Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Sfârșit de coșmar, început de speranță

Prudentă, Simona ne avertiza că urmează un meci greu. Eurosport a inserat o porțiune de interviu cu numărul 1 WTA chiar în debutul meciului cu Kaia Kanepi, când românca tocmai câștigase un game pe serviciul adversarei. Dar Simona anticipase corect, […]

...

Despărţirea de Andy

Retragerea unui mare sportiv se poate consuma în mai multe feluri. În triumf sau în uitare vecină cu indiferenţa. În tristeţe apăsătoare, cuplată cu emoţie grea. Cunoscând personajul, a lui Andy Murray nu avea cum să fie altfel decât tristă […]

...

Oh, merde!

Pe Patrick Ekeng l-au mai ucis indolenţa, nepăsarea, suficienţa, plictiseala şi sictirul pe care unii dintre ai noştri le afişează ca pe nişte medalii. Tuturor acestora li se adaugă şi rasismul, da. Şi, apropo, acelea nu sunt medalii. Sunt tinichelele […]

...

La penalty-uri cu Mutu

Poate că ar trebui să trăim doar în prezent. Şi să privim numai în viitor. Să vorbim despre Iulian Cristea. Sau despre Darius Olaru. De ce nu despre Mihai Voduţ. Fotbalistic, deşi aflăm că ultimul a strălucit în gale pugilistice […]

...

Împrumutul 

Pentru lumea fotbalului românesc este un act firesc. Chiar un gest cavaleresc. Varianta pe datorie a Apocalipsei poate fi vizionată la Dinamo. Pe cea înfricoşătoare, cu dezastre naturale şi mutaţii genetice o ştie toată lumea. Din fericire, doar din filme […]

...

România, o pâiniţă interesantă

Feriţi-vă de analiza lui Alexandru Dedu! Doare mai rău decât o aruncare năprasnică a Cristinei Neagu

Permalink to România, o pâiniţă interesantă
joi, 14 decembrie 2017, 8:59

O cunoaşteţi pe Cyntia Tomescu? Acum poate că da, ea este singura jucătoare română care venit la declaraţii după înfrângerea în faţa Cehiei. Deşi nu evoluase niciun minut în optimea de finală care consemnase eliminarea României de la Campionatul Mondial. Cineva mi-a oferit o explicaţie pentru strălucitoarele absenţe. Fetele plâng în vestiar! Posibil, dar nici noi acasă nu cântam colinde. Domn, domn să-nălţăm, domn, domn, să-nălţăm!

Plângem mult şi degeaba
Pe care domn? Domnul Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, s-a evaporat din studioul Telekom imediat după ce România părăsea Mondialul din Germania. Ceea ce, ţinând cont de gabaritul fostului pivot, este o performanţă notabilă. Fusese acolo la emisiune domnul Dedu alături de Cristina Vărzaru şi de Bogdan Voina înaintea meciului, dar probabil că nu suportase greutatea rezultatului. S-o fi dus şi dumnealui să plângă, m-am gândit. Suntem o naţie simţitoare şi degrabă vărsătoare de lacrimi nevinovate. Dar nu, preşedintele FRH analiza situaţia şi pregătea o declaraţie. Iat-o, merită toată atenţia!

Noaptea minţii cu Dedu
„În momentul de faţă sunt destul de afectat de rezultatul meciului. Acest turneu în sine necesită mai mult timp pentru a fi analizat, dar, ca să fiu pragmatic, sunt câteva cauze vizibile. Lipsa de experienţă sau, mai mult, faptul că destul de multe fete au acuzat încărcătura partidei. Iar al doilea lucru vizibil este maniera de arbitraj, dar nu în sens negativ. Modul în care aceşti arbitri au arbitrat a dezavantajat echipa României. Să stai aproape o repriză cu un om în minus nu este uşor la acest nivel. (…) Totuşi, lăsând la o parte dezamăgirea, România a terminat pe locul 10 un campionat mondial. Suntem în primele 10 echipe ale lumii la început de ciclu olimpic”.

