Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

De câte ori mai merge și așa?

FCSB e o echipă încropită, excelentă demonstrație de cum se fac lucrurile în România, unde se conduce la bara din față și se trăiește de azi pe mâine

Permalink to De câte ori mai merge și așa?
luni, 21 septembrie 2020, 8:39

Victoria FCSB în deplasare, la Backa Topola, la Sepsi-ul Serbiei (cum altfel să-i spunem?), după un 6-6 de județeană și o loterie norocoasă la penalty-uri, a fost o excelentă demonstrație de merge și așa românesc. Mai merge încă de două ori cu merge-și-așa-ul?

Echipa consoanelor

A mers și așa, cu un portar prea tânăr și prea copleșit, care ba apără singur cu adversarul, ba scoate un penalty la loterie, ba ia șase goluri, dintre care măcar jumătate parabile. Iar acum iese Ducan și intră Straton, dată afară de la Dinamo și reciclat la echipa consoanelor. Straton are avantajul că are experiență. Pe de altă parte, a ajuns la 31 de ani și nu a jucat niciodată la acest nivel. Are și valoare?

A mers și așa, cu o apărare improvizată, făcută după urechea patronului, care este totuși, în ciuda asigurărilor lacheilor, afon la fotbal. Acum se plombează cu bosniacul Graovac de la Astra, care măcar are avantajul că, spre deosebire de Briceag și Simion, e fundaș central de meserie.

Curiosul caz al creștinului fixist și răzbunător

A mers și așa, cu Adi Petre pe bancă, și regăsit după un început catastrofal de meci. Abandonat acolo din hatârul aceluiași patron, care nu e doar afon la fotbal, dar este și îngust la orizont și mai ales răzbunător (curios creștin!). A mers și așa, cu o echipă decimată de boala anului, dar și de alte boli ceva mai vechi, cum ar fi indolența, autosuficiența, trufia.

Coman și Man sunt buni, sunt foarte buni, chiar și într-o confruntare cu unguro-sârbii. Coman face exces de dribling și nu își ferește glezna, Man nu duce nouăzeci de minute la aceeași intensitate. Iar un jucător nu e complet, până nu are ritm un meci întreg. Cât despre Moruțan… E cel mai inconstant fotbalist talentat din Liga 1.

Micuța ciupeală

A mers și așa, pentru că lotul a fost făcut fără să se țină cont de riscurile speciale ale acestui sezon, cu gândul la teșcherea, nu la bunul mers al echipei. Mai clar: a fost făcut prost, cu gândul la ʺeconomiiʺ, nu la economie. La micuța ciupeală, nu la miza reală: grupele în Europa.

A mers și așa pentru că – sub patron – celelalte funcții sunt mai degrabă decorative. Pe vremea când avea oarecare putere, Meme Stoica era un conducător de club enervant, dar eficient. Dar asta a fost cu mulți ani în urmă.

Cât de puternică mai e rugăciunea lui Tudor?

A mers și așa fiindcă Sepsi-ul Serbiei a fost o echipă tare curioasă, care marca imediat ce era condusă și uita să mai joace fotbal după ce marca. A rezistat în nouă oameni și a lăsat sentimentul că ar fi rezistat și în opt, dar pur și simplu era lovită de amnezie când pleca în atac. A mers și așa, dar…
Să fie și mai limpede: până în grupe, în caz că FCSB mai strânge de un lot, va trebui să mai meargă o dată și așa și cu Slovan Liberec și apoi încă o dată cu APOEL Nicosia sau Zrinjski (excelent exercițiu de dicție).

Și abia acesta ar fi un miracol. Apropo de miracole: mai are Tudor rugăciunea puternică? Că de nu…
Și așa, fără management profesionist, urechist, la ce-o fi, ajungem la eternul nostru deznodământ: Dumnezeu cu mila

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Ilie (9 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 9:15

Se vede clar gradul tău de cultură dacă te iei de numele unei localități din altă țară. Să știi că Giurgiu sau Botoșani nu se pot citi corect în engleză sau franceză. Dar sunt jucat în cupele europene. Este exact genul de remarcă pe care l-ar face cineva despre tine referitor la freza de cocalar din anii '90 și nu despre cum scrii. Deși sunt greu de privit amândouă.

