Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Una spun, tot aia fumează

Ce fel de ţară este aceea în care preşedintele îşi donează 90 la sută din salariu (care este de 12.000 de dolari) şi în care se legalizează consumul marijuanei („vrem să luăm piaţa din mîinile traficanţilor”, a declarat ciudatul preşedinte)? […]

joi, 19 iunie 2014, 10:58

Ce fel de ţară este aceea în care preşedintele îşi donează 90 la sută din salariu (care este de 12.000 de dolari) şi în care se legalizează consumul marijuanei („vrem să luăm piaţa din mîinile traficanţilor”, a declarat ciudatul preşedinte)? Probabil o ţară sănătoasă, în care ipocrizia nu face carieră. Cu siguranţă o ţară dublă campioană mondială la fotbal. Uruguay este ţara, iar preşedintele se numeşte Jose Mujica. Mujica nu se consideră un preşedinte sărac, ci auster. Aşa cum este şi fotbalul practicat de naţionala antrenată de Oscar Tabarez.

Sigur că Luis Suarez, Cavani, Caceres sau Lugano sînt ceva mai bogaţi decît Mujica, fostul luptător din guerilla marxistă. Dar se comportă pe teren cu decenţa omului care are o datorie faţă de ţara pe care o reprezintă. Uruguay joacă un fotbal frust, care nu-l are pe vino-ncoa. Este un fotbal geometrizat şi umanizat de sclipirile lui Suarez şi Cavani. Se munceşte pe rupte, disciplina tactică este la nivelul celor mai pragmatice echipe europene. Se fac şi greşeli, se pierd şi meciuri. Dar mesajul rămîne: o ţară mică nu este o ţară a oamenilor mici.

Anglia rămîne şi ea. Rămîne împietrită în sterilitatea izvorîtă din spleen-ul jucătorilor ei, prizonieri ai opulenţei Premier League. Finalul meciului ne-a arătat că Rooney şi Gerrard încă se mai pot revolta, dar sînt prea ruginiţi de atîtea meciuri şi de prea mulţi pounds pe săptămînă. Peste toate, aerul de bunic elegant al lui Roy Hodgson. Roy Hodgson are 66 de ani, iar Jose Mujica, 79. Mujica este un puşti pe lîngă Hodgson. Aţi înţeles de ce.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

costin (10 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:21

asta cu meciurile mi se pare cea mai mare prostie,si suarez a jucat in anglia,si a fost si accidentat,si tot i-a mancat pe paine.e chestie de talent,nu stiu cand o sa inteleaga oamenii,ca englezii sunt foarte „overrated”.citeam acum cateva saptamani,ca vor sa dea pe un pusti de 18 ani,cei de la manchester united,Luke Shaw pe numele lui 30 de milioane de pounds.daca si un fundas stanga de 18 ani ,valoareaza 30 de milioane de pounds… numai e nimic de zis.ai zis bine,sunt victima opulentei lor,dar nu are nimic de a face numarul de meciuri cu calitatea jucatorului.

olteniacus (1 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:25

In rosu era altceva, specialistii i-au sfatuit sa joace asa mai ales ca adversarele erau alb-albastre si costa rica si uruguai erau de batut chiar daca jucau pe continentul lor

JIM BEAN (30 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:35

Anglia ca si Spania a murit din cauza antrenorului!,Hodgson nu se ridica la valoarea echipei, italianul dinaintea lui a fost fortat sa plece de fed.eng. si rez. se vede! Hodgson a fost depasit tactic si la meciul cu Italia,altfel ar fi aratat Anglia cu Capello antrenor..Mou a spus;,,daca as spune ca Anglia nu va iesi din grupe ,n-as mai putea sa antrenez in Premier ligue”..deci el stia ce ,,capabil” e Hogdson!

uzu (1 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:36

io din articolul asta n-am inteles decat ca te-ai grabit sa razi de englezi. esti sigur ca ai inteles care=-i diferenta intre echipele nationale si echipele de club ?

Tara Hategului (5 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:41

Sunt de tot rahatul si Spania si Anglia,asemenea natiuni cu atât de multi locuitori si s-au facut de tot râsul!

@JIM BEAN (3 comentarii)  •  19 iunie 2014, 23:43

Ce rezultate marete a avut Capello? Ca la salariul avut trebuia cel putin sa ia cupa mondiala!

maximuspqr (58 comentarii)  •  20 iunie 2014, 0:03

Cum necum daca bate Japonia cu 2-0 mai prind un bilet cu trei scoruri exacte:))
Meci frumos.

redman (3 comentarii)  •  20 iunie 2014, 1:50

anglia a jucat foarte bine, a avut ghinion, sa fim seriosi. cu un minim de bafta avea 4 sau chiar 6 puncte acum si era ridicata in slavi de jurnalistii de carton. dupa ce a fost mozolita 3-1 de costa rica, uruguay a jucat in ultimul hal azi, a trecut de 3 ori de jumatatea terenului, a dat gol din degajarea portarului. Au avut un jucator top class, o galeata de noroc si au castigat … acum gasim explicatii dintre cele mai hilare, precum cea de sus.

redman (3 comentarii)  •  20 iunie 2014, 1:51

daca italienii joaca serios cu uruguay (nu cred ca se vor incurca maine), atunci ma astept ca anglia sa se califice. insa probabil ca un egal e mai plauzibil la italia-uruguay.

io (15 comentarii)  •  20 iunie 2014, 5:55

absolut superba propozitia: o tara mica nu este o tara a oamenilor mici! absolut superba! fotbalul are treaba si cu demnitatea, nu doar cu legea, lucrul pe care alde Dumitru Dragomir, Mircea Sandu et comp. nu l-au inteles. Si mai are treaba si cu un ideal, daca vrei sa intri in istorie sau nu! asta nu l-au inteles nici marii nostri fotbalisti, gen Dobrin sau Mutu!

alex (57 comentarii)  •  20 iunie 2014, 6:06

@Costin nu are Anglia talentele sud americanilor dar peste cativa ani Welbeck, Sturridge sau Sterling pot face o figura frumoasa, acum sunt prea necopti. Dar sunt total de acord cu supraaprecierea unor jucatori. 30 de milioane pe Shaw ala e o nebunie. Defapt ce ma mir, se vehicula ca Chelsea vroiau sa dea si pe Barkley (sper ca am scris corect), pustiul de a intrat aseara cu Uruguay, tot o suma din asta fabuloasa.

paul.o (19 comentarii)  •  20 iunie 2014, 6:12

Dle.Giambasu, incercati sa ne starniti cu cateva idei interesante : marxism ,populatie 3/50 mil. , spleen , salarii imense in Premier League etc. Daca vom cauta adevarul despre acest CM , trebuie sa constatam un singur luctru : exista jucatoir care sunt dispusi sa moara pentru nationala lor, si altii care o fac doar din obligatie ; a se vedea Chile , pe care o admir imens pentru puterea de sacrificiu !

adi_stelistul (454 comentarii)  •  20 iunie 2014, 6:32

Mujica este unul dintre putinii socialisti care-mi sunt simpatici. Pentru ca printre putinii lipsiti de ipocrizia caracteristica politicienilor de sorginte socialista (sau sindicalistilor). Adica, noi reprezentam paturile sarace, le plangem de mila, dar traim in vile de 10 camere, cu parcuri auto de sute de mii de euro, etc. Mujica, vorba dumneavoastra, ce spune aia fumeaza.
Cat priveste meciul, ce sa zic? Cred ca e prima oara in istoria Cupei cand Anglia incepe cu 2 infrangeri. Si Spania la fel. Multa precipitare in joc, multe greseli personale. Si ceva ghinion, trebuie sa admitem…
N-a fost cumva off-side la al doilea gol al lui Suarez? Sau mi s-a parut mie?

Cristo (6 comentarii)  •  20 iunie 2014, 6:34

Anglia se apuca de matematica acum, precum echipa Romaniei. Daca au invatat carte si au renuntat la fotbal !

Marijuanul (1 comentarii)  •  20 iunie 2014, 8:05

Un curent sustinut de oameni foarte grei, printre care si Richard Branson, sustine scoaterea consumului de drogurilor din zona infractionalitatii si introducerea lui in zona problemelor de sanatate. Acolo unde s-a intamplat asta a scazut drastic consumul, traficul, imbolnavirile si decesele cauzate de droguri. Deci Jose e printre vizionari. Bravo lui.Bravo Uruguay. Meci frumos. Bravo si Anglia. Nu-i cantati prohodul inca.

Jules (27 comentarii)  •  20 iunie 2014, 8:12

„Football – World Cup
Hodgson: We controlled Suarez pretty well”
Hodgson chiar fumeaza ceva!

octav (7 comentarii)  •  20 iunie 2014, 8:19

Anglia este echipa cea mai umflata de presa!!! Cu singura exceptie 1966 cand au castigat pe teren propriu CM asa cum au castigat ( arbitrii extrem de prietenosi, toate meciurile pe Wembley, etc) nu au facut NIMIC !!! OK, imnul este inaltator, fanii beau bere, dar Echipa este traditional un mare ZERO. Era sa uit : la CM 1974 si 1978 nici nu s-au calificat!!!

gilos (147 comentarii)  •  20 iunie 2014, 9:07

D-le Geambasu,

Aveti o frantura logica in articol.

