Theodor Jumătate

Vede întotdeuna partea luminoasă a sportului. Jumătatea plină a paharului, deși nu acceptă jumătățile de măsură

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Theodor Jumătate
Deziluzia naționalei îl afectează pe Stanciu

Nu tricoul galben, ci înfrângerile și atmosfera deprimantă l-au destabilizat psihic. El, Maxim și toți ceilalți au o revanșă de luat pentru a regăsi bucuria calificării.

La sfârșit de an, nu am avut nicio îndoială când am ales jucătorul anului. […]

...

În genunchi în fața dictatorului care te ignoră

Am nevoie de o pastilă împotriva durerilor de cap când citesc dedicația patetică a lui Șumudică pentru dictatorul Erdoğan. „Nu m-am întâlnit cu președintele, dar îl admir foarte mult. Am apreciat întotdeauna ce a făcut pentru această țară. Aș fi […]

...

Șumudică și trucul care seamănă cu un șantaj

Marius Șumudică, antrenorul revelației sezonului în Turcia, a fost dat afară de Gaziantep. E posibil? Da. Numai din cauza lui. A forțat ruptura ireparabilă. O are. Straniu mod de a te comporta când ești în vârf, printre cei mai buni.

[…]

...

Esența umilirii și întrebarea lui Demba Ba

„Ăla negru!”. Ce oribil sună! Pierre Webo nu are nume, nu e antrenor, e doar un nimic pentru Colțescu. Așa separă el oamenii. În cei normali și „ăia negri”. Și o face ca și cum ar fi ceva banal, intrat […]

...

Ironia lui Chipciu și lacrimile lui Dan și Cholo

Au fost mulți care-l condamnau și în timpul vieții. Pentru ei, arta creată de Diego, care a făcut oamenii fericiți la fel ca toate marile genii ale lumii noastre, e fără valoare. În ochii lor, Maradona înseamnă doar droguri, hoție […]

...

Cine-l acuză pe Blatter? Cel care a dat Qatarului Mondialul pentru miliarde?

Pentru europeni, totul e clar acum, dacă mai aveau nevoie de încă o confirmare.

Permalink to Cine-l acuză pe Blatter? Cel care a dat Qatarului Mondialul pentru miliarde?
marți, 2 iunie 2015, 10:07

Fără un cataclism, acuzarea şi condamnarea lui într-un caz de corupţie, de exemplu, Blatter nu va fi mutat nici un centimetru din jilţul prezidenţial. Vrea să stea acolo, să conducă fotbalul mondial pînă în ultima zi a vieţii sale!

Mai ţineţi minte avertismentul lui Guido Tognoni, fostul director FIFA? „Sepp visează să moară pe scenă, sub reflectoare. Nu ca fost preşedinte. De aceea, va continua. Mereu vor fi medici care să-i ateste sănătatea de fier şi linguşitori sau profitori care să-i spună că trebuie să rămînă. Că e providenţial pentru FIFA”. Exact acesta este planul elveţianului.

I-a păcălit pe toţi, mai ales pe Michel Platini, în 2011, cînd le-a promis în schimbul susţinerii că acela era ultimul mandat. În 2015, a candidat din nou. Şi vom avea în 2019 (nici atunci nu se va opri!) cel mai bătrîn preşedinte FIFA la post. În vîrstă de 83 de ani, unul peste Joao Havelange, „tatăl corupţiei” 24 de ani la Zurich, cel care l-a învăţat trucurile supravieţuirii pe discipolul Sepp.

Acum, Europa încearcă să-l boicoteze. Să-l forţeze să abdice, aşteptînd procesul monstruos dinspre FBI sau procurorii Ţării Cantoanelor care să-l îndepărteze definitiv de FIFA. Dar cine conduce acest boicot? Michel Platini!

