Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ziarul

Lumea ca ziar. Lumea într-un ziar. Gazeta Sporturilor, de aproape un secol martor fidel al timpurilor ei. Al timpurilor sportului, dar nu numai

Permalink to Ziarul
vineri, 14 septembrie 2018, 2:34

„Ne ferim a face o profesiune de credință. Lăsăm a fi judecați după fapte. Poate că sunt mai eloquente decât vorbele”. În loc de promisiuni, un angajament față de cititori. Acestea erau cuvintele primului editorial al Gazetei Sporturilor. Numărul 1, 14 septembrie 1924. Acum 94 de ani.

Începuturile
O redacție ale cărei materii prime sunt ideile și cuvintele își asuma obligația să fie judecată dincolo de cuvinte. Teribil pariu! Singurul cotidian sportiv românesc, de la acea vreme și de acum, din păcate, apărea într-o Românie reîntregită, dornică de modernizare, avidă de progres. O Românie frenetic de permeabilă la nou, atunci ca și acum, în care instituțiile statului democratic începeau să funcționeze după modelul suratelor occidentale. Cu inimitabilele particularități care îi oferiseră deja material abundent lui Caragiale pentru capodoperele sale.

Tichie de mărgăritar?
Poate că în România deceniului al treilea din secolul XX apariția unui cotidian sportiv părea tichie de mărgăritar. Sau poate nu. Poate era exact ce lipsea din peisajul presei românești. Din excepționala carte a Ioanei Pârvulescu „Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale” aflăm lucruri incredibile. Presa din România nu era nici pe departe în stadiul de pionierat. Existau și se vindeau ca pâinea caldă zeci de cotidiane generaliste și sute de publicații de specialitate. Reviste săptămânale, bilunare sau lunare erau aspirate de un public avid, în căutare de informație și de opinie. Tirajele expodaseră, tipografiile lucrau la foc continuu.

Forța presei interbelice
Marile partide politice încercau să intre în grațiile patronilor de la Universul, Cuvântul, Curentul sau Adevărul. Exercitau presiuni și apelau la amenințări atunci când imixtiunea le era obturată. Fără să o știe probabil, presa românească își trăia vârsta de aur. Iar mai presus de orice, asta era posibil printr-un contract tacit și ferm între ziarist și cititor care consta în încredere reciprocă. În solidaritate, chiar într-o complicitate subînțeleasă pe care cititorul o împărtășea cu ziaristul. Posibil ca pe atunci și ziariștii și cititorii să fi fost mai buni decât cei de astăzi. Nu avem de unde ști, dar tentația de a idealiza trecutul este un adversar al naibii de parșiv.

Relația ziarist-cititor
Ce știm însă este faptul că atunci cei care citeau, plateau. Plăteau ziarul, revista. Nu erau momiți cu tot soiul de recompense și gadgeturi, doar-doar vor cumpăra încă o dată ziarul. Îl cumpărau nu pentru că erau mai naivi sau mai inculți, dimpotrivă.

Îl cumpărau fiindcă știau că niște oameni, nu foarte bine plătiți, suficient de antipatici puternicilor vremii, posibil antipatici în general și de regulă prost îmbrăcați, lucrează în interesul lor. Accesul gratuit la informație și la opinie este o invenție a vremurilor noastre. O găselniță perversă care s-a întors deja împotriva creatorilor. Acum este prea târziu a mai schimba ceva.

Da, plăteau și cei care scriau. Ziarele care nu se vindeau se închideau, personalul rămânea pe drumuri. Gazeta Sporturilor a supraviețuit timpurilor și intemperiilor istoriei nu pentru că a fost o publicație apriori apolitică, ci pentru că și-a propus să fie mereu oglinda unei părți din viața noastră. Sportul, eroii acestuia au fost și au rămas valori dincolo de figurile la modă ale diferitelor epoci. Ziarul nu a murit nici în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Faptele eloquente
Culmea, în perioada cea mai rodnică a sportului românesc, atunci când Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin sau Gheorghe Hagi străluceau, „Sportul”, continuatorul Gazetei, își trăia perioada cea mai urâtă. Patru pagini în format mic, patru pagini ticsite de text și de multe ori de informație perimată. Căci regimul comunist aflat în fază terminală făcea economie la hârtie și la gânduri liber exprimate.

Împotriva sărăciei programatice și a ignoranței agresive a conducătorilor partidului unic, Ioan Chirilă, Ion Cupen sau Ovidiu Ioanițoaia au scos la lumină faptele „eloquente” grație harului lor. Și datorită încăpățânării de a crede că meseria lor este cea mai frumoasă meserie din lume.

Înapoi în viitor
Unii dintre noi gândesc asta și acum, dar nimeni nu poate promite că Gazeta va exista și peste alți 94 de ani. Și tot ca într-un roman al Ioanei Pârvulescu o buclă temporală m-a aruncat în redacția unui ziar la Palatul Universul. Undeva la ultimul etaj, practic într-un pod unde este frig iarna și foarte cald vara. Miroase a litere de plumb, a cerneală tipografică și a entuziasm, fiindcă tocmai se face că am predat primul articol. Iar redactorul șef care nu mi-a tăiat niciun cuvințel din căznitul meu articol m-a privit pe sub ochelarii cu lentile groase și mi-a spus să nu îmi iau nasul la purtare.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

sestie (1 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 14:51

Si ce site mizer a ajuns , cu articole clickbait, cu ura promovara non-stop,cu moderatori care isi fac conturi si injura pentru trafic, cu canonizarea unui cioban mafiot care a distrus fotbalul romanesc, cu promovarea intensiva a non-valorilor si crearea de articole care nu au o baza, nu au sens, cu probleme de ortografie,punere in pagina si gramatica + folosirea de expresii de genul "wtf" intr-un ziar care vrea sa para serios.

Dan Mărginean (13 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 14:56

Bietul Ioan Chirilă! I-ar fi rușine să spună că e gazetar sportiv, dacă ar fi astăzi colegul vostru. Ați transformat presa sportivă într-o glumă proastă.

stelu (63 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 15:55

cristi,deja s au gasit sa comenteze doi destoinici...ce ai scris tu si ce au inteles ei.halal de mintea unora.asa oameni ,asa tara.live long rock and roll

zed (15 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 16:07

in perioada asta a anului merge cel mai bine o stiuca pe gratar

R.I.V (1 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 16:19

gsp nu e Gazeta Sporturilor, este continuatoarea ziarului comunist Sportul Popular. Gazeta Sporturilor a fost desființată în 1947 de către comuniști.

Za Paperul (1 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 16:20

Daca taceai, filozof ramaneai, Geambasule! IAR! Dar sa vedem ce a ajuns ZIARUL, Gazeta Sporturilor, azi! Pai, site-ul, care reprezinta ZIARUL, ne spune, printre altele, ce vedeta e la ciclu, cine a facut sau nu sex, cu cati barbati pe sesiune s-a culcat una sau alta, funduri goale sau imagini obraznice cu x sau y! Si asta ca sa nu intru in stirile SPORTIVE, cu accidente de masina la OVIDIU in ziua unui meci sau cu cine se culca fata lui Giani Kirita! Lucruri pe care le vezi si in L'Equipe sau Gazzetta! Cand o sa scoateti toate mizeriile de pe site si, cat de cat, o sa faceti doar continut sportiv, atunci vorbiti de ZIARUL! Pana atunci, ciocul mic si interviuri cu antrenorul George Becali!

