Cătălin Oprişan

Reînvie personaje de legendă ale sportului. Este un fel de arheolog care dezgroapă poveștile uitate ale arenelor

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cătălin Oprişan
Da’ el de ce nu e plin de noroi?

Ceasurile arată 14:36 când se purcede la drum. 19 iulie 1900, proba de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe Sena sunt fix 41 de grade! Cei 14 curajoşi sunt cinci localnici, trei englezi, trei americani, doi suedezi şi […]

...

„Nita” – doamnă pe stradă, bărbat în echipă

La început, match-urile de football se dădeau sus, pe platoul de la „Artilerie”. Apoi, cu timpul, acolo, în Malaga lui 1920, locul fusese luat de Şcolile Saleziene, unde tinerii sărmani ori abandonaţi găseau alinare, dar obiceiul de a obosi mingea […]

...

„Cursa aceasta năprasnică”

Toată vara trebăluiseră ca să realizeze imposibilul: primul raliu românesc, pe distanţa Bucureşti-Giurgiu şi retur. De fondat se fondaseră pe 5 aprilie 1904, colo, la Otelul „Boulevard”: Automobil Club Român, a şasea instituţie de acest fel din lume.

27 de […]

...

Smaranda Brăescu a Poloniei a fost ucisă la Katyn

La 20 de ani, Janina iubea să cânte, să piloteze şi să „se dea cu paraşuta”. Cei care o cunoşteau spuneau că se pricepea de minune la toate trei, dar, după o perioadă de Conservator, renunţase la portativ.

Fata generalului […]

...

Două sticle de vin pe vârf, la 2.519m

Gustavo Schulze se trăgea din Orizaba, Veracruz, Mexic, acolo unde al său tată se iubise c-o localnică. Studiase la Munchen, parcase la Leipzig, cu doctorat la Institutul Geologic de aici. Se căţărase, de mic, pe munţi, asta făcea şi acum, […]

...

Pantoful care a omorît 66 de oameni

Cea mai mare tragedie sportivă din URSS s-a petrecut acum 30 de ani, cu Dasaev şi Romanţev pe gazon. Nimeni n-a suflat o vorbă, morţii au fost trecuţi la ”Strict Secret”. 45 dintre ei erau tineri

Nu te priveşte […]

duminică, 30 septembrie 2012, 8:46

Cea mai mare tragedie sportivă din URSS s-a petrecut acum 30 de ani, cu Dasaev şi Romanţev pe gazon. Nimeni n-a suflat o vorbă, morţii au fost trecuţi la ”Strict Secret”. 45 dintre ei erau tineri

Nu te priveşte în ochi. Bărbatul din faţa ta a văzut multe la viaţa lui, dar, cu toate acestea, nu saltă capul. Şi-a fixat un punct pe mochetă, s-a blocat în el. În mîini, mecanic, răsuceşte o bucată de hîrtie. A fost în Top Ten-ul mondial. Prin ’95, a salvat nouă mingi de meci, după care l-a învins pe Michael Stich. Peste 10 ani, cineva îl împuşca. A încasat două gloanţe de cauciuc. A cîştigat vreo trei milioane jumătate. Dar, cu toate astea, cînd povesteşte, ochii îi semnalizează o lacrimă.

„Era frig, al naibii de frig pentru octombrie! Unii vorbeau de minus 10 grade. Îmi aduc perfect aminte că mama mi-a spus să-mi iau izmene, da, izmene!, pe sub pantaloni şi să mă dau cu alifia aia minune a ei, cea care ţinea de cald”. Se opreşte, ca şi cum ar vrea să alunge o nălucă. „Mai bine că a fost frig. Stadionul avea 82.000 de locuri. Vă daţi seama, 82.000 de oameni? Aşa, au venit vreo 16.000. M-am dus împreună cu patru prieteni. Spartak Moscova avea meci cu Haarlem, din Olanda. Dasaev, Rinat Dasaev, marele portar, juca la noi. Şi Oleg, Oleg Romanţev, viitorul antrenor”.

Zăpada şi frigul au redus numărul victimelor
În încăpere-i cald, dar el suflă în mîini, cu un gest necontrolat. Aprinde o ţigară. Aruncă fumul şi continuă. „Stadionul Lenin nu avea scaunele acoperite. Plafonul se punea, parcă, prin 1997. Atunci, pe 20 octombrie 1982, au decis să deschidă doar două sectoare: A-ul şi C-ul. De acolo curăţaseră zăpada. În plus, C-ul se afla chiar lîngă o gură de metrou, ne ajuta. Am bătut cu 2-0. Meciul s-a terminat, gata, asta a fost tot! Ba, nu! Da, da, îmi aduc aminte că unii au plecat înainte de final. Era aproape nouă seara. Noi am mai rămas, pentru că Şveţov a marcat chiar în ultima secundă. Atunci a început. Am auzit ceva strigăte. Hărmălaie multă. O fată îşi pierduse pantoful pe scări. S-a oprit, o secundă, să-l recupereze. Cît naiba poate dura să-ţi pui un pantof în picior? Dar, din spate, venea multă lume. 12.000 de oameni. Ştiţi cum e efectul domino? Piesele acelea puse unele în urma celorlalte. Se dărămă prima, cade peste a doua, a doua peste a treia, a treia…Şi uite-aşa..Cei din spatele tinerei au alunecat peste ea. Deasupra lor alţii. Şi alţii. Şi alţii”.

Zîmbeşte amar. „Da, totul a plecat de la un pantof… Se poate ceva mai crud? 66 de morţi. N-au avut unde să se ducă. În faţă, erau cei căzuţi. În dreapta, barele de la balustradă. Stînga, perete. Din spate, puhoiul…Ce-a fost acolo…Asfixie compresivă. Aşa s-a spus. Pe înţelesul nostru, au fost storciţi! Pur şi simplu, storciţi!”

Din 66 de morţi, 45 erau adolescenţi. Cinci tinere…Cea mai mare tragedie din istoria sportivă a Uniunii Sovietice…

Cesnokov a fost la un pas de tragedie
Pe bărbatul din faţa ta îl cheamă Andrei Cesnokov. Tenisman uriaş. Avea 16 ani cînd s-a dus la meci. „Tragedia de pe Lujniki”, aşa e cunoscută drama. A scăpat doar pentru că a rămas să vadă golul de 2-0. Cei care au plecat cu cîteva secunde înainte nu mai sînt…

„Nu s-a ştiut nimic despre astea. Logic, autorităţile comuniste trebuiau să muşamalizeze totul. S-a facut un proces, nişte ani de puşcărie, aşa, doar pe foaie. Andropov, care venise în locul lui Brejnev de puţină vreme, s-a dus să viziteze răniţii din spitale. Pe şest. El a dat ordin să fie anchetat Nikolai Şcelokov, şeful Miliției. Avînd conştiinţa încărcată, Şcelokov s-a sinucis”…

Pe 20 octombrie 1992, la zece ani de la dezastru şi…la trei de cînd ruşii au aflat ce s-a petrecut acolo, un monument a fost ridicat în faţa stadionului. Cesnokov a fost acolo. „Nu-i cunoşteam pe cei care au murit, dar fusesem la cîteva secunde de dezastru. La cîteva secunde de dezastru”…

sa1-1.jpg
La 10 ani de la tragedie, in faţa stadionului, cateva coroane amintesc de cele 66 de victime

sa1-2.jpg
Imaginile nu au suprins nimic, pentru că…nu aveau ce să surprindă. Pe teren totul a fost ok. Tragedia s-a declanşat în tribune, la final

sa1-3.jpg
Rinat Dasaev a participat, indirect, la o cruntă ironie a sorţii: 66 de oameni au murit de la un pantof, în drum spre metrou…

