Andrei Crăciun

Freelancer nu înseamnă că poți scrie tot ce îți trece prin minte. Freelancer ești când îți pasă ce scrii. Poate prea mult

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Andrei Crăciun
Cum așteptăm nemții

Pentru masochiștii care iubesc încleștările din fostul Sector Agricol Ilfov, s-a desfășurat clasicul Clinceni-Voluntari, încheiat cu tradiționalul 1-0, de data aceasta pentru Voluntari. A fost o partidă la capătul căreia comentatorii ar fi avut nevoie de consiliere psihologică.

Mașinăria de […]

...

Unde a dispărut zâmbetul?

La ora la care pleacă spre tipar aceste rânduri, Liverpool e încă pe locul 7 în Premier League, are, așadar, un sezon mizerabil. S-ar mai putea salva cucerind Champions League, dar e improbabil, fiindcă Bayern München sau Manchester City sunt, […]

...

Primăvara românilor

O primăvară europeană este o unitate de măsură valoroasă. Unde ne aflăm? Aici: avem o mână de români în elită. Restul sunt vorbe.

În Champions League stăm atât de rău încât dacă nu întoarce Juventus rezultatul de la Porto riscăm […]

...

FCSB nu e Steaua, e un talcioc

Mai e în plină desfășurare și telenovela Buziuc, dar asta până mâine se va uita

Victorie grea și chinuită, așadar, pentru echipa celor patru consoane. E o greșeală aici. De fapt, trăim mai multe confuzii. Prima: FCSB nici nu este […]

...

Epilog la cazul Colțescu

Colțescu n-a fost rasist, dar a fost cu siguranță neinspirat, se putea exprima mai elegant și n-ar mai fi ajuns să poarte deja, chiar dacă nedrept (spun uefajudecătorii), o etichetă. De ce să ajungi totuși aici?

O problemă de vocabular

[…]

...

Postapocalipsul

Mascarada a luat sfîrșit. S-a întîmplat la Belo Horizonte, cel mai frumos nume al Mundialului, singura poezie îngăduită în noaptea aceasta. Brazilia n-a putut cîștiga Cupa cu toate proptelele FIFA. Selecao s-a făcut, cum era previzibil, de rîs. Nu ai […]

miercuri, 9 iulie 2014, 12:17

Mascarada a luat sfîrșit. S-a întîmplat la Belo Horizonte, cel mai frumos nume al Mundialului, singura poezie îngăduită în noaptea aceasta. Brazilia n-a putut cîștiga Cupa cu toate proptelele FIFA. Selecao s-a făcut, cum era previzibil, de rîs. Nu ai cum să nu te faci de rîs cînd îți avortezi zîmbetul. Chiar nu mai există nici un Ronaldinho în toată Brazilia? E peste poate! Dacă e așa, să se fluiere finalul jocului de fotbal și gata! Nu. Nu se poate să nu existe. Există însă și acest Felipe Scolari, un incredibil antrenor-impostor. A demonstrat-o cu prisosință de fiecare dată cînd n-a fost dus în spate de adevăratul Ronaldo, grăsanul, cel mai bun dintre atacanții de la începutul secolului nostru.

Brazilia 2014 e o jalnică ruină. Un singur gest a mai amintit de trubadurii de odinioară: solidaritatea cu Neymar, loialitatea față de liderul căzut al grupului. Neymar e un bun jucător, dar nu știe încă a dansa, iar dacă recurgem la istoria contrafactuală atunci constatăm că nu prindea cel mai probabil nici lotul – nici în 1994, nici în 1998, nici în 2002. Mai devreme nu are sens să înaintăm.

La Belo Horizonte, Brazilia nu a fost umilită de Germania. Realitatea, insuportabilă pentru cei care au cunoscut fotbalul de altădată, e că se tot umilea singură de la începutul turneului. Se cuvine nu un minut de tăcere, ci o tăcere cumplită, cea mai adîncă tăcere din lume, care să umple tot văzduhul, de la Amazon la Anzi și de la Anzi la Alpi.

