului ... provie dintr-un oras cu traditie in handbal ca si Rm. Valcea ... si are suportul neconditional al autoritatilor ... Statul Ungar ... a impus practic sponsorizarea Echipei Locale ... cand Audi s-a hotarat sa investesca la Gyor. Gyor (ungurii in general) are si o influenta foarte mare pe langa EHF ... sa joci Final Four-ul la tine acasa ... este deja parctic 30% din trofeu! Deci nu as numi pe Neagu si co. niste 'ratati' pentru ca nu au batut pe Gyor in fieful lor ... la cele 4 mil de euro cat sustii care buget de salarii CSM ... mai adaunga inca 3-4 mil de euro ... si joaca Final Four in Sala Polivalenta din Bucuresti ... si daca pierd si atunci ... poti sa le faci 'ratate' ... chiar daca nu e frumos ... ca vorbim practim de unele din cele mai bune handbaliste din lume ... cp ... 2-3 posturi ale CSM-ului sunt acoperite de creme de la creme! 2. Altfel ... inteleg ... ca asta nu are legatura cu CSM-ul, cu 4.7 mil de eeuro ... ci cu epopea ta si a lui Tolontan ... anti-PSD ... si aici ai nevoie de cateva ... lamuriri. Legea administratiei locale ... spune ca 5% din bugetul primariei respective se duce la Sport ... nu ca se POATE duce la sport ... ci ca TREBUIE sa se duca la Sport. Deci in nici un caz banii respectivi ... nu ar putea fi ... realocati ... pentru borduri, astupare de gropi, RMN-uri, etc ... Daca vrei sa nu se duca 5% la Sport ... care este totusi ... un fenomen social pentru comunitatea locala respectiva ... restul de 95% se duc teoritic ... la borduri, si alte chestii ... trebuie modificata Legea Adminstratiei Publice Locale! Dar eu totusi as modifica mai degraba ... bugetele ... MAPN, SRI, DNA ... s-ar putea face foarte economii ... foarte mari ... incercand noi ca popor si statalitate ... sa nu fim cea mai securista tara din Europa ... si sa tintim titlul de cea mai securista tara de pe Planeta. MAPN are buget de 2% din PIB ... care se traduce la cca 3.7 miliarde de euro ... SRI (fara a lua in calcul celelalte servicii ... inca 6) ... are buget de cca 1.8 miliarde de Euro. Ca sa nu se piarda ... #rezistii prin aceste cifre ... fac precizarea ca 1 miliard ... este echuvalentul a 1000 de milioane ... sau 213 bugete ale CSM-ului. 3. Si in ultimul rand ... trebuie sa te informez ... ca in conformitate cu principile adminstratiei locale ... nu Maria Andries si cu Carok K ... aproba bugetul Municipiului Bucuresti ... ci Primarul General si Consiliul Local ... alesi prin vot ... de catre contribuabili ... o data la 4 ani ... si in acest fel imputerniciti ... sa constituie, repartizeze si administreze Bugetul orasului / municipiului ... respectiv! Asa functioneaza in general democratia ... fie ca e generala, locala ... pe baza aceluias set de principii. Nu este nici practic ... si nici legitim ... sa fie intrebati toti contiribuabilii de fiecare data cand se decide sa se faca o chetuluiala, sa se organizeze licitatie sau nu, etc ... Din acest motiv s-a inventat acest sistem ... cu reprezentant ales! Altceva ce sa va zic ... decat ... fiti mai pe faza ... la celelalte alegeri ... daca le pierdeti din nou ... asta este ... o minoritate nu decide peste o majoritate ... cu si fara icoane cu Kovesi in baie si in dormitor ...:)) Dar va urez succes ... si tie si lui Tolontan ... sa continuati aceasta epopee ... care vrea sa demonstreze ca '2>3' ... nu ma intelegeti gresit ... nu as vrea sa scrieti nimic altceva decat ce scrieti acum ... voi chiar sunteti puni ... la asta ... v-ati irosi talentele si activismul politic ... in sport! Si cat sa citesti si despre sport !? Mai ales ca vorbim de sportul romanesc! ...:))

Dani_cel_oltean (5 comentarii)  •  14 mai 2018, 16:42

Felicitari pentru articol… m-a uns pe suflet...

