Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

E ora spectacolului, nu a datului în spectacol

Au dat 11, au primit 22. Acestea sînt goluri, nu jucătorii plimbaţi pe la Dinamo în pregătiri de-a lungul acestei ierni grele

Permalink to E ora spectacolului, nu a datului în spectacol
marți, 17 februarie 2015, 9:42

Lucian Goian a venit, a jucat şi a plecat. La fel Andrei Cordoş sau Henrique. Toţi trei semnaseră cu Dinamo, ba mai mult, fuseseră luaţi în evidenţa populaţiei LPF ca jucători ai echipei antrenate de Mihai Teja. Doamnelor şi domnilor, sita a cernut şi a reţinut alte nume. La Dinamo nu joacă oricine, oricum, oricînd! Doar muc şi sfîrc. Mai ales prima parte. Acesta este mesajul înainte de primul meci oficial al sezonului, manşa tur a semifinalei de Cupa Ligii, cu Pandurii, la Tîrgu Jiu, lîngă Poarta Sărutului dintre Gigi Becali şi Marin Condescu, aproape de Coloana Infinitului transferurilor efectuate de roş-albaştri de la formaţia minerilor olteni.

Golurile multe încasate de apărare şi golurile puţine marcate de înaintare au fost primite de suflarea microbistă în general şi de cea dinamovistă în particular cu un aer vesel. Motivele adversarilor nu trebuie explicate, ale suporterilor sînt fireşti. Decît mediocru insipid, mai bine hazliu involuntar. De la o anumită dimensiune încolo a datului cu stîngul în dreptul, încetezi să îţi mai smulgi părul din cap şi începi să rîzi. Cu cît Durimel şi compania încasau mai multe boabe de la juniori danezi şi seniori ruşi şi chinezi, cu atît ilaritatea creştea. Poate penuria de goluri în porţile adverse să fi încreţit nişte frunţi, dar nu pentru mult timp.

Semifinala Pandurii-Dinamo nu ne va oferi răspunsuri definitive. Dacă la Dinamo vom vedea într-adevăr o linie defensivă cu Fai, Durimel, Machado şi Bărboianu, plus new entry-ul Fabien Farnolle între buturi, cu un mijloc în care Cristescu şi Elhamed vor fi oamenii însărcinaţi să blocheze, iar Rotariu dispecer, înseamnă că experimentul continuă. Şi că dincolo de condiţii obiective – Cosmin Matei, Boubacar, Nicolae Grigore – cu accidentări care mai seriose, care mai uşoare – înlocuitorul lui Stoican nu este nici el foarte lămurit cu cine  trebuie să joace. În apărare, dar nu numai.

Deocamdată, Marius Niculae pare să-şi fi recuperat apetitul de gol, Grozav este foarte ofensiv în declaraţii, iar Vali Lazăr, Steliano Filip şi Ionuţ Nedelcearu s-au întors de la lotul divizionar, nefăcînd deocamdată parte din planurile antrenorului Mihai Teja. Sînt obosiţi? Au făcut o pregătire cu totul diferită cu Puiu Iordănescu şi secunzii lui? Una care se bate cap în cap cu pricipiile lui Teja? Sînt întrebări la care nu vom avea răspuns, fiindcă oamenii noştri de fotbal încă nu au învăţat ce înseamnă adevărata comunicare.

Va fi interesant totuşi de urmărit duelul celor doi antrenori. Edi Iordănescu şi Mihai Teja sînt exponenţi ai noului val. Spre deosebire de alte situaţii în care erau aduşi ca pompieri cu scopul precis de a stinge focul care ducea în liga secundă, Teja şi Iordănescu junior au beneficiat de stagii de pregătire temeinice. De timp pentru impunerea unor idei tactice, a unui stil. Poate ar fi timpul ca de la tineri precum Teja sau Edi Iordănescu să pretindem şi un fotbal curajos şi plăcut ochiului nostru sătul de atîta tactică searbădă. Exagerăm?

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Allah (1 comentarii)  •  17 februarie 2015, 13:42

Foarte bine punctat, „oamenii nostri de fotbal inca nu au invatat ce inseamna adevarata comunicare”. Dar oare jurnalistii si reporterii nostri de fotbal au invatat ce inseamna adevarata comunicare? Stiu ei ce sa ceara de la antrenori, jucatori, conducatori inainte si dupa meciuri? Poti raspunde serios, ca ‘om al nostru de fotbal’ la intrebarile banale si fara a trezi un interes real adresate de catre reporteri? Cele mai multe intrebari adresate ‘oamenilor nostri de fotbal’ au legatura cu Steaua, cu sigla FCSB, armata, va castiga sau nu campionatul? E deja campioana. Restul sunt intrebari banale ‘ ce asteptari aveti, care sunt obiectivele?’. Dupa care continua cu ‘ credeti ca va veti indeplini obiectivele? ‘, ‘Aveti vreo sansa la campionat, cupa, salvarea de la retrogradare, puteti smulge un punct in meciul direct cu Steaua?’, ‘ Va plac femeile din Romania? ‘. ‘ Ce parere aveti despre Simona Halep? ‘, ‘Ce-i urati regelui de ziua lui ?’. Nu cred ca oamenii nu vor sa raspunda la intrebari, problema e la presa, nu stiu ce sa ceara, ce vor sa le raspunda interlocutorii. Presa noastra e mai mult despre comentat articole preluate din alte surse, iar nu despre investigat si produs stiri, pe bune. Stima.

calinescu (12 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:20

DACA DINAMO ESTE LASATA PE MANA PAPPAGALULUI DE STANCIU , O PATESTE URAT ….!!!!
DACA EI N-AU VAZUT CA DINAMO ARE NEVOIE DE INCHIZATORI DE MESERIE SI ADUC TOT FELUL DE INLOCUITORI, ATUNCI TOATA ACTIVITATEA LOR SE POATE NUMI LIPSA DE PROFESIONALISM.
LA FEL SI FUNDASII LATERALI , FAI SI BARBOIANU NU AU FATA DE DINAMO …!!!
CE DRACU NU-L INCEARCA PE ELTAHAD FUNDAS DREAPTA SI PE NEDELCEARU INCHIZATOR , MACAR ACESTIA SUNT INLOCUITORI CAT DE CAT ….!!!!
DE CE NU I SE DA NICI O SANSA LUI IONUT SERBAN ???
TOATA ACEASTA LIPSA DE PROFESIONALISM NU POATE URCA DINAMO MAI SUS DE LOCUL 8 …!!!

dandor (2 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:25

Teja trebuie sa joace ofensiv,Teja trebuie sa joace ca un Dinamovist.

gkz (17 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:28

cristi , ard de nerabdare sa l vad pe durimel !

mihail (22 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:57

@calinescu
FOARTE CORECT !!N-avem inchizator , n-avem coordonator ,n-avem nici un jucator care sa dea o ultima pasa constant , nu din intamplare !N-avem fundas dreapta , n-avem , n-avem ….

mihail (22 comentarii)  •  17 februarie 2015, 14:59

@allah
Scuze , acum am citit . Corect si trist !

dinamo100 (91 comentarii)  •  17 februarie 2015, 16:21

„de la Teja si Iordanescu sa pretindem un fotbal curajos si placut ochiului” suna intr-adevar exagerat. Si asta fiindca pe teren joaca 22 de jucatori de valoare mai degraba modesta, prost platiti, multi dintre ei stau putin la echipa… Pe scurt, si daca ii aduci pe Aceloti, Mourinho si Diego Simeone, nu cred ca echipele astea pot arata mare lucru.

doru (73 comentarii)  •  17 februarie 2015, 18:10

Am inteles. LAzar, Filip si Nedelcearu sunt obositi. Au jucat la nationala, ce mai vreti de la ei? Sa se odihneasca si ei o luna apoi vedem. Ce daca sunt tineri si au nevoie de meciuri, sunt prea obositi! Nu intra in vederile antrenorului. Dar intra Barboianu care e obosit din nastere. Sau Fai care uneori se opreste din alergare de parca se intreaba: Unde sunt? Ce e cu mine in iarba asta?

17 Pasarici, doua mari si doua mici (677 comentarii)  •  17 februarie 2015, 18:47

Din pretenie va doresc mult succes. Dar, nu uitati domnule, cel mai bun ajutor, e tot un sut in fund.

N-as fi prea optimist. Mai aveati putin si ajungeati la filozofia Marfarului rapid. Mai rar mi-a fost vazut sa vad intr-o herghelie atitea gloabe. Doar N2 si Muresan va mai lipseau. Clar, obiectivul DS este evitarea locului 17.
Eu va prezic 17 boabe in urmatoarele 6 meciuri. Minimum de luat. Da dat, doua mari, hai sa fiu bun, inca doua mici.

Multi cred ca sint prea bun cu Dinamu. Da azi ma simt bine.
Am scapat de Keserü. Poate jucam si noi in sfirsit in 11.

Unu’ (71 comentarii)  •  17 februarie 2015, 22:22

@allah

D-aia nu e fotbal in Romania, d-aia avem oameni de fotbal la inchisoare, cluburi in insolventa dau faliment, din cauza presei? Daca ne referim strict la presa sportiva, GSP a ramas singurul cotidian care apare in scris, restul au ramas doar in online si TV. Aici se vede calitatea sau mai bine zis, lipsa calitatii informatiei si cat de bine e ea transmisa. Cei ce vor pune accent pe can-can si scandal, sigur n-o sa reziste mult, e o chestiune de timp.

popor (12 comentarii)  •  17 februarie 2015, 22:41

DINAMO ESTE O RUSINE DE ECHIPA IN ACEST MOMENT.

Mihu2 (198 comentarii)  •  18 februarie 2015, 16:12

Nene Geambasu, acum stim si rezultatul primului joc, 2-1 pentru Pandurii. Dinamo ajucat execrabil (au tras primul sut pe poarta prin min. 80!), dar nu e nicio problema, se va califica dupa jocul retur, cand echipa Pandurii va prinde sigur o zi foarte proasta, ca in mai toate confruntarile cu Dinamo! Pentru ca… apropo de Condescu, sa ne amintim ce spunea acesta cu ceva timp in urma: „E ca un facut, cu cateva zile inaintea meciurilor noastre cu Dinamo, Ministerul de Interna ne trimite o echipa de control la club!”. Mai e ceva de zis?!

gelu (10 comentarii)  •  19 februarie 2015, 10:01

n-o sa inteleg niciodata, cum e posibil ca un club aflat in insolventa, sa faca transferuri cate vrea si sa stea bine-merci in prima liga!!! real madrid, cea mai mare chipa alumii, nu are voie sa transfere momentan, datorita ,,incalcarii fair-playului sportiv” (au cheltuit prea mult pentru transferuri??). glasgow rangers, odata ajunsi in insolventa, au fost trimisi prin liga a 4-a..la noi, insolventa, e o gaselnita prin care fel de fel de puscariabili, scapa de cheltuieli, iar jucatorii si suporterii sunt mintiti cu nerusinare!!! in alta ordine de idei, steaua a luat ceva jucatori de la pandurii, dar si pandurii ii luasera de pe la altii, aia neformand mai nimic…

Comentează