Maria Andrieş

Într-o lume macistă este nevoie cîteodată de bisturiul observațiilor unei femei. Sexul slab? O glumă misogină

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Maria Andrieş
Cifre, nume, chipuri

La meciul Islanda – Argentina, din faza grupelor, scor 1-1, s-au uitat 201.000 de islandezi, adică 60 la sută din populaţia ţării, de 307.000 de locuitori. Mai mult, scrie Hollywood Reporter, citând televiziunea naţională de la Reykjavik, cei care au […]

...

Cupa celor umili

Zlatko Dalici nu va antrena Barcelona sau Real Madrid, deşi susţine că ar câştiga un sac de trofee în Champions League. Selecţionerul Croaţiei nu este un brand, iar asta nu e tocmai o fericire pentru marketingul marilor cluburi.

După cum […]

...

A cui este această Franţă?

„Cu capul în stele”, aşa a titrat L’Equipe, pe prima pagină, după calificarea Franţei în finala Mondialului. „La porţile Paradisului”, a scris Le Parisien. „Tot nu suntem campioni”, a venit contrapunctul dinspre Didier Deschamps, după victoria muncită, 1-0, din semifinala […]

...

Ireversibil

„Am cerut contractele fotbaliştilor de la LPF şi de la FRF. Nu au vrut să răspundă la solicitare şi atunci m-am dus cu Garda peste ei şi le-am luat”. Se întâmpla în 2005. Cel care povesteşte este Sebastian Bodu, pe […]

...

Franţa – Belgia, balşoi spectacol

Între noi, europenii, acum. În prima semifinală mondială, Franţa întâlneşte Belgia: două ţări vecine, prietene, care fac bancuri una despre alta. „Le Parisien” o numeşte relaţie de dragoste-ură: se iubesc, dar se tachinează.

De ce nu mănâncă belgienii covrigi? Nu […]

...

Ce observă Nedelescu: copii răi, rasişti buni

Poate că şefii fotbalului nu ştiau cine e şi ce-a făcut Eugen Grigore. Dar sigur ştiau cine e şi ce nu trebuia să facă Gheorghe Nedelescu Două mituri s-au prăbuşit la derby-ul Steaua – Rapid. Primul, enunţat de Mircea […]

marți, 25 septembrie 2012, 5:49

blog.jpg

Poate că şefii fotbalului nu ştiau cine e şi ce-a făcut Eugen Grigore. Dar sigur ştiau cine e şi ce nu trebuia să facă Gheorghe Nedelescu

Două mituri s-au prăbuşit la derby-ul Steaua – Rapid. Primul, enunţat de Mircea Sandu în farsa cu Roşia Montană: „Stadionul ăsta are marele avantaj că a civilizat lumea. Este foarte modern, de la glet şi pînă în interior…”. Pe această logică, blocurile în locul peşterilor au civilizat lumea, iar speranţa noastră de mai bine stă, pe de-a-ntregul, în arhitecţi.

Al doilea mit, o fabulă cu moralişti, de fapt, ar fi că şefii Ligii şi Federaţiei luptă pentru combaterea violenţei pe stadioane. Au interzis bannerele cu brutăria, acum închid ochii la bannere cu criminali – cum ar veni, luptă împotriva răului cu armele lui.

Poate că şefii fotbalului nu ştiau cine e şi ce-a făcut Eugen Grigore. Dar sigur ştiau cine e Gheorghe Nedelescu. Este observatorul care i-a smuls banner-ul copilului şi care a explicat lacrimile puştiului astfel: „Eu nu mă joc cu regulamentul, acolo nu scrie flexibilitate sau dacă e copil sau adult”. Acest fanatic al R.O.A.F-ului a fost delegat la Steaua – Rapid.
Inflexibilul care s-a luptat cu un copil nu s-a dedat la represalii şi luni seară. N-a fost văzut urcînd în galeria stelistă şi smulgînd pancarta dedicată unui criminal. N-a fost văzut intrînd în cabina crainicului stadionului şi atrăgîndu-i atenţia că incită la ură de rasă.

