Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Stai, tată, acasă!

Am greşit atunci când am scris despre liga fotbalului de altădată prefaţând acest Steaua-Rapid 1-3. Ne-au lămurit huliganii din tribune. Asta este Liga României interlope

Permalink to Stai, tată, acasă!
sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:18

Aţi văzut, bănuiesc, filmuleţul cu George Ogăraru. Foarte bună ideea promovării întâlnirii CSA Steaua-Academia Rapid şi excelent jucată mica scenetă! Echipat în tricoul roşu-albastru, fostul jucător al Stelei îşi ia bicicleta şi dă să plece la meci. Dar până la partida propriu-zisă mai sunt vreo două zile. George este oprit de o voce de copil, despre care înţelegem că aparţine fiului său. Băiatul îşi întreabă tatăl unde se duce şi de ce atât de devreme. „Acest meci nu se ratează. Vino şi tu!”, îi răspunde Ogăraru senior lui Ogăraru junior. Cut! Tăietură regizorală. Frumos!

În realitate lucrurile stau un pic altfel. George Ogăraru trebuia să îi spună altceva fiului său. Stai, tată, acasă! Stai, nu cumva să vii pe stadion, nu te-am crescut ca să fii sac de box! Nu este pentru copii acolo. Nu este nici pentru femei, nici pentru oameni în vârstă. De fapt, nu este nici pentru mine.

Nu ştiu ce naiba m-a găsit! Nu este pentru nimeni în afară de nişte indivizi care vin să se bată, să-şi spargă capetele, să înjure, să-şi arate bicepşii, tricepşii şi cei câţiva neuroni care au supravieţuit printre tatuaje şi lanţurile groase din jurul gâtului. Cut! Tăietură!

Acolo este pentru ei, tată, doar pentru aceste specimene. Cefe groase, feţe abrutizate, de oameni răi, al căror scop în viaţă este să stâlcească mutra semenilor cu muşchi mai puţini. Ei îşi închipuie că sunt bărbaţii adevăraţi. Aşa li se pare că arată vitejia. Dar să nu îi crezi, fiule! Să nu te iei după ei!

Dacă o fetiţă şi mama ei cad victime unor astfel de scene provocate de personaje cu mutre şi comportament de interlopi, dacă un singur bătrân, ce-o fi el, nostalgic stelist sau rapidist, este lovit sau măcar agresat verbal, atunci degeaba totul. Poveştile, speranţele, cuvintele frumoase dinaintea partidei. Cut. Tăietură. Sperăm că nu de cuţit.

Am greşit grav când am crezut că prin acest meci vom începe să ne vindecăm împreună de bolile cronice ale fotbalului nostru. Golănie, violenţă fizică şi verbală. Exhibiţionism de doi lei cu frustraţi care vor să fie văzuţi în acţiune. Feţe abrutizate. De partea celor paşnici, teama, panica. Pericolul adulmecat la tot pasul. Asta ne-a oferit acest CSA Steaua-Academia Rapid.

Şi fotbalul? Dacă mai are vreo importanţă. Calitatea jocului nu a fost totuşi atât de modestă pe cât încercau unii să ne convingă, dar nici nu mai contează. Nu se mai vede de scaunele care zboară prin aerul poluat de fumigene şi gaze lacrimogene.

Nu mai contează sau contează prea puţin că au câştigat rapidiştii cu 3-1. Elevii lui Constantin Schumacher s-au dovedit mai maturi, mai buni. Reţinem, în schimb, că exemplele proaste din tribune au coborât şi în gazon, unde jucătorii au fost şi ei pe punctul să se ia la bătaie.

Iar Ciuculescu, portarul vişiniilor care trăgea golăneşte de timp înainte ca Predescu să execute penaltyul Stelei, mi s-a părut cel mai bine înşurubat pe contextul meciului.

Putea fi un meci-simbol. Putea fi altceva. Putea fi momentul în care suporterii să îşi onoreze statutul de oameni ataşaţi de o echipă, de ideea de a suferi alături de ea. Am văzut, în schimb, altceva.

