Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Hercule în fustiţă

Serena Williams a ajuns la al 19-lea titlu de Grand Slam. Şi într-un loc al carierei în care nu mai are adversar(e)

Bucuria de fetiţă a Serenei nu seamănă neam cu înverşunarea Serenei-femeie bărbată care cîştigă turnee de Grand […]

sâmbătă, 31 ianuarie 2015, 5:30

Serena Williams a ajuns la al 19-lea titlu de Grand Slam. Şi într-un loc al carierei în care nu mai are adversar(e)

Bucuria de fetiţă a Serenei nu seamănă neam cu înverşunarea Serenei-femeie bărbată care cîştigă turnee de Grand Slam. Discursul inteligent, echilibrat, emoţional şi chiar simpatic al americancei care tocmai şi-a înfipt în palmares al 6-lea trofeu la Melbourne nu se potriveşte deloc cu reacţiile ei de panteră încolţită în momentele în care adversara de dincolo de fileu – fileul ca parabolă a despărţirii lumilor, fileul ca graniţă între caractere şi talente – dă semne de revoltă.

De viaţă. Aici, în paradoxurile acestea, rezidă misterul mezinei familiei Williams, care nu mai este deloc mezină, dar care joacă în continuare cu dăruirea unei adolescente şi cu forţa în braţ a unui bărbat.

Fiindcă Serena este o femeie în carcasă de bărbat. Şi luaţi cum vreţi afirmaţia, la propriu sau la figurat! Serena are ceva nativ androgin, greu de spus cît au contribuit la asta şi tratamentele. Şi luaţi din nou la propriu afirmaţia!

Să serveşti constant de-a lungul unei finale cu viteze medii între 180-190 de kilometri la oră, ba, mai mult, să îmbini puterea mingii pe care o trimiţi de la peste doi metri peste adversara-victimă cu efecte care o aruncă în afara terenului, asta nu este la îndemîna unei femei obişnuite.

Ca Şarapova. Şarapova, victima de serviciu a serviciului Serenei, Şarapova femeie-femeie, dedicată şi vulnerabilă, uzină de urlete care trimit spre chinurile facerii sau spre plăcerea concepţiei. Şarapova în lacrimi la sfîrşitul meciului, Şarapova cu lacrimi în ochi, dar nu pe obraz. Este o diferenţă fundamentală – ciudă, decepţie şi furie, nu lamentare, nu deznădejde.

Atît timp cît subiectul doping rămîne tabu în tenis din raţiuni care ţin de priza planetară a acestui sport producător de spectacol&suspans, lucrurile trebuie luate aşa cum sînt. Dincolo de „susţinătoare de efort”, mai presus de date genetice care te apropie mai mult de Hercule decît de Afrodita.

După finală, Mats Wilander spunea că Şarapova mai poate cîştiga încă 4-5 titluri de Grand Slam. Cu o condiţie însă: ca Serena ori să nu mai fie competitivă, ori să se retragă. Cei 5 ani care le despart pe rusoaică şi pe americancă – 28 contra 33 – nu sînt suficienţi în condiţiile în care Serena şi-a probat deja longevitatea, iar Maria poartă în spate efortul unei cariere profesioniste începute la 15 ani, tot în strigătele facerii-concepţie, undeva pe o insulă-regat, pe un teren cu iarbă.

Altfel, între Serena şi Şarapova de o parte şi toate celelalte, inclusiv Simona Halep (turneu mediu spre mediocru, în ipoteza că nu vrem să ronţăim minciunele pe post de tarte cu icre negre), se cască o prăpastie de 5-6 locuri. Clasamentul real al fetelor este 1. Serena Williams, 2. Maria Şarapova, ….7-8.

Toate Celelalte, de la promisiuni la consacrate. Pînă atunci, ne aşteaptă o finală a băieţilor care ar trebui nu să restabilească diferenţa dintre sexe, ci ideea că un Mare Şlem este mare printr-o finală mare. Djokovici-Murray este finala logică de la Melbourne. Cei mai buni oameni ai turneului faţă în faţă. Cel mai constant la un nivel revoltător de ridicat, Nole, contra celui mai inegal, contra celuicaretepoatesurprindeoricînd. Enjoy!

Comentarii (97)Adaugă comentariu

mogul (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 20:56

Lance Armstrong a castigat tot si a apoi a pierdut tot . intre timp a omorat sportul numit ciclism. le mai da inapoi ceva celor corecti care au iesit pe locul 2?
de acord cu geambasu privind controalele antidoping

Vali (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:31

Recomand articolul de pe treizecizero.ro, e despre tenis si nu despre frustrarile unora.

Nici mie nu imi place aspectul de razboinic al Serenei, dar si ea si Venus mi-au castigat respectul pentru modul in care joaca tenis si castiga trofeu dupa trofeu. Totusi vorbim de tenis (un sport) si nu de concursuri de miss. Iar adversara de azi, Sharapova, e recunoscuta in circuit pentru micile ei trucuri (= lipsa de sportivitate), nu cred ca merita sa i se planga de mila…

Povestea cu clasamentul e din nou o exagerare, nedemna de un ziarist de sport. Tenisul se joaca nu doar pe hard, se mai joaca si pe iarba sau zgura, iar acolo topul nu mai e acelasi, Serena/Masha nu mai sunt infailibile…

NO9 (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:33

Articol malitios ! Nici un ziar serios din ocident nu ar publica un asemenea editorial !

