Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

De ce Moggi?

Faimosul personaj al fotbalului italian ne-a făcut o vizită ale cărei semnificaţii merită aprofundate

Ştirea că mafiotul Luciano Moggi a venit în România să cineze în Herăstrău cu fotbaliotul Cristi Tănase a trecut aproape neobservată. Deşi personajele implicate în […]

duminică, 18 mai 2014, 4:05

Faimosul personaj al fotbalului italian ne-a făcut o vizită ale cărei semnificaţii merită aprofundate

Ştirea că mafiotul Luciano Moggi a venit în România să cineze în Herăstrău cu fotbaliotul Cristi Tănase a trecut aproape neobservată. Deşi personajele implicate în selectul meniu merită toată atenţia, iar o stenogramă a dialogului dintre celebrul impresar peninsular şi faimosul Dodel ar fi fost un document inestimabil pentru istoria fotbalului şi a literaturii. Pentru reîmprospătarea memoriei, Luciano Moggi este figura centrală şi pe deplin supravieţuitoare a celui mai mare scandal de corupţie din fotbalul italian. Calciopoli, 2006. Retrogradarea lui Juve, depunctarea drastică a Milanului şi a lui Lazio. Interceptări, mărturii tulburătoare despre felul în care Moggi, şeful lui Juve pe atunci, dirija Il Calcio. Zeci de mii de pagini puse în dosare acuzatoare. Curăţenie generală la nivelul arbitrilor. Şi o însănătoşire grabnică a pacientului. Italia, campioană mondială în 2006. Nu putea fi o simplă coincidenţă, cum au susţinut adversarii squadra azzurra.

De partea cealaltă a mesei, un om nevinovat. Cristi Tănase, dovada vie că în fotbal poţi păcăli o lume întreagă dacă ştii să faci un stop şi o preluare. Iată de ce întîlnirea dintre „Lucky Luciano” şi jucătorul Stelei este premisa unei farse de proporţii, lovitura ultimă pe care fotbalul românesc o mai poate da fotbalului italian. Transferul lui Dodel în Serie A ar însemna că bătrînul Moggi nu şi-a pierdut nici antrenamentul, nici influenţa. Sau este doar un exerciţiu de recompunere a vizibilităţii? Condamnat iniţial la 5 ani şi jumătate de închisoare, Moggi a reuşit la apel să îşi reducă pedeapsa la mai puţin de jumătate. Spre deosebire de amicii săi încarceraţi care pe la Poarta Albă, care pe la Jilava, don Luciano nu a executat nici o zi de temniţă. Lucru care poate oferi o imagine mai bună despre sistemul judecătoresc din România. Sau, conform versiunii condamnaţilor, încă un semn despre abuzurile aceluiaşi sistem. Totul depinde de ce parte a gratiilor de afli.

Spălat de cel mai bun detergent din univers – trecerea timpului – Moggi a transmis un mesaj prin scurta lui vizită în România. În primul rînd, de solidaritate către fraţii Becali, a căror afacere o controlează prin fiul Andrea şi Pietro Chiodi, cel care a rămas cu portofoliul jucătorilor impresariaţi de „fraţi”. Un semn de ataşament către toţi cei care au de suferit în relaţia cu organele „represive” ale Statului. Fisc, Parchet, Magistratură, Sistem Penitenciar. Mai ecumenic decît Papa Francisc, Moggi s-a aşezat la masă şi cu concurenţa. Cu soţia lui Laurenţiu Reghecampf, deţinătoarea trezoreriei steliste. Aşa stînd lucrurile, întîlnirea cu Adi Mutu a depăşit sfera afacerilor, fiind doar sentimentală. Au şters praful de pe amintiri.

Atunci cînd a fost condamnat, Luciano Moggi rostea celebra propoziţie: „La mia anima estata ucisa”. Ca orice mafiot veritabil, avea lacrimi în ochi şi un cont solid în bancă. Şi o familie model. După aproape 10 ani de suferinţe, Moggi pare mai sănătos ca niciodată. Cu poftă de mîncare şi sensibil la suferinţele semenilor din România. Buni familişti şi ei, cu conturi solide în bănci. Pe bănci stau proştii care strigă „Hai Steaua!” sau „Hai Dinamo!”.
UPDATE  Mi s-a atras atentia intr-un comentariu de pe blog ca Luciano  Moggi a participat de asemenea la meciul Dinamo-Sageata, unde a vizionat spectaculoasa intilnire alaturi de Constantin Anghelache. Fac cuvenita precizare, ca sa pricepem ca banii sint transpartinici. Iar tovarasii sint niste domni cind vor ei.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

enough (5 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:19

D-le Geambasu, va rog sa explicati semnificatia cuvantului fotbaliot. Va multumesc anticipat.

enough (5 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:24

Si inca o intrebare, fie-mi iertata indrazneala. Despre vizionarea meciului Dinamo – Sageata, impreuna cu presedintele Anghelache, nimic.

liviu (1 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:30

„Cristi Tănase, dovada vie că în fotbal poţi păcăli o lume întreagă dacă ştii să faci un stop şi o preluare. ”
Cu fraza asta m-ai cucerit Cristi Geambasu.
In rest , demonstrezi prin acest articol ca fotbalul din Romania este al becalilor si borcilor si al coposilor ,al condestilor , turcilor, mircilor si miticilor , mai nou al manelistilor blonzi cu nume nemtesc si nevasta palmier si mop, nu al celor ce stau in tribune si sufera!!!