1.jpg

Dumitru Dragomir, care l-a apărat pe Nedelescu şi atunci, îşi nuanţează poziţia şi acum. Violenţe au fost şi nu prea, rasismul s-a văzut şi nu prea. „Nu suporterii stelişti sînt de vină pentru lovirea lui Herea. Firma de pază este de vină (…) Steaua e departe de răspundere în acest caz”, spune şeful LPF. Dar nu-i mai bine să lăsăm comisiile să judece şi să se pronunţe? Nu-i mai bine să lăsăm autorităţile să găsească vinovaţii? Dacă tot avem o lege privind combaterea violenţei pe stadioane, bună, proastă, cum o fi, nu-i mai bine să-i lăsăm pe cei în drept s-o aplice?

Steaua este foarte aproape de răspundere, ca organizator, ca entitate care angajează o firmă de pază. Iar observatorul este şi el foarte aproape de răspundere, de vreme ce n-a observat mai nimic din ceea ce se petrecea în jur. S-a informat de la oficialii stelişti cine e „Eugen Grigore” şi a aflat că e în regulă. Aşa a apărut banner-ul cu numele unui criminal pe stadionul care „a civilizat lumea”, contra a 234 de milioane de euro. Dacă ultraşii stelişti afişau o pancartă cu „Steaua campioană”, le-ar fi smuls-o imediat. Nedelescu n-are nici o problemă cu mesajele rasiste sau cu promovarea modelelor atroce.

Şefii LPF şi FRF sînt şi ei foarte aproape de răspundere de vreme ce l-au trimis la derby tot pe vigilentul Nedelescu. Acesta a luat ad-litteram recomandările lui Mircea Sandu: „Pe viitor, se impune ca toţi observatorii de joc să dea dovadă de flexibilitate şi să judece situaţiile de la caz la caz”. Ceea ce Nedelescu a şi făcut. Atît de flexibil a judecat situaţiile cu nume de criminali şi instigări la ură de rasă, încît pe baza raportului său va fi sancţionat tot băiatul ăla rău, de zece ani.

Eugen Grigore, un sofer la o autobaza din judetul Iasi, in anii ’70, si-a gasit familia ucisa si casa incendiata. A decis sa-si faca singur dreptate intrind cu camionul intr-o satra de romi si ucigind 24 de oameni.

Comentarii (115)Adaugă comentariu

magus1349 (5 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 8:47

@Cristian Intrebarea e :
Vor sa fie educati ?
P.S.
Puradelu’ il intreaba pe Bulibasa ce este democratia:
– Atunci cand cheltuim ajutorul social in doua zile si apoi mergem si luam ce-i al altuia, aia e democratia.
– Si ala nu zice nimic?
– Ba da, dar aia e rasism.

ed (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 8:55

rasismul merge bine la prosti si la calici. romania fiind plina cu ambele specii, e normal sa infloreasca. toate secaturile pe care le cunosc eu, sint romani, nu ….. imbecilii care ne conduc sint, imensa majoritate, romani.
…. le lipseste educatia, ca si majoritatii romanilor de altfel.

xy (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 9:28

ca sa stim si despre ce vorbim pt ca deoacamdata presa antiromaneasca da semne de disperare si prezinta jumatati de adevar.

Povestea lui (RG) a început în anii ’70 când, şofer fiind la o autobază de lângă Iaşi, omul a venit acasă şi i-a găsit pe toţi ai lui fără suflare. Nevasta şi cei trei copii zăceau morţi, iar casa era răvăşită şi incendiată.

bau (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 9:33

Mda

Interesant cum nici un „jurnalist” nu s-a „basicat” dupa meciul Petrolul – Rapid cand galeria petrolului au scandat acelasi slogan cu boala pe ….!!!!!
Mister Zota si „pelicanii” pe care ii reprezinta au avut „ciocu mic” dupa acel meci!!!

eugeniu (12 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 9:50

Citesti si te crucesti ! Pareri pertinente , insulte gratuite , instigare la ura si violenta – nu a autoarei articolului – , pareri , pareri , pareri . . . . . Doar ca , la marea majoritate acestor ” blogisti !? ” lipseste educatia , civilitatea , bunul simt , demnitatea , obiectivitatea , adica cei sapte ani de acasa . Intrebare , dece mai afisati conditiile daca tot . . . afisati toate aceste elucubratii ? De fiecare data , am impresia , ca cenzurati doar bunul simt ! Si vrem liniste ! Vrem ” fara violenta ” ! Cred ca , presa in primul rand , trebuie sa revina la normalitatea necesara unui climat sanatos in aceasta tara . Va multumesc pentru intelegere .