JFM (151 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 16:35

Cand nu existau editiile online dar aveam fotbal se statea la coada la ziarul de sport. Azi totul vine de la sine fara sa mai cobori la chioscul de langa bloc, doar deschizi si-ti apare Becali, e peste tot. Si ca sa se simta lumea ca pe vremuri s-a inventat o asazisa rivalitate FCSB-Dinamo, in fond o diuputa nas-fin adica Becali-Borcea ... Pana aici am coborat nivelul, mi-e dor de vremurile in care aveam un fotbal pe care azi il vedem doar la tv, in grupele UCL. Eram acolo, in fazele superioare, finalisti ba chiar si castigatori. Era acel fotbal echitabil unde campioanele tarilor mici intrau in acelasi vas cu marile cluburi, aveai sansa ta. Acum totul e dirijat, impachetat, blatuit. A venit vremea presei online, aici suntem.

acciduzzu (15 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 17:10

Din păcate ați deschis platforma să poată înjura orice nime-ndrum, de multe ori copy-paste fără legătură cu subiectul. Nu, nu promovați nici un dialog sau dezbatere, nu mai exista demult pe forumurile voastre.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 17:30

Tin sa va felicit, inteleg ca aveti o aniversare, egal, meritati … si pina vrea psd o sa si rezistati. Ca la urma urmei ce produceti ? Stati 8 ore la munca ca toti oamenii muncii ? Da, trebuie sa fi fost mereu buni la sportul popular ori nu, eu citesc azi cu placere un Chirila … am mai dat peste un Almanah al Sporului, bun, n-ar fi rau unul in Decembrie unde pa linga Bratu si Torje hop si voi, fiecare cu articolul pe care il considera cel mai bun. Mironica bun rau, bun si ziarul – viitor aveti, stiati voi poate ca vor disparea pungile de platic ? - buni sinteti si azi, iar ajuns la cei mai buni intreb aici din nou: unde e Maria Andries ? Face bine ? V-a parasit ? Mi-a ascultat sfatul si a intrat in psd ? --------------- „Traiasca Norocul, … poate rasuci destinul unui" ziar. S-a tras la sorti cine va avea norocul sa scrie despre continuitate ? Noroc cu ziarul pozat bine ales, caci cel care a ales poza la articol are umor. Pai asta scria Traiasca PCR, poporul sovietic, colectivizarea, nationalizarea, … Voi erati bunul nou, proaspeti, nescoliti la Stefan Gheorghiu, dar tot cu noroc caci blegii de redactori nu v-ar fi nimerit cu cotoarele. Nu corectau de lene, se vindea orice la inceputurile anilor 90. Azi nu mai ajungi pe ocolite doctor in filme si fotbal. Daca ma ciocneam – din greseala – cu altcineva pe strada poate eram si eu azi un Chirila, dar nu … vin, tutun, … mie mi-ar fi placut Andrei Vochin. Ce-i mai frumos decit s-o corectezi pe Maria, hai si pe Hagi ?- mi-ar fi facut o deosebita placere s-o invit zilnic in birou cu pixu rosu in mina, sa-l invit pe Hagi la frederatie, la o cafea, sa mai discute si cu el cu cineva cite ceva despre fotbal.

Sektorianul (2 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 18:02

Stima sektoriana, domnule Geambașu !

Chris (60 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 18:14

Stimati cititori ai acestui articol. Va aduc la cunostiinta faptul ca ziarul contine in proportie de 80-90% aproximativ aceleasi articole de pe site, dar cu alte titluri binenteles. Cumpar ziarul de 2-3 ori pe saptamana, si in mare citesc stirile care au aparut ieri pe site. Iar continutul exclusiv s-a diminuat mult. In aceste conditii, nu pierdeti mare lucru. Interesant este ca mama imi spunea ca acum cateva zile au fost la tv Ovidiu Ioanitoaia si un coleg si s-au plans ca pretul ziarului 2.5 lei nu reflecta calitatea; deci din pct lor de vedere hartia de impachetat peste ar trebui sa coste mai mult. Poate 10 lei, ca L'Equippe sau Gazzeta dello Sport, cu zeci de pagini de informatii... Ar trebui sa nu mai dea acelasi stiri in ambele surse (site + print), altfel motivatia sa cumperi ziarul a doua zi va scadea considerabil.

virgil (14 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 18:25

Doamne , vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni/ ziar.

itu52 (288 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 18:52

Logica bat-o vina, ea divina, e capul răutăților. Pai cum să nu fie presa vârf de lance, când nu aveai altă formă de informare până ieri, alaltăieri. Aduna ce e mai bun în societate, spuma condeiului românesc. Când radioul și televiziunea a prins cheag, s-au trezit deștepții vremii să le folosească pentru a construi „omul nou”, livrând la greu programe educative. Din cei 94 de ani pomeniți, cam 70 sunt adjudecați din postura de lider autoritar (gazetăria). Și în vremea odioasă, pentru cei obișnuiți cu cititul printre rânduri, era sursa principală de informare. Sportul Popular, gazetă de informare sportivă, era mai mult descriptivă, însă era completat cu succes de România Literară, Săptămâna, Flacăra care aveau propriile rubrici de sport și gazetari de excepție. De aia se vindea bine presa, merita toți banii, azi ... Azi, în cazul in care nu stăpânesti o limbă străină(să zicem chineză), dar ți-a picat o informație pe link, tragi un google translate, și pui la spate bâlbele românești. Mâine probabil o traducere pe căști va fi sincronă cu parcurgerea textului. Deci dragilor, mingea a trecut în terenul vostru, dacă nu ridicați ștacheta riscați ridicolul, nu falimentul. Nimeni nu mai are timp de amatorism.

P.M. (3 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 19:32

Dacă veți închide siteul atunci vor crește vânzările

teo stemate (14 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 19:35

Am crescut cu "Sportul", uneori îl citeam din mers, venind de la şcoală, dirigintele nostru era abonat şi, când era în toane bune, ni-l dădea, chit că ştia că o să i-l înapoiem ferfeniţit. Uneori ne punea întrebări din ziar, gen "Cine a marcat pentru Hamburg duminică?" sau "Cine-i căpitanul Fiorentinei?". Astea erau uşoare, răspundeam în cor: "Magath!" sau "Antognoni!" Apoi veneau întrebările încuietoare: "În ce regiune a Germaniei e Hamburgul?" sau "Ce mare artist a trăit la Florenţa?", la care nu ştiam răspunsurile. Nici nu ni le dădea, ci ne punea să căutăm în atlase, dicţionare, până le găseam. Şi le găseam, deşi nu exista Wikipedia... Pot spune că am învăţat o mulţime de noţiuni de geografie, istorie, cultură generală, prin intermediul "Sportului". Şi gramatică, mai ales gramatică! Redactorii se exprimau curat şi concis, cu o gramatică fără cusur. Mai târziu am înţeles de ce: erau mulţi care aveau la bază studii de Drept, iar la Drept nu intrai fără să ştii perfect gramatica română. "Gazeta" de azi continuă tradiţia, o cumpăr zilnic şi o citesc cum citeam "Sportul" pe vremuri, cap-coadă. Diferenţa majoră este că azi, ca să supravieţuiască, un ziar trebuie să găsească finanţare, aşa că, uneori, sunt articole ostentative, băgate doar pentru a atrage un anume public-ţintă sau a face pe plac cutărui sponsor. Sunt, în opinia mea, "păcate mici", pe care cred că orice cititor cu oarecare experienţă ar trebui să le treacă cu vederea. Atâta vreme cât "Gazeta", per ansamblu, ne prezintă reportaje, analize, opinii despre fenomenul sportiv --- oneste, nu văd de ce ne-am inflama dacă mai apare şi câte-un bikini cu floricele. Astea se întâlnesc, cred, în toate ziarele din lume. Şi nici nu-s urâte...

Virgil Cancelarul (15 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 19:39

Nu va e rusine, ma, sa spuneti ca voi sunteti Gazeta Sporturilor, cand voi sunteti Sportul Popular, oficiosul partidului comunist? Si cum sa spui ca Sportul a fost continuatorul Gazetei, cand ziarul ala a fost infiintat de comunisti in 1945, cu 2 ani inainte ca aceiasi comunisti sa desfiinteze adevarata Gazeta Sporturilor?! Ati ajuns sa rescrieti istoria. Dar macar acum intelegem de ce tot o dati pe aia cu Fcsb e Steaua. Va identificati cu echipa aia de hoti.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 20:43

Mie imi place sa cumpar ziarul ...si Chris il cumpara...dar comentariul lui e naspa ...pentru cei care continuam sa cumparam ziarul ...

de pe ‘ici ‘sa (10 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 21:30

nu e Gazeta Sporturilor, *** fcsb.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ramon (72 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 21:46

Gazeta Sp devine cotidian abia in 1934. In 1924 a apărut 4 pe saptamana, dar din decembrie pana in martie apărea 2 pe saptamana, in iulie-august iar 2 pe saptamana si in sezon sportiv aparea 3 pe saptamana si asta a tinut 1925-34. Concurenta cu Sportul Zilnic o face sa devina cotidian, apoi concurenta cu Sportul Capitalei si Universul Sport o duce la 6 pagini mari. Odata cu razboiul trece la 4 pagini, apoi dupa 1945 nu mai apare lunea, probabil duminica tipografii nu aveau chef sa munceasca, aveau si ei drepturi. GSP da faliment in aprilie 1947 dar apărea Sportul Popular, 7 zile pe saptamana, din 1950 numai 3 pe saptamana iarna si 4 in sezon. Punctul forte este informatia, nu comentariile. Luati o saptamana de GSP si vedeti daca aflati ceva de jucatorii din liga a II-a, cei din handbal, volei, baschet. Ați lăsat doar rezultatele, bune și alea, dar cautați articolele care să ceară înjurături, iar sportivii sunt tot mai blazați și nemulțumiți. Au câștigat cei de la tineret și acum curg osanalele, dar dacă ratează din nou, ca la U 19 ? Greu de crezut, dar putem rata calficari, precum cu Finlanda in 2015, la un pas de nfrângere acasă.

constantin (241 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 22:48

Gazeta Sporturilor împlineşte 94 de ani. La mulţi ani! De ce nu spune nimeni? Nu este voie? Iar la ceas aniversar ar trebui să fim cu frunţile mai descreţite, chiar voioşi. Avem motive! În România există libertatea cuvântului, am prins şi vremurile în care nu se putea, există presă pentru toate gusturile şi, spre deosebire de anii 90, este aproape gratis. Cine nu a trăit anii 90 nu este în stare să aprecieze această stare de fapt. Mă surprinde numărul mare de mofturoşi, inşi cărora nu le convine mai nimic, totul le pute, punându-le la grea încercare preţiosul lor nas. Ştiţi cât a lipsit ca să ajungem în situaţia de a citi Gazeta Sporturilor în maghiară, germană sau bulgară? O zi! În data de 9 noiembrie 1918, Generalul Berthelot, expulzat după ocuparea României de către Puterile Centrale, dă un telefon în România şi cere reintrarea ţării noastre în război...a doua zi. În 10 noiembrie, România, deşi ocupată aproape în totalitate, declară război Imperiului German, iar pe 11 noiembrie se semnează armistiţiul şi Primul Război Mondial se încheie. România era în tabăra învingătoare, graţie Franţei care nu a vrut să rămână datoare pentru milionul de baionete din 1916 ce a contribuit decisiv la salvarea sa. România a fost recunoscută ca ţară cobeligerantă şi a apărut România Mare. Generalul Berthelot ştia că pe 11 noiembrie 1918, ora 5 dimineaţa, se va semna armistiţiul şi s-a gândit la România. Telefonul nu l-a dat de capul lui... este clar că a avut aprobarea celor care conduceau Franţa. Alţii nu au fost aşa de norocoşi, kurzii, de exemplu. Şi lor li s-a cerut să lupte contra Puterilor Centrale (Imperiul Otoman) şi, deşi li s-a promis o ţară, la sfârşitul Războiului au fost uitaţi, învingătorii fiind seduşi de tînărul ofiţer turc Ataturk. Şi-a adus aminte Occidentul de kurzi atunci când a apărut ISIS, în zilele noastre, şi iar le-a cerut să lupte, iar kurzi au luptat...Au fost singurii care au luptat cu adevărat împotriva ISIS. Trebuie amintit şi episodul din 1999, atunci când Perfidul Occident l-a predat turcilor pe Abdullah Ocealan, liderul kurzilor, astăzi aflat in inchisoarea de maxima securitate de pe insula Imrali, situată in Marea Marmara, unde este singurul detinut. Au protesta kurzii în toată Europa, bătând obrazul Occidentului, care era în tandreţuri cu Turcia, dar nu i-a ascultat nimeni. Nu ştiu dacă a făcut acte de terorism, dar sunt sigur că vom prinde şi vremurile în care îl vom trata ca pe Nelson Mandela. Cum spuneam, kurzii au luptat împotriva oricui le-a cerut Occidentul, dar ţara la care visează nu a venit. Sunt vreo 20 de milioane de oameni... Înţelegeţi? Puteam avea destinul lor. Istoria se putea scrie şi aşa. De ce vă pute totul? De ce nu apreciaţi faptul că puteţi citi Gazeta Sporturilor în limba română? Este criticabilă? Dar voi sunteţi perfecţi? Nu are zeci de pagini? Aţi fi scos din buzunar 10 lei, pentru zeci de pagini? Câţi? Comentează unii pe lângă subiect, se plângea cineva. Eşti obligat să citeşti? Unii, de exemplu eu, citesc şi astfel de postări.Apar în Gazetă şi editoriale care nu au legătură cu sportul. Care-i problema? Nu te interesează, nu citeşti. Este greu? Pe mine şi pe mulţi alţii ne interesează şi astfel de subiecte. În concluzie, Gazeta Sporturilor trebuie sărbătorită aşa cum se cuvine, 94 de ani este o vârstă frumoasă. Şi mai este ceva, anul ăsta România împlineşte 100 de ani. Să le spunem "La mulţi ani!"Şi să nu uităm faptul că fără 10 noiembrie 1918, poate, astăzi nu aveam ce sărbători. Avem o ţară unde mai avem multe de făcut, aşa este, dar avem o ţară care se află în UE şi în cea mai mare alianţă militară care a existat vreodată. La ceas aniversar, haideţi să mulţimim pentru ce avem.

stephcurry (4 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 22:50

Cred ca Dl Geambasu a scris articolul ca sa isi bata joc de noi, sa bage batul prin gard. Nu avea cum sa nu stie ce comentarii va primi, la fel cum nu imi vine sa cred ca e suficient de ignorant in cat sa numeasca actualul gsp "ziar de sport", iar pe colegii lui "ziaristi".

cn (84 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 23:29

Actuala versiune e o gluma nesarata, cu ziaristi agramati si inculti si cu o politica de promovare a nulitatilor gen mm stoica, becali si altii in dauna valorilor sportive. Chestiuni simple gramaticale sunt straine majoritatii celor care scriu aici, iar orice banalitate zisa de un fotbalist e vanduta in ziarul asta drept "declaratie spumoasa" sau "savuroasa"... asa o fi fost si pe vremuri, transa generala in redactie la declaratiile "savuroase" ale unor forbalisti?

comentarii (1 comentarii)  •  14 septembrie 2018, 23:49

Din presa din Romania, singurul ziar in varianta electronica si foarte ok, mai este ziarulviitor.ro din Uniunea Europeana, in rest , sunt toate compromise si nu stim cine e patronul sau capitalul strain.

Alex One (122 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 8:27

In perioada cea mai urata, "patru pagini format mic",da d-le Geambasu, dar alea patru pagini contineau numai stiri,articole, comentarii despre toate sporturile. Astazi GSP s-a tranformat in publicatie tabloid sexi-politic, in flasneta opozitiei si articole despre fetite de fetite si baieti de baieti,scandaluri,betii,can-can-uri, stiri teribilist catastrofale, hai sa va aratam ce n-a vazut decat barbat'su ! Jurnalisti care practica concurenta neloiala folosind abuziv ca vehicol GSP pentru a publica articole sustinute de surse necunoscute dar banuite pentru a satisface anumite grupari politice in loc sa-si utilizeze blogul firesc ca toti cei cate nu detin o publicatie .A ajuns nevandabila gazeta ? Se poate si mai rau intr-o lume bantuita de insolvente si falimente.

