Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Să îi împrospătăm memoria lui Chiricheş

Jucătorul lui Tottenham traversează o perioadă foarte slabă. Dar este mîngîiat pe creştet de selecţioner. Curată pedagogie!

„L-aţi văzut pe Kaboul ieri? Aţi văzut că a greşit grav de două-trei ori? Doar că el a avut noroc că nu s-a […]

marți, 7 octombrie 2014, 9:52

Jucătorul lui Tottenham traversează o perioadă foarte slabă. Dar este mîngîiat pe creştet de selecţioner. Curată pedagogie!

„L-aţi văzut pe Kaboul ieri? Aţi văzut că a greşit grav de două-trei ori? Doar că el a avut noroc că nu s-a marcat aşa cum s-a întîmplat la Chiricheş”. În declaraţia lui Piţurcă nu este vorba despre Kaboul capitala Afganistanului, ci despre Kaboul Younes, internaţional francez şi coechipier cu „Kiri” la Tottenham. Da, doamnelor şi domnilor, Piţurcă are dreptate! Aşa cum are dreptate un părinte cu un copil modest la învăţătură care vine acasă cu un 3 sau un 4. Şi care, după ce fiul îi spune: „Ştii tată, au mai fost încă 5 sau 6 copii care au luat 3 şi 4”, îşi mîngîie progenitura pe creştet zicîndu-i: „Bravo, fiule, ţine-o tot aşa!”

Asta înseamnă să ai tact. Înţelegeţi? Vlăduţ trebuie încurajat. Pentru că Vlăduţ este sensibil. Şi pentru că riscăm să clacheze psihic dacă îl tot tocăm înaintea meciului cu Ungaria. Şi măcar noi, ziariştii români şi românii în general, să fim patrioţi, nu ca englezii ăia antipatici – şi care au o presă vai mama ei (de doi pounds?), fără nici măcar un cotidian de sport -, care l-au luat şi peste picior, şi pe sub picior. Acelaşi picior cu care luftase Chiricheş la întîlnirea cu Beşiktaş. E drept că românul nostru a vrut să-şi repare greşeala de picior cu mîna folosită pe post de tac de biliard, dar complet lipsit de simţ pedagogic arbitrul i-a dat cartonaş galben şi a arătat punctul de la 11 metri.

L-am vizionat pe Chiricheş la declaraţii după meciul de pomină cu turcii şi mi s-a părut că ne certa. Pe noi, nu pe englezi. Cu ei nu are tupeu din motive pe care le ştim foarte bine. Vlad părea destul de ofensiv pentru cineva care tocmai se făcuse de rîs. Mă rog, eternul război cu presa din România al fotbalistului plecat mare vedetă din Liga 1 şi parcat cu timpul ori pe banca de rezerve, ori pur şi simplu în parcarea stadionului White Hart Lane. Oricine este responsabil – ghinionul cu repetiţie, sufletul hain al antrenorului, clima potrivnică, ziariştii răi şi nepricepuţi – numai el nu. Cum să fie el vinovat dacă nea Piţi îl compară cu Kaboul? Şi cum să înţeleagă ce şi cum greşeşte atunci cînd complică jocul şi se expune dacă i se dă senzaţia că ar fi persecutat!

Era pe la sfîrşitul lui august 2013, deci nu acum un secol. Chiricheş se transfera la Tottenham după lungi tratative şi o perioadă de absenţă din echipa Stelei la fel de îndelungată. Ni s-a spus că este accidentat. La 3 zile după perfectarea transferului a evoluat ca titular pentru Tottenham. Se vindecase! Am observat anomalia, dar bineînţeles că am fost traşi de urechi. De jucător, de impresar şi de oficialii din Ghencea. Numai că, la sfîrşit de an, cu prilejul anchetei Gazetei Sporturilor, nici Reghecampf, nici Mihai Stoica nu l-au votat pe Chiricheş printre primii fotbalişti din România. Deşi chiar era!

Vă las plăcerea să aflaţi de ce. Nu mă angajez să ofer premii cîştigătorilor, deoarece am vîndut o ghicitoare demnă de întrebările domnului profesor Marius Chicoş Rostogan. E adevărat, Rostogan ăsta n-a antrenat pe nimeni, aşa că seamănă puţin cu Doru Isac.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Alin8tim (1 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 10:16

Imi pare foarte rau dar domnul Geambasu nu are dreptate aici. Chiriches nu e un elev de 3 sau 4 si perioada slaba inseamna ca nu dureaza la nesfarsit. Ca Vlad are tebui trezit din starea asta, da, nu tre doar mangaiat pe crestet, dar lasati-l sa joace fotbal, ca si un elev de 9, 10 mai ia o nota slaba. sau chiar doua.