Noaptea minţii. Sau zorii gândirii schopenhaueriene? Deci arbitrajul ne-a făcut praf, dar nu în sens negativ. Iar eliminarea în „optimile” Mondialului în faţa celei mai accesibile echipe pe care România o putea întâlni este citită de asemenea în cheie optimistă. Locul 10, o promisiune la început de ciclu olimpic.

Cyntia
Să îl lăsăm însă pe domnul Dedu să aprofundeze motivele în atmosfera colindelor de iarnă. Între timp să revenim la Cyntia Tomescu, pivotul de la Corona Braşov. Nevinovată, fata a fost trimisă să explice de ce am pierdut cu Cehia. Sigur că ea, ca şi noi, toţi, ştia de ce, dar nu putea să spună. Nu putea să recunoască dependenţa României de Cristina Neagu. Că şi dacă ea înscrie de 13 ori într-un meci, tot vom pierde, fiindcă primim în medie peste 25 de goluri. Ceea ce s-a întâmplat şi cu Cehia, şi în întâlnirile dinainte. Putea Cyntia să îşi acuze antrenorul că a greşit selecţia ori că a apelat la ultimul time-out la care avea dreptul cu 5 minute înaintea finalului partidei? Sau să îl întrebe de ce a desemnat-o pe Udriştoiu să execute o aruncare decisivă de la 7 metri, pe care, de altfel, a şi ratat-o? Nu putea. Ea, Cyntia, fusese trimisă acolo să scoată castanele aruncate peste poartă de Geiger şi de Buceschi.

Ambros. Nu pentru că e străin
Frumos gestul Crinei Pintea, care a luat asupră-i toată vina. Sincer, uman şi un pic patetic. Dar nu ea a pierdut calificarea fiindcă a evoluat mai şters taman cu Cehia. Ne putem încrede în tristeţea Cristinei Neagu, dar şi mai tare în luciditatea ei. A vorbit la întoarcerea în ţară, amintind avertismentul privind fragilitatea apărării. S-a ferit să aprofundeze. Ce era să spună, că Martin Ambros era responsabil de treaba asta? Ca şi despre faptul că nu am înscris niciun gol pe contraatac toată competiţia sau că circulaţia mingii este în continuare deficitară, eliminând astfel şi rolul extremelor? Iar problema nu este că Martin Ambros este străin, cum interpretează unii că în xenofobia noastră plângem după Ghiţă Tadici. Problema este că Ambros nu cunoaşte fondul de jucătoare, că a avut o serie de decizii greşite, că nu se implică şi că se comportă ca unul care a venit să câştige uşor nişte bani. Dar poate greşesc şi eu. De aceea apelez la Radu Voina. Îl ştiu un om echilibrat şi un pic mai la obiect decât Alexandru Dedu. Voina, despre care nu ştiu să se fi ilustrat vreodată ca duşman al străinilor veniţi să lucreze în România.
„Ambros antrenează Gyorul. Aia e pâinea lui cea albă. Aici e o mică pâiniţă interesantă.”

Domn, domn să-nălţăm, domn, domn să-nălţăm! Şi-a venit la vânătoare, să vâneze căprioare…

Comentarii (44)Adaugă comentariu

Alex (6 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 9:11

Ai 2 goluri, atacul, mai sunt 5 minute dintr-un meci pe care l-ai condus cap coada, iar tu folosesti ultimul timeout. Rar mi-a fost dat sa vad greseala asa mare, mai ales la nivelul asta. Dar nu e nimic, o aruncam pe Cynthia pentru explicatii. Vai s-Ambros de noi!

mal. (19 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 9:11

Ciudat cum iubim antrenorii străini... mai întâi Daum, acum Ambros. Se pare că doar la rugby nu ne deranjează. Acolo avem altă problemă: jucătorii nu sunt români! Mare criză de identitate!