Voba poetului, deosebirea naste invidie !

cynic (37 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:34

sunt de-acord cu discutia despre doping, cu amendamentul ca probabil si Sharapova si multe altele il folosesc sau l-au folosit la un moment dat.

NO9 (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:40

*occident

marian (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:46

Eu ti-am mai comentat pe site de doua oti si am vazut ca mi-ai publicat comentul .Acum sa nu te astepti ca o sa fiu recunoscator. Multumesc este suficient.Pana una alta eu te citesc si vreau sa ma convingi daca vrei sa mergem pe ideea pentru care tu ai un blog in zilele noastre.Acum daca nu ma fac inteles ,tu trebuie sa accepti pentru ca eu nu sunt ziarist ci doar o pers ce citeste si are o impresie. La tine e cheia sa publici un comment sau nu. Daca nu-l publici poate ca esti dopat ca Serena si ai puteri sa interzici si sa te aperi.Asta e viata. Folosesti dopajul cum eu pot crede ca sunt pile multe ptr a ajunge jurnalist. Crede-ma ca nu vreau sa jignesc. Dar vreau sa ma intelegi si pe mine ptr ca ti-am citit art. Si pana la urma este prea devreme sa faci un articol depre o finala ce nu are 12 ore de l terminare. Mai bine te gandesti ca este talent nu muschi. De ce nu iei in vedere ca Venus Wiliams sora ei a fost f talentata si a castigat multe turnee? Oare nu tine de talentul descoperit din timp la aceste doua surori ?Chiar e doar fizic totul?Venus nu a avut muschii Serenei, a fost si ea dopata? Sa ma ierti daca te-am jignit in comentarii .Daca Serena era singura si nu avea o sora ce a castigat atatea turnee,atunci, ma mai indoiam. Tu prezinti ceva imaginar iar eu ti-o arat pe Venus cu adn-ul Serenei.Mai multa responsabilitate din partea ziaristilor este aer ptr lumea asta bulversata. Poti sa nici nu publici asta. E mai degraba ptr tine .

Radu (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 21:59

Daca e sa fim realisti singurul mare campion care nu s-a dopat(pentru ca abia in anii ’40 si ulterior ’50 s-au sintetizat testosteronul si ceilalti steroizi anabolizanti, desi amfetaminele erau deja folosite) ramane Johnny Weismuller.De la Rocky Marciano si Steve Reeves toti au luat si sunt oameni foarte avizati care au spus lucrurile acestea.

Totusi cand te uti la Serena Williams mai degraba te gandesti la un concurs de culturism feminin decat la un meci de tenis.Dar asta e cand esti nascut unde trebuie, ca daca era din Romania era prinsa dopata imediat si exclusa.Nu apuca sa castige vreun Grand Slam.

Macar sa legalizeze dopingul, ca sa stim o treaba.

mihai231 (5 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:01

pentru toti acei care fac comentarii tampite la adresa Serenei, ca ar fi urata…..imi pare ca bulgarul Dimitrov mai inainte sa intre in patul Masei a trecut prin patul Serenei…noah..ca de asa este urata Serena…asa ca nu mai aberati aiurea …ca este urata…este o fata care a muncit la viata ei si atata….sa nu uitam declaratia tatalui Sereni care a spus:” mi-am indreptat fetele spre acest sport, dupa ce am privit cateva meciuri a campioanei Ruzici..!”…..asa ca nu va belecariti aiurea in dopaje si alte chestiuni.Am mai spus si jos: asa ar trebui sa o consideram si pe Navratilova….si iata un nume care imi scapase asa ar fi trebuit sa o consideram si pe Devenport, oare asa sa fie fost si: Graf…oiii…doamne, da Graf a castigat 22 de turnee de G.S. ca s-a dopat?…..sunteti penibili daca ganditi asa, asa se poate gandi doar intro tara „mioritica ” ca si romania….

sorry`n (14 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:14

Cristi felicitari pt. articol….iar pt. toti mamelucii care cred ca sportul de performanta se face spargand seminte in fata televizorului, va spune nenea ca oricat de mult a batut Serena mingea la antrenamente,fara ceva bun,bun de papa…niciodata,dar niciodata nu ajungea la nivelul de Mare Performera in sportul ..alb………..am uitat sa mentionez faptul ca am fost sportiv de performata,antrenor….si am vazut cate ceva. Ganditi-va la toate fetele din circuit care chiar muncesc pe branci la antrenamente,ce face marea diferenta intre ele …genetica,talentul…hai fiti baieti seriosi….totul este atrenamentul si ..da a-ti ghicit..papa bun….uitati-va la aproape toti marii campioni din atletism din trecut ..dopati .ciclism,haltere, si de fapt in aproape toate ramurile sportive..dopingul nu mai este nici o noutate la nivel de performanta,iar in ultimul deceniu cel putin,pana la nivelul sportului de masa dopajul a luat amploare.Sportul este o mare afacere,undeva trebuie facut un mic dribling,dar unde??? …..bun, ceva bomboane??..sigur..ca la antrenamente toti transpiram, …ceva recuperare rapida dupa efort…cum?? ….ciolan cu fasole….nu tata ….steroizi ,da,da.. vrem si noi ca medaliile aduc banuti,reclama….eee.. altfel de ciolan. Nu trebuie sa fi nici un guru si nici prea destept ca sa intelegi fenomenul.Acum ani buni spuneam despre marele campion Lance Armstrong,ca stie driblingul…ciclismul e un sport dur….poti castiga o data ,de doua ori….dar cand nu te mai opresti ori esti prost,ori esti dobittoc….si baiatul a cazut..Michael Phelps singurul inotator din lume asteapta si el la rand ,la fel ca si Usain Bolt ….si Serena Williams..

DanV (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:21

Traind in state pot spune ca am vazut deseori femei cu fizicul Serenei ,cite sint campioane ?Dopaj si alte prostii sint afirmatii nefondate.Amindoua finaliste sint jucatoare de exceptie iar intre primele doua locuri si celelalte nu este nici o prapastie,este doar momentul,din urma se ridica in continuare alte viitoare campioane. V-a fi Simona noastra cu adevarat intre primele doua ?

BarfaDinShantz (19 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:22

Dragi amatori de sport.
Domnul Cristian Geambasu are dreptate.
Am vazut cum unii fac comparatii cu dopajul din alte sporturi. Hai sa va zic mura in gura, sporturi ca TENISUL, FOTBAL/soccer, etc… au bani grosi/investitii uriase, si pot ingropa (cover up) orice.
In USA de exemplul Federatiile Sporturilor poate sa divulge (they can afford) trisarile, asa arata si castiga increderea publicului, etc… Se ajunge la amenzi, se corecteaza, se fac teste, etc…
Pe plan International este risc mult mai mare, si poate aduce dezastrul acelui sport pentru cel putin 1-5 ani, multe investitii se vor bloca, lumea nu o sa mai vina la meciuri, etc.. etc…Deci sportul va pierde CREDIBILITATE!!
VOI PE CE LUME TRAITI?! Pe cea cu fc p+.u..sc.a_ria care castiga la foc automat prin arbitrii, valize, brichete, etc… Toata suflarea Romaneasca a pierdut credibilitatea fotbalului Romanesc, numai uitati’va ce gluma p.r..oa..st.a este fc t..i*.ga-n+ia pe plan International, unde echipele joaca de mila sau matura cu ei pe jos.
Deci terminate odata in a va imbata cu apa rece, suntem totusi in anul 2015, nu va este rusine!!!

JOPHNY (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:33

mai tineti minte cand o lua ametelile pe Serena nu stiu ce sa zic ceva e putred in danemarca

apahida1 (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:33

NO9, evident ca nu ar fi publicat un asemenea articol in occident, asa cum nici autorul nu ar fi considerat ziarist, in occident.

stra+luce+nthory+nord (12 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:33

ehehehe ,banii…

marian (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 22:48

Cristi, te ajuta comentriul lui sorry’n? Nu trebuie sa comentezi ptr c nu ai comentat nici la alte comentarii si inteleg. Te rog sa te gandesti daca vrei genul asta de oameni sa-i ai in preajma . El saracul a uitat sa mentioneze ca a fost sportiv si antrenor apoi , dupa ce a mentionat , si-a inchis ochii si a vomitat pareri. Iar daca el a fost sportiv si antrenor iar acum nu mai este ,o sa-i spun ceva. El nu mai este antrenor nu ptr ca este la pensie. Uitati un citat ce puteti sa-l transformati cum doriti. ,,Am descoperit că există patru feluri de elevi: prostul care rămâne prost, prostul ce se transformă în înţelept, înţeleptul care devine prost şi înţeleptul ce continuă să fie înţelept”. Sunt sigur ca doua din cele 4 variante se regasesc in destinul lui sorry’n.

clarobscur (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2015, 23:38

Am ramas perplex cand am citit acest articol care este o imbinare sordida de rasism, sexism, acuzatii gratuite de dopaj adica un intreg cocktail care arata in ce hal a ajuns jurnalismul in Romania.
I-as aminti autorului ca exista milioane de femei-barbat asa cum spune el, fete de culoare bine facute in america si in lume, iar multe dintre ele joaca si tenis, insa nici una nu a ajuns si nu va ajunge probabil vreodata la nivelul serenei. De ce?

Csaba (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 0:19

Intrebare: de ce anul trecut nu a facut nimic , amintitiva scenele de la Wimbledon cu Serena dezorientata(beata?) ?
Astazi in finala in primul set cand vezi Doamne a venit ploaia repede la vestiar pt inca o doza de ceva ca sa fie sigur …, din pacate acesta e adevarul si sa vedem cat rezista anul acesta ? eu zic maxim inca un grand slam si nu mai rezista …

ion c (15 comentarii)  •  1 februarie 2015, 1:09

Felicitari d-le Geambasu pentru acest articol ! (in ciuda ridicolei „corectitudini politice” care face aerul din Vest mai irespirabil decat insusi Talibanii).

requiem (5 comentarii)  •  1 februarie 2015, 2:15

Deci daca esti dopat servesti cu putere si drogul te ajut sa pui mingea si perfect in teren. Daca esti dopat ai energie sa alergi tot meciul si drogul respectiv iti da si talent. Daca nu arati bine ca femeie atunci nu ai ce cauta in sportul asta. Trebuie sa arati precum o femeie din Romania, exact, femei care au nevoie sa arate bine avand in vedere „meseria” pe care o practica. Si inca ceva. Daca esti roman si ziarist ai dreptul sa iti expui niste pareri „drogate” doar pentru ca poti scrie? Sunt si eu „drogat” acum si scriu tampenii , in ton cu articolul si unele comentarii ale unor bucatari, ingineri(constructori) , bagatori de seama si asa mai departe, niste astrocunoscatori ai tenisului si mai ales ai substantelor stupefiante si psihotrope (nu este asa domnule „formator de opinie”)

Cristina (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 2:26

Cred ca cei care comenteaza negativ sunt suporteri romani, nu suporteri ai tenisului.
Surorile Williams s-au nascut si vin din cel mai amarit cartier din Los Angeles, unde in fiecare zi sunt 3-4 morti! doar as ca sa fie la statistici.
Fizicul lor e putin mai diferi decit al romancelor noastre care li se cere sa aiba o anumita greutate, circumferinta, etc. Americanii sunt de felul lor niste luptatori, incearca sa traga tare cit mai pot(cazul surorilor) pentru ca vor iesii la pensie in 2-3ani. Am iubito si o respect pe Simona Halep dar dupa ultimul meci mi-am dat seama ca nu are inca un tel! Cum poti to sa joci in asa hal sa pierzi doua seturi? am vazut meciul Irinei Begu si am admirat-o dupa ce si-a dat seama ca poate mai mult. Referitor la ziarist cred ca dumnealui a trait numai in Romania si nu are aceasta experienta de viata international. Romania e o tara bogata, frumoasa dar oamenii au ramas la fel, creduli si neinteresati de schimbare! Daca acest articol era scris in alta tara sportivul il dadea in judecata pe ziarist.
Gracias amigos.

George Cristescu (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 2:33

Serena este dopata din momentul in care a pus racheta in mana. In afara de dopaj sunt femei busexuale care au o forta de temut in sport.La noi au fost cazuri de dopaj in sport. Presedinta clubului Dinamo E.Lipa canotoare. Ati auzit glasul gutural spre bariton. Corpul si glasul o tradeaza ca a fost supusa unui program de dopaj.Alt exemplu este Iolanda Balas saritoare la inaltime. fosta campioana mondiala. In atletism s-a introdus interdictia dopajului.In momentul in care Iolanda Balasi a aflat ca se fac controale antidopaj a renuntat sa mai mearga la intreceri sportive. AStfel de femei excluzandu-le pe cele dopate,au pe langa organ sexual femenin si organ sexual masculin.

kpaxcmdr (18 comentarii)  •  1 februarie 2015, 4:42

Oameni buni,la cum merg lucrurile in tenis,la ora asta S.W. mai aduna lejer (daca reusesc sa o tina treaza anturajul ei) inca vreo 8-9 G.S. in urmatorii 6 ani!Femeia nu are de ce sa se agite prea mult,ca nu vine nimic din spate iar asa zisa super urlatoare are mai intai de cistigat un set in fata lui S.W. si abia dupa aia sa se gindeasca la vreo victorie…este de-a dreptul penibil sa gindeasca cineva ca poate sa treaca pe primul loc atita timp cit S.W. inca are puls!
Femeia asta,si la 40 de ani se distreaza cu”vesnicile promisiuni” (Ana,Aga,Carolina,Andreea,Simona,Madison) etc.

andreicagogu (17 comentarii)  •  1 februarie 2015, 7:23

Domnule (nu pot alt apelativ) Geambasu, asta inseamna oare sa fii ziarist , sa apartii celei de a patra putere in stat ; am pixul in mana, adevarul este al meu, ce spun eu acela este adevarul; nenorocirea este ca stimulati de tine , altii sar la randu-le calul si factrimiteri laa tot felul de comparatii. HALAL !

prof (3 comentarii)  •  1 februarie 2015, 8:15

„”Dati cezarului ce e a cezrului”” Serena este campioana tuturor timpurilor!!!! Inegalabila!!! Geambasule daca tu te-ai uitat la fizicul ei in timpul meciurilor si nu la ce joaca inseamna ca ai o problema Ce zici de campioanele de la fitness culturism sau de la haltere??? Ce zici de sportivele de la handbal care dau pumni si picioare fara mila si se bat in toata regula pe semicerc??CE zici de boxul femenin?? Ce zici de judo si carate sporturi de mare contact eminamente pentru barbati unde se inghesuie multe domnisoare??? Ce zici de aruncatoarele de ciocan ,de disc si de greutate de la atletism ??? Oricum tenisul este un sport nobil NU DE CONTACT Si mai potrivit pentru sexul frumos decat toate celelalte sporturi pe care ti le-am insirat Si mai pot sa-ti dau exemple !!!! Asa ca las-o in pace pe Serena

madskills (57 comentarii)  •  1 februarie 2015, 8:16

Dupa logica domnului Geambasu, DOAR Serena se dopeaza, celelalte sunt curate ca lacrima, mananca cornulet cu lapte si paine neagra la micul dejun.
Domnule Geambasu, haideti sa va facem jocul. Ok, Serena SE DOPEAZA. Intrebarea mea e: din sute de sportive profesioniste, doar ea se dopeaza? Una singura din toate? De ce, ca e americanca? Ca e masiva? Sa va aduc aminte ca in afara de picioarele mai „butucanoase” , Amelie Moresmo avea bratele mai musculoase ca ale Serenei? Frantuzoaica nu se dopa? 🙂
E ca si cand ati spune ca Lance Armstrong era singurul dopat din ciclism, sport in care exista doar doua categorii de rutieri: care sunt prinsi dopati si care nu sunt prinsi.

Dumneavoastra aveti o problema cu doppingul si in mare va dau dreptate. Dar este hilar sa insinuati ca doar Serena se dopeaza. Pe langa doppingul asta, are si talent cu carul, munca, munca si iar munca.
E valabil si in tenis si in fotbal, inot si orice alt sport doriti.

PS. Marele Zidane se refacea in camere hiperbarice, transfuzii de sange si alte minuni. Despre el de ce nu spunem nimic?

Teddy (6 comentarii)  •  1 februarie 2015, 9:03

articol de toata jena….singurul argument e viteza serviciului? 200Km/ora…in unele cazuri?
habar n-ai cum se antreneaza sportivii in alte tari unde dorinta de a cistiga e mai mare decit, asa cum spunea cineva despre Simona noastra „joaca pentru a scapa de saracie”….
asteptam sa ne spui cum se dopeaza Simona, ca la cei 1.68 cit are serveste cu peste 170 Km/ora….asta daca ti se pare suspect ca Serena, la cei peste 1.80 cit are serveste asa de rapid, sau de Petra care le da cu 213 Km/ora….

catalin (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 9:43

de ce-i o finala logica? acum 2 saptamani nu cred ca ar fi pariat nimeni pe andy ca va ajunge pana aici

gery76 (78 comentarii)  •  1 februarie 2015, 9:46

#@prof-71

-Serena este campioana tuturor timpurilor,intrecand cred pe Lance Armstrong,poate doar Ben Johnson i-ar fi facut fata ,insa a fost suspendat”nedrept”probabil in logica ta,o sa se dovedeasca si la Serena ca si la Lance,iar aceste dovezi vor apare chiar din anturajul ei.

-Sa spui ca Serena este numarul 1ever,este cea mai mare blasfemie la adresa adevaratelor campioane din istoria tenisului Steffi Graff[detasata] si super eleganta Chris Evert.

jean le bon (11 comentarii)  •  1 februarie 2015, 9:47

72 madskills
Lance era singurul care nu a trebuit sa fie prins sub nici o forma in activitate fiind , simbolul Americii mereu victorioase !

dramutop (2 comentarii)  •  1 februarie 2015, 9:48

La 68 de kg. si 175 cm. Serena nu este deloc o femeie anormala. Halep masoara 168 cm. la 60 de kg.. Sa inteleg ca-i urs?

cristi (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 10:07

Eu apreciez doar latura feminina a Serenei,care este o lady in afara terenului,ca si comportament .In schimb urasc partea animalica si lipsita de fair-play in teren ,dar urasc si jocul si tertipurile rusoaicei ”! pe scurt ,nu mi-am stricat ziua urmarind o noua executie in direct !

Flory UK (6 comentarii)  •  1 februarie 2015, 10:18

D-le Geambasu ,fizicul Serenei Wiliams nu este cu nimic diferit fata de al altor milioane de fete nascute din mame Jamaicane ,Africane ,etc. Cunosc in orasul in care traiesc 4 fete care au acelasi fizic ca al Serenei . Mai e ceva ,pe langa fizicul cu care a fost inzestrata (uitati-va la mama ei ), mai are ani de training ,plus TALENT si dorinta feroce de a castiga, iar echipa din spatele ei sunt convinsa ca ii da mentalul necesar si puterea de a merge mai departe . Urat,foarte urat si mai ales NESPORTIV ,comentariul dvs la adresa numarului 1 mondial WTA . Poate ar trebui sa va uitati si la Simona noastra ,care intr-un an de zile si-a format o musculatura de invidiat . Sa o punem pe seama unor medicamente minune ? Eu cred ca nu . Acolo este munca ,multe exercitii ,sacrificii ,lacrimi si vise …

legio (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 11:31

Acest sport, care se practica pe terenurile de tenis ,nu mai au nici o legatura cu asa zisul sport alb. Banul si reclama au distrus acest sport, nu mai este nimic frumos , servicii cu pedte 200k/h retururi la fel ,este la fel ca un fotbal fara un dribling,o fenta, o minge returnata in stilui lui Nastase(tenismenul, nu omul0, cu greselile de rigoare . Mi-aduc aminte de glumele ce se mai faceau in teren ,era intradevar ceva care te binedispunea. Ma mir de ce nu se l;imiteaza acum la un dispozitiv ,care sa trimita mingea cu peste 200k/h si sa se tina evidenta la nr de returnari ,pe baza careia sa se faca clasamentul, unde-i frumusetea?

x (1 comentarii)  •  1 februarie 2015, 12:29

mda, un articol mediu spre mediocru.

lute (30 comentarii)  •  1 februarie 2015, 13:12

urat articol…

17 Nastase Tiriac (677 comentarii)  •  1 februarie 2015, 15:56

Un sef de federatie rusnac a fost supendat pentru o glumita mult mai nevinovata.
Nu e bine. Asa comentat, EDUCATIV nu este ! Mai curind incep multi sa caute si sa consume „vitamine“.
Caci munca titanica, perseverenta, talentul si binefacerile aduse societatii ramin necomentate.
Nici adevarat nu e, caci sportul de performanta devine din ce in ce mai curat.
Acuzi lipsa de controale, ori spui ca unii ar fi privilegiati, ori ca unii ar mai avansati decit altii in pacalirea sportului, adica atletii nostii nu au rezultate caci medicii nostrii sint retardati ori curati.
Nici fair play-ul finalistelor nu este scos bine in evidenta.

Totusi, in joc si dupa, cine a fost fair play ? Clar Serena ! N-a reclamat tragerile de timp, fitele de diva ramasa copila, jocul murdar la serviciu, fiindca veni vorba, cind Serena astepta mai mereu concentrata serviciul al doilea, care numai venea. Iar la final declara ca este o onoare pentru ea sa joace cu Marija Jur’evna Šarapova. Normal ar fi fost sa cheme rusnacul jos si sa-i traga „barbateste“ un pumn in gura. In final a aratat insa ca este o femeie si inca una delicata.

Năstase a triumfat. În luna august a anului 1973 a fost decretat primul număr unu din istoria ATP!
Se zice ca avea un obicei. Cum auzea un contestatar, ii dadea frumos racheta: poftim, joaca tu.
Trofeele sint ale lui, nu ale nostre, desi printre cupe troneaza la mijloc un tricolor.
Ne place ori nu ne place, indianul Nastase – in sensul ca lupta fara pistol – a pus racheta in mina a zeci de mii de daci si alte nationalitati conlocuitoare. Sport. Armonie. Asta e rezultatul.

Cite rachete o fi pus Serena in mina copiilor, cit a contribuit la armonie si integrare ?

„Vitaminizarea“ pare subiectul preferat al prietenilor nostri Naum si Geambasu:
Serena in tenis, Barca in fotbal, Lance Armstrong ca exemplu pentru tot raul din lume.
Cite mingii a vindut Messi, citi a scos la miscare, cite echipe de tineret a infiintat in toata lumea, acum cind se observa clar rolul sporturilor de echipa in integrarea in societate si educatie.
Barca munceste. Are academie. Messi a muncit. Pare ciudat, dar inca tot gaseste motive sa munceasa.
Lence a muncit. A invins boli si a muncit mai departe. A fost un mare campion. Este gresit sa-i pui in circa toti drogatii daca nu-i recunosti munca intr-un mediu care ajunsese intr-adevar dependent de medici. Trebuie atentie. Voi faceti fara sa vreti reclama diverselor produse care din pacate pot fi cumparate la liber de toti. Apoi trebuie vazut ca azi se vind anual de 4-5 ori mai multe biciclete decit in anii 70, a crescut imens numarul celor care fac sport cu bicicleta. Este si meritul campionilor.

Iar in ultimul rind, pare caraghios ca noi sa vorbim de marii campioni, noi romanii, cultii si curatii, sa le gasim mereu nod in papura altora. Hai sa-i mai si laudam pe campioni, sa vedem de ce Dinamo nu merge cu adevarat.
Caci cu ograda noastra cum ramine ? La ultima Gala Dinamo, diversi Hercules au premiat o gramada de sportivi, din cei care mai puteau sa merga. N-am auzit sa fie premiat un medic. Nemtii fac mereu referire la medicii si metodele de antrenament din RDG.

Tema: la munca, nu la comentat impresii din fata televizorului. Explicit:
1- ce-ar fi sa vedeti in ograda proprie citi sportivi romani au fost prinsi dopati doar in ultimii 3 ani.
Cu nume, prenume, locul nasterii, club, …. Sa le faceti putina reclama. Serena nu are nevoie.
Sa-i desfiintati pe ei. Daca aveti pile, poate va trimite domnul Lipa un fax cu o lista.
2-are Romania o lege anti doping ? Au alte tari ? Pregatesc alte tari ? Pun pariu ca nu stiti. Militati pentru legi. Studiati si propuneti proiecte.