Pe de altă parte, Germania este ce a fost dintotdeauna: o forță, brutală fără excepție cînd adversarul îi îngăduie. Joacă nemții de parcă ar purta în dinți un cuțit sau o altă armă la fel de albă. În fotbal, Germania nu învinge – Germania demolează. Și, cu respect, trebuie să admitem că Miroslav Klose merită să ajungă campion mondial, căci la vîrsta lui e mai atacant decît va fi vreodată acel Fred fără Barney, emblematicul iepure leșinat din jobenul impostorului cu mustață

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Leapsa (6 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:29

Brazilia = Varza ajutata de arbitrii.
Germania a razbunat Croatia si restul de echipe care au fost furate de de o Brazilie plina de tam tam, ca este de fapt o echipa de prefacuti circari …..DANKE GERMANY!

mihnea (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:35

Du-te mai si culca-te, astfel de rezultate se intampla odata la 50 de ani. Esti un copil mucos, care a vazut rezultatul la finalul meciului si a inceput sa arate cu degetul. Poate iti amintesti cand o Romanie de 2 lei si 35 de bani a demolat Germania cu 5-1. Barbiereste-te, tunde-te, calmeaza-te… nu cumva maine sa vii cu vreo ipoteza ca Fifa a aranjat partida sa castige cineva la pariuri.

Andrei (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:37

Frumos scris 🙂

aghiuta (6 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:40

Slab articolul…

FANE (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:43

Ce usor e sa critici…ce usor!!!Cum poti sa spui asa ceva despre Scolari?Impostor?Nu ti-ar fi rusine!!!

ceoby_23 (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:45

BLESTEMELE LUI : ROMARIO , RONALDINHO , KAKA , ROBINHO , PATO (ultimii 3 trebuiau sa fie in lot asa cum erau ei iesiti sau nu din forma) l-au ajuns pi Sculari. FELICITARI PANZERELOR CARE STIU SA-SI RESPECTE JUCATORII DE VALOARE DE LA BECKENBAUER LA KLOSE. P.S. Romario in 2002 aproape de final de cariera dadea saracu goluri pt Flamengo in lupta sa pt atingerea cotei 1000 din cariera si reusind acest lucru, nu este convocat de Sculari si lasat acasa in Lacrimi la propriu.

gabitcfyvh (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:54

Nota de plata pentru lipsa de bun simt a acestor baieti care se uita doar la banii din cont… zenit, sahtior, wolsburg…nu sunt echipe pentru jucatori titulari in natioanala braziliei….

Dana (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 0:56

Corect spus, mascarada a luat sfirsit, au rezistat (cu arbitrii de minuta) prea mult brazilienii, la ce lot si antrenor au, puteau foarte bine nici sa nu treaca de grupe.
Germania a jucat super, candidata serioasa la titlul mondial.

io (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:00

Respect Germania!

Marele A (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:10

nu pot sa cred ca te publica astia in fituica lor. sa iti explic de ce spun asta despre tine: ma uit pe ce ai scris pana acum si observ ca n-ai nici o treaba cu sportul. daca scriai inainte de semifinala asta ca nemtii ii bat pe brazilieni sau macar ca se dau peste 3 goluri, intelegeam sa iti umfli penele in acest articol. dar dupa razboi… intelegi unde „bat”? tu ai preferat sa scrii despre statistici inutile, despre tigani si satele lor fara curent. adica e campionat mondial si tu care mananci paine din gazetaria sportiva umbli brambura? poate in finala mica, brazilia asta asa praf, o bate pe olanda in handicap. si poate argentina o „pornaieste” pe brava germanie in finala mare (nu e obligatoriu sa iasa asa, dar daca iese, iti mananci pixu’ cu care ai scris mizeria asta de azi?). dar ce vorbesc eu aici, tu o sa scrii despre ce mare „jupan” ai auzit ca era distefano cand „o ardea cu varza” prin careu.