Marius (1 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 11:28

Bravo Andrei. Sunt suporter FCSB si aceeasi parere o am si eu. O critica constructiva nu strica niciodata.

Cris (2 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 11:54

Ilie, freza jurnalistului este de cocalar doar in mintea ta ingusta. In plus, freza este o optiune a individului, fata de care ar trebui sa ne pastram parerile. P.S. Daca asta este o freza de cocalar, atunci cum ar trebui sa catalogam ``freza periuta`` a majoritatii romanasilor? Daca ar trebui sa ne incalcam principiile si sa ne exprimam parerile despre optiunile estetice personale, atunci ``freza periuta`` sau tuns scurt fara forma si ``nearanjat`` este exemplul estetic negativ maxim.

Fara dezinformare (3 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 12:13

FCSB inseamna Fotbal Club Steaua Bucuresti, sigla menita sa ascunda utilizarea marcii Steaua, deoarece judecatorii i-au dat dreptate agramatului jurist cu nume de plugar interbelic. Sunt fan Dinamo si revendic dreptul de-a fi echipa consoanelor, numele nostru de fapt si de drept este FC DDB PCH, deci suntem superiori tututor la capitolul consoane. Pe locul doi este FC CFR si pe trei vine FCSB. Trebuie spus adevarul, sa nu ne ascundem dupa unghii! P.S. Orice referire la bautorii de cumas sau a turnatorilor de duzina, iti atrage mania paranoicului omniprezent pe acest site, vei fi "binecuvantat" cu injuraturi, apoi in alte comentarii laudat, ori va incepe un dialog cu el insusi pentru animarea discutiei; c-asa-i la paranoie. Pssst, nu-l trezi, e tragicomic.

traian (2 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 12:21

Ridicola speculatie de presa ieftina, amatoare. Aceasta asa zisa gaselnita cu `merge si asa` se refera la un context special, legat de Covid-19, pe care scribul netalentat, care incearca sa fie ironic (echipa consoanelor) dar e doar penibil, nu il prezinta in mod obiectiv. Pleaca de la un adevar, ca jiji se amesteca nepermis la echipa si conduce de maniera feudala clubul, dar exagereaza nepermis de mult, atunci cand ironizeaza numele echipei, mai ales stiind ca FCSB este o denumire impusa de decizii abuzive ale justitiei, de cenzura absurda a CNA si de actiunea aberanta a unei cazarmi sportive anacronice care nu mai exista in nicio tara UE si NATO, cu exceptia regretabila, rusinoasa, a Romaniei. De ce nu scrie subtilul Craciun despre cateva lucruri inacceptabile care se mai petrec doar in Romania: pastrarea amestecului armatei si politiei in sportul de performanta prin cluburile lor sportive infiintate de armata rosie in 1947 si 1948; mentinerea si finantarea in continuare (50 mil euro anual) a celor doua sinistre cazarmi sportive sovietoide CSA si CS Dinamo, care nu mai au ce cauta in sportul unei tari democratice UE; Romania este unica tara din lume care mai construieste stadioane de 100 mil euro in unitati militare, nici macar in Coreea de Nord nu se mai intampla asta. Dar pt pseudoziaristul Craciun, supus, subordonat, obedient la ordinele comandantului cazarmii, aceste anomalii nu exista, ele trebuie tinute in tacere, ascunse opiniei publice, omerta in jurul celor doua cazemate sportive staliniste trebuie respectata. Lamentabil, jalnic, stupid demers jurnalistic.

a dica (25 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 12:25

Pai se pare ca Straton a luat doua pe San Siro (2-2)... Cum ramane cu nivelul?