Leopardu (43 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 9:02

In primul rand la multi ani Gazeta Sporturilor! Nu stiu daca are chiar 94 de ani, treaba e mai complicata decat ne invata geambasu, dar in fine. Am vazut aici comentarii foarte agresive, unele jignitoare chiar, altele aparand Gazeta. Personal, cred ca adevarul este undeva la mijloc. Sunt articole si editoriale pe care le citesc cu placere, foarte multe informatii, interviuri foarte bune, lectii de viata. De ex cel cu Crina Pintea, pivotul Nationalei, unul de Top5 mondial, tulburator si emotionant si foarte bine scris. De partea cealalta revarsarile de venin si ura ale lui andries, geambasu, ioanitoaia (nu conteaza din ce motiv), manipulare grosolana, primii doi nici macar nu au bunul simt sa se documenteze serios inainte de a scrie despre un sport sau despre o persoana. andries scrie fara sa vada meciurile. Asta a ajuns Gazeta. Pe mana unor epigoni. Care poarta razboaie cu cititorii si ii trateaza de sus pe cei care nu au auzit de Porcupine sau Tangerine Dream. Respect celorlalti editorialisti si autori, care muncesc sa ne informeze. Mi-au placut multe comentarii, mai ales ale lui @teo stemate, @ramon, @constantin. Am invatat din ele.

Ciprian (11 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 9:39

De pe wiki: Ziarul Gazeta Sporturilor a fost înființat in 1924, cu apariție de 4 ori pe săptămână, dar și-a încetat apariția temporar între 3 iulie și 7 octombrie, reapărând ca publicație legionară condusă de camaradul Virgil Popescu, în scurta perioadă în care gruparea lui Horia Sima s-a aflat în fruntea guvernului. După al Doilea Război Mondial și instaurarea regimului comunist în România, a funcționat o perioadă în paralel cu nou-înființatul Sportul Popular, după care a fost desființat de tot la sfârșitul anilor 1940. Astfel, amintitul Sportul Popular, devenit în anii 1960 Sportul, a rămas vreme îndelungată singurul cotidian de sport din acea țară. Pe 23 decembrie 1989, pe când regimul Ceaușescu se prăbușea, colectivul său redacțional a hotărât să boteze publicația Gazeta Sporturilor cotidianului de sport înființat în anii 1920, păstrându-și până în prezent acest nume. A fost printre primele ziare privatizate în România după 1990. Ulterior, în timp, a trecut prin mânile mai multor societăți.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 9:41

Traiasca Norocul, … poate rasuci destinul judetului Teleorman asa cum a rasucit si meciul Zukunft Jövö Scornicestidorf – Avintul Prabusirea 21 :0 din Cupa Campionilor Bulgariei Mari, dupa cum bine scrie Oscar Rohrlich in poza din Ziarul, viitoarea punga de hirtie – ca azi mai e alea da plastic. --------------------- Ba fratilor, n-am stiut ca „a lipsit o zi ca să ajungem în situaţia de a citi Gazeta Sporturilor în maghiară, germană ...“ Oareti Ceasca, Leana ***, Ilici, Bombonel, Vasilica si Dr Agnea ar fi fost transformati in unguri si germani ? Cum ar fi zis Mitica la „sari la cap“ (Kent, Vischi, Fripturition) ori PiTurca la „cacialma, sase sase hai nenicu cu soricu“ pe ungureste ? Stim ca azi globarizarea include Botosani, multinationalele manageriate de Dica nu vor sa le construiasca ilfovenilor o autostrada de la Cluj la Bragadiru iar de la Bragadiru la Cluj chiar e adevarat ca nu se poate ca lipseste forta de munca si priceperea ca cum spui Stalin a gasit o Romania Mica analfabeta – cea ce pare adevarat caci nici azi nu stie Mitica sa socoteasca pina la o suta - si ca scoate Dica banii in insule caimane, stim ca Soros e interesat de vasluience sa le transforme in unguroaice ca altfel nu poate sa le * si de gainile bio ale lu Becali si Porumboiu ca moldovencele nu se spala pa miini cu detergent ca sa infecteze laptele cu chemicale cind face ele iahurt si telemea de oaie, ... da ba fratilor, pa cuvint daca stiam ca inca din 1918 austro-ungarii voiau sa aiba azi procese cu saracu Mititelu si a lui Fußball Universität Craiolgutastadt … pe ungureste !!! ------------------------ Scuze da pa ungureste nu stiu ca a lipit o zi din istoria omenirii. Ba, stau si ma cruciesc, cite case si skode or avea nr 9 prin Ilfov ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (28 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 12:21

Actuala Gazeta Sporturilor NU este Gazeta sporturilor interbelica, deci mai usor cu minciunile geambasiene. Actuala Gazeta este urmasa Sportului popular, mai tarziu Sportul, ziar infiintat de comunisti in 1945 si concurent al Gazetei sporturilor originale timp de 2 ani, pana in 1947, an cand adevarata Gazeta si-a dat obstescul sfarsit chiar din cauza concurentei neloiale practicate de Sportul popular. Jos clona, jos impostura ziar comunist ce sunteti!

Una-Maria (1 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 12:38

La multi ani!!!

victor corola (2 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 17:58

Domnule Geambașu, sînteți într - o mare eroare. Așa cum i - am spus în cîteva rînduri și domnului Tolontan, acea GAZETA SPORTURILOR, apărută în noaptea de 23 sau 24 decembrie 1989, pe ruinele vechiului cotidian SPORTUL, nu are cum să fie aceeași ( altcumva zis continuatoarea) cu acea publicație apărută la dat de de 14 septembrie 1924. EXCLUS ! SPORTUL ( SPORTUL POPULAR) din anii 1944 - 1989 nu este aceeași publicație cu GAZETA din perioada interbelică. Mergeți la momentul septembrie 1944 , cînd a apărut SPORTUL POPULAR, și mai apoi alți cîțiva ani încă, și veți vedea că SPORTUL POPULAR și GSP apăreau simultan. Și atunci, cum poate fi SPORTUL aceeași publicație cu GSP. La momentul decembrie 1989, cînd SPORTUL a devenit GSP matale erai un copil nevinovat, abia intrat în liceu, și ne vorbești de GSP - ul interbelic. Hai să fim serioși ! Încearcă să mă contactezi și să stăm de vorbă. Și apoi, de ce „eloquente” ? Toate dicționarele actuale ale Limbii Române folosesc termenul „ elocvente”. NU ?

Andrei (222 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 18:24

Gazeta Sporturilor a murit o data cu regalitatea in 1947. Astazi GSP=[G]igi[SP]ort. Autorul articolului in mod evident nu are simtul ridiolului.

constantin (241 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 18:24

@17 Nentori Tirana Eu ma crescut cu excelentele comentarii ale lui Cristian Ţopescu, cel care vorbea despre fotbal, dar şi despre istoria şi geografia locului, stârnind interesul pentru cunoaştere . Este adevărat că erau mulţi cei care îi reproşeau aceste "apucături", că ce-i interesează pe ei Leopold al II-lea, de Bumbescu nu spune nimic? Apoi a venit Cornel Dinu cu savuroasele sale incursiuni în istoria diferitelor popoare, având ca punct de plecare fotbalul. Eu l-am criticat pe domnul Dinu, dar nu pentru asta. Dinu, cel care l-a făcut pe Giani Kiriţă să vină la antrenament cu DEX-ul. P.S. Văd că nu ai înţeles nimic din importanţa zilei de 10 noiembrie 1918. Spun pe înţelesul tău: În data de 9 noiembrie 1918, România era percepută ca o aliată a Puterilor Centrale. Avea tratat de pace încheiat, iar statele acestei alianţe recunoscuseră unirea Basarabiei cu România. Antanta şi URSS nu. Eram în tabăra învinşilor şi la conferinţa de pace urma să fim trataţi ca atare, cu toate consecinţele pe care astăzi doar le putem presupune. Fără un motiv temeinic, nici chiar Franţa nu ne-ar fi putut apăra. Atunci a venit telefonul de la Berthelot, am intrat în război pentru o zi şi am ajuns în tabăra învingătorilor. S-a vorbit foarte puţin despre istoria acestei zile, pentru că mulţi istorici au simţit nevoia să gonfleze meritele unor politicieni autohtoni pentru Marea Unire. Mai clar de atât nu pot, doar să-ţi desenez.

giurea razvan (1 comentarii)  •  15 septembrie 2018, 23:26

M-ai facut sa plang,maeste Constantin........

Ramon (72 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 8:32

@ Constantin: fiecare concepe istoria altfel (este libertatea care ne-o conferă revoluția din 1989, dar dacă nu era țar aoricum ar fi progresat către libertate, NC ar fi plecat natural, nu ciuruit). 10 noiem 1918 nu caracterizeaza România în primul război mondial. De ce nu vă întrebați ce s-ar fi întâmplat cu Rom sau în Rom dacă nemții nu ar fi capitulat ? Am schimbat intr-o zi un război pierdut in acel moment ? Nu, alții l-au câștigataltul l-a pierdut. Dacă vă uitați prin bibliotecile altora, au avut și ei presă, poate mai gloroasă decât a fost Dimineața, Universul, Curentul, Adevarul. Noi vorbim acum română pentru că USA a câștigat războiul în 1918, nu pentru că am revenit declarativ pe front. Iar dacă nu aș fi vorbit româna acum, poate aș fi vorbit maghiara sau germana, poate aș fi mers pe autostrăzi. Nu depinde de mine ci de întâmplările dintr-un secol. 10 lei o gazetă ? Nicdecum. Gazzetta dello sport costă 1,50, Marca este 1 leu (48-76 pagini, zilnic), iar Sportul pe care l-am descoperit în copilărie costa 0,30 lei (mama lua 1300 lei pe lună, câte o cutie de bomboane pe săptămână), benzina era 2,50 lei . Treaba GSP nu este mizeria politicianistă în alte domenii, așa cum acum 30 ani înjuram spațiul ocupat de vizitele de lucru. S-a schimbat abordarea, dar nu și ura multora față de politică, cea de acum 35 de ani, cea de azi. Măca atunci aveam o speranță de bine, acum sperăm să nu ne fie mai rău. Și pentru cei care vor intr-o frază să menționeze presa de odinioară, contextul s-a schimbat foarte mult. În 1934-39, anii de glorie, nu exista TV, laptop, interenet, deci omul cumpăra GSP sau Universul, sau Dimineața, Curentul. Fiecare ziar politic avea pagină de sport. E drept că comunismul a înnegrit tot ce înseamnă presă, dar aceasta a crescut, puțin câte puțin, după 1990, ajungând la alt vârf în 1997-2004, după care cititorii se împart cu mizeriile de pe internet, cu articole subțiri și imorale. Spre asta am evoluat în 21 de ani (1997 apărea la noi un ziar la nivel occidental, deși la jumate ca nr de pagini. Dar acum lăudăm GSP. Înainte de GSP a apărut Ecoul Sportiv, 1921-24, un ziar subțire, săptămânal. La 15.03.1924 apărea Sportul, nimic diferit față de GSP care a apărut peste 6 luni. Numai că nu a fost șansa Sportului (reapărut în 1967, ca rebrenduire a Sp Pop) ci a GSP, pentru că au mai fost ziare de sport, unele timp de un an, altele de un sungur număr. GSP a rezistat 23 de ani, apoi a schimbat numele celui mai căutat cotidian numit Sportul (cum ziceam, primul bisăptămânal specializat, mart 1924 - feb 1925. GSP ul vechi sau Sportul nu au făcut politică ci au oferit știri, unui popor avid de a urmări Sportul. Cu timpul, avem specialiști în dezastrul care cuprinde sportul. Acum nu mai conteză că ziarul se numește GSP, nu Sportul, lucrurile nu se mai intorc, dar noi am iubit Sportu, o vreme ne-am delectat cu Pro Sport și, nu depinde de noi, acum ne-a rămas doar GSP, tot mai slab in înfățișarea evenimentelor, tot mai bogat în desconsiderarea celor care mai joacă.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 11:29

Fara suparare, istoria e cunoscuta celor care vor, ai amintit-o curajos, dar de la adevarul bine cunoscut pina la a sadi frica ca am fi ajuns sa citim „Ziarul“ in ungureste, germana ori bulgara !!! e cale lunga !!! De curind, cind Vochinii nu mergeau la mama de vineri inainte de prinz pina luni la ora 9 – exact cind ar trebui ei sa munceasca ! - te anunt cu respect ca am cumparat Gazeta de mai multe ori din Budapesta si München – chiar din gari si aeropoarte mai mici - si surpriza … era in romana. Nu si-ar fi pus mintea cu „Ziarul“ mititel ? Surpriza … nici L’Équipe nu era … dacit in franceza ! -------------------------------- Sa-i desenezi tu lui Pop plus Bolovan – am citit si eu istoria lor - ca bine ai scos in evidenta inca o fila de eroism si inteligenta ancestrala a celor care se cred urmasii ba chiar si intemeietorii Romei, ce inteligent au declarat ei razboi pentru o zi. Poti sa le desenezi bolovanilor si despre actul de tradare, lasitate si „inteligenta“din ziua 23 August 1944, act regizat de rusi si cei citiva comunisti si tradatori instruti la ei, astfel incit sa ajunga la timp la Berlin, sa-si ia jumatea estica a Europei, toate inclusiv DDR tari care au ajuns la sala de lemn. Tradare si a intereselor nationale caci in plimbarile de dus si intors pe teritoriul „aliatilor“ au violat si furat tot ce-au intilnit in cale, apoi au condus Romania iar ca sa fie siguri au trimis toata intelectualitatea si toti intreprinzatorii in lagare – pina si familia Becali erau prea inteligenta pentru bolsevici. De murit au murit mai multi dupa 23 August 44, asa ca daca se opuneau pe cind aveau arme poate mureau mai putini si-si cistigau si respectul. Chipurile pentru Transilvania cind rusii n-au recunoscut nici azi unirea cu Valahia si Moldova – deci in 1920 Trianon s-a parafat o unire ilegala !, chiar tu spui ca fara un telefon si smecheria de o zi nu mergea -, cind in 1940 ti-au luat chiar ei Basarabia si Bucovina. Sa le desenezi si plagiatul lui Pota, sa-i cumperi niste carti de literatura si lui Pop caci si aici reproduce si azi tot doar ce-i dictau profesorii ieri. -------------------- Fara suparare, te-am citit caci am fost curios sa te cunosc, incepi bine, spui lucrurilor pe nume cu mult curaj dar apoi arunci pastile. Te stiu, toate prostiile pe care le-am scris inainte sint ale tale pina si Skoda cred ca este a ta. Peste 80% adevaruri, unele arhicunoscute, apoi urmeza „educrea“, prelucrarea exact pe modelul psd alde udmr, model urmat de toti dictatorii, de la Hitler, Stalin, Ceasca si azi Erdogan si Dr Agnea: izolarea de tarile democratice, stringerea neamului in fata „agenturli“ straine - usor usor spre nationalism - a unor dusmani straini de interesele poporului, care sug singele poporului si duc cistigul in afara, sadeste frica de culturi straine, de limbi strine si straini care ar face mai bine sa stea acasa la ei si sa nu se mai amestece in treburile lui Dr Agnea … si apoi urmeaza mina pe Putere in asa fel incit dictatorul poate fi dat jos doar mort. La cit de bine te articulezi - imi pare rau sa-ti spun – nu pot crede ca ti-e frica de Soros – ce te faci daca moare azi de batrinete, ce dusman mai gasesti ? - de globalizare, de multinationale si capital strain, de Organizatii care Nu sint ale Guvernului. Celor din guvern li se filfiie si sint toti in par mult mai prosti decit tine. Ti-am la articolul despre Dica exemple de capital roma-nesc dar Geambi e baiat fin si … In 90 a fost imbulzela cu capital strain, dar niste destepti au iesit cu „nu ne vindem tara“ cind Tiriac si Mecedes au vrut sa preia Uzinele Steagul Rosu. Unde sint uzinele, fabricile … ? Bine ca le-am dat pe gratis unor roma-ni si rusi, nu-i asa ? - exemple ti-am dat.

constantin (241 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 11:55

Marca 1,00 lei? Mă abonez, mi-am zis. Am intrat pe www.manpres.ro şi ... 4135lei/an, 348 de apariţii. 11,8 lei ziarul Preţ de abonament! Gaut GSP-ul românesc. 550 lei/an, 336 apariţii. 1,6 lei ziarul. Unde aţi găsit dumneavoastră Marca la preţ de un leu? Să mai dau exemple? AS, 4413LEI/348 apariţii. 12,68 lei ziarul. Mondo Deportivo, 4135 LEI, 348 apariţii, 11,88 lei ziarul. Am căutat preţuri de ziare fără abonament, dar am găsit de prin 2013 (nu cred că s-au ieftenit...): Sunday Times, 2,5 LIRE, 13,00 LEI; The Guardian, 1,4 LIRE, 7,28 lei; The New York Times, 2,5 DOLARI, 10 LEI. Preţuri din 2013! Şi nu cred că GSP nu vă dă ştiri la zi din toată lumea, la preţul ăla de 10 ori mai mic decât în Vest. A, se pot face observaţii, da, şi eu aş vrea mai multe ştiri din Liga a 3-a despre Gloria Buzău, de exemplu, considerând că Rapidul este prea favorizat, dar asta este altceva... Cu privire la viziunea asupra istoriei, da, fiecare poate avea propria opinie. Poate că era mai bine să vorbim în maghiară şi să avem autostrăzi, este un punct de vedere. Dar să ştiţi că degeaba câştiga SUA războiul în 1918, dacă noi nu întorceam armele în 10 noiembrie, din perspectivă românească. Dacă acceptăm că nu contează ce limbă vorbeşti, ci doar să avem autostrăzi şi cârnaţi nemţeşti, atunci se poate spune că pe 10 noiembrie 1918 am fost nişte tâmpiţi... Eu nu accept aşa ceva.

constantin (241 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 12:08

Comentariul de mai sus este un răspuns pentru Ramon.

ticbis (80 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 13:09

Articolul este scris frumos si releva in mare masura, evolutia ziarului la aniversarea unui (aproape) secol de existenta. Dupa cum s-a semnalat aici, e discutabila pretentia de "mostenitor" pe care si-o aroga, dar detaliile astea n-ar avea prea multa importanta. M-au frapat insa comentariile userilor si ipocrizia sublima a mesajelor si continutului acestora. Presa s-a transformat o data cu tehnologia; in era internetului publicatiile print au fost inlocuite, firesc, cu cele on-line. Asta se intampla peste tot in lume, nu numai in Romania. Desigur, exista inca mari publicatii ce continua inca sa apara la chioscurile de presa, dar tendinta evolutiei catre on-line e absolut evidenta. Tentatia e mare, avantajele sunt de necontestat: un flux de informatii in timp real, conectarea cititorilor direct la desfasurarea evenimentelor de interes din lume, in sport si nu numai. Exista insa si dezavantaje: lumea nu mai citeste carti, nu mai invata dupa manuale tiparite, nu mai scrie scrisori trimise prin posta, nu mai citeste ziare cumparate de la chiosc. Acum nu se mai publica cu cerneala, ci cu soft; nu se mai scrie cu stiloul, ci cu tastatura. Pe cale de consecinta, publicatiile de presa nu se mai finanteaza din numarul de exemplare vandute la chioscuri, ci din numarul de accesari (click-uri) din mediul on-line. Asa cum din vanzarile de print le venea publicitatea, tot asa aceasta le vine acum din din click-uri. Cu alte cuvinte, se considera subiecte de interes tot ceea ce atrage atentia si este accestat de catre public in masa. Bun, acum sa revin la afirmatia anterioara: ipocrizia majoritatii. Sute de comentatori se plang si acuza ca, de exemplu, Gigi Becali, Prodanca, etc sunt promovati excesiv pe un site de sport. Da, asa e, insa exact acesti useri sunt nelipsiti de la a citi cu nesat toate aceste articole si posteaza sute si mii de comentarii. Deci, pe un articol cu Gigi Becali, 80% dintre accesari si comentarii apartin exact celor ce se plang si acuza ca personajul e mediatizat nejustificat de mult, adica hateri, dinamovisti, rapidisti, ceferisti, fani olteni, etc. E chiar stupid; ei se plang ca vor altceva, insa tot ei nu mai citesc nimic in afara de articolele publicate pe subiectul Gigi Becali! :) La urma urmei, intreb eu, despre cine ati vrea voi sa se scrie? Despre Negoita? Ca daca se scrie despre Talpan, tot voi dati navala pe articol, sperand sa cititi ceva despre Gigi Becali, n-asa? Altii, ca sa-si mascheze ipocrizia, peroreaza lozinci chioare, gen: "vrem sa citim despre sport, despre sah, despre popice si despre cupa tineretului la oina, ca asa citeam odata in ziarul Sportul"! Nu zau, chiar asa? Asta citeati voi? Asta va interesa pe voi in sport? Ei uite, ca sa va lamuresc in ce masura va intereseaza pe voi sportul ala pe care-l clamati aici cu atata vehementa, e suficient sa va enumar articolele despre sport aparute astazi pe prima pagina a gsp.ro care n-au fost citite de nimeni si la care nimeni dintre voi n-a postat vreun comentariu, sau cel mult unul singur:.............................. https://www.gsp.ro/international/campionate/guardiola-elogii-pentru-un-jucator-de-la-city-dupa-ultima-victorie-este-foarte-special-cat-timp-voi-fi-aici-el-va-continua-la-city-548354.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/foto-uli-hoeness-il-ataca-dur-pe-bellarabi-dupa-accidentarea-provocata-lui-rafinha-e-bolnav-mintal-a-fost-agresiune-intentionata-548359.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/ribery-a-fugit-de-pe-banca-si-a-pierdut-ultimul-gol-va-fi-amendat-548357.html; https://www.gsp.ro/sporturi/box/foto-video-saul-canelo-alvarez-este-noul-rege-al-boxului-s-a-impus-la-puncte-in-supermeciul-cu-golovkin-548351.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/isco-a-uimit-pe-toata-lumea-dupa-ce-a-salvat-o-pe-real-madrid-cum-a-reactionat-fata-de-perioada-zidane-real-nu-inseamna-asta-548352.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/fara-stralucire-real-madrid-face-primul-pas-gresit-in-noul-sezon-golul-lui-isco-aduce-un-punct-echipei-lui-lopetegui-548344.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/sociedad-barcelona-1-2-noroc-cu-portarul-barcelona-a-luat-toate-punctele-la-sociedad-dar-doar-dupa-o-prestatie-jenanta-a-goalkeeperului-gazdelor-548325.html; https://www.gsp.ro/international/stranieri/omul-cu-norocul-a-intrat-pe-teren-la-0-1-in-minutul-86-maxim-gol-decisiv-in-victoria-echipei-sale-cu-augsburg-toate-rezultatele-zilei-in-bundesliga-548322.html; https://www.gsp.ro/sporturi/tenis/simona-halep-e-doar-a-patra-in-clasamentul-victoriilor-contra-jucatoarelor-de-top-10-lider-total-suprinzator-rezultate-incredibile-pentru-kvitova-548326.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/video-magia-nu-se-pierde-nici-la-37-de-ani-eto-o-gol-fantastic-pentru-noua-echipa-548328.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/victorii-pe-linie-pentru-granzi-in-premier-league-chelsea-si-city-au-facut-spectacol-toate-rezultatele-zilei-548320.html' https://www.gsp.ro/international/campionate/pep-guardiola-selectioner-dar-nu-pe-banca-spaniei-este-visul-meu-sa-merg-la-campionatul-mondial-548330.html; https://www.gsp.ro/international/campionate/foto-halucinant-gol-magnific-pentru-parma-care-castiga-primul-meci-in-serie-a-de-la-revenire-supriza-uriasa-pe-giuseppe-meazza-548319.html; ............................... Iata asadar, 10-12 articole de sport pe care nu le cititi pentru ca nu va intereseaza!!! Daca mai erau alte 3-4 articole despre sah, popice si oina, site-ul gsp.ro ar trebui sa-si inchida pravalia, ca nu va intereaza si nu le citeste nimeni! Dupa parerea mea, astia care acuza jurnalistii ca scriu doar despre Gigi Becali sunt cei ce n-ar citi in viata lor nimic altceva decat despre Gigi Becali! Asta e realitatea!!! Daca as avea de reprosat ceva gsp-ului, ar fi cu totul alte aspecte. In primul rand, greselile frecvente de continut si de gramatica din articole. In al doilea rand, faptul ca, in afara blogurilor personale ale jurnalistilor gsp, restul articolelor sunt fie doar rezumate de meci si caseta tehnica aferenta, fie doar simple traduceri din presa sportiva internationala, ce abunda in greseli de traducere cu nemiluita. In al treilea rand, mi se pare aberant sistemul de moderare utilizat ce n-are de fapt nicio regula; este facut dupa ureche si cade de cele mai multe ori in pacatul cenzurii. Ma opresc aici; sunt multe altele de spus... poate cu urmatoarea ocazie.

constantin (241 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 13:32

Stimabile, răspund pe scurt pentru cu nu am timp. Şi eu am crezut că actul de la 23 august 1944 a fost o trădare, până când au fost desecretizate şi studiate documente din acele vremuri ( Comisia Litvinov şi altele) din care rezultă că Transilvania a revenit României pentru că aşa a vrut Stalin, criminalul Stalin, care a avut în vedere pedepsirea Ungariei, pentru faptul că a atacat URSS fără motiv, dar şi recompensarea României pentru actul de la 23 august. Dacă nu intervenea Stalin, ştiu că nu ne convine, după 1945 România ar fi arătat ca la 1859... Nu sunt speculaţii, aşa spun documentele vremii. Culmea este că 1918 am întors armele pentru o zi şi am fost în tabăra învingătorilor, iar în 1945, deşi am luptat eroic până în Munţii Tatra, am fost în tabăra învinşilor. În 1918 au contat cele susţinute de Franţa, iar în 1945 punctul de vedere al URSS-ului. Historia a dezbătut foarte documentat subiectul 23 august. Îmi pare rău că n-ai înţeles treaba cu Skoda, era o comparaţie cu maşinele de lux pe care şi le permit unii fotbalişti, fără să strălucească în domeniul în care activează. Da, uneori exagerez şi o fac intenţionat, folosesc exagerarea pe post de marker. Despre Soros nu mai am timp, dar când un om spune că obiectivul lui este să ajungă conştiinţa lumii, eu cred că trebuie tratat cu seriozitate. Mai ales că este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. În anii 90 am fost pe aceleaşi baricade cu tine (până în 2016). Atunci am întors şi eu armele :) Mă săturasem să primesc Brătianu fără număr, dimineaţa, la prânz şi seara, iar program de guvernare ioc. Şi dacă încep eu să spun cine a fost Brătianu, în stilul meu...

constantin (241 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 18:22

@ ticbis Foarte bine spus! Felicitări!

Lucian Solcan (2 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 19:18

Felicitări! La mulți ani! Păstrați ceea ce ați învățat de la ceilalți, Vanea Chirilă, Radu Cosașu, Ion Cupen. Respect pentru cei tineri: Răzvan, Maria și Cătălin Oprișan, chiar dacă e stelist. Un câine verde

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 20:08

Merci „stimabile“, eu o zic fara gluma, ghilimele caci te citez. Esti fara indoiala o imbogatire a paginii. Imi pare bine ca ai ales unul de-al nostru, unde daca ai noroc poti sa comentezi ce vrei, chiar ne-am bucura cu totii si … trebuie sa te anunt cu respect ca unii ar putea invata ceva. Ce-a ce nu-i bine !!! ----------------- Tocmai de aceea, indiferent de culoarea ta politica, te-as ruga sa nu pledezi impotriva valorilor europene, sa ai grije ca Romania sa nu rateze ocazia sa redevina o tara europeana. Chiar daca crezi ca unii straini te dezamagesc – pe mine ma dezamagesc romanii – nu pot crede ca nu vezi ca trebuie sa mergem inainte. Este o sansa unica pentru Romania – dupa opinia mea nemeritata – o sansa unica este si intrarea in NATO. Pentru treaba cu Skoda te iert, nu este o exagerare, este o minciuna. Despre 23 August si ce-a urmat pentru Romania – daca chiar esti postac cu cas la gura – te rog sa-ti intrebi bunicii, parintii, vecinii mai in virsta ... caci este o istorie traita, nu trebuie sa ne-o scrie bolovanii care nu recunosc nici un plagiat de 80%, cu virgule plagiate puse aiurea, cu greseli tembele plagiate, tot tacimul. Ori intreaba-l pe Dinu, singurul Mister din fotbalul romanesc. Poate nu ai timp, esti grabit, caci despre Stalin spui iar minciuni. Stalin a fost un om bolnav, un criminal cum n-a mai vazut omenirea, el a vrut doar teritoriile, ii era egal cum se numesc, ca nenoroceste Transilvania, dictatorul criminal bolnav a preluat abuziv tarile est-europene si adus imediat doar TEROARE ! -------------------- Alexander Solschenizyn scrie ca Stalin a facut intre 1917 si 1959 total 66,7 Milioane victime. Toate ale regimului dictatorial. In 1991 intr-o discutie la Komsomolskaja Prawda mai sint adugate inca 44 de milioane de victime, cei cazuti intimpul razboiului ! Desigur ca sint exagerari caci populatia totala inregistrata in recensaminte - cine a fost nebun sa bata toate stepele ? - nu depasea 200 milioane, dar cifrele ar trebui sa te puna pe ganduri mai ales ca membri marcanti ai partidului comunist, ca istoricul Roy Medwedew, care in 1990 a fost membru al comitetului central, afirma ca intre 1927 si 1953 regimul totalitar a facut 40 de milioane de victime !!! Daca vrei sa defilezi cu Stalin, spui ca el a facut Romania Mare, te rog, ia-ti tot neamul si scuteste-ne, chiar daca prin absurd ar fi cit de cit adevarat, eu unul nu vreau sa stiu !!!

Dan Mărginean (13 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 20:41

"Ziarul": https://www.gsp.ro/fotbal/liga-b/petrolul-asu-poli-2-0-amenintat-cu-demisia-daca-nu-castiga-grozavu-a-rabufnit-haideti-ma-dati-va-n-p-a-mea-548391.html

Lucian Solcan (2 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 21:05

Ma scuzati, am uitat omul cel mai drag si cu cea mai apriga limba! CHAPEAU! RADU PARASCHIVESCU! P.S. salutari din Bucovina si de la Sironica! Cat despre A.(gresit ca nu-i permis dupa vocala) tot n-am aflat, ati prins-o ori nu?

constantin (241 comentarii)  •  16 septembrie 2018, 23:06

@17 Nentori Tirana Stimabile, mulţumesc pentru aprecieri şi te asigur că sunt pro UE şi NATO, dar şi pro adevăr. Eu ştiu că Rusia a produs multe suferinţe acestei ţări, dar a dat şi o mână de ajutor pentru crearea şi consolidarea construcţiei numită România. Nu înţeleg cum au ajuns unii să urască Rusia într-un mod în care frizează fanatismul. Dar nu şi pe turci, de exemplu... Istoria trebuie citită şi înţeleasă aşa cum a fost, nu cum ne-ar fi plăcut nouă să fie. Nu discut despre Basarabia, 45 de ani de comunism şi tezaur, gândim toţi la fel aici. Apropo de comunism, nemţii au fost ocupaţi 45 de ani de către ruşi dar acum sunt ca fraţii. De ce? Pentru că interesele zilei de astăzi sunt mai importante decât neînţelegerile de ieri. Aşa gândesc marile naţiuni şi tocmai de aceea sunt mari. Noi trăim prea mult în trecut şi se cunoaşte. Dar să revin la contribuţia Rusiei la devenirea României. Generalul Kiselef, în timpul admninistraţiei ruse din Moldova şi Valahia, 1829-1831, a contribuit la reorganizarea administrativă a celor două principate (eram praf) şi la redactarea Regulamentelor Organice, primele constituţii ale noastre, iar ca ambasador rus la Paris a susţinut unire Principatelor Române. Pentru asta este bulevard în România, nu că au uitat ai noştri să dea cu var peste numele lui. Independenţa am câştigat-o luptând alături de ruşi împotriva turcilor, 1877-1878. Deşi am luptat eroic, să nu crezi că i-am bătut noi pe turci. La sfârşitul războiului am primit Dobrogea (cel mai important pământ românesc: ieşirea la Marea Neagră; azi, gaze şi petrol) şi Insula Şerpilor, dar am pierdut Cahul, Ismail şi Bolgrad, judeţele din sudul Basarabiei. Rusul e rus... Nu mai stăpânisem Dobrogea de la Mircea cel Bătrân, iar românii erau minoritari. În 1945, ne place sau nu, am primit Transilvania de la Stalin. Pune acum în balanţă: Regulamentele organice, susţinerea unirii principatelor, independenţa, Dobrogea, Transilvania iar în partea cealată: Basarabia, tezaurul şi 45 de ani de comunism. Acum judecă! Ştiu că este greu, avem tentaţia să privim pierderile, dar să ştii că alţii au fost mai puţin norocoşi în istorie. Au aşteptat aproape 2000 de ani ca să primească o ţară. Iar referitor la Basarabia trebuie să subliniez că este independentă, de ce nu se uneşte cu România? Ar mai rămâne în balanţă doar 45 de ani de comunism şi tezaurul. Departe de mine gândul de a pleda cauza Rusiei, dar haideţi să venim cu picioarele pe pământ şi să fim aşa cum a spus Bush: un pod între Occident şi Rusia... Poate o să ne îmbogăţim din taxa de pod... Nemţii nu mai nicio problemă cu ruşii, iar noi o ţinem langa. Noi mergem la război după ce s-a terminat... Iar ce mă deranjează cel mai mult este faptul că niciun politician nu va putea încerca restabilirea unor relaţii cu Rusia, de frica fanatacilor care nu au aflat că nu s-a terminat războiul şi care ar fi în stare să scrie pe cer cu laserul : bolşevicii, comuniştii, ciuma roşie. Nişte prostii! Au ruşii nişte miliardari care nu ar vrea comunism nici bătuţi cu frânghia udă... Despre ce vorbim? Nu reuşim să exportăm mai nimic în UE, poate că în Rusia am reuşi, aşa cum fac nemţii, francezii, britanicii sau olandezii. Da, olandezii, ăia care au ocupat piata mobilei... a fost a noastră. Ce vinuri exportăm noi în UE? Poate că în Rusia am avea mai mult succes. Iar dacă cineva îndrăzneşte să spună astfel de lucruri este făcut bolşevic. De ce? Pentru că gândeşte ca neamţul, francezul sau olandezul? Păi ce ăia sunt bolşevici. Terminaţi cu fanatismul ăsta şi lăsaţi ţara să se dezvolte în toate părţile. Ai vorbit de Cornel Dinu. Şi Cornel Dinu ar spune tot asta, sunt sigur, sigur.

Mircea (120 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 9:15

Happy B-day ! :) Calitatea pe site este indoielnica...prea mult fotbal, prea multe barfe, prea multe stiri fara acoperire, prea multe personaje dubioase in prim plan... Este ca si cum accentul nu cade pe sportul in sine ci pe ceea ce se intampla in jurul lui. Este gazeta un site de barfe si cancan sau este un ziar sportiv unde toate sporturile sunt reprezentate ( aproape ) in mod egal ? Suntem in lumea show bizz sau reprezentati sportul ? Si apoi mai este obsesia asta cu fotbalul si toate mizeriile din jur...:( Probabil ca - asa cum scriai - asta este oglinda societatii; ei atunci avem o mare problema daca asta este calitatea societatii romanesti.

Mircea (120 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 9:26

@Constantin: Rusia "a dat şi o mână de ajutor pentru crearea şi consolidarea construcţiei numită România. " ????? He ?? Rusia a construit Romania dupa modelul rusesc de comunism.., da, o mare mana de ajutor pt Rusia. De ce oamenii nu-i urasc pe turci? Simplu: pt ca este prea departe in istorie...

constantin (241 comentarii)  •  17 septembrie 2018, 20:46

@Mircea Pentru mine este de neînţeles faptul că vreo 400 de ani de dominaţie turcă sunt trecuţi cu vederea, ne comportăm cu turcii ca şi cum nimic rău nu s-a întâmplat, iar 45 de ani de comunism ne stau în gât. Am uitat că cei 400 de ani au scos Valahia şi Moldova din spaţiul european , ţinând-o în într-o stare de subdelvoltare orientală. Cînd a venit Kiseleff în Principate, a fost şocat de starea acestora, iar Kiseleff era rus, nu francez, englez sau neamţ. Era 1829...În 1863, peste 34 de ani, Londra avea metrou... La noi umbla Cuza cu ocaua prin iarmaroace. Când am ajuns noi să avem metrou? Toate realizările noastre sunt obţinute luptând împotriva turcilor, de foarte multe ori alături de ruşi. Unirea Principatelor (1859) a fost susţinută de Rusia iar Turcia s-a opus, independenţa (1877-1878) am obţinut-o luptând alături de ruşi contra turcilor...până şi în 1916 am intrat în război alături de ruşi în Antantă, bazându-ne pe ajutorul lor. A venit Revoluţia Bolşevică şi frontul rusesc a căzut, căzând şi România. Credeţi că Regele a fost un tâmpit atunci când a trimis tezaurul la Moscova? Erau nişte relaţii excelente, chiar de familie. Basarabia este un subiect aparte. Atât spun: în 1812, urmare războiului ruso-turc din 1806-1812, Turcia a dat Rusiei Basarabia ca despăgubire de război, deşi îi garantase Moldovei integritatea. De ce le reproşăm doar ruşilor acest fapt istoric? Eu nu pot înţelege. Moldova era provincie turcească, moldovenii mergeau la Paris cu paşaport turcesc, ca şi bulgarii, valahii, sârbii sau albanezii. Erau cetăţeni ai Imperiului Otoman. Ambasada turcă îi reprezenta. Că unii istorici au spus altceva despre statutul românilor în Imperiu, apă de ploaie... Eram cetăţenii Imperiului Otoman iar teritoriile noastre aparţineau Imperiului. Comunismul a fost o catastrofă, nu neagă nimeni, dar a durat 45 de ani, nu 400. Iar în cei 45 de ani, tot s-au făcut mai multe decât în cei 400 de ani de dominaţie turcească. Electrificarea, alfabetizarea, asfaltarea drumurilor, hidrocentrale, termocentrale, Nuclearelectrica, metroul, aeroporturi, flotă comercială... Noi ce am construit în aproape 30 de ani de la căderea comunismului? Am triplat reţeaua de metrou? Am umplut România de autostrăzi? Avem 3 Nuclearelectrica? Repet: comunismul a fost o catastrofă, dar dacă îi înjurăm pe ruşi pentru cei 45 de ani de comunism (aproape nimic la scara istoriei), de ce pe turci nu-i înjurăm de zece ori mai mult, pentru cei 400 de ani de stagnare? Nu pricep asta nici picat cu ceară.

Comentează