Şi să nu ne mai amăgim spunând că brutele care au stricat totul nu ne reprezintă. Ba da, aşa arată o parte importantă a României de astăzi! Iar cei care spumegă ură din spatele tastaturilor sunt uneori mai violenţi decât ăia pe care i-am văzut în tribune la Steaua-Rapid. O ruşine! 

Comentarii (197)Adaugă comentariu

Codin Gheorghe (4 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 9:22

O fi si vina voastra cei care ati mediatizat peste masura acest eveniment ce e de fapt banal si discret? In timp ce in lume aveau loc evenimente sportive importante cum ar fi champions league, pe voi nu va interesa decat marele derbi, dintre doua echipe anonime de care incearca sa se agate pentru supravietuire citeva fosile, cum bine le-a numit Dragomir. Marti de exemplu, inainte de returul Barcelonei la Roma ,pe Digi sport nu s-a spus absolut nimic despre acest meci. Ba mai mult la fotbal european George, Ilie, Andrei si Craioveanu cu vocea tremurata din diverse motive, au analizat cu profunzime excesiva ce-a zis Budescu si ca asa ceva nu se face. Nu mai spun de Filoti rapidist convins care pentru a fi in trend cu civilizatia giulesteana pronunta lamba in loc de lampa in fata invitatilor in studiou si culmea intodeauna printre acestia se afla si un fost sau prezent rapidist.

radu (5 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 9:23

Imi pare rau sa o spun, dar fotbalul are problema asta si e peste tot in lume, scoate ce-i mai rau din om. Nu stiu de ce, dar la nici un alt joc sportiv, sau sport nu vezi asa ceva. O sa spuneti ca, aia e, sunt multi suporteri, etc. Ati vazut vreodata un meci de fotbal american, sau baseball, aveti idee cati oameni sunt in tribune meci de meci ? Niciodata nu vezi acolo vreun incident si acolo gazdele stau in tribuna impreuna cu oaspeti, nu sunt separati. Revenind la meciul asta, nu stiu cum, dar eu vad umbra lui Becali oe acolo.

Steff (20 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 9:24

***. Exagerati la maxim niste incidente regretabile, dar care s-au intamplat mult mai grav in trecut. Cand nu ati reactionat cu aceeasi vehementa. Dar acum tineti partea ciobanului, sunteti interesati si vreti sa decredibilizati proiectul CSA, folosindu-va de ce s a intamplat. Despre faptul ca jandarmii au reactionat disproportionat, ca au existat provocari, ca rapidisti au intrat pe teren de ce nu scrii?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Steff (20 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 9:29

Stiti cine sunt cei care sustin fcsb si pe becali? Cei care au votat si vor vota cu psd si la urmatoarele alegeri. *** fara principii

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:14

Aloooo, domn Geambasu, incurcati borcanele domne, eu am fost cu copilul la meci si in minutul 55 am parasit arena datorita faptului ca putea degenera treaba in mai rau decat a fost. Asta nu inseamna ca toti care am fost pe stadion suntem niste huligani, incercati sa vedeti de unde a plecat toata mascarada si dupa aceea comentati, actele de violenta le condamn 101% si eu, nu sunt de acord cu ele insa dumneavoastra ati fost cam dur cu toata lumea in ceea ce ati asternut mai sus, ma repet....nu bagati toata lumea in aceiasi oala, eu sunt un rapidist pasnic care a fost pe stadion sa asiste la ceva frumos, nimic altceva..

muzzi (5 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:25

cam imi suna a ipocrizie, domnule geambasu! pai voi , ziaristii, bagati batul prin gard si intaratati cainele, cam de multicel....si apoi va mirati ca potaia musca? ce sens avea sa promovati in media, la nivelul la care ati facut-o, o partida dintre o echipa de hoti si una dintre multele echipe care se vor rapid? nici macar amatori nu sunt cei din cele 2 echipe, pai Performanta Igheu e profesionista pe langa cele 2! sau poate aveati impresia ca o echipa sustinuta de niste fosti fotbalisti, altfel glorii candva, acum doar prieteni cu sticla pe de-o parte si niste fotbalisti la apusul carierei pe de alta vor readuce, vor invia spiritul unor derby de candva? era evident ca o sa iasa circ, ce era de asteptat de la niste ultrasi care ii intereseaza prea putin fenomenul fotbalistic si prea mult sa improaste veninul pe care il au in ei?

