Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Șoc la Dinamo!

Nu, nu au ieșit din insolvență. Căpitanul echipei și-a reziliat contractul! Dar cine era căpitanul știați?

Ca orice știre cu iz de apocalipsă, venea la pachet cu un bonus. În afara căpitanului, încă un jucător important a procedat la fel, avertiza […]

marți, 22 iulie 2014, 9:00

Nu, nu au ieșit din insolvență. Căpitanul echipei și-a reziliat contractul! Dar cine era căpitanul știați?

Ca orice știre cu iz de apocalipsă, venea la pachet cu un bonus. În afara căpitanului, încă un jucător important a procedat la fel, avertiza titlul. Trec peste “șoc” și dau clic. Dublu clic. Șocul real este că nu știu cine mai poartă banderola de căpitan la Dinamo! Între timp, procesez printre meciurile sezonului trecut. Cuget ca doamna ministru Ioana Petrescu. Deci. Deci cine este căpitanul lui Dinamo cel care a rupt contractul? Dănciulescu? Nu, Dănciulescu nu mai joacă, a devenit oficial al clubului. Cătălin Munteanu? Nici Cătălin, a plecat. Dragoș Grigore? Poftim? A plecat și el? Poate Cosmin Matei. A, urmează să plece și el? 

Întrerup penitența suspansului și citesc știrea. Laurențiu Rus, 29 de ani, și-a reziliat contractul cu Dinamo în dimineața zilei de luni, 21 iulie 2014. Nu sînt amator de pariuri, dar aici risc unul. Este o dată care nu va rămîne în analele clubului din Ștefan cel Mare. Chiar dacă o dată cu Rus a rupt legăturile contractuale cu Dinamo și portarul Cristi Bălgrădean. Întrebarea este ce va rămîne în analele clubului din această perioadă. Întrebarea și mai dură este dacă vor mai rămîne analele, iar întrebarea extremă este dacă va mai rămîne clubul.

Din amvonul acționariatului „cîinilor” am fost anunțați că starea de insolvență este primul pas spre însănătoșire. Renunțarea implicită la participarea într-o cupă europeană, cîștigată cu chin pe teren, ne-a fost prezentată ca un succes managerial. Sătui de dezmățul șakiristoborcistic, adăpat în ultima fază din încuscrirea cu Gigi Becali, mulți suporteri dinamoviști continuă să vadă în Ionuț Negoiță personajul serios și cumpătat care la va salva echipa. Atît de serios încît a înstrăinat o parte importantă a bazei de la Săftica. Atît de cumpătat încît a trecut la o diminuare drastică a salariilor. Lucru normal în lumea în care trăim, deși autoritățile în frunte cu doamna deci ministru de finanțe ne asigură că avem creștere economică. 

Doar că de la trecerea la un nivel salarial decent, Ionuț Negoiță a tot tăiat pînă a ajuns la salarii de subzistență. Și să nu ne amăgim, un salariu de cîteva mii de euro este tentant pentru un inginer sau un medic de familie. Dar nu pentru un fotbalist cu oarecare cotă. Cînd îi oferi 5.000 pe lună căpitanului Laurențiu Rus, îl inviți să plece, nu să pună umărul la redresare. Privită și altfel decît din perspectiva conturilor lui Negoiță ori a dorinței de despărțire de trecut a fanilor, atît de aplaudata insolvență este primul pas consimțit spre mediocritate. Întîia treaptă spre asumarea neputinței, ambalată meșteșugit de acționarul unic Ionuț Negoiță și vîndută pe piață ca o marfă la fel de unică și mai atrăgătoare decît înainte. 

Aflăm că Bărboianu și Collins Fai sînt variantele de înlocuire ale trădătorului Rus. Pentru postul de portar rămas vacant prin fuga dezertorului Pufi se bat Traian Marc și Cătălin Samoilă. Vali Lazăr și Dorin Rotariu au rămas vedetele echipei, dar asta doar pînă la următoarea reducere de venituri. În jurul lui Dinamo încă nu roiesc vulturii, fiindcă acolo sînt interese mai mari decît în cazul Rapidului. Roiesc însă incertitudinile, dincolo de analizele macroeconomice ale tovarășului Anghelache. Teoretic, Dinamo se bate pentru titlu. Practic, luptă pentru supraviețuirea în prima ligă. De unde și veselia printre rivale, care a atins cote maxime. Aș zice că este contagioasă. Ca insolvența.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

adi_stelistul (454 comentarii)  •  22 iulie 2014, 10:15

Ce se intampla acum in fotbal e urmarea a peste 2 decenii de nereglementare a domeniului, patronata cu voiosie de LPF si FRF, in dulce coniventa cu politicienii doritori sa-si asocieze numele cu echipe avand in portofoliu un numar cat mai mare de suporteri. Ani de zile s-au spalat bani, ani de zile in fotbal au venit bani din contracte cu bugetul sau din diverse „inginerii financiare” (cum doct le definea prin 1999, parca, un om de afaceri legat la vremea aceea de Steaua, celebrul Paunescu – fratele George). Voiosia acelor ani e decontata acum – fotbalul nereusind in doua decenii si jumatate sa instruiasca si sa creasca un management bazat pe principii economice, de piata. Varu’ si finu’, nasu’ si cumatru’, in general „omu’ de incredere”, orice tutar al omului cu bani, a luat decizii si a aplicat pe principiul predat la scoala „alba-neagra” de la colt regulile managementului sportiv. Ce putea sa iasa? Iar cei mai vechi, care au prins si scoala „a veche”, ce puteau sa faca decat ce-au invatat in fotbalul „semiprofesionist” (asa era numit) dinainte de 1989?
Eu zic ca ce se intampla la Dinamo si in alte parti tine de o logica inexorabila.

birlic (46 comentarii)  •  22 iulie 2014, 10:16

Intradevar ,aseara sa vazut in joc lipsa unui capitan ,parca o echipa de fotbal ar putea fi comparata cu o Nava condusa de un presedinte ,dupa afirmatiile dvs. A-ti vazut D-le Geambasu ca Timona a fost tinuta bine de Stoican avandu-l adjunct pe Lazar in teren ,facand un joc exceptional cum nu prea am vazut la incheiatul campionat mondial (ca sa credeti ca sunt dinamovist) dar nu sunt ,imi place fotbalul adevarat si de pe meleagurile noastre.

Alex One (122 comentarii)  •  22 iulie 2014, 10:43

Adevarul este ca nu sunt bani in fotbalul nostru pentru salarii decente. Cine poate plati salarii de10-15000 lunar ? Cine poate sustine cu 500-600.000 euro lunar o echipa si sa mai investeasca si in transferuri ? Deocamdata doar Steaua, dar daca nu se califica in grupele CL ? Problema e ca usor usor apar cat mai multe echipe platite din bugetul local. Este corect ca unii sa se infrupte din banul public iar altii sa fie sustinuti de patroni ? Mai este competitia echitabila ?

helix (3 comentarii)  •  22 iulie 2014, 10:51

sunt de acord cu adi; fotbalul nostru nu are inca valoare comerciala ca sa plateasca datorii de milioane si fond de salarii curente de sute de mii pe luna. se mai arunca cu bani in est unde e haiducie, la turci, la arabi … si de ce un fotbalist ar trebui sa isi faca toti banii de viata in 10 ani de profesionist? ce il impiedica sa mai munceasca dupa?

CaineRrosu (6 comentarii)  •  22 iulie 2014, 10:59

DINAMO NU MOARE ! SI ASTA O STIE ORICE ZIARIST, PROST SAU BUN INTENTIONAT ! POATE CA ASTA E PURGATORIU SPRE UN ALT DINAMO !

Marius (9 comentarii)  •  22 iulie 2014, 11:05

Daca ne facem ca nu observam c,a ceea ce se intampla acum in fotbalul romanesc este o urmare a marilor golanii derulate in ultimii 20 de ani, pierdem timpul. Iar mistocariile ieftine ale ziaristilor cu insolventa prind bine, poate, la unii suporteri. Totul a fost un furt, patronat de FRF si LPF, facut de patoni care nu si-au vazut decat propriul interes (sa scoata bani multi din inginerii financiare cu cluburile si publicitate gratis). Au disparut cluburi importante iar altele se chinuie sa supravietuiaca pentru ca acum se deconteaza golania, lipsa de profesionalism, inexistenta unei viziuni manageriale si mai ales hotia. Unii suporteri se bucura ca Dinamo si Rapid sunt in situatia actuala, fara sa realizeze ca si alte echipe, inclusiv Steaua, care acum par ca stau bine, intr-o perioada mai scurta sau mai lunga ar putea sa ajunga la fel. Supravietuiesc doar echipele sprijinite cu bani de la stat (primarii, Consilii Judetene, firme cu capital majoritar de stat). Pentru aceste echipe este OK, dar pentru competitie nu este in regula pentru ca se creeaza o concurente neloiala intre cluburi 100% private, care traiesc doar din ce finanteaza patronii (mult, putin astia sunt banii) si cluburi unde, alaturi de finantatori, participa si statul (astea nu pot fi numite cluburi profesioniste). Iar organizatorul competitiei, Liga POFESIONISTA de Fotbal, ar trebui sa se sesizeze si sa puna ordine (dar asta ar putea duce la disparitia copetitiei nationale). Restul sunt povesti si mistouri ieftine ca sa mai scriem un articol si sa ne luam banii.

brod (39 comentarii)  •  22 iulie 2014, 11:51

dle „helix”, cine poate să creadă că, la cumpărarea acţiunilor, dl. negoiţă nu a ştiut la cât se ridică datoriile?! doar că, la orizont se prefigura afacerea imobiliară cu parcul dinamo. acum, că n-a ieşit pasienţa… dar de ce nu se constituie în parte civilă, spre a primi înapoi banii furaţi de borcea, din transferuri? suma este stabilită, făptaşul – condamnat…

brod (39 comentarii)  •  22 iulie 2014, 11:52

nu sunt bani?! da, nu mai sunt la cluburi! sunt la becali, la adamescu, la copos, borcea şi restul găştii.

bozo (21 comentarii)  •  22 iulie 2014, 12:04

La Negoita incepe sa devina deranjanta lipsa unei perspective care sa fie comunicata clar si public.

As putea fi de acord cu vanzari de jucatori, rezilieri de contracte mari, neparticipare in cupele europene, tranzitia printr-o perioada de supravietuire respectiv de mediocritate si asta pentru a rezolva definitiv cu datoriile trecutului.
Se poate accepta orice solutie dura daca ea are un sens si duce la ceva mai bun, mai curat, mai durabil. Ca asta doresc toti suporterii clubului.

Dar in acest moment nu exista nimic asumat si comunicat referitor la ceea ce Negoita & Co vor sa faca la Dinamo.
Nu e clar cat va dura insolventa, cum se va iesi din situatia asta, dar Negoita isi asuma scoaterea clubului din insolventa sau doar actioneaza ca un lichidator sef.

Daca are intentii serioase atunci sa vina si sa ne arate ce plan are pentru Dinamo, cu date si cifre…cat e de fapt datoria, cum se va plati, cat timp va dura, care e politica cu lotul in acest timp si cum va iesi Dinamo cu motoarele turate din perioada asta neagra.

Or el deocamdata ameninta ca ar putea pleca, ca nu mai poate si per total nimic despre viitor nu pare incurajator.
Deocamdata lotul e extrem de subtire numeric si valoric si asta nici macar ca sa fie intinerit ci doar ca sa nu impuna problem prea mari de buget.
E grav si ceea ce spuneti despre instrainarea unei parti a bazei de la Saftica.

deci: Dle Negoita ce vreti de fapt sa faceti din Dinamo?

horia (7 comentarii)  •  22 iulie 2014, 12:05

cand o sa ai harvardul o sa poti cugeta ca d-na ministru.
pana atunci continua sa cugeti ca si basescu.

1q (3 comentarii)  •  22 iulie 2014, 12:58

singura sansa ca dinamo sa mai castige un trofeu, in actuala situatie, este ca a noastra liga sa ajunga la nivelul campionatului moldovei sau al unei tari baltice, pt ca dinamo este o echipa care ar avea succes doar acolo. sau in ungaria.

claudiu (51 comentarii)  •  22 iulie 2014, 13:24

Doi plafonati. Balgradean nu a avut chef de fotbal tot sezonul trecut:gol in secunda 15 de la jumatatea terenului, 8 goluri in doua meciuri, siktir evident, conflict cu galeria.
Pierderea cea mai consistenta e Grigore, pentru ca in centrul apararii nu s-a pus nimic in loc.

alin (13 comentarii)  •  22 iulie 2014, 13:49

Nea Geambi, Supravietuirea in prima Liga nu va mai fi un obiectiv. Cluburile vor fi rugate sa se inscrie in prima Liga, ca cica ies niste bani din suprataxa UPC. Uite cazul Rapidului care are ….., si mai are ……, de fapt :NIMIC! Ei au fost bagati in Liga 1, fara stadion, fara baza antrenament, fara salarii de peste 1 an, fara antrenor, lot, jucatori, ba, fara mancare in stomac, ce sa mai. Deci, alde Gino & Ziaristii de la LPF ( a nu se confunda cu Redactia ziarului FRF a lui Burli cel Muc), se vor ruga de cluburi sa participe in Liga 1, doar ca sa ia banii de la TV. Nu numai ca se va scoate licenta, dar se va accepta sa se joace pe stadioane gen Venus sau Republicii. Bine macar ca ne calificam pe banda la Mondiale si Europene. Apropo, Pitzi ramane dupa ratarea calificarii la European, nu? Ca ii bagam obiectiv Qatar-Blatter 2022.

