Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Ne înțelegem noi

S-a isprăvit așa cum știam de la început: cu o românească. S-a mai făcut o învârtită. S-a mai făcut o combinație. S-a mai abolit un regulament, s-a mai întors o dată masa ca la alba-neagra și retrogradatele n-au mai retrogradat

Permalink to Ne înțelegem noi
luni, 10 august 2020, 10:01

Ne-am întors pe vremea lui Nicu Ceaușescu, după cum frumos s-a constatat. Ne-am întors, nu-i vorbă, la începutul anilor 1970, mai puțin fotbalul care pe atunci avea obiceiul să și existe, ba chiar să fie încântător.
Dinamo nu merita să retrogradeze, e adevărat. Dar la fel de adevărat e că nici nu merita să se salveze. Cum sfârșim noi de fiecare dată în eternul nici așa, nici altminteri?

Schimbarea la față
Răspunsul este cunoscut și, desigur, ocolit, fiindcă e o oglindă care nu ne avantajează: ne înțelegem noi. Ne înțelegem noi este felul nostru (greșit) de a traversa istoria, când cu pasul ștrengarului, când cu mersul piticului. Ne-am înțeles și anul ăsta, Federația cu Dinamo, Iașiul cu Federația, toată lumea cu toată lumea, pupat toți piața endependenți, mai puțin Botoșaniul.

Schimbarea la fața fără obraz
Printre toate aceste jocuri de culise, jocul de fotbal a ajuns să conteze tot mai puțin până când a devenit doar pretextul jocului de vorbe și al trocului de muncitori cu mingea gonflați halucinant. Asta s-a întâmplat la noi și, fiind exact ceea ce știam că se va întâmpla, am procedat în cel mai românesc stil: a mers și așa. Ne-am resemnat cu ideea că incompetența și reaua-voință își dau mâinile și spală fața fără obraz. Schimbarea la față a României? Nebunie și mofturi.
Pe de altă parte, 16 echipe e oricum ridicol de puțin pentru o țară care obișnuia să fie mare, și nu doar în fotbal. Ce primă ligă e aceea fără Brașov sau fără Timișoara, sau fără Petrolul, sau fără Rapid, sau fără Universitatea Cluj? Să salutăm revenirea lui FC Argeș și a legendarei UTA și să ne bucurăm încă o dată că fostul Sector Agricol Ilfov a crescut ca în povești și ne-a dat Clinceniul ermetic și Voluntariul pandelic.

Guardiola, nemții sau Messi?
În fotbalul puțin mai mare e o aglomerație de meciuri, într-un amețitor carusel de stadioane goale. Sfârșitul de sezon stă sub semnul eșecului drastic al sarrismului. Sarrismul a început ca o filosofie a unui fotbal deschis și a ajuns o formă fără fond cărată în cârcă de sărmanul Ronaldo. Eliminarea lui Juventus din Europa este încă o veste proastă pentru fotbal și pentru a o înțelege trebuie să ne întoarcem la începuturi.
Mai exact la acea legendă care ne spune că Juventus Torino a jucat întâi în roz, dar dintr-o încurcătură cu echipamentele le-a primit într-o zi pe cele alb-negru ale celor de la Notts County. Din pragmatism, pentru a evita cheltuielile suplimentare, au ales să devină ceea ce am ajuns să cunoaștem: bianconeri. Portarul ce a mai rămas roz, ca pe vremuri.

Muncitorul de geniu și genialul muncitor
Adevărul care se desprinde de aici este că Sarri era un implant greșit în filosofia acestui club machiavelic, în care scopul a scuzat mereu mijloacele. Dar mijloacele lui Sarri erau dintr-un alt film, care are sens numai și numai în sudul Italiei. Plecarea sa era obligatorie, iar Pirlo e un experiment necesar.
Zidane a pierdut din nou în fața lui Guardiola, ceea ce nu schimbă cu nimic datele problemei: amândoi rămân mari. Un muncitor care nu are acces la geniu, dar a câștigat trofee mai multe și mai importante și un geniu obsedat, care însă n-a câștigat marile cupe decât purtat pe brațe de Leo, Iniesta și Xavi.

