Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Nişte blocaţi

Personaje pitoreşti. Aşa li se spune. Îşi ţin mîinile deasupra şoldurilor, cu inegalabila eleganţă a precupeţelor, şi te bălăcăresc cu zîmbetul pe buze. Îşi pun poalele-n cap, alteori îşi dau jos pantalonii. Mai la urmă cuvîntă. Lături livrate pe post […]

duminică, 27 iulie 2014, 4:06

Personaje pitoreşti. Aşa li se spune. Îşi ţin mîinile deasupra şoldurilor, cu inegalabila eleganţă a precupeţelor, şi te bălăcăresc cu zîmbetul pe buze. Îşi pun poalele-n cap, alteori îşi dau jos pantalonii. Mai la urmă cuvîntă. Lături livrate pe post de perle lingvistice. Apoi îţi fac cu ochiul, şmechereşte. Cică glumesc. Înjură, ameninţă cu moartea. Cînd sînt în dispoziţie bună te ameninţă doar că îţi rup picioarele.

Aşa ca Radu Ştefan. Sau ca Adrian Mititelu. Sau ca Marius Şumudică. Lista este mai lungă şi se va mări în continuare cu complicitatea noastră. A noastră, a oamenilor care (mai) lucrăm în  presă. Care mai bine, care mai modest. Rîdem concesiv la glumele lor golăneşti, le înghiţim mizeriile cu aerul că ne aflăm în faţa unor copii poznaşi, pe care nu trebuie să-i pedepseşti numai pentru că au spînzurat o pisică. Ce mare lucru! Le tolerăm bădărăniile, de frică să nu-i pierdem de la microfon, de la flash interviuri. Pînă la un punct, ne merităm soarta. Pînă la punctul în care iar îşi pun şumudicii mîinile în şolduri şi îţi flutură prin faţa ochilor cheile de la maşină. „Hai că v-aţi blocat!”. După care îţi arată cum să îţi faci meseria şi îţi vorbesc despre respect, ca nişte academicieni ai bunelor maniere.

Cercul se închide fest cînd lumea de acasă aplaudă, satisfăcută că reporterul prea insistent a fost pus la punct. Aşa-i trebuie antipaticului! Sau fătucii ăleia care nu vrea să stea la cratiţă. După ce că televiziunea pentru care lucrează blocatul sau blocata oferă 35 de milioane de euro pe sezon pentru nişte meciuri care ar merita transmise în sistemul paid to see, nu pay per view (plătit ca să le vezi, nu să plăteşti ca să vezi), mai vreţi şi răspunsuri decente? Da’ unde vă credeţi, bă, la conferinţele de la Ateneu ale lui Liiceanu?

Şumudică, Mititelu, Radu Ştefan. Personaje pitoreşti? Nu, doar nişte indivizi cu paşaport biologic penal, pe care presa comite greşeala de a-i băga în seamă. Repetat. Personaje periculoase care cresc din pămîntul fertil al nepăsării noastre. Apropo. Comentatorul TV Adrian Cheltuitoru nu a răspuns la telefon colegilor mei pentru o reacţie la ameninţările lui Mititelu. Ba s-a mai şi justificat pe post pentru o vină inexistentă. Da, pînă la un punct ne merităm soarta. Pînă în punctul în care unii dintre noi, cu pielea mai puţin tăbăcită şi mai neglijenţi cu nuanţele, vor suna la poliţie.

Comentarii (108)Adaugă comentariu

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  28 iulie 2014, 12:55

tavix
Sint linkuri de pe site-uri ca libertatea.ro sau spy, nu acela este continutul gsp.ro. Dar stii prea bine asta. Apropo, despre ziarul Gazeta sporturilor de astazi ai o parere? Sint sigur ca l-ai cumparat, de aceea intreb

serghei (47 comentarii)  •  28 iulie 2014, 13:40

@Cristi Geambașu, 101

Într-adevăr, nu este conținutul vostru, al gsp-ului, dar este un conținut nociv pe care-l promovați cu bună știință — contra cost, evident. Sunt vizitatori care ajung pe Click sau Cancan via siteurile de sport. Asta spune câte ceva despre calitatea microbistului român, dacă e vazut ca un potential client fidel de cancanuri. Dacă pe gsp ar intra mai multi destepți decât gigei cu patru clase, acele linkuri de promovare n-ar mai fi rentabile și, prin urmare, nu și-ar mai justifica costurile. Si orice lucru care nu-si justifica costurile, dispare treptat.

Ideea e ca gsp-ul face parte dintr-un bussiness, si e atins de tehnicile de maximizare ale profitului care caracterizează orice companie. Blogurile personale au fost, sunt și vor fi o alternativa sanatoasa, atat timp cat cititorul are incredere in autor. Nu stiu acum, dar depinde si daca gsp, ca institutie, are vreun cuvand de spus cu privire la continutul acestor bloguri. Aș zice că da. Nu văd un cristigeambasu.ro, vad un blogsport.gsp.ro la titlu. Ce mă impiedică pe mine să văd în acest blog o extensie a politicilor abordate de gsp de exemplu?

George (1 comentarii)  •  28 iulie 2014, 13:46

Mihai , daca ai copil sa-l duci in templu fotbalului , dar vezi sa nu fie Mita la meci ca ti-l bate !!! eu personal am fost pe aproape toate stadioanele din Romania si crede-ma ca peste tot se injura , asta cu Giulestiul este asa o rautate .

serban (13 comentarii)  •  28 iulie 2014, 15:22

un tzaran habarnist ,cu mare tupeu si rezultate mediocre!

Horosanu Gheorghe Dambla (1 comentarii)  •  28 iulie 2014, 16:24

Ma alatur colegului de pagina : FELICITARI, pentru continutul articolului. Cred ca trebuie sa fiti mai duri cu tembelii din sport. Cat despre A.Mititelu – cred ca ati inteles : omul este dus cu pluta.Daca are vechea echipa atunci sa joace cu Balaci si Camataru. Sunt pline peretii din Craiova : Mititelu la puscarie. Omul este de vina in toate si mai face si pe ” suferindu „. Probabil are nevoie de un tratament la ” baietii veseli „. Dambla.

Florin (55 comentarii)  •  28 iulie 2014, 16:24

Domn’ Geambasu, v-ati ratacit la gsp-ul ala, sunteti un cuib de jurnalisti buni inveliti in branza de burduf a conceptului gsp.ro.

Aveti pe site colosal, lesini, ramai interzis, n-ai vazut in viata ta. Dan Diaconescu lipseste din peisaj, sorry…

Apropo de fotbal, e o gaina fara cap in Romania, la fel ca si politica. Burleanu a vrut sa fie capul gainii, dar s-a bagat in partea aia unde nu e lumina.

La gsp incepe sa gandeasca marketingul in locul capului gainii, din fericire pentru voi sunteti singuri pe piata, dar nu intelegeti nimic din asta!

ama_ (2 comentarii)  •  28 iulie 2014, 16:50

@Cristi Geambasu, 101

Am observat si la dvs, si la dl. Tolontan ca, de fiecare data cand apar discutii despre calitatea articolelor, ne reprosati faptul ca nu dam bani pe ziar si, implicit, ca de 0 bani ne puteti oferi 0 calitate.

Eu cumpar gsp de cand echipa din care faceti parte a preluat ziarul, inainte de asta fiind cumparator fidel de ProSport. De cand a aparut varianta digitala a gazetei sunt abonat constant la aceasta versiune in ciuda unor probleme de usability si de conversie eronata de format ce sper ca se vor rezolva cu timpul.

Va dau mai jos 2 print screen-uri din versiunea platita a gsp (pe astea mi le-am amintit acum si le-am putut cauta relativ usor), cu rugamintea de a ne spune daca, atunci cand platim pentru informatie am merita macar un corector care sa arunce o privire pe ziar inainte de a-l trimite la tipar:

https://i.imgur.com/jelYz21.jpg
https://i.imgur.com/2BlXfv6.jpg

Si un al 3-lea apropo de continut tabloid: https://i.imgur.com/LjJuUtJ.jpg

Adevarul, ca de obicei, e undeva la mijloc. Pe de o parte, e clar ca marea parte a publicului gsp nu are probleme cu acuratetea informatiilor si ar claca la un text mai lung de 1 paragraf si fara poze. E suficient sa ne uitam prin sectiunea de comentarii a oricarui articol ca sa ne pierdem orice incredere in umanitate. Pe de alta parte, sunt convins ca si din partea gsp se poate face un pic mai mult pentru un exercitiu jurnalistic mai curat indreptat spre o comunitate un pic filtrata.

Cu stima.

maximuspqr (58 comentarii)  •  29 iulie 2014, 9:02

Buuuuun, ma bucur ca scrii despre mirlania unora (nu este prima data) sumudica este’eroul’ de moment dar sint foarte multi mirlani in fotbal. A trecut vremea , ne am mai civilizat, ne am cam saturat, am evoluat si ne dorim putina civilizatie si putin respect daca tot lipseste calitatea si performanta sportiva. Unii te critica, altii te apreciaza, asa si trebuie altfel o dam in alta. Am avut posibilitatea sa cumpar in ziarul (ultimele 15 zile) si cred ca este mult peste ce faceti online. 2 lei este un pret bun pentru Ro dar nu cred doar banii fac diferenta. Intr o emisiune pe TVR erai impreuna cu Ovidiu Ioanitoaia si ai spus ca romanul nu citeste dimineata la cafea ziarul…o fi asa Cristian amice dar cind la chiosc se primesc 6 ziare sau deloc, cum naiba sa mi satisfac tabietul?
Concluzia: in ultimii patru ani nu am citit GSP decit online, ultimele doua saptamini am avut ziarul in mina, am simtit mirosul de cerneala , am fumat si am baut cafeaua citind GSP, senzatie maxima, am intinerit vreo doi ani…
Pace!

Comentează