mihnea (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:12

Uite mah unde era clarvazatorul, mahomedul, profetul, cum ai stiut tu si numai tu pe tot pamantul asta ca Brazilia se va face de ras cu Germania, cat de clar era ca o sa-si ia 7-8 goluri, cum s-au inselat toate casele de pariuri, toti specialistii in fotbal de pe mapamond, fifa si multi altii care dadeau sanse mai bune Braziliei, cum ai stiut tu ca da Kedira gol, el care are 10-15 goluri in toata cariera de fotbalist, cum l-ai vazut tu pe Scolari asa cum este el de fapt… un impostor, un prostovan cu experienta de doar 32 de ani ca antrenor, un nimeni in fotbalul mondial; tb sa-i convoace pe Ronaldo cel de 100 de kile si pe dintosul dribleur, eventual pe Pele la cei 70 de ani ai sai, sa-i lase doar pe ei 3 in teren si sigur castigau… chiar lejer. Cum sa te invinga Germania asta data jos din copac cu nume tipice bavareze ca Boateng, Ozil, Kedira, Podolski sau Klose… germani 100%, falnici urmasi ai Fuhrerului, mancatori de banane la propriu si la figurat; iar Neymar asta nu prindea niciodata nationala vreunui stat, nici macar daca juca pentru Guinea Bissau, o minciuna de jucator, doar freza de el, il platesc astia de la Barcelona in alune si 2-3 pungi de cafea pe luna, sa-i multumim lui Zuniga ca l-a accidentat si ca ne-a aratat adevarul adevarat. Cred ca ai prizat ceva, pentru ca vezi doar iepuri emblematici leshinatzi, impostori, grasani, mascarade si chestii avortate. Mai lipsea sa inchei cu un yabadabadoo si maine dimineata articolul tau era preluat in toata lumea, te chemau pe Maracana sa-l tii de mana pe Messi la intonarea imnului inainte de finala, doar ca tb sa-l faci posta cu copilul ala gras de la stiri.

Libertador (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:12

Oho, pentru cine cunoaste istoria fotbalului, Brazilia isi plimba impostura pe la campionate mondiale de zeci de ani. Ultima lor echipa adevarata a fost cea din Mexic, cind au si cistigat pe merit. Neymar este un fotbalist mediocru, sint de acord, dar Bebeto era ceva penibil. Romario, un rapidist de suflet, dar nu mare fotbalist. Ronaldo grasunul? Il puteti compara cu Gabriel Batistuta? Ei, de aceea sinteti surprinsi de ce s-a intimplat cu Brazilia. Iar echipa nemtilor nici nu este macar una mare. Ca si a Olandei. Dar tare ma tem acum si de soarta Argentinei, desi, dupa acest meci, e cu putinta sa se fi trezit. Vorba lui Maradona: joaca la 40% din potential. Ii maninca Robben daca nu-si revin. Macar prin plonjoane cu cap daca nu prin lovituri cu piciorul.

jean valjean (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:17

Jalnic. Absolut Jalnic felul in care aceasta opinie este scrisa. Nu este nici un atac la autor ci la felul in care este pusa problema. Nici nu ma avant sa scriu multe pentru ca la blogsport e o traditie sa nu ti se plubice comentariul cand scrii constructiv, dar nu sustii aceeasi opinie, cea a autorului. Doar la Maria mai poti si la Nea Ovi.

Nimeni nu spune sa nu fii acid cu Brazilia, dar aici nu este vorba despre a fi acid sau a nu fi, ci a intelege de ce a pierdut Brazilia. Am sustinut de la punctul 0 oricare echipa Europeana de la acest mondial iar in aceasta seara am dat nas in nas cu inexcplicabilul, explicabil.

In aceasta seara am asistat clar la doua perceptii ale fotbalului, fotbalul vazut la poli opusi. Intre o echipa Europeana solida, eficienta, si realista si dincole o echipa pentru care fotbalul inseamna specatcolul cu orice risc, mai ales ca echipei din urma, i se impregna pana si in cel mai ascuns loc din inima, dorinta de a invinge, desi pe hartie era clar echipa cu sansa a doua.

Silit de a face modificari, unele poate neinspirate (poate erau alte alegeri), Solari a asistat practic de la primul gol la caderea in groapa marianelor. Brazilienii s-au prabusit mai repde ca niste piese de domino puse una langa alta, in picioare, gata de dat in ele cu bobarnacul.

Asa a inceput meciul, cu Brazilia in atac. Solari trebuia sa scoata doua camesi la sfarsitul meciului. Una cu Brazilia pragmatica dar fara retrageri multe, si cu posesie… si alta, pe care o cerea publicul, INAINTE.