Cristian (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 16:49

Stimata Doamna,CSM Bucuresti,chiar daca nu a luat titlul a fost acolo,in finala,si pentru 60 de minute am jucat cu cei mai buni,si spiritul nostru s-a ridicat din mizeria care ne inconjoara si a sperat sa fim cei mai buni,DAR,intre primii 4 de pe continent nu este rau de loc,si,un chilipir la 5 milioane de euro sau 15,nu numai reclama pentru Romania,ca suntem si noi in stare sa luam niste cupe,dar si pentru tineretul nostru,sa vada ca exista speranta,ca o jucatoare ca Neagu ,femeie,poate cistiga 200.000 de euro pe an,si atunci poate copii saraci ai Romaniei vor cauta salilele de sport si vor incerca si ei handbalul,sau voleiul,sau tenisul,vo r avea speranta,ca intr-o buna zi vor fi si ei printre stele doamna,si,nu se poate pune un pret pe visele lor. Aceste vise au fost inspirate de CSM Bucuresti,de Simona Halep,Marius Copil,Gica Hagi,Ianis Hagi,este unul din f. putinele lucruri bune facute de doamna Firea. P.S In legatura cu spitalele bani sunt,dar lipsesc managerii si ,mai recent doctorii,aparate de milioane stau nefolosite ,sunt lipsuri mari peste tot,dar nu din cauza lipsei banilor,ci din cauza lipsei managerilor competenti,si aici intram la 90% din fonduri Europene neaccesate......si nu dispar in gaurile negre numite >autostrazi (cautatii miliardele de euro disparute acolo va rog,cu banii aia se mai face o tara

semaka (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 16:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Maxentiu (41 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:02

Dacă tot ați aflat prețul unui aparat RMN, n-ați putea să ne treceți aici și bugetul Sănătății, sau măcar exemplificativ câteva bugete ale unor spitale de stat, pentru comparație? Apoi să ne dați și numărul de aparate RMN la suta de mii de locuitori dintr-o țară „civilizată”, tot spre comparație? Văd și aici refrenul tefelist „vrem spitale, nu[x]” (unde [x] înseamnă „orice altceva în afară de rachete Patriot”), refren emoțional folosit pe post de argument, dar ignorați cu bună știință faptul că bugetul Sănătății e consistent, a crescut mult în ultimii ani și totuși continuă să fie prost gestionat. Că PMB n-ar trebui să aloce banii aferenți sportului pentru a sponsoriza CSM-ul, da, sînt de acord, dar renunțați la argumentul populist cu „de-aia nu sînt bani de RMN-uri” că nu ține.

boboin (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:03

Nu stiu daca Barcelona a fost criticata la fotbal ca nu a ajus nici macar in semifinale. S-au bucurat a au luat campionatul. sau Real vor fi criticati daca nu iau euroliga la basket. Asta este o roblema (ea cu locul 3). La fotbal cati bani s-au bagat si se baga din bugetele locale? si ce performante au facut? ZERO. Cucoana mai bine scrie despre sport ...daca stii ce e la. Sau esti angajata pe pile si bagi si tu ceva ce crezi ca intelegi? Lasa pe altii care nu au loc de piloase ca tine.

alfonso (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:04

Probabil ca esti geloasa pe salariul lui Neagu . Neagu a venit in romania sa isi continue activitatea de sportiva ,ia putea sa semneze cu oricare echipa inclusiv cu Gyor dar a preferat sa se intoarca acasa , si era normal sa fie platita bine deoarece este o jucatoare de clasa mondiala.Daca nu sa castigat cupa anul asta nu e din cauza salariului pe care il primeste ia .

mihaela (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:08

Nu cred ca am mai citit un astfel de articol antisport niciodata.Din cite am vazut , pe dumneavoastra nu va intereseaza performanta sportiva, ci doar politica.De ce nu candidati la o functie de senator, promit ca va votez eu si prieteni mei, doar ca sa nu mai aveti ocazia de a scrie astfel de lucruri care nu au legatura cu sportul.Nu aveti respect nici pentru munca sportivilor, prin care Romania se face cunoscuta in lume.In ceea ce o priveste pe Cristina Neagu, va rog foarte mult sa o lasati in pace fiindca ea chiar nu are nici o legatura cu presupunerile despre care scrieti dumneavoastra.