aleosa (8 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 10:41

Poate tipul care a scris mesajul a vrut sa-l omagieze pe maestrul Dan Grigore, rapidist cunoscut, pianist celebru, si, fiind incult ca mai toti stelistii, a facut o confuzie.
Sau poate, vorba lui meme, o fi rapidist, la fel ca ala de l-a lovit pe Herea.

undo (18 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 10:50

fiind vorba de steaua nici nu se pune vreodata problema vreunei sanctiuni.

gelu (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 11:05

Eu tot nu stiu de ce va puneti contra unor manifestari care dealtfel sunt valabile pe tot cuprinsul tarii , nu numai pe stadion. Tu chiar crezi ce spui , Maria? N-ai avut de-a face cu …..CE NU VA E CLAR?! NU VA E CLAR CA POPORUL ASTA S_A SATURAT DE ……???!!

Alexandru (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 11:09

Ma insel eu sau crainicul stadionului este realizator de emisiuni la radio GSP?

junior (9 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 11:50

# 4 daniel on 25.09.12 at 6:23 pm
Da , se intampla ca la cazul bricheta , ce nedreptate s-ar fi comis !!

zguby (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:20

sunt sigur ca ura fata de …. e nefondata avand in vedere ca ei sunt niste fiinte minunate si gingase si demne de respect 🙂

Liviu (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:31

@ yoana 1.)ungurii nu l-au jignit pe iancu de hunedoara ci pe Avram Iancu, iti trebuie si cultura ca sa intelegi diferenta pe care ungurii o fac intre cei 2! si sunt roman, nu ungur, nu concep o autonomie teritoriala dar cred ca romanii si ungurii sau alte natii pot convetui impreuna
2.) tu il intelegi pe acel om, dar oare daca toti oamenii de pe pamant ar gandi ca tine si s-ar razbuna pentru fiecare nedreptate, crezi ca ar fi o lume mai buna sau un haos total???

laur (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:36

ah, ce-mi place cand vad cata ura si invidie naste Steaua. In acelasi timp, va compatimesc, pe voi astia de ne tot injurati.ba ca am furat, ba ca avem mai multi romi in galerie samd.
Sa va spun ceva, oameni buni.
1: Nu este vina noastra ca ne-am nascut stelisti. Nu este vina voastra ca v-ati nascut si ati crescut iubind o alta echipa.
2: Imi plac mesajele / banerele de orice fel din tribuna, indiferent de ce galerie il afiseaza (steaua, dinamo, rapid, cfr etc) atat timp cat ma amuza. le privesc ca pe niste glume menite sa enerveza galeria adversa, si daca reusesc, inseamna ca au fost bune. Personal mie mi-a placut doar bannerul cu fiare vechi.
3: Nu mai lasati orgoliul sa va intunece judecata. Daca ar fi furat becali (ma refer la fotbal aici) nu ar fi trecut 6 ani de la ultimul campionat castigat de steaua. Din punctul asta de vedere, este cel mai prost patron din liga 1. Orice club din romania a facut mai multe blaturi sau a cumparat mai multe meciuri decat steaua (ma refer la perioada de dupa revolutie).
Exista o lege nescrisa… aproape intotdeauna, echipa mai buna / mai galonata, mai valoroasa prin prisma istoriei, va fi putin avantajata, sau mai bine zis, putin protejata de arbitrii. Asa pateste Steaua in meciurile internationale cu echipe puternice, asa pateste Romania in meciurile cu nationale de prim rang samd. Asa este tratata si barcelona cu echipe mai modeste, desi nu au nevoie sa fie avantajati, sunt putin protejati. N-am inteles treaba asta niciodata, dar probabil ca au niste trairi si niste sentimentale pe care doar arbitrii in teren le traiesc.

E totusi ciudat sa vad cate orgolii poate naste un meci de fotbal.
Nu voi intelege niciodata violenta fizica pe stadion (sau in afara lui) dar, NICIODATA, imi este imposibil sa inteleg asa ceva. Din punctul asta de vedere, toti holiganii din stadioane nu ar trebui arestati, ar trebui sa li se faca un mic control. Oamenii au probleme, frustrari, au nevoie de un psiholog.
va meciurile cu rapidisti, stelisti. Dupa meciuri unii sunt suparati, altii fericiti, mai facem mistouri, una, alta… dar de aici si pana la violente… Dumnezeule…. E trist

Alex (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:39

Rasism este sa urasti o rasa pentru culoarea pielii sau credintele ei.Sa urasti pe cineva pentru k fura,cersesc,violeaza,omoara si cu fiecare ocazie ne fac de rahat nu mai e rasism.Cat despre Eugen Grigore.Dk ai venii aksa si ti-ai gasii familia moarta si casa incendiata..nush cati ar proceda altfel…

Alex (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:41

Vai ce natie de ipocriti suntem noi romanii.Va dati toti sfinti si toleranti si asa mai departe si in sinea voastra injurati … si nu ii suportati………. Nu mai fiti asa toleranti romani dragi…………

Dobrogea (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:42

Daca se juca la Rapid acasa, Rapidul pierdea cu 3-0.