Comentarii (34)Adaugă comentariu

ion (3 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 9:43

Si eu am fost la acel meci si pot sa va spun din start ca lucrurile nu stau asa cum relatati mai sus. In primul rand care gura de metrou e aproape de „Vostocnaia tribuna” ca acolo s-au petrecut evenimentele, chand ambele statii de metrou ce deservesc stadionul lenin sunt la 1,5 km Sportivnaia (care la acea vreme era deschisa) iar Leninskie Gori (la acea vreme in reparatie) se afla la 1.4 km de stadion. In al doilea rand acea busculada a avut loc in urma golului lui Sevtov (la 2:0 se califica Spartac) Unii spectatori deja au inceput sa coboare scarile stadionului, care la acea vremea erau ca scarile de la bloc numai ca intre scari era un spatiu de 4-5 metri. Scarile aveau ca inaltime vre-o 20 de metri. Deci dupa golul lui Sevtov cei care deja incepuse sa coboare scarile au vrut sa se intoarca inapoi sa savureze victoria si sa-u ciocnit cu cei care incepuse sa coboare deoarece meciul se terminase. Balustrada de la scara scarilor a cedat si in golul de 15-20 de metri au zburat zeci de oameni, sa facut un morman de trupuri de 8-10 metri inaltime, si totul a durat chiteva zeci de secunde. Trupurile si ranitii au fost scoase si carate de salvari pana in jurul orei 4 dimineata. Nu este adevarat ca acest eveniment a fost ascuns de autoritati (eu la acel moment eram salariat la Comitetul Olimpic URSS). Totul a fost relatat si in presa si daca va considerarti un (ziarist adevarat si nu unul care suge scandalurile din deget) nu aveti dechat sa ridicati presa de atunci in special Vecernaia Moscva si Moscovskii Komsomolet si o sa va convingeti.

saramago (6 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 9:54

„Prin ’95, a salvat nouă mingi de meci, după care l-a învins pe Michael Stich”.
Se intampla in meciul cinci al semifinalei Cupei Davis. Gratie efortului lui Cesnokov, Rusia a castigat disputa cu 3-2 si s-a calificat, in premiera, in finala. Acolo, suedezii (Larsson si Edberg) au fost mai buni!

victor L (7 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 10:05

Deci inainte de Heysel!
Este inimaginabil ca dintr-o busculada, grabiti de frig, sa moara atitia oameni.

Alex (3 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 10:19

Spiritul de turma si panica instaurata de comunism a dus la aceasta tragedie ! Dumnezeu sa-i ierte !

ionut (5 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 10:42

multumim

adiii (9 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 11:02

ma ioane tu nu ai fost nicaieri,tu nici nu erai nascut atunci daca ne luam dupa ”exprimarea” ta;)

valentin (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 11:35

Pentru Ion – http://en.wikipedia.org/wiki/Luzhniki_disaster

freshu (32 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 11:37

nu-i baga in seama pe toti atotstiutorii de mai sus cataline.minunat as always

codres (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 12:07

Pare plauzibila si varianta lansata de ION. Nu trebuie sa crewzi 100% ce e scris pe Wikipedia. Acolo sunt puse articole scrise tot de oameni ca noi supusi greselii.

Marius Dumitrescu (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 12:21

Am dat din întâmplare căutând articole despre acest dezastru, de cel de pe Ibrox din 1971. Același tip de accident și fix același număr de morți. Macabră coincidență…

itmh (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 14:29

daca si asta este ziarist……..

ion (3 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 15:01

Domnule Valentin daca erati vorbitor de limba rusa va dadeam cel putin 5 articole din ziarele rusesti de atuci si ()chiar si cele de astazi care au descris total diferit acele evenimente dechat ceia ce a tradus (anume a tradus autorul acestui articol de pe Wikipedia). Andrei Cesnokov nu putea sa dea acest interviu si am sa dovedesc acest lucru in mod oficial in dreptul la replica chiar cu ajutorul lui Andrei Cesnokov.

Octavian Stancioiu (5 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 15:23

„panica instaurata de comunism”… Eu cred ca de legionari…

M. Radulescu (5 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 16:01

O tragedie numai buna de pus in spinarea comunismului. Sunt curios daca gerul fusese „instaurat” pe stadionul Lujniki printr-o directiva de partid. Odihneasca-se in pace cei 66 si toti ceilalti disparuti in accidente stupide pe toate meridianele pamantului !

