Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Regăsirea Irinei

Decenţa şi bunul simţ nu fac audienţă, dar pot da dimensiunea unei campioane fără fiţe

Cum, nimic despre Simona? Despre Turneul Campioanelor şi despre ţinutele de seară ale fetelor prezente la festivitatea de deschidere? Despre cum se va lupta ea, […]

sâmbătă, 18 octombrie 2014, 3:39

Decenţa şi bunul simţ nu fac audienţă, dar pot da dimensiunea unei campioane fără fiţe

Cum, nimic despre Simona? Despre Turneul Campioanelor şi despre ţinutele de seară ale fetelor prezente la festivitatea de deschidere? Despre cum se va lupta ea, Simona, cu Serena, cu Ana şi cu Eugenie pe pămînt asiatic? Nu, nu deocamdată. Astăzi vom vorbi despre Irina. Despre Simona avem tot timpul în faţă. Toată săptămîna care vine. Şi săptămînile de după. Acum însă, despre Irina. Dacă vreţi să cunoaşteţi o fată modestă, v-o prezint pe Irina Begu. Irina Camelia Begu, jucătoare română de tenis din prima sută mondială. Cum modestia nu este o marfă prea căutată în zilele noastre, iau în calcul că mă adresez unui public nu foarte numeros.

Cu toate astea sau poate tocmai de aceea, insist. Irina Begu este în mod natural un om decent şi de bun simţ. Ea nu îşi joacă modestia ca pe un rol incomod, pentru care trebuie să transpiri. Cînd vorbeşte în public nu recită poezii învăţate, ca să dea bine. Aşa cum aţi observat, personajele de genul Irinei sînt rare în peisajul cotidian, populat abundent ori de băieţi şi fete rele, ori de băieţi şi fete glamour. Normalitatea nu face audienţă, bunul simţ nu atrage. Cu atît mai mult, este un act de curaj să îţi porţi decenţa atunci cînd te-ai dedicat unui domeniu în care trebuie să excelezi. Să faci performanţă. Să exhibi.

Probabil nu aş fi scris rîndurile de faţă dacă Irina Begu nu se califica în finala turneului de la Moscova. Acolo unde a jucat bine toată săptămîna, înconjurată de un anonimat care îmi închipui că a şi ambiţionat-o. Aşa este. Probabil că nu aş fi scris dacă ea nu le bătea pe Pironkova în sferturi de finală şi pe Safarova în semifinală. Şi aş fi greşit. Dar nici acum nu este prea tîrziu să recuperăm. Să spunem că sportiva Irina Begu s-a reîntîlnit zilele acestea cu fata, cu omul Irina Begu. A fost o întîlnire emoţionantă, dar fără efuziuni sentimentale de la solduri. Sportiva Irina Begu venea de departe, de pe locul 124 al clasamentului WTA, pe cît terminase anul 2013. Un an greu, cu o accidentare la umăr mai dureroasă şi decît senzaţia că tenisul putea fi ceva de domeniul trecutului. Lupta a fost dură şi din nou anonimă. A jucat turnee mici, pe arene mici, cu adversare mici şi rele, cărora nu le pasă că tu aparţii altei lumi. Irina a urcat pînă pe poziţia a 61-a, acolo unde se afla înaintea turneului de la Moscova.

Pentru frumuseţea made in USA a poveştii, ar fi frumos ca Irina, al cărei oraş preferat este chiar New York, să şi cîştige finala împotriva rusoaicei Pavliucenkova. Altfel, mi se pare că demonstraţia este deja împlinită. La 24 de ani, Irinei Begu i se aştern în faţă o viaţă de tenis şi încă o viaţă dincolo de tenis. Este o jucătoare cu un fizic bun, este puternică, are lovituri solide pe care şi le poate îmbunătăţi. Pe pîrtia făcută acum un an de Simona Halep, cîştigătoare la Moscova, Irina Begu a reuşit să scape de complexul Simona Halep. Fără să fiu amator de paradoxuri, cred ascensiunea impresionantă a Simonei le-a blocat cumva pe toate colegele ei de generaţie. Irina este prima care a ieşit la lumină şi ne spune că luptă cu armele ei. Modestie, bun simţ, decenţă, caracter. Bineînţeles, şi talent, bine ascuns în spatele celorlalte.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

kid (10 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 15:57

**Citez**,,Probabil nu aş fi scris rîndurile de faţă dacă Irina Begu nu se califica în finala turneului de la Moscova”**NU va cere nimeni sa scrieti NUMAI despre Simona Halep! Dar toate can-canurile care aparzi de zi plictisesc si cad ca nuca in perete.Probabil ca ai citit criticile de pe forum cum ca nu e nici un cuvintel despre Irina Begu !!! si ai vrut sa salvezi onorea gsp.Oricum,, mai bine mai tarziu decat niciodata”

