Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Tic, tac! Când tic, când tac

România poate să şi atace, dar când o face începe să uite să se apere. Funcţionăm pe principiul vaselor comunicante, nu al ceasurilor elveţiene. Acum cu mecanism albanez

Permalink to Tic, tac! Când tic, când tac
miercuri, 15 iunie 2016, 9:02

Asimetrii. Meciul cu Franţa începuse cu un mare regret, cel cu Elveţia ne-a adus un oftat de uşurare. După ratarea cât Stade de France a lui Stancu din startul partidei de debut la Euro 2016, pe Parc des Princes a venit glonţul lui Seferovici, care i-a trecut pe lângă ureche lui Tătăruşanu. Era minutul 6 şi Grigore cu Chiricheş greşeau pe rând în faţa atacantului elveţian. Ce nu te ucide te întăreşte!

Lumea după Payet
Nu urmează un film al meciului. L-am văzut cu toţii, păstrăm proaspete imaginile în minte. Am construit scenarii despre cum putea fi mai bine. Este dreptul de netăgăduit al microbistului. Cu mic. cu mare, băutori de bere sau de apă plată ne întrebaserăm cum va arăta România la 5 zile distanţă de golul lui Payet. Dacă vom juca, în sfârşit, ofensiv. Pentru că Iordănescu a schimbat aproape jumătate de echipă, arătându-se mai curajos decât cel mai aventurier suporter al naţionalei, tema selecţionerului ultraconservator pica din start.

Ofensiv, obsesiv
Revine însă obsesia. Putem evolua ofensiv? Fiindcă deja credeam că ne confruntăm cu un defect genetic. Răspunsul nu se lasă aşteptat. Putem, incursiunile lui Chipciu stau mărturie. Bara lui Săpunaru la fel. De asemenea împunsăturile lui Keşeru, scris cu umlaut pe „U” în grafica transmisiei TV. Putem ataca de-adevăratelea, nu doar să ne prefacem. Asta cât ne ţin picioarele şi plămânii. Avem mijloacele tehnice să punem presiune pe o apărare adversă. Dar asta ne expune. Mergând spre poarta lui Sommer, lăsăm culoare pentru Shaqiri şi Xhaka, pentru nervosul Dzemaili. Atacând, schimbăm placa. Filozofii ar spune că modificăm paradigma. Mă rog, înţelegeţi unde vreau să ajung.

Tarzan cuminte
Acesta este un stil plăcut pentru cetăţeni neutri: bulgari, feroezi sau andorrezi. Când eşti cotă-parte la petrecere, ţii şi să nu spargi prea multe pahare. Expunându-ne – foarte bine, bravo pentru curaj! -, i-am oferit lui Tătăruşanu două variante. Aceea de erou sau de victimă. Omul ce era să facă? A încercat-o pe prima, fără să se bată cu pumnii în piept ca Tarzan. Jane a lui a fost mingea şi, cât a putut, a protejat-o. Până la şutul lui Mehmedi, când nu mai putea interveni. Trădat de apărare, oda în construcţie pentru Ciprian se transformă brusc în apreciere temperată. Sau poate că nu. Sigur ar merita mai mult. Grazie pentru punctul scos, Tătă!

Crampe made in Qatar
1-1 a fost scorul la care a funcţionat spiritul de conservare. Victoria devenea o întreprindere prea riscantă, egalul apărea ca o ofertă rezonabilă. Crampele musculare ale lui Grigore purtau marca ilustrului campionat al Qatarului, pe limitele tehnice ale lui Prepeliţă scria „Ludogoreţ”. Am terminat gâfâind şi revenind la condiţia de echipă micuţă. Periferică. Unde l-ai uitat, dragă Pere Poulet, pe Stanciu? Dar pe Sânmărtean? Cu cine am forțat victoria, nea Puiule?

Altfel, să observăm că deocamdată suntem campionii penaltyurilor. Poate ne mai vindecăm de suspiciune. Şi de unguri şi ruşi care vânează români năpăstuiţi de soartă. z

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Stefan (42 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:09

Cred ca a mizat pe mijlocasii si varful de azi pentru ca erau mai rapizi si mai agili si mai bataiosi. Intr-un fotbal in care multe meciuri se rezolva din varful ghetei, vezi golul primit de la Payet, nea Puiu a preferat hei rupul. Ma gandesc ca poate a vrut sa ii odihneasca pentru meciul urmator pe unii, se gandea ca ne ajunge un egal cu Elvetia. Nu stiu, dar dupa fiecare meci bun care il facem, si sunt al naibii de rare, vin o turma de dusuri reci. Sunt dezamagit de meci. Foarte dezamagit. Nu neaparat de jucatori. Macar nu putem comenta ca ne-au furat arbitrii, sau ca am avut ghinion. Scuzele eterne.

popa marcel (7 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:15

nu cunoaste fotbal aceasta nationala a romaniei.mediocra .doua meciuri cu un punct si o sumedenie de mingi si pase pierdute.

merace (11 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:20

mie mi-a placut meciul. Daca statisticile arata ca elvetienii au avut posesie peste 60% si tot nu ne-au batut, pai nu e meritul nostru?!

Alex (17 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:20

Eu nu inteleg de ce se intoarce Prepelita cu spatele la gol. Ti-e frica de o minge in fata intr-un meci atat de important?

Cosmin (1 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:22

Impresia mea e simpla: tata Puiu e terminat ca antrenor. Acesta a fost un meci care trebuia jucat la victorie și atât, indiferent ce ieșea. Suntem la euro și nu la preliminarii unde de multe ori contează fiecare punct din n meciuri. Aici sunt trei meciuri și nu ai de unde recupera sau astepta sa se împiedice altul. Sper după euro sa vina un antrenor cu capul pe umeri.

DOAR GAZU 1945 (1 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:24

am jucat deja 2 meciuri din 3, si am adunat un punct! cum sa zici ca esti multumit? (anghel iordanescu!!!)

ANDREI F (698 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:29

Vai de capul nostru...Ce am făcut bine cu Franța am vrut neapărat să stricăm cu Elveția...Acest meci ne spune că avem atitia comentari slabi...Ne spuneau că din minutul 60 vom znurda pe teren pentru că Elveția nu a făcut nici o schimbare iar noi am făcut 4!De unde , ne-a călărit Elveția și mai tare după minutul 60... Singurul care a avut tonus a fost Filip,o schimbare,ce să mai aștepți de la Torje care mergea pe teren la sfârșitul meciului și a avut explozie doar la început...Se vede cît a stat prin Turcia... Keseru a fost cerut de comentatori dar a arătat că Andone este mai fotbalist...Am apucat să rid de explicația lui Iordănescu care spune că la menajat pe Stanciu...Probabil pentru următorul european...Desigur că Grigore și Khiriches au mai și greșit...Cum să nu se întâmple dacă au avut cele mai multe duieluri dintre fundașii centrali de la acest Euro...Eu zic că au fost cei mai buni în aceste condiții... Și desigur...bravo Tatarusanu...

Andrei (222 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:39

Daddy Chicken a simtit ca elvetienii sunt peste noi asa ca a lasat totul pt partida cu albania. E corect dle. Geambasu, nu? Nici eu n-as fi riscat vazand ca am 38 posesie. N-avem cu cine, cum bine spui.

bratu (8 comentarii)  •  15 iunie 2016, 21:40

selectionata si_au_dorit_mai_putin_victoria

Petro Burgener (65 comentarii)  •  15 iunie 2016, 22:08

Dezamagire mare! Nu imi inchipuiam ca Iordanescu va juca fara Stanciu sau Sanmartean! Nu se poate sa nu reusesti sa faci un joc de posesie, sa nu legi mai mult de 3-4 pase, sa ai cea mai slaba posesie dupa jocuri, adunat nu stiu daca avem 70% posesie in 2 meciuri! Albanezii, in 10, erau sa dea lovitura! Noi in 11 n-am reusit decat 3 ocazii. Interesant ca ei aveau aproape jumatate din echipa albanezi! Personal nu cred ca ne mai calificam, iar daca ne calificam ce rezolvam? Mai jucam un meci pe care-l vom pierde tot la un gol diferenta, cu o posesie de vreo 32% si cu marele regret ca am pierdut greu! Acest Iordanescu a fost un mare fotbalist, poate intre primii 10 fotbalisti romani, dar ca antrenor e zero! La World Cup '94 daca aveam antrenor jucam finala! Va amintiti echipa la finalul meciului cu Argentina? Un portar si 10 jucatori defensivi!

pawn (106 comentarii)  •  15 iunie 2016, 22:11

continuarea logica fiind?... burleanu (fost consilier al basescului la cotroceni) si toata trupa lui ne-fotbalistica mai are ce cauta la frf?

Bogdan (2 comentarii)  •  15 iunie 2016, 22:33

Hai sa fim seriosi, avem o echipa nationala formata din rezerve la echipele de club. Iar putinii titulari la echipele lor nu pot suplini. FOtbalul romanesc nu poate emite pretentii in fotbalul mare pentru ca nu a fost construit pentru fotbalul mare- vezi investii in sali de sport, juniori, etc. Atata timp cat nu vor exista astea, vom merge la ciupeala. Daca iese, bine, daca nu, asta e, data viitoare, oricum fiecare roman si-a ales deja o favorita pentru a castiga finala si cu siguranta aceea nu e Romania. Din pacate, ca la orice campionat, vom avea eterna intrebare intre noi " tu cu cine tii? "

Cristiano Italy (1 comentarii)  •  15 iunie 2016, 23:32

Hello, in Italy all we support ROMANIA!... i saw the match and in my opinion Romania is a good team. By the way Iordanescu can't place this players in the field. Prepelita is not better than Sanmartean and he must change 4-3-3 to 3-5-2: Gaman must play in a 3 men-defense and the attack should be Keseru- Stanciu and in the second half Alibec. so this was the right formation for this match: Tatarusanu - Gaman Grigore Chiriches - Sapunaru Adi Popa Pintilii (Sanmartean 2half) Hoban Stancu - Keseru Stanciu ... it was so simple... but Iordanescu is not a smart coach Hai Romania

Jean-Paul (174 comentarii)  •  16 iunie 2016, 0:22

Acum v-ati convins cate cepe degerate face acest mos teaca in rol de antrenor? Zero barat, scrie pe fruntea lui. N-am avut nici un moment senzatia ca echipa noastra va castiga. Afirm aici cu tarie ca penalty-ul ne-a fost acordat usor: la reluare s-a vazut clar ca chirpiciu a inceput cu tinerea de tricou iar elvetianul l-a tras si el dar nu l-a daramat si chiar daca nu-l tinea de tricou tot n-ar fi dat gol. In fine, ne-am laudat ca am avut inca doua ocazii. Dar ne facem ca uitam ca tatarusinica a scos norocos cu piciorul un sut din careu sau ca a mai avut alte doua interventii salutare. Tolomacul de chiri chiri afirma cu emfaza si ciuda cum ca elvetienii au avut o singura ocazie, aceea din care au egalat: desteptul nu stie nici sa numere, nici nu tine minte, decat ce-i convine, nu-i asa? Dupa ce am vazut meciul Franta-Albania, cred ca vom ocupa locul 4 in grupa si ne calificam pentru zborul spre Bucuresti in data de 20 iunie Hai baietii, va asteptam la aeroport!

nica fara frica ! (3 comentarii)  •  16 iunie 2016, 1:31

sa-i multumim arbitrului pt punctul obtinut !...Nu stiu cati arbitrii dadeau penalty`ul ala chiar daca are acoperire !...Cred ca problema noastra e apararea , mijlocul si.....atacul !!!....fara penaly`uri nu prea avem ncio sansa sa marcam !!!....La cum am vazut ca arata Albania , sincer , nu cred ca avem nicio sansa Duminica , iar albanezii ne vor inmana biletele de intors in tara !!!

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  16 iunie 2016, 1:43

Tic, tac. Sau, el tic iar eu, tac. Din pacate cu romanul nu poti sa faci mai mult. El se crede destept, indiferent daca stie fotbal sau nu. Din doi romani care joaca fotbal, unul din ei trebuie sa fie antrenor adica sef. Ma asteptam mai mult de la generalul Puiu Iordanescu, dar probabil viata l-a facut mai dur cand nu trebuie. Generalul trebuie sa stie ca viata actuala este diferita de cea din 1994. Generatiile actuale de jucatori au alta mentalitate. In 1994, se juca fotbal cu pasiune astazi in 2016 se joaca pe bani, in conceptia multor jucatori romani. Ca sa nu spun ca astazi, jucatorul "roman" nu joaca nimic dar, pretentii are. Ce ma deranjeaza cel mai mult este conditia fizica a jucatorului ce nu corespunde ecuatiei fotbalului modern. Lucru constatat la cele doua partide cu Franta si mai ales cu Elvetia. Si nu stiu de ce. (Tic, tac! Cand tic, cand tac!) Hai Romania!

Daca nu dadeai un luft in „clisee”… (1 comentarii)  •  16 iunie 2016, 2:17

... era mai interesant. Adica, din final inteleg ca prietenii Romaniei sunt Ungaria si Rusia, iar noi astia care credem pe dos suntem paranoici. Las-o, bre, p'asta cu geopolitica si rel. internationale, fa si incheierea tot cu pase, centrari, ratari... hai, fiecare dupa fisa postului si ce a invatat la scoala... sau nu, ca probabil toti sunteti ingineri...

adrian (2 comentarii)  •  16 iunie 2016, 3:00

Stie cineva o faza facuta de Keseru ? Daca da sa o spuna ! Este cel mai penibil din istoria nationalei , mai penibil este ca cineva insista cu el !

Ianis (1 comentarii)  •  16 iunie 2016, 6:32

Echipa romana a jucat ... nimic! Voi ati urmarit evolutia echipei Albaniei in partidele cu Elvetia respectiv Franta? Sunt peste noi cu cel putin 2 clase! Nu avem fotbalisti si nici antrenor si voi vreti sa trecem de grupe?! Vrem performanta in fotbal? Trebuie ca banosii sa investeasca in sport! Trebuie ca statul sa se implice in fenomen, precum statul maghiar! Fotbalul trebuie sa iasa de sub zodia "afacere in familie" sau "promovam copii de bosi, de banosi etc". Si asculta tu, FRF, de mutu57 si adu profesionisti europeni! Mai obtine si cetatenia pentru jucatori straini de valoare, mai trimite scouteri prin Africa si adu talente in Romania!

gilos (47 comentarii)  •  16 iunie 2016, 9:07

Totusi, la capitolul puncte suntem in grafic. Elvetia are jucatori foarte buni si un stil de joc care nu ne convine deloc. Hagi si marea echipa din '94 au luat patru de la Elvetia la Mondialul american ! Important este ca sansele calificarii au ramas la mana noastra. Invingem in ultimul meci si suntem calificati 99%. Daca nu suntem in stare sa batem Albania, nu avem ce sa ma cautam pe acolo ! Hai Romania !!

mihaic3001 (31 comentarii)  •  16 iunie 2016, 9:47

Da, într-adevăr, n-avem cu cine, dar nici antrenor n-avem. Încă din iarnă, imediat după tragerea la sorţi am spus aşa ... facem 2 p. Adică, luăm bătaie de la Franţa, şi facem egaluri cu cei pe care noi îi credem inferiori. După ce-am văzut până acum, să fim mulţumiţi cu acest egal. Să fim serioşi ... de prin minutul 35 şi până la sfârşit, elveţienii ne-au călărit de ne-au sărit capacele ... da, puteam face 2-0 şi se rupea filmul ... dar m-am săturat să văd că nu jucăm nimic şi păcălim fotbalul. Cu Albania maxim egal, ura şi la gară. Mai sănătos ptr. viitor ar fi o înfrângere cu Albania, plecarea lui Iordănescu şi aducerea unui antrenor cu toţi boii acasă. Nu vedeţi că Iordănescu nici să lege 3 fraze coerent nu mai este în stare ? Dar stau şi mă întreb ... Moldovan, Isăilă, băieţi tineri, cu alte viziuni, altele decât cele obosite ale lui Iordănescu, ce-au păzit ? Probabil, că ciudatului, nu-i suflă nimeni în ciorbă ??? Auzi tu !!! L-am menajat pe Stanciu că a fost sub presiune mare după meciul cu Franţa !?! Vorba cuiva de pe aici ... ptr. preliminariile din 2020 ...

Ovidiu (1 comentarii)  •  16 iunie 2016, 10:22

Obiectivu a fost atins calificarea la turneul final asa ca restul e cancan ,baieti antrenorul si federatia si-au luat bani ,cred ca locurile in lotul largit au fost cumparate .Singurul regret este ca suporteri au platit un bilet sa vada o echipa care a promis ca vor face o figura frumoasa pe teren si ne-am ales cu o bataie de joc la adresa fotbalului

dan (1 comentarii)  •  16 iunie 2016, 10:58

desgustator!!! ***! nu au aratat nimic si vor lua bataie de la albanesa! ca intotdeauna sint depasiti de momentul in care se afla! Shame on the coach and the federation and the team and everybody! We will see again a good team when Hagi and his generation will start playing again! this is a disgrace!!! Our ancestors will turn in their graves if they can see who represents the country on the world stage!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

stefan (2 comentarii)  •  16 iunie 2016, 11:07

Este intr-adevar defect genetic. Nu e vorba ca nu stim sa atacam, ci ca nu suntem confortabili cu atacatul. Preferam sa aparam glia si sa-i capacim daca indraznesc sa atace, dar cand e de cucerit, ne vedem ca agresori si clacam. Prin urmare, e un paradox, stim sa atacam, dar nu stim, pentru ca a stii sa ataci presupune si sa te simti confortabil in pozitia asta.

gabriel (8 comentarii)  •  16 iunie 2016, 11:23

Meciul a fost dezamagitor iar prabusirea fizica targe semnale mari de alarma pentru meciul cu Albania, o extrem de posibila infrangere se aratala orizaont daorita acestui fapt fara a mai lua in calcul cum sta echipa in teren, tehnica... etc. Legat de prabusirea tehnica, cineva mai impatimit de fenomen, poate sa zica daca asta are legatura cu plecarea medicului Pompiliu de la lotul natinalei de fotbal? Am citit niste parerei legate de acest aspect....

gabriel (8 comentarii)  •  16 iunie 2016, 11:23

prabusirea fizica....in loc de tehnica, scuze pentru greseala

cristi (89 comentarii)  •  16 iunie 2016, 12:30

Nu trebuie sa dam in fotbalistii nostri pentru ca nu este vina lor ca ai nostri conducatori nu au o viziune.In Romania se doreste sa se faca toate sporturile,de aici ne vin problemele.In primul rind bugetul sporturilor se imparte la prea multe discipline.In al doilea rind ,impartim si talentele la prea multe discipline si asa am ajuns sa nu mai fim performanti la nimic.Trebuie sa intelegem ca noi nu mai avem 24 milioane ca pe vremea comunismului.Am vazut ce face Islanda,care a reusit sa faca doua echipe performante,la fotbal si handbal.In conditiile actuale in care sportul de echipa este bazat mai mult pe rezistenta fizica si forta,trebuie ca inca de mici copii trebuie dirijati spre domeniile in care avem un plan sa facem performante.Nu mai putem disipa talente si bani.

Un microbist (2 comentarii)  •  16 iunie 2016, 12:32

Desigur ca putem sa analizam calitatea jucatorilor nostri si unde joaca dar eu cred ca o intrebare este daca au dat 100% sau nu. Cu limitari sau nu, e important sa dai 100% pe teren si daca esti pregatit fizic si dai 100% poti suplini intr-o anumita masura lipsa tehnica. De exemplu ce a facut Albania. Idee noua sau nu, eu propun sa avem o reforma in fotbalul romanesc cu reguli pentru jucatori straini si mult sustinere pentru juniori si centre de pregatire. Pe termen scurt s-ar putea sa suferim, la nationala si echipe de cluburi, dar pe termen lung vom castiga jucatori si calitate. Desigur, putem invoca multe motive, dar trebuie sa investim mai mult si sa aducem jucatori dintr-o populatie de 20 milioane. Elvetia are 9 milioane, Albania 3, Croatia 4, Cehia 10, Islanda 350 de mii. Nu ca toate ar castiga in fata noastra dar au jucatori mai buni, la cluburi mai mari. Ca sa nu mai vorbim de infrastructura in tarile respective. Islanda avea 179 de terenuri de fotbal, standard, in 2015; unul la fiecare 130 de fotbalisti inregistrati. Noi ce modelavem pentru pune accent pe si a creste fotbalul in tara astfel incat sa avem rezultate?

ciupi (376 comentarii)  •  16 iunie 2016, 14:24

pe stanciu nu l-a uitat. n-avea loc chipciu (venise printul qatarului sa-l vada!), daca juca si omul care este deocamdata unic in a pune o pasa de 30 de metri pe pieptul lui stancu, care nici el nu putea fi scos, ca daca avem 11 m si n-are cine sa-l transforme, iar in acest caz chipciu nu putea fi bagat in locul lui rat, qatarezul nu-l stia fundas.

ACB (7 comentarii)  •  16 iunie 2016, 14:45

Nu putem mai mult! Un punct e foarte bun.daca nu putem bate Albania ce sa cautam in optimi ?Echipa noastra joaca atat cat poate,e o echipa cinstita, bine ca am scapat de generatatia Mutu si Chivu!

dan (20 comentarii)  •  16 iunie 2016, 14:50

ca n avem jucatori stim, nu e greu de vazut. insa o sa vedeti cu Albania diferentza de antrenori....suntem singura tara care nu are (avut) nici un antrenor strain la nationala...penibili.

Cristian (34 comentarii)  •  16 iunie 2016, 15:37

... nu inteleg, chiar nu pot sa inteleg de ce ar trebui sa ma bucur de o infringere (a noastra) si sa fiu suparat la un egal! Nu cumva ar trebui sa fie invers? Nu cumva avem la campionatul european de departe cea mai slaba echipa nationala din '84 incoace? Italia, ca de obicei, nu a iesit din propriul careu si a batut cu 2-0. Belgienii au atact 89 de minute si au pierdut cu 2-0. Daca nu batem Albania, da avem motive sa fim suparati, pentru ca sunt singurul adversar din grupa de valoarea noastra. Sau credeti ca diferenta de 40 milioane dintre un jucator al Frantei si unul din Romania e data de nationalitate?