Liviu (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:43

Cititi, dar nu vedeti sensul, si apoi va exprimati frustrarile. Articolul face referire la observator care a luat un banner mic cu un continut simplu, si a lasat un banner mare cu un continut discutabil. Dar unii gasesc de cuviinta sa „citeasca printre randuri” mesajul…

nefertem (14 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:44

@ fox
Gestul lui EG nu e unul rasist. Intr-un moment de dementa, oarecum explicabil tinand cont de situatie, si-a facut dreptate singur. Daca ucigasii familiei lui erau sa zicem maghiari, el tot la fel ar fi procedat.
Suporterii Stelei au luat acest incident si l-au transformat intr-unul rasist. Asta e reprosul care li se aduce. Au scris practic „respect celor care omoara romi”. Este atat instigare la violenta, cat si bataie de joc fata de drama unui om.

Un ROMÂN (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:47

Draga Maria Andries daca te-ar ataca un grup de colorati dintr-astia nu cred ca ai mai avea aceleasi pareri despre rasism. In Romania anului 2012 …… (si celelalte etnii) au mai multe drepturi decat un roman, desi 0,0000001 % dintre ei sunt contribuabili la stat………………

Măria Sa (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:54

Spuneti-mi, madame Andries, de faptul ca galeria Rapidului nu a avut dreptul sa afiseze vreun banner, toata presa laudandu-i pe stelisti pentru ironiile lor, in articole ce contin exprimari de genul ‘ vezi cum i-au umilit/ridiculizat/subordonat/si-au batut joc de ei stelistii ‘, de ce nu spuneti nimic? E fair-play? Sau vi se pare corect ca in statia de amplificare sa se strige la finalul meciului ‘ am avut si vom avea mereu boala pe…… si ‘**** Rapid ‘ ?

Agamitza (11 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 12:55

Mario, de ce francezii, italienii, germanii, olandezii, etc striga ….. catre nationala Romaniei sau catre echipele de club din Romania? Daca vei spune ca e un semn de respect am senzatia ca nu te voi crede.

Andrei (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:09

s-au agitat f mult unii rapidisti de carton ca au fost facuti, culmea „…..”, deodata e jignitor sa li se adreseze ceilalti suporteri folosind aceasta porecla, dar „spurcati, oi, turma, maidanezi, dinamuisti, miros de oaie, etc” nu e jignitor. ori incetati cu toate, ori duceti crucea pana la capat, ca de pictat pe tricou ati pictat-o

Andrei (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:11

si apropo de sanctiune… cat v-ati fiasteptat sa primeasca steaua pt o mangaiere a parului lui herea, daca pentru o petarda explodata in fata unei doamne rapidul a primit doar atat ?

gilos (98 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:17

Dragomir este cancerul fotbalului romanesc. Comisiile lui sunt pline de mascarici fara coloana vertebrala care actioneaza la comanda.
Cu acest individ in fruntea Ligii, sansele de insanatosire ale fotbalului nostru sunt zero. Nu vedeti ce debandada a instaurat ?
Arbitraje aiurea, comisii tampite, presedinti de club iresposabili, violente fizice si verbale, rasism…unde o sa ajungem fratilor ?

Mihai (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:20

Salut,

Traiesc in afara de ceva vreme, vin in mod constant in tara ……… M-am saturat sa fiu asimilat cu ei, in momentul in care sunt numiti romani, m-am saturat de parazitismul lor, de refuzul lor de a se integra, M-AM SATURAT DE ……… si de tot ceea ce reprezinta ei…

Daca si mie, om la 40 de ani, cu educatie superioara (vorbind de partea pur intelectuala) imi venea sa strig in fata televizorului laolalta cu cei de pe stadion, va dati seama de saturatia nostra ca natie in fata acestuii flagel social. Luati-o ca o defulare, ca o exprimare a rasismului, insa eu personal nu mai pot suporta sa vad cum cei ca mine au ajuns sa le fie frica de ………. in propria lor tara… unde am ajuns?