Playmaker (3 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 10:42

Chiriches nu pare de ani de zile sa inteleaga raspunderea unui fundas central, ce poti face pe postul ala si ce nu. In plus campionatul romanesc fiind foarte slab te face sa crezi daca esti bun.. ca esti foarte bun, daca esti mediocru.. ca esti bun si asa mai departe. Dupa care prinzi un transfer intr-un campionat puternic si descoperi ca de fapt nu esti Batman ci Robin sau mai rau ca nu esti Tarzan ci esti Jane.

alexu (57 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 10:48

@Alin8tim asta e elev de nota 9???? Geambasu are DIN PACATE dreptate 100% !!! Si articolul putea fi rezumat intr-o singura fraza, devenita virala deja si postata de un fan al lui Tottenham: „Chiriches este exemplul perfect a ceea ce NU trebuie sa faca un fundas central”. Restul e cancan, nationalist ieftim si autosugestie ca romanii sunt zmeii omenirii.

ba(la)nel (75 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 10:52

Nea Mitica, unde esti bre acum? Ca-l tot vedeai pe Chiriches ba la Barcelona, ba la Bayern, ba la Machester United…atata i-ai umflat pe „marii” nostri jucatori, incat si ei incepusera sa creada ce spuneai matale…realitatea i-a lovit in plina figura, ko in prima runda…Chiriches, capitanul echipei nationale, nu se poate impune la Tottenham (care nu este United sau Chelsea), Bourceanu, capitanul campioanei, nu s-a putut adapta la o echipa de pe locul 4 din Turcia, Marica si Torje isi arata valoarea din imprumut in imprumut, si tot asa…sunt tare curios ce-o sa faca Gardos, la Southampton, si pe el il creditasei la vreo 20 de milioane de Euro…ta pricepi, bre, n-am ce zice…

lord belial (189 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 11:14

chiriches nu are caracter, cum nu a avut nici rusescu, atunci cind s-au grabit sa se transfere, de abia incheiat campionatul.

insa dl ziarist ar trebui sa afle ca nu doar chiriches si kaboul sint slabi si criticati de catre presa din albion, ci intreaga defensiva a lui tottenham. in articolele lor avizate, nu este mentionat doar chiriches, sa stii si mata. ei concluzioneaza ca toti aparatorii lui spurs joaca prost. altminteri, pt un fundas central, e la nivelul lui szukala (mai slab la jocul de cap, un mare minus in premier league), dar cu o tehnica de picior mai buna.

unu (30 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 11:20

mai bine sa ii improspatam memoria lu’ satana care spunea …citez : la mine nu joaca cine nu e titular la club dar cum el e prost0van nu are tinere de minte…..piturlea e curat blestem pt nationala:)))

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 11:49

…Imi place …uite cineva care spune adevarul …Kikirichi a luftat singur singurel fara sa fie jenat …

seba (157 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 12:16

foooarte haios a fost vladut la faza la care arbitrul a dat penalty 🙂 al naibi si arbitrul ala, n-are niciun pic de tact :))

LEFTER POPESCU (20 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 13:27

Chiriches a fost intotdeauna un jucator mediu cu o tehnica si un control al balonului destul de deficitare . Era laudat ca-si pararea locul din aparare , dar din 10 „iesiri” in 8 gafa iar echipa era prinsa pe contraatac .

Ma mir cum de a ajuns sa fie vandut in Anglia . Fratii Becali au dat o mare teapa cu el . Este unul dintre cei mai slabi fundasi pe care i-a avut nationala in ultimii 10 ani. Cu siguranta va ajunge prin cipru sau turcia la o echipa modesta .

OvidiuB (19 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 13:38

Mi se pare cam rautacios articolul, cu „Vladut”, „sensibil” si in general cu tonul foarte intepator. In fond – despre ce vorbim? Chiriches e intr-o forma sportiva proasta. Nu e ca si cand isi bate joc de meserie, nu e ca si cand isi bea mintile sau trage pe nas, ca altii care au fost prin Premier League, pur si simplu are o perioada in care joaca mai prost si nu se regaseste.

Normal – asta nu-l indreptateste sa ramana titular la nationala (aici sunt de acord), dar nici nu-i castiga „privilegiul” de a fi luat peste picior de presa. Cat timp omul incearca, dar nu poate – presa poate constata, ii poate fi eventual mila, dar n-are temei sa fie sarcastica.

Parerea mea.

doctor Haus (10 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 14:14

Chiriches e ala care si-a facut nunta la Florenta, intr-un castel medieval, cu manelisti adusi cu avionul din Rahova?
Pai omul si-a atins virful de forma profesional, cel putin pina la botez. E in debriefing post-nuptial.
Are dreptate selectionerul. Nu cred ca e cazul sa-l punem si noi sub presiune. Stresul afecteaza calitatea lichidului seminal.

fax (2 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 15:05

Vlad, mai ai tricoul cu care ai plecat la Londra?

Xbotz (19 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 16:11

Chiriches e un fundas de top,cu calitati foarte bune.Pana la urma Piturca are o strategie si buna dar si foarte riscanta la echipa nationala.Acesta convoaca stranierii si jucatori pe care ii place el din campionatul romanesc si ii lasa sa joace in speranta ca acestia vor impresiona.Cel mai conlcudent exemplu,Valerica Gaman de la Astra. El e preferatul lui Piturca,un jucator care la un moment dat juca la nivelul ligii a -2-a de la noi si care acum e unul dintre cei mai buni fundasi centrali ai Romaniei.

MZM (198 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 16:16

Orice fotbalist care joaca sau a jucat la Steaua este asteptat la cotitura si… plesnit peste ochi! Aceasta este legea nescrisa a presei noastre de sport! Rusescu a fost forfecat mai bine de un an, iar acum a venit randul lui Chiriches. Urmeaza Tatarusanu, Pintilii etc. Bravos, nene Geambasu! Fii vigilent, dusmanul de clasa nu doarme!

gigelos (96 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 16:40

Sa-i improspatam memoria lui Chiriches si sa-i aducem aminte ca este doar un taran parvenit ! Atata timp cat ramane la locul si in banca lui va avea succes . Daca se va crede vreun megastar gen Mutu cariera lui , care nici nu a inceput , s-a terminat . Acum ceva timp cand a venit Stoicikov , Balon de aur se duce si azi la Barcelona si se ridica tot stadionul in picioare Ito , Ito , venise la retragerea , parca , a lui Hagi cu o geaca de piele obosita si radea de Gica Popescu , aranjat ca un fante , figuri pe el , cine te crezi Gica ? tot un roman esti . Ii zicea asta un bulgar . Apropos ce cariera au facut si bulgarii comparativ cu noi , mai cu picioarele pe pamant ,Stoicikov , Balakov,Kostadinov,Penev etc. Cine te crezi mai Chiriches , cum dracu ti-ai dus tu rudele de la tara la nunta la Florenta ,bunici , matusi , smecher esti nene sa vada lumea ca te-ai ajuns .

Sorin Munteanu (28 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 19:54

doctor Haus,
Esti misto! Chiar asa, de mult am vazut ca Steaua e echipa de manelisti. In frunte cu Reghe. A fost inspirat ca a plecat la timp.
Si ce mutra de nevinovat a facut dupa ce si-a potrivit mingea cu mina.Daca era a lui D-zeu si nu- vedea nimeni OK. mai traca mearga. dar cind ai fost prins cu mita, ma scuzati stelisti penibili. Sinteti chiar mai penibili decit Ciriches, aka kiri.

Dan (113 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 20:12

Chiriches este mai bun ofensiv decat defensiv . Trebuie sa joace mai aproape de poarta adversa si mai departe de poarta echipei sale , deci . Si nu mai fiti asa de suparat pe el , domnule Geambasu , v-am vazut si azi in emisiune . Sunteti prea aspru cu el .

Prutean Sergiu (3 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 21:14

Foarte bun articolul si chiar ma miram ca nimeni nu „se atinge” de acest baietel cuminte

Pentru cei care inca n-au inteles acest articol:

Geambasu a vrut sa schiteze, dar e prea putin, portretul si caracterul unui ingamfat si mare smeker, care s-a dovedit in nenumarate randuri ca e pe dinafara fotbalului.

Dar cum un ingamfat nu e suficient daca nu e si prost pe deasupra as vrea sa reamintesc inca 2 lucruri:
1. A scuipat in farfuria de unde a crapat 2 ani parca.., si e maaaare pacat sa faci acest lucru
2. Nu avea nici 10 min. la totenham ca deja licuriciul isi „prevedea” rampa de lansare catre alte cluburi din europa, conform conferintei de presa din marea britanie

Ce vorbesti d-le, asta fotbalist nu gluma!!!

Prutean Sergiu (3 comentarii)  •  7 octombrie 2014, 21:19

Dle Geambasu,

Ar trebui mai des improspatata memoria acestui mare fotbalist poate chiar lunar sub forma unui abonament;

…asa ca un rezumat cu titlul „Ce mai face fratele nostru de pe langa White Hart Lane?”
sau
cate un promo scurt de 1 minut pe youtube
cu jongleriile si minunatiile respectiv prezenta din ce in ce mai accentuata pe minunata banca de la Totenham cu care ne incanta in ultima vreme din ce in ce mai mult…

motanul incaltat (455 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 3:47

Pt. MZM: Ori nu pricepi ori nu intelegi….

Dacaobservi bine, in ultimul timp majoritatea fotbalistilor care s-au transferat mai spre Vest sau chiar spre EST—Turcia— au fost de la Steaua….Nu de la Dinamo,nici de la Craiova al carei supporter sunt dar care nici nu prea mai exista…..
Acum problema este ce fac jucatorii nostri in strainatate, majoritatea fosti stelisti ? Pai nimic. Doar clacheaza. Ori stau pe bara ori fac gafe majore……Ori se reintorc ca pasarile calatoare de unde au plecat…. Rusescu. Fii sigur ca atunci cind orice alta echipa va transfera romani in Vest si acestia or sa inceapa sa lustruiasca bara ii vom critica si pe aceia…..Si mai era vorba de un antrenor incompetent ce ii lua apararea unui elev de-al sau cam repetent….. Si in citeva zile incep examene extreme de grele pe care am vrea sa le trecem. Dar asa e greu,extrem de greu…….Pt. ca IARA vom vedea un joc urit,inchis cu mari erori in toate liniile chiar daca vom invinge chinuit cu 1-0. SI asta dupa parerea a mii de suporteri nu este FOTBAL. Este in cel mai bun caz o CACIALMA……..

daniel (55 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 7:06

foarte bine scris, de catre un jurnalist foarte corect..numai ca, d-le geamabasu, permiteti-mi sa raportez din formatie, cum se spunea pe vremuri, in armata, stiti si d-voastra…nu mai pot eu de asa-zisele formatii ,,englezesti” pline ochi de straini, jucatori si antrenori, finantate de tot felul de kgb-isti rusi si jnapani arabi..nu mai pot eu de rezultatele lor..chiriches poate sa dea si 80 de autogoluri la englezi, dar sa mearga corect la nationala! acolo ma intereseaza, nu la imbecilii de eglezi! niste gogomani bautori de ceai la ora 5 ! astia care ne-au vandut la rusi in octombrie 1944, astia sunt oameni?? niste banditi perfizi..deci asta-i problema: chiriches (kerekes, cum cica, l-ar chema, el fiind din zona bacaului, unde traiesc ceangai multisori!), sa joace bine la natioanal tarii mele, la englezi sa-si ia banii si drum bun!!! p.s. ,,francezul” kaboul chiar nu ma intereseaza..un ratat penibil!!!

nel (1 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 7:07

Multa răutate pe dumneata, domnu Geambașu. El nu va învață sa fi ziarist, de ce încercați sa-l învățați sa fie fotbalist? V-am văzut ieri la DIGI, plin de ura, aproape ca muscați din microfon….Păcat. Cândva va apreciam. Sper sa va reveniți cat mai repede.

nea caisa (18 comentarii)  •  8 octombrie 2014, 8:27

Dle Geambasu, cred ca presa noastra sportiva, in cazul lui Chiriches ( sau si in cazul lui Chiriches) se face vinovata de malpraxis. Pentru ca ne-a omorat cu stiri cum ca englezii sunt la picioarele (spalate?) lui Chiriches, ca fundas ca el n-a vazut Albionul din timpurile lui William Cuceritorul pentru ca, la finalul sezonului, hopa, brusc si dintr-o data sa aflam ca englezii vor, de fapt, sa scape de el. Niste informatii corecte cred ca ar fi fost mai utile pentru toata lumea. Un malpraxis pe care il vad repetat si acum (perseverare diabolicum!): „Va las placereasa aflati de ce”. Pai, scuzati-ma, ne ziceti in ce consta profesia de jurnalist? In a furniza informatii cititorilor ori in afla informatii de la ei. Si va mai mirati dupa aceea ca scade numarul cititorilor, ca scade increderea in jurnalisti chiar pana la a fi luati in bascalie.

Emilian (91 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 8:21

De acord cu nea Caisa: concluziile celor de la Tottenham dupa un sezon jucat de Chiriches au fost total opuse in comparatie cu imaginea pe care voi ati cultivat-o pe parcursul sezonului, adica imaginea unui jucator care produce senzatie la noua lui echipa!

Kendo (45 comentarii)  •  9 octombrie 2014, 9:15

Articol corect. Dur, dar corect.

Insa, citind comentariile, nu inteleg de ce perioada penibila e lui Chiriches, probabil domnul crezandu-se un fotbalist mai mare decat e (si o spun asta ca unul care l-am admirat cand era la Steaua si ma gandeam ca va ajunge mai mare, dar, iata ca inca nu e cazul), nu inteleg de ce perioada asta penibila a unui fotbalist e prilej de atacuri contra Stelei. Bine, trogloditii „face si ei ce stie”, dar ma minunez… Unu’ ii da inainte cu Steaua manelizata, altul vede doar jucatorii Stelei clacand in strainatate. Cred ca si-au facut toti injectii cu compot, altfel nu inteleg de unde atata prostie.

Comentează