unulaltul (1 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 12:35

Rar am citit ceva mai slab. Dincolo de impresia autorului ca ceea ce scrie este calitate ramane aerul de cancaniada dinamovista, aia in care orbul rade de chior. Marele free laser uita sau nu stie ca acum un an aveam 4 fundasi stanga in lot si toti accidentati. Si daca aveam un lot complet si aveau toti Covrig?? Eu spun sa nu-ti bati tu capul cu FCSB, echipa consoanelor, ca are cine. Nu e finantata din banii de la stat precum imensele echipe care aduc cinste Romaniei, nu dai tu bani din buzunar nici pentru salarii, nici pentru deplasari, nu ai tu niciun drept sa critici cat timp mananci o bucata de paine de pe urma ei. Vezi mai bine ca te lasa sa mori de foame CSU, echipa care papa de la stat si este eliminata de nimeni in drum. Singurul lucru de care-ti pasa e sa-ti versi oftica pe o mana de pusti talentati care ti-au mai naruit o seara. Probabil aveai si tu sampania la rece pentru a celebra eliminarea echipei "Patru Consoane". Cum nu s-a intamplat, o dai pe blaturi si pariuri, probabil pentru ca iti pasa prea mult de tine si de parerea ta. Noua nu

Strul (5 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 13:32

Să ignori impactul covid in context , e ori prostie , ori timpenie , ori ignoranță . O vorbă bună nu spune nimeni despre calificarea de - a dreptul eroică a steliștilor ! Trăim vremea urii neîmpăcate și a bagatelizarii perpetue . Altă dată , copii ar fi fost lăudați , azi turnați smoală pe ei . Iar Gigi , dacă tot se bagă mereu , mereu duce echipa în Europa , ,ce e rău și așa ?

Cris (2 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 16:17

Strul, despre ce calificare eroica vorbesti? FCSB a jucat cu o echipa rudimentara. Tinerii jucatori ai FCSB au dublu valoarea celor de la Topola. In plus, atacul FCSB a fost format din titulari, chiar vedetele echipei (Coman, Man, Morutan, chiar si A Petre). Dar ceea ce face ca aceasta calificare sa nu aiba nimic meritoriu, dimpotriva - rusinos prin prisma scorului, este faptul ca FCSB a jucat cu doi oameni in plus impotriva unei echipe rudimentare, nou promovate in Serbia.

Gigi Buzu (9 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 17:51

@ Fara dezinformare Heee, hee, i-ai servit-o si astuia."Esti mare dom'le, esti foarte mare!"- vorba lui Dinica din "Secretul lui Bachus". Asa se intampla cand necugetatii repeta ca papagalii prima nerozie auzita la vreun "academician". Hiiii, hiii, FC DDB PCH e super, astia au epuizat consoanele din alfabet. Respecte multiplicate!

Vlad Tepes (2 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 18:18

Nenea Craciun, in meciul cu sarbii maghiarizati Steaua a jucat cu juniori sau debutanti, rezultatele s-au vazut. Compartimentul ofensiv si-a facut datoria, dovada puzderia (nu Puzderie) de goluri marcate, apararea a fost de pomina. Toata lumea ii dadea favoriti pe sarbo-unguri, majoritatea caselor de pariuri au suspendat cotele meciului. Echipa cu cinci consoane din Cluj a fost dominata COPIOS de Rennes, desi avea un portar de 16 ani si doi oameni mai putin. Aceeasi gluma din Cluj a fost eliminata de ospatarii din Luxemburg, SAPTE dintre jucatori fiind amatori. I-au batut in ambele meciuri, haaaa, haaaa! Morala: Steaua s-a calificat si mai ales i-a eliminat pe sarbo-unguri, doua motive sa crape inima in bautorii de cumas.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 18:43

