Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cazul Hagi. Gheorghe Hagi

Ceva îmi spune că trufia lui Kovac nu este cel mai bun ingredient. Poţi înţelege asta fără să fii suporterul sau duşmanul lui Hagi

Permalink to Cazul Hagi. Gheorghe Hagi
vineri, 3 aprilie 2015, 8:43

Fostul mare fotbalist acuză lipsa de gratitudine a compatrioţilor. Este o datorie de care ni se tot reaminteşte. Este o datorie?

Fără introducere. „Cazul Ianis Hagi” există şi nu a fost inventat de presă. Dimpotrivă, a fost pus pe tapet de însuşi Gheorghe Hagi, tatăl, antrenorul şi avocatul din oficiu al lui Ianis. Şi da, aproape sigur, nu s-ar fi vorbit şi nu s-ar fi povestit atît dacă persecutatul nu se numea Hagi. Asta ca să mai terminăm cu ideea că presa de-abia aşteaptă să scormonească în gunoaiele unei lumi altfel perfecte.

Apropo. I-aţi văzut pe domnii aceia eleganţi care conduc Lufthansa, cum şi-au strecurat ei costumele scumpe în elicopterul care îi dusese la locul catastrofei? Ce promisiuni lacrimogene debitaseră pentru familiile victimelor? Şi cum s-au fofilat ei de reporterii care le cereau explicaţii pentru absurdul situaţiei ca viaţa a 150 de oameni să fi fost la cheremul unui nebun despre care ştiau că e nebun? Aveţi datoria să vorbiţi!, le-au strigat ziariştii CEO-urilor Lufthansei. Deci cine sînt corbii, domnii scrobiţi din birouri sau băieţii şi fetele în blugi şi cu microfoanele în mîini? Gîndiţi-vă o clipă cum ar arăta lumea condusă nestingherit de corporatişti, dar fără presă! Vă place ce vedeţi?

Închidem paranteza largă şi revenim la Hagi. Mai ales la Gheorghe Hagi. Conferinţa de presă organizată de fostul decar al Generaţiei de Aur a fost şi despre umilinţele îndurate de Ianis la lotul naţional U17, dar mai ales despre ingratitudine. A noastră, a celor din media, dar în special a oamenilor care au dansat şi s-au bucurat la Mondialul din ’94. V-am făcut fericiţi, aţi uitat?, a întrebat Hagi.

Fericire. Complicată noţiune. Vreau să cred că nu am uitat, dragă Gică. Adevărul este că ne-aţi făcut şi fericiţi, şi nefericiţi. Avem şi acum golul în stomac de după golul lui Kennet Anderson. Totuşi, fericire este cam mult. Hai să-i zicem o mare bucurie fotbalistică! Senzaţia că putem fi printre cei mai buni şi la fotbal. Aşa cum bine remarca tatăl lui Ianis, asta nu presupune o statuie în contrapartidă. Deşi am simţit că, la o adică, nici nu ar fi fost refuzată. Ecvestră sau bust?

Nu poţi fi neutru atunci cînd este vorba despre Hagi. Ori îl iubeşti, ori îl deteşti. Sînt destui cei care nu îi iartă apropierea de fraţii-verii Becali, tovărăşia cu Gică Popescu închizînd cercul suspiciunii că FRF-ul condus de fostul căpitan al Barcelonei ar fi devenit o sucursală a afacerilor lui Ioan, Victor & Gigi. Poate, cine ştie? Există voci care acuză însuşi copilul de suflet al lui Hagi: proiectul Viitorul, ca vitrină a Academiei. Nu ideea în sine, ci felul în care a supravieţuit Viitorul pe prima scenă este amendat de microbişti. Să nu subestimăm nasul acestora!

Cazul Ianis Hagi există şi trebuie discutat. Şi lămurit. După cum există un caz Zoltan Kovac, cu ciudatele lui metode pedagogice. Da, puştii noştri tentaţi de manele şi de şaorme cu de toate au nevoie de rigoare occidentală, nu însă de umilinţe legate cu fundiţe pe care scrie „metode moderne de pregătire”. Proiectul de refacere a bazei fotbalului românesc are nevoie de credibilitate. Ceva îmi spune că trufia lui Kovac nu este cel mai bun ingredient. Poţi înţelege asta fără să fii suporterul sau duşmanul lui Hagi. Fără să fii în tabăra lui Burleanu sau în aceea a nostalgicilor.

Comentarii (32)Adaugă comentariu

Sasa (51 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 9:10

Am impresia ca ori de cate ori nationalele de tineret se fac de rusine, se creeaza scandal in jurul lui Hagi. Asa a fost si cu U19, cu Doru Isac antrenor, la fel e si cu U17.
Lipsa de profesionalism a FRF s-a vazut in momentul in care s-au descotorisit de Florin Raducioiu, antrenorul ce a calificat U17 la turneul de elita. Adica, daca a calificat nationala undeva, lasa-l sa o antreneze la respectiva competitie.
Nu ii iau partea lui Hagi. Dar, din pacate, asemenea scandaluri ce il au in centrul atentiei (se pare ca Hagi intra usor in astfel de polemici), distrag atentia de la managementul dezastros al echipei Burleanu la FRF. Burleanu care pare copia fidela a lui Victor Ponta la FRF. Chiar daca Mircea Sandu a plecat de la conducerea federatie, declinul fotbalului romanesc continua, dar in alta maniera, sub conducerea lui Burleanu.
In orice caz, daca Hagi era destept, trebuia sa le imputeze federalilor demiterea lui Raducioiu de la nationala U17, precum si rezultate rusinoase a nationalelor de juniori.
Si mai e o chestiune importanta: de fiecare cand este criticat Burleanu, apar o gramada care ii trec pe critici in tabara lui Sandu, fratilor Becali samd. Burleanu merita criticat dur pentru tot ce (nu) a facut pana acuma, la fel cum si Mircea Sandu merita niste investigatii (penale) pentru multe chestiuni facute la FRF/

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 11:52

Ianis Hagi copil mediocru …nu trebuia chemat deloc la Nationala …dar nimeni nu are curaj sa faca aceasta …

Lucky (28 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:11

Corect. Îţi place sau nu Hagi, ce a făcut Kovacs e intolerabil şi, în orice organizaţie civilizată ar conduce la demisie de onoare. Dacă nu, la demitere urgentă. Desigur, FRF nu e nicidecum o organizaţie civilizată. Pe fond e o cooperativă comunistă cu gândire şi limbaj de lemn.

Cristian (2 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:28

Domnule Geambasu,generatia de aur ne-a facut doar fericiti,lasand deoparte situatia de azi a celor 2 Hagi,nu uita ca Hagi atunci cand juca ne incanta pe toti,iar cand nu juca nici nu ne venea sa ne uitam la meciuri.Performanta generatiei de aur nu va mai fi repetata niciodata,cred ca doar pe tine te-a facut nefericit…poate erai suporter ungur….poate doar asa.Remarca cu „nefericit” nu ai nimerit-o… cauta alta!

Alex (4 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:53

Ce nu am uitat eu sunt ultimele minute al lui Hagi in echipa Romaniei: intrare criminala la un adversar, cartonas rosu si – in dulcele stil clasic – proteste, mers catre iesire, intors sa mai urle ceva la arbitru, iesit in sfarsit de pe teren. Mizerabil si umilitor. Titlul acela de Rege este complet aiurea.
Gheorghe Hagi – un jucator extraordinar, cu talent nativ, dar in niciun caz un model
Gary Lineker – un atacant de calitate indoielnica, cu putin talentat, dar ce om… un adevarat model de munca si corectitudine
Statuile se ridica doar oamenilor model.

daniaania (11 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:55

Din start aceasta speta este cusuta cu ata alba. Oare acest copil de bani gata care se vrea sportiv de ce nu se muta la balet? Sau poate seniorul doreste ca toti sa-i respecte copilul extra? Baiatul deja nu o sa mai fie privit bine. Subiectul este plictisitor iar Hagi penibil.

hahaha (2 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:57

Mr Geambasu, FRF este o mocirla in continuare iar Hagi nu este departe de asta doar ca si-ar fi dorit sa aiba controlul mocirlei (pentru ca il cheama Hagi), se cam vede frustrarea lui si are pretentia sa se intample lucrui pentru ca il cheama Hagi, eu unul cred ca nenea acela care nu stie limba romana ar trebui sa zboare de acolo (s-au terminat romanii competenti si destepti si aducem straini) dar tare as vrea ca asta sa se intample fara sa i se dea satisfactie lui Hagi. Din punctul meu de vedere proiectul Viitorul este ceva minunat ca idee dar modul cum este implementat si cum a rezistat in liga 1 este jenant, extrem de jenant, ca sa nu mai vorbim de modul in care a promovat. Acum intreb si eu: Cum sa il mai apreciezi pe Hagi cand vezi la ce magarii se preteaza?

pro hagi (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 12:59

Ne-a placut Hagi fotbalist, genial, … .
Ne-a placut mai putin ca antrenor. Aruncand cu noroi in cei ce au facut fotbal adevarat e ultima solutie pentru binele fotbalului. Doar atunci cand tinerii vor fi promovati pe baza talentului si nu pe grosimea pormoneului parintelui vom putea spera la o noua generatie de aur. Asa e domnule Geambasu, Hagi si familia lui e vinovata pentru decaderea fotbalului romanesc. Cine naiba l-a pus sa-l ridice asa sus in 94. Cinste Gica Hagi, nu lasa piticii si lautarii lor sa calce in picioare URIASI.

oldlion (3 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 13:38

În internatele din Anglia de exemplu, juniorii cara bagajele sau curata ghetele jucatorilor din Premier League fara sa se simta umiliti. Este adevarat, asta se petrece în Anglia nu in România, unde juniorii nostrii primesc o alta educatie. Nu numai pe vremea lui Hagi, era si în România normal ca juniorii sa primeasca sarcini din acestea „murdare”. Si totusi mi se pare ca aveam rezultate ceva mai bune ca acuma, la toate nivelurile. Sigur ca daca Ianis o sa care de acum încolo bagaje, n-o sa devina automat un fotbalist mai bun. Valoarea lui si a altor juniori, are însa foarte mult legatura cu educatia educatie primesc sau nu. Îmi pare rau de Ianis, pentru ca Hagi n-a facut bine când s-a amestecat în aceasta „problema”. Cel ce va avea de suferit pe viitor, este chiar fiul lui.

Emilian (91 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 13:46

Hagi a fost un fotabalist fabulos, dar in afara de asta e un tip frustrat, complexat, chiar prost pe alocuri. Gica a gresit profund in ceea ce-l priveste pe fiul sau: Ianis are deja o varsta care sa-i permita sa vorbeasca singur, sa se apere singur. Luand pozitie publica impotriva lui Kovacs Gica Hagi ii face fiului sau foarte mult rau, mai mult chiar decat Kovacs. Il pune Ianis in umbra, il desconsidera, face ca lumea sa vorbeasca de Ianis ca fiind „copilul lui Hagi” si nu un fotbalist cu personalitate gata sa joace intr-o echipa de fotbal profesionist. S-apoi hai sa fim seriosi, din cate am mai auzit si antrenorul Gica Hagi se cam stropseste uneori la jucatori, si nu ce cele mai alese cuvinte! Pe scurt, cam multa gargara pentro Ianis.

Miki Maus (2 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 13:51

Indiferent de trecutul lui de jucător, Hagi e singurul ”finanţator” din România care a băgat bani mulţi în fotbalul românesc, nu doar în echipa lui. Altul ca el nu mai e şi nici n-o să mai existe vreodată. (Mircea Lucescu de pildă e la fel de bogat şi de competent, dar îşi vede de interesele lui personale.)

Pentru ce a cheltuit şi a făcut la Academie, Burleanu şi Kovac ar trebui să-i ducă valiza lui Hagi la aeroport şi să-i perie hainele şi pantofii. Unde mai găsesc ei un nebun care să scoată milioane din buzunar pentru viitoarea generaţie de fotbalişti?

radu.cristi (22 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 14:00

ne place presa maestre . dar nu toata. ne place presa facuta de andreea berecleanu spre exemplu. sau de maria andries atunci cand ramane maria andries . ne place catalin oprisan. ne place cristian geambasu atunci cand dintr-o loialitate oarba fata de breasla nu uita ca dan diaconescu a fost condamnat la inchisoare pt santaj , din postura de om de presa. si ne mai place despre multi . ne place de cei cinstiti si cu coloana vertebrala si adevaratii formatori de opinie. ar fi cam 20% din presa , restul de 80% ne scarbesc atat de tare incat nu putem deschide un ziar decat la buda , ca sa fim siguri ca avem unde sa varsam.

victor L (285 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 14:36

Ma macina o intrebare, si sint convins ca va fi nedezlegata in urmatorii 100 de ani:
– Daca Hagi, Rgele, normal, nu facea fault (grosolan?) la mss media sportiva, cum ar fi sunat articolul dvoastra?
Si doo opiniuni personale:
– privitor la fotbalistul Hagi, jos palaria;
– ca privitor la omul Hagi de dupa, prefer sa tac.

victor L (285 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 14:38

Aaa, si inca o zicerea: imi pare bine ca a fost eliberat omul care va face rating.
Ca disparusera Porumboiu, Iancu, Mititelu, patronul Astrei 😛

stalker87 (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 14:55

Hagi probabil uita ca in Turcia a scuipat si a lovit un arbitru si a fost condamnat cu suspendara pentru lucrul asta. Uita cum s-a salvat Viitorul de la retrogradare. uita cam multe si voi presa prea il ridicati in slavi prea mult pe unul care a esuat la real,barcelona si brescia.

maciste (2 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 15:39

Da domne Hagi a fost mare fotbalist!Investitor cu banii Taromului,societate de stat ,in faliment,bcr etc Cu scandal tot timpul,e specific lui!Ajunge!Opreste-te dle Hagi stim ca tu faci totul,centrezi,driblezi bati si aperi 11m!Ajunge cu scandalul!Te stim,ai descoperi gaura de la covrig!Gata,ajunge cu scandalul..grea e engleza tradusa cuvint cu cuvint,expresia e mai greaAjunge cu scandalul..ajunge!!!!!

Șerban (66 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 15:40

Țin să remarc că G.Hagi NU a vrut să comenteze știrea privind adresarea injurioasă către fiul, său până la revenirea în țară a lui Ianis.
Mai remarc faptul că despre „cazul Ianis Hagi-Kovacs” s-a mai scris și comentat în GSP, dar NUMAI o singură dată s-a spus că sunt suspiciuni că, în realitate, s-a dorit să se facă loc juniorilor de la Arad!
Adică dacă ne-am păcălit cu atâti ardeleni (Prim Ministru, miniștrii, Sef la CCR, Procuror Sef – Kovesi, Șef la DNA – Morar+Kovsi, Sefa de al ANRP + Ioan Oltean, Blaga, Paula Voss, frații Orban, etc. iar noul Președinte face tot posibilul să fie în pas cu aceștia), de ce să nu fi promoat și niște destoinici fotbaliști juniori?!
Pe de altă parte, întreb și eu ca nepriceputul: crede cineva că toată această tevatură nu-l va afecta pe Hagi jr.? La 16 ani asemena „valuri” pot dăuna foarte mult.
Eu cunosc un caz din baschet, când antrenorul Chiraleu, în timpul meciului, adică la cald, a avut o ieșire exagerată ce a generat renunțarea la sportul de performanță a unui talent real!!!

Meka (34 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 16:13

Poate ca Hagi exagereaza… dar sa nu uitam cati au exagerat cu el pana acum. Apropo, n-am auzit pe nimeni sa critice mizeria care s-a facut cu Gica Popescu. Bine ca toti talharii care fac denunturi sunt apreciati, chiar votati de unii concetateni extrem de moralisti si guralivi la adresa celor care au facut cinste acestei tari.

puiu (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 16:17

…corect comentariul ,nu mai este nimic de spus ,felicitari domnule jurnalist .

olandezu (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 17:17

o sa radeti de mine,dar daca Hagi ar fi ajuns vreodata in fruntea FRF asa ssemi cum il considera multi,altcumva arata FRF acum.ZAU stie sa si organizeze bine afacerea,incomparabil cu ofuscatul ala de Burleanu>>>>>

re (4 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 17:31

„Cazul” Hagi este total diferit de „cazul U 17”. Restul parintilor umili acceptau, din diverse motive, ce li se intamplau micilor fotbalisti la lot.
Hagi a facut f bine ca a spus public…intr un fel v a facut si voua munca. Pana acum negasind nici un articol despre faptele si metodele de la lot U 17…
Sper ca antrenori si cei care se ocupa de loturi sa fie alesi EXCLUSIV pe PREGATIRE, CALITATE, PERFORMANTA.

dan (29 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 17:33

Din nou ajungem sa discutam de „generatia de aur” ? De regele neincoronat. Daca ei au fost de aur, inseamna ca prin ei ne-am atins apogeul, dupa ziaristica romaneasca. Sunt mult mai multi mai talentati si de perspectiva tineri in fotbal. In curind o sa-l vedem impins la Nationala mare ca doar e printisorul si „v-am facut fericiti” daca erau alti lasati sa joace in generatia lui, poate eram intradevar fericiti! Si aurul era aur nu tabla poleita de presa romaneasca!

corvineus (11 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 17:33

demult nu o mai dadusesi in bara, Cristi! lata ca a venit momentul…

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 18:31

…mie ca jucator nu mi a placut Hagi …mie mi a placut Gh Popescu fiindca i oltean …pe machedon nu l suportam la Nationala unde mi se parea ca pierde toate mingile in jocurile unde porneam cu sansa a doua …asa cum eu sunt subiectiv asa si cei care l iubesc pe Hagi sunt …Copilul lui este mediocru …dar este bagat la loturile nationale sa invete fotbal …conform teoremei …practica este mama invataturii …chiar daca nu stii tot bagandu te in echipa poate se prinde ceva de tine …Hooooo hagi .

moroșanu (1 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 21:01

O singură frămîntare aș avea să exprim vizavi de acest context: cît de mic poate să fie cineva (sper că ați observat eleganța, puteam să spun „nemernic” sau oricum altcumva!) ca să ridice piatra și să dea în Gică Hagi, așa, cu bunele și cu… nebunele lui?! Atît…

vali (4 comentarii)  •  3 aprilie 2015, 23:20

ce scandal! ala micu e golgeter in L1 si astia in umilesc! ce infect au caracterul machidonii astia, nu recunosc adevarul sub nici o forma.ianis momentan e un anonim, nu a demonstrat nimic in fotbal.sa demonstreze si vb dupa aia, bine ca tasu il vinde pe 1 mil la fiorentina, ca pe o vita

gabi bucurești (1 comentarii)  •  4 aprilie 2015, 1:17

Recent Papa Francisc a făcut o referire la efectul benefic al „palmei părintești” și, că ne place sau nu, toata lumea „civilizată” a sărit în sus, că asta distruge personalitatea și creativitatea copilului secolului XXI, fie el raperist, ifonist sau gameboist. Evident, Belgia și Croația nu au cum să facă parte din această lume „civilizată”, pentru că altfel, domnul Kovac, marele guru al fotabalului juvenil pripășit la noi în bătătură, ca să ne arate că s-a inventat roata și apa caldă, nu ar fi îndrăznit să facă acest gest demodat, de școală engelzească veche de provinicie. Ce a făcut acest nimeni în drum (nu e o jignire, e o analiză valorică, la fel ca cele pe care le fac jurnaliștii) este absolut inacceptabil, chiar dacă fotbaliștii cu care lucrează sunt maneliști sau cum vreți să le spuneți dumneavoastră. La fel de inpardonabilă este și atitudinea domnului Florin Radu Răducioiu, care, odată cu limba română, a uitat și bunele maaniere, poate-și ia un bine meritat concediu după acesastă campanie istovitoare și se duce în Italia să le caute. Ultima dată când m-am uitat la un meci, în obiectul acela peticit și rotund, dădeau jucătorii, buni sau răi, nu antrenorii, nu maseorii, nu nechemații, și mi se pare că regula e aceeași de cel puțin 100 de ani, (aici nu sunt foarte sigur, recunosc, pot fi chiar mai mulți ani). Astăzi a murit Paul Grigoriu, un mare om de radio, încercați să-i scrieți un necrolog, chiar dacă imaginar. Acum încercați să scrieți unul despre Hagi. Moartea nu trebuie să ne sperie, face parte din noi. Din câte știu eu, toți cei de pe pământ au murit măcar o dată! Avantajul scrierii unui necrolog e că ne face mai mai puțin critici, ne dă o altă perspectivă în care putem trece peste defectele unui om, ca să-i găsim esența. Ca un exercițiu, încercați să vă scrieți propriul necrolog, vă va da o bună perspectivă despre ceea ce ați realizat în viață și vă va ajuta, credeți-mă. Despre lipsa fericirii după meciurile naționalei din America puteți să-i întrebați pe cei care făceau baie noaptea în fântâna de la Universitate sau pe ziariștii prezenți acolo pe banii lui Giovanni Becali, dar probabil că erați foarte tânăr atunci și nu vă mai aduceți aminte, cum nu vă mai aduceți aminte nici de aranjamentele Stelei, ale lui Dinamo și ale tovarășului Mitică, de dinainte de 1989 și nu numai . . . la fel ca de cele ale Realului, Juventusului . . .

f (1 comentarii)  •  4 aprilie 2015, 1:43

Domnule Geambasu,
Intamplarea a facut sa stau de curand de vorba cu dl Gheorghe Hagi. Intr-un clar obscur demn de orice tablou al lui Caravagio, regele fara sange albastru pare mai slab si mai intelept decat oricare dintre oamenii avizi de rating si de premii ale industriei sportului romanesc.
Pentru ca nu va cunosc, departe de mine gandul de a va ofensa. Intr-o modestie de contestat, „regele” uraste sa i se spuna Rege asa cum uraste si introspectia oricarui nejucator de fotbal in viata sa. Pentru mine a fost socant si recunosc am incercat sa gasesc ipocrizia si falsitatea. La capatul unei ore in care Dl. Gheorghe Hagi nu a facut macar un dezacord, am inteles ceva ce uitasem si marturisirea pe care v-o fac este personala si desueta pentru o zona de commenturi: Familia sau derivatele ei in aromana, este mai presus de orice. Si Regele care nu vrea sa il numiti Rege isi ridica pentru cateva clipe coroana si spune, ati uitat ca v-am facut fericiti sau pe intelesul tuturor, nu ma numiti Rege daca nu ma respectati.
Poate ca ar fi trebuit sa termin aici ce va scriu. Ar fi parut mai cool si aspirational pentru un premiu, insa povestea este mai lunga si nevoia de a fi descifrata ma face sa continui. Nu mult. Jocurile de cuvinte sunt cool si aduc premii. Fotbalul vine cu „huoooo”. Cu suferinta si transpiratie. Cu un fond principal lexical sub al altora cu scoala vietii dar cu o lovitura de picior care te face sa uti de tot bagajul lexical si sa te pui pe interjectii care mai de care. Nu stiu si nu am vreme sa aflu care este statutul unui condamnat, daca un prim ministru sau un domn de la la Gazeta poate sa se joace cu numele sau, insa stiu ca in 90 si Domnia Voastra si eu purtam blue jeans si minerii din 13-15 si taranistii si liberalii si orice roman. Domnul Hagi purta un chilot de sport galben si ne facea pe toti sa uitam de jocuri cool de cuvinte. Cred ca si ceilalti despre care povestiti in articol erau pe langa Domnia Sa.