Deva1 (9 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 9:26

Dedu si Ambros M.sa plece.nu se poate face naveta la nesfarsit intre Budapesta -Bucuresti via Cluj sibinvers!antrenor mediocru.

Kendo (19 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 9:27

Adevarul e ca pana la meciul cu Cehia, Ambros nu parea asa de rau. Ba era motivata si selectia. De el, de presa, de jucatoare... Insa cred ca Voina are dreptate cu painea si painita. Nu inseamna ca e un antrenor rau, dimpotriva, dar daca nu cunosti materialul cu care lucrezi, degeaba.

email (1 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 9:36

Daum e de vină, ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cj666 (13 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:11

Lotul a fost facut aiurea, poate Ambros a gresit. Dar fratilor, fara fi paranoic, am jucat 20 de minute in 6. Am vazut eliminari la ale noastre pe simulari ale cehoaicelor sub ochii arbitrului neamt, fortari in ataca ale cehoaicelor cu eliminare la noi... Cum spunea o jucatoare "aveam senzatia ca daca le atingem de elimina". Nu stiu care sunt noile reguli ale IHF, dar totusi nu e baschet si mai mult, nu e doar de o singura parte.

bogdan (20 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:13

Hai, boss, da-I decisiva...Spune cu cine seamana Ambros, nu ne mai fierbe!

california (155 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:19

corect ce spui; -in primul rand noi nu avem o echipa, o avem doar pe cristina neagu -indiferent daca a fost cehia sau era alta formatie, noi nu avem loc la valoarea actuala in primele 8; am vazut niste articole unde niste "analisti" decretau ca daca meciurile ar dura doar 55 minute, am fi campioni mondiali; eu cred ca atunci am avea nevoie sa dureze doar 50 de minute... -exista o diferenta anormala si asta datorita criteriilor de calificare (desi nu este olimpiada!) intre echipe ca paraguai de exemplu si norvegia; fara sa fiu rautacios, as putea spune chiar si intre noi si norvegia; apropos, la sfarsit de turneu, ar fi interesant un meci demonstrativ intre norvegia si...restul lumii participante -inca din comunism, satui de sistem, ne-am invatat sa dam credit neconditionat strainatatii; nu a fost si nu e bine; strainii sunt buni, dar nu toti; iar cei care vin la noi, in general nu sunt grozavi; oricand daca chiar se vrea, vei gasi un roman mai competent pt. pozitia respectiva; apoi mai sunt si toate celelalte aspecte legate de comunicare (limba vorbita), mentalitate, psihic, etc. la care nu va face fata decat un strain care pe langa competenta traieste si activeaza de mult timp in romania -responsabilitatea rezultatelor; in fata cui da socoteala ambros? cine si ce-o sa-i faca? la un roman ii pleaca copiii la scoala si fac ceilalti misto de ei, asa ca o sa fie mult mai dedicat si responsabil.

dan (39 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:47

Si eu cind am citit chestia cu arbitrajul "...nu in sens negativ dar ne-a dezavantajat" am crezut ca nu vad bine sau ca este o greseala de tipar. In alta ordine de idei nu stiu daca "șut" se potriveste articolului despre handbal desi "șut naprasnic" suna mai bine decit "aruncare naprasnica".

Cristian Geambaşu (777 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:53

Aveți perfecta dreptate, am modificat. Mulțumesc!

gilos (125 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:49

FRH a gresit ca a pus un antrenor part-time. Cu tot respectul pentru Martin Ambros, el este antrenor la Gyor, unde munceste zi de zi si are rezultate. Dar pentru noi, o nationala cu palmares si pretentii, sa avem un antrenor cu juma de norma este de-a dreptul o dovada de incompetenta si neprofesionalism. Cei care conduc FRH trebuie sa-si asume acest esec. Nu am nimic impotriva faptului ca este un antrenor strain, foarte bun profesionist dealtfel. Problema este ca la o nationala cu palmares si pretentii, cum este cea a Romaniei ii trebuie un antrenor full time. Unul care sa vina cu un proiect, sa urmareasca meciuri, sa aiba obiective clare, sa fie implicat si dedicat 100% echipei nationale. Cei care au luat hotararea de a-l aduce part-time pe Ambros trebuie sa isi asume acest esec.

marian (28 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:56

adevarul e ca in aparare varza totala frate desi aveam tancuri precum geiger szucs dragut pintea in lot iar ca sa fim drepti si coordonatoarele noastre laslo si buceschi foarte slabe la acest turneu.

ror (5 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:57

Esti foarte bun, cere sa-ti mareasca salariul ...

ror (5 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 10:59

Si eu si tu si noi suntem ca ele ca si natie romana avem un cusur in ceea ce priveste moralul: nu suntem sirbi. Dincolo de asta nu mai e nimic..Cred eu...

Gary (41 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 11:17

Dedu&Ambros;Burleanu&Daum?! Mamma mia. Doi bosi de Federatii ce vor sa-si mascheze interesele cuplandu-se cu nume cu oaresicare rezonanta. Martin a fost o alegere,pe cat de subiectiva(amicitie,CV),pe atat de paguboasa. AM e bun,chiar excelent la Gyor,dar tabula rasa vizavi de handbalul romanesc. Nu doar ca are o prezenta simbolica(4-5 saptamani/an),dar e total ignorant in privinta fondului de jucatoare,a mentalitatii specifice,a formei sportive. Gandire tactica,conceptie de joc? Cand sa le elaborezi?In 10 zile de cantoament precompetitional in care se mai includ si 2-3 partide de verificare? Daca Dedu nu se descurca (de incurcat le-a incurcat ca nimeni altul),sa-si dea demisia. AM sa treaca la vatra lui din Gyor;sunt convins ca e departe de a fi de neinlocuit! Propun secundul Muntenegrului;dupa nume are ceva gene Carpatine!!

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 11:30

Ce ar fi fost daca in meciul cu Cehia ar fi evoluat Paula Ungureanu, Oana Manea si Aurelia Bradeanu? Nu pot da un verdict, mai ales ca dl Dedu este sustinut politic (deci greu de urnit!) dar cred ca se impunea o demisie de onoare. Dar cum asta nu se prea "poarta" pe la noi, ne vom ineca amarul in zaibarul lui Nea Marin. In rest... Sarbatori Fericite!, oriunde ne von si va veti afla.

acciduzo (117 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 12:03

Greseala s-a facut aici...in tara......p-un picior de plai...nu in alta parte!!! DE CE SI GYOR SI ROMANIA???De unde si pana unde ineptia asta??...Aici ai doua variante: 1 Ori strain fara niciun alt angajament, il aduci aici, ii dai bani , cazare , masa si urmareste toata liga crizantemelor, garoafelor , narciselor si papadiilor si isi face el selectia si tot ce trebuie..ori 2 Antrenor roman, bun, valoros, ca avem.....( FARA TADICI BINEINTELES ZIS ,,BA FETELOR"!!!!!)...cu asumarea raspunderii totale, cu libertatea de a-si face selectia cu tot ce trebuie...si cu banii de rigoare...............altfel...stam cu Ambros...cu madam de la CSM in care iertata sa-mi fie, eu nu cred deloc in ea.....cu Dedu......in sens negativ dar totusi pozitiv......apropos.......NARCISA LECUSANU...........MICA BRADEANU.............CRISTINA VARZARU.....ce-or mai face , pe unde or mai fi.....OANA MANEA........de ce n-or iesi in strada...cum indemna CTP magistratii!!!????

mircea_deca (12 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 12:11

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mal. (19 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 13:04

Aud... (mai bine-zis citesc!) că antrenoarea CSM-ului din București este și antrenoarea Olandei! Deci (vorba românului!) nu asta e problema! Nici antrenorul străin, nici faptul că antrenează o echipă de club din altă țară! Cred cî trebuie căutat mai jos, mai în sistemul competițional (tineret, juniori, număr de străini admiși la echipă, calitatea antrenorilor din campionat, etc.). Niciodată un singur om (M. A.) nu poate strica ce clădesc sănătos alții; cred că avem o problemă la construcția de bază!

Vlad (4 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 13:35

A batut Udristoiu pentru ca Neagu o ratase pe cea de dinainte.

Vlad (4 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 13:39

@gylos: Da, ca Rasmussen, antrenor full-time la o echipa buna a facut mai mare branza ca noi...

rammstein (37 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 14:49

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

daniel (53 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 14:52

ne-am relaxat prea tare, cu afro-franta si apoi, s-a relaxat cehia cu noi....p.s. ati vazut ce relaxate au fost rusoaicele cu norvegia????

valhalezu (1 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 15:28

"Putea Cyntia să îşi acuze antrenorul că a greşit selecţia ori că a apelat la ultimul time-out la care avea dreptul cu 5 minute înaintea finalului partidei?" Ambros Martin a ales corect momentul time-out-ului, exact cind exchipa incepuse s-o ia in jos, si mai avea doar 1 sau 2 goluri avans. A procedat corect, incercind sa revigoreze jocul la momentul oportun, nu sa astepte pina in ultima secunda. Ca nu i-a iesit ... asta e.

dan (16 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 15:54

Clasic romanesc comentariul....

gheorghe (20 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 15:55

boss, scrii nashpa, toate articolele tale sunt o tocanitza de nepricepere cu acreala superioara; pentru ce ziceai ca te-ai pregatit la scoala - zidarie, fier beton, ceva? ar trebui sa le mai dai o sansa (PS: colindele, cu versurile lor, ***)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian (15 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 16:50

”Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri”. Glumesti nu Zeus?

adrian (15 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 16:51

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Alexandru (1 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 16:55

Da, rezultatul e unul dezamagitor, dar nu cred ca antrenorul e 100% de vina. E o generatie noua, tanara, iar defensiva si-a aratat punctele forte in meciul cu Spania. Timeout-ul a fost cerut cu 5 minute inainte de final cand conduceam la 2 goluri si aveam atac fix pentru a inchide jocul. Ieri a fost mult vorba si despre lipsa de eficienta a ambelor portarite si de greseli copilaresti la faza din ultimele 10 secunde din prima repriza. Udristoiu a executat lovitura de la 7 metri pentru ca asta era ordinea executantelor, un antrenor care doreste sa dea incredere jucatoarelor nu isi schimba planul tactic pentru a le demoraliza. Cristina ratase lovitura anterioara, Buceschi era eliminata, urmatoarea pe lista era Aneta. Dar e mai usor sa emiti opinii fara sa te intereseze motivele rationale, doar sa arunci cu noroi. Si la final, mi se pare absolut inept sa citezi din Radu Voina, unul din cele mai mari dezastre in ale antrenoratului care atunci cand Cristina a luat decizia de a se opera la umar acum cativa ani a emis urmatoare predictie a la Nostradamus: "Cristina e prost sfătuită şi există riscul să nu mai poată juca niciodată handbal”, spunea Voina atunci. „Dacă se operează, nu cred că va redeveni ce a fost cândva.” Stai la rupere, ca Bourceanu, nu te baga la lucruri ce necesita finete, nu esti vreun Pirlo al jurnalismului ;)

andipanda (9 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 18:31

Bine scris,ca deobicei.

TIBERIUS (5 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 18:44

Punctul pe I. Perfect de acord. O analiza precisa, dar va trebui transformata in proiecte de urmarire a selectiei si conducerii echipei si federatiei pentru a schimba ceva.

ovidiu_3003 (624 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 19:13

...foarte frumos articol ...nu ma mai uit la handbal ...dar a fost o perioada in care urmaream ...de ce sunteti suparati ca ne a batut Cehia ?...sa fim suparati ca am luat bataie de la Franta ...chiar nu ma mai uit la handbal ...

Mircea (91 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 19:40

Antrenoarea Olandei are si ea o painita si jumatate ( antreneaza si CSM-ul nostru)dar a ajuus cu Olanda in semifinale.... Ai un ton xenofob in toate postarile tale despre nereusitele antrenorilor straini ....

Neagu#theBest (13 comentarii)  •  14 decembrie 2017, 21:29

Nu va mai luati dupa geambas ... habar nu are de sportul asta si nici la meciuri nu s-a uitat. Altfel ar fi vazut ca am inscris si pe contraatac. Nu multe intr-adevar, dar am inscris. Inca din primul meci, Berbece. Care insa a ratat mult de pe pozitional. Omul asta scrie articole din auzite, citind comentariile la alte articole, pe alte site-uri. Tot ce be povesteste el aici, s-a dezbatut pe Forumuri inca de la Trofeul Carpati sau imediat dupa meciuri. Un im post or. I-au trebuit trei zile sa scrie un articol pe care il scrisesera deja altii. Daca tot vrea sa intre in hora, sa vina cu solutii. Dar sa fie ale lui, nu copiate de la cititori.

Radu_pnt (1 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 3:11

E simplu...noua ne place sa ne dam in stamba... ati amintit de Tadici, dar inaintea lui Ambros a venit un domn cu un plan elaborat incluzand aici chestii psihologice si de atitudine si tin minte ca vorbea exact despre aceasta problema a responsabilitatii individuale, adica jucatoarele sa iasa din tiparul de a fi mereu ghidate intrun rol specific si sa devina fiecare un lider responsabil si increzator in capaitatile sale. Atat doar ca, tipic natiei romane, am zis ca omul bate campii si ceream rezultatele supreme...am ajuns fix la aceasta problema nerezolvata in cel mai scurt timp iar acel antrenor serios s-a intors spre un oameni care inteleg rostul unor proiecte puse bine in practica si duse la capat cu investitii materiale dar mai important investitie de timp si rabdare.

ticbis (78 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 6:51

Articolul este bine scris si pertinent; in mare, cam astea au fost cauzele esecului nationalei de handbal la acest CM. Alegerea lui Ambros Martin ca selectioner al nationalei Romaniei a fost o optiune gresita, o eroare cruciala. Nu cunoaste (nici n-avea cum) specificul handbalului feminin romanesc, mentalitatile autohtone, fondul de jucatoare din campionatul intern, calitatile fizice si tehnice ale acestora, plusurile si minusurile lor, nivelul de pregatire, capacitatile de efort ale fiecareia, posibilitatile de crestere, gradul in care fiecare dintre ele pot face sau nu fata fizic, tactic si mental intr-un angrenaj angajat intr-o competitie de asemenea anvergura. Fara aceste cunostinte elementare niciun antrenor din lume nu poate face o selectie optima a unei reprezentative nationale si nici vorba de a putea sa imprime idei tactice si un stil/maniera de joc care sa functioneze la parametri maximi, bazat pe specificul jucatoarelor selectionate. De altfel, este evident ca NU Ambros Martin a facut selectia, nici tactica si nici strategia de joc, ci oficialii federatiei. De asta atacul a stat doar in Cristina Neagu si apararea a fost vraiste. Ca impresie de ansamblu, Romania a parut total nepregatita la acest CM; aceleasi rezultate ar fi obtinut si daca se prezenta fara antrenor pe banca. Ambros Martin n-a urmarit pe viu niciun meci din campionatul intern in acest sezon; nu l-a vazut nimeni in tribune nici la Craiova, nici la Braila, nici la Zalau, nici la Cluj, nici la Brasov, nici la Valcea, nici la Bistrita, nici la Roman, nici la Galati, nici la Cisnadie, nici la Slobozia, nici macar la Bucuresti! Cum poate face un antrenor selectia pentru echipa nationala in asemenea conditi??? Sa fim seriosi...! PS: Mai multi comentatori de pe aici au adus in discutie situatia similara de la nationala Olandei. Nimic mai fals: antrenoarea daneza Helle Thomsen a fost un sezon intreg antrenor full-time al Olandei, cunoste foarte bine handbalul olandez si handbalistele din campionat, aria de selectie; de altfel a si castigat argintul cu Olanda la CE din Suedia din 2016. La CSM a venit abia in sezonul urmator; isi permite sa se ocupe acum in principal de o echipa de club deoarece nationala Olandei este deja cristalizata de ea cu mult timp inainte, o cunoaste, o viseaza si noaptea :))

ducu (6 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 9:49

Nu-l mai citati pe "antrenorul" Voina!! Cand nu ai deocamdata un portar ca lumea in tot campionatul intern( evident ca Paula nu intra aici),cand o tot selectionezi pe Geiger care,daca nu ar fi plasele de siguranta,ar fi arestata pt.ranirea spectatorilor (pana aici Ambros nu are nici o vina),cand nu folosesti,tactic vorbind,mai deloc jocul pe extrema nu poti avea pretentii! Era sa uit: avem vreun antrenor roman de valoare, cu ceva rezultate?

gheorghe (20 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 10:41

nu, ar trebui sa cenzurati articolul lui frana asta care le scrie; pentru ca eu doar am zis mai sus ca trebuie sa respecte colindele, nu sa isi bata joc de ele, sa le foloseasca drept pretext pentru a expune ideile lui inepte si inerte; eu nu cred ca gica asta are dreptul sa isi bata joc de colinde, care sunt un simbol religios; si care nu au nicio legatura cu ce afirma/pretinde/murdareste el in textul asa-zisului articol; JALEEEE!!!

Tudor (64 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 12:00

O țară cu echipe de club și echipă națională, masculine desigur, ce zeci de ani ștergeau pe jos cu elita handbalului mondial a ajuns să importe antrenori! Acei jucători, din echipele amintite, ar fi numai buni, nu numai ca vîrstă, de a fi antrenori. (handbalul este unul din cele mai bărbătești jocuri de echipă, așa că...) PS Placa cum că handbalul, precum alte jocuri sportive, a evoluat iar azi n-ar face față, este stricată.

Ned (1 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 12:47

comentariul lui Alexandru este foarte bun...Exista in Romania actuala o foame de rezultate - nu numai la handbal ci si in alte sporturi - iar asta duce la analize si concluzii pripite in goana dupa rezultate imediate. Antrenorii astia straini ( in handbal dar si in fotbal ) sunt adusi ca facatori de minuni cerandu-le imposibilul intr-o lume unde baza este inexistenta iar contactul cu sportul de performanta vestic este la fel de inexistent. Rolul lor este de a schimba, de a transforma pt a crea o baza competitiva la nivel European si mondial si nu de a aduce rezultate imediate. @Geambasu & Co tb sa intelegeti si sa acceptati ca Romania are o intarziere in refacerea sportului de performanta, ca asta cere timp si ca exista diferente intre metodologia vestica care a avansat enorm in ultimii ani si cea romaneasca care a stagnat. Daca doriti sa progresati, asta nu o veti putea face cu un Radu Voinea si nu pt ca nu are cunostiinte de handbal ci pt pur si simplu nu are ( si nu numai el ) capacitatea didactica si de coaching care se cer in prezent. Iar Radu Voinea este numai un exemplu. Am impresia ca dta ( Geambasu ) dar si alti colegi de breasla ( Ioanitoaia, Andries - intr-o mai mica masura ) nu intelegeti fenomenul transformarii si al schimbarii. Este pacat caci in felul acesta puneti piedica in alaturarea Romaniei la standarduri internationale. Cum Mircea spune in comentariul sau: antrenoarea Olandei este de fapt cea a CSM Bucuresti... Olanda este in semifinale.

Mircea (91 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 17:26

@ticbis: cum adica un sezon intreg full coach la olandeze ?? A venit la sfarsitul lui septembrie 2016 iar in april 2017 a preluat CSM. Situatia este foarte similara: Ambros Martin a venit la carma nationalei in octombrie 2016.!!! Da, fetele sunt dependente de Cristina Neagu pt ca nu exista valori apropiate ! Nu te pricepi la handbal, Cristian Geambasu nici el. Citeste postarea lui Ned si al lui Alexandru... Problema lui Geambasu este ca la fiecare esec are aceleasi raspunsuri, este ca si cum exista o banda rulanta: Darren Hill se gandeste la bani, Daum a luat banii federatiei, Ambros Martin la fel... Toate raspunsurile lui la cazuri diferite sunt trase la indigo.

ticbis (78 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 19:33

@Mircea: Hele Thomsen a fost numita in functia de delectioner al Olandei (full-time) in septembrie 2016, imediat dupa inceputul campionatului intern in Olanda. A avut la dispozitie 2 luni bune, a vizionat live toate meciurile din campionat, si-a facut selectia, a discutat personal cu jucatoarele pe care le-a vizat, a avut timp de ele, le-a analizat si le-a evaluat, atat din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere al comunicarii; pe baza asta a facut selectia echipei nationale, pe care a dus-o la argintul europenelor . Repet, in august 2017 cand daneza a venit la carma CSM-ului era deja de un sezon intreg full-time antrenoare a nationalei Olandei; cunoaste fiecare jucatoare olandeza de la cel mai obscur club al ligii din Olanda, pe viu! Cred ca a vorbit intr-un an de zile de cel putin doua ori cu fiecare olandeza ce joaca in prima liga!!! Asta inseamna munca de selectioner; si daneza si-a facut-o foarte bine, dovada ca acum e in semifinale la CM! Spre deosebire, Ambros Martin e ocupat de luni pana duminica in campionatul Ungariei, la Gyor. De cand a fost numit selectioner al Romaniei n-a asistat niciodata la un meci din campionatul nostru, iar rezultatele s-au vazut. La ora asta, pe jucatoarele din Romania le cunoaste mult mai bine Helle Thomsen (fiind antrenoare la CSM un sezon intreg) decat Ambros Martin (antrenor la Gyor), si asta s-a vazut destul de clar la actualul CM. Repet, Ambros Martin n-a vazut jucatoarele din Romania decat in inregistrari video; n-a discutat niciodata personal cu vreuna dintre ele ca sa-si faca vreo parere; a primit un lot largit de la federatie inainte de Trofeul Carpati, cu o saptamana inainte de startul CM din Germania; a ales la repezeala cateva dintre ele si cam asta a fost totul! Orice specialist in handabal exact asta a remarcat: Romania n-a avut antrenor la acest turneu final; s-a jucat dupa ureche!

Tibisor (14 comentarii)  •  15 decembrie 2017, 22:12

Culmea e ca Gyor-ul joaca perfect in aparare si se mai si pricepe sa contraatace ... si cu acelas A. Martin ! Nu cumva este si o diferenta de valoare ?? ...

Ilie (53 comentarii)  •  16 decembrie 2017, 9:45

dle geambasu, v-ati pierdut orice credibilitate in privinta antrenorilor straini de cind cu cazul Daum. Ba da, de xenofobie e vorba, nu-i nevoie de asteptat s-o si recunoasteti, dar una speciala, cu putine ingrediente de rautate si prostie specifice spatiului carpatino-balcanic. Nici Daum nici Ambros nici cehii nu le cunosc

Comentează