Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

I-am Pappat cu fundaşii. Atacanţii ce fac?

E bine sau nu să ai amintiri? Dacă nu ai, te gîndeşti că este doar o chestiune de timp pînă ce poarta lui Carroll va fi sfredelită de un şut al băieţilor noştri. Golul pluteşte în aerul rece, care nu […]

vineri, 14 noiembrie 2014, 11:47

E bine sau nu să ai amintiri? Dacă nu ai, te gîndeşti că este doar o chestiune de timp pînă ce poarta lui Carroll va fi sfredelită de un şut al băieţilor noştri. Golul pluteşte în aerul rece, care nu îl împiedică însă pe arbitrul suedez să transpire abundent. Dacă ai amintiri, simţi că este ceva care se repetă. O perdea invizibilă care acoperă poarta adversă. Un lacăt verde cu unsprezece chei. Dar cum este posibil să se repete coşmarul cînd totul s-a schimbat? Stadionul, fotbalul, lumea.

Ceva din visul rău de acum 29 de ani a rămas săpat parcă în pămîntul de sub tălpile lui Stancu. Ceva din precipitarea aceea păguboasă, ceva din avîntul ofensiv vecin cu disperarea. Şi asta pentru că de la bun început nu i-am tratat ca pe nişte parteneri de întrecere, ci ca pe nişte subalterni. Şi pentru că sîntem mai mulţi cei care avem amintiri, Emil Hossu Longin îi zice Pat Jennigs lui Roy Carroll. Ceea te poate face să zîmbeşti înţelegător. Ca între veterani care au trăit vremuri grele.

Puiu Iordănescu îl schimbă la pauză pe Stancu şi îl trimite în teren pe Keseru. Este aici şi un mod de a recunoaşte o greşeală de alcătuire a primului „11”? Posibil. La fel ca introducerea lui Maxim în locul lui Tănase. Care a jucat, evident, aşa cum ştie el cel mai bine. Plat, previzibil, lipsit de voinţă, de inspiraţie, de limpezime.

Acum de-abia sîntem în formula ideală, dacă o fi existînd aşa ceva la felul în care arată tricolorii noştri de azi. Keşeru, vîrf, Torje, Chipciu şi Maxim în spatele lui. Sînmărtean la serviciu, Pintilii la deserviciu. Ar trebui mai multă viteză şi mai mult calm, nu nervi, dragă Luci, dragă Alex. Uitaţi-vă la Mc Auley, arată ca un cocostîrc liniştit.

Mă rog, pînă la golul lui Paul Papp, cu un şut de atacant pursînge. Forţă, coordonare, atenţie. Mă rog, pînă la golurile lui Papp, fiindcă şi al doilea a fost tot al lui. Cu capul acum, după ce urmărise cu o insistenţă nobilă centrarea lui Sînmărtean. 2-0 cu două goluri ale unui fundaş central reprofilat fundaş de bandă.

Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne bucurăm, ci doar să ne întrebăm ce fac atacanţii noştri. Este o întrebare pe care o putem rumega în linişte şi la adăpostul primului loc în grupa de calificare la Euro 2016.

Comentarii (29)Adaugă comentariu

Gabriel Bratu (30 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 23:53

Din pacate, Sanmartean e cu trei clase peste restul. Chiar se vede ca n-are cu cine.

Gigi Kent (1 comentarii)  •  14 noiembrie 2014, 23:54

Bine ca esti tu destept Geambasule!

Corsarul (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:00

Asta-i Steaua mai nea Geambasule… inscrie si cu fundasi si cu atacanti. Asta-i fotbalul modern, nu are importanta cine inscrie. Iar va castigat Stelistii meciul… incepeti si injurati… frustrati pe vecie ve-ti fi.

Costy (5 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:04

Dupa multa, multa vreme mi-a placut si mie…IN SFARSIT…un meci al echipei nationale.Chiar daca se termina 0-0, mi-ar fi placut atitudinea.BRAVO TRICOLORI!!!

Natus Vincere (47 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:06

Torje-Tanase-Stancu sunt sub nivelul echipei nationale la momentul asta. Sunt departe de prestatia lui Sanmartean, Papp, Dragos Grigore, Chiriches. Problema e nu neaparat ca au jucat slab azi, e ca joaca slab tot timpul.
Totusi se simte un pic frustrarea domnului Geambasu 😀

qpax (25 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:10

Intrebarea asta o pune cineva care a vazut primul meci de fotbal … ieri! First lesson (notezi?) … atacantii sunt mult mai bine marcati decat fundasii. Acum te las sa studiezi aceasta lectie, si contiuam cu celelalte lectii, altadata!