cineva (6 comentarii)  •  4 aprilie 2015, 8:00

ba voi stiti cati copii au fost umiliti pana acum pe la loturile de juniori unde pana si soferul de la autocar isi permitea sa-i injure? Si nu v-a interesat ca nu erau copii de rege . Erati mana in mana cu Sandu si ai lui . acum dupa ce 20 de ani ati promovat acesta stare de lucruri v-ati trezit si voi . Dar spune si asta despre ce calitate aveti VOI JURNALISTII . Sunteti la fel de vinovati pt ca ati tacut ca pestii .

vasco (267 comentarii)  •  4 aprilie 2015, 8:14

Asa-s invatati astia,daca au fost intr-un sfert de finala la un mondial li se cuvine totul.Popescu vroia hotel gratis in Poiana Brasov,” pentru cate a facut el pentru fotbalul romanesc”,Dan Petrescu considera ca ar fi normal ca el sa fie selectioner,uitand ca deocxmdata nu prea-l recomanda rezultatele,dar…e prieten cu Hagi si Popescu…,Hagi vrea sa faca in continuare jocurile ,ca pe vremuri cu fratii samsari,pe la FRF si in fotbal in general…Toate acestea pentru ca ei au fost in ” generatia infinita”,dar numai ei,Hagi,Popescu si Bursucul….plus prietenul mai tanar,Chivu,toti,coincidenta,prieteni cu clica mafiotilor samsari,cei care ,in complicitati de tot felul cu mitica dragomir ,mircea sandu si altii,au pus pe butuci fotbalul romanesc.Acuma nu le place,ca nu le mai iese ca pe vremuri.Poate nici noua nu ne place actuala conducere,poate ca rezultatele i-ar fi indreptatit pe hagi et.comp sa aiba pretentii,dar „calitaile”lor umane nu-i indreptatesc deloc.Pacat ca nu au si caractere pe masura talentului lor…Spun mreue ca ei ” au facut mult pentru fotbalul romanesc”,dar uita ca fara acest fotbal ei nu ar fi avut astazi averile pe care le au,ar fi fost niste tarani anonimi,ca si familiile lor,asa ca s-ar cuveni ca sa recunoasca,de fapt fotbalul le-a dat tot ce au.Dar sunt prea orbiti de lacomie si de trufie ca sa vada si sa recunoasca asta.

Șerban (66 comentarii)  •  4 aprilie 2015, 13:47

@27 gabi bucurești on 04.04.15 at 1:17 am
Mai. mai să te cred de bună credință, dar de legi de Răducioiu, CARE A FOST DAT AFARĂ DE LA NAȚIONALĂ RESPECTIVĂ, iar în Marea Britanie a mers, ca antrenor, o hahaleră egală în pricepere fotbalistică cu farsorul maghiaro-croato-belgiano, năimit mare șef de habarnistul burleanu.
Deci: ești de rea credință și cu un IQ mult sub 100!

Jordan Older (1 comentarii)  •  19 februarie 2016, 9:02

Really great!

Comentează