Razvan (26 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 15:59

Simona Halep e si ea modesta si cu mult bun simt.Fortsa psihica,munca si desigur talentul au ajutat-o sa ajunga in topul mondial.Mult succes ambelor jucatoare!

cristi (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:02

felicitari Irina, iti doresc sa cistigi turneul ,si sa devii cel putin la fel de buna ca Simona Halep

Doc (12 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:05

Si Simona Halep imi pare la fel de decenta. Cand, si daca, va ajunge si Begu pe 2 sau pe 1 va fi si ea atrasa in evenimente promotionale, autografe, urmarita de fotografi samd. Anonimatul vine vrand-nevrand, din clasarile modeste in top, si glamour-ul vine de la clasarile de top, fara sa prea tina cont de caracterul fetelor.

Cosmonel (2 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:07

Sa speram ca nu este doar o intamplare, un act trecator. Irina Begu a pierdut cateva partide consecutive..inainte de Moscova..la nume deloc sonore, chiar m-a surprins performanta ei! La mai mare!!!

teo (5 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:07

Bun articol,reusim sa intram in lumea buna cu aceste fete minunate.Am vazut meciul.Sunt bucuros sa vad cum aceasta fata creste de la meci la meci si trece de fete mult mai bine cotate fara complexe de inferioritate.Bravo Irina suntem mandrii ca ne faci cinste in lume.

cezar (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:11

Bravo Cristi! Ai dreptate in mare in ceea ce priveste analiza ta, pana la „paralela” cu Simona. Aici gresesti! Si Simona a „crescut” modest, muncind din greu si a „monopolizat” tenisul romanesc in modul cel mai corect. Din pacate, partea a doua a anului a fost ceva mai slaba, si de aici frustrarea ta … si a noastra.
Dar sa revenim la IRINA. Am urmarit integral meciul, iar bucuria resimtita la final nu a fost diferita de sentimentul care m-a incercat la partidele Simonei. Felicitari Irina Camelia Begu! Mai multa prudenta domnule Geambasu! SUCCES pe maine!

cerlinca (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:13

Bravo.Mult succes in continuare.

vlad (96 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:15

Cum anume le-a blocat??? Las-o pe Cirstea, scoate-o complet din discutie…. Uita-te ca Irina Begu a revenit foarte sus, minim 42 poate chiar 35 anul asta. Monica Niculescu a revenit si ea in top 50 iar Alexandru Dulgheru tot dupa o accidentare e in top 100 si are perspective bune la anul.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:17

Mi se pare ca in primul paragraf contrapuneti atitudinii modesta a Irinei pe cea a Simonei. Sper ca ma insel. Nu de alta, dar Simona pare si ea prototipul antivedetei in sport. In sfarsit…
Ma bucur ca Irina a spart gheata intr-un turneu Premier. Ar fi senzational sa-l castige. Trebuie spus ca in aceasta saptamana ea a invins sportive care in ultimele 4 luni au jucat semifinale de GS (Safarova la Wimbledon si Makarova la US Open – aceasta din urma si cu un sfert la Londra). Ca si Pironkova este o fosta semifinalista de Wimbledon. Ca din acesta punct de vedere Pavliucenkova(va felicit pentru ortografierea numelui acesteia, spre deosebire de alti colegi, mai tributari modelelor anglo-saxone si cand nu e cazul) sta mai prost. Si ca cine stie?

Romelu (3 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:20

Simona e la fel de modesta. De fapt, toate sunt modeste. Cirstea nu pare atat de modesta pentru ca e emotionala, dar are un suflet bun si e educata, inteligenta. Aceasta e personalitatea Soranei. Mie imi pare toate fete de bun-simt. Pana la urma sunt fete. Si cele care vin din urma par a fi la fel.

Romelu (3 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:23

Si apropo, nu Halep le-a blocat pe toate. Unele s-au blocat singure, precum Cirstea si chiar si Niculescu, desi cel putin prima a suferit si ea o accidentare grava la o varsta frageda. Parca mi-as dori totusi ca Sorana sa traga mai tare si sa o lase mai usor cu lumea mondena. In rest, Dulgheru a fost ghininionista dar parca are si sanse ca inca mai joaca tenis. A fost si vina ei ca a fortat prea mult cred. Begu a suferit o accidentare la umar. Halep e si ea macinata anul acesta de unele accidentari, e cam fragila. Olandezii la fotbal s-au confruntat multi ani la rand cu accidentari grave, adevarate picioare de sticla.

Romelu (3 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:24

SI DE CE NU E IRINA BEGU PE PRIMA PAGINA? Bine ca articolul de pe blog e. Puteau fi amandoua cred. 2 articole din primele 5. In schimb e Mitica Dragomir si ineptii de cancan.

simt enorm si vaz monstruos (5 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:25

Un update necesar: dupa victoria de azi, Irina a trecut pe locul 42 air daca ar castiga si finala (aici am oarecari dubii pentru ca Pavlyuchenkova pare in forma si suficient de pornita sa nu rateze sansa castigarii unui Premier) ar putea avansa pana pe locul 35.
Dar nu asta e important;cel mai mult va conta daca Irina va castiga un plus de incredere pentru ca are calitati tehnice si fizice ca sa avanseze anul viitor spre Top 20.
Principalele ei probleme sunt lipsa de consistenta (scaderile in joc care apar chiar pe parcursul aceleiasi partide) si mobilitatea destul de scazuta.
Are insa un serviciu foarte bun, chiar si al doilea e eficient atunci cand loveste cu mult kick.
De asemenea poseda o lovitura de backhand excelenta (dupa parerea mea e una din cele mai bune din circuit).

Cat priveste faptul ca le-a depasit pe Makarova si pe Safarova, adica pe #11 si #16 in clasamentul WTA, eu nu m-as entuziasma foarte tare. Makarova era mai mult cu gandul cum sa ajunga mai repede la Singapore unde e calificata in Turneul Campioanelor la dublu iar Safarova, cea mai buna stangace din lume dupa Kvitova, e renumita pentru caderile ei in momentele cheie ale meciurilor.

Indiferent de circumstantele astea, maine va fi o finala interesanta si o eventuala victorie a Irinei ar fi o mare bomba in circuitul feminin. Bafta Irina!

ionut caragea (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 16:55

Ciudat articol. Malitios inca din titlu. Comparatii inutile cu Simona Halep in ceea ce priveste modestia. Da-o dracului de modestie, mai omule, performanta este cea care conteaza. Si sa stii un lucru. Las-o pe Irina sa ajunga in top si dupa aceea analizeaza-i comportamentul. Banii si performantele schimba pe oricine. In bine sau in rau. In loc sa va mandriti ca avem despre cine vorbi, ca inca cineva pune Romania pe harta lumii in tenis, voi vorbiti despre modestie. O calitate care, de multe ori, apartine celor care nu au calitati, dupa cum spunea Bonaparte. Deontologic, nu esti corect!

ghidirmic (7 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 17:19

Splendida victorie pentru Irina Begu, care va juca finala

Am sperat sa pot sa scriu despre o victorie a Irinei, si chiar daca ar fi pierdut meciul tot la superlativ as fi scris. Multumesc Irina pentru ca ai castigat in fata Makarovei care acum este la Singapore, multumesc pentru aceasta victorie superba in fata Safarovei a 16 jucatoare a lumii, multumesc ca ne-ai tinut toata saptamana intr-o stare de satisfactie impletita cu sperante, si ii mai multumim cu totii pentru ca ar putea pastra trofeul moscovit in tara. Daca anul trecut trofeul Kremlin Cup a fost castigat de Simona Halep, iata ca din nou o romanca se bate pentru el.
Nu cred ca gresesc daca spun ca aceasta este cea mai valoroasa victorie a carierei, fiindca ea s-a obtinut intr-o semifinala de turneu Premier, in fata unei jucatoare foarte valoroase si foarte experimentate la nivel inalt, dar mai ales pentru ca (fara sa punem la socoteala setul 2) jocul ei a stat aproape de ceeace poate ea cel mai mult, in multe situatii fiind perfect. Satisfactia poate fi cu atat mai mare cu cat a urcat deja in clasament pe locul 42 (salt de 19 locuri) si daca va castiga finala se va afla pe locul 35!, adica cel mai inalt loc al carierei!!
Voi incerca sa descriu meciul desi sunt convins ca multi fani l-au vazut, dar mai ales ca peste timp, simpla lectura a consideratiilor sa-mi readuca in fata ochilor mintii acest meci minunat, in care tenisul s-a jucat cu racheta dar mai ales cu mentalul.
Ce mult a trecut din ziua in care Irina pierdea la Schiavone de la 5 mingi de meci legate…Atunci am indraznit sa-i adresez o scrisoare deschisa Irinei, incercand sa-i arat de ce n-a castigat. Nu m-am asteptat niciodata ca ea sa fi ascultat de mine, poate nici n-a aflat de scrisoare, dar este clar ca s-a maturizat si nu mai este fata plina de compasiune ci urmareste mereu punctul cu agresivitatea specifica marilor campioane. Superb Irina-Camelia Begu!
Meciul incepe bine pentru Irina, fara inhibitii, fara momente moi, in care membrele au ascultat-o, corpul a fost alaturi de mental si invers.Castiga primul ghem cu as la final, apoi trebuie sa admita un mic noroc al adversarei care castiga ghemul cu un fileu ajutator. Irina ia conducerea cu 3 servicii excelente, apoi are 3 kingi de break legate, 0-40, dar cehoaica egaleaza cu 3 puncte perfecte, in care Irina n-a gresit, si a fost nevoie din nou de un ghem bun, pe care l-a castigat la zero.
Constatam ca Safarova nu se simte confortabil la serviciu si ne asteptam la un break.Acesta n-a venit dar a venit tiebreakul in care trebuia sa castige cine a servit mai bine tot setul. Irina ia conducerea cu 3-0 cu doua minibreakuri, schimba terenul la 4-2, fiindca face o dubla greseala,apoi se duce la 6-3, la fel ca intr-un ghem cu 40-0, dupa ce a reusit sa dea un lob minunat si un serviciu excelent care a cerut un retur in aut. Safarova reuseste 2 puncte la rand, dar Irina reuseste setul cu alt serviciu perfect la care Lucie da cu rama.
Trecuse o ora de joc si Irina s-a aratat superioara. Era cu un pas in finala, dar adversara sa, atat de obisnuita cu meciuri foarte tari a ridicat nivelul jocului mai ales fiindca a inaintat cam 1 metru in teren si a lovit mereu foarte rapid, mingea fiinda luata imediat dupa ce atingea terenul .Irina a fost surprinsa de ritmul cel nou, de mingile care veneau imediat inapoi , unele pe corp dar multe cu directii surprinzatoare. A fost un moment de uluiala din partea Irinei, care nu a inteles ca Safarova se apara si ea a gresit prima. Nu era drept ca meciul sa continue asa, fiinca Irina arata ceva intentii de joc ofensiv, iar Safarova a speculat indeciziile romancei.Foarte repede s-a facut 5-0 pentru cehoaica, dar spre finalul setului Irina a inceput sa repete punctele din setul intai si dadea clar senzatia ca revine la jocul din debut, in care a gandit aproape fiecare punct si mai ales a servit excelent.Setul s-a scris cu 6-1, dar eram din nou acolo, din nou in meci si fara frica de a lovi decisiv.
Inainte de setul decisiv antrenorul Irinei Adrian Cruciat i-a spus ca primul ghem este important, ca trebuie sa puna presiune pe adversara si ca de fapt nu a prea gresit in setul tocmai pierdut, ci advarsara a lovit excelent. I-a mai spus sa miste mai mult pe picioare (nn.sa nu para resemnata), si sa fie pozitiva…
Setul decisiv a fost altceva, Irina s-a aratat sigura pe ea, a condus permanent pana la 4-3 cand s-a produs desprinderea. Am stiut ca meciul se va castiga chiar de pe la mijlocullui cand Irina a repetat pentru arbitra:” am spus challenge” cu un ton autoritar care trada o ambitie extrema si care nu lasa loc de nici o alta interpretare. Am vazut din nou servicii excelente, atacuri hotarate, crosuri incantatoare si imparabile. Chiar daca a lovit gresit de cateva ori cu un drive de rever in fileu tocmai cand trebuia sa inchida cate un ghem. Irina a cotinuat sa fie pozitiva, increzatoare si facea imediat rectificarea greselii. Safarova a servit pentru a patra oara pentru a egala doar ca acum Irina continua sa returneze foarte bine, si presiunea unui 4 egal intra puternic in bratele cehoaicei, care crispata face 3 greseli cu autul, incercand sa se fereasca de torpilele plasate ale romancei. Nimic nu a fost intamplator fiindca jocul Irinei nu mai lasa loc de intors si jocul mai sigur al Safarovei s-a defectat. Irina servea la 5-3 pentru meci, pentru finala, pentru ea, pentru noi, pentru o clasare nemai atinsa. Fiindca a servit mereu bine, am sperat la reeditarea acelor lovituri care cu lift se urcau pe reverul Luciei care nu gasea antidotul lor. Am vazut si un serviciu aproape de 190 km/ora, asa ca si daca s-a facut 0-30 nu ne-am pierdut speranta victoriei. Trebuia luat ghemul fiindca la 5-4 totul devenea posibil, asa ca Irina isi vede de treaba, egaleaza cu un forehand invers pe tusa laterala care face o impresie teribila si pe teren si in tribune.Serviciul o mai salveaza o data la un avantaj al Safarovei dupa care Irina are prima minge de meci. La a doua punctul vine cu greseala adversarei, care s-a aratat debusolata.
Formidabila victorie!
Pot spune ca daca Simona ne-a incantat in prima jumatate a anului, apoi Monica a preluat stafeta victoriilor, acum Irina a aratat de ce tenisul feminin romanesc este performant, iar echipa de Fed Cup se afla in grupa mondiala2.
Mult succes in finala care va aduce in fata o rusoaica, Anastasia Pavlyucenkova, buna luptatoare si detinatoare a unor lovituri respectabile, dar noi suntem increzatori ca jocul „destept” al Irinei poata invinge.

Thelma (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 17:30

Senzational comentariul lui dl.ghidirmic, care poate ca este un fost mare jucator, pe care candva l-am cunoscut la Romania. Doresc sa il mai vad scris la voi, sa ma faca sa cred si eu ca am fost la meciul ala. Stupendo!

whiteredarad (36 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 17:37

Mister C Geambasu- spuneti chestii de complenta ,luate din ziare. Astea sub impulsul rezultatului,al momentului. Cit despre Irina ,sa stiti ca seriozitatea, de tip nemtesc, i se trage de la o matusa, care traieste in Germania,unde s-a pregatit o vreme,in plus as fi apreciat,daca ati fi remarcat (si ) luciditatea si echilibrul lui Cruciat,antrenorul ei,cu sfaturi pertinente,ijn momente ..cruciale. Poate va castiga,poate nu,dar Irina are calitati-poate ca nu e dotata ca si Sorana-,dar sta bine cu capul,serveste bine,iar ambitia este maxima. Va mai creste,asta daca nu se va reaccidenta. Bravo Irina !!!. Voi fi cu pumnii stransi maine. Mult succes !!

sorin-arges (24 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:05

Articolul mi se pare un pretext pentru usoare ironii la adresa Simonei … care e treaba, nu cotizeaza la voi, sau ce ?

Ar i fost OK ce spui tu acolo daca ne vorbeai si de celelalte fete ale tenisului romanesc: Monica, tocmai a castigat si ea un trofeu dupa o finala cu Cornet, Alexandrele (Cadantu si Dulgheru) care se lupta ca si Irina anul trecut cu accidentari vechi ….Sorana care se lupta cu ea insasi….

Articol slab plin de ceea ce am vazut la foarte multi romani, ziarisi sau simplii chibiti, o uriasa invidie pe Simona Halep, cea care mereu spune ca e mandra ca e romanca si ca e un produs suta la suta romanesc…
Voi pe cine serviti mai conteatatarilor ?

Meciul Irinei l-am trait pe viu si m-am bucurat enorm.
Si ca sa inchei, puteai sa zici ca anul trecut turneu asta a fost castigat …. de SIMONA !

Toader Bogdan (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:10

Un lucru m-a impresionat profund astazi. Este vorba despre cuvintele Irinei Begu la sfarsitul setului 2.

Dupa incheierea setului doi (un set doi in care jocul Irinei nu a mai mers), romanca si-a chemat antrenorul pentru cateva sfaturi. Dupa cateva momente de indicatii tactice si tehnice, Irina Begu ii spune antrenorului un lucru pe care de foarte mult timp nu l-am mai auzit :

„Sunt in semifinala, nu am nimic de pierdut, vreau sa ma bucur de acest meci”.

Dupa ce am auzit aceste cuvinte, pot spune cu mana pe inima, ca astazi, Irina Begu a ridicat deasupra capului cel mai ravnit trofeu : RESPECTUL !

cosmin (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:16

Mda era de asteptat ca acest articol sa apara tocmai acum , un lucru tipic la romani , care ne recunoastem valorile doar cand scot capul , ceea ce e intrucatva normal, asta vis a vis de afirmatia :,,Probabil nu aş fi scris rîndurile de faţă dacă Irina Begu nu se califica în finala turneului de la Moscova” Ma asteptam insa de la domnul Geambasu sa zica si cine ar fi meritat strict dupa joc si dupa statistica si dupa tot ce vreti sa ajunga in finala dupa acest meci.Nicio vorba despre meci de unde rezulta faptul ca cei ce nu au vazut meciul sau cei care nu se pricep la tenis o sa ramana cu ideea ca Irina a castigat meciul jucand mai bine decat adversara.Se putea aminti ca Safarova a avut per meci 7 puncte , un game , 14 winnere mai mult si 7 greseli mai putin. Nu zic ca Irina ar fi avut noroc ca a castigat , doar ca a jucat mai slab , sau mai putin bine decat adversara ei.In tenis spre deosebire de fotbal , la care oricum se pricepe toata lumea, situatiile in care nu castiga cine merita sunt de cam 0.0005% , la fotbal cam 32.68564% .Celor care au dedus (nu stiu de unde) , ca in articol se contrapune modestia Irinei cu „nemodestia” Simonei , as vrea sa le spun parerea mea : Domnul Geambasu nu a vrut nicio secunda sa zica asa ceva.

cosmin (5 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:21

Ascensiuena Simonei nu a blocat pe nimeni mai degraba a folosit ca si model pt toti ca se poate, ca nu e imposibil

Singurii blocati sunteti voi presa – pe un singur subiect – Simona.

sammibv (5 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:37

Felicitari Irina si multa bafta in finala.Fi un pic mai curajoasasi lasa emotiile pentru alt turneu.Trage tare s-o ajungi pe Simona.I-ti doresc mult succe in finala.Multa sanatata ,fericire,noroc si numai bucurii.
HAI ROMANIA.

dragoş (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 18:42

chiar, ciudat articol! se vede că nu prea le aveţi cu tenisul, voi cei de la gsp, ci doar cu fotbalul. mai ales că articolele semnate „geambaşu”, legate de fotbal, sunt bune. dar aici e jale: toate jucătoarele noastre sunt modeste, au perioade mai bune sau mai rele, accidentări etc. / „anonimat” – poate pentru voi, cei de la la gsp. în rest, digi transmite turneul (anul ăsta s-au transmis chiar multe – şi dolce), blogurile specializate sunt în fierbere, aşadar afcionadoşii de tenis sunt conectaţi la rezultatele ei şi ale celorlalte/ comparaţia implicită cu halep e complet aiurea. e invenţia voastră. nu vă interesa tenisul şi aţi promovat-o doar pe Simona, atunci când aţi văzut că se „vinde”. VOI aţi creat „fiţele” despre care vorbeşti. VOI ignoraţi jucătorii români, rezultatele şi munca lor de sisif. aşa că ori vă apucaţi şi acoperiţi fenomenul corect şi complet, ori nu vă mai băgaţi în tenis, pt. că sunteţi amatori (e.g.: nu spui că Begu a fost şi pe locul 38, că are deja un turneu wta câştigat, abia apoi a urmat accidentarea – deci nu e apărută de nicăieri cum se înţelege din articol). cei pasionaţi avem de unde să ne informăm obiectiv şi profund iar pe cei ce se apropie de fenomen (datorită rezultatelor excelente ale tuturor şi, da, în primul rând ale Simonei) îi dezinformaţi, îi învăţaţi greşit. Concluzie: bine că ai lăudat-o pe Irina, dar ai stricat totul prin antagonizări neprofesioniste. HAI IRINA! Fără modestie, câştigă mâine! Şi dacă nu câştigi, nu-i nimic, oricum ai jucat excelent turneul ăsta

tivi (9 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 19:16

Dl.Geambasu, nu le cunosti pe aceste fete, sunt modeste in fata cui cred ele ca trebuie, altfel, fata de tenismene mai mici, sunt foarte increzute, si pline de fite. Mai mult, Irina, odata in Germania , la antrenament i-a cerut lu Geanta sa nu-l mai bage in echipa de antrenament pe un junior roman (1,90 inaltime), ca nu e de valoarea ei, si o ~batea~. Cei din tenis o cunosc bine, nu e ce pare sa fie din punctul tau de vedere.

romeo FCRB (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 19:50

URMEAZA MECIUL DE FED CUP CU SPANIA deci avem nevoie de jucatoare in forma.poate in locul soranei joaca irina begu deoarece performanta o obliga
am vazut k si muguruzza vrea cetatenie spaniola si a batut o pe simona recent

nic (1 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 20:00

Nu inteleg de unde iti vine ideea ca Simona le-a blocat pe celelalte. Mai bine recunoaste ca daca nu apareau rezultatele Simonei tu ai fi scris in continuare doar despre aberatiile lui Mitica Dragomir sau despre mai stiu eu ce fotbalist de doi lei iesit prin club cu o pitipoanca. Rezultate mai slabe anul asta a avut Sorana Cirstea dar ea a fost accidentata in vara si nu a reusit sa revina inca. Monica Niculescu tocmai ce a castigat un turneu in Asia la simplu si a avut rezultate foarte bune la dublu (sau inca nu ai aflat?). Si Irina Begu a fost accidentata si anul asta a revenit in top. Celelalte au jucat mai mult la dublu. Toate jucatoarele noastre de tenis muncesc mult si cu modestie, nu umbla dupa mondenitati iar acele cateva activitati care le aduc in centrul atentiei se datoreaza fie succeselor obtinute din munca fie activitatilor unor sponsori, fie unor eveminente menite sa promoveze tenisul in randul copiilor.

Romeo (14 comentarii)  •  18 octombrie 2014, 22:22

Nu cred ca Simona „le-a blocat” pe celelalte tenismene romane, ba dimpotriva, le-a ambitionat. Irina Begu oricum era in ascensiune de vreun an de zile, a jucat foarte bine, ca si Monica Niculescu, care recent a castigat un turneu si la simplu si care a avut un an foarte bun. Irina a progresat mai ales la capitolul mental si cred ca si succesul Simonei a reusit s-o deblocheze din acest punct de vedere, care de fapt era marea ei problema pana de curand. Acum e clar ca are incredere in fortele ei, asa cum si trebuie.

Si tineti-va tare, ca vine din urma Andreea Mitu, care joaca formidabil si care la anul ce vine va uimi multa lume, veti vedea. Si mai avem o tenismena extrem de talentata si pe care o vad un viitor numar 1 mondial, Elena Gabriela Ruse. Joaca incantator. Se va vedea in urmatorii ani ca Simona n-a blocat pe nimeni, dimpotriva, a creat un culoar pe care vor merge multe alte fete de la noi.

ciupi (376 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 6:03

ii cer scuze deoarece dupa acea complet neasteptata victorie asupra rusoaicei makarova am banuit ca acolo s-a petrecut un blat – se intampla la tenis destule, nu-i asa, pariorii mei simpatici? – dar fata noastra a tinut sa-mi dea una peste bot, castigand tot ce i-a iesit in cale. asa cum zicea o foarte veche cucoana candva, „numai de-ar tine”!!

ciupi (376 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 6:13

# 27 nic sa n-o uitam pe alexandra dulgheru, chiar daca ea dupa ce ajunsese sa fie bagata bine in seama, a suferit nu stiu ce accidentare, in urma careia – inca sper! – nu si-a revenit.

andrei (30 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 7:52

Sanse mari pentru Irina, rusoaica sufera de acelasi complex ca si Monfils, atat Anastasia cat si Gael au fost lideri incontestabili la juniori, ambii au castigat cate 3 grand slamuri la simplu in generatie cu Wozniacki, Halep sau Nadal, Murray , dar nu reusesc sa fie constanti odata cu trecerea la seniori

adi (7 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 8:01

Cum le-a blocat Simona? Din contra, pare ca le-a descatusat pe toate. Da, domnule, se poate. La US OPen erau pe tabloul principal la un moment dat 5 romance. In ce an s-a mai intamplat asta?!