Daca ne strigam nemultumirea asta inseamna ca suntem rasisti? Cu ce drept membrii aceastei etnii se numesc romani? Platesc cumva vreo contributie sociala? Muncesc pentru folosul comunitatii? Raspund pozitiv oricarui program de integrare?

Cu ce drept statul roman le aloca drepturi? Sunt oameni sarmani de la tara, cu o pensie amarita, care sunt calcati in picioare pe treptele spitalurilor de acesti paraziti…

Oare noi, romanii, nu suferim de rasism in momentul in care suntem invadati de ………?

Daca eu si cei ca mine (si va asigur ca sunt mai multi decit credeti) declaram ca NE-AM SATURAT de ………, numiti-ne rasisti atunci… sunt mindru ca sunt numit astfel, fac parte dintr-o companie foarte selecta, credeti-ma…

…………….

dmn (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:22

„Respect Eugen Grigore” – instigare la violenta? Fiecare om are dreptul sa isi exprime opiniile, dar fara sa jigneasca sau sa aduca injurii! Unde sunt jignirile sau injuriile in acea propozitie? Putea fi la fel de bine „Respect Marius Lacatus”, „Respect Coana Mitza”, „Respect Vadim Tudor” sau orice alt personaj! Ok…daca pe banner scria „Respect Eugen Grigore, omul care a omorat 24 de …….”, atunci ne refeream la o actiune concreta, un eveniment intamplat si mentionat de fanii stelei pentru instigare la violenta, dar in tara asta exista un singur Eugen Grigore?

bixente (3 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:29

C-o fi bine, c-o fi rau, c-o fi drept, ca n-o fi drept ce a facut Eugen Grigore nu poate decide nimeni, insa sa speram ca nici unul dintre moralistii cazului Eugen Grigore nu vor fi vreodata pusi in situatia acelui om

Calin Ionesco (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:30

Este usor sa stai acolo sus si sa predici valori mai mult sau mai putin reale raspandinte de tari mai „civilizate”. Sunt multi care cred in ele si sunt multi nedreptatiti de… rasism in cazul acesta. Insa matematica ne da un raspuns covarsitor. ……sunt borfasi. Nu exclusiv si nu 100%. Dar intr-un procentaj atat de ridicat incat pe mine ma determina sa ma feresc de oricare dintre ei! Iar daca vai Doamne, nu ma pot referi la acestia pe criteriul de rasa, atunci lasa-ma te rog sa citez un alt slogan atat de „iubit” de „tarile civilizate”! Declar razboi terorii! Terorii care se ridica din Comunitatea… „rroma”!

kaoma (6 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:30

………….Un roman adevarat intr-o Romanie terorizata de …. !!!!….Ar trebui sa i se ridice statuie astuia !!!…Ca si cum nu era indeajuns ca GSP e o presa de scandal acum mai e si una….anti romaneasca !!!!….Pai sa va cumpere …… publicatia ca eu unul n-am sa mai cumpar toata viata GSP`ul !!!!

ovidiu teodor (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:45

Steaua, handy( de la mana aia care-o freaca) de observator si hotii de la FRF si LPF sa plateasca in chinuri. In rest ” RESPECT EUGEN GRIGORE „ tZ IGA NII I-AU ucis familia.

laur (2 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:48

si, inca ceva.
Acum, ori nu mai aveti subiecte, ori instgati voi, presa, in special gsp-ul, la violente. Primele 6 subiecte din gsp.ro sunt legate de acest subiect. pey e normal? ia uitati voi acum cum se injura tiganii cu romanii. Deci, voi instigati la violenta, nu 2 bannere care au trecut cu vederea. Daca nu puneati voi 100 de poze cu ele nu se facea atata tam tam pe un subiect pe care eu nici macar nu l-as cataloga ca ar avea tenta rasista, dar asa faceti voi din tantar armasar. Daca diseara se intalnesc desteptii astia smardoi (romani si rromi) la o cafteala.. VOI SUNTETI DE VINA dar cred ca asta va doriti, ar urma inca o saptamana de subiecte fierbinti. Deci, nu meciul Steaua – Rapid a instigat la violenta rasiala ci VOI, PRESA. Ce sa mai faceti si voi sa vindeti clickurile astea 🙂 .

