Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Galezul cu mintea etern întunecată

Priviți această imagine! În dreapta, Neil Taylor, fundașul galez, nebunul în roșu care vede roșu în fața ochilor când aleargă în iarbă, crezând că joacă fotbal. El e killerul.

Permalink to Galezul cu mintea etern întunecată
sâmbătă, 25 martie 2017, 2:33

Nu, n-am greșit, individul din St Asaph nu e sportiv, e ucigaș de sportivi. Un huligan ieșit la vânătoare. În stânga, Seamus Coleman, victima, irlandezul ce voia doar să centreze în acel minut 69, înainte ca Taylor să-i rupă piciorul în două într-o culme a violenței!

Nu a fost nicio întâmplare, Taylor face totul premeditat. L-a văzut, a analizat situația în câteva clipe și, cu mintea întunecată, a declanșat tacklingul brutal. Dar nu a atacat mingea, ci adversarul. Nu a vrut să-l deposedeze, a plonjat spre el cu toată forța, cu toată viteza, ca să-l rănească. Contactul gheată-gambă a fost mult deasupra balonului. Tibia și peroneul lui Coleman au plesnit instantaneu.

De ce spun că Taylor e un sălbatic? Pentru că nu e prima oară când lasă urme adânci în lupta sa antifotbal și antipersonal.

Când era la Swansea, acesta i-a lipit crampoanele de față lui Walker, într-o partidă de Premier League cu Tottenham.

Iar pe 12 noiembrie 2016, tot în preliminariile Mondialului, i-a zdrobit chipul sârbului Tadici cu bocancul, confundând mingea cu capul rivalului.

Trei, patru, cinci meciuri de suspendare ar fi mult prea puțin pentru Neil Taylor. Pentru agresiune, urmată de accidentarea gravă a celui lovit, vinovatul trebuie scos o lungă perioadă din fotbal. Mai ales dacă avem un recidivist. Să i se interzică să intre pe teren tot atât cât stă victima sa.
De opt luni are nevoie Coleman să revină la Everton? Peste opt luni să joace și Taylor la Aston Villa!

Comentarii (18)Adaugă comentariu

Tibi (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 15:01

Fotbalul britanic este mult mai dur decat cel practicat de noi (bine noi nu mai jucam fotbal). Pt. ei nu e nimic in neregula sa intre agresiv la un jucator (sa nu uitam ca fotbalul este derivat din Rugby). Eu zic sa ne abtinem in a comenta stilul de fotbal din tarile mult dezvoltate pt. ca asta e motivul pt. care noi am ajuns aici (lipsa totala de angajament).

Mihnea (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 15:19

Vezi faultul *** de Bale in același meci. Și mai urât, dar mult mai norocos irlandezul. Culmea e că Bale contestă cartonașul... galben primit.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

fakinlol (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 15:24

Deci este un fel de Cadu sau Muresan. Jucatorii astia care incearca sa-si raneasca adversarii, care pandesc momentul in care pot lovi decisiv, undeori provocant chiar tragedii, sunt niste brute care nu ar trebui sa faca parte dintr-o organizatie sportive.

pawn (17 comentarii)  •  25 martie 2017, 15:58

@Tibi. e amutitoare logica ta. ar trebui sa ne abtinem la casatoriile din familiile de rromi, la 12 ani mirele si 10 ani mireasa, nu? controleaza-te, nene!

Costea (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 16:08

Lăcătuş cum făcea? Hai să ne vedem gunoiul din curte!

Moses (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 16:11

Condamnat pentru vātāmare corporalā , pedeapsā cu suspendare si la urmātoarea: puscārie ! Asemenea elemente nu au voie sā calce pe gazon alaturi de coechipieri sau adversari. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marko (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 16:14

Un fault de criminal. Ar trebui scosi din fotbal si el si Bale pt multi ani.

Bazileon (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 17:02

Bei 1/2 de comentator, a facut-o fiindca-i galez? Xenofob stupid, pai avem si noi galezii nostri: Lacatus, Ganea...Hai, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

onlinegsp (90 comentarii)  •  25 martie 2017, 21:54

Bazileon, unde am scris ca a facut-o pentru ca e galez?

Iosif (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 17:50

@fakinlol.sau un fel de lacatus care din Ardelean de la FCM BACAU a facut un jucator care nu a mai reusit sa revina niciodata 100% cum era inainte ca marele lacatus sa-i rupa piciorul.

radu (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 19:04

Pt Tibi , nu stiu cat rugby ai vazut la viata ta , dar acolo nu exista atacuri violente de genul astuia.

adi_stelistul (7 comentarii)  •  25 martie 2017, 19:30

@ Tibi Adevarul istoric este cu totul altul, anume ca rugbyul a derivat din fotbal. E verificat si documentat. Si ii dau dreptate lui radu. E o vorba care spune ca fotbalul e un joc de gentelmani practicat de golani iar rugbyul e un joc de golani practicat de gentelmani.

mihail (1 comentarii)  •  25 martie 2017, 19:46

Ce legatura are rugby-ul cu criminalii astia doi ?

ovidiu_3003 (64 comentarii)  •  25 martie 2017, 21:01

...metafora sa te insoteasca ...

cutzu (3 comentarii)  •  25 martie 2017, 22:03

slab! slab! ca de obicei...

bazileon (3 comentarii)  •  26 martie 2017, 2:27

Fundasul galez + se stia ca e galez, subliniere inutila, "nebunul in rosu" - nici nu mai zic de improprietatea cuvantului nebun; in rosu, cum altfel? Fiti mai sensibil, nu contestam faultul oribil, dar aveti exuberante sovine in formulare.

bazileon (3 comentarii)  •  26 martie 2017, 2:32

Si totusi va datorez niste scuze , indignare de moment m-a facut sa scriu jignitor despre dvoastra, inacceptabil. Regret sincer.

Cristi (4 comentarii)  •  26 martie 2017, 10:14

Foarte bine spus domnule Jumatate,cat timp sta victima atat sa stea si agresorul sau chiar dublu.Ar cam trebui schimbate regulamentele internationale ca astfel de killeri sa fie scosi din fotbal.

Comentează