Paul (21 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:50

Bai,Steff,eu n-am votat cu nici un psd si sustin FCSB care,pentru mine si multi altii,este Steaua.Nu stiu daca Becali a preluat-o corect sau nu,e treaba altora sa decida asta,insa asta e echipa Steaua.Dar,la momentul X,el a preluat echipa STEAUA(jucatori,antrenori,ca astia formeaza in primul rand o echipa) si a dus-o mai departe.Inclusiv Lacatus,Piturca ca sa nominalizez doar doi dintre actualii contestatari au antrenat la Steaua in era Becali,desi acum nu mai recunosc.Ca pana l-a urma Becali a pierdut emblema,numele,palmaresul,e alta poveste.Pana la urma astea-s doar niste hartii intr-un sertar.Echipa i-a ramas. Pe Becali nu-l inghit nici eu,insa asta nu ma face sa fug si sa tin cu tot felul de nascociri.CSA-ul e o echipa aparuta peste noapte,care a gasit,la trezire,langa pat,un tricou cu emblema Stelei.L-a imbracat si acum crede ca e Steaua.Pai nu prea e...

PLesu Viorel (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:54

Bucuresti... Asta e explicatia.

gigelos (96 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 10:59

Nu trebuie sa exageram , s-a intamplat , bine ca nu mai rau . Liga a 4 a , primul meci mai de Doamne ajuta , lume amestecata , provocare de la FCSB , jandarmerie de tot rasul , firma de paza de tot *** etc,etc . Hai la o nunta si aseaza doi vechi dusmani la aceeasi masa , ia vezi , iese cu bataie sau nu , pe la perinitza asa , isi aduc aminte de toate nenorocirile ..astia suntem . Inauguram super stadion cugazon camp de cartofi , cade autostrada proaspat inaugurata cu 20 de panglici , jucam meci decisiv ce ne poate aduce milioane de euro , zeci , pe un teren de nisip etc etc , acum ne miram ca s-au luat la bataie niste capete infierbantate . Nu mi-as lasa nevasta cu copil de 5 ani pe stadion la un asa meci ( ce sa vezi ? aoleu , ce sa auzi ? *** , *** ,*** ,*** ... asta chiar daca se bate lumea su nu , garantat 100 % . Provocarea a venit de la Becali , cei cu bannerul FCSB=Steaua . Exact ce spuneam , te duci la cea mai simandicoasa nunta si strigi mireasa a fost *** mea , normal ca iese cu bataie . Aici la fel . Dar , jandarmeria platita din banii mei , firma de paza , platita din banii mei ( Steaua e otusi echipa a armatei ) cum ma protejeaza ? Cum . Era clar ca vor fi provocari , vezi bannerul , astia de la Steaua nu aveau nimic cu cei de la Rapid , s-a inteles gresit , dar au interpretat rapidistii ca vin stelistii peste ei la bataie , inteleg ca aia se duceau la banner . 1000 de stewarzi plus cateva sute de jandarmi , inseamna un om de ordine la 25 de spectat

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Misu (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 11:16

Sunt unii revoltati pe dl. col. Talpan ca a readus prestigiul armatei romane prin promovarea si sustinerea proceselor castigate impotriva clonei fcsb! DAR, aceeiasi oameni sunt deranjati si deplang situatia societatii romanesti, scaderea nivelului de trai, lipsa locurilor de munca, distrugerea industriei si a echipelor de traditie. Nu vi se pare ca sunteti duplicitari, pe de o parte sustineti interlopii(bekalii, copos, badea, etc) care au acapart fara niciun ban echipele de traditie(steaua, dinamo, rapid, etc), nu sunteti de acord cu actiunile unui brav ostas al Armatei Romane, dl. col. Talpan, care la locul de munca a incercat sa-si faca treaba si sa readuca in patrimoniul statului roman ceea ce interlopul bekali, i-a sustras prin manevre dolosive si incercati sa aruncati cu noroi, sa categorisiti suporterii echipei CSA Steaua ca fiind niste interlopi. D-le Geambasu, cine a bagat in portbagaj si a sechestrat persoane, nu cumva interlopul bekali??? ***, nu va da dreptul sa stigmatizati anumiti suporteri cu apelative pe care ar fi trebuit sa le folositi in mod curent si uzual, cand scrieti de fcsb, nu gasiti nicaieri mai multi interlopi, ca la fcsb, acolo inclusiv patronul e unul din ei, el fiind de fapt seful lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Santo Vlad (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 11:17

Salut, Sunt unul dintre acei stelisti adevarati pentru care Steaua, alaturi de AS Roma (veti intelege mai jos de ce o amintesc) sunt echipe de suflet, inca de la 4 ani cand am inceput sa inteleg ce este fotbalul. Aseara am inteles altceva, si anume ca aceasta nu este Steaua mea. Am vazut o echipa cu adevarat de Liga a 4 a, atat din punct de vedere fotbalistic, cat si a tot ceea ce inseamna celelalte lucruri din jurul unei echipe. Un meci organizat prost, in care s-au folosit clisee comuniste, cu o coregrafie urata si rasista facuta din bani publici si cu o adunatura de derbedei pe post de suporteri, veniti acolo sa umfle ochi, sa injure, sa bata jandarmi si sa goneasca civilizatia de pe stadion. Unii vor spune ca acestia sunt adevaratii si vechii suporteri ai Stelei, eu as spune ca acestia sunt adevaratii derbedei ai Stelei, ramasi cu zeci de ani in urma civilizatiei, la fel ca aceasta echipa artificiala si consumatoare de resurse publice. Ce am vazut aseara este la ani lumina de minunea pe care vazut-o la Roma la mijlocul saptamanii si ce am mai vazut acolo este cum o galerie care acum cativa ani era renumita pentru violenta ei a invatat sa se emancipeze. Evident, nu singura. Autoritatile din Roma au utilizat nenumarate actiuni si idei pentru a educa suporterii si iata ca au reusit sau macar sunt pe drumul cel bun. Autoritati care nu detin echipe si nu le sustin financiar, dar care fac tot ce este posibil pentru ca un meci de fotbal sa se apropie de o piesa de teatru, ca nivel de spectacol si de civilizatie. Aseara totul, dar totul a fost gresit. Fiecare pasa, fiecare scandare, fiecare idol prezent, fiecare scaun ocupat sau liber de la stadion. A fost, daca vreti, un eveniment la fel de mizer si de lipsit de substanta ca acel miting PSD organizat pe National Arena acum cativa ani. Fotbalul trebuie sa se identifice cu spectacol, suspans si civilizatie, este un sport in care se investesc atat de multi bani incat el trebuie sa dea inapoi enorm de multe lucruri pozitive societatii. Multumesc,

alex (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 11:20

daca o luam pe logica aceasta Cristi atunci ne legam de toti - si de clipul cu semnaturile cu mingea si de legende si de tot - nu acesta este curentul , eu zic ca promovarea trebuie sa aiba loc iar la meci sa te poti duce si cu copiii si cu prietena ,sotia ,bunici - cele 2 galerii trebuiau izolate de cordon cu jandarmi - amenzile sa fie pe masura puterea exemplului trebuie sa faca legea - daca nu se ajunge la achizitionarea de abonamente in numar foarte mare nu se va putea monitoriza astfel de evenimente - trebuiesc gasite solutii ca oameniii sa vina la Stadion nu doar sa acuzam

mixx (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 11:28

TOTI, dar absolut TOTI suporterii de fotbal din Romania sunt niste COCALARI si niste ***. "Galeriile" = gasti de infractori, de cele mai multe ori minori. Manelele, BUG mafia, BMW ursulet, tatuaje, seminte intre blocuri, ***, astea sunt elementele vietii unui "suporter". Ce om decent, educat, si-ar pierde vremea cu aceste *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (9 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 11:56

Da, asta e, corect punctat. Frustrarea naște ură, pentru ca suntem leneși și mereu căutăm scurtături. Națiune de televizoristi spălați pe creier. Sunt curios câți romani au tv și in baie. Da, da, nu râdeți, ați fi surprinși ca unii să intrebe ce e rău in a avea tv in baie...

dan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 12:13

Ei...hai sa fim seriosi. Ti-ai bagat picioarele prin articolul asta in tot ceea ce a insemnat acest meci . Aceleasi cefe groase aveti si voi ziaristii, datorita unora cu cefe groase ca voi s-a ajuns in situatia ca Steaua lui Becali sa fie superpopularizata. Nu ai binevoit sa observi altceva la acest meci domnule Geambasu? Daca nu STAI ACASA, TATA. Faci pe ziaristul de atata timp , ma mir totusi ca nu realizezi ca acest meci trebuia pregatit f bine de organizatori , tocmai pentru ca era o asteptare imensa. STII CEVA ....NU VREAU SA IMI STRIC ZIUA CU UN ZIARIST CU CEAFA GROASA!!! Sa nu se inteleaga gresit , pt ca ai fi in stare sa interpretezi, condamn orice forma de violenta inclusiv cea verbala.

Kendo (29 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 12:14

@steff - aberezi, n-are nicio treaba una cu alta. Stiu oameni care urasc PSD-ul si se duc la meciurile FCSB-ului. @katamule - in momentul in care iti pui problema daca sa te duci cu copilul sau nu la un MECI DE FOTBAL, nu mai e vorba de niciun spectacol. Imi pare rau ca nu pot sublinia mai mult de atat, dar e un MECI DE FOTBAL. Nu e un razboi, nu e o revolutie. Tu spui ca ai facut parte din "fenomen". Nu e niciun fenomen, a fost o pasiune a unora, dar care de multi ani a ajuns sa atraga numai baieti cu 2 neuroni si un pachet de muschi. Sau doar 2 neuroni, daca le e lene sa mearga la sala. Astia nu sunt un "fenomen", sunt niste gasti de smardoi, de baieti fara prea multe preocupari in viata etc. Da, se intampla peste tot, in lume, iar problema nu cred ca e neaparat fotbalul, cat firea umana. Nu-mi poti spune tu ca un individ care stie ca se apropie un meci, iar el se gandeste ce tare o sa fie cand o sa se bata cu jandarmii sau cu indivizii din cealalta galerie e un om normal la cap sau macar evoluat la nivelul anului 2018. Eu refuz sa cred asa ceva.

eueueu (4 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 12:43

Auzi ba ce pot debita unii, Talpan a readus prestigiul Armatei :)))))))))))))))))))))) Doamne, mare ti-e gradina! In timp ce Talpan "readuce prestigiul Armatei" finantand de la BUGETUL APARARII aceasta echipa, soldatii romani imprumuta tehnica militara de la americani cand ies la patrulat. Ii imprumuta aia de mila, cand ii vad cat sunt de desculti. Dar na, Armata Romaniei are bani de fotbal! Din punctul meu de vedere Talpan si generalii care sustin aceasta echipa, CSA Steaua, ar trebui judecati pentru subminarea sigurantei nationale, pentru ca deturneaza fonduri de la ARMATA la un sport.

Ilie (57 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:20

Dle Geambasu, este pacat (voit ?) ca nu subliniati si raspunderea fortelor de ordine. Ele si doar ele sunt responsabile in caz de violenta in tribune pe toate stadioanele din lume(a civilizata). Desigur asta nu deduaneaza deloc atitudinea UNOR 'suporteri', dar nu este deloc ok cum puneti problema. Cum sunt galeriile rapidiste si steliste era lucru stiut. Ca ele nu au mai avut de mult ocazia de a se manifesta, si deci forta posibilitate sa-si dea in petic, iar era lucru stiut. Ce au asteptat deci organele competente sa ia masuri corespunzatoare iar organizatorii (Arena Nationala, nu clubul CSA Steaua care era doar echipa 'gazda') sa se asigure de ele ? In concluzie, dupa ce puneti un diagnostic gresit, induceti in eroare citiorul si, mai ales, uitati sa vorbiti .. despre meci. Despre celelalte lucruri de povestit. In sfirsit un stadion cu suporteri si ambianta in Romania, in contrast cu celelalte stadioane goale din Liga 1. Ati procedat parca sa fie mândru Gigi de prestatia dumitale si a Gsp-ului

Mihai (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 13:37

Eu, din spatele tastaturii, nu „spumeg ură” față de indivizii care și-au dorit să joace pe Arena pentru a-i provoca pe susținătorii FCSB și pentru a a le arăta giuleștenilor ce club mare „reprezintă” ei. Dar am dreptul să spun că nu doar ei sunt vinovați, ci în primul rând cei care au promovat un meci de Liga a IV-a ca și cum ar fi fost semifinală europeană .

Horia Radu (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 14:18

*** din galeria Rapid si cele ale Peluzei SUD, rămasă lânga CSA Steaua, trebuie tinute încă 10 ani in anonimat, in diviziile inferioare, pentru igienizarea stadioanelor reprezentative ale României de manifestarile lor huliganice. Același lucru ar trebui să-l facă si redactiile cu huliganii si agresivii din online.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Noua Caprita rosie (5 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 15:15

@gigelos - banere care exprima adevarul au fost afisate si la alte meciuri dar nu a iesit bataie pt ca au lipsit *** de la "peluza ***". Sa nu zici ca le-a dat gigi sa fumeze inainte de meci ca nu te cred.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (116 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 16:44

Lumea interlopă (hoți, borfași, golani...) este controlată, oriunde-n lume, sub orice regim, de putere prin servicii și poliție. Ceea ce s-a'ntîmplat aseară-n tribune nu este întîmplător. Tot ce vine de dinainte de 1989 trebuie să pară rău, înapoiat, de nedorit. Cîți dintre cei ce s-au bătut s-au născut înainte de '89? Într-un documentar despre huliganii englezi se spune că CFR-eul englez le punea acestora la dispoziție garnituri de tren gratuit cu toate că după deplasare nu mai rămânea nimic întreg. Poate nu'i întîmplător că în acea perioadă, după privatizări de „succes”, pe vremea lui Thacher, șomajul era mare, mai ales în rândul tinerilor. Iar puterea le-a dat „entărteimănt”. Cînd n-au mai avut nevoie de ei i-au potolit, printre altele, cu ecstasi, ce dă stări de empatie și comuniune, de-au ajuns ca ultimii „ultrași” să poarte tricouri pe care scria „hooligans against acid”. (acid, alt nume dat ecstasiului). Acest drog este încă la „modă”.

Nica fără frică (138 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 17:55

Când Becali le dădea interzis la huligani în Ghencea voi ăștia din presă îi sareati în cap! Așa că ciocul mic geambașule și culege ce ați semănat!!!

gigelos (39 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 18:26

@Noua .....- FCSB = Steaua ? Poate , dar pentru mine ( nu sunr stelist ) contează părerea lui Tudorel , a lui Pele Balint, a lui Loți, a lui Fane Iovan , a Colonelului, Colonelu' Bumbescu Colonelu , a lui Fane Sames , a lui Ion Ion și bineinteles a lui Marius Lăcătuș. Ei știu mult mai bine decât mine, decât tine , ce înseamnă, ce a însemnat Steaua . Mai bine decât Geli din Pipera , cel ce atunci când le aducea *** .Steaua e în Ghencea , acolo e casa ei , Gigi a părăsit domiciliul conjugal .FCSB e Steaua? Treaba voastră, nu ma interesează , doar ca nu vedeți ca B e de la Becali. O mizerie . Sa le arunci bilete în dispreț pe jos . Sa va trăiască, sa va pastoreasca

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:42

Bravo domnul Geambasu! Super emotionant articolul!!!

gigelos (96 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 19:55

... a lui Geli din Pipera cel ce le murdarea covoarele cu ***a.r.e.a.z.a. de o.a.i.e . atunci can venea sa le vanda t.e***e.m.e.a. trimis de t.a.s.u. Tase Becali

F31M (52 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:22

Sa ne aducem aminte ca acum vreo luna au intrat suporterii pe teren sa-si bata jucatorii in Franta (o natie mult superioara noua, mai ales prin zicala ("prostul nu e prost destul daca nu e si fudul") Am vazut barbati tinandu-si copiii de mana si lovind jucatorii in acelasi timp. Ce exemplu primesc acei copii? O lume prost facuta domnule Geambasu, vorba lui Dinu Cornel. Peste tot. RO, USA, FR, CH. Mi-ar placea sa traiesc in creierii muntilor sau pe alta planeta.

MZM (198 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 20:44

Domnule Geambasu, presa noastra de sport are o mare contributie la escaladarea violentei verbale si fizice din stadioane. In loc sa condamne fara nicio rezerva violenta huliganilor, multi dintre colegii dv. i-au incurajat tolerand fapte si atitudini inadmisibile. Cand huliganii de la peluza sud veneau pe Ghencea si-l injurau pe Becali, in modul cel mai ordinar posibil, presa se distra copios, razand de patronul Stelei, in loc sa-i incrimineze pe derbedei. Cand huliganii din Giulesti il injurau pe Copos (si familia acestuia!) ca la usa cortului, presa se facea... ca ploua. Cand, tot pe Giulesti, suporterii rapidisti aruncau cu pungi cu urina in antrenorul si staff-ul Stelei (fapt nemaiintalnit pe niciun stadion de pe pamant!), ziaristii radeau si dadeau vina pe MM ca i-a incitat! Si, acum, ne miram cu surprindere ca s-au batut rapidistii cu talpanistii? Pai, culegem ce-am semanat!

dudu (10 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 21:45

Gresit! Pe stadion nu este nici pentru insii care vin sa se bata, sau sa-si arate bicepsii. Este pentru autoritatile nesimtite care tolereaza deja de 20 de ani manifestarile violente si punerea in pericol a sigurantei cetatenilor nevinovati. Pentru ziaristii care pun paie pe foc. Pentru ziaristii care se plang de cultura violenta a unor suporteri (de parca se asteapta ca acestia sa citeasca ziarul si sa intre in pamant de rusine), in loc sa puna la zid autoritatile care nu si-au facut treaba. Pentru FRF si Liga, care inchid constant ochii in fata violentei din tribuna si din teren. Sau, cel mai bine, pentru fraierii care cred ca in Romania se poate schimba ceva. Citesc articolul asta si ma intreb la ce se asteapta dl. Geambasu - Ca romanii sa se civilizeze si sa nu mai faca ca maimutza la stadion? News Flash pt dl Geambasu - Si in Anglia (care e as zice mai civilizata) sunt huligani, cu zecile sau sutele de mii. Dar in Anglia nu indraznesti nici unul sa faca ceva pe stadion, sau daca face, in secunda doi e in puscarie, iar in secunda trei primeste interzis pe viata pe stadioane, sub sanctiunea a si mai multa puscarie. La noi, Liga si FRF se fac ca ploua, iar ziaristii inca asteapta sa devenim mai civilizati ca Papa de la Roma...