Rau (3 comentarii)  •  18 mai 2014, 16:54

Numai noi putem acorda o asa importanta unor mafioti,condamnati ca Moggi.

Freddy RE (3 comentarii)  •  18 mai 2014, 17:20

Big like!

WWW (33 comentarii)  •  18 mai 2014, 17:34

Ne mira ca mafiotul Moggi a venit sa discute cu cineva de la Steaua?

alex (5 comentarii)  •  18 mai 2014, 17:47

Pe bănci stau proştii care strigă “Hai Steaua!” sau “Hai Dinamo!”._-_ corect domnule Geambasu dar sa nu-i uitam si pe ziaristii care se gudura pe langa asemenea specimene mafiote!

Vlad Dracul (13 comentarii)  •  18 mai 2014, 17:59

Ce altă echipă din România ar fi fost mai potrivită pentru legături cu mafioţii? Pentru apăsat de butoane?!
Evident că niciuna, în afara lui Dinamo!
Un schimb de experienţă Moggi-Borcea ar fi ceva extrem de elocvent.

oscar (9 comentarii)  •  18 mai 2014, 22:55

La noi ca la nimeni,,,,sant multi ani de cand nu mai aud nimic de Lucianone,,,asta a facut mai multe daune in fotbalul Italian si european decar uraganul Katrina in USA.Trebuia sa-i dam noi o ,vitrina, o importanta, .Eu zic ca ,baietii cu ochi azzuri de la sri sa intercepteze telefoanele lui Moggi, dar atentie ca baiatul e ,smecher, are schede , elvetiene,slovene,croate.Oricum asta cand se misca ,,coace,, ceva.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  19 mai 2014, 1:49

Daca stia sa faca un stop si o preluare, Dodel era de mult plecat de la Steaua……Cu ce stie el l-a prostit doar pe Gigi Becali. Si pe tipa aia cu silicoane…..

demolarii (40 comentarii)  •  19 mai 2014, 3:46

1.Moggi a fost condamnat, iar clubului Juventus i s-au retras 2 titluri de campioana si a fost retrogradata in B. La noi Becali a fost condamnat la pachet cu alte doua fapte, violenta si inselaciune, executand 1 din 3 pedepse primite, clubul Steaua care a beneficiat de actiunea patronului nu a patit nimic.
2.Pe de alta parte sistemul Moggi, tatal conducator la Juventus-fiul impresarul cu cei mai multi jucatori in serie A, seamana izbitor cu ce se intampla la Steaua: sotul antrenor cu rol de manager-sotia impresara care vrea toti jucatorii din LigaI. Pentru Romania acest sistem e doar Cooperativa sistem german.
3.Conducatorii clubului Dinamo au fost condamnati pentru ca au pacalit statul roman si propriul club, Dinamo.
4. Concluziile sunt clare…….faptele sunt clare, si totusi autorul se impiedica in interpretari……facand loc unor speculatii lipsite de esenta..

VESCU (4 comentarii)  •  19 mai 2014, 7:49

C O R E C T !!!!

shab (2 comentarii)  •  19 mai 2014, 13:12

demolari, de ce anume a beneficiat Steaua? hai, ca vad ca esti istet si vezi totul limpede.

ike (1 comentarii)  •  19 mai 2014, 17:32

tot la carnati cu fasole te gandesti ! ca toti romanii ! numai ca romanu e haplea si nu stie ce sa manance mai intai, carnatii sau fasolea. eu zic ca carnatii, numai asa sa se oftice mancatorii dupe ce au mancat ei ! asa fac si cainii, numai ca ei au priviri mult maiinteligente decat stapanii lor, romani, desigur … care urmeaza sa manance si ei …

lebateauivre (16 comentarii)  •  19 mai 2014, 20:28

degeaba le-au retras doua titluri daca nu le-a retras si cupele europene !? caci, nu-i asa, le-au cumparat si p-alea !?

vasco (267 comentarii)  •  20 mai 2014, 4:52

Corect!!!Vizita lui Moggi arata,cui mai era nr\evoie,ca fotbalul romanesc e mafiot!

Steaua-1986-forever (24 comentarii)  •  20 mai 2014, 9:02

Sunt de acord cu tot ce ai scris mai putin faptul ca in Italia „curăţenie generală la nivelul arbitrilor. Şi o însănătoşire grabnică a pacientului. ” Lucrurile nu stau deloc asa. Ba dimpotriva. Si repet, nu vad iar cum au ajuns campioni mondiali in acel an pentru ca au retrogradat-o pe Juve. Va garantez ca si la noi se putea retrograda o campioana in 2008 pentru blaturi si am fi castigat probabil trofeul „zmeura de aura”…ca de alte titluri nici macar nu poate fi vorba

Steaua-1986-forever (24 comentarii)  •  20 mai 2014, 9:05

Am uitat sa spun ca ati fost mult prea bland cu Tanase. El nu stie sa faca un stop si o preluare. El are o singura schema in care isi da mingea pe stanga si apoi in fata. Dar din pacate o stiu toti in liga1. Si am uitat sa mai spun ca el este fix la acelasi nivel ca atunci cand a venit de la Pitesti. Poate doar fizic sa fie un pic pe plus, tehnic este identic. Adica mai exact, aproape nimic.

Comentează