Scorul este usturator, o infrangere de cartea recordurilor care a intrat in istorie, de la ultima secunda din sfarsitul meciului, insa, parerea mea e ca n-a fost nici o mascarada ci o neputinta nestapanita pornita dintr-o prabusire a psihicului care s-a inlantuit in favoarea celei mai realiste nationale de fotbal din ultimul timp.

Solari, o sa plece. Dar daca nu era Solari, tot pe-aici se stricau lucrurile sau de ce nu, poate mai devreme. Brazila a fost inexistenta pe tabela, dar pe statistici a avut posesie echilibrata.

Sunt convins ca aceasta infrangere nu face decat sa intareasca psihicul celor pe care au trait-o in teren, dar si pe margine. Germania n-a fost germania super batausa pentru fiecare minge, ci o Germanie care a impins mingea pe-acolo pe unde avea loc sa treaca, inscriind o mare parte din goluri ca la antrenamente.

Va salut pe toti si sper sa castige Olanda sau Germania acest campionat Mondial.

tudor mosh (3 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:48

„Sindromul copilului brazilian rasfatat”. Cred ca asa se cheama papara pe care si-au luat-o in seara asta. Sa le fie de bine! Niciun copil rasfatat nu ajunge prea departe, mai devreme sau mai tarziu vine acasa plangand, cu capul spart.

aham (7 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:54

germanii au stiut ca trebuie sa-i bata in asa fel incat nici un arbitru din lume sa nu apuce sa-i avantajeze prea mult. din pacate pt brazilia, nemtii nu stiu de glume cu fred sau hulk, ei au crezut ca joaca cu brazilia aia adevarata, nu cu o imitatie inferioara, asa ca au dat tot. sua, algeria, mexic, multe alte echipe meritau mult mai mult locul asta din semifinale

maoru (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 1:57

Articolul asta trebuia sa-l scrii dupa meciul Brazilia – Croatia nu acum. Sunteti pe langa fenomen, domnilor ziaristi. Eu atunci am spus ca echipa asta a Braziliei e cea mai slaba din ultimii 24 de ani cel putin. Brazilia a jucat toate meciurile de pana acum cel putin cu un om in minus – numarul 9.

mihai (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 2:03

Foarte bun articolul, finalul apoteotic !

„Și, cu respect, trebuie să admitem că Miroslav Klose merită să ajungă campion mondial, căci la vîrsta lui e mai atacant decît va fi vreodată acel Fred fără Barney, emblematicul iepure leșinat din jobenul impostorului cu mustață”.

alexutu7 (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 2:12

brazilia a obtinut la mondialul asta mai mult decat merita…
nu cred ca este in primele 10 de la aceasta editie…
mult sub SUA, Belgia sau Columbia de exemplu si poate mai sunt si altele…
cred ca si selectia a fost prost facuta…
unde sunt filipe luis, lucas moura, kaka sau robinho?
si ce Doamne iarta-ma cauta in REPREZENTATIVA Braziliei 2014 o petarda ca Fred?
chiar nu se gasea in toata Europa sau stiu eu unde un atacant brazilian valoros si in forma?
sigur ca au fost multe alte petarde si in echipa si in lot: jo, fernandinho, dante, dani alves…
pacat, dar mai bine asa decat sa fi castigat titlul pe nedrept… mai bine isi recastiga bucuria de a juca, au pierdut-o de vreo 12 ani…

demolarii (3 comentarii)  •  9 iulie 2014, 4:30

Pentru o tara care isi propune sa se califice in primele 16 din Europa, o tara in care presa scrie doar la infrangere cu talent, o tara care considera calificarea in sfert de finala ca si performanta de aur a fotbalului propriu – nu cred ca avem dreptul sa criticam o tara cu 5 titluri mondiale, eliminata in semifinala si capabila sa organizeze Cupa Mondiala. Indiferent de scor…..