EPOP (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:51

maria andries, pe cand un articol despre scuipatii din groapa de sub pod? maria andries, pe cand un articol despre ceea ce face echipa + galeria visinie atunci cand rapidul marcheaza un gol, ce striga ei oare? ue Steaua, cumva? dar ca suporterii visinii is baga si-si scot in mortii lui Mirel Radoi, asta nu e de rasism, nu e discriminare? Dar ca meci de meci familia lui stoica mihai e spurcata cu tot felul de măscări indiferent daca se joace in ghiuleshti sau in deplasare? De ce nu faci un articol cu scuipatii care se gaseau pe sacoul antrenorului Neagoe dupa un meci al echipei sale contra rapidului? acolo nu e rasism, nu-i asa? Sper ca lumea n-a uitat cum ai mers cu bani sa oferi finlandezilor ca sa joace pe bune cu cehia pt ca Romania sa mearga in dauna cehilor la mondial sau european, apoi ne-ai vorbit noua despre anticoruptie si despre cazul valiza? rusine sa va fie, jurnalistilor „obiectivi” ce sunteti! PS: nu-l apar pe Stoica sau pe cineva de la Steaua care murdaresc mereu numele Stelei, acum si aici vorbesc doar despre obiectivitate! Banuiesc ca nu voi primi raspuns la intrebarile mele pt ca postarea mea nu e laudativa.

Ovidiu (46 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:51

Nici n-am avut rabdare sa citesc tot articolul. M-am oprit cand acel EROU a fost facut criminal. Sunt enervat pana la culme de ipocrizia unora. Tara asta are atatea probleme ca nici nu le poti identifica pe cele mai mari, dar problema cu …….. e fara nicio indoiala acolo in top.
.
Aici nici nu e vorba de Steaua sau Rapid. E vorba de o problema nationala in privinta careia toti incearca sa faca pe lupii moralisti. Romania are probleme mult mai grave decat aceste presupuse probleme legate de rasism, iar fotbalul romanesc are mult mai multe probleme decat rivalitatea dintre steaua si rapid. As fi spus „jos palaria” in fata suporterilor rapidisti daca scandau si ei, cot la cot cu stelistii, impotriva tiganilor. La fel cum as fi spus „jos palaria” in fata ambelor grupari daca ar fi scandat impreuna impotriva conducatorilor fotbalului romanesc.

Albusibiu (10 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 13:57

Romanii – primii care de-abia asteapta sa ridice piatra. Ca e vorba de rromi, de unguri, de evrei, nu conteaza, gasim sa ne legam de ceva. Legea talionului este cea care functioneaza cel mai bine in statul nostru medieval, iar reactiile cititorilor de la acest articol sunt cele care ma fac sa-mi dau seama cat de inapoiati suntem din punctul de vedere al civilizatiei. Cand insa vest europenii ne baga laolalta pe toti romanii in caldarea de rahat, sarim ca arsi, ne simtim lezati, cetateni de rang inferior. Sa nu fiu inteles gresit, etnia rroma este departe de standardele comportamentale europene si este o problema pentru intreaga noastra parte de lume, DAR ura pe care o vad in sanul societatii romanesti nu are cum sa genereze nimic bun, nimic altceva decat un extremism indobitocit. In conditiile astea nici nu va fi niciodata o cale de apropiere, de convietuire interetnica, nu veti fi in stare, conationalii mei, niciodata sa aveti altceva decat dusmani in jur.
Iar judecand punctual, vis-a-vis de tigani, celor care sunt degraba varsatori de sange, le-as recomanda sa vada comunitatile din anumite zone rurale in care populatia romaneasca tanara a luat demult drumul oraselor, iar rromii, ramasi ca forta de munca, au inceput, de voie si de nevoie, sa lucreze ei pamanturile. Sunt suficiente astfel de exemple in jurul Sibiului. Sigur, in viziunea voastra si acestia ar trebui stropsiti de camioane (sau de tancuri) fiindca altii de-ai lor comit infractiuni grave, fata de care Statul nostru, al tuturor celor civilizati, este incapabil sa reactioneze (oare?).. In cazul acesta, ce am merita noi, romanii, caci si noi suntem mult departe de a fi fara de pata. Ganditi inainte de a va napusti ca si hienele pe oricine va este minoritar!

roman (3 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 14:37

@Ovidiu. Daca ai fi citit tot articolul poate n-ai mai fi scris comentariul. Imi pun speranta in acest gand, ca de fapt n-ai apucat sa citesti tot articolul

Barbie (4 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 14:41

O tara de decretei fara educatie … si asta se vede…

banks (41 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 14:54

Ce atatea reprosuri la autoare, fratilor ?.. Nu e datoare si nu si-a propus sa imparta dreptatea in lume, a semnalat un caz si mai multe probleme si atat.

Murmurel (8 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:07

Nu stiu ce s-a intimplat de s-a revoltat o tara intreaga, aceeasi care il tolereaza pe Jiji din Pipera la TV, zilnic intre 8 si 12 ore :-))! Spectacolul pe care il ofera Jijinho e la fel de nociv, ignorind bunul simt si buna cuviinta! Cita fatarnicie!

Che Guevara (49 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:13

Fara sa tin partea nimanuiin acest scandala si fara sa fiu rasist: orice om normal ar fi facut la fel ca Eugen Grigore. Aici nu are legatura ca a omorat ….. Omul a innebunit cand a vazut ca i-au distrus familia si a pornit propriul sau razboi. Nu i-a omorat pe oamenii aia fiindca erau …., i-a omorat fiindca au fost criminali.

Murmurel (8 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:13

Clementa comisiei e binevenita pt. ca acum UEFA nu mai poate inchide ochii facind referire la sanctiunile forurilor romanesti si va trebui sa intervina drastic. Autogol! Poate ii trimite pe Jiji si MM zece ani in Siberia la munca silnica! Bine le-ar prinde!

maria andries (1349 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:16

Pt. Che Guevara, daca tot anchetam o drama veche de peste 30 de ani, sa anchetam! nu a actionat ca un om normal, tu singur scrii ca „a innebunit”. Si pe ce te bazezi cind afirmi ca exact aia 24 de oameni, printre care si copii, erau criminalii?

IO (63 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:37

Habar n-aveam cine e Eugen Grigore pana sa citesc GSP-ul. Banuiesc ca nu sunt singurul in acesta situatie. Multumesc GSP ca m-a luminat in privintza lui EG.Acum ca stiu povestea, pot sa zic cu mana pe inima,
„Respect Eugen Grigore”
Nu pt ca a omorat tzzigani, ci pt ca a distrus niste criminali, indiferent de rasa sau etnie.
Oare nu asta dorim cu totii, ca criminalii sa fie pedepsiti? Ei bine le vremea respectiva pedeapsa capitala era legala in Romania, iar daca EG nu ar fi actionat, tzziganii ar fi fugit peste granitza, ca ei aveau acest drept.

Mihai (4 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:40

nedelescu este un las!!! Priviti imaginile, in momentul in care maimuta il loveste pe Herea, nesimtitul vede si se intoarce. Se observa clar, abia dupa ce tipa zota, intoarce privirea spre tunel. Cum este posibil asa ceva la un observator ce nu se joaca cu regulamentul (ce mare abureala) si nimeni nu-l pedepseste? Nu mai vorbim de bannerele rasiste, deja e prea mare mafia si nemernicia oamenilor di conducerea fotbalului din Romania!?

eu (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 15:46

cand rapidistii (suporterii) l-au injurat pe mitik, clubul a fost sanctionat…cand stelistii (oficialii) au scandat lozinci rasiste si au indemnat si suporterii sa strige cu ei, clubul a fost atentionat…ca vorba lui mitica ” avem o lege privind combaterea violenţei pe stadioane, bună, proastă, cum o fi, nu-i mai bine să-i lăsăm pe cei în drept s-o aplice? „…pentru unii legea e mai buna, pt altii mai proasta…toti suntem la fel in fata legii, suntem egali, unii mai egali decat altii (legea lui mitica si a altor mitici din Romania )

ucluj2011 (11 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 16:05

Bai Dragomire , dar la Ploiesti in cazul jucatorului Stelei care a fost lovit de spectatorul ploiestean , nu a fost “vina firmei de paza”??? Tot comunisti ati ramas bah… tot ipocritzi… tot hotzi… tot sclavii Stelei. Sunt sigur ca rapidistii nici nu voiau vreun 3-0 la masa verde asa cum Steaua si “suporterii” ei au fost de nenumarate ori bucurosi sa primeasca dealungul “istoriei” lor de &^%$# , dar voi tot nesimtiti si blatisti ati ramas. macar de ochii lumii si puteati sa dati vreo 2 etape de “teren suspendat”.
Cit despre “suporterii” stelisti , atita ii duce capul: isi injura propriul neam. Procentaj mai mare de rromi ca la Steaua este doar la Craiova si Ploiesti. In niciun caz la aia din Giulesti…

xz (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 16:16

rusine voua ca cenzurati mai rau decit comunistii pe care-i criticati!