DD (13 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 16:37

Cataline, in nota ta ! Felicitari ! Bun articol !

alen (4 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 17:24

@Ion
singurul ziar care a mentionat cuvantul „victime”, fara amanunte, numar etc a fost Vechernyaya Moskva a doua zi. A fost practic o scapare care nu s-a mai repetat. Evenimentul a fost ingropat pana prin 1990. Jucatorii de la Haarlem n-au stiut pana tarziu. Mai mult zona era izolata in fiecare an, in aceea perioada pentru a impiedica familile victimelor sa comemoreze. In rest, da, nu a fost nici un pantof de vina, golul 2 si conditile de evacuare au determinat tragedia. Plus actiunea haotica a militiei care a brutalizat oamenii

Miki (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 18:26

@ ION
la 2-0 pentru Spartak nu se califica niciuna dintre echipe….pentru simplul fapt ca era meciul tur. Returul a avut loc pe 3 Nov. 1982 ( adica peste doua sapt. de la incident ) si a casigat Spartak cu 3-1.

jumpinthefire (2 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 19:01

@Ion Super interventie.

@Oprisan….bravo, astept articolele tale, insa aici n-ai nimerit-o. Cred ca mai bine ai scrie despre întâmplări din teren (banuiesc ca ai documetatie) cum a fost aia cu atletu’ matol sau cu fotbalistu fară mâini.
Chestiile tragice merg bine pe Acasa HD!

Baftă!

jumpinthefire (2 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 19:04

Si inca ceva…traiasca domnu’ Dasaev!

De câte ori l-a prins i-a tras-o Lăcătuș!!!!

Dan (1 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 22:35

De cate ori aud de Dasaev imi amintesc de Lacatus zburand spre poarta rusului, pe un teren alb, inghetat, si cu o minge portocalie. Ce meciuri, ce vremuri…

Inclin sa fiu de acord cu domnul Ion, parca nu-mi vine sa cred ca totul a pornit de la un pantof. Cine poarta niste pantofiori care ii zboara din picioare in miezul toamnei rusesti? Dar suna mai romantic. Oricum ar fi, macar articolele lui nenea Oprisan le citesc cu placere, nu ma supar ca mai romanteaza adevarul.

@itmh – :)) esti suparat ca nu a scris despre cioban, Porumboiu, Copos sau Paszkany (ca sa nu se supere nimeni)? Mai curand cred ca iti depaseste nivelul.

maistor kokir (2 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 22:41

@Domnul Ion
Mulţumim pt informaţii domnului Ion, cel mai greu e să ne imaginăm cum arătau acele scări criminale, totuşi distanţa de 4,5 metrii între scări e imensă … n-am locuit ,dar am văzut astfel de scări, pe la etajul 4 ,ţi-era teamă să te uiţi în jos ..dacă e aşa cum eu îmi imaginez …

effe994 (3 comentarii)  •  30 septembrie 2012, 23:37

anul trecut am vazut un documentar despre acest tragic incident si in care alta era explicatia dezastrukui.Este un documentar olandez ce se gaseste pe youtube,din pacate in limba olandeza

gery76 (45 comentarii)  •  1 octombrie 2012, 2:42

@Alex
-Ura nu trebuie sa-ti afecteze ratiunea,cele mai recente si dramatice evenimente ,au fost in tarile ”marilor democratii”dramele Heysel sau Hilgsbourgh,n-au fost in tari comuniste,asa cum si domnul Oprisan se face ca uita,ne place mereu sa facem pe anti -comunistii,desi parintii majoritatii formatorilor de opinie din ziua de azi,erau cei mai infocati sustinatori ai regimului comunist[mai nou ferventi admiratori ai celui mai mare admirator al licorilor bahice din Romania,Traian Alchoolbasescu]!

emil (3 comentarii)  •  1 octombrie 2012, 8:32

@Alen,
Esti singurul care vorbeste de interventia nefasta a celor de la ordine. Eu cred ca tocmai de acolo poate porni un dezastru ! Slab profesionalism, nepregatire teoretica temeinica,actiuni iresponsabile… Mi-aduc aminte de un meci la care m-am ingrozit : scandalagiii lui Dinamo isi „fac numarul” pe „Farul”, iar jandarmii sar gardul si ataca tribuna cu bastoane. Suporterii fug, si se inghesuiesc pe o iesire subdimensionata pt. o iesire precipitata. !! … Nu doar noi, trebuie sa invatam din accidente ! Si cei de la ordine, .. in primul rand !