Murmurel (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 4:35

Un alt antrenor brazilian, mai tinar, mai putin rasfatat de media si mai putin blazat, avind in vedere potentialul fotbalistic al Braziliei, nu ar fi luat-o pe coaja de asemenea maniera! Se pare ca a venit vremea unor schimbari radicale si in federatia lor de fotbal!

motanul incaltat (84 comentarii)  •  9 iulie 2014, 4:55

Felicitari pt. Klose, dar n-o sa ramina prea mult timp nr 1. Thomas Muller il va detrona la urmatorul campionat mondial. Are vreo 6 in Africa si 5 in Brazilia pina acum….In locul lui Scolari, l-as contacta pe Piturca pt, un meci amical Brazilia-Romania, sa-si recapete si astia pofta de fotbal din nou. Cit despre Germania, asta e al 3-lea Reich cu adevarat….Nu I-a umilit, I-a gazat pur si simplu. Le-a dat sa RESPIRE FOTBAL ADEVARAT. Iar „marii” brazilieni au murit sufocati….Nu credeau ca poate sa existe asa ceva. BRAVO GERMANIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BarfaDinShantz (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 5:17

Asta este lectie de fotbal, GERMANIA este leacul anti-ciordelii si a pacalelii fotbalului (sportului). Care culmea astfel de ciordeala se gaseste (cel mai des) la Sud Americani, Italieni si ti.g.ani.

Alex (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 5:38

#8 Libertador Amice esti idiot. Du-te si mai fa-ti un frate si nu mai abera pe aici cu o echipa de trisori cum e cea a aRGENTINEI. Daca nici Bebeto, Romario, Ronaldo nu sunt fotbalisti…

FiulPloii (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 5:42

Libertador mai bine iti inchideai calculatorul si iti dadeai doua palme decat sa scrii randurile de mai sus.Romario nu a fost fotbalist mare?Ronaldo,cel mai mare atacant din istoria fotbalului il compari cu Batistuta?Echipa din 2002 cu Ronaldo,Ronaldinho,Rivaldo,R Carlos,nu e echipa adevarata?Prostia ta nu are limite.

bluelion71 (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 6:40

Când îţi baţi joc de selecţie, de tactică, de tot ce înseamnă fotbal în general şi dai peste Croaţia, Camerun, Chile şi Columbia (numai echipe cu C), normal că ajungi în semifinale. Dar la fel de normal e să ţi-o, pardon, iei în semifinale de la o ECHIPĂ care nu glumeşte. Unde nu contează absenţa unui titular, oricare ar fi el. Pentru că, la nemţi, MANNSCHAFT-ul este pe primul plan. Şi asta s-a văzut ieri. Amintiţi-vă că nu mai aveau loc să scrie marcatorii…

Alex (4 comentarii)  •  9 iulie 2014, 7:40

Mult zogomot pentru nimic. O echipa mediocra a batut o echipa de amatori. Germania o sa manance bataie in finala.

Criss (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 8:15

Cel mai „bashit” text de dupa meci…

rafael (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 8:37

nu cred ca exista mare diferenta intre echipele ajunse in semifinale..au cam aceeasi valoare; doar modul in care sunt asezate in teren si concentrarea face diferente..unii, zic despre scolari c-a fost carat in spate de ronaldo adevaratul, nu inventatul cr7..partial..dar mai erau si altii: ronaldinho, rivaldo, cel putin la fel de buni…low nu e un mare antrenor..e un modist, oarecum inspirat, in fotbal..e mai eficient la prezentarea modei..femeile chiar il plac, dar antrenor nu prea e..sa lasi ,,acasa” pe kissling, schmeltzer, volland sau maximilian kuse, nu inseamna sa fii mare antrenor..sa-l aduci pe mustafi (necunoscutul), iarasi nu inseamna sa fii antrenor..sa tii pe tusa pe draxler, pe grosskreutz, marcel jansen si mathias ginter, iarasi arata ca esti modist, nu antrenor…in 2008, 2010 si 2012, a avut echipa sa castige competitiile, dar n-a castigat nimic…

numeprenume (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 8:41

o, blat frumos…o, blat frumos…:)))

Obiectiv (23 comentarii)  •  9 iulie 2014, 8:59

IO:
Nu erai cel care zicea ca, din faza „optimilor”, incepe Copa America? Sper sa fie o finala europeana, sa dispara si arogantii argentinieni, care n-au urma de respect pentru durerea unei intregi natiuni!

Cristian (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 9:31

Si totusi, mai usor cu triumfalismul Germaniei, ca nu tine! Unde erau nemtii demolatori cu Ghana, Algeria, si chiar Franta? Ghana i-a tinut in sah, a trecut pe langa victorie, Algeria i-a chinuit 90 de minute, iar Franta i-a dominat, steril ce-i drept. in Au trisat nemtii cumva pana acum si au zis ca e momentul sa joace fotbal? Sau e Brazilia cu adevarat penibila, regele gol din poveste?

dodo (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 9:33

Il trezeste dimineata sotia pe Joachim Low:
-Joachim vezi ca e 8. La care el raspunde:
-Cand le-am mai dat unul?

roman (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 9:35

bravo Germania. ai aratat fotbal

fane (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 9:36

e prima oara cand vad o echipa a Braziliei fara …. brazilieni…. nu au avut nici un dribling, nici o fenta tot timpul viteza,viteza,viteza…. brazilienii erau faimosi tocmai prin mingicarii pe care ii furnizau fotbalului mondial, Pele,Garincha,Romario,Ronaldo,Ronaldinho,Zico,etc… pana si fundasii brazilieni erau mult mai tehnici decat tot lotul Braziliei, exceptandu-l poate pe Neymar. S-a vazut inca o data ca schimbarea stilului de dragul de a schimba e gresit, tipul de fotbal prestat de o echipa nationala trebuie sa se plieze pe caracteristicele natiunii respective, deci cand te gandesti la Brazilia,Columbia,Argentina tot ce iti vine in minte este fiesta,salsa,merengue,tango nu Oktoberfest …….

dan (9 comentarii)  •  9 iulie 2014, 10:04

Carlos Heitor Cony: “Supravietuitorii acelei dupa-amiezi au crezut ca nu vor mai fi niciodata fericiti” – propozitia din 1950 mai de actualitate ca niciodata!

Germania-Brazilia, catastrofa din rețelele sociale – Blogul lui Horia Ghibuțiu (45 comentarii)  •  9 iulie 2014, 11:16

[…] La care s-au referit Cătălin Tolontan (http://www.tolo.ro/2014/07/09/nemti/) și Andrei Crăciun (http://blogsport.gsp.ro/andreicraciun/2014/07/09/postapocalipsul/), găsesc extrem de puține lucruri pertinente de adăugat pe această temă (și da, mă căiesc […]

alex (4 comentarii)  •  9 iulie 2014, 11:50

Pana la urma ce conteaza ca a fost 1-7, sau putea fi 0-1? Tot in primele 4 din lume este. Au cazut psihic dupa primirea golului, devenind o echipa de cartier. A fost un accident. Brazilia si-a atins varful anul trecut la Cupa Confederatiilor cand a zdrobit Mexicul(2-0), Franta (3-0), Italia(4-2), Uruguay(2-1) si Spania(3-0). Fara Silva defensiva a fost complet dezorganizata.
Ati uitat ca Romania lui Parcalab, Dobrin, Lucescu a luat 7-1 de la Elvetia in 1967, desi in acelasi an au batut Germania cu 1-0. Peste doi ani i-am batut pe elvetieni de doua ori si ne-am calificat la CM din Mexic, dupa o pauza de aproape 40 de ani.
In Rusia , cu un antrenor bun si cu o selectie adecvata , Brazilia va fi iarasi campioana mondiala!

FANE (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 11:55

Da,Germania demoleaza!Brazilia nu merita sa fie pulverizata in halul acesta,desi au avut cea mai slaba echipa din ultimele 3 decenii!Ma uitam la Bernard si Fred…cascadorii rasului,nu alta…plus panaramele alea 2 de la Sahtior….nici nu merita sa le spun numele!!!!Sper-din tot sufletul-ca in finala sa castige Olanda,deoarece Germania este o echipa de roboti.o masinarie unsa perfect,fara imaginatie si fara suflet!Daca Robben si Van Persie sunt in forma…DEUTSCHLAND KAPUTT!!!!HAI OLANDA!!!