A plecat Borcea---daca a plecat---acum a ramas Gigi. Lasati-l sa se pregateasca de Grupele Europa League cum s-a pregatit Borcea de Grupele Champions League. La fel cum se pregateste Radoi sa ia bacalaureatul la 55,poate 60 de ani. Sau cum se pregateste Nationala sa bata in Islanda....

di livio (6 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 19:04

covrig îi boala anului?...ba pardon, îi boala mileniului, covrig fără simptome...ăsta are, ăsta n-are, numa cînd îi spune Arafat că are...oare ce fac covrigii depistați amu?...se tratează, îs la ati, joacă cărți în spital, ce fac?...asta nu mai spune nime. numa că-s depistați, tolvai, covrigu...asta ar fi mai interesant ca depistarea, ce fac ei covrigii fecesebiști amu?...hai cu reportaju cu covrigi, hai cu pulițeru

Paraschiv (3 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 19:08

@ Vlad Tepes Sa vezi ce icter fac bautorii de cumas daca Steaua si Romania se califica! Mizera existenta, limitata doar la infrangerile altuia. Asta spune totul despre ei, corect? Reneaga Romania, desi i-a crescut si instruit, in Ungaria sunt cetateni de Serie C, nici macar de B. Haaaa, haaaa, ce soarta ingrata! Si-o merita din plin!!! No man's land, acolo le este locul, l-au ales.

Maxentiu (14 comentarii)  •  21 septembrie 2020, 19:11

Bun venit la o nouă ședință de etnomasochism cu Andrei. Astăzi luăm o calificare norocoasă după un meci slab și dăm vina pe România pentru că Steaua nu e Barcelona. Pardon, Bayern Munchen, că Barcelona a luat opt boabe și nu mai poate ilustra, cel puțin o vreme, smiorcăiala tefelistă „vrem o țară ca afară”. După aia ne lamentăm că la noi „se conduce la bara din față și se trăiește de azi pe mâine” și visăm în secret la plajele din Cuba sau din sudul Italiei unde, nu-i așa?, se circulă exemplar, cu ITP-ul la zi și se planifică riguros fiecare exercițiu bugetar.

napoca (1 comentarii)  •  22 septembrie 2020, 4:50

De vreo 20 de ani ,de cand citesc acest ziar, nu am intalnit un asa articol scris la meserie si atat de aproape de adevar.Coane imi este frica pentru tine si sper sa nu fii atacat de cei care ii mananca din palma lui Gigi ,gen Naum sau Buzarin.Sunt sigur ca cei 42 de suporteri fcfcsbisti au luat foc .Ps De fapt denumirea clubului din Popesti -Leordeni via Berceni este FCFCSBSA iar articolul merita salvat si pus in rama;Felicitari si la mai multe!

Liviu12 (11 comentarii)  •  22 septembrie 2020, 10:04

Andrei, de ce scrii tu la umplutura? Am vazut ca te pricepi la fotbal international, de ce nu ramai acolo? Ai scris aceleasi banalitati ca si colegii tai de ani de zile, lucruri arhicunoscute... concret nimic.

Urod (10 comentarii)  •  23 septembrie 2020, 23:36

Când a votat ca Dinamo sa retrogradeze, nu s-a gândit ca Dumnezeu poate să-i dea o palmă... Un personaj mai ipocrit ca Becali, greu se poate găsi. ;

bogdan (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 15:08

Nu mai mai mira nimic. Un om care isi mentine echipa dupa propria strategie in primele trei din tara si are cele mai multe puncte aduse Romaniei este afon la fotbal... DAR dl Andrei Craciun intrat in presa ***, otravitor, plin de servilism si ipocrizie are dreptul si tupeul de a-si imprastia propria *** intelectuala asupra unor tineri fotbalisti pe care nimeni nu- apara. Dle Craciun, inainte de a-i mai critica pe MAN, COMAN sau MORUTAN fa o clisma sau spala-te pe dinti... acelasi lucru de altfel in cazul dumneavoastra.

