Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Căderea nimicului poleit cu gargară

Portret al președintelui de federație. Tânăr, ambițios și vasal al limbii de lemn și al pizmei

Permalink to Căderea nimicului poleit cu gargară
duminică, 8 decembrie 2019, 8:12

Toate căderile omenești au câteva puncte în comun. Oamenii religioși le spun păcate capitale, dar nici măcar nu trebuie să fii credincios (chiar deloc) ca să înțelegi mecanismele răului și de ce anume ele sunt cauzele prăbușirilor. Și cele mai mari între acestea sunt mândria, pizma și lăcomia de arginți.

Trufia

Să luăm ca scurt studiu de caz administrația (vorba vine) de la Casa Fotbalului. Tânărul conducător din acte este un monument de mândrie lustruită de propria limbă de lemn, precum și de limba de lemn catifelată a departamentelor de specialitate. Superba sa trufie nu este justificată de nimic însemnat. Un concurs nefast de împrejurări politice l-a adus vremelnic la conducerea fotbalului românesc. Buna exploatare a punctelor slabe ale alegătorilor de dregători în fotbalul românesc l-a perpetuat.

Pizma și mânia

Dar dincolo de abilitatea de a-și momi alegătorii, mândrul conducător este vădit un banal supus al pizmei. Îi pizmuiește la vedere pe toți cei care au făcut ceva mai mult în fotbal, iar aici lista e lungă, căci mândrul conducător n-a reușit deocamdată să dovedească decât o avariție impresionantă și fuga lașă de responsabilitate. Om prin excelență de culise, incapabil să expună o idee fără un ocol prin balta cu clișee ale unei continue propagande a sinelui, trufașul de la Casa Fotbalului mai posedă și o jalnică mânie.

Incapacitatea cronică de a se face dacă nu iubit, măcar respectat, pe vreun stadion de fotbal plin cu cetățeni autonomi îl aduce în situația rizibilă de a ocoli permanent poza cu legendele adevărate ale fotbalului nostru.

Incompetența fudulă

În limbajul dintotdeauna al peluzelor, ne aflăm în fața papagalului cu papagal, repetând la nesfârșit aceleași plăci goale de conținut, căutând să se gudure pe lângă cei cu funcție și gata să îi izoleze la nesfârșit pe cei care l-ar putea umbri.

Rușinoasa absență a lui Hagi sau Lucescu de la tragerea la sorți a grupelor Euro 2020, ascunsă caraghios în spatele birocrației, ne dă adevăratul diagnostic pentru această administrație incompetentă, dar fudulă, îmbătată de iluzia puterii eterne.

Burleanu, un specimen al istoriei vrăjelii la români

Priviți mai departe la epopeea căderii care va urma. Un ego astfel gonflat artificial nu poate să lase în urmă decât șuieratul trist al vidului. O să fie o cădere pe cinste. Păcat că nu e o afacere personală.
Va fi, totodată, o cădere care va marca și sfârșitul unei epoci noi în istoria vrăjelii la români. Multe asemenea „administrații” de tip nou au mai năpădit țara. Să o numim generic: căderea nimicului poleit cu gargară. Va tot urma.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Cris (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 9:44

Acrii strugurii craciune ? Lasă că nici cu voi nu-mi e rușine. Sunteți o presă de două parale care atârnă pe la palate și scrieți articole cu titluri de doi bani ,ca să nu mai vorbesc de conținut . Sunteți parte din acest nimic poleit cu gargară și voi presa . Acrii strugurii Crăciune ?

Singur (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 9:47

Chiar se astepta cineva la altceva, de la un individ care, de buna voie si nesilit de nimeni, s-a oferit argat la curtea lui Basescu? Pai, Basescu l-ar fi acceptat daca n-ar fi fost asa cum il descrii?!? Vorba e ca alegerea lui la FRF spune multe despre CEILALTI LUCRATORI DIN DOMENIU, care l-au ales.

doilaunu (2 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 10:13

??? ??? ?

?????? (14 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 11:00

@Probabil faptul că tată lui Burleanu a jucat fotbal i-ar fi putut convinge pe cei care l-au ales că și Răzvan Burleanu s-ar putea pricepe la administrarea fotbalului, ? Ce opinii aveți, ?

?????? (14 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 11:14

Remarcați și faptul că Răzavan Burleanu și-a luat și mulți consilieru de la GSP, deci gloria succeselor ar trebui împărțităși cu GSP , deci și cu aceia care i-au format profesional pe consilierii lu Răzvan Bureanu la GSP, ?

Ali Bec (4 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 12:52

Nu zic ca nu-i cum zici, Moș Craciune. Și dacă înlocuiești fotbalul cu jurnalismul și pe Burlă cu Ioanitoaia îți mai iese un articol la fel de valabil.

Urod (10 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 17:46

Da , este perfecta descrierea...unul din cei mai enervanți oameni pe care i-am putut vedea...căderea va urma într-un mod foarte logic, pentru că tot ce este fals , rămâne fals și nu poate să aibe alt deznodământ. Dar din păcate va suferi fotbalul și nu el personal. El își va face traista plină , că pentru asta a fost pus acolo.

Marcello (1 comentarii)  •  8 decembrie 2019, 20:56

*** ***, *** gesepiste !!!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (14 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 0:06

Considerați că Mitică Dragomir , "oracolul de Bălcești" cum i s-a mai zis și de către mass-media cu specific sportiv, care zicea în emisiunile lui Ioanițoaia, când era invitat, și că ,,obrazul subțire cu cheltuială se ține", deci, considerați că Mitică Dragomir ar trebui să contribuie și la finanțarea deficitului bugetar, datorat și cheltuielilor angajate de guvernări și pentru asigurarea condițiilor de desfășurarea a meciurilor de la Euro 2020, de la București, negociate în mandatele lui Mircea Sandu, Ionuț Lupescu și Dumitru Dragomir, ? Remarcați și faptul că LPF era organizatoarea de competiției de fotbal, FRF și UEFA stabilind doar regulile de desfășurare a competițiior de fotbal, ?

?????? (14 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 0:13

Deci remarcațiși faptul că FRF, care este implicată în organizarea meciurilor de la Euro 2020, promovează jucători de fotbal de la LPF, care organizează competiți de fotbal națională și jucătorii de fotbal afiliați la UEFA din țările europene, ?

nealiniatul (1 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 5:42

Caracterizare reusita a nonvalorii Burleanu. Daca un asemenea *** a cistigat alegerile de doua ori, foarte probabil ca e o problema la cei care voteaza. Asteptam din partea GSP o campanie impotriva alora daca aveti tupeu, respectiv Asociatiile judetene si alte organizatii mincatoare de bani publici. Aveti curajul domnilor ziaristi GSP?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pierre tzutzea (4 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 8:10

am avut de taote si de toti ...haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa la conducerea tarii. cel putin ultimii doi regi au fost ridicoli. au urmat comunisti fosti cu ceva birturi altii cizmari au urmat intelectuali de moscova fosti turnatori si sinecuristi apoi marinari, geologi , primari ba chiar si de alte origini. si nimic. ceausescu a fost in anii de dupa ce adevarata intelectualitate interbelic a fost omorita un conducator foarte bun pina in 70. apoi si degringodlada mondiala cu tot felul de penurii a distrus tarile in curs de dezvolatare avind credite cu dobinzi uriase. basescu ramine cel mai bun de dupa ceausescu iar acum romanica este vinduta de ani si ani la metru celor de afara. geologul a cedat basarabia pentru totdeauna ca sa aiba timp cu tigarile si cu altele prin fiul sau casatorit intr-un timp cu o columbiana. azi asistem la un somn permanent al presedintelui planta o harababura fara margini datorii imense si acceptam o masa de 200 de dolari ca sa dam tot lui trump vreo 4miliarde de cotzofeni pentru nato. ce ma surprinde la toti jurnalistii de azi dau capete in gura dupa cum bate vintul. se poarta asa hop si eu. altii vor trece la rastigniri altii la apara diversi lideri. tupeul este mare. hagi o da ca ala suparat pe sat pe cind 30 de ani a stt capra pentru sandu si dragomir . este si comic dar si produce sila cind vezi cum exista *** cu scolile datede comunisti pe puncte. dragomir? locul lui este in puscarie alaturi de cei mai multi din fotbal. se spala bani si acum. si totusi tot acesti jurnalisti ar spune ca nu este domeniul lor sa vorbeasca de mircea vulcanescu de steinhartdt de gafencu de paulescu , vasile voiculescu , staniloae care zac la 3 m sub pamint si au murit pentru tara au fost batuti fara sa se supere pe tara asa cum face dan petrescu o sticla goala care se bazeaza dupa cum bate vintul neavind staif si o stiinta anume de fotbal. prea mult ucraina sau rusia si acolo va si muri pentru ca atit poate. banul este ochiul dracului si azi morala, etica, patriotismul sint hirtii de aruncat la cos sau mai ruu folosite in toaletele publice. si imi aduc aminte de boloni. educatia o primim de la altii asa a fost si cu carol I cu ferdinand pentru ca au facut ceva ce dainuie. dar becali nu se roaga la Dumnezeu daca Halep era romanca , hagi pleaca de la nationala care de fapt nu l-a chemat niciodata iar petrescu joaca pentru cluj ca si cum clujul este din alta tara si nu pentru romania. petrica tzutzea lua batai si era mindru sa faca puscarie pentru poporul roman si pentru Romania. da dar astia au fost prosti pentru ca nu au locuit in primaverii asa ca domunul cornel dinu si romanita iovan ci la rahova, aiud si pitesti... locuri nobile pentru niste idealisti care uitau ca romanii au tradarea in singe. asa ca oricit de mult v-ati lega de burleanu si o spun fara sa am vreun interes pentru ca nu am cetatenie romana retrasa de ceausescu in anii sumarului impuscat are stiinta de carte. analfabetismul din sportul romanesc mai peste tot scoate in evidenta prostia cu pedigree . burleanu a cistigat nu ca a fost cel mai bun ci epntru ca erau competitorii prea prosti si smecheri. se bateau serviciile intre ele . asa a si fost. asa ca puneti mina pe carte ca sa il invingeti pe burleanu. multi nici nu stiu ce inseamna management pentru ca auzindu-l pe hagi cum vorbeste te intrebi daca omul vine de la club sau de la marcutza.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

room de giulesti (2 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 9:31

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zdrang (1 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 12:43

Tu nu esti jurnalist, esti o suma de idei preconcepute care revarsa laturi la comanda.

Maxentiu (14 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 13:35

Am simțit un damf. Întîi, am dat vina pe vecinii de la 3 și al lor butoi cu varză. Apoi am înțeles că era de la ipocrizia care emană din acest articol. Andrei Crăciun, cînd mai simți că te bîntuie astfel de pusee de lup moralist, adu-ți aminte că "oamenii religioși" mai au o vorbă, ceva cu "bîrna din ochiul tău”.

ILIE (1 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 18:49

Diferenta de la cer la pamint, intre B,,,ULEANU, si SANDU MIRCEA ,, .. Hai MIRCICA , inapooi, si dune la EU....ROI...

Lulu (6 comentarii)  •  9 decembrie 2019, 22:01

#cris! Maaaah nilaaaa, mah baietas, esti de'o prostie rara maaah! Sau cumva vreun postac anost? Oricare varianta ar fi, esti vai de tine maah!!!

motanul incaltat (84 comentarii)  •  10 decembrie 2019, 1:26

Si o sa vina Lupescu si nimic nu se va schimba....Sau Popescu. Cu ce v-a convins pe voi Gica Popescu ca e un bun manager????? A studiat 2 ani la TCM-Facultatea de Mecanica pt cine nu stie- in Craiova- adica urma sa devina inginer nu economist apoi a plecat sa faca cariera ca fotbalist. A dat apoi faliment in industria imobiliara din Spania de bine ce se pricepea... Apoi a dat-o in balarii si cu investitiile prin Bucuresti. Omul a fost un monument pt noi in fotbal dar o adevarata catastrofa in afaceri.... Nici macar nu miroase unde e pericol si a facut si puscarie din cauza asta.Cu Academia -de fapt prima in Romania- s-a ales cam ce s-a ales si cu trenul ala suspendat ce lega Otopeni de stadion sau Gara de Nord pina la CE. Adica praful. Are deci un CV impresionant ca sa conduca FRF. Eu stii ce as fi facut cu zecile de milioane de euro cistigate de e???Nimic, absolut nimic. Ca daca continua tot asa ajunge pe ajutoare sociale.....

vasco (76 comentarii)  •  10 decembrie 2019, 7:43

Trist articol,care arta ca aveti tema de casa de a-l terfeli continuu pe Burleanu.Acuma apelati la chestii religioase,cu pacatele eterne ,VALABILE PENTRU ORICE OM. Indarjirea voastra da de gandit.Nu-l cunosc pe Burleanu,dar cred ca in curand o sa=l simpatizez,din cauza voastra.Plangeti dupa sandu si dragomir,cei care de fapt au adus fotbalul aici,in cardasie cu fratii becali,si invataceii lor,popescu,hagi,chivu,profitori de pe urma matrapazlacurilor lor.De-aia nu-i bun Burleanu,nu?Pentru ca a taiat dezmatul financiar.Dar tie "iti pasa ce scrii"nu-i asa?Pentru binele fotbalului romanesc.:)))))

stormseeker (4 comentarii)  •  10 decembrie 2019, 8:50

....Si caderea GSP ului cu toata poleiala lui falsa . A pardon... s-ar putea sa mai creasca putin tirajul luna asta ca este dezlegare la peste si e nevoie de material de impachetat. Pe de alta parte desi Burleanu e un personaj antipatic, faptul ca o ciurda de gazetarasi de doi bani il ataca la comanda ma face sa-l privesc in alta lumina. Pute tare gesepeaua.

Comentează