JFM (155 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:13

@dan b ... Pe cand un articol cu titlul: "Ziaristi ratati"? Pai ce articol ca-i vezi pe viu seara de seara la Antena3, RTV si TVR.

gogu ricardo (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:23

super-corect Maria!

dinamo_fan (14 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:31

Asta e Romania, tara in care o neica nimeni de care nu a auzit nici dracu sa apeleze cu "ratati" pe a 3-a echipa de handbal feminin a Europei, care 45 de minute a jucat totusi de la egal la egal cu campiona, echipa pe care de altfel au si batut-o la Bucuresti n acest sezon. Iar pe cea mai buna jucatoare a lumii si golghetara competitiei sa o ia la misto. Asta e tara in care traim...o tara in care toti ratatii au ajuns jurnalisti cica...si pot sa-si exprime pareri publice.

dinamo_fan (14 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:35

Cum defineste Maria Andries sportul de performanta in urma acestui articol. Sportul este o competitie sportiva la care iau parte castigatoarea si zeci/sute de ratati care nu castiga. De la locul 2 in jos esti ratat ca sportiv. Asta e mesajul unui asa zis jurnalist sportiv. In orice tara semicivilizata de la Congo in sus dupa un astfel de articol erai pusa pe liber, ratato.

robin (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 17:37

Wow! O gluma de articol. E f trist ce se intampla si e si mai trist ca unii cred ca daca nu ar mai fi CSM s-ar construi spitale, strazi, parcuri. pai ma, in loc sa ne bucuram ca avem parte de aceste spectacole sportive din partea unei echipe romanesti, dam cu piciorul in tot ce functioneaza, ca na, asa vor "marii" ziaristi de 10 bani ai poporului. Ca sa inchei in aceeasi nota in care e scris acest articol, nu pot sa va spun decat sa va fie rusine pentru ce aberatii scrieti pe aici!

Thomas brams (36 comentarii)  •  14 mai 2018, 18:17

Toate sectiile sportive din clubul CSM daca le lei la puricat te arunci IN fata trenului. Este o masina de tocat bani CU RANDAMENT ZERO

Dorel (1 comentarii)  •  14 mai 2018, 18:21

Un comentariu ***, ***. Este cunoscut ca pentru un euro investit in sport economisesti 3 euro de la sanatate. Mai bine facem sport si suntem mai sanatosi decat sa avem 1000 de aparate rmn si coada la ele! Este nevoie de sportivi ca Neagu sau Gulden, ele sunt modele de urmat iar salile de handbal s-au umplit de copii dornici sa le calce pe urme. Daca sunt probleme cu spagi din inchirierea de sali sau comisioane ilegale poate isi face si DNA-ul treaba in loc sa fabrice dosare la comanda! Echipa asta de handbal este printre putinele lucruri bune in care se duc banii primariei. Sigur, unii si-ar dori sa dispara si atunci ne intrebam de unde sunt ei platiti ca sa denigreze? Poate tot bani publici de pe la granitele de cest?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Gary (18 comentarii)  •  14 mai 2018, 18:44

Acida,cinica,pontoasa,dar te prinde ! Bravo Maria ! CSM? O pancarda electorala al uneia care daca nu a ajuns "show girl",s-a supracompensat devenind primareasa. Urmatorul pas:prima femeie presedinte al Romaniei. Adica al celor 10-12 milioane ce nu vor alege emigratia.

un roman (2 comentarii)  •  14 mai 2018, 19:24

Felicitari , ati pus inca o data punctul pe I . Concluzia este O BATAIE DE JOC PE BANI PUBLICI , asta cand traficul este blocat in fiecare dimineata , aerul este irespirabil , mizeria generalizata , carosabilul ca dupa razboi !!!!!! Culmea tupeului si nesimtirii este ca Firea considera ca avem orase de nivel occidental si doar Johannis e vinovat ca romanii nu se intorc acasa definitiv !!!!! Asta , pt ca nu circula niciodata cu RATB , nu face 1 ora din Drumul Taberei pana la Romana si 2-3 de la Otopeni pana la Favorit !!!! Multumim cocoana, daca asta este oras civilizat , esti si dumneata o doamna !!!!!!

marc (30 comentarii)  •  14 mai 2018, 19:52

O frustrată. Atâta o duce capul. Are și ea o obsesie:Salariul lui Neagu, CSM, Firea. Chiar nu-ți dai seama cât ești de penibilă repetând la nesfârșit aceleași ***? Salariul Cristinei, firea, banii publici. Dar când voi ,,deștepții” ăștia din presă încasați milioane din publicitate de la stat era bine? Și ăia erau tot bani publici, tot banii poporului pe care-i ,,devorați” voi ca niște termite. Fără nici un folos pt. noi. Atunci nu te mai ,,durea”, nu mai plângeai de mila banului public, fățarnico. Fetele astea măcar ne mai aduc din când în când câte o bucurie. Voi ce ne aduceți *** ? Doar ură, venin și ***. Ești rușinea presei românești

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează