Cătălin Oprişan

Reînvie personaje de legendă ale sportului. Este un fel de arheolog care dezgroapă poveștile uitate ale arenelor

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cătălin Oprişan
Da’ el de ce nu e plin de noroi?

Ceasurile arată 14:36 când se purcede la drum. 19 iulie 1900, proba de maraton a Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe Sena sunt fix 41 de grade! Cei 14 curajoşi sunt cinci localnici, trei englezi, trei americani, doi suedezi şi […]

...

„Nita” – doamnă pe stradă, bărbat în echipă

La început, match-urile de football se dădeau sus, pe platoul de la „Artilerie”. Apoi, cu timpul, acolo, în Malaga lui 1920, locul fusese luat de Şcolile Saleziene, unde tinerii sărmani ori abandonaţi găseau alinare, dar obiceiul de a obosi mingea […]

...

„Cursa aceasta năprasnică”

Toată vara trebăluiseră ca să realizeze imposibilul: primul raliu românesc, pe distanţa Bucureşti-Giurgiu şi retur. De fondat se fondaseră pe 5 aprilie 1904, colo, la Otelul „Boulevard”: Automobil Club Român, a şasea instituţie de acest fel din lume.

27 de […]

...

Smaranda Brăescu a Poloniei a fost ucisă la Katyn

La 20 de ani, Janina iubea să cânte, să piloteze şi să „se dea cu paraşuta”. Cei care o cunoşteau spuneau că se pricepea de minune la toate trei, dar, după o perioadă de Conservator, renunţase la portativ.

Fata generalului […]

...

Două sticle de vin pe vârf, la 2.519m

Gustavo Schulze se trăgea din Orizaba, Veracruz, Mexic, acolo unde al său tată se iubise c-o localnică. Studiase la Munchen, parcase la Leipzig, cu doctorat la Institutul Geologic de aici. Se căţărase, de mic, pe munţi, asta făcea şi acum, […]

...

Bumbescu pune osul, Majearu îţi rupe frînele, Stoica aleargă pînă dimineaţă » Acolo unde se avîntă vulturii

Acum 25 de ani, îi furau trofeul „ursului” Lobanovski. Azi, joacă la fel de uluitor şi aduc la fel de multă bucurie. Cam ca de fiecare dată cînd îi revedem pe Richard Burton ori Clint Eastwood

Mirosul de vasodilatator e […]

duminică, 26 februarie 2012, 9:52

Acum 25 de ani, îi furau trofeul „ursului” Lobanovski. Azi, joacă la fel de uluitor şi aduc la fel de multă bucurie. Cam ca de fiecare dată cînd îi revedem pe Richard Burton ori Clint Eastwood

Mirosul de vasodilatator e dens de-l tai cu drujba. Cuminţei, ca la coada încropită pentru genunchii lui Moş Craciun, stau la rînd, la masor, care-i ia la „tocat”, aşa, cît să le pună sîngele în mişcare. Le vorbeşte Tudorel. „Nea Imi nu poate fi alături de noi, azi. Mi-a transmis că ne iubeşte şi să nu ne facem de rîs!„. Apoi se întoarce spre tablă. „Jucăm din prima, stop cu talpa. Asta e echipa, ne schimbăm post pe post. Tragem de noi, cît putem. Cînd ni se taie cherosenu’, ieşim fără să fim strigaţi! Mergem pe rezultat, dar, dacă se poate, o dăm şi-n spectacol, sînt oamenii în sală, mulţi au venit pentru noi!”. Se întoarce spre Bumbescu. „Colo, ce rugăminte avem la matale. Aici se joacă patru în cîmp. Poate faci un efort şi nu ne laşi în trei din primul minut, da?”.

E linişte. Din celelalte trei vestiare răzbate iz de caterincă. De aici, nu. Piţi e în picioare. La fel ca-n tinereţe. Aceeaşi freză, acelaşi trup. „Fără mingicării, direct pe poartă, da? Belo, dacă poţi, joci la mijloc!”. Belo e băiatul cu două Cupe ale Campionilor şi două kilograme în plus luate din 1986 pînă acum. „E de la ciorbă. Sînt ciorbar, nu se pune grăsimea”, zice el.

„Şi cînd am fost pietre ne-am facut datoria. Am strălucit!”
La uşă bate producătorul tv. „Ştiţi, treaba aia cu cinci minute înainte de fluier…”. Se conformează toţi. „Da, tată, stai liniştit!”. Ies din vestiare şi se aliniază ca pentru meciul cu IFK Göteborg. Duckadam şi Balint sînt în „civil”, nu se bagă, dar apar la salut. Chestiune de respect. Unul după altul, în cea mai perfectă ordine. „Polivalenta” stă să se rupă. „Gherase”, „Nutria”, „Colonelul”, Piţi, Lucică, „Balamuc”, „Duzinarul”, „Găboajă”, Helmi. Toţi aplaudă. De cealaltă parte a terenului se fac poze, bezele către „prinţesele” din tribună. Ei bagă încălzirea.

Piţi se oţăreşte rapid cînd o comit. „Belo, ce ţii atît de ea? Dă, mă, din prima!”. Pasele curg ca-n vremurile de aur, deşi iarba e iarbă, iar parchetul, parchet. Pică şi golurile, sala e în delir. Piţi nu-i „slăbeşte”, deşi are de-a stînga sa oameni cu şapte-opt campionate la bord. Transpiră rău, mai ales cei cu „boilere”, dar nimeni nu deschide gura. Beau numai apă, pe cealaltă bancă e la modă băutura aia din America… Bumbescu pune osul, Majearu îţi rupe frînele, Stoica aleargă pînă dimineaţă, Piţi îi notează pe toţi, iar Balint e pe post de nea Imi.

Cîştigă, ies aşa cum au intrat. Strigă, „Bravo, bă, bravo!”, fac poze, dau autografe, interviuri. Asta preţ de vreo 20 de minute. Sala Palatului, iarna lui 2012, meciul pentru micuţa Kassandra Rotariu.

Profesionismul e ca mersul pe bicicleta. Nu se uită
Aceiaşi băieţi care acum fix 25 de ani pupau Supercupa Europei. Unii au copii din flori, alţii trec la a treia casnicie, unii scriu romane despre nopţile de la „Nicoreşti”, cînd plecau după lapte praf şi se întorceau poimîine, alţii şi-au pierdut casa. Cunosc şi ei tipizatele: „Aţi avut bulan cu Duckadam şi, după aia, cu Hagi„… Se prea poate… Dar, de fiecare dată cînd aceşti oameni se întîlnesc şi pun, asemenea muschetarilor, spadă lîngă spadă, iese ceva uluitor. Ceva profesionist. Semn că nu întîmplător cîndva, demult, au atins „Schloss Adler”. Locul acela unde se avîntă numai vulturii…

_rk_2435.jpg
Echipa de aur a Stelei face mereu spectacol, chiar şi la 25 de ani de la cîştigarea Supercupei Europei


_rk_2438.jpg
Victor Piţurcă în zi de graţie. Nici o şansă pentru Stelică

Comentarii (57)Adaugă comentariu

Lucky (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:17

Bravo, bă.

Steaua e o Minune, să vă intre bine în cap!

Stefan Miles (2 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:30

Asa este…au avu rezultate datorita talentului insa mai ales datorita profesionalismului,ceea ce azi nu mai intalnim.

ctin (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:34

bv cataline te citesc cu respect

xzc (62 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:36

Bv inca odata pentru articolele pe care le scri
Iti multumesc iar, si iar, si iar, pentru articolul Dobrin.As avea cateva sugesti, peste care ai putea sa te apleci
– Rinus Michels
– Mike Tyson
– Danemarca `92
– Marcel Raducanu si driblingul sau cu Young Boys Berna

….Pana la urmatorul articol..Sanatate si sa-ti mearga bine

akkiller (18 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:36

tare poza ducadam e ursul din carpati piti parca e baetel pe linga restu nu-l vad pe laca pacat nici n-am shtiut ca sa tinut meciu asta ca merceam am polivalenta la 200 de metri de casa televiziunile naibii numai shoc si groaza se aude la ele

costacurta (6 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:37

FRUMOS, FRUMOS DE TOT.

mmstoica (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:39

acum vulturii nu mai zboara atat de sus, barcelona e inlocuita cu larnaca, valentin cu gigi, helmi cu tatarusanu,ghencea cu peste tot,alexandrescu cu argaseala,pasa cu degajarea,ccaul cu bamboul, balerinele cu stripteoza…si totusi steaua e steaua…

vasile (7 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:42

esti genial!

dan (14 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:45

Ce echipa au putut avea, era o bucurie sa te uiti la meciurile lor…

costi (2 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:47

minunat scris, despre niste oameni care ne-au facut fericiti de atatea ori. pacat ca nu mai exista asa ceva in ziua de azi.

adi (9 comentarii)  •  26 februarie 2012, 10:55

asta era steaua de altadata:(

Pavel (6 comentarii)  •  26 februarie 2012, 12:02

Păcat că unii acum încearcă să minimalizeze acea mare performanţă, dar echipele lor nici măcar pe aproape de aşa ceva nu au fost.

zagna (18 comentarii)  •  26 februarie 2012, 12:12

daca ilie stan ar fi avut minte mai multa decat tatarusine, actualul lot nu trebuia sa fie lipsa din tribune, acum poate se roaga de cineva sa le citeasca articolul, sa nu intrebe pe la colturi, „ce e ba aia nutia si balamuc”…

moromete7 (45 comentarii)  •  26 februarie 2012, 12:14

de preaslavitul conducator nimic?….articol superb ca deobicei,dar sunt curios cat timp va trece pana cand se va afla adevarul despre CCE ’86[la americani se declasifica secrete dupa 50 de ani….poate se va face si la noi asa ceva in viitorul apropiat.]???sa incerce totusi cineva sa caute echipa lui everton ’86…imi place fotbalul, nu suport minciuna…de aceea nu tin cu nicio echipa din bucuresti….

FisherKing (6 comentarii)  •  26 februarie 2012, 13:04

@moromete7: daca nu suporti minciuna, de ce iti expui fantasmele pe aici? „Preaslavitul conducator”, asa cum il numesti tu pe Valentin Ceausescu era un tip cu mai mult bun simt decat tot arborele tau genealogic, adunat. Conform sperantelor tale, Steaua a castigat CCE in ’86 datorita unui cine stie ce fel de aranjament obscur. Cum explici tu ca de atunci a mai castigat o supercupa si a mai ajuns in semifinale si in finala CCE? A aranjat Valentin sa piarda in semifinale cu Benfica, sau in finala cu Milan? Hai, ca abia astept sa aud ce mai supureaza masa aia amorfa dintre tamplele dumitale. Daca te simti jignit de limbajul meu, te rog sa ma scuzi, dar „inteligenta” de care dai dovada ne jigneste iremediabil pe toti.

ovidiu (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 13:13

Si cand te gandesti ca din cei 3 enumerati,2 sunt galateni,Piti Majearu si Tudorel Stoica,adica moldoveni pe care galeria Stelei cand vine la Galati da dovada de civilizatie.Ha,ha sa nu credeti asta,noi moldovenii pt ei suntem nespalati,tarani si toate degetele pe sus.Ei la Bucuresti sunt cei mai cei.

marius (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 13:18

articol fermecator!nu inteleg ce cauti pe la canalD…..?!

freshu (32 comentarii)  •  26 februarie 2012, 14:18

magic

moromete7 (45 comentarii)  •  26 februarie 2012, 14:28

pentru cultura ta generala, cand ma refer la preaslavitul conducator, nu marefer la valentin, el doar isi facea de lucru pe acolo pe la club, eu ma refer la , cizmarul sef,asta ca sa stii si tu despre ce vorbes, in alta ordine de ideei, ai avut bunul simt sa caut echipa lui everton 86 inainte sa intrii intr-o contradictie cu mine?…..3 la mana, echipa la care Domnul Oprisan face referire in acest articol a batut numai paiate in 86…normal ca va jignesc pe toti….adevarul despre fotbalul romanesc din perioada comunismului doare….daca esti suporter al echipelor nascute intr-un birou din moscova…..si asa trebuie , SA DOARA!!!…..pentru ca orice este cladit pe minciuna doare….in cazul asta adevarul doare, simte-te mandru, te-am facut suporter in comentariul asta…..desi nu stiu daca era cazul……niciodata nu am afirmat ca rezultatul „stramutarii” unor omameni de la echipele lor , la echipe departamentale, nu ar fi avut un rezultat valoros in speta, dar pana sa va bateti toti cu pumnii in piept pentru cupa aia luata pe bune,pe valoare,pe cinstite , mai e mult……editia 86, desi se feresc multi sa spuna, a fost cea mai urata,dubioasa,necinstita sau cum vrei tu sa o numesti ,editie a CCE…..fie ca iti place sau nu…..faptul ca ti-am dar o idee”cauta everton ’86” e un favor pe care ti-l fac…..nu ma justific in fata nimanui…..daca ai ceva de spus, combate-ma cu argumente….cand nu poti , baga ceva jigniri, nu ma supar,doar imi dau seama ca nu ai ce sa imi spui…….ca tine se bat multi cu pumnu in piept:))…..nu iti terbuie o minte sclipitoare sa iti dau seama de unele chestii, dar iti trebuie una ascutita ,ca sa accepti unele chestii, si sa le eie ca atare, fara sa incerci sa aflii ce de e asa, este exact ca si in cazul unei teoreme/axiome….

marius (5 comentarii)  •  26 februarie 2012, 14:47

Un nou articol excelent. Felicitari Cataline ! Istoria NU se uita

Sibian (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 15:15

Vai Doamne ce echipa avea Steaua atunci. Mi-aduc aminte un meci cu Glasgow de prin 88, era minutul doi si scotienii nu mai ieseau din careu, cred ca steaua trasese deja vreo 8 suturi. Acum daca mijlocasii fac doua driblinguri pe meci, e mare lucru. Ce echipa frumoasa, ce spirit de invingator aveau, tratau fotbalul cu respect si in ciuda `escapadelor` unora, pe teren erau fotbalisti. Cat a putut si Steaua sa decada de atunci. Timp de 4 ani, Steaua a dominat Europa, iar ceea ce Barca joaca azi,Steaua juca in 86-90, bine a spus Hagi cu tiki-taka. Golul lui Piti in returul cu Anderlecht ramane antologic, ceva de genul Van Basten in finala Euro 88. Iar despre Valentin, numai de bine, eu nu am auzit pe cineva sa-l vorbesca de rau sau sa spuna cuvinte grele despre el. Era total diferit de mizeria regimului si de nulitatea prezenta mai peste tot.

sthelystu (4 comentarii)  •  26 februarie 2012, 16:04

Impecabil articolul!

parandarat (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 17:53

moromete7@
Imi cer scuze ca intervin in discutie, dar…
1. steaua nu are nicio vina ca la acea vreme echipele englezesti erau excluse din peisaj;
2. steaua nu are nicio vina ca, pana in semifinale, a intalnit numai paiete
3. steaua nu are nicio vina ca sortii nu i-au scos in cale pe juventus, bayern, fc porto.
Totusi in semifinale a intalnit-o pe anderlecht, iar in finala pe fc barcelona. Daca era atat de slaba echipa aia de atunci ne dadea barcelona 5-0 si ne linistea.

Sigur, pentru dinamovisti, rapidisti sau alti suporteri complexati, de la echipe din timisoara sau cluj, totul pare o conspiratie pusa la cale de occident si sovietici.
Pentru unii care nu accepta ca, in ’86, s-a produs o minune, totul se reduce la conspiratie, blat al familiei ceausescu.

Pana in ’86 steaua nu avea rezultate remarcabile in cupele europene, dar nici nu se facuse de rusine. Trebuie sa accepti insa faptul ca Steaua a avut atunci o super trupa care a scris istorie.

Daca anulezi rezultatele din campionatul intern, pe motiv ca erau sustinute de familia ceausescu, ai sa vezi ca raman campanii memorabile in cupele europene.

Fa acelasi lucru cu toate echipele romanesti in cupele europene si ai sa vezi ca din toata aventura lor nu raman decat doua-trei partide.

dani (1 comentarii)  •  26 februarie 2012, 18:55

Poate ediția din 1986 a fost dubioasă , moromete 7, dar și după 1986 Steaua a avut evoluții bune în cupele europene..N-a mâncat bătaie de la echipe din Islanda, Albania, Croația ,Polonia..

milovan_djilas (8 comentarii)  •  26 februarie 2012, 19:44

Foarte bun articolul si foarte bune comentariile… felicitari fisherking si parandarat… @sibianul: imi amintesc perfect meciul cu Glasgow Rangers, sferturi CCE 1988; parca erau la razboi Steaua, rar am vazut atata presiune din primul minut… Piti a si dat gol in minutul 2 si da, trasesera deja vreo 8 suturi, iar scotienii erau in careul de 16.
Vorbim de o echipa buna si foarte atoasa, cei mai tineri nu trebuie sa se gandeasca la cum e campionatul scotian acum… pe vremea aia, Rangers era o echipa redutabila, Aberdeen castigase Cupa Cupelor in finala cu Real Madrid, iar Dundee United jucase finala UEFA tur retur cu IFK Goteborg.

liolik.md (2 comentarii)  •  26 februarie 2012, 22:59

Frumos articol! Si gestul veteranilor! Oh, Steaua-86! Ce amintiri!

johnny (68 comentarii)  •  26 februarie 2012, 23:03

Cataline, iti multumesc sincer pentru ce ai scris !

Freddy Rekla (5 comentarii)  •  27 februarie 2012, 1:01

DA!
A fost odata echipa asta. 110% profesionista.
Multumim,

titi duru (1 comentarii)  •  27 februarie 2012, 1:15

@moromete7
Intotdeauna se iveste cite un dinamovist sau rapidist care sa isi expuna frustrarea, veche de 25 de ani! Vai de o viata irosita cu un sobolan in git, treceti la urmatorul capitol, si laudati-va penibilele echipe, daca aveti cu ce!

moromete7 (45 comentarii)  •  27 februarie 2012, 1:43

@parandarat
comentariul meu nu a fost aprobat, problema cu preaslavitul conducator si faptul ca a existat o portita cat nu au fost echipe engleze+faptul ca nu au intalnit niste echipe este MAREA PROBLEMA A CCE 86….asta nu intelegeti voi……asta omiteti voi in fiecare Mai , pentru faptul ca l-am citat pe cornel dinu cu o expresie si aia cenzurata de mine cu **********=stelute mi-a fost banat commentul…..in fine….cine intelege , intelege….cine nu …crede ce vrea…..adevarul este unul…..poate se va alfla…..punct…….aveti o cupa furata……sa va bucurati numai de asa ceva…..PA!

pentru moromete7 (1 comentarii)  •  27 februarie 2012, 2:49

Bun deci steaua a fraudat CCE in 86. Cum iti explici totusi semifinala din 88 si finala din 89 tot fraudate? Sa fim seriosi daca era CCE de castigat pe fraudate cum naiba de doar Steaua a reusit sa o castige din blocul comunist? E o logica simpla ca daca Romania ar fi putut frauda CCE atunci rusii trebuiau sa aiba pe putin 10-15 CCE castigate in perioada aia nu? Divaghezi complet de la subiect cu everton ce e cu Everton 86? Anglia avea interzis la cupele europene 5 ani dupa ce se intamplase in finala CCE din 85 punct.

talpaiadului (2 comentarii)  •  27 februarie 2012, 5:31

Un articol excelent. Nu inteleg de ce iti irosesti talentul in presa sportiva, domnule Oprisan.

DD (2 comentarii)  •  27 februarie 2012, 8:56

Bravo frate ! Inca un artcol super ! Si pentru ca sunt stelist, ma unge la suflet !

@moromete7: 1.aceleasi discutii si aceleasi scuze ! Va doare rau si nu vreti sa acceptati ca Steaua in anii ’86 – ’90 a dictat fotbalul in Europa !

2.nu mai bagati vrajeala cu neparticiparea echipelor englezesti, pt ca atunci nu jucau in CCE si locul 5 din campionat daca ai punctaj! Atunci juca in CCE NUMAI PRIMUL LOC AL FIECAREI TARI ! Asa ca sa spui ca Steaua putea prinde o echipa englezeasca pana in finala e aiurea,fiind doar O (una) echipa englezeasca in toata competitia ! Asa ca, fara „echipe” englezesti !

3.Daca CCE 1986 a fost dubioasa DOAR pt ca a castigat Steaua competitia,cum se face ca in ’87 Steaua a castigat supercupa Europei? Cum se face ca in ’88 Steaua a ajuns in semifinala CCE ? Cum se face ca in ’89 TOT Steaua a jucat finala CCE cu marele Milan ?

4.In toti acesti ani Steaua in CCE a eliminat echipe puternice gen Anderlecht,Glasgow sau Dinamo Kiev ! Si nu trebuie totul raportat la fotbalul de acum,pt ca in fotbalul de atunci echipele eliminate de Steaua in cei 4 ani erau FORTE ale Europei !

5.Ai sugerat sa cautam Everton ’86, mai bine ai da tu cautare sa vezi ce si cine erau echipele alea „paiate” pe care le elimina Steaua in CCE in anii ’86 – ’90

6.Chiar nu va e rusine ?!

herbert holyoake (63 comentarii)  •  27 februarie 2012, 12:45

Steaua acelor ani a fost ceva ce nu se va mai intimpla niciodata in fotbalul romanesc ! A fost o STEA adevarata!
Isi exprima un postant mindria de a avea in acea echipa doi galateni,dar il intreb eu,citi bucuresteni avea ? Sa recapitulam:-Helmuth,neamt din Aradul Nou,-Iovan,FCM Resita,-Bumbescu,se stie (ce meci a facut contra lui Leeds Utd la Leeds ),Belodedici,Socol-Moldova Noua,Barbulescu,FC Arges,-Stoica,s-a spus-Balan,Baia Mare-Majearu,s-a spus-Balint,Pele de la Tirnaveni,sau Gheorghieni-Lacatus,roman din Brasov-Piturca,de pe la Olt,si…cam atit.Asa ca… ce ai d-le cu Bucurestenii ?Vorba regretatei Maria Tanase,pe mine m-ai omorit,dar cu calul ce-ai avut ?
Ca mai apoi au venit Petrescu si Dumitrescu…

gery76 (45 comentarii)  •  27 februarie 2012, 19:15

Daca cineva se lauda cu 2 galateni,noi oltenii suntem cel mai bine reprezentati ,Bumbescu oltean,Iovan oltean,Piturca oltean,deci inca o data se dovedeste ca scoala olteneasca de fotbal este inegalabila,fie ca place fie ca nu plce unora sau altora.
-Revenind la subiect chiar daca am fost si voi fi mereu un mare simpatizant al Stiintei Craiova,performanta Stelei merita respectul tuturor iubitorilor de fotbal din Romania ,mai ales ca n-a fost ceva izolat,Steaua continuand inca trei ani sa se afle in prim-planul C.C.E .
-Eu raman la parerea ca Universitatea Craiova ’82-’83 ramane valoric ,cea mai buna echipa de club din istoria fotbalului romanesc,insa performanta Stelei este si va ramane cea mai importanta din istoria fotbalului nostru.

ady (3 comentarii)  •  27 februarie 2012, 21:59

NU SUNT STELIST…DAR DUPA MINE ESTI CEL MAI BUN CRONICAR SPORTIV….TIN SA SPUN PT VARSTA MEA…ESTI MAI BUN DECAT IOAN CHIRILA…CREEZI CATEVA ARTICOOLE…..DE RAMAI MASCA….MACA PUR SI SIMPLU..MULTUMIM CA EXISTI..SI PACAT CA NA I UN ZIAR AL TAU…FA CEVA…ADUNALE…CA VIN PE JOS PANA IN BUCURESTI SA ITI IAU CARTEA..:))

bingo (1 comentarii)  •  28 februarie 2012, 10:38

Pentru ofticosul Oprishean (sau admin-ul care da cu mop-ul dupa asta) :
– „joacă la fel de uluitor ” – uluitor e absolut, nu suporta grade de comparatie.
– „Mirosul de vasodilatator e dens de-l tai cu drujba” – e dens „de poti sa-l tai” cu drujba, asa e corect si logic si romaneste.
– „Aceeaşi băieţi” – hahaha, asta e buna, da masura analfabetismului. – sa-ti spun ca se scrie „AceIaşi băieţi” , din motivul ca baietii sunt „ei” si nu sunt „ea” ?
Iti spun, desi stiu ca e degeaba.

Baieti, mana pe carte, ca nu urzica, nu ?

mitza69 (1 comentarii)  •  28 februarie 2012, 12:00

moromete7.Hai sa vorbim si de paiate,Honved Budapesta era in acel momentconfundata cu echipa nationala a Ungariei,echipa ce juca frecvent la campionatele mondiale,avand in echipa un jucator ,Detari,cam de talia lui Hagi.Doar daca esti rautacios,nu vei recunoaste ce insemna Anderlecht la acea vreme si cine era Enzo Scifo.Regiile tale bolnavicioase pomenesc de frauda.Adica tu il vezi in stare pe regele Juan Carlos sa participe la o mascarada?Adu-ti aminte ca a plecat suparat,de rusine ca Barcelona a pierdut cupa.Sa crezi ca se poate aranja castigarea unei cupe continentale da dovada ca nu te ridici la rang de suporter de echipa europeana,si ramai cu intelegerile intre CFR si Targu Mures,sau Soimii Sibiu cu Rapid.Atat te-ai obisnuit cu ele ca ajungi sa vezi blaturi peste tot.Apropo,si calificare in Italia a fost tot un blat???Ca erau cam aceeasi jucatori!

akkiller (18 comentarii)  •  28 februarie 2012, 14:24

moromete7@
daca tot ni-l dai eemplu pe cornel dinu e clar de ce incerci sa ne spui ca steaua a furat. STEAUA inseamna fodbalul rominesc fie ca iti place fie ca nu si nu te mai da in scena si ne pune sa ne uitam ce echipa avea everton in 86 asa te invit sa te uiti si tu ce echipa avea dinamo kiev in 87 era scheletul URSS care in 88 ajungea in finala de la euro lasa ideile tale pentru tine sau argumenteazale nimic nu a fost mai bun si nici nu va fi mai bun ca steaua acelor ani si sa mai tii minte
ciinii latra ursu trece.

akkiller (18 comentarii)  •  28 februarie 2012, 14:28

si nu are importanta de unde erau jucatorii era steaua ca doar la manchester nu joaca numai locuitori ai orashului sau la real or fi toti din madrid si nu shtim noi

gabrielpapina (1 comentarii)  •  28 februarie 2012, 17:26

felicitari acestor sportivi si oameni eadevarati

ingineru’ (2 comentarii)  •  29 februarie 2012, 13:48

Frumos articol Cataline.
O mica corectie: Se scrie „aceiasi baieti” (masculin plural), nu „acceasi” (feminin singular).
Bafta

Admin (14 comentarii)  •  29 februarie 2012, 15:58

pentru ingineru’
Aveti dreptate, am corectat
pentru bingo
La 1 si 2 nu ai dreptate deloc. Acolo nu vb de grad de comparatie, iar cel mai cunoscut proverb e „fum gros de-l tai cu cutitul”. La 3 ai perfecta dreptate, am facut corectura. Cat despre ofticos, te asigur ca nu am tuberculoza…

rrz (1 comentarii)  •  29 februarie 2012, 16:13

super articol! super steaua!

Radu (1 comentarii)  •  29 februarie 2012, 17:47

Eu sunt rapidist. Steaua ’86 e a tuturor. Ca si Dinamo vs. Hamburg sau Craiova Maxima.

Daca privim din perspectiva moderna, nu se mai poate construi la fel o echipa (vezi cartea lui Andrei Vochin). E adevarat ca Duckadam, Lacatus sau Dinu n-ar fi vrut in tinerete in ruptul capului sa ajunga la ce echipe au ajuns. Dar asta este deja istorie si trebuie s-o acceptam ca atare. Nu cred ca Steaua a fost favorizata in parcursul european de Ceausesti, mi se pare o fantasmagorie. Apoi, referitor la cluburile departamentale, facute cu telefoane de sus. Asta era contextul. Ideea e ca, chit ca Dinamo si Steaua erau indecent de avantajate de sistemul de recrutare a juniorilor, acel sistem EXISTA si a produs/descoperit valori indiscutabile.

Pana la urma cred ca ne doare cel mai tare nivelul general al campionatului decat ce face in speta Rapid vs. Dinamo sau Steaua, ca orgoliile astea o sa se mentina mereu, chit ca jucam toti jalnic sau toti foarte bine. Cautati in cartea lui Ion Chirila, „Glasul rotilor de tren”, cand ne-a batut Campia Turzii si ne-a luat Cupa Romaniei. Ajung aia acasa si acolo niste suporteri ai ‘marii rivale’ Ariesul Turda, parca, pregatisera o cupa de namol s-o sparga ‘sa le scoata fotbalul din cap’ 🙂

Si un pic referitor la finala cu Barca. Care aveti pe acasa, dati mai inspre final, cand a intrat Puiu Iordanescu. Vedeti acolo finete cum mangaie balonul, o placere.

Nu cred ca o sa mai vedem prea curand asemenea rezultate, da’ m-as topi de placere sa mai vad jucatori de azi sa stie cu ‘basica’ cum stiau generatia ’86.

un craiovean! (1 comentarii)  •  29 februarie 2012, 23:26

ptr moromete7 doar o vorba sa-ti mai spun: Borcea fugi la culcare! nu mai scrie aberatii!

Mihai (1 comentarii)  •  1 martie 2012, 2:15

Bravo Cataline, valoarea trebuie recunoscuta si dupa 25 de ani!

starchild (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 17:25

Sa intalnesti Anderlecht si Barcelona in acelasi sezon, era ceea ce unii zic astazi, ditamai ghoinionul. Uitati-va cu CINE a castigat Porto in sezonul urmator!

Oricum, the show must go on. Sorry that you are stuck in the past … and you trap many others with you! Fotbalul este definit de continuitate si nu de istorie. Cheers!

gaby (1 comentarii)  •  2 martie 2012, 18:49

Am o rugaminte la dumneavoastra. Invatati-l pe Catalin Tolontan acordul subiectului cu predicatul ( ” Marea majoritate a celor prezenţi au scandat “Mitică la puşcărie!” şi “Sandu eşti o mizerie!”.” din articolul Faptele fără semn de exclamare ). Consider ca e jenant si arunca o umbra asupra calitatii profesionale a colectivului GSP.

gima (99 comentarii)  •  2 martie 2012, 18:49

pt toti stelistii laudarosi
in anul de gratie 1986 politica UEFA a programat cistigarea CCE de catre o echiopa din Est. daca aveti rabdare si consultati arhivele veti observa ca pe partea Stelei au fost de la inceput pina la sfirsit doar echipe de mina a doua in jos. pe partea cealalta a fost doar spuma. Anderlecht-ul a fost din nou echipa mai putin cotata, decit Bayern M.(si apoi Anderlechtul a venit in toamna urmatoare si n-ati reusit sa jucati absolut nimic in fata lor). adevarata valoare Steaua si-a demonstrat-o abia in 1989( Milan, Milan, Milan,Milan =ce puteai sa le faci ca-ti ascundeau mingea)
NU UITATI – imediat dupa ce ati cistigat CCE v-a batut Dinamo intr-un meci aminat, n-ati reusit sa bateti Moreniul (0-0) ca in final sa pierdeti cupa in fata lui Dinamo. apropo de Dinamo: cel mai mare si mai tare meci facut de o echipa romaneasca a fost cel cu Hamburg; cea mai tare echipa care a venit in Romania a fost Aston Villa. voi va laudati doar cu o cupa PROGRAMATA. clubul a stiut asta si de aceea ati avut echipa atunci. intrebare de final : stiti voi stelistilor de ce Barcelona nu a concediat antrenorul si nu a schimbat niciun jucator dupa ce a pierdut cupa in tara la ei. raspinsul se afla in cota la pariuri pe victoria Stelei. puneti mina pe carte si mai incet cu laudele.apropo II : stiti ca desi aveti campionate in plus fata de Dinamo, in clasamentul all time ghici cine e pe primul loc? s-auzim de bine.

Comentează