Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Căderea „câinilor” și alte întâmplări previzibile

După mai multe încercări eșuate, Dinamo a ajuns în sfârșit să aibă un obiectiv pe măsura forțelor sale: evitarea retrogradării

Permalink to Căderea „câinilor” și alte întâmplări previzibile
joi, 11 octombrie 2018, 9:20

Cetățenii care s-au strecurat fraudulos în tricoul lui Dinamo pretinzând că sunt fotbaliști profesioniști tocmai au reușit să o facă mare și pe FC Botoșani. Ce urmează? Trebuie să consultăm țintarul. Următoarea adversară a lui Dinamo poate deja să pună șampania la rece.

Nici țurcă, nici popice
Echipa bucureșteană (deși e mult spus) joacă ridicol, ceva între țurcă și popice. Cel mai prost start din istorie – demonstrează statisticile. Bravo, statistici. Se vedea și cu ochiul liber: moștenirea lui Bratu, continuată strălucit de Niculescu, e o formație încropită din indivizi cu vocație de bugetari. Te uiți la apărarea lui Dinamo și îi vezi aievea bugetărind între zilele de salariu, practicând cu voluptate jocul solitaire, prea leneși să se ridice în capul oaselor, prinzând culoare în obraji doar la avans și lichidare. Cum a ajuns Dinamo aici?

Regretând fertilul comersant de butelii
Să începem cu geniul managerial al fratelui Negoiță. Antreprenorul încredințat că știe cum să facă din rahat bici a luat de la reduceri și a vândut tot ce arăta a fotbalist. Așa se face că astăzi, în afară de peluză, Dinamo nu mai are decât trecut. A ajuns atât de jos încât e regretat până și fertilul comersant de butelii Cristi Borcea, infractorul recent eliberat din închisoare, care mânărea odinioară tocmai bugetul lui Dinamo. Ne uităm un pic în jur și vedem că la ce anvergură a viziunii economice are fratele Negoiță ar putea ocupa, la o adică, și fotoliul ministerial de la Economie în care se odihnește astăzi marele Dănuț Andrușcă. Să nu ne abatem, însă! Și să ne îndreptăm acum atenția către echipa națională de fotbal care are o nouă încleștare cu un adversar de talia noastră: Lituania.

Întoarcerea fundașului trentagenar
Echipa națională este strunită astăzi de Cosmin Contra, ultimul care a creat aparența că Dinamo, totuși, ar mai exista. Rezultatele la reprezentativă i-au fost foarte românești, nici așa, nici altminteri. Ce speranțe poți să vehiculezi?

O vestă bună însă pentru bună-dispoziția băieților noștri este întoarcerea lui Gabi Tamaș, fundașul trentagenar fiind, orice s-ar spune, un element euforic. Să le dorim succes alor noștri, în ciuda faptului că Burleanu de la Federație, alt far al managementului în sport, era de părere că Liga Națiunilor e o competiție mai aproape de meciurile amicale, carevasăzică un moft. Și dacă nici la mofturi nu ne mai pricepem, ce o să se aleagă de noi?

Fie, deci, ca Gabi Tamaș să închine la sfârșitul victoriei din Lituania un țoi de țuică și viața să meargă, cum știe orice fotbalist, neabătut mai departe.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

Valentin (2 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 10:52

Daca ramane Niculescu antrenor mult timp la Dinamo tare ma tem ca ne paste a lupta groaznica pentru evitarea retrogradarii ! Voluntari a scapat de el la timp si s-a salvat pe ultima suta de metrii ! Trebuie adus Rednic, si asta repede , e singurul in masura sa scoata Dinamo din gaura neagra in care se afla !

axel (3 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 12:39

Din trimiterea de pe prima pagina gsp.ro aflam cine o distruge de fapt pe Dinamo. Noi credeam ca e negoita, de fapt e Andrei Craciun.

gicab (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 12:47

Cum adică e mult spus echipa bucureșteană?!!! Echipa din grupul social nr 1 popesti Leordeni e bucureșteană?

Scorilo (5 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:02

@axel: Exact. Judecând după titluri, gsp-ul e demn de știrile de la ora 17. " L-a distrus, devastator, i-a dat cu terenul în cap, l-a umilit, incredibil ce-a putut să zică, a măturat pe jos cu el" etc. În același timp, geme de ipocrizie, cu ajutorul cenzurii. Dacă tu reproduci titlul, te umpli de steluțe. Ridicol! Cât despre articolul de față, e o radiografie perfectă.

Poison (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:08

Excelenta prima jumatate a articolului, complet deviat și fără sens trecerea la discuția despre echipa nationala și Tamas. Așa e, Dinamo a ajuns o adunatura de netalentati, atat pe teren, dar mai ales la nivel de conducere.