Toma (18 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 8:01

Cred că Irina are cele mai bune calități pentru tenis dintre fetele din România: talie, serviciu, toate loviturile executate corect, un mental destul de solid(dovadă revenirile). La forță a progresat bine, la deplasare are de lucrat, pe fondul unei mai bune pregătiri fizice în intersezon. Poate juca la nivel înalt, încrederea, uneori oscilantă, trebuie întărită cu rezultate. Unul dintre ele, posibil, azi. Hai, Irina!

17 N T (677 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 8:08

„blocat” ? Simona le-a eclipsat, revigorat. Am zis eu ca doar femeile mai conteaza printre ciumpalaci.
Hai Simona !

Sa vedem daca ajunge si Irina la mal. O sa incerc sa vad finala. Daca nu, sper sa citesc comentariul lui GhidirMic, Greucean rau. Bravo tata.

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 8:09

Bravo Geambie !Adevarul doare domnule…la un moment dat parca numai Halep era singura tenismana din Romania!Bravo..exact ca la fotbal ,rezumam totul numai la Hagi,Halep…!!Padurea e mare,cad frunzele ,reusim sa vedem si copacii verzi,falnici,puternici!Bravo IRINA BEGU!!!!!!!!

cosmin (5 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 8:53

Daca ai fi scris articolul fara sa mentionezi ceva legat de Simona sau in alt context, nu acum cand Irina e in finala..

Crede-ma nici Irina, nici Simona sau Monica nu au nevoie de articolele tale pt asi dovedi modestia, simplitatea sau decenta.

Foloseste o oglinda, s-ar putea problemele sa vina de acolo de undeva.

Modul in care ai inceput articolul te-a discreditat, puteai sa mentionezi performanta extraordinara a Irinei fara senzatiile/impresiile tale

birlic (46 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 10:50

asta e diferenta intre ziaristii de la GSP impreuna cu cei care comenteaza partidele de tenis gen Ionut si cei de la Eurosport adevarati specialisti in materie ,care iti fac placere cu informatiile primate de la ei fara parti priuri ,spun exact ce vad ceea ce facem si noi privitorii desi noi mai putem fi si subiectivi.

Adrian Cipu (5 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 13:17

„Fără să fiu amator de paradoxuri, cred ascensiunea impresionantă a Simonei le-a blocat cumva pe toate colegele ei de generaţie. Irina este prima care a ieşit la lumină şi ne spune că luptă cu armele ei.”

Complet gresit.

Irina a stralucit inainte ca Halep sa aiba performantele din 2013, iar inaine de Irina a fost Alexandra Dulgheru.

Ambele insa au suferit accidentari care le-au blocat cresterea.

17 N T (677 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 14:27

sa fim seriosi, nu are nimic stelar, nimic din Simona.

Joaca de la 3 ani dar nu se vede. Nu are agresivitate, nimic decisiv, serviciul 2 e slab, are decizii ciudate ca acele baloane des inaltate si prea scurte. Din cite am auzit partenera ei i-a transmis un adevar constatat. A fost si singurul lucru care a putut sa o enerveze. Nu are nimic comun cu sportul, il confunda cu placerea.

A mai reactionat doar la o manea in pauza de 4-3. Cred ca a fost momentul in care domnul Geambasu a regretat ceva.

Tare simpatica rusoaica.

PS sint curios ce-ar recomanda „Greuceanu”. Un antrenor ? Munca nu placere ?

arcade2yo (1 comentarii)  •  19 octombrie 2014, 16:40

Felicitări Irinei! Am reușit să-i urmăresc meciurile, care au fost foarte bune. O jucătoare de perspectivă. Bravo, felicitări.

liviu (35 comentarii)  •  20 octombrie 2014, 9:00

@ 17 NT- atata prostie si rautate n-am citit de mult. Nea nitrotoluen( cred ca nu stii ce este asta !) Begu chiar arata a jucatoare de tenis. N-are nici o legatura cu Simona.Ma tem ca Halep o sa fie ciuca batailor saptamana asta ( desi nu i-o doresc !)

vasco (267 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 5:44

Nu stiu cum si pe cine blocheaza Simona,dar stiu ca ieri ,pe Bouchard chiar a blocat-o! Ii doresc s-o blocheze si pa Ivanovici ,chiar si pe big monster Serena.As vrea sa creasca si Irina,nimic de zis turneul de la Moscova a fost peste asteptari,dar in final a fost invinsa de limitele ei si de o jucatoare bunicica dar cam grasa.Mai are de munca,deocamdata modestia ei e mai evidenta in joc dcat in comportament.

Comentează