Tudor (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:13

@Corsarul inainte sa mai pui degetele pe tastatura, invata sa scrii! E specific regnului din care faci parte!

nu conteaza (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:15

Pai atacantii nostri trebuie mai intai convocati

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:19

A fost un meci greu, am jucat crispat, de parca amintirea acelui 0-1 din 1985 plutea in aer, desi putini jucatori de-ai nostri erau nascuti atunci. Nord-irlandezii s-au aparat corect, artagos, ne-a fost greu sa gasim cai spre poarta lor. E o victorie mare, obtinuta greu, poate si norocoasa, insa nu trebuie sa uitam prestatia slaba, extrem de slaba a unor jucatori (Tanase, Torje, Chipciu, Pintilii, Stancu) si partial Rat, Maxim, Keseru, Hoban (chiar daca ultimii 3 au jucat mai putin). E greu sa joci doar in 5-6 jucatori la un nivel acceptabil. Sanmartean a fost peste medie, dar a exagerat si el cu posesia mingii si a gresit destule pase. Iordanescu a gresit echipa (Tanase si Torje nu aveau ce cauta in primul 11). Inteleg ca pe Torje l-a bagat pentru presupusa lui viteza, care e o amintire de vreo 2-3 ani. Torje nu are ce cauta la nationala in acest moment, cu tot regretul pentru trecutul lui de jucator al lui Dinamo. De Tanase nu mai zic. Nu i-a iesit nici cu Stancu titular, desi la Helsinki jucase la fel de prost prima repriza, inainte de a marca 2 goluri. Piturca a avut mai multa rabdare cu el si nu l-a scos la pauza.
Nici Papp nu facuse mare branza pana la goluri, dar s-a salvat pe final.
Un meci prost, salvat de golurile lui Papp, jucat intr-o atmosfera de nervozitate excesiva, nejustificata totusi.

1q (3 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:25

ok, tanase e calul de bataie. bine ca maxim si torje celcecentreazadoarinprimuladversar au fst exceptionali.

Panda (50 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:31

Grupa nu-i inca jucata!

Vom avea meciuri foarte grele la Budapesta si Belfast.
Nici la Bucuresti n-o sa fie usor cu Finlanda si Grecia.

spinoza (26 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:38

Pai Cristi, fotbalul nu este un joc colectiv? Daca nu marca Papp atunci cine trebuia sa o faca? Tatarusanu?

Traveller (6 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:51

Echipa a incercat sa joace fotbal, nu a servit un joc anemic, cu pipeta, cum mai vazusem in Grecia si Finlanda, dar si in anii anteriori. Dar s-alovit de imprecizia unor pase ori centrari (cu Tanase, Pintilii si Torje in prim-plan).
Lipsa atacantilor se rezolva prin „planuri B” – apare alticineva si da gol. Nu e prima data, si Dan Petrescu a aparut asa in meciul cu SUA, si a reglat situatia.
Azi, mai mult ca secolul trecut, se ataca lejer cu toata echipa, vezi Barcelona care avea jocuri n care evolua fara varf de meserie, sau juca doar cu 1 atacant.
Per ansamblu, desi e frustrant sa te chinui cu o echipa aglomerata de liga a 2-a / a 3-a engleza, s-a vazut o incercare a noastra de a juca fotbal, de a juca pe atac, nu la mica ciupeala, ceea ce e de apreciat. Sa speram ca va continua si ca in prima echipa vor ajunge numei cei aflati in varf de forma. Daca om avea suficienti…

vap_andrei (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:52

Da bre editorialistul anului, cu fundașii. Dacă dăm cu portarul și câștigăm, tot e bine.

Vorbește cu Ioanițoaia. El tocmai a dibăcit a spune ceva de strâmbatul din nas dâmbovițean.

9/10 atacanți înscriau în prima repriză oricum. Chiar atunci când a intrat Lucian cu mingea până-n poartă .. aproape.

Al 10lea e Stancu. El nu înscrie. Sper ca Iordănescu să-și dea seama de ce r1 s-a terminat 0-0 și nu 1-0.

Dan (29 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:56

In primul rind ma bucur ca ne-am scapat de Pitzurca. Daca era el nu cistigam. Am crezut tot timpul in victorie cu Iordanescu pe banca. A dat linistea necesara echipei. Stancu trebuia sa joace titular, doar a marcat doua goluri in meciul trecut! Daca era Pitzurca antrenor, il scotea pe Sinmartean si nu il scotea pe Stancu! Nu cistigam astazi! Felicit noul Staf si jucatorii! Hai Romania! Trebuia sa avem maxim de puncte acum si sa ne fi si calificat la Mondiale. Pitzurca trebuia sa plece in vara! Sinmartean afost Magnific! Toata lumea stie ca lui Pitzurca nu ii place sa aiba lideri ceea ce este gresit! Toate echipele mari au lideri si antrenorii se bazeaza pe ei. Liderii tin echipele! Lozincile cu „Grupul e forta” sunt doar lozinci!!!

Cipri (9 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 0:59

Pentru mine e destul de simplu :

Stancu , Tanase , Pintilii OUT .

Keseru , Maxim si +1 IN .

bla-bla (6 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 3:44

poi „Generalul” a spus ca o sa joace ofensiv. asta a si jucat, ofensiva totala … inclusiv fundasii. oricum frumos meci, chiar daca adversarii nu prea s-au strofocat sa ne arate fotbal, fiind un loc 1 mincinos. desi sunt fan V. Piturca, am constatat ca acelasi lot, poate juca super ofensiv. Mult pressing, veneau valuri, valuri. Era o chestiune de timp pana sa vina si golurile, chiar daca putin cam tarziu. Acum sa se inchege o echipa cat de cat capabila sa iasa din grupe la euro 2016. Bravo Romania !

vlad (96 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 5:50

Tanase asa plat si previzibil cum a jucat a dat centrare de gol la bara lui Chipciu…. s-a vazut dupa pauza de ce Maxim a fost rezerva…. nu a facut nici macar nimicul facut de Torje si Tanase 🙂

ciupi (376 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 6:17

m-am ofticat fiindca n-am stat aseara – era tarziu pentru un mosneag ca mine – sa comentez partida, fiindca intentia mea a fost sa incep cu „am intalnit cel mai slab adversar din grupa si nu stiu de ce nu i-am pappat inca din prima repriza”. din acea parte a jocului am retinut bara aia paguboasa si cursa nebuna a lui sanmartean, incheiata cu o faza demna de cascadorii rasului, autor stancu. omu, incercase sa evite ca min- gea sa-i patrunda in gaura dintre picioare sau ce?! de la tanase nu asteptam nimic, la fel de la torje, care si-a depasit recordul personal de centrari prin spatele portii, dar chipciu ce naiba a avut de parca nici n-a fost acolo?! pintilii a jucat chiar mai slab decat stiam, daca este posibil asa ceva, iar papp – a recunoscut sincer el insusi – era si el pe lista mea de renegati pana la goluri, desi acolo mingea l-a gasit, nu el a umblat dupa ea. slava domnului, s-a terminat bine, dar ce facem la primara cu pescarii aia care au castigat la atena?!

ciupi (376 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 6:21

despre iordanescu: acum am inteles ca succesele sale din anii de aur s-au datorat faptului ca a avut trupa. cu ce i-a dat federatia aseara nici dumnezeu nu putea sa faca minuni. doar bafta, care uneori este mai tare ca el.

marian0904 (9 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 7:37

O frecau la rece! Jocul stralucitor al lui Sanmartean i-a facut spectatori pe atacanti. S-a vazut ca plecau prea tarziu, nu-si controlau picioarele, parca erau in transa. Asteptau totul de la el. Poate la urmatorul meci se trezesc. Sau se face Rusescu bine.

alex (57 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 7:59

Cum ce fac atacantii?? Se intreg in ratari mo-nu-men-ta-le !!! Cum a facut Stancu, unde e mai greu sa ratezi decat sa marchezi. Mingea aia efectiv s-ar fi lovit de el si intra in poarta, ca la biliard. Dar nuuuu, omul are un talent mai ceva ca Neo in Matrix, a dat pe langa mingea !!! Daca puneai vreo 20 de atacanti sa dea pe langa mingea aia venita asa tare, te asigur ca „fraierii” marcau.
Vezi? Si Stancu asta are o calitate: e cel mai prost atacant pe care l-a avut nationala in ultimii ani !! Nu e usor sa fi primul in toate

nicu (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 8:43

la ce cluburi joaca irlandezii

Adi (20 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 10:13

Domnule Geambasu, Tanase cel lipsit de inspiratie, asa cum ziceti dumneavoastra, l-a servit perfect cu o centrare in fata portii, pe Stancu, in prima repriza si acesta nu a fost in stare sa inscrie singur cu portarul.

In plus, atat timp cat Tanase a fost pe teren, nord-irlandezii nu prea au miscat pe acea parte, acolo unde Dodel si Rat se inteleg foarte bine.

Si mai in plus, Tanase s-a rupt pentru ca nu pacaleste fotbalul, ci baga osul la bataie.

Dan (113 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 13:12

1.Rat a avut doar doua urcari in ofensiva , ambele in repriza a doua ; la prima a ratat scarita , la a doua a centrat precum in meciul cu ungurii si a iesit golul . Are scuza refacerii in pripa .
2.Poate ar trebui incercat Chiriches si la mijloc , linga Pintilii sau cine-o fi acolo , Bourceanu . Mie mi se pare ca are un potential ofensiv peste cel defensiv .
3.Tanase a ajuns deja la o varsta , nu mai e tinara speranta . Cred ca mai mult de atat nu poate , nu mai e loc de crestere . E cazul sa fie incercate si alte solutii .
4. La fel si in cazul lui Torje , care se stinge pe zi ce trece .
5.Pentru atitudinea aratata in cele 30 de minute cat a fost pe teren , eu nu l-as mai convoca pe Maxim . Degeaba e talentat si inteligent , asa cum declara unii despre el , daca are atitudinea asta de doi lei .
6.Poate ar trebui bagati in seama si alti jucatori de atac tineri , in afara de Puscas : Tucudean , Alibec , Sergiu Bus . Plus ca Herea da goluri in Elvetia , unde se bate cu Basel …

IO (65 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 17:03

„Puiu Iordănescu îl schimbă la pauză pe Stancu şi îl trimite în teren pe Keseru. Este aici şi un mod de a recunoaşte o greşeală de alcătuire a primului “11″?”

Daca era Lucescu, nu mai era vorba de greseala, ci de pricepere si inspiratie.

gica (8 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 18:45

atacantii i-au facut loc……

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 19:24

Eu nu inteleg de ce nu putem juca cu 2 atacanti la un meci acasa… Stancu a parut stingher in prima repriza, au ajuns putine mingi la el, iar cele pe care le-a primit le-a facut praf. Mi se pare ca lumea e totusi nedreapta cu el si uita ca ne-a salvat la Helsinki prin doua executii frumoase.
Echipa asta depinde prea mult de Sanmartean. Fara el in teren ne-a egalat Ungaria si n-am jucat nimic prima repriza cu Finlanda. Insa Sanmartean are deja 34 de ani, nu va mai putea juca in acest ritm mai mult de 1-2 ani. Cand va lipsi ne vom trezi ca n-avem nici o idee de joc si ne vom invarti pe la centrul terenului ca o gaina fara cap.
Si eu cred ca trebuie largita putin aria de selectie, ca trebuie adus sange proaspat in nationala, jucatori mai tineri carora sa li se dea credit. Cu Torje si Tanase ne-am lamurit ca vremea lor la nationala a trecut. Chiar daca multi il apara pe Tanase, consider ca e un jucator sub-mediocru, plafonat, care incetineste jocul echipei si si-a pierdut si singur atu pe care il avea-sutul de la distanta. Nici Papp nu mi se pare o solutie pentru postul de fundas dreapta- e lent, greoi, nu stie sa centreze, da multe pase inapoi. Ieri a avut ocazia sa urce mai des intrucat nu a avut adversar direct (nord-irlandezii au jucat doar cu un varf, Lafferty), insa nu stiu cum s-ar descurca in fata unui adversar de genul Ribery sau Cristiano Ronaldo. Trebuie sa ii multumim pentru cele 2 goluri care ne-au salvat dintr-un mare… Ramane o solutie improvizata pentru postul de fundas dreapta, pana gasim ub fundas dreapta de meserie. Locul lui ar fi mai degraba in centrul apararii, dar cuplul Grigore-Chiriches a facut un meci foarte bun ieri si se sudeaza de la meci la meci.
Nu stiu ce se intampla cu Rat. As pune meciul slab de ieri pe seama accidentarii, dar se vede si la el o anumita uzura si chiar o blazare. A urcat foarte putin si a gresit multe pase, cum a si recunoscut. De la un capitan de echipa te astepti la ceva mai mult.
Sa vedem cum vom juca marti cu Danemarca, un adversar de cu totul alt nivel si care tocmai a batut Serbia in deplasare prin niste combinatii de mare efect. Chiar daca e un meci amical, ne vom lamuri in privinta unor posturi deficitare. Sper sa fie introdusi si tinerii Puscas si Mitrea, sa putem vedea daca avem vreo speranta in viitor.
In concluzie, o victorie muncita, importanta, dar la nationala mai e mult de lucru si multe aspecte de pus la punct. Nu stiu cum se vor intelege cei 4 membri ai staffului tehnic, cand fiecare are ideile si parerile lui si ma intreb cat de mult tine cont Iordanescu de propunerile lui Badea, Moldovan sau Isaila.

ISTUDOR (1 comentarii)  •  15 noiembrie 2014, 20:40

atacantii asteapta critici de la un diletant, ca tine !!

Comentează