FÎCÎ DÎDÎBÎ PÎCÎHÎ (2 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 18:14

Asteptam un articol despre divizionara B, echipa consoanelor, adica FÎCÎ DÎDÎBÎ PÎCÎHÎ.

Pavel (1 comentarii)  •  24 septembrie 2020, 18:19

Corect, clasamentul echipelor cu cele mai multe consoane este condus de FÎCÎ DÎDÎBÎ PÎCÎHÎ, iar pe locul doi este echipa franarilor, FÎCÎ CÎFÎRÎ. Ce melodios suna!

Milan (1 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 16:17

Pt cel ce se semnează Fara dezinformare...ar trebui să scoți cuvântul ,,fara" și nu mai dezinforma ! De unde ai dedus tu că FCSB înseamnă fotbal club Steaua București? Pt că numele corect este FC FCSB ! Deci de două ori fotbal club? Las-o așa cum este nu mai inventa tu nume de echipe ,pt că este o decizie a unui tribunal ,care trebuie respectata! O echipa furata in 2003 fara acte ,de cioban și niște șmecheri din MApN și care va exista atâta timp cât jiji baga mălaiul! După care va fi istorie!!

Folloni (1 comentarii)  •  26 septembrie 2020, 18:12

@ Fara dezinformare Perfect de acord cu tine, nimeni nu se compara cu voi, echipa retrogradatilor FÎCÎ DÎDÎBI PÎCÎHÎ, castigati batalia consoanelor. Fotbal Club Steaua Bucuresti este FCSB, restul e neant. Respect pentru un dinamovist obiectiv! Evacuati bautorul de lapte de iapa, mirosul emanat provoaca repulsie.

Simeone (8 comentarii)  •  28 septembrie 2020, 18:07

@vlad tepes, echipa ospatarilor din Luxemburg a fost în grupele Europa League atât în 2018 cât și în 2019. Grija ce vorbești aici sa nu cazi în penibil, asa cum a căzut Craiova sau alte echipe inteligente care nu au văzut de mulți ani grupele unei competiții continentale. Cine spune ca trebuie sa domini copios ca să câștigi un meci? Dacă era așa, Barcelona sau Man. City erau veșnic câștigătoare UCL. Fotbalul se joaca cu măiestrie și jucători adecvati situației. Dan Petrescu e și el în antrenor mare iar Naționala noastră are nevoie de el. Destul cu loturi naționale bazate pe fotbal spectacol dar necalificați la turneele finale! Unde ești Piturca draga ca încă mai avem nevoie de tine!

Gica Cosoveanu (1 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 10:49

@ Vlad Tepes Nu doar ca i-au batut ospatarii in ambele meciuri, chiar i-a umilit. In retur aveau 3-0 (CINCI LA ZERO LA GENERAL), i-au lasat si pe prapaditii sa dea doua goluri, din mila. Cum ma, sa te bata ospatarii din Luxemburg in dubla mansa? Rusine istorica, fara scuze.

Simeone (8 comentarii)  •  29 septembrie 2020, 15:10

@gica cosoveanu, vezi de Craiolguța ta, echipa ta nici măcar nu a ajuns în Play Off-ul Europa League pentru a avea șansa să joace Dudelange. Voi de la prea mult praz sinteti pe spate, nu puteți trece în turul 2 preliminar. Îți repet și ție precum lui Țepeș, sunt acrii strugurii când nu ajungi la ei. Dudelange a fost doi ani la rand în grupele europene, n-aveți decât sa le spuneți ospătari, dar marea majoritate erau jucători francezi în componența echipei

Palade Ion (1 comentarii)  •  30 septembrie 2020, 9:39

Ospatarii luxemburghezi au facut misto de a doua echipa din Cluj, rusinea orasului. Heee, heee, 5-2 la scor general, doar Dinamo mai pierdea mai ambele manse cu prapaditii de albanezi. Rusinile astea au intrat in istoria competitiei.

Comentează