Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Metoda reducerii la absurd

Ne obișnuiserăm cu ideea că titlul de campioană a României nu era stabilit înainte de a se merge cu jalba-n proțap pe la Lausanne. Tempi passati, acum titlul se joacă la ruleta capriciilor înțeleptului de la ʺPalatʺ

Permalink to Metoda reducerii la absurd
vineri, 3 iulie 2020, 9:04

Prin absurd, Craiova, după victoria de la Cluj, ar putea avea șansa ei să termine prima. Absurdul ar fi fost ca pipereanul să nu răspundă unei măgării de acum trei ani cu una nouă.

Tinerii și natura noastră

Craiova s-a jucat de-a promovatul tinerilor ca să nu câștige FCSB titlul, acum FCSB se va juca de-a promovatul tinerilor ca să nu câștige Craiova titlul. Ce poate fi mai românesc de atât? Ne învârtim în cerc, în timp ceea ce ar trebui să se întâmple de fapt nu se întâmplă decât românește, adică la mișto: promovarea tinerilor.

Și în această luptă crâncenă pentru cine va lua o bătăie răsunătoare la primul meci adevărat din Europa nici nu mai băgăm de seamă cine joacă, la zi, fotbalul cel mai aproape de natura, de firea noastră. Răspunsul se află pe la Giurgiu.

Jocul și joaca renegaților

Astra e o echipă mai degrabă de amatori decât de profesioniști, încropită din toți renegații, din cei cu probleme cu paharul, cu cântarul, cu jocurile video, cu disciplina, cu chingile rigorii. Copii răsfățați lăsați să meargă pe teren și să alerge doar când au ei chef. E o libertate fără granițe pe la Giurgiu, e ceva în jocul ăsta de pirați lăsați de capul lor care l-a adus în stare până și pe longilinul Alibec să marcheze cu capul.

Astra este cea mai interesantă echipă din campionatul nostru, la zi. Interesant nu este însă un adjectiv care să mai fie băgat în seamă. La modă este, de ani de zile, fabulosul.

Paradoxalii

Ceea ce nu înseamnă că povestea lor nu merită să fie consemnată: fotbaliștii paradoxali, când delăsători, când strălucitori, care ar fi putut fi mari, dar n-au fost, ei arată totuși, din când în când, partea luminoasă a fotbalului lor.

E păcat că, prinși cu retrogradabilele Dinamo, Chindia, Iași, Sibiu, cu ratata FCSB (cel mai mare potențial irosit, de la mare distanță), care se bate cu șanse mari pentru locul 4, nu ne mai uităm înspre Giurgiu.

Reverență și pentru ceilalți

Cealaltă echipă entuziasmantă a fotbalului românesc la zi este FC Botoșani. Botoșaniul generează, firește, tot un entuziasm de factură românească, totuși entuziasm. Ar fi putut fi, numai să vrea, ceva mai mult de o pepinieră. Echipe incomplete, care nu duc până la capăt treaba, dar lasă totuși amintiri. Și mai e și Gaz Metan, o formație așezată, echilibrată, trăsături care derutează. Nici nu știi de unde să iei Gazul.

Să reducem încă o dată la absurd dragostea noastră pentru fotbal și să ne amăgim că, din anul pangolinului, nu vom uita tocmai aceste echipe care nu vor câștiga nimic, dar despre care nici nu se poate spune că au fost mediocre, ceea ce este în sine o poveste.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

Strul (5 comentarii)  •  3 iulie 2020, 12:13

De legea talionului ați auzit , maestre ? Adică ne ce nu am eu voie să răspund cu aceiași măsură Craiovei ? Că nu vrei tu , dai tu indicații prețioase . Mai pardon ! Și încă ceva : la mișto nu e românește .

motanul incaltat (84 comentarii)  •  3 iulie 2020, 16:23

Sunt nascut in Craiova---dar Craiova e o echipa vasala FRF si a magariilor din aceasta tara.... Ca a bagat juniorii ca sa piarda intentionat cu Viitorul nu cred ca a fost vina ei ci asa i-au fost trasate regulile de sus. Si Craiova doar s-a conformat ca avea multe bube in cap si nu avea tupeu sa fie impotriva curentului. Care curent spunea ca Viitorul trebuie sa cistige campionatul. Becali stia asta iar acum face declaratii nu impotriva Craiovei ci doar pt ca curentul de anul asta nu era facut pt Craiova...Daca crede cineva ca fotbalul se cistiga pe terenul ala verde lung de 100 metri e cel putin naiv.

Umilă părere (11 comentarii)  •  3 iulie 2020, 17:01

Titlul național s-a decis o singură dată în urma deciziei tribunalului sportiv internațional, nu văd sensul acestei extremizări. Serie A, pentru că iți place expresia “tempi passati” oferă nenumarate cazuri în care Torino, Roma sau Inter au pierdut meciuri pentru a dăuna clasamentul final al rivalelor citadine, nici de această dată nu văd exclusivitatea unei eventuale infrângeri a FCSB-ului, cu repercursiuni negative asupra Craiovei. Sistemul play-off oferă șansa de-a recupera punctele risipite în sezonul regular, dacă oltenii vor pierde acest campionat, va fi din vina lor, nu pentru machiavelice decizii luate în Pipera. Fotbaliștii paradoxali sunt de fapt neprofesioniștii care au refuzat regulile sportului de performanță, de aceea sunt atât de oscilanți de la un meci la altul. Nu te-am ironizat de această dată, deși mi se pare un editorial împânat cu expresii nepotrivite. Sper să fii mai inspirat la urmatorul articol, baftă!

Free Drive Ro (1 comentarii)  •  4 iulie 2020, 4:55

Cu cine baga fcsb-ul juniorii, cu craiova? S-ar putea sa nu-i bage cu nimeni ca au nevoie de pct sa prinda el, cupa inca nu-i sigura

Comentează