Halep de neoprit!
Cum, nu ştiaţi? Românca noastră a bifat încă un triumf! Cum unde? În clasamente
Deschizi netul cu teamă amestecată cu speranţă. Dacă a stagnat în clasament? Sau mai rău, dacă a coborît? Dacă este în pericol să nu participe la […]
Cum, nu ştiaţi? Românca noastră a bifat încă un triumf! Cum unde? În clasamente
Deschizi netul cu teamă amestecată cu speranţă. Dacă a stagnat în clasament? Sau mai rău, dacă a coborît? Dacă este în pericol să nu participe la Turneul Campioanelor? Dacă s-a vindecat Na Li? Dacă Azarenka revine la forma care a consacrat-o, iar Kvitova începe să joace bine şi la alte turnee decît la Wimbledon? Teama este însă învinsă de speranţă, iar mai apoi de realitatea matematică. De semnele de exclamare din titluri. Ura! Simona a mai urcat un loc! Simona şi-a cîştigat deja dreptul să joace la Turneul Campioanelor! Evoluăm în liga de lux a pardoxurilor. Deşi nu joacă, Simona Halep bate record după record, iar adversarele cad ca spicele în juru-i. Accidentate, cu depresii existenţiale şi dezamăgiri sentimentale, mă rog, tot tacîmul pe care viaţa îl pune la dispoziţie. Încă o dată, deşi nu joacă, Simonei îi merge din ce în ce mai bine! Inerţia este elementul-cheie al intrigii.
Stop tîmpei bucurii patriotice! Pînă cînd nu ne vom sminti cu toţii aplaudînd laptele acesta care fierbe şi se umflă, se umflă, şi pare din ce în ce mai mult, deşi e din ce în ce mai puţin, hai să ne reamintim ce s-a întîmplat în ultima vreme. Cum şi de ce a ratat Simona US Open ori dacă era potrivit ca ea să fi participat la Openul bucureştean, în loc să se odihnească şi să se pregătească pentru finalul sezonului. Nu vi se pare că tot ce se întîmplă acum cu Simona Halep seamănă izbitor cu jocurile piramidale de la începutul anilor ’90, cînd sute de români aveau impresia că s-au îmbogăţit în vreme ce zeci de mii de români sărăceau de-a binelea?
Dacă s-a îmbogăţit şi i-a îmbogăţit şi pe alţii, Simona a făcut-o fără să păcălească pe cineva. Este acolo munca ei. Mai departe de muncă, bogăţie şi celebritate se află cariera. Viitorul profesional al unei jucătoare de 23 de ani care mai are de învăţat. Federer a deprins cu adevărat jocul serviciu-vole pe la 32 de ani, de cînd a început să lucreze cu Edberg. Aşa că, dacă te numeşti Halep Simona nu este nici o ruşine să îţi propui să îţi îmbunătăţeşti serviciul cînd mai ai în faţă aproape 10 ani de carieră. Observaţi, ne urmăreşte cuvîntul acesta, carieră. Mai ales că îl confundăm adesea cu carierismul. Ei uite, tenisul are încă o mare calitate. Nu favorizează carierismul. Învîrtiţii nu supravieţuiesc în circuit, sistemul de calcul a clasamentului computerizat nu o permite.
După Turneul Campioanelor la care tocmai s-a calificat fără să cîştige nici un game, dar pe baza succeselor din 2014, vine sezonul 2015. Va fi anul marilor deconturi pentru Simona. Sfert de finală la Melbourne, finală la Roland Garros, semifinală la Wimbledon, alte turnee mai mici cîştigate. Tot ce va fi mai puţin ca în 2014, vor fi puncte pierdute în clasament. O aşteaptă la cotitură nu doar nemilosul sistem de calcul, ci şi adversarele acelea care vor fi ieşit din depresii şi accidentări. Pentru viitorul acesta complicat trebuie să fie pregătită Simona, drag staff şi stimaţi băgători în seamă care o înconjuraţi. Poate ar fi interesant să-i spună cineva povestea fostului număr 1 mondial, Caroline Wozniacki. Ascensiune, glorie, supraexpunere mediatică. Apoi cădere, cădere, chin, chin. Acum, revenire. Caroline poate fi şi model şi contramodel. Nu de alta, dar Caroline, doar cu un an mai în vîrstă, va fi printre oponentele Simonei în viitor.