Spectaculos nume, uriaş fotbalist şi cel care a deschis UEFA spre Europa de Est. Însă tot el, acelaşi Platoche, cum îl alintă compatrioţii, a pavat calea Qatarului spre Comitetul Executiv FIFA. Votînd micul şi bogatul stat musulman pentru a organiza CM 2022. Atunci nu i-a păsat de protestele globale împotriva acestui proiect.

În noiembrie 2010, cu nici o lună înaintea alegerilor din 2 decembrie, Platoche a intermediat acea întîlnire de taină, chiar la Elysee, între preşedintele francez Sarkozy, fiul emirului şi premierul qatarian. Cînd s-a hotărît totul. Qatarul primeşte Mondialul şi apoi va răsplăti Franţa cu cele mai bune contractele posibile.

Pe 2 decembrie, FIFA a ales Qatarul. Iar ulterior, miliarde de euro au ajuns în Hexagon dinspre Golful Persic.

Chapeau, Michel!

Comentarii (4)Adaugă comentariu

marian (3 comentarii)  •  2 iunie 2015, 12:01

Interesanta (si interesata, in acelasi timp) figura acest Guido Tognoni. A fost dat afara din structurile FIFA la mijlocul anilor 1990 de catre Havelange (presedintele FIFA intre 1974-1998), dupa care a trecut in serviciul UEFA, unde a colaborat cu ziaristii care cercetau ceea ce s-a presupus a fi alegerea frauduloasa a lui Blatter la congresul FIFA din 1998 (primul mandat). Ancheta jurnalistica s-a incheiat fara un rezultat clar, numele lui Tognoni nu a aparut in prim-plan (ziaristii protejandu-si sursa), astfel ca mister GT a fost angajat in 2001 de … Sepp Blatter (!!) la FIFA pentru a superviza activitatile acesteia din domeniul marketingului, dupa colapsul suferit de partenerul de pana atunci, firma ISL. Un alt aspect important (si confidential !) al functiei primite de Tognoni de la Blatter, pentru un salariu de 150.000 dolari/an, a fost acela de a contribui la operatiunile FIFA de manipulare a opiniei publice, prin intermediul unor ziaristi atent selectionati, carora mister GT le livra marfa destinata consumului public de catre Blatter si cupola lui. In contractul lui Tognoni cu FIFA era inserata, de altfel, o clauza care arata ca actul respectiv a fost incheiat in baza „relatiei personale de incredere existente intre presedintele Blatter si dl. Guido Tognoni”. Relatia asta s-a cam evaporat si in luna mai 2003 partile au anuntat incetarea amiabila a intelegerii, in acel moment Tognoni declarand ca a semnat un acord de confidentialitate si, prin urmare, nu va face nici un fel de comentarii legate de FIFA si de persoanele din cadrul institutiei respective. Ce n-a declarat el atunci a fost faptul ca in perioada mai 2003 – decembrie 2006 FIFA (Blatter) a continuat sa-i plateasca salariul de 150.000 dolari/an, ca doar se stie ca tacerea e de aur ! Acum, ca aurul s-a cam ispravit, Guido Tognoni redevine un cavaler al dreptatii pentru cine are timp sa-l mai creada. Sa-i urmarim cariera, organigrama FIFA nu e batuta in cuie …

Gigi Carabina (1 comentarii)  •  2 iunie 2015, 13:01

Corect. PSG si PSG Handball sunt urmarile aceluiasi „deal”. O stie toata lumea in Franta. Numai agaricii aia de suporteri de ocazie ai lui PSG se fac ca nu vad.

AGI (1 comentarii)  •  2 iunie 2015, 22:23

Pai Blatter tocmai ce si-a anuntat demisia. Asta cam omoara editorialul, chiar daca partea cu Platini ramane valabila. 🙂

adrian Lengyel (4 comentarii)  •  23 iulie 2015, 17:08

E vorba de prea multi bani, mult prea multi pentru a vorbi de Platini sau Blatter. Jocurile se fac mult mai sus chiar mai sus de presedinti de state care la randul lor sunt tot niste marionete a celor care i-au propulsat in functii….

Comentează