Gabriel Bratu (14 comentarii)  •  1 octombrie 2012, 13:11

La articolele tale, Catalin, pana si comentariile au valoare mai mare. Se cunoaste ca iti viziteaza altfel de oameni articolele.

In rest, nu uitati: numai cine nu munceste nu greseste !

johnantonescu (11 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 6:23

Imensa deceptie acest articol. Mult sub standardele obisnuite. Copiat aproape integral din Wikipedia, cu ceva abureli aruncate ici si colo.
Pacat… Dupa vreo 35 de ani am inceput din nou sa citesc presa din tara, in ciuda injuraturilor, misto-ului de mahala si inculturii crase de pe unele forumuri. Credeam ca am gasit, in sfarsit, un ziarist adevarat, inzestrat cu talent, cu coloana vertebrala si cu „above average intelligence”.
Faptul ca ne considera pe toti cei care-i citim „opera” niste tampiti este dureros si jignitor.
Un singur gand (si un gust extrem de amar) mi-a ramas dupa citirea acestei minuni: oare cate din articolele precedente, multe cu adevarat de exceptie, au proveniente asemanatoare?

Horia55 (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 11:46

Pe wikipedia se spune ca in presa au aparut pana in 1990 cifre pentru victime intre 3 si 340. Deci tragedia nu a fost musamalizata, daca e sa ii credem.
La -10*C cine poarta pantofi care zboara din picior?

bubu10juve (1 comentarii)  •  2 octombrie 2012, 13:51

Salutare. In continuare vreau sa imi exprim opinia personala, dupa o scurta documentare, despre incidentul petrecut in Moscova in anul 1982 la meciul de cupa uefa dintre Spartak M -Haarlem disputat pe terenul primei dintre acestea. Citind articolul si reactiile,banuiesc a cititorilor fideli ai gazetei, am cautat mai multe informatii cu privire la acest subiect. Fiind un bun cunoscator si vorbitor al limbii olandeze, am descoperit un reportaj din anii 2000 al unei televiziuni din Olanda. Din marturiile unor martori, participanti, seful politiei (acuzat ulterior si trimis la inchisoare) reiese faptul ca vina apartine in totalitate fortelor de ordine. Explicatie personala: la inceputul meciului, suporterii au aruncat cu BULGARI DE ZAPADA in fortele de ordine. Intre timp, cineva (voit sau prostie), inchis una din portile de acces ale acelui sector. Se banuieste ca cineva de la fortele de ordine ar fi facut asta pt. a limita caile de acces la iesire in scopul de ai identifica si retine pe cei care au avut un comportament indecent la inceputul partidei. La sfirsitul partidei s-a produs o invalmaseala (Spartak a inscris in ultimul minut,posibil unul din factorii acestei tragedii), intre oamenii care se pregateau sa paraseasca incinta stadionului,politie si cei ramasi.Cit priveste numarul mortilor,exista suspicini asupra numarului total de 66. Autoritatile au anuntat 66, toti fiind din Moscova. Personal, ma indoiesc ca o echipa mare poate avea suporteri doar local. Cu toate ca afara erau -10 g, puteau fi si suporteri din alte zone, Se crede ca numarul total al victimelor depaseste 300. Cat priveste relatarea dvs. despre femeia cu pantoful, cred ca ati fost indus in eroare.Mi se pare un scenariu de film de la Hollywood. Numai americanii stiu sa imbrobodeasca o intamplare reala pentru a creste audienta. Greu de crezut ca CENUSAREASA AVEA CE CAUTA ACOLO IN ACEL MOMENT. Aceasta este opinia mea, gresita sau adevarata, nu stiu pt. ca nu am fost acolo in acea zi din 82. Eu relatez doar ce am inteles din acel REPORTAJ, ANCHETA. Poate opinia mea face un pic de lumina in acest caz. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei care si-au pierdut viata in acel dezastru si condoleante familiilor indoliate chiar si acum la aproape 30 de ani distanta.