Obiectiv (23 comentarii)  •  9 iulie 2014, 12:08

alex:
Da, cred ca tu ai spus ca America de Sud este nec plus ultra! Si ca are primii 50 jucatori ai lumii ca si valoare. Cu tot respectul pentru ce au demonstrat Columbia, Mexic, Chile (Costa Rica este in America Centrala), s-a vazut extraordinara valoare a unor Cavani, Fernandinho, David Luiz, Hernandez, Luis Gustavo si multi altii!
A ramas Argentina, care nu va salva onoarea fotbalului latino-american!

Dana (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 12:17

Accident sau nu, Brazilia a jucat fara stralucire de la inceputul acestui CM (ca doar despre acest CM vorbim nu de alte CM-uri, altfel si Spania a facut acum 4 ani un CM super iar anul asta mai nimic). Brazilia a crezut ca publicul si arbitrajele ii pot propulsa spre titlu desi ca valoare e clar ca n-ar fi meritat, ma bucur ca nemtii au facut dreptate in acest caz!
O fi avind America de Sud fotbalisti valorosi si cu talent, nimic de zis, dar sa nu uitam ca aproape toti joaca in Europa unde se pregatesc fizic, tehnic, tactic ……

Dan (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 12:52

Cam brazilofob articolul tau…. cam multa ura dl ziarist… de parca corectia germana ti-a eliberat frustrarea… Ar trebui sa fiti mai obiectivi acolo, nu?
Si sunt de acord cu #15 Cristian – ce a aratat acum Germania nu este in neaparata concordanta cu alte meciuri in acest turneu. Ba as spune ca in anumite meciuri s-a cam super chinuit… stralucire? nema… pragmatism? da…. cat cuprinde… ce-i al lor, e al lor

Oricum, s-au zis prea multe despre acest meci si se vor mai zice … an de an… la fiecare Campionat Mondial …
dar Germania nu a fost de 7 ori mai buna decat Brazilia.. e doar unul din acele meciuri (cum am mai vazut si in CL intre MU si Roma ca sa dau doar un exemplu) cand unei echipe i s-au aliniat planetele si le-a iesit totul (sau aproape totul, daca ne gandim la „bietul” Ozil) si celorlalti nimic… In rest e istorie…
Sunt de acord cu toti cei care acuza lipsa de stralucire a Braziliei si ajutorul dat de arbitri si FIFA (sa nu uitam ca a fost si mai grav de ex ajutorul arbitrilor meci de meci pt Coreea de Sud in 2002) ..dar sa nu uitam ca nu toate castigatoarele de-a lungul timpului au fost echipele cele mai stralucitoare sau prolifice in atac…ba dimpotriva…

Eu doar sper ca Brazilia sa renasca din cenusa si sa se reinventeze.. cu alti magicieni care ne ung pe suflet cu realizari technice incredibile cum faceau odata… eu unul prefer asta decat hoarde de echipe perfect tacticizate, care se apara pe doua linii si apoi reusesc sa inscrie pe contra-atac… e mai cavalereste asa… si mai placut ochiului…

gif (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 13:13

Frustrări personale sub aspect de articol de ziar. să vorbești depreciativ de Neymar și să te numești ziarist sportiv, contradicție în termeni. Dacă aș fi nesigur pe percepțiile și judecățile mele, aș lua mai degrabă opiniile unor alți mari fotbaliști, în activitate sau retrași, ca să văd cum e cu Neymar ăsta. Dacă Germania demolează, cum a demolat Ghana? Dar pe Franța? Sau pe Algeria ori SUA? Germania este o echipă de 1-0, hai 2-1, cu goluri din faze fixe sau pe mari erori personale. Nu are construcție, bietul ozil face orice, numai să pună atacanții în valoare nu. Care atacanți? A, Klose. Și când se pensionează? Ce autor patetic și ce articol slab. Nimic despre fotbal, tptul despre idiosincraziile autorului și despre deja exasperantele locuri comune despre „nemți”. Am pus în ghilimele tocmai pentru a sugera încărcătura absurdă inclusă în denumirea asta anostă.

Ereb (3 comentarii)  •  9 iulie 2014, 14:15

@Obiectiv: Probabil omul se referea la faptul ca primul sfert de tablou era complet sud-american. Numarul maxim de echipe sud-americane care puteau ajunge in semifinale era 2, cate una pe fiecare jumatate de tablou.

In afara de meciul cu Croatia a mai fost ajutata Brazilia? Hai sa nu fim carcotasi. Excluzand meciul ala, s-au descurcat cum au putut: mai cu o simulare, mai cu o tragere de timp, usor in niciun caz, dar pe cont propriu.

Si inca o chestie: gestul lui David Luiz din repriza a 2a, cad a incercat sa suteze mingea intr-un adversar nu l-a vazut nimeni? Nu se aseamana deloc cu gestul lui Suarez?

NIMAN (2 comentarii)  •  9 iulie 2014, 14:27

bun.o sa emit o idee:
guardiola are si el un mic merit in victori a germaniei asa cum a avut in succesele spaniei de la CM SI CE.
pai hai sa vedem:nationala germaniei este construita pe structura bayern munchen,bayern a castigat campionatul foarte repede si a ratat champion league.asta inseamna ca jucatorii de la bayern au fost mai odihniti si fizic si mental.plus modul de joc,pase,pressing,atitudine,relatii de joc.
si ce portar au nemtii,ce joc de picior are,pasa mai bine ca brazilienii.
brazilia 11 jucatori care numai echipa nu au fost,niste jucatori care numai brazilieni nu au fost,sigur au fost cei care erau trecuti pe foaia de joc sau au fost sosiile lor?

m. carroux (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 15:10

Probabil ca acum vor schimba numele orasului in Bellu Horizonte!

tardelli (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 15:51

Ce simplu e din „pana„ unui ziarist sa-ti bati joc de un om ,Felipe Scolari ,campion cu Brazilia,castigator si de doua cupe Libertadores,un loc 2 cu Portugalia in Europa etc..IAr Neymar ar avea loc in orice echipa a Braziliei incepand din 1958 incoace.

Crockiye (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 17:02

Germania a ajuns din inerție până în semifinale, fără să facă, poate cu excepția meciului cu Portugalia, un singur meci reușit la Cupa Mondială. Brazilia la fel, nu a avut niciun meci în care să convingă. Însă în niciun caz nu au fost propulsați de arbitraje până în semifinale. O asemenea concluzie nu ține decât de o paranoia colectivă că gazdele sunt întotdeauna avantajate. Germania în 2006 (mai ales în meciul din optimi cu Suedia, unde s-au chinuit efectiv pentru un 2-0 în condițiile în care au jucat peste 55 de minute cu un om în plus, și în cel din sferturi cu Argentina, când au tremurat serios pentru un 1-1 care să ducă meciul la penalty-uri) a fost mult mai avantajată de arbitri, chiar pe față și în mod evident, ca să nu mai vorbim de Coreea de Sud în 2002.
O echipă cu un moral decent, cu un antrenor care să știe ce să le transmită și cu Neymar în teren ar fi putut să revină chiar și de la 0-5 în meci. Presiunea publicului brazilian a fost un important factor în acest dezastru, a influențat tactica antrenorului, care, în loc să învețe din lecțiile predate de Algeria și să se apere compact, pentru a-i prinde pe nemți pe contraatac, i-a trimis pe brazilieni în atac din primul minut.
Îmi pare rău să o spun, dar Germania nu arată a campioană mondială, chiar și după acest rezultat, iar în finală va juca împotriva unei echipe, fie ea Argentina sau Olanda, solide în defensivă, care știe să închidă spațiile și să contraatace, și nu vor avea nicio șansă.

Trijin (1 comentarii)  •  9 iulie 2014, 21:28

Salutare, Andrei!

Joga Bonito – nu a fost ce a jucat Brazilia aseara. A fost ce a jucat Germania, insa.

Make the ball happy le-a lipsit, cum le-a lipsit dorinta de a castiga. It’s not the last we hear of Brazil.

Now let’s hear it for the Netherlands!

Alter-Ego (8 comentarii)  •  17 iulie 2014, 19:32

Stiu ca m-am trezit cam tarziu, dar o s-o spun oricum : cred ca e articolul care exprima cel mai riguros realitatea in legatura cu Brazilia zilelor noastre.

Comentează