Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Puţin fracturaţi, puţin neclari

Steaua va arăta foarte bine pe 14 februarie, la meciul cu Chiajna. Aceasta este concluzia lui Reghecampf după epopeea spaniolă.

Multă încruntare analitică pe marginea subiectului Steaua. Experţii au riduri de expresie, oficialii echipei îi ceartă pe experţi. De ce, […]

vineri, 7 februarie 2014, 9:02

Steaua va arăta foarte bine pe 14 februarie, la meciul cu Chiajna. Aceasta este concluzia lui Reghecampf după epopeea spaniolă.

Multă încruntare analitică pe marginea subiectului Steaua. Experţii au riduri de expresie, oficialii echipei îi ceartă pe experţi. De ce, dacă fotbalul este un joc? Mda, un joc, nu o joacă. Noroc însă cu umorul involuntar care ţîşneşte de unde nu te aştepţi.

Szukala a terminat cantonamentul de la Marbella cu nasul puţin fracturat, iar Steaua cu cîteva nelămuriri. „Puţin fracturat” este expresia lui Laurenţiu Reghecampf. La fel şi starea de incertitudine pe care o degajă echipa. Antrenorul dă asigurări că totul va merge ca uns la startul sezonului, chit că Prepeliţă are „ceva probleme” la spate, iar Georgievski a resimţit şi el „ceva dureri”. Ceva, ceva pare în neregulă cu Steaua după această perioadă de acumulări, încărcări, descărcări, căutări şi rătăciri.

Desigur, există şi plusuri. La începutul celor două stagii de pregătire, Steaua avea griji cu postul de fundaş dreapta. Georgievski, înainte să acuze ceva dureri, se dovedise veriga slabă a unei apărări oricum mai sigure în zona centrală. La sfîrşitul celor două cantonamente, campioana a descoperit că nu are un post deficitar, ci unul excedentar. Lîngă Georgievski, au apărut Rîpă, reîncărcat, Gabi Matei, recuperat, şi Varela, pur şi simplu. Cu incomozii elfi suedezi a jucat Varela pe flancul drept, înlocuit de Matei în minutul 65. Şi pentru că Szukala era cu nasul puţin fracturat, Rîpă a făcut pereche cu Gardoş în centrul apărării. Ole! Cine va juca totuşi pe dreapta?

Capitolul Bourceanu. Da, Bourceanu a plecat de la Steaua. Tocmai de aceea. Se impune o schimbare de sistem, deci trecerea la sistemul 4-1-4-1, sau trebuie găsit un mijlocaş de acoperire lîngă Pintilii? A doua variantă presupune o lămurire. Ca să ştim cum ar trebui să arate omul de lîngă Pintilii. Cine era mai ofensiv şi cine făcea mai multă muncă de recuperare dintre fostul şi actualul căpitan? Bourceanu cîştiga mai multe baloane, dar verticaliza mai puţin decît Pintilii, care s-a dovedit nu o dată şi un redutabil şuteur. Concluzia. Mi se pare că nici Prepeliţă, nici Stanciu nu pot funcţiona cu rezultate mulţumitoare lîngă Pintilii. Prepeliţă este jolly-joker, adică de toate şi nimic precis. Stanciu este mai mult decît ar fi putut ajunge vreodată Bourceanu.

Capitolul Stanciu. Keseru a fost transferat ca să îl vedem mai bine pe Stanciu. Luaţi-o ca pe o impresie de microbist, nu de specialist. Stanciu poate fi grăuntele de energie şi de imaginaţie de la mijlocul terenului. Mai mult decît supralicitatul Tănase. Stanciu mai poate fi şi sursă de inspiraţie pentru Chipciu, care aleargă de mama focului după forma dinaintea accidentării. Şi parcă şi după modestia pierdută pe drumul de la Braşov la Bucureşti.

Capitolul atacanţi. Piovaccari şi Kapetanos. Din cele 6 goluri înscrise în cele 10 meciuri din pregătiri două sînt ale vîrfurilor. Mai exact ale lui Piovaccari. Unul din procedeul preferat al italianului, prin alunecare.

Încheiere. Au rămas 6 zile pînă la meciul cu Chiajna. Şi un citat inspirat al lui Laurenţiu Reghecampf. „Nu vreau să ne spunem punctele forte acum, vreau să le demonstrăm”.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Penibil (3 comentarii)  •  7 februarie 2014, 9:28

Sunt sigur ca steaua va arata foarte bine la meciul ci chiajna, chiajna o sa arate dezastruos la meciul cu steaua, o sa stea cum ii place mai mult, adica capra.

edi (26 comentarii)  •  7 februarie 2014, 9:52

Domnule Geambasu Rege are mare dreptate pai cu Chiajna nu e meci amical sa ia bataie. E meci „prietenesc”. Or sa castrige la scor ca asa face o echipa mare de la noi bate la scor doar satelitii in rest se chinuie cu arbitrii si jumule cate un egal!

brod (39 comentarii)  •  7 februarie 2014, 10:54

poarta alba a chiajnei ar putea sa ramana bine ferecata. ca si cealalta…

adi_stelistul (454 comentarii)  •  7 februarie 2014, 11:31

Steaua e mai slaba decat in urma cu un an. Punct! Petrolul e mai puternica. Si Astra. Cu actualul lot Stelei ii este imposibil sa se bata cu Steaua care elimina Ajax-ul, sa fie clar. Ramane sa vedem daca poate invinge actualul Petrolul si actuala Astra. Povestile de la inceputul campionatului, cu „vom castiga la diferenta mai mare decat anul trecut” sunt de mult uitate. Acum cel mai mare optimism razbate in acel „in campionat va fi altfel”. In ciuda scepticismului, voi incheia cat de optimist pot: „sa vedem”.

SAG (25 comentarii)  •  7 februarie 2014, 12:08

As dori ca Steaua sa arate ca in primavara anului 2013. Sunt semne ca se poate cu toate ca in partidele de pregatire disputate in cele doua cantonamente efectuate in această iarnă in Spania nu s-a inregistrat decat o singura victorie.
Dat fiind ca stelistii au aratat o pregatire fizica buna, sunt convins ca saptamana viitoare Reghe va pune accent pe latura TACTICA si pe faza de FINALIZARE. Poate vine si Sinmartean. Avem nevoie de victorii, altfel Astra si Petrolul pot profita…
„Capitolul Bourceanu”: intradevar in fata apararii ramane UN GOL greu de acoperit(mai ales cu echipe puternice din CL).Avem Pinti, Prepe, Neagu. Daca Stanciu ar avea o pregatire fizica fara cusur si deci o CAPACITATE DE EFORT SUPERIOARA ar fi chiar potrivit sa-l inlocuiasca pe Bourceanu. De ce ? El are o BUNA TEHNICA de posesie, de dribling, de pase, de sut pe poarta sau executari bune de cornere, chiar o buna luciditate cu mingea. Si chiar mi se pare ca se simte mai in largul lui pe noul post decat in spatele varfului sau pe banda unde….e aglomerare mare. In partida cu Korona a fost extraordinar.
La „capitolul atacanti” atat Piovaccari cat si Kape au nevoie de servanti in FATA PORTII, altfel izolarea lor va fi in favoarea adversarilor.
Sperante ??? Da : ROUTE 25 !

titi (5 comentarii)  •  7 februarie 2014, 13:05

steaua „va arata bine” in liga 1, caci are spatele asigurat de deaconu si fluierasii lui… a fost un articol f bun cu statistica greselilor din tur, acolo steaua conducea detasat, avea 17 greseli pro…tineti cont ca erau luate in calcul doar cele grave ( la cate cartonase au inchis ochii centralii, nu mai zic, dezastru )

xolv (1 comentarii)  •  7 februarie 2014, 13:11

Aceste pregatiri au facut sa curga mai multe rauri de cerneala decat vor curge in iunie la mondiale. As vrea sa vad si eu un ziar de sport gen FF, Gazetta dello Sport, As, Marca, in care „analistii” sa disece in halul asta vreo echipa aflata in pregatiri. Ah, dar nu, probabil astia din vest n-au ziaristi ca ai nostri. Ce bafta pe noi !!!

l0gan (14 comentarii)  •  7 februarie 2014, 13:15

se simte lipsa celeui mai bun jucator al 5telei in prima parte a campionatului :deaconu

53b1 (1 comentarii)  •  7 februarie 2014, 13:27

E linistit blatistu’…are meciul cu Chiajna in buzunar…si multe altele de acum incolo…Felicitari Campioanei! Sincer sper sa se califice iar in UCL si sa se faca iar de ras…vai de mama lor….

v.a. (4 comentarii)  •  7 februarie 2014, 13:30

Steaua nu suteaza la poarta, iar daca nu sutezi nu inscrii, deci nu ai victorii. M-am intrebat intruna daca staful tehnic le cere sau nu sa suteze. Nu stiu ce le spune, dar in stilul acesta vor continua meciurile egale si vor veni infrangerile. Cat despre Bourceanu, eu nu cred ca e o pierdere; pasa mult inapoi si lateral, dadea putine pase cu continut tactic, asa ca e bine ca a plecat.

viki (10 comentarii)  •  7 februarie 2014, 14:02

Comentariul meu este un raspuns al unui stelist referitor la realizarile altor echipe in Europa. Petrolul a invins campioana campioanei mondiale in 1966. Steaua pierdea cu 0-3 daca nu se prezenta in finala cu Milan, era oricum mai onorabil. Logica mea sta in picioare pentru ca daca sistematic o echipa interna este an de an ajutata sa intre in Europa , negresit va adune ceva puncte . Sa mai amintesc de prestatia Stelei conduse de ”marele antrenor OLI” cu midl… dar lasa nu vreau sa va rasucesc cutitul in rana. Suntem iubitori de fotbal adevarat si persiflarea si jignirile nu-si au rostul, asa ca urez succes tuturor echipelor din competitie , sa castige cel mai bun pe teren altfel , degeaba vin Popescu, Hagi , Dumitrescu la FRF, va fi aceeasi Marie cu alta palarie. Punct.

vasim (86 comentarii)  •  7 februarie 2014, 14:36

Cate transferuri ratate mai face Meme?
Uita liste mea din ultimul an Kapetanos e zero, Adrian Cristea e zero , Keseru eu personal nu cred ca e zero dar nu cred ca face fatza la Steaua, el ar face fatza la o echipa de pluton fara presiune eventual.
Atata vreme cat Gigi nu revine Steaua o sa piarda mult din valoare.
Deageaba au antrenor daca raman fara jucatorii buni veni plecarea lui chiriches si Bourceanu.
Meme in loc sa se uite dupa 1-2 jucatori romani in tara el cauata prin strainatate dar nu vede ca pentru jucatori buni din strainatate trebuie sa platesti bani iar Steaua nu vrea sa dea bani pe transferuri cu taote ca si-ar permite!
Oricum daca ii aduce Meme si daca da 5 milioane pe unul tot nu o sa face nimic!

calinescu_ (15 comentarii)  •  7 februarie 2014, 14:43

ATAT POATE REGHE CU PREGATIREA FIZICA ….!!!!
CAND ISI INTRA IN ROL HERBERT CU PREGATIREA CHIMICA , MARTZOAGELE DIN PREGATIRI SE VOR TRANSFORMA IN CAI NARAVASI ….!!!!
CE BINE A MERS STEAUA PANA NU S-A INTRODUS CONTROLUL ANTIDOPING SANGUIN ….!!!!
BATEAU PE AJAX SI PE CHELSEA ….!!!!
FARA PUNGULITZE NU-S IN STARE SA BATA NICI PE CORONA BRASOV …..!!!!!

val70 (1 comentarii)  •  7 februarie 2014, 14:54

@viki
Logica ta sta in picioare, dar nu in doua ci in patru…
1.Victoriile in Europa, mai ales cu adversari puternici, trebuiesc apreciate, dar adevarata valoare le-o da continuitatea.
2.Ce lipsa de onorabilitae a arata Steaua pentru ca pierdut a doua finala de CL in decurs de 3 ani, cu rusinosul scor de 4-0! Ce sa-i faci, se alatura astfel anonimei Real Madrid, care a fost invinsa in semifinale cu 5-0, de catre acelasi Milan…
3.Cand o echipa se califica aproape an de an in grupe europene, prin campanii de calificare, poti spune ca este ajutata, dar de traditia, de blazonul ei, de obisnuinta de a reprezenta tara cel putin la un nivel onorabil in Europa.
4. Episodul Middlesbrough poate fi socotit si o rana, dar este o rana nobila, dobandita intr-o lupta onesta, in care si hazardul poate inclina balanta. Faptul ca aceasta rana reprezinta cea mai buna performanta la nivel de club, din 1990 incoace, o transforma intr-o cicatrice fermecatoare…

On topic, Steaua pare a nu fi tocmai in apele ei. Are insa suficiente argumente pentru a se impune in intrecerea interna. Un atu ar fi si faptul ca, dupa cativa ani, Steaua este libera de Europa in primavara, spre multumirea desarta a unora. Poate fi astfel mult mai concentrata pe obiectivele interne.
Cea mai buna atitudine ar fi cea a unui optimism moderat, afisat de orice parte a etalonului Steaua te-ai afla: Sa vedem !

radu (4 comentarii)  •  7 februarie 2014, 14:57

domnule gambasu, speranta dumneavoastra de a vedea steaua jos, ca in fiecare an, va fi desarta….nici cand termina campionatul pe locul 5 steaua nu arata asa rau cum e dinamo combinata acum…..a fi obiectiv nu sta in puterea oricui…

marian (85 comentarii)  •  7 februarie 2014, 15:08

Dle. Geambasu, vad ca ati inlocuit ironia cu zeflemeaua … O fi bine ?

denethor (34 comentarii)  •  7 februarie 2014, 15:21

@val70: un LIKE. asa cum am scris, MARE!!!

gilos (147 comentarii)  •  7 februarie 2014, 16:55

Steaua de azi este mai slaba decat cea de anul trecut.
S-a optat pentru marcarea profitului financiar in detrimentul performantei sportive.
Au fost vanduti cei mai buni jucatori : Chiriches-Bourceanu-Rusescu si nu s-a adus nimic valoros in locul lor.
In atare conditii, echipa va duce cu greu returul asta, iar la anu’ va fi varza si-in Europa, si-n campionat…

IO (144 comentarii)  •  7 februarie 2014, 18:05

Chipciu aleaga DE modestia de la Brasov, iar de forma nu mai poate fi vorba, baiatul pur si simplu nu stie cu mingea.
Piovaccari a dat ambele goluri din alunecare, doar ca la unul facuse alunecarea cu vreo doua faze mai devreme.
In ultimile noua meciuri oficiale, Steaua a facut cinci egaluri, plus cele din pregatire… ne mai trebuiesc vreo 5 atacanti in teren in acelasi timp.
E clar ca Steaua nu joca nimic, dar sunt sanse la campionat pt ca Petrolul a pierdut niste jucatori importanti. Cu Astra stam mai prost, ca il are pe Dinu Gheorghe.

Comentează