Ionel (3 comentarii)  •  3 octombrie 2012, 20:56

Felicitari!
Mult succes in continuare!
Unele lucruri trebuie rememorate si nu trebuie uitate!
Indiferent de ce zic altii mergi inainte!
E nevoie de astfel de articole!

?? (9 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 1:26

la -10 grade !!! cineva isi pierde incaltarile ??

ion (3 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 8:25

maistor kokir, acele scari erau in forma de spirala. Ca sa-ti dai seama de golul dintre scari, trebue sa sti ca astazi in golirilr dintre intre scari (la toaote cele 4 tribune A,B,C,D sunt montate lifturi cu capacitatea de 50 persoane), iar scarile in afara de balustrada, mai au de sus pana jos (adica itnre scari si lift) montate o plasa din fier. Cu alte cuvinte vorba rusilor „baba nu-si face cruce pana nu aude clopotele ” Si inca ceva la acea tragedie vinovatul principalul si singurul sunt fortele de ordine. Accesul de pe tribuna la scari se face de pe inelul de sus si inelul de mijloc. In fata scarilor militia de atunci facea un coridor cam de 5-6 metri lungime din militieni si coridorul lor era de doua ori mai ingust dechat largimea scarilor, asta special ca pe scari sa nu fie imbluzeala si doi acesul de pe inelul doi la scari era blocat de militie pana nu coborau toti cei de la inelul superior. Ori la acea tragedie nu sa facut acel coridor uman din militieni la inelul de sus si nici nu sa blocat accesul la scari acelor de pe inelul de jos, de aici si acea teribila imbulzela si cedarea balustradei (specialistii in constructie vorbeau, ca balustrada a cedat din cauza betonului de proasta caliate, care a cedat atat din cauza frigului chat si a presiunii umane).

Ionel (3 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 10:40

Dupa incercari disperate :)…de a posta ceva pe blogul asta… in fine am reusit!!…. insa tot ce am incercat sa scriu pana acum a pastrat limita bunului simt, dar in spirit critic. Da, nu imi place stilul dlui Oprisan! Mai ales ca s-a „legat” de Rapid! Culmea!!!!..singurul comentariu permis (putin mai sus…acelasi id) e unul complet vulgar! Bravos!

milenco (1 comentarii)  •  4 octombrie 2012, 11:25

Dupa mine acest articol este exact in aceeasi nota cu toate celelalte de pe acest blog. Adica prezentat intr-un mod romantic. Nu cred ca autorul blogului isi propune sa prezinte sterp adevarul. Porneste de la anumite date reale (cum ar fi moartea a 66 de persoane, faptul ca nu a fost construit un monument de at dupa foarte mult timp etc) si de aici isi imagineaza cum s-a intamplat. Si posibil sa existe anumite mituri scrise de anumite persoane care au fost acolo.

Pentru cine doreste adevarul cu fapte ar trebui sa citeasca wikipedia sau rezultatele analizei.

Scopul articolului cred ca a fost de a atrage atentia presei romanesti ca exista si alte dezastre pe stadioane. Nu doar cele din Anglia. Si ca ar trebui sa faca putina cercetare si nu doar sa preia articole ?din „Vest”

Adrian (1 comentarii)  •  5 octombrie 2012, 9:18

Ma scuzati baieti, dar cine a vazut toata chestia cu fata si cu pantoful si cu toti aia care coborau pe scari????? Cine dracu’ a scapat de acolo si a relatat ce si cum s-a declansat toata tragedia??? Fata, sau cei care au fost imediat in ruma ei si care puteau sa vada ce sa intamplat??? Ce prostii pot sa spuna uni si sa inghita alti!!!!!!!!!!!!!! Incredibil. Sau poate vrea cineva sa-mi spuna ca pe vremea aia au instalat comusitii pe scarile alea niste camere de luat vederi. Asa ca sa arate ce mult conta OMUL pentru regimul comunist!!!!!!!!!! Totul este cat se poate de clar, fata a posestit tot ce s-a intamplat la…….morga. Dupa autopsie, bineinteles!!!!!!!

Comentează