albusibiu

ai scris numai aiureli care nu au legatura cu realitatea. romanii sint cel mai inghesuit popor de catre minoritarii care au superdrepturi in comparatie cu ei si care nu au corespondent in nici o alta tara iar de aici pleaca unele probleme care dupa cum se vede devin din ce in ce mai complicate.
care vest te baga pe tine unde anume si de ce?! alta prostie scrisa din necunoastere ceea ce este specific romanesc.
situatia din statele vestice nu-ti este cunoscuta dupa cum se vede deoarece in acest vest pe care-l numiti voi civilizat tot din nestiinta situatia strainilor si a minoritatilor este cu mult mai rea decit a nationalitatilor majoritare. in concluzie minoritarii si strainii au o situatie incomparabil mai buna in romania decit in vestul vostru ala civilizat. in germania au fost n cazuri in care emigrantii si-au pierdut viata fie c-au fost impuscati ori pentru ca le-au fost incendiate locuintele in care erau cazati. acum este pe rol cazul a 9 oameni de origine straina impuscati tocmai pentru ca erau emigranti. austria este tot o tara cu mari probleme ca de altfel si multe altele. s-au scris si carti pe aceasta tema care nu-ti este cunoscuta dar despre care vad ca ai o parere desigur bazata pe zvonuri si opinii adunate din zbor dar alese de asa maniera ca sa poata corespunde unor credinte specifice pe care le ai dar care dupa cum am spus nu au legatura cu realitatea. Desigur prezentarea romanilor intr-o situatie cit mai intunecata cu putinta ti-a fost primul criteriu fapt deasemnea clar ca lumina zilei. multi politicieni au recunoscut ca asa numita societate multiculturala a esuat iar printre aceste persoane se numara si merkel. la campionii democratiei ca alb nu poti intra in cartierele negrilor, latinos nu au ce cauta la asiatici si tot asa. liniile de separatie sint trase pina si intre popoarele europene care au cartierele lor. de exemplu in chicago daca esti roman nu ai ce cauta intr-o institutie dominata de polonezi. chiar daca te vor lua sefii cei printre care te vei afla te sapa pina pleci singur. e rau sa nu ai habar pe ce lume traiesti capitol la care romanii bat toate recordurile deoarece de aici vin probleme pe care neintelegindu-le nu le veti rezolva vreodata. Aceasta este si sursa situatiei de haos dezordine si neputinta in care va gasiti.

Andrei (1 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 17:05

Vad ca toata lumea striga sus si tare ca urasc …, urineaza pe ei, dar spun asta doar pe stadion si pe internet. De ce nu spun asta si la semaforul de la Razoare?

a (4 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 17:27

Dar tu Marie/cu alta palarie
Nu te-am vazut luind partea politistului caruia i s-a taiat mana de catre Fane Spoitoru’, nu te-am vazut luind apararea gramaticii limbii romane in lupta ei cu vajnicii suporteri rapizi, nu te-am vazut condamnand suporterii rapizi care la scandarea „uuue la ti..” au raspuns cu „ueee la romani”, nu te-am vazut condamnind suporterii aia care spuneau ca o bricheta data in cap e tratament pentru crestera parului. Acum ai devenit brusc Joanna D’Arc?

a (4 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 17:31

Daca suporterii rapidisti afirma ca nu sint …., de ce reclama Steaua pe la toate instantele pentru discriminare?

mircea gabriel (8 comentarii)  •  26 septembrie 2012, 18:35

Dupa razboi multi viteji se arata!
Sa-mi spuna careva daca a auzit pana la meciul de luni seara de Eugen Grigore? Nici madama care-si da cu parerea despre rasism habar n-avea?
Chiar articolul are accente de rasisim la adresa noastra a romanilor!
Daca esti o ziarista corecta spunene si noua ce au patit aia care i-au ucis familia amarasteanului de Eugen Grigore! Tanti esti subiectiva rau de tot!

Comentează