Altfel, noi !, ba noi !, vorbim de Barca, Messi, Serena, Lence , …, facem reclama cu uite asa cistiga Hercules in fustita un titlu, iar in ograda noastra, se intimpla, luat la intimplare:

http://www.ziare.com/sporturi/stiri-din-sport/scandal-urias-in-sportul-romanesc-cel-mai-bun-halterofil-prins-dopat-1250395

http://www.ziare.com/sporturi/atletism/o-sportiva-din-romania-prinsa-dopata-este-o-rusine-inimaginabila-1248866

http://www.sportnews.ro/analiza-semnal-de-alarma-numarul-trisorilor-dovediti-din-atletismul-romanesc-crescut-constant-ultimii-ani-dopajul-si-luat-viteza-122805.html

dan_ (10 comentarii)  •  1 februarie 2015, 17:40

domnul geambasu pare sa confunde prejudecatile cu incorectitunea politica si suspiciunile cu critica. si este pacat, pentru ca articolele sale de inceput erau decente.

poate jucatoarele de inalt nivel iau substante care le ajuta, dar cat timp acest lucru nu este dovedit, nu il strigi in titluri mari. mai mult, daca tot operam cum ipoteze, ne putem gandi ca marile campioane isi permit cam aceleasi substante. prin urmare, diferenta este data tot de efort, talent si caracter.

si cum un singur factor nu poate da socoteala de un articol de cancan, mai este nevoie si de o perspectiva profund traditionala, cu iz de bodega, asupra idealului feminin.

mie serena williams si sharapova mi se par la fel de feminine. niciuna nu este femeie femeie.

(este amuzant acel comentator care crede ca bisexualele sunt mai puternice)

DNA (2 comentarii)  •  1 februarie 2015, 18:00

Dl Geambasu aveti dovezi sau umpleti o fituica ca sa aveti treaba? mai bine v-ati duce pe terenurile de tenis din Romania sa vedeti conditiile. scrieti ceva interesant ca de restul ne-am saturat.

Radu (4 comentarii)  •  1 februarie 2015, 18:46

Tuturor celor care vor o parere avizata despre subiect le propun sa il asculte pe 6*Mr Olympia Dorian Yates vorbind pe fata despre subiect:
https://www.youtube.com/watch?v=m2PzkGKvdcE
https://www.youtube.com/watch?v=JKxF1N-YPEY

Sau poate nici el nu stie ce vorbeste….

Treziti-va, oameni buni, nu mai fiti naivi.

Toma (18 comentarii)  •  2 februarie 2015, 7:45

,,Serena este o femeie în carcasă de bărbat.” Cred că ați vrut să spuneți, un bărbat în carcasă de femeie, altfel n-are relevanță.
Discuțiile cu dopajul nu sunt noi, dar nimeni n-a avut vreo probă pînă acum, deși, din cîte am înțeles de la jucătoarele noastre în WTA, trebuie să comunici tot timpul locurile unde te afli, pentru a-ți lua probele de sînge și urină.
Speculațiile de acest gen sunt doar simple incitații la commuri.

BarfaDinShantz (19 comentarii)  •  2 februarie 2015, 9:25

@ Nastase Tiriac – Cate turnee se juca in acei ani in comparatie cu astazi? Daca un Nastase sau Tiriac juca atatea meciuri la acea vreme cat se joaca astazi, plus la cat pretrecea … nu avea nici o sansa sa fie in primii 50 dar apoi in primii 10 din Lume „ATP”.

Hai fugi la culcare ca habar nu ai despre ce este vorba in sportul de astazi.

BarfaDinShantz (19 comentarii)  •  2 februarie 2015, 9:33

Domnule Geambasu,
Incredibil cata naivitate in anul 2015. Sau sunt fel si fel de suspecti care sunt in domeniul drogurilor negre din sporturi, care fac special turbulenta, stiti cum este ca pe vremea comunismului cu securistii.

Dragi amatori,

Nu este „News”/”o bomba” ca jucatorii din fel si fel de sporturi folosesc fel si fel de droguri. Nu vreau sa va zic la ce nivel am practicat un anumit sport, dar am avut prieteni si din alte sporturi, care li se dadea la fel, fel si fel de droguri pentru a isi mentine nivelul inalt de fitness, musculatura, etc.. etc… Credeti ca drogurile alea sunt ‘legale”, cau cum zic/zicea doctorii „vitamine naturale cu fel si fel de minerale”.

17 Nastase Tiriac (677 comentarii)  •  2 februarie 2015, 21:28

#90, #91 BarfaDinSchantz

daca sicu parca, se plimbau in barca, … Din pacate nu exista un Ilie Nastase azi in tenis, nici un Dobrin, Hagi in fotbal. Nu stiu ce-ar fi fost ei azi, dar pot sa-ti spun cu certitudine ca ne lipsesc mult.

Nu trebuie sa ne spui, probabil ai ridicat greutati, ori ai facut lupte.
Ar fi bine sa lasi pentru o luna bibliotecile si sa citesti doar in magazinele alimentare, sa vezi pe ce lume traiesti. Nu trebuie sa confunzi sportul cu o discoteca, o sala de fitness, iar alimentatia controlata cu prostiile la care se face reclama acolo, pe care le gasesti in magazine de specialitate si in internet.
Reclama la care te-ai prins si tu este: fara „nimic-chimie“ nu poti face nimic-sport.
Am zis eu articolele ca astea sint periculoase, rezultatul lor este pe dos, ii face pe mai multi consumatori de diferite droguri. Tu esti exemplul meu.

In fata celor doua rusoaice Serena avea un handicap fizic, nicidecum avantaj. Serena mai grea asa ca avantaj rus in mobilitate, chiar viteza. Rusoaicele au crescut mai mult. La serviciu si fileu conteaza. Forta conteaza mai putin in sport daca lipseste tehnica, precizia, concentrarea si rezistenta psihica si la efort.

Repet. De ani buni exista un puternic curent antidoping, se fac controle neanuntate periodic, nu numai la meciuri, la ore preferate de DNA. Serena s-a speriat odata asa de rau, a crezut ca a fost atacata si a chemat politia. Domina tenisul de ani buni. N-a avut mari intreruperi in activitate, cea ce ar mai fi suspect. Tema apare de ani buni in toate ziarele, dar este tratata serios. Altfel vin amenzi. Ultima de 25 mi dolari. Ultima oara azi, in marele FAZ, deci nu Bild, Cancan …, care il combate pe anchetatorul australian !!! John Mendoza, care sustine ca asistam la un circ, dar n-a prins pe nimeni, desi Serena si altele chiar i-au stat doua saptamini la dispozitie. A scaldat-o vorbind de inotatoarele chineze. In cazul Serenei se vorbeste des de steroide, dar au fost interzise inca din 1974 si controale se fac din 1976. Serena ar fi trebuit sa inceapa sa-si construiasca masa musculara in tinerete. Dar, cit de mobili sint culturistii asta, cum arata acesti monstrii in 10 ani ? Eu nu-l acuz pe domnul Geambasu ca face intentionat reclama drogurilor, dar sint multi interesati. Inregistrati sint 15 milioane de consumatori, deci numarulor este mult mai mare si in crestere.

Draga BarfaDinSchantz, vad ca incerci sa scri nemteste. De aici si FAZ. Banuind ca te pricepi mai mult la forta, iti mai spun cu certitudine ceva. Cine banuieste ceva necurat in fotbalul german, campioni mondiali, trebuie sa fie cazut in cap !

ciupi (376 comentarii)  •  3 februarie 2015, 8:27

EU AS SPUNE MAI DEGRABA: 1. SERENA…4. sarapova… 7-8 cine vreti dv., asta chiar daca acest aranjament este stabilit in mare masura de MAMA NATURA.

daniel (17 comentarii)  •  3 februarie 2015, 12:49

Afirmati ca doar Serena se dopeaza.Eu afirm ca si Sarapova.Nu uitati ca a castigat Roland Garros-ul jucand numai meciuri de trei seturi si mereu fiind mai proaspata pe final.
Acolo unde nu exista controale (exemplul ciclismului acum ceva timp) la nivel inalt vor ajunge doar cei care se dopeaza.

laur (9 comentarii)  •  3 februarie 2015, 13:29

Faptul ca da servicii cu mai multe tipuri de efect tine de pricepere, nu are nici o legatura cu doparea. Asta face si Federer.

Faptul ca serviciul are viteza constanta de-a lungul meciului tine de exercitii de intarire a umarului si muschilor implicati. Scoala americana este experta in asta. Si John Isner serveste constant de la inceput pana la sfarsitul meciului, nu are legatura cu doparea, dovada ca nu este in top10.

In plus este clar ca Serena este slaba la alergare, daca s-ar dopa poate ar mai alerga cat de cat…

Forta superioara a loviturii nu este o noutate la Serena, este ceva nativ, la fel ca si sora ei toti remarcau acest lucru de mai bine de 10 ani, cand inca nu castiga trofee, mai degraba sora ei Venus, dar ambele erau remarcate prin forta loviturii net superioara celorlalte tenismene.

Negrii chiar sar mai sus decat albii si asta fara sa se dopeze, la fel si forta cu care lovesc mingea…

Nu cred ca Serena se dopeaza. Personal nu cred ca este in top 100 la alergare si rezistenta fizica. Este slabuta la acest capitol, daca s-ar dopa ar fi mai buna. Forta loviturii si serviciul face totul la ea.

Lucian 75 (1 comentarii)  •  5 februarie 2015, 19:43

Problema ca Serena se dopeaza, este destul de clar, avand in vedere problemele de sanatate avute in ultimul an, prea multe ameteli si raceli. Dar raspunsul va veni in timp. Dar altceva este de remarcat si anume faptul ca Serena a dovedit ca a progresat si atentie Simona avand antrenor, nu sparing-partner si acest lucru s-a vazut, mai ales in primul set al finalei, cand Sharapova i-a permis. In setul 2 a revenit la stilul bombardier, pe care eu unul il urasc, genul acela Ivo Karlovic, pt ca genul asta promovat de stilul William dai si fugi, urateste tenisul, daca nu ganditi-va la un meci Raonici – Karlovic la care orcat de rabdator ai fi ajungi la vorba lui Federer ca acest lucru nu mai e tenis, e basball, pur si simplu.

Comentează