Toni (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:29

Dinamo nu are nici un obiectiv, poate Andrei Craciun si gsp acopera infrangerea de la Chiajna. lumea il critica pe negoita dar Gigi baga milioane de ani de zile iar de cand nu mai poate aranja meciuri prin cumpararea capitanilor adversi nu mai castiga campionatul. dinamo are echipa de play-off. Se va redresa prin castigarea catorva meciuri, este la trei puncte de locul 7. dar Andrei scrie pentru Gigi sa se simta bine. de cand o stim gsp este anti- Dinamo, nimic nou de la niste asa zisi ziaristi platiti sau sponsorizati de FCSB. orice transfer, orice om se raporteaza la Dinamo, oare de ce acest nume este un nume de referinta ? te-ai intrebat vreodata Dle Andrei C ?

Costel (3 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:33

Eu nu-l inteleg pe Niculescu. L-a refuzat pe Coy acum 1-2 ani, vine acum in plin dezastru in derulare. This is bad career management, parerea mea. Ma gandeam ieri ca astia nu au fost in stare sa-l tina fundas dreapta pe Romera ala, chit ca era slabut, dar nu catastrofa ca Corbu si Popovici. Katsikas n-are nici o treaba cu sportul asta, daca il dai afara se lasa de fotbal ca nu mai are cine sa-l ia. Gomelt e o leguma la mijlocul terenului, cred ca si Serban ar fi mai util ca el acolo. Hanca. mosionroata Radeam singur cind ziceau de zor comentatorii ca Hanca incepe sa isi revina, era ca unul d-ala in coma caruia i se mai zbate o pleoapa din cand in cand. In atac suntem de circ, atacam cu 2-3 pe la 30-40m, ducem mingea in laterala si centram, dar nu sunt mai multi de 1-2 prin careu. E greu sa joci fotbal cind n-ai bagat un leu in echipa de 7-8 ani de zile si ai tras de niste mate moarte. La fel de greu e si cu alde David, Trandafir, Raj etc care *** buhu pe la club, *** *** de echipa si de club. Cine sa aduca jucatori, baiatul ala de se uita pe youtube dupa jucatori, probabil in pauzele de "meciuri" porno? Si mai presus, avem ai mai jenanti suporteri care si-au vandut clubul si traiesc din banii care asigura lent, dar sigur, moartea clubului. Sau daca nu l-au vandut direct, il vand indirect, tolerindu-i pe hotii aia din primele rinduri din peluze si tac complice, fie ca sa ramana si ei "printre baieti", fie ca sa se capatuiasca si ei intr-o buna zi. N-o sa mai prindeti ziua aia, bai prostilor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costel (3 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:34

Mulțumim pt.articol .Esti unul dintre noi !!!

Scorpio (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:42

Daca te-ai fi uitat la meciuri nu ai fi scris ironia asta buna doar de divertisment. Dinamo nu a inceput rau campionatul, dimpotriva. Joc consistent, mijloc de calitate cu Nistor si Mahlangu in mare forma. Gafele lui Penedo si nesiguranta din aparare au tras echipa inapoi pana s-a intrat in pasa asta neagra care ii afecteaza psihic. Nu trebuia schimbat Bratu, s-a dovedit ca e un bun motivator, ca simte atacantii in vana, spre deosebire de Niculescu care face experimente cu Sorescu in spatele Subotic :))) Am sperat ca victoria chinuita cu Viitorul sa fie norocul de care avea nevoie echipa asta, din pacate nu a fost asa. Exista valoare pentru Liga I, isi vor reveni si ca joc si ca rezultate, chiar daca va fi prea tarziu pentru play-off. Sper sa vina Prunea si sa nu mai vedem jucatori ca Subotic, Pesic, Popovici sau Delorge la Dinamo.

Zamby (2 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 13:50

„Decat” BRAVO! :)

Urod (10 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 14:41

Niculescu nu v-a realiza mare lucru... Singurul care poate redresa situația este Mircea Rednic... Daca pentru 2000 de euro a fost neintelegerea dintre Negoiță si Rednic, l-as intreba cati bani a pierdut de cand a plecat Rednic?!!!

Lari (3 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 15:43

Mă leg de prima parte a articolului dumneavoastră:Antreprenorul încredințat că știe cum să facă din *** *** a luat de la reduceri și a vândut tot ce arăta a fotbalist. Așa se face că astăzi, în afară de peluză, Dinamo nu mai are decât trecut. A ajuns atât de jos încât e regretat până și fertilul comersant de butelii Cristi Borcea, infractorul recent eliberat din închisoare, care mânărea odinioară tocmai bugetul lui Dinamo” Nu am nimic de spus, doar un mare semn de întrebare ? Ce doriți, trimiterea clubului alături de Rapid și CSA, sau salvgardarea lui? Citesc zilnic GSp, aveti o tentă spre a ridica în slăvi anumite persoane, anumite societăți ale lor. Ar trebui să faceți diferența între un rechin și un delfin. Toate cele bune!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Johnny (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 16:15

Who the *** îs Andrei Crăciun?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (3 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 16:41

Dincolo de ironia sanatoasa apare adevarul gol-golut. Dinamo a ajuns o epava abandonata in care Negoita mai pompeaza cat decat pentru a o mentine la linia de polutire. Oricum, deznodamantul previzibil este aproape. Nu cred ca mai exista vreo sansa de redresare, probabil ca este ultima editie de campionat in care Dinamo mai evolueaza in prima liga. Banii, putini, cati au fost s-au cheltuit haotic pe salarii si nu pe aducerea de jucatori, fara un management profesionist si schimband antrenorii, jucatorii si staff-ul dupa nestiute ratiuni bolnave. Probabil ca un faliment purificator ar fi mai indicat decat o supravietuire chinuita si rusinoasa. La nivelul la care a ajuns acest club nu mai atrage pe nimeni, poate doar o parte din activele imobiliare detinute de acesta sa mai intereseze vreun rechin imobiliar. Adio dar raman cu tine!

marius-mihai (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 17:58

Singura solutie este aducerea lui Mircea Rednic, om cu experienta si un bun meserias. Dar trebuie sa vrea si el.

sundance kid (6 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 18:16

Eu le spun la naivii astia de internauti dinamovisti de ani buni de zile ca Dinamo e tinut in viata de perfuzii . Nu au nici o sansa la play off dar ii las in continuare in pace sa " demagogeasca" . Hei rup !

Katalynn (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 18:45

@gica b - sloganul rinamo anul viitor: "Lasati-ne sa ne pregatim pentru Liga 1".

Marius (1 comentarii)  •  11 octombrie 2018, 20:13

Nu sunt dinamovist ( dimpotriva!!) dar cine e Craciun asta sa isi dea cu parerea in acest mod??

st.il. (2 comentarii)  •  12 octombrie 2018, 10:06

Nu știu de ce trebuie să ne mirăm atâta despre cum a ajuns Dinamo !?...Borcea, Badea, Becali, Negoiță...numai unu și unu, foști, actuali sau viitori chiriași ai beciurilor "domnești", milionari de mucava, găinari cu gulere moțate, cocalari de colț, barbugii autodeclarați..."Oameni de fotbal " !...Dragilor, trăim în economia de piață sau, mai bine zis, în economia...din piață !...

Urod (10 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 11:52

A sparut informatia ca Rednic a revenit la Dinamo... O revenire normală, asta arata ca Dinamo a învățat din greseli... O situație neplăcută pt Claudiu, dar și el, si Bratu , trebuie sa înțeleagă sa se dyca ka echipe mai mici si sa-si faca ,, mâna ", cum se spune... Da, sunt antrenori care reusesc din prima la echipe mari, ei insa, au nevoie de un rodaj facut la echipe mai mici si de o relatii bune cu impresari la care sa apeleze pt jucatori. Cand am vazut ce jucatori a adus Bratu, precum si justificarea lui in cazul lui Ongenda si Fabrinni, mi-am pus mainile in cap...!!!... Dinamo nu-si mai putea permite nici o experienta cu Niculescu, era clar ca se lupta la retrogradare... Adica pe bune, anul trecut macar au defilat in play out, dar anul asta chiar se luptau sa scape...

vasco (5 comentarii)  •  13 octombrie 2018, 14:58

Ca alte domenii,și fotbalul e rezultatul priceperii noastre,a romanilor de a strica ceva in loc de a-l îmbunătăți....Ultimii care ar putea fi de vină sunt jucătorii.Ei sunt de fapt produsul societății noastre,începând cu familia,apoi școala și mai apoi mediul in care se formează ca jucatori.Pentru ce li se oferă...e bine și așa,că mai exista copii care încă visează sa ajungă fotbaliști in România,unde “manageri” și “patroni” sunt dealer Negoiță,Becali,meme și alții ca ei.Nici o șansă!

Criz (4 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 1:40

De acord cu jurnalistul! Fotbalistii lui dinamo au ajuns fie un fel de bugetari (adica scoliti cat de cat, caci, deh, ocuparea posturilor functionaresti se face numai prin examen, deci trebuie ceva carte, dar lenesi sadea), fie privati (adica in genere inculti, nescoliti, calificati cat de cat la locul de munca, doar sunt anagajati la latitudinea exclusiva si ochiul “impartial” al patronilor). Adica tot un fel de romani inculti, incompetenti si ipocriti (vz cazurile politicienilor si jurnalistilor).

Valentin (2 comentarii)  •  14 octombrie 2018, 10:27

Pe data 11.10 scriam un comentariu in care ceream renuntarea la Niculescu si aducerea lui Rednic pe banca lui Dinamo ! Culmea ca pe 13.10 dimineata am avut surpriza sa vad ca ruga mi-a fost ascultata ! Cred ca acest lucru aduce in randul fanilor dinamovisti ceea ce multi dintre noi deja pierdusem , SPERANTA ! In acest sezon e tarziu dar sunt convins ca in sezonul viitor Dinamo va conta in lupta pentru titlu ! Hai Dinamo !

Comentează