Daca Rooney si Gerard sunt ruginiti de opulenta si prea multi pounds, credeti ca Suarez si Cavani castiga mai putin ? Sau Van Persie si Robben or fi niste amarati neplatiti ?

Nu-mi place deloc aceasta abordare socialisto-comunista in spatele careia se citeste o frustrare rautacioasa a omului complexat de bogatia si aroganta englezilor…

Mihai Marian (5 comentarii)  •  20 iunie 2014, 9:37

octav…In grupa asta cu un antrenor bun nu unul excelent,nu ca Piturca aveam 6 puncte si eram in optimi.Grecia si Japonia si Anglia echipe de batut pentru orice echipa medie…

Mihai Marian (5 comentarii)  •  20 iunie 2014, 9:41

Marijuanul..pentru ca oamenii au tendinta sa faca lucrurile interzise.Echestie in primul rand Psihologica si doi,statul ar castiga o gramada de bani daca ar face asta.Narcomanii oricum nu i poti opri ,cat despre infractionalitate nici atat,din moment ce sunt castiguri mari la mijloc.

adicristea (6 comentarii)  •  20 iunie 2014, 10:03

Părerea mea e că totul ține de noroc. Anglia a pierdut de două ori cu 2-1 după ce a jucat bine. Aseară dacă în minutul 10 era eliminat Godin pentru al doilea cartonaș galben total meritat vorbeam despre cu totul alt rezultat, Hodgson era mișto că l-a lăsat pe Sturiddge în teren și acesta are viteză, l-a pus pe Rooney la mijloc și acesta a dat gol și a făcut 1-2-ul din care trebuia eliminat uruguayanul.

PS. Că întreba cineva: nu a fost offside la Suarez pentru că mingea a fost atinsă de Henderson, nu de Cavani.

Mihai Bulica (677 comentarii)  •  20 iunie 2014, 10:28

Anglia muscata fatal

Nu „Alta spun, tot aia fumeaza ?“
Totusi Anglia a jucat bine, iar englezii nu par ipocriti si nici neintelegatori.
Asa e cind Suarez cistiga si invata in Anglia, nu poti zice nimic daca te bate, la doar patru saptamini dupa o operatie complicata.
Poate analistii si bucatareasa au avut dreptate. E vorba doar de antrenor. Lordul a fost cam teapan, invechit. Chiar daca a facut bine aducind tineri, care s-au si descurcat excelent, parca a lipsit ceva din spontaneitate, inventivitate.
La spanioli s-a vazut si mai bine. Blazare. Bucataresele ziceau una, aia cu antrenorul, dar eu credeam ca jucatorii vor juca de data asta asa cum stiu. Le-a lipsit si un Radoi, care inainte de primul fluier, le-ar fi zis celor de pe teren sa-l uite pe prostul ala, sa joace ce stiu.

dorel (2 comentarii)  •  20 iunie 2014, 11:01

bulica, anglia are cea mai buna echipa din lume, dar n-are noroc in viata..ei m.r.u. sunt defavorizati..ce sa-i faci, tara mica si amarata!?

Arbitru (2 comentarii)  •  20 iunie 2014, 11:26

Anglia a pierdut nemeritat. Un arbitru cu sange in instalatie il elimina pe Godin. Anglia a jucat fotbal. Uruguay un fel de nationala Rominiei stil Piturca (cu curu in poarta) dar cu un Suarez (pe care noi nu il avem). Neliminarea lui Godin a fost decisiva in desfasurarea jocului. Sper ca Italia sa aiba caracter sa se comporte ca o echipa de profesionisti pentru ca Uruguayul nu merita sa mearga mai departe clar. Adicristea ai dreptate si mie mi s-a parut ca a fost offside la golul doi a lui Suarez. Pe post s-a dat o singura reluare cu toata faza degeaba am asteptat sa vad reluarea cu linia imaginara nu s-a mai dat, clar Cavani a atins mingea si atunci trebuia sa fie offside. A suta greseala de arbitraj la acest CM care a influentat rezultatul

Arbitru (2 comentarii)  •  20 iunie 2014, 11:42

Acum m-am uitat pe reluarea golului doi a lui Suarez este offside cat China. Cavani loveste mingea cu capul se vede clar. Viciere de rezultat.

pawn (22 comentarii)  •  20 iunie 2014, 14:45

bun, in regula, dar cum e cu basestii & bercea mondialul? nu cu mondialul de fotbal, ci cu amicu’ bercea?! ca altadata, cand era vorba de un amarat psd-ist care nu stiu ce gaina furase, tolontanul si toata gasca andrieselor si ungurenilor abandona orice interes ptr fotbal si o dadea la greu pe politica.

Mihai Bulica (677 comentarii)  •  20 iunie 2014, 14:51

#23 Dorel, merci prietene.

Anglia muscata fatal

Anglia imi place, dar atunci, de mult, n-a fost mina lui Maradona, au meritat un gol din cer.
Ieri n-au fost defavorivati, cerul a fost senin. Arbitrajul chiar a fost bun. Doar Urs Meier a vazut altceva. Dar pe asta il cunoastem. Nici nu poti spune ca englezii au jucat rau. Atit ca n-au jucat smechereste, n-au avut surprize. Poate doar ca de multe ori nu era nimeni in careu cind ajungeau in pozitie de centrare. Mi s-au parut o oglinda a antrenorului, un fel de ciorba reincalzita, cunoscuta, mincata si ieri si alaltaieri.

De multe ori am tinut cu celestii pentru determinarea lor. Aproape mereu. Daca nu cistigau macar rupeau. Sint placut surprins cit de multi romani tin cu ei. Inseamna ca multi se pricep si nu e totul pierdut. As fi tinut si ieri cu ei, dar m-au dezamagit in primul meci. Nu mai sint nici ei ce-au fost.
S-au muiat. Asa ca as face o vraja, daca as putea, ca Anglia sa merga mai departe.

Tibisor (18 comentarii)  •  20 iunie 2014, 16:20

Culmea este ca Spania si Anglia ofera cate un campionat super atractiv , dar la nivel de nationala sufera cumplit … unde mai pui ca jucatorii care azi inving aceste nationale se formeaza in aceste campionate … nu-I correct !

Alex (2 comentarii)  •  20 iunie 2014, 16:58

Pentru ‘specialistii” care au vazut offsaide la golul 2. Daca incercati sa va uitati cu ochii deschisi la faza, veti vedea ca nu este offsaide, pentru ca mingea ajunge la Suarez din capul lui Gerrard, care joaca pentru Anglia, nu-i asa?

Nemo (2 comentarii)  •  20 iunie 2014, 17:20

Un hohot de râs, maestre!

Mujica zice că el e unul care a gustat din amabilitatea „Democraţiei”, în puşcăriile acesteia. A avut … noroc! (Inclusiv luând în calcul soarta luptătorilor pentru „Democraţie”, căzuţi în mâna unora mai neduşi la Biserică – aşa cum fusese şi Mujica, înainte de a „vedea Lumina”.)

Nu vă temeţi: după ce sunt „rezolvate” Rusia şi China, Iranul, Siria şi Coreea de Nord, Venezuela şi Cuba, vor primi vizita „Democraţiei” şi oamenii care trăiesc în sărăcie sub Mujica. Şi atunci îi va fi găsit şi pe ei „Democraţia” şi „Prosperitatea”!

Deci, un hohot de râs! Vi s-a făcut de zonă de interdicţie aeriană de tip „umanitar” (fosfor alb, uraniu sărăcit, sarin şi tot tacâmul – întrebaţi pe irakieni, sârbi, libieni, vietnamezi, laoţieni etc. etc.!) deasupra României ? Nu vă ajunge fracturarea hidraulică ?

Deocamdată „Democraţia” se pregăteşte să reviziteze Irakul. Are meci cu unii care n-au înţeles că rolul lor era strict limitat la a aduce „Democraţia” în Siria.

🙂

P.S.

Am văzut regulile. Respect, pentru „Democratie” ?! Glumiti ? Ăştia, a căror eficienţă fabuloasă se bazează pe … „tăieri” (şi alte furturi de tip „investiţional”)?! („Ei” taie pe alţii, în loc să se taie pe ei înşişi …)

„Respect”! (Pentru curajul de a posta comentarii „nemoderate”.)

nicoara (1 comentarii)  •  20 iunie 2014, 23:11

BINE CA NU NE-AM CALIFICAT LA C.M DE FOTBAL.ERAM CIUCA BATAILOR.DACA MERGEAM ERA CEA MAI NEAGRA PAGINA DE FOTBAL A ROMANIEI.PITURCA FI UN BULIBAS FERICIT.

paul (1 comentarii)  •  21 iunie 2014, 12:59

” o ţară mică nu este o ţară a oamenilor mici”.
Frumos. Felicitari !

dorin (7 comentarii)  •  21 iunie 2014, 14:25

fotbal mai grosolan banditesc decat au jucat astia pe la mondiale nu exista. daca iti plac astia poti sa te duci la taranoaia sa te uiti la d

Comentează