Suporter (45 comentarii)  •  16 iunie 2016, 16:04

Dupa meciul cu Franta am crezut ca s-a schimbat ceva la echipa noastra, mentalitatea. Dar nu, simpla iluzie. Dupa articolul de ieri al doamnei Andries, am inteles ca nimic nu se poate schimba la echipa nationala. Cei din federatie sunt preocupati sa se stimuleze pe ei insusi mai mult decat pe jucatori, prime, onorari, deplasari. Astea intereseaza in primul rand. Nu stiu stimulentele jucatorilor in caz de performanta, dar raportandu-ne la salariile antrenorilor echipelor prezente la C.E., de pe un clasament din Gazeta, ne putem inchipui cat au fata de cei de la alte echipe. Este explicabila mediocritatea. Fotbalisti care provin dintr-o tara pe care Romania o invingea fara probleme, singura care se pune era dimensiunea scorului, Albania, se jucau aseara cu ai nostri ca sorecele cu pisica. Norocul nostru a fost fluierul arbitrului, si la pauza, si la final. Cred ca se poate incepe si la noi organizarea cluburilor pe baze sanatoase ca in tarile dezvoltate, nu ca la noi unde primeaza interesele personale, mai mult sau mai putin dubioase, obscure.

WAX (41 comentarii)  •  16 iunie 2016, 18:26

si daca aveam 6 pct ,in meciul cu Albania tot in aparare stateam. nu vrea sa-i lase pe tricolori si in careul adversarilor ,nea Puiu asta.

exidpol (48 comentarii)  •  16 iunie 2016, 18:48

@pawn. câta dreptate ai!, fotbalul românesc a fost ...aruncat în prăpastie de băsiști, noroc cu sandu și mitică că l-au salvat, așa că mă mir că gsp nu începe să pledeze pentru revenirea celor doi la posturile lor, că ar mai fi de obținut niscaiva bacșișuri ( prietenii știu cum...).

Alex (10 comentarii)  •  17 iunie 2016, 3:50

Avem o echipa jalnica, plina de jucatori rudimentari ce nu au cauta la un CE. Sper sa nu ne umileasca Albania.

nefliu ionut (2 comentarii)  •  18 iunie 2016, 14:19

Alibec cel mai bun atacant din Romania,pe banca,Sanmartean cel mai tehnic jucator,pt ca noi mijlocul il avem zob,praf.....sta pe banca,la fel si Stanciu.....atunci cum putem spera la un meci bun cu Elvetia,sau ca vom bate Albania.....si Alibec poate sa fumeze si 5 tigari odata....daca joaca bine si este cel mai bun ce conteaza...si Stankovic Dean....fuma si Chivu fuma....si uite ca au luat Champions League!!!

1Radu (6 comentarii)  •  19 iunie 2016, 4:06

O intrebare (situatie ipotetica). Scuze, pentru ca nu are legatura cu subiectul acesta. Vreau sa vad un articol, sau lamuriri cu privire la noua regula ce intra in vigoare din sezonul urmator in Liga 1. Se spune ca trebuie un jucator sub 21 ani timp de 90 minute in teren. Sa luam un exemplu: FC Steaua, are sa respecte aceasta regula, mizand pe portarul Cojocaru. Daca in minutul 80 al partidei, toate cele 3 schimbari s-au efectuat, si la faza urmatoare Cojocaru se accidenteaza, si este singurul jucator din echipa sub 21 ani, ce se intampla atunci ? Sta pe linia portii si incearca sa apere ce poate, sa zicem cu o fractura la mana sau o comotie puternica ?!? Sau alta situatie: tot la fel cele 3 schimbari efectuate, si fix jucatorul sub 21 ani este eliminat, fiind nevoit sa paraseasca suprafata de joc a terenului. Este foarte ciudata aceasta regula !!! Practic, toate echipele trebuie sa foloseasca minim 2 jucatori sub 21 ani, pe parcursul desfasurarii unei partide. Sau sa riste ca la poker/pariuri ..... In exemplu mentionat, trebuie sa inteleg ca portarul Cojocaru nu are voie sa faulteze la o situatie iminenta de gol, automat este eliminat. Astia de la liga/frf scot tot felul de reguli doar sa se creada interesanti, reguli ce incalca logica fotbalului. Sau daca un oarecare jucator de sub 21 ani se accidenteaza si s-au efectuat toate schimbarile, el se duce intr-un colt al terenului, eventual asezat pe o targa, si sta pana la sfarsitul partidei acolo pentru ca echipa sa nu piarda meciul cu 3-0 ?!?

Comentează