Marius (9 comentarii)  •  22 iulie 2014, 13:49

Pentru Bozo.

Deocamdata Negoita nu poate sa prezinte situatia financiara exacta la Dinamo intrucat asteapta sa se finalizeze inscrierile tuturor creantierilor la masa credala. Termenul, din cate imi amintesc, este luna septembrie 2014. Apoi, cand se va sti suma exacta, va trebui prezentat si aprobat planul de restructurare, cu termene si conditii exacte (asta este procedura de insolventa).
In ceea ce priveste Baza de la Saftica, nu stiu la ce se refera pasajul din articol. Ce pot sa spun este faptul ca, anul trecut, am facut parte din grupul de suporteri care au vizitat Baza in adrul actiunii de marketing a clubului. Administratoul acesteia ne-a precizat ca, de cand a preluat clubul Negoita, s-au facut investitii in Complexul sportiv de peste 1 milion de euro (s-au modernizat camerele sportivilor, bucatatia si sala de mese, salile de forta si de recuperare, s-a schimbat gazonul de pe cele doua terenuri de iarba, a fost modernizata instalatia de nocturna, care poate permite chiar si organizarea unor meciuri de Liga 1). Din ce a spus administratorul si pot confirma toti care au participat la actiune, din 1990 nu s-au factut astfel de investitii in Baza sportiva (eu redau numai ce a relatat el, daca minte nu am de unde sa stiu dar pot sa confirm ca Baza arata superb). Tot administratorul ne-a mai spus ca exista si o parte care a aprtinut fostei echipe Victoria si care se afla in conservare (nu stiu daca asta a fost instrainata).

Mx5 (198 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:47

D-le Geambasu, nu e nici cazul si nici momentul sa-i plangem de mila echipei din Stefan cel Mare ca ii pleaca jucatorii. Cat timp relatia acestei echipe (Anghelache!) cu MAI functioneaza, Dinamo nu are nevoie de jucatori. Mai mult de jumatate din echipele din Liga 1 tin de primarii (consilii judetene ) sau de regii de stat. Toate aceste echipe vor „pierde” puncte in favoarea lui Dinamo. Altfel li se diminueaza subventia de la bugetul central. Vedeti rezultatele din campionatul trecut dintre Dinamo si aceste echipe cu patron de… stat! Repet, Dinamo nu are nevoie de jucatori. De acum vreo 3 ani de de cand i-au plecat vreo 15 jucatori la „U” Cluj, Dinamo pierde mereu fotbalisti, dar, culmea, „joaca” din ce in ce mai bine, ajungand sezonul trecut sa termine pe locul 4, in Liga 1, avand un lot de liga a 3-a. Iata, le-au mai plecat 2 jucatori de baza, dar cei ramasi s-au distrat cu Concordia, 3-1!! Traiasca primarul Chiajnei! D-le Geamasu, iti vand un pont, Dinamo va cuceri Cupa Ligii!!, competitie care a fost inventata pentru „caini”, care umbla cu limba scoasa (si cu coada sus!) dupa trofee, fie ele oricat de ridicole! Au mai ramas, in Cupa Ligii, Steaua, Viitorul, Astra, Otelul, CSMS Iasi, „U” Cluj, Pandurii si, desigur, Dinamo. Si doar cu Steaua nu se vor putea face aranjamante (si permutari!), dar cu celelalte 6, slava Domnului!, mai ales ca echipa campioana nu prea are chef de Cupa Ligii. Asa ca, sa nu-i acuzam pe alde Anghelache ca dau drumul la jucatorii cei mai buni pe care ii mai au, pentru ca stiu ei ce fac. Daca, prin absurd, vor pleca toti fotbalistii de la Dinamo, si vor face o formatie cu copiii de mingi si portarii stadionului, aceasta echipa nu va retrograda, sa fim siguri de asta! Poate chiar va castiga Cupa Ligii!!!

