Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Amical, nu şuşanea!

Soarele de la Alicante explică de ce atît de mulţi români au ales să lucreze şi să trăiască în Spania. Soare blînd, temperatură primăvăratică, gazon ca pe Anfield Road. Şi spectatori, mulţi spectatori. Mai exact, cîteva mii de suporteri ai […]

sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 9:30

Soarele de la Alicante explică de ce atît de mulţi români au ales să lucreze şi să trăiască în Spania. Soare blînd, temperatură primăvăratică, gazon ca pe Anfield Road. Şi spectatori, mulţi spectatori. Mai exact, cîteva mii de suporteri ai Stelei, veniţi să îşi vadă pe viu favoriţii în primul amical al pauzei de iarnă. Un amical cu un adversar de lux, Borussia Dortmund, disputat în condiţii de lux şi pe care Steaua l-a tratat curajos, fără complexe, adică exact aşa cum cum trebuie atunci cînd întîlneşti o echipă de talia celei antrenate de Jurgen Klopp.

În fond, ce bucurie mai mare într-un stagiu de pregătiri decît să te numeşti Toşca şi să te lupţi cu Grosskreutz ori să fii Cojocaru şi să-i blochezi pe Marco Reus sau pe Cirro Immobile?
Acesta a fost mesajul întîlnirii Stelei cu Borussia Dortmund. În locul unui adversar obscur, o formaţie de top, pe un stadion care arăta a stadion şi nu a tăpşan comunal. Varela nu a jucat fiindcă e plecat la Cupa Africii pe Naţiuni, Prepeliţă şi Arlauskis au lipsit acuzînd uşoare probleme medicale. Sau contractuale, vom afla cît de curînd. Nu au fost pe teren nici Chipciu, Filip, Iancu sau Tamaş, cu toţii într-un program special de recuperare după accidentări.

Dincolo, la Borussia, nici ea în formula-tip, au jucat şi Subotici, şi Hummmels, şi Gundogan şi Reus, şi Grosskreutz, şi Immobile. O formaţie solidă, în care mai tinerii Kampl și Ginter au arătat că înainte să-l cumperi pe Mhitarian sau să-l vinzi pe Reus ai grijă de viitor. Apropo, Passlack, intrat pe final la Borussia, are 16 ani. Se aude?

Ilie Dumitrescu a spus la pauză, la Digi Sport, ce gîndeam cam toţi. Steaua arăta după 45 de minute mai bine decît ne închipuiam, fiind de-abia la debutul pregătirilor şi avînd în faţă o echipă la mai puţin de două săptămîni distanţă de reluarea campionatului în Germania.
Impresia a persistat şi la final, chiar dacă polonezul Blaszczykowski a profitat de greşeala de amator a lui Papp şi a înscris. Altfel, Bourceanu şi Breeveld au demonstrat în general că există viaţă şi după Sînmărtean, sigur că o viaţă mai simplă, mai defensivă, dar viaţă, iar Keşeru s-a arătat periculos în fiecare debut de repriză.

În schimb, Rîpă şi Adi Popa au rămas din nou în zona aceea a dăruirii fizice lipsite de luciditate, în vreme ce Tănase şi-a trecut în cont una bucată centrare bună la Keşeru pe durata unui meci întreg. Apariţiile lui Latovlevici şi Rusescu au dinamizat atacul stelist şi au înmulţit încruntările lui Klopp, parcă tot mai albit de grijile din Bundesliga, unde Borussia este pe un halucinant loc 17.
Vorbim despre un meci amical, ştiu. Dar bara lovită de mingea expediată cu capul de Keşeru şi nedumerirea lui Weidenfeller spun multe despre potenţialul de joc al Stelei şi despre limpezirea ideilor tactice ale lui Costel Gâlcă. Aş fi zis şi a unei formule stabile de echipă, dar aici Gâlcă nu controlează situaţia. O gestionează după cum i se cîntă psalmodic de la Poarta Albă.
Intrarea lui Robert Vîlceanu, 17 ani, este o posibilă replică la folosirea lui Passlack. Este viitorul.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

Florin (55 comentarii)  •  17 ianuarie 2015, 22:50

Nenea scriitorule, pe Kampl l-a cumparat Borussia in iarna asta de la Red Bull Salzburg cu 16 bulioane, deci usoe cu crescutul jucatorilor.

Parerea mea.

Marc33 (13 comentarii)  •  17 ianuarie 2015, 23:08

„O formaţie solidă, în care mai tinerii Kampl sau Ginter au arătat că înainte să-l cumperi pe Mhitarian sau să-l vinzi pe Reus îţi mai şi creşti propriii jucători.” Domnule Gemabasu, pe Kevin Kampl Borussia a dat acum, in aceasta perioada de transfer 12 milioane de euro. Iar pentru Matthias Ginter Dortmund a platit in iulie 2014 10 milioane de euro. De la dumneavoastra ma asteptam la altceva, nu la amatorisme…

11 (21 comentarii)  •  17 ianuarie 2015, 23:14

Valoarea unui jucator sau a unei echipe nu se masoara intr-un meci ci pe parcursul unui sezon cel putin. Cu o floare nu se face primavara o spune chiar un proverb romanesc, pai ne credeti o natie de idioti? Ce naiba? Si pana la urma urmei nu e decat un meci amical.

Marc33 (13 comentarii)  •  17 ianuarie 2015, 23:43

Sint curios daca domnul Geambasu citeste comantariile, verifica si poate renunta la fraza cu Kampl si Ginter :). Sau poate il anunta cineva din redactie ca a fost cam pe linga cu acea afirmatie…

Daniel (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 0:05

Frumos.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 0:40

Marc33

Kampl si Ginter nu sint produse ale pepinierei Borussiei. Kampl vine de la Salzburg, Ginter de la Freiburg. Greseala mea!

Dar ideea cresterii jucatorilor proprii ramine. Iar Kampl si Ginter intra in aceasta categorie. Sint tineri si inca nu au devenit mari jucatori.

rosu albastru (9 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 2:09

Jucătorii de valoare se formează în competiție cu adversari valoroși. Avem jucători tineri și buni, nu avem manageri capabili să crească generații de fotbaliști!

coco (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 11:00

Si unde ai vazut tu Cristi amicalul inaintea susanelei??
Ai simtit-o dupa colt??
Hai sa fim seriosi!!
Tot o susanea ramane, oricum ai lua-o!
Doar daca nu vrei sa fii si tu unul din marea masa de tarani ce pupa dosul stelei! :mrgreen:
Punct.

Marc33 (13 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 11:07

Domnule Geambasu, intradevar nu sint jocatori „mari”. Dar la Salzburg si la Freiburg erau titulari, deci au dovedit deja ceva. Ginter are si 5 meciuri la nationala Germaniei. Nu tin neaparat sa va contrazic de dragul de a va contrazice, dar cind dai atitea milioane pe un jucator (mai ales ca pe Kampl, in pauza de iarna) te astepti ca el sa ajute echipa imediat, nu sa „il cresti”…

florin.b (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 11:24

Amice cu nr 11 e un amical, dar e un amical cu o echipa din primavara Ligii, o echipa care anul trecut s-a batut la titlu cu Bayern, care a invins Bayern in SuperCupa, daca nu ma insel si in general cu o echipa din tara celor care au castigat Cupa Mondiala. Steaua nu face doar acum un joc bun,ea este solida meci de meci , in pacate joaca intr-un campionat in care nu are rival iar asta se simte in forta lotului unde Galca nu are consistenta pe banca de rezerve. Dl Geambasu, acum cate ceva despresuporterii Stelei si despre dv, jurnalistii. Suporterii stelisti se lauda ca sint cata frunza cata iarba, dar nimeni, absolut nimeni nu i-a atitudine cu privire la bataia de joc a ” generalilor ” fata de Steaua, de cel mai important brand din fotbalul nostru..Unde sunteti fratilor ? Ma intreb de ce min Transporturilor nu pune sechestru pe numele Rapid, de ce Internele nu fura stema lui Dinamo, de ce doar Stelei i se intimpla ? Astea toate sunt intrebari pe care vi le adresez si dumneavoastra dl Geambasu, dar si restul jurnalistilor de la singurul ziar de sport in Romania. Intr-o vreme sloganul dv era ” ne pasa de sport , poate prea mult ” Steaua intra in ” raza ” dv de actiune si la capitolul sport sau numai la cel de can-can ? Mi-as fi dorit , macar din partea dv , a presei, dela suporterii laudarosi din Capitala nu ma mai astept la nimic, atitudine clara fara de ce face Armata , dar vad ca nu intereseaza..nu va pasa, deloc .

Florin (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 12:21

Steaua a jucat neaspteptat de bine. Mi-a placut ca nu s-au inchis in aparare, ca au combinat destul de bine, ca avem vazut o conceptue tactica de joc si nu mingi aruncate la intamplar. Fizic au stat ff bine tinand cont ca au o saptamana de pregatire si ca au jucat cu o echipa germana care exceleaza la acest capitol.
Rezultatul? Nu conteaza!
Sincer daca am fi castigat jucand prost si aparandu-ne 90 de minute, nu mi-ar fi placut.
In oficiale conteaza rezultatele in primul rand, aici, sincer m-am bucurat ca vad o echipa romaneasca jucand asa cum este normal sa se joace in fotbalul actual.

Perkele (11 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 12:42

Cristian Geambaşu

La 24 de ani, Kampl nu cred ca mai poate fi considerat tanara speranta. Inca mai e jucator tanar, dar la varsta lui multi ajunsesera deja super-vedete.

reformistul (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 13:00

steaua are nevoie sa joace mult mai des astfel de meciuri amicale pentru a scapa de complexul de inferioritate si de a se califica fara emotii in grupele champions league.sa speram ca anul acesta va reusi sa ajunga si in primavara competitiei.

Borg (5 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 14:39

Foarte bun articolul. Cei care se iau de niste amanunte, cum ca cei doi jucatori nu sunt produsele Borussiei, n-au inteles nimic de ceea ce a dorit autorul sa transmita.

iount (1 comentarii)  •  18 ianuarie 2015, 19:46

Asta nu este articol. Ptr asta luati bani? Groaznic

Comentează