În atare condiții, ca de obicei vor câștiga nemții, de la Bayern. Dacă, desigur, din nou, n-are nimic împotrivă Messi.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

mee (1 comentarii)  •  10 august 2020, 10:23

gresesti cu ceva! da lpf a fost cu dinamo si frf cu iasul dar a mai fost si faptul ca frf vroia 16 echipe si a santajat lpf cu retrogradarea lui Dinamo Dinamo nu a iesit castigatoare din toata treaba asta 1 - pe teren putea urca in clasament (mai multi bani). si daca retrograda, o faceau si gata 2 - o sa fie tinta ironiilor multa vreme de acum incolo (si din punctul meu fara sa aiba nici pe departe vina care i se atribuie). frf putea sa lase campionatul sa se termine pe teren, dar nu a facut-o, pentru ca dorea 16 echipe si dorea salvarea iasului! una peste alta dinamo a cazut victima colaterala intr-un razboi dintre federatii! si "ajutorul" dat lui dinamo nu o sa se uite, magariile faceute de frf (mai ales) si lpf o sa se uite...

Viorel (3 comentarii)  •  10 august 2020, 11:12

Presa sportiva din România nu are credibilitate, este lipsită de profesionalism și nu este liberă intr-o țara UE la 31 de ani de la revoluție! Respecta supusa, aservita, conspirația tăcerii in jurul anomaliilor grave din sportul românesc! 1. România unica din Europa care a menținut cazărmile sportive stsliniste CSA și Dinamo. 2. România singura din UE și NATO in care instituțiile de forța, armata și poliția, se amesteca in sportul profesionist prin UM sportive CSA și Dinamo. 3. Pe ce se cheltuiesc anual 50 mil euro in cele doua cazarmi sportive perimate? Ce a obținut sportul românesc din cele 1,55 mld euro consumați de CSA și Dinamo din 1990, când trebuiau desființate și pana in 2020! Presa sportiva liberă a unei tari cu adevărat democratice ar trebui sa-și ridice vocea împotriva acestor monstruozitati bolsevice CSA și Dinamo care poluează și căpușează sportul unei tari UE!

Maxentiu (14 comentarii)  •  10 august 2020, 11:39

Dragi telespectatori, dacă e luni e Andrei Crăciun care vă livrează doza săptămînală de etnomasochism din seria „Românii e răi”. Azi e aia cu „ne-am întors în timp”, „Nicu Ceaușescu”, „ca la noi la nimenea”. Cică Dinamo nu merita să retrogradeze, dar nici să se salveze. Dacă FRF și LPF o retrogradau pe Dinamo, dl. Andrei Crăciun o avea pregătită pe ailaltă: Dinamo nu merita să se salveze, dar nici să retrogradeze. Tot nu era bine, De fapt, oricare ar fi subiectul, două lucruri rămîn constante pe lumea asta: românii sînt răi și Andrei Crăciun are dreptate.

Marius (1 comentarii)  •  10 august 2020, 11:45

"Dinamo nu merita să retrogradeze, e adevărat. Dar la fel de adevărat e că nici nu merita să se salveze. Cum sfârșim noi de fiecare dată în eternul nici așa, nici altminteri?" Nu, Dinamo NU merita sa retrogradeze si atat. DE CE? Deoarece mai avea 5 meciuri de disputat si avea nevoie doar de 6 puncte. Daca nu luau 6 puncte, da, meritau sa retrogradeze. Iasiul a fost singura echipa avantajata de terminarea campionatului prin birouri. Apoi mai avem si frustrati gen "Viorica fara frica", fan al echipei FC FC FCSB SRL, care saracul e distrus ca au terminat pe 5, cu cel mai mare buget din Romania, iar Dinamo care se zbate sa se transforme in "New Dinamo" pt a 10-a oara, de data asta sub o alta conducere nu retrogradeaza. Saracul nu stie ca Dinamo e printre singurele echipe din Mamaliga 1 care nu primeste nici un leu, singura echipa care e sustinuta de proprii suporteri. Probabil consumul excesiv de bronz il tine blocat in anii <1989.

Ospatar, plata! (1 comentarii)  •  10 august 2020, 11:46

Dinamoul a fost salvat pentru ca asa era scris in ceruri- vorba lui Diderot. Pentru aceasta treaba mare a fost ales Burlanul & co, obisnuti sa asculte ordinul sefului. Care sef? Ghici! Anul 1970 a fost o singura data, voiai sa spui “la inceputul anilor ‘70”, dar te-ai emotionat, asa-i? Nu suntem singurii care recurgem la aceste periodice smecherii de multiplicarea painilor si pestilor, la fel au facut italienii in 2004. Pentru salvarea Cataniei de la retogradare au marit numarul echipelor la 20. Nea Bachus aproba pozitiv acest ecumenism fotbalistic, toti in prima divizie. Peste zece ani vom avea 48 echipe, tot vrea infantilul campionat mondial cu 48 tari.

Andrei (1 comentarii)  •  10 august 2020, 13:13

De fapt, aceia erau anii '80, de la 1 ianuarie 1971 suntem in deceniul 8, dar matale nu stii. Ai multe lipsuri, draga friilancia, esti carent in orice domeniu.

Decenu (4 comentarii)  •  10 august 2020, 13:24

De ce Bayern? De ce nu City? Englezii au dominat net competițiile europene anul trecut, o pot face și acum, deși mai au doar 3 echipe în "sferturi"! Ronaldo merita mai mult la Juventus; în locul lui, m-aș transfera la PSG! D

Bozo (2 comentarii)  •  10 august 2020, 13:35

GSp a devenit fabrica de fake news sportiv. Asta cu Dinamo favorizata e ca in bancurile cu radio Erevan : de fapt Dinamo a fost victima unor decizii arbitrare Prin care i s-a luat dreptul de a disputa 5 meciuri si astfel sa termine campionatul pe 8 sau pe 9 si sa ia peste 1 milion de euro in plus din drepturile de televizare. Dinamo a fost victima unor abuzuri constante in acest final de campionat iar retrogradarea prin decizii luate noaptea ca hotii era un diktat al mafiei ce a ingropat fotbalul romanesc.

geomate (3 comentarii)  •  10 august 2020, 13:50

@Andrei - iar te bagi in seama ca sa nu adormi. Dupa neuronul tau perioada 1970-1979 inseamna anii ‘80 pt tine, 1980-1989 inseamna anii ‘90 pt tine, iar 1990-1999 sunt anii 2000, nu? Iar anii 2000-2010 sunt anii 2000 bis. Andrei Craciun o fi carent dupa mintea da, dar pe tine sigur te-a tras curentul printre urechi.

Pavel (1 comentarii)  •  10 august 2020, 15:21

@ Andrei Prin clasa a V-a se invata divizarea deceniilor, secolelor, mileniilor, una dintre intrebarile clasice era: “Cand incepe secolul XX?” Raspunsul corect era pe 1 ianuarie 1901. Pe 31 decembrie 1999 ne-au pacalit cu revelionul mileniului trei, care a fost in realitate anul urmator. Am plecat, nu suport mirosul laptelui de iapa.

motanul incaltat (84 comentarii)  •  10 august 2020, 19:42

Nu era mai OK sa vorbesti doar ce se intimpla in fotbal???? Adica ala international, ca ,ce are loc in Romania se numeste oricum dar nu fotbal....

Marco (1 comentarii)  •  10 august 2020, 20:15

Si de ce, ma rog, "nu merita Dinamo sa se salveze"? Adica cele 5 meciuri restanta nu mai contau? Cine decide daca o echipa merita sa se salveze sau nu? Nu criteriul sportiv, sansa egala pt toti? Poate ne explicati si de ce fcsb si sepsi au meritat sa joace finala cupei, in ciuda incalcarii clare a regulamentului...

george (1 comentarii)  •  11 august 2020, 0:24

Andrei, Lasa-te de scris fiindca chiar nu te pricepi. Prea te-ncurci in perioade de timp pe care chiar nu le cunosti. Iar la Fotbal chiar ai o problema. Adica nu te pricepi.

Tyn (2 comentarii)  •  11 august 2020, 0:28

@motanul incaltat, bravo !!! Subscriu ! P.S. - sper sa fie anul lui City...de fapt pentru Pep sper asta... :-)

Badea (1 comentarii)  •  11 august 2020, 3:44

Andrei, citeste-l cu creionul in mana pe Ioanitoaia ca are mai multa minte si mai multa logica privind pe Dinamo decat voi toti tinerii luati impreuna

Petru (1 comentarii)  •  11 august 2020, 9:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan (10 comentarii)  •  11 august 2020, 15:26

Clasamentul din playoff a fost inghetat ! Cel din playout, nu, fiindca cadea Dinamo ! Daca altii vad altceva sint fie naivi, fie Dinamosheep...

Geo Ionescu (2 comentarii)  •  11 august 2020, 19:57

Tovarase Puzderie, cam superficial, trebuia sa aprofundezi subiectul. Mortul din soseaua Stefan cel Mare deja miroase a eter, ce s-o mai dam dupa cires? Acusi ii facem parastasul de 40 zile, aleluia, aleluia!

Geo Ionescu (2 comentarii)  •  11 august 2020, 20:28

Tovarase Puzderie, nu mai cenzura comentariile nefavorabile. Fii profesionist, ce *** dom'le, tot eu trebuie sa te invat?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

bogdan (1 comentarii)  •  11 august 2020, 22:11

@ Andrei...mai baiete, vorba aia daca taci din gura lumea poate crede ca esti prost, deschide gura si nu mai este nici o indoiala... draga, din 1970 pina in 1979 se numesc :"anii 70'", Ceea ce probabil ca vrei tu sa spui, este ca aceasi perioada se cheama DECENIUL 8.... ok ? ANII 70 = Decada 8... Simplu..

catarad (1 comentarii)  •  12 august 2020, 1:01

si cine ar fi geniul Zizou sau Pep, ca de la tine inteleg ca Pep, dar de fapt, de Guardiola nu am auzit decat ca a fost coleg cu Capitanul Gica Popescu. Zizou, jucator de geniu ( vezi ce trofee a castigat ), antrenor la fel... idem. Guardiola cate UCL a castigat ? dar Zizou ?

baga mare (2 comentarii)  •  12 august 2020, 8:26

Si cum ar sa taci din gura, de parca poti sa taci din picior, urmat de puncte puncte, gasite in abecedar, apoi aceasi, in loc de aceeasi? Ar fi super!

buna la iel, ie smecher! (1 comentarii)  •  12 august 2020, 8:29

Io cred ca ar fi bine, am avea acelasi cabalin biped de care ne-am radea, vorba studentului agramat din Filantropica. Adica tot iel semnalizeaza. Plangi, Gligore!

Gogu (3 comentarii)  •  12 august 2020, 8:37

Pentru baga mare, iel e mascariciul meu, il imprumut uneori, dar imi aparatine, ma distreaza teribil. Saracul, era plin de puncte de suspensie, nu stie sa le foloseasca. Taci din gura, ne aude! Ie super, citeste si se inneaca de furie, bun asa!

Mardare (3 comentarii)  •  12 august 2020, 8:42

Io ma inscriu la tacutul din gura, aveam fluierasul la indemana. Io vreau sa ma rad de agramatul sitului. Rasul ie liber? Pe masura prostiei? Atunci ie bine,ne distram.

Gicuna (1 comentarii)  •  12 august 2020, 8:47

Tovarasul Puzderie, nu va suparati, ne radem de unul mai ingramadit ca dumneavostra, care ne ridica mereu mingea la fileu. Traiti, fiti fericiti! P.S. N-aveam de cine rade astazi, mascariciul meu nu ma dezamageste vreodata.

Buzu (2 comentarii)  •  12 august 2020, 8:50

Haaaaaaa, haaaaa, nici nu-i nevoie sa spui ceva, se da singur de gol. Ie super!

Patrunjel (2 comentarii)  •  12 august 2020, 8:56

Gicule, cred ca ai sapte clase, ori aproximativ. NE INTELEGEM era suficient, NE INTELEGEM NOI este pleonasm, nu ne intelegem decat noi, nu stiu daca ma intelegi, sau pricepi. Super, esti frii lanciar, unde mergi ca racheta?

Patrunjel (2 comentarii)  •  12 august 2020, 9:06

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dudu (2 comentarii)  •  12 august 2020, 9:21

Fac misto cat pot de toti astia ziaristii lui peste, cu exceptia lui Traian Ungureanu, care este un mester mare, povestile sale sunt COLOSALE, de asemenea Geambasu, alt stil, dar integru si coerent, uneori Buzarin; in rest ma picur pe voi cu Dunarea albastra, sunteti de hazul comediei, adica de ilaritate. Am folosit punctul si virgula, nu te-am injurat de mama!

Patrunjel (3 comentarii)  •  12 august 2020, 9:27

Du-te si te ascunde, baiete, esti varza murata! Ti-am dat sah-mat din tltlu. Este posibil ca nu citesti ce scrii? DA! Am spus anterior ca esti friilansat spre no where.

Barbu (1 comentarii)  •  12 august 2020, 9:58

Tovarase Patrunjel, esti malitios, poate sa fie titlul "Ne intelegem voi" si daca nu nu fi corect, facem pace sub maslini. Cand il luam la per baca pe friilancia, ziceati ca sunt sever. Freelancia esti cand iti pasa ce scrii, curat-murdar, coane!

Stefan (2 comentarii)  •  12 august 2020, 10:07

Cum sa-ti incepi articolul cu un pleonasm? Ce credibilitate poate avea acel articol?

Fraciun Andrei (3 comentarii)  •  12 august 2020, 10:41

Ai prenume de patron al Romaniei care a propovaduit (teoretic) in zona mea, nume de sarbatoare nationala, iar tu esti un plagiat, demn de Nila Samadau. Ti-am spus ca semeni cu seful garii din Lehliu.

Dudu (1 comentarii)  •  12 august 2020, 12:03

In Dobrogea sunt 23 de etnii, nationalitati, rareori la scoala nu aveai colegi tatari turci sau aromani, nici nu aveam probleme. Eram toti romani, nici macar o clipa nu am discutat despre alte etnii sau religii. Am avut iubite turcoaice, nimeni nu se uita urat la ele, in Constanta este ceva normal.

Ilie Sarailie (2 comentarii)  •  12 august 2020, 12:29

Dobrogea este de cateva secole un teritoriu armonios intre romani, turci, tatari, aromani sau alte religii (etnii), nici macar nu pomeneai ce neam este, ajungea sa te intalnesti cu Tanta, ori Gabi. Din fericire, astazi este la fel, nu avem probleme eice, traim in pace cu toti, indiferent de etnie, important ca se cred romani, se simt acasa in Romania. Veniti in Dobrogea, mai ales in Constanta si veti vedea ca nu exagerez deloc, niciodata nu am avut probleme etnice.

Hai Faru! (1 comentarii)  •  12 august 2020, 12:38

Jucatori precum Caramalau, Camui sau Drogeanu nu aveau nationalitate, erau doar ai Farului. Toata lumea striga HAI FARU’, atat si nimic mai mult. Singurul stadion din tara, cu exceptia lui “23 august” care avea nocturna, construit in piatra. Daca aprindeau toate reflectoarele era insomnie in trei cartiere. Cine a fost la Constanta, stie ce spun, stadion absolut unic. Avem si vechiul IMUM din Medgidia, construit in vremea unui primar *** de fotbal, 40 000 locuri pentru echipa din Divizia C din acea vreme.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Hai Faru! (2 comentarii)  •  12 august 2020, 14:18

Constantenii abia asteapta sa strige HAI FARU! HEI, HEI, HAI FARU'! Hai Faru'!

Buzu (2 comentarii)  •  12 august 2020, 14:36

Vrajeala asta cu Clujul natiune aleasa a inceput prin 1992, odata cu Caritasul-vrajeala al lui Stoica, atunci au inceput sa vina la noi in Constanta, Toyota Corolla cu numar de Cluj, cum nu vazusem in zece ani inainte. Atunci a inceput divizarea Transilvaniei, atunci simbolica, acum lucreaza la temelie. Sunt nascut si crescut pe litoral, niciodata nu am vazut atat de multe masini super din Cluj. Nici macar constantenii nu aveau atat de multe.

Gicuna (2 comentarii)  •  12 august 2020, 15:05

I-am intrebat pe clujeni; Bai frate, ce-i cu voi? Aveti masini super, ce se intampla? N-am vazut vazut in viata mea atata masini super cu numar de Cluj. Pai este Caritas, domnule, imbogateste Clujul, magazinele de tv sunt goale, am luat tat.” Aveau din Cluj masini super lux, mai multe decat din Bucuresti si Constanta, impreuna, cand a venit fluxul asta “clujean”, am inteles de unde.

Fraciun Andrei (3 comentarii)  •  12 august 2020, 15:32

Ie naspa guvide, te demasc, oricum iti vezi de pastilele tale. Si nu voi ca sa ma laud, nici nu voi sa inspaimant, in campia panonica nu va vor. Naspa, esti agramat cu diploma.

Stefan (2 comentarii)  •  12 august 2020, 15:51

Mai baiete, vorba aia daca taci din gura lumea poate crede ca esti prost, deschide gura si nu mai este nici o indoiala... draga, din 1970 pina in 1979 se numesc :"anii 70'", Ceea ce probabil ca vrei tu sa spui, este ca aceasi perioada se cheama DECENIUL 8.... ok ? ANII 70 = Decada 8... Simplu.. Esti super, voi multiplica acest mesaj, sa fii laudat oriunde.

Andrei Craciun (1 comentarii)  •  12 august 2020, 17:53

Ne intelegem voi si dupa ce faceti? O udupa? Udupa era in sensul maorilor usa, daca nu ma inseala carnatii de trandafir lasati pe sfoara de Panait Istrati, cica a lasat acolo cele mai multe vitamine. Apropo, cu exceptia lui Mircea Eliade, care nici macar nu este considerat la nivel international roman, deoarece a plecat de tanar ferice in State Grigore, al doilea cel mai tradus scriitor roman in lume a fost Panait Istrati. Au dorit membrii Academiei framceze sa-i viziteze casa, atunci nea glont din decembrie opsnoua i-a inghebat o bojdeuca. "Baiete, sa-mi vii intr-o partaitura de cal", spunea musteriilor, de asemenea patronul ii spunea: "Daca iti vine sa te picuri(el spunea termenul vu;gar, starnge robinetul! Farmecul periferiei Brailitei din care provinea, cam ca Glorinel... Gicule, am serioaswe dubii ca ai citit macar zece carti la viata ta, in afara de mersul trenurilor, ori semnalizarile rutiere. Lasa ca ne intelegem noi! Ie sigur!

Andrei Perciun (1 comentarii)  •  12 august 2020, 18:05

Si daca nu va intelegeti voi, noi ne intelegem? Apropo, cu o “romaneasca” trebuia scris intre ghilimele, fiind o figura de stil pe care voiai s-o subliniezi. Friilansat inseamna sa-ti pese de coaja de ou pe care o ieviti din calcat, adica cu ferul incalzit care serveste la pastratul dungai. De fapt, cred ca este a lu dunga, find ceva personal. Coane, esti friilansat, succese sa ai!

Declinare (3 comentarii)  •  12 august 2020, 18:06

Ne intelegem voi, sunt sigur!

Stefan (2 comentarii)  •  12 august 2020, 18:15

S-a isprăvit așa cum știam de la început, cu o “românească”, s-a mai făcut o învârtită, s-a mai făcut o combinație, s-a mai abolit un regulament, s-a mai întors o dată masa ca la alba-neagra și retrogradatele n-au mai retrogradat. Era o singura fraza, iti continuai ideea, litera majuscula este injustificata. Este obositoare repetitia lui “s-a”, n-ai demonstrat ceva cu “dansa”, “ispravit” este un termen arhaic, de evitat, pe cat posibil. S-a inspravit prostia ta, ce urmeaza? Nu sunt sigur ca s-a ispravit, io cred ca sunt sigur ca revii cu mai mare ambitie, adica determinat de scopul propus.

Decenu (4 comentarii)  •  12 august 2020, 18:16

@ Hai Faru! Stadionul din Constanța a fost cam al treilea u nocturna, după Republicii (demolat) și 23 August! Totuși, acum arata jalnic și este de neacceptat ca un oraș mare și cu o situație economica înfloritoare (turism, comerț, industrie navala) sa nu aibă o aibă o arena comparabila cu cele din Ploiești, Arad, Cluj-Napoca, ca să nu vorbim despre cel mai frumos din tara - Ion Oblemenco! Acum se vorbește de 2 deodată, dar mai durează pana devin realitate!

Gicu (2 comentarii)  •  12 august 2020, 18:30

Detest aceste oribile extrapolari, gen Maria Tanase a fost "Edith Piaf in versiune damboviteana", superbul si unicul Dinica a fost revoltat de comparatia cu Robert De Niro: "Ce treaba am cu De Niro? EU am jucat mereu in Romania!" Sa mai spunem ca Dinica era mai in varsta decat De Niro, avea actoria in glanda. Il ador pe Dinica, nu ma sfiesc sa recunosc, ii reproduc frazele ori de cate ori am ocazia. A fost un colos, la fel Tanase, alt geniu al cinematografiei romanesti.

Maxentiu (14 comentarii)  •  13 august 2020, 0:07

Eșecul sistemului educațional din România nu e nicăieri mai evident ca în comentariile inapților care comentează pe-aici încercînd să facă analiză pe text și crezînd că „ne înțelegem noi” e pleonasm.

Decenu (4 comentarii)  •  13 august 2020, 13:51

@ Maxentiu Greșiți, sistemul educational de la noi nu-i mai slab decât cel din alte tari, altele decât Finlanda, Suedia, Japonia, Coreea de Sud sau China! Altele sunt reperele, nu "analizele pe text ale celor ce postează aici. Dacă dvs. nu cunoașteți prea bine sistemul educational de la noi, nu același lucru se poate spune despre actualul președinte, care are obsesia analfabetismul funcțional!

Comentează