Che Guevara (113 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 22:53

Cand ati legalizt drogurile in Romania nu v-ati gandit ca se va ajunge aici?

di livio (158 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 23:42

Dan Petrescu sare la gitu arbitrului...titlu din gsp...ura pe tastatura...Geambasu sare la gitu cititorilor care-si permit sa-l critice...pe el insusi corifeu care este el...pai daca te deranjeaza criticile de ce mai scrii?...stai tata acasa si lasa-l pe nea Ovi

motanul incaltat (455 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 1:00

De cind fotbalul e un sport la care sa te duci cu prietena????? Cu ea poti merge sa te plimbi in parc, la film sau la teatru. O asa zisa globalizare prost inteleasa. Ori cit de civilizat ar fi , tot unii si altii or sa-si bage tot felul de chestii.....Mai ales peluzele... De asta au si "fost create" bilete mai ieftine pt poporul ce o duce ceva mai prost dpv financiar, care nu lucreaza la cravata si care e si anti-sistem oricare ar fi el.....De ex. "revolutia" din 1989 care a fost de fapt lovitura de stat-eu zic totusi Revolutie pe 16 Decembrie si Lovitura de Stat inainte si dupa aceasta data, a pornit de la Timisoara-o "peluza" mai bogata a Romaniei. Geografic, Timisoara e o peluza a Romaniei.....Ce e greu de inteles pt. mine -de ce suporterii care s-au batut s-au batut pt 2 foste echipe guvernamentale de factura comunista????? Echipa Armatei, a Militei si altele ar fi trebuit desfiintate si rase din orice nomenclator.As fi inteles daca te bateai pt. Liverpool, Manchester, Barca, Juve, Bayern sau Real. Dar sa te bati pt 2 umbre comuniste asta e total de neinteles.

radu (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 1:02

O rusine de editorial. Ceva mai echilibrat decat boceala lui Geambasu gasiti in presa alternativa, pe theplaymaker.ro - http://theplaymaker.ro/cinci-lucruri-pe-care-presa-de-sport-din-romania-nu-ti-le-spune-despre-steaua-rapid/2487/

vasco (267 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 9:47

Perfect domule Cristian Geambasu!!!La toate cele scrise mai sus daca adaugam si lumea interlopa cu gulere albe de pe la LPF si FRF,asazisii finantatori,avem tabloul fotbalului romanesc.Si ne orim din visarea de a mai avea vreodata un spectacol adevarat,facut de profesionisti onesti,la care sa putem sa ne ducem copiii....Trist,dar adevarat!

Panta Lucian (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 12:18

Punct(.)!!!Aceste e semnul de punctuatie in monetul cand incehei o fraza...nu???Am vazut comentarii aici care m-au uluit, si ma gandesc cum in 2018 dam vina pe armata,politie, jandarmerie, asistente medicale, doctori,jucatori,patroni, caini ,pisici, pe chinezi, americani, rusi,nemti, pe mama, pe tata, pe bunicul, pe PSD,UDEMR,PNL, USR,PMP, pe gazetari, pe arbitrii,pe ....insirati voi daca mai puteti, cand noi toti suntem vinovati(punct). Prin lasitatea noastra de a nu-i spune prietenului(suporterului) ca nu e bine/moral sa te apuci sa injuri pe stadion, ca nu e frumos sa manaci seminte si sa arunci pe jos, in capul celui din fata, noi am venit la stadion sa asistem la un meci de fotbal,handbal, rugby nu la un meci de injuraturi, abjectii si alte cuvinte din vocabularul nostru folosit in societate, familie, pe strada, la munca sau mai stiu eu in ce loc public noi suntem complici acestui tavalug pe care il alimentam prin atitudinea nostra. Cei mici ce sa invete de la noi : *** Dinamo,Rapid,Steaua...cand vom invata sa ne respectam adversarii atunci vom invata sa ne respectam pe noi, sa ne respectam copii, sa ne respectam parintii, sa ne respectam reciproc...Stiu o sa aud : "stai ma nene acasa si priveste la televizor", nu sportul nu te invata asta, sportul de inobileaza, te face sa gandesti sa fi om in primul rand, nu animal...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cvm (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:50

Nu liga este a interlopilor ***. Incidentele au pornit din tribuna a II-a, stârnite de banerul FCSB=Steaua. Oare cine l-o fi pus? Nu-s oamenii celui despre care este 3/4 din ziarul vostru? Trompetele unui mafiot, asta sunteți. Jalnic.

geambasu (1 comentarii)  •  19 aprilie 2018, 1:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează