Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Modrici, o poveste de vândut

Probabil aşa arată cel mai bun jucător al lumii în 2018. Aşa ca Luka Modrici, laureatul galei FIFA. A trecut vremea superstarurilor, a băieţilor frumoşi, geniali cu mingea la picior şi deştepţi atunci când spuneau ce trebuie să faci când […]

...

O echipă de 4,14

Lipsesc unele personaje din peisaj. Atât au fost întorşi pe toate feţele Bratu şi Nistor, că unii domni la fel de părtaşi la criză au dispărut din cadru. Şi din cadrul porţii, unde nu îţi dai seama cine la cine […]

...

Ţiriac nostalgic. Nu e tare?

Ion Ţiriac spune lucruri trăsnite. Dar el nu este un copil poznaş, ci un miliardar fruntaş. Ion Ţiriac susţine că noul format al Cupei Davis este o aberaţie şi afirmă că schimbarea nu are alt rol decât câştigul. „Se va […]

...

Nistor la cimitir

Viaţa este a lui Dan Nistor, fotbalist la Dinamo, care vrea, ca noi toţi, să trăiască mai bine. Moartea, tragică şi acum la distanţă de aproape două decenii, a fost a lui Cătălin Hîldan. Dinamovist şi el, înnobilat de suporterii […]

...

Ne lamentăm. Asta ştim!

Imaginile veneau din altă lume. Mult cântata Maracană belgrădeană populată de 55.000 de fani ai Stelei Roşii arată totuşi ca un Dinamo mult mai mare şi mai bine întreţinut. Scenografia suporterilor sârbi a compensat aerul vetust al arenei, iar emoţia […]

...

Jelania manelistă

Asta am reţinut după partida România-Ucraina 1-2 a echipelor naţionale sub 19 ani

Permalink to Jelania manelistă
miercuri, 28 martie 2018, 6:07

Ce mai vaiet, ce mai zbucium! Ce de bocete! Şi ochi daţi peste cap, şi freze de curci plouate, cu gelul de păr amestecându-se printre lacrimi. Aşa ne-au demonstrat „tricolorii” sub 19 ani că suferă după ce au pierdut calificarea la Euro în faţa Ucrainei. Pe pariu că nu va cădea niciunul în depresie?

Nu este nevoie de victime să îi crezi că au suferit din cauza pierderii meciului decisiv cu Ucraina. Alta-i problema. Exerciţiul tristeţii. Felul în care alegi să te prezinţi în faţa publicului într-un moment greu. Modul în care îţi manifeşti durerea în public este o prelungire a educaţiei primite în şcoală şi în familie, este o oglindă a mediului în care te-ai format. Comportamentul la bucurie sau la tristeţe nu ţine doar de impuls, de starea de moment.

Este parte a caracterului, dar şi a orizontului deschis de profesori şi aprofundat de antrenori. Este suma timpului împărtăşit cu prietenii şi cunoscuţii. Este decontul felului în care petreci şi a muzicii pe care o asculţi, este parte a felul în care mănânci şi bei, a ce a anume mănânci şi ce/cum bei. Este totul. Dacă aş pune aici şi suma lecturilor, veţi spune că sunt ori răutăcios, ori nerealist. Elitist se subînţelege.

Măţan, ce barosan!

Vor fi destui cei dispuşi să participe la această revărsare de tristeţe manelistă. Sunt aceiaşi care jubilează la dansurile din buric ale sărbătorilor fotbaliştilor. Băi, ăştia ştiu să petreacă, nu au morcovul în fund, ca intelectualii. De unde rezultă că noi, preţioşii care avem alt set de valori, urmează să fim ăia răi. Demodaţi, sigur că înţelegem această cocălăreală tip „Au inima mea!”, cu tăvălitul prin noroi şi smulsul părului din cap. Altfel, exerciţiu nereuşit, căci gelul întâreşte firul, dar nici nu lasă creierul să respire!

Joci ceea ce eşti, ceea ce mănânci şi ce asculţi. Vorbeşti în consecinţă, deci la schimbare îţi înjuri antrenorul, deşi ştii că toate camerele sunt pe tine, Măţan, marea vedetă a naţionalei mici. Şi pentru că, dragi „tricolori” mici, foarte mici, tot vă băgaţi şi vă scoateţi organele sexuale în cavităţile bucale ale profesorilor şi ale publicului, şi ale ziariştilor, încercaţi măcar să scrieţi corect româneşte „bă..m…aş”. O să vedeţi, măi băieţi, că este mai greu decât să daţi un călcâi sau o pasă cu ristul.

Ştiţi de ce nu s-a delimitat nimeni de prostia lui Moruţan?

Dacă v-a plăcut spectacolul oferit de alde Moruţan şi compania după ratarea calificării, înseamnă să sunteţi pregătiţi pentru ce va să vină. Tot astfel de jelanii de ţaţe deposedate de obiectul bârfei. Simulacre de înmormântări ale calificărilor pierdute, urmare a altor şi altor eşecuri din care nimeni nu înţelege nimic. Antrenorul Boingiu că nu a ştiut să-şi ţină echipa în priză şi că nu a găsit formula de echilibru mental (e adevărat, cu cine?), jucătorii care îşi iau apărarea unul altuia ştiind că prostia lui Moruţan putea fi a oricui altcuiva, jucători care, în afară de câteva numere personale sterile şi din altă epocă a fotbalului, au fost dominaţi cam la toate capitolele de nişte colegi de generaţie din altă ţară. Care, nu ştiu dacă aţi observat, arătau ca nişte băieţi pur şi simplu normali pentru vârsta lor. În special fără frezele alea fistichii, made în Ferentari. În particular, mai înalţi, totuşi suficient de tehnici încât să nu-i muşte mingea şi să facă şi posesie.

Teoria ucraineanului ciobănaş

Apropo, de unde ideea că ucrainenii sunt nişte ciobănaşi, că fotbalul din Ucraina ne este a priori inferior? Vă spun de unde, din ţopârlăneala noastră tradiţională. Din mândria asta prostească în virtutea căreia ne considerăm niscaiva brazilieni ai Europei. Din ignoranţa pe care o ridicăm la rang de virtute. Ucraina a dat trei câştigători ai Balonului de aur. Blohin, Belanov şi Şevcenko. Noi am dat ifose.

Comentarii (167)Adaugă comentariu

Alex (13 comentarii)  •  30 martie 2018, 13:03

Alerta maxima, frustratul de servici loveste din nou. Incredibil :) Vorbesti serios? Modul in care iti manifesti durerea in public este parte a felului in care mananci si bei? :)) Ce chestie profunda. Acum cateva zile nici macar nu stiai ca exista echipa asta dar cand ti-a ajuns la urechi faptul ca Romania se afla la un pas de turneul final te-ai transformat in cel mai infocat suporter. Cand echipa nu a reusit acest lucru ai facut ce poti tu mai bine, te-ai dezlantuit in fata laptopului. Si fireste ca nu te-a interesat jocul lor in sine. Te-ai legat cum altfel de gelul din par dar aici te inteleg ca si eu mai am par de vreo doua dusuri. Dupa care ai trecut la muzica pe care o asculta pentru ca daca tu mergi la Artmania te consideri o fiinta superioara. Si tot asa ai continuat sa lovesti niste pusti cazuti la pamant. Ştii de ce nu s-a delimitat nimeni de prostia lui Moruţan? Pentru ca asta inseamna sa faci parte dintr-o echipa. Daca jucam toata viata tenis sau ping pong nu prea stim cum e cu treaba asta. Pe pariu (asa cum elitist te-ai exprimat in articol) ca o dadeai cotita daca s-ar fi calificat? Gaseai tu o miscare de geniu ascunsa in eliminarea lui Morutan care sa-l ajute la turneul final. Eventual sa ne califice la mondialul de tineret si atunci ai fi fost satisfacut. Nu te-ar mai fi preocupat freza si bogatia vocabularului. Si ne-ar fi dat si noua ocazia de a vedea cat de las si de parti pris esti.

Petru (7 comentarii)  •  30 martie 2018, 14:30

Excelent articol. De pus in rama la Mogosoaia.

dragos (2 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:15

Dulca spune ca isi asuma rezultatul. Cum il asuma, isi da demisia din fotbal?

Radu (1 comentarii)  •  8 aprilie 2018, 12:16

Întâmplător cunosc fotbaliști de vârsta celor vizați în articol. Sunt exact cum îi prezintă domnul C. Geambașu. Realitate 101 %!!!!!!!

Comentează