Mihai (14 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:48

Este o veste excelenta ca a plecat Laurentiu Rus! Nu avea valoare de Dinamo, a avut 5 ani sa demonstreze ceva si sincer nu a demonstrat nimic. Collins Fai e un jucator care a aratat ca are calitati si este bine ca acum are sansa sa joace. Sper sa stea minim inca 2 ani jumatate la Dinamo iar cand va pleca sa plece pe cel putin 3 milioane de euro.

Mihai (14 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:51

Una din problemele esentiale de la Dinamo acum este ca nu avem un inchizator clasic. Actualii mijlocasi centrali sunt mai mult ofensivi, si asta se vede in timpul jocului cum scapa mijlocasii adversi direct cu fundasii nostri.

Mihai (14 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:53

Si sper ca Dinamo sa nu mai joace cu Barboianu la mijloc. El este un jucator bunicel dar doar pentru postul de fundas dreapta, ATAT! Dinamo trebuie sa adopte un sistem de joc 4-2-3-1 ca toate echipele mari din strainatate care castiga campionate. Nu avem jucatori pentru 4-3-3. Trebuie jucat 4-2-3-1, cu Lazar-Matei-Rotariu si Bilinski, si sa intre pe parcursul jocului Lemac si Gavrila ca sa arate ce pot.

Catalin (5 comentarii)  •  22 iulie 2014, 14:59

Ok, inainte de a discuta despre Negoita hai sa ne uitam si la alte aspecte Daca informatiile sunt corecte Rus ar fi 7.000 de euro pe lună, 500 de euro pentru fiecare meci jucat şi alţi 400 de euro pentru fiecare punct câştigat de Dinamo. La un calcul simplu ,intr-o luna in care ar fi avut 4 victorii din 4 ar fi avut 13800 de Euro. Credeti ca Rus performeaza de acesti bani intr-un fotbal in care nu se aduna 5000 de oameni pe stadion? Ar trebui reglementata situatia celor care cheltuie banul public pentru ca Rus crede ca merita acesti bani raportandu-se la Craiolguta si nu la fotbalul profesionist. Vreti exemplu concret, Balgradean cotat la 2.5 milioane nu poate fi vandut cu100 de mii. Fotbalul trebuie asezat pe baze economice corecte.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  22 iulie 2014, 15:37

Marius
O parte a terenului bazei de la Saftica, aceea care prezinta un interes imobiliar (cea de la sosea), a fost vinduta de dl Negoita. Este un fapt, nu o presupunere. Daca a bagat niste bani in complexul de pregatire de acolo, foarte bine. Noi la Gazeta nu am auzit de asa ceva. Nu e totusi posibil ca atunci cind ati facut vizita acolo sa fi fost putin cosmetizata imaginea, ca sa dea bine la suporteri?

Mx5
Mi se pare fortat (exagerat) scenariul pe care-l descrieti. Nu de alta, dar puterea pe care sugerati ca o are Dinamo (si pe care nu-i exclus sa o fi avut-o in trecut) nu concorda deloc cu statutul din prezent. Acela de formatie care nu mai prinde macar un loc de cupa europeana de 5-6 ani. Iar cind il prinde, renunta la el

Gh. B (1 comentarii)  •  22 iulie 2014, 15:39

„(…) participarea într-o cupă europeană, cîștigată cu chin pe teren.”

Ai haz, domnule.

Q (1 comentarii)  •  22 iulie 2014, 15:42

Enunturi goale, cu iz de mistouri de cartier. Zero argumente. In 100% din cazurile de insolventa, activele se instraineaza pentru fi protejate. Libertatea de exprimare are ca obiect numai si numai opinia temeinica. Restul se numeste galagie sau – dupa caz – fanfaronada.

IO (144 comentarii)  •  22 iulie 2014, 15:56

Insolventza este primul pas spre insanatosire exact cu este diagnosticarea unei tumori maligne.

Alex (3 comentarii)  •  22 iulie 2014, 16:00

Dl. Geambasu sa stiti ca a fost renovata baza de la Saftica. Iar daca parcela de care ziceti dvs, de langa sosea, a fost vanduta, de ce nu e nimic acolo?
A fost renovata, nu doar o spoiala. Si puteti gasi un filmulet pe net, sa vedeti ce s-a gasit la Saftica cand a plecat Badea si ce e acum. In sfarsit au si jucatorii conditii decente.

bozo (21 comentarii)  •  22 iulie 2014, 16:05

Pentru Marius:

multumesc pentru informatii.
stiu ca trebuie sa astepte adunarea creditorilor si evaluarea exacta a datoriilor.

dar Negoita ar trebui sa aiba o estimare a acestei datorii si pana acum informatiile pe care le-a facut publice nu aratau o datorie atat de mare pe cat se pare ca este. Mi-e greu sa cred ca toate au aparut surprinzator si ca vor apare diferente mari pe cand creditorii se vor aduna la aceeasi masa.

doi la mana eu as vrea sa vad un plan bazat pe informatiile astea preliminare.
Altfel Negoita da de inteles ca in functie de ce va fi la aceasta adunare el poate sa ia orice decizie, inclusiv sa bage clubul in faliment prin retragere imediata.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  22 iulie 2014, 16:39

Alex

Va cred. Si sper ca nu ma banuiti ca m-as numara printre admiratorii lui Badea. Ca sa nu mai zic de tridentul Borcea-Turcu-Walter

Marius (9 comentarii)  •  22 iulie 2014, 16:41

Cristi Geambasu
Multumesc pentru raspuns. Acum, ca intre vecini, precizez faptul ca terenul de la sosea care ar fi fost vandut, era cel pe care s-a aflat Baza sportiva Victoria, aflata, la momentul vizitei, in conservare, conform spuselor administratorului. Ma intreb, totusi, cum a fost vandut de Negoita pentru ca, daca am inteles corect, nu apartinea Clubului Dinamo (repet, daca am inteles corect).
Daca GSP nu are informatii legate de modernizarea Bazei sportive Dinamo, simplu, sa solicite vizitarea acesteia si sa constate la fata locului daca este adevatat ca a fost modernizata si cand s-a realizat acest lucru, sa obtina date concrete, documente, cat au costat lucrarile etc. Se poate si filma, poate fi facut un reportaj la fata locului. Cred ca ar fi mai fair decat sa facem presupuneri sau sa acuzam fara probe. Repet ceea ce am scris in comentarilu anterior, nu stiu daca administratorul a spus adevarul, nu am cum sa verific si iau de bune afirmatiile sale, dar baza arata superb (nu cred ca sunt multe echipe in Liga 1 cu o astfel de baza sportiva). Inclusiv personalul bazei, oameni simpli din Saftica si imprejurimi, erau multumiti ca, de cand a preluat Negoita echipa, isi primeau salariile, spre deosebire de perioada Badea cand aveau salarii restante cu lunile (si nu cred ca aveau salarii de mii de euro).

mike23dinamo (2 comentarii)  •  22 iulie 2014, 17:24

domnule geambasu cat cash,scuze cas am vrut sa zic,ai luat pentru articolul asta?(de cash nu prea ai fata,te tradeaza tenul ca esti doar un consumator de lactate).sincer eu consider ca Dinamo va reusi sa evite falimentul,asa cu un conducator prost,cum il cosidera multa lume pe negoita,printre care si mataluta.dar pierzi un lucru din vedere,in orice afacere a intrat negoita a ajuns sa faca profit,si sa fie numarul unu,asa ca o sa vorbim peste cativa ani 2-3.fosti actionari impreuna cu familia becali au fost niste capuse pe stema si bran-ul dinamo.au tor tot,iar acum can negoita incearca sa faca fata jafului prin care a trecut dinamo,e hulit si ironizat…oricum pe noi suporteri adevarati nu ne intereseaza parerea celor ce beau apa plata cu lamaie,ca sa nu le fie greata de la atata cas…adica a celor ca dumneata…

mike23dinamo (2 comentarii)  •  22 iulie 2014, 17:26

si bran-ul dinamo.au tor tot/ si brand-ul dinamo.au stors tot…

dani (31 comentarii)  •  22 iulie 2014, 18:00

Daca se va retrage Neaguritza, poate vor prelua echipa Dinamu, urmatorii sponsori-mari dinamovisti!-Nasu, Corleone, Duru, Tudor, Balaj, Istvan Kovacs, Hatzeganu, Robert Dumitru. Plus fratii Becali. Acesti domni au impreuna cam la vreo 200 milioane euro! Facuti din fotbal. Pot face din echipa Militiei, cel mai puternic club din Romania.

johnneil (24 comentarii)  •  22 iulie 2014, 18:51

Imi aduc aminte ca echipei Dinamo i se canta prohodul si acum un an. S-au inselat.
Dinamo a castigat meciul existentei sale scapand de sleahta de BANDITI ce se aciuiasera. Nici nu vreau sa le mai pomenesc numele acestor NEMERNICI.
Este greu sa aduci pe linia de plutire un club. Mai bine infiintezi unul nou.
NU vreau sa bat campii cu fel si fel de „nimicuri” dar putine echipe din Romania se pot mandri cu ce are Dinamo. Si mai important este celalalt adevar. CU CE VA AVEA CLUBUL DINAMO IN ANII URMATORI. In afara de Viitorul lui Hagi nu mai prea sunt juniori adunati la o echipa precum la Dinamo.
CINE RADE LA URMA, RADE MAI BINE!
Hai PA!

winer1 (1 comentarii)  •  22 iulie 2014, 20:16

Mx5- Geambasu ti-a raspuns frumos.. Eu iti transmit insa ca esti un frustrat notoriu ! Si probabil suparat ca nu mai sunt bani de „pungute”…

dimi (11 comentarii)  •  22 iulie 2014, 21:20

dl geambasu, nu stiu ce salariu aveti (sper ca multumitor), dar sa stiti ca in romania se traieste binisor cu 500 euro salariu pe luna. cu 1000 euro esti chiar smecher. nu vreau sa iau apararea lui negoita, dar cred ca 5000 euro pt un fotbalist in romania, fara prea mari rezultate, nu este o tragedie. poate pt unii f buni. dar sa spuneti ca rus este un fotbalist care merita mai mult, cred ca este exagerat. pana la urma, o urma de adevar exista si in masurile astea de austeritate. daca vorbim de fotbalisti cu rezultate, (cum au adus stelistii milioane de euro clubului, desi o spun cu regret, fiind dinamovist), atunci da, putem vorbi si de alte salarii.
o zi buna.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  23 iulie 2014, 1:16

Aici nu e vorba daca poti sau nu trai in Romania cu 5000 de euro. Daca tu crezi ca poti mai mult ai plecat fara sa te uiti inapoi. Daca nu -ramai si esti multumit ca in 2-3 luni poti avea 4000…. Este economie de piata…. Apoi crestere economica: o fabrica oarecare produce ceva ,orice in cantitati mari. Se numeste avint,crestere economica sau cum vreti sa ii ziceti. Daca nu-si vinde produsul respectiv se numeste prostie….si in curind …faliment. In Romania la prostie I se zice crestere economica. Ca Romanii ” e multi si usor de prostit”……De fapt este o crestere economica negativa…..sau PE STOC.

zona magheru (23 comentarii)  •  23 iulie 2014, 3:29

Nu am inteles nimic din pamfletul asta . Daca tu poti da vreaun exemplu de echipa din Ro care a intrat in INSOLVENTA pastrindu-si acelasi lot de dinainte si aceleasi salarii eu nu mai comentez pe GESEPE in viata mea. Insolventa inseamna lupta pentru a nu da faliment . Atit .

io (17 comentarii)  •  23 iulie 2014, 9:53

eu stiam ca baza de la saftica nu a clubului ci a SRI-ului..

mad_musu (33 comentarii)  •  23 iulie 2014, 10:21

cam aceeasi reactie am avut si eu
la inceput am crezut ca este vorba de Matei…care parca a fost capitan cateva meciuri
nu am avut insa curiozitatea ta sa deschid stirea si sa o citesc
a fost Timisoara si Craiova, a urmat Rapid, anul trecut a intrat si Dinamo in hora asta… si astea sunt doar numele mari pt ca Urziceniul si Vasluiul au fost pasagere prin fenomenul fotbal
istoria ne invate si de multe ori ea se repeta, deci probabil ca lista va mai continua si anul asta i se vor mai adauga 2-3 nume

simt enorm si vaz monstruos (5 comentarii)  •  23 iulie 2014, 10:42

Articolul imi aminteste de o zicere mai veche dar care se potriveste cu situatia in care se afla Dinamo sub managementul negoiteano-anghelachist: „operatia a reusit, pacientul e mort!”.

In ceea ce priveste comentariile privind salariile jucatorilor de fotbal raportate la salariul mediu pe economie, lumea uita niste lucruri: activitatea unui fotbalist profesionist e cam de trei-patru ori mai scurta decat cariara unui functionar. Dupa ce termina cu fotbalul teoretic jucatorii ar putea sa se angajeze in alta parte dar sansele lor sunt mult inferioare altora datorita lipsei de pregatire. Cativa – nu multi – au sansa sa lucreze pe langa fotbal, ca antrenori, arbitri sau conducatori. Foarte putini reusesc si niste colaborari cu posturi Tv sau ziare. Cu toate asta marea majoritate ajung ca dupa 30-35 de ani sa se trezeasca fara surse de venit si cu sanse reduse sa se angajeze undeva. De aceea cred ca e normal sa li se ofere posibilitatea sa-si faca o rezerva de bani astfel incat sa-si asigure traiul si in anii „de dupa retragere”.
Fotbalistii nu au studii superioare dar profesia lor poate fi oarecum asimilata cu cea a actorilor; ei presteaza pentru divertismentul unui public platitor (la fel ca actorii) si in spatii amenajate asemenea unor teatre (in aer liber). Sunt (ca si actorii) inzestrati cu o doza de talent (mai mare su mai mica) si sunt remunerati functie de acest criteriu (ca si actorii). Singura diferenta e ca la 35-40 de ani un fotbalist e, de regula, terminat dpdv profesional iar un actor are inca vreo 30 de ani de cariera in fata.
E la fel de adevarat ca multi jucatori nu stiu, sau nu se gandesc, sa-si asigure existenta si dupa „pensionarea” din fotbal. Dar asta e cu totul alta discutie.
Nu inseamna insa ca fotbalistii nu trebuie sa primeasca aceasta sansa.

17 Rivale Vesele (677 comentarii)  •  24 iulie 2014, 17:23

„veselia printre rivale, care a atins cote maxime”

Sa nu-i jignim totusi pe oamenii harnici din Clinceni, Berceni, Bragadiru, Slobozia si Dambul de Jos, care pot fi veseli fara sa jigneasca. Ei de-abia va asteapta cu mici si bere la stadion.

Lio (3 comentarii)  •  24 iulie 2014, 20:25

Frate „ilustru comentator”, ai scos vreodata 1leu sa dai la o echipa…mai simplu, cand ai dus sotiei sau prietenei un buchet de flori, ce simplu, ala nu vrea sa dea milioane, datorii facute de altii…ai duce o floare sotiei sambata si din doua-n doua zile sotiilor colegilor ? …nu din sentiment, pentru ca asa trebuie, e, datorii…asta este logica insolventei, simplu…numai logica ta o inteleg, logica antidinamo, cei care au facut altfel sunt in puscariedar…joaca-n europa, Negoita este suficiemt de inteligent…avem rabdare, vom fi si liberi si vom si juca in europa iar tu, atunci vei scrie frumos despre Dinamo…ca asa faceti voi.

popor (12 comentarii)  •  24 iulie 2014, 22:18

dinamo se va desfiinta in cel mult 4 ani…doamne ajuta…

mishu (16 comentarii)  •  25 iulie 2014, 22:56

Dragi suporteri dinamovisti care printre altele il acuzati pe cristi geambasu ca ii place cashul si casul.Cristi este suparat.Suparat, ca un simpatizant al lui dinamo(cei drept cu manusi,pentru ca nu-i permite pozitia si statutul) ca si mine de altfel pentru ca a fost mintit.Negoita a facut tot ce este posibil sa devina unicul actionar al lui Dinamo.S-a certat cu badea,s-a balacarit si a cautat scandal cu borcea pe la TV (chit ca a avut dreptate sau nu).S-a batut cu pumnul in piept ca va salva clubul, ca ii va readuce gloria de odinioara, ca il va insanatosi de cancerul in care e cuprins etc.A obtinut in cele din urma ce si-a dorit: nr 1 in club si singurul factor de decizie.Ce a urmat? un an de asa zisa liniste si reconstructie.Dintr-o data isi da seama ca Dinamo este o palarie prea mare pentru el.Baga clubul in insolventa, si ne arunca gogosi pe piata printr-un comunicat de presa ca a bagat 15 milioane de euro in club.Performanta promisa? da se face,vindem tot ce putem, pe orice ban il putem incasa,sau obligam putini jucatori cu experienta pe care ii mai avem sa plece( rus si balgradean).Speranta de mai bine?…cam greu,foarte greu in conditiile actuale.
Ps Cristi: Forza Milan 🙂 (desi fie el chiar si un meci amical 0-3 cu olympiacos spune multe)

Comentează