Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cîntec, joc şi voie bună!

Judecătoarea Anca Alexandrescu a dat tonul la distracţie la ultima înfăţişare din Dosarul Transfeurilor.

Al enşpemiilea termen din Dosarul Transferurilor a adus ceva nou. Umorul magistraţilor. Umorul voluntar. Ne obişnuiserăm cu glumele de cabană ale inculpaţilor, cu limba lor română […]

vineri, 31 ianuarie 2014, 9:09

Judecătoarea Anca Alexandrescu a dat tonul la distracţie la ultima înfăţişare din Dosarul Transfeurilor.

Al enşpemiilea termen din Dosarul Transferurilor a adus ceva nou. Umorul magistraţilor. Umorul voluntar. Ne obişnuiserăm cu glumele de cabană ale inculpaţilor, cu limba lor română şchioapă („doream decît să rămîn ultimul”, a clamat Borcea dezamăgit). Cu tergiversările, cu amînările. Cu victimizările, patetismele şi teatrul lor ieftin. Cu discursul de lemn al avocaţilor, nici ei mai breji în mînuirea cuvintelor. Dacă-i portofelul plin, ce contează că e vocabularul gol? Apropo, v-aţi uitat în ce fel arată de regulă aceşti domni? Cît de aproape sînt de tipologia interlopilor pe care-i apără?

Iar prin avocaţi ne apropiem de magistraţi. La ultima înfăţişare de la Curtea de Apel, bine, nu chiar a enşpemia, doar a 65-a, doamna judecătoare Anca Alexandrescu a participat la buna dispoziţie generală. A întreţinut-o cu intervenţii haioase care îi vizau pe inculpaţi şi a încheiat în apoteoză şedinţa anunţînd un nou termen pentru data de 31 ianuarie, ora 23:59. Sala amuţită a fost şi martora replicii care a limpezit lucrurile. „Am glumit”, a precizat doamna Alexandrescu pe acelaşi ton glumeţ cu care întreţinuse atmosfera din sala de judecată.

Veţi spune că am văzut prea multe filme americane, în care judecătorii sînt sobri şi apără legea, iar avocaţii sînt sclipitori, arată ca nişte gentlemani, dar încearcă din răsputeri să dribleze legea. Adevărul este că, mai mult decît în filme, judecătorul trebuie să fie o persoană neutră şi echilibrată pînă la antipatie. Judecătorul nu trebuie să fie un tip simpatic, care-i bate la caterincă pe inculpaţi, ci un om care să asigure sobrietatea în sala de judecată.

Antecedentele din procesele altor oameni de fotbal par să pledeze în favoarea stilului nonconformist al Ancăi Alexandrescu. Şi cu Gigi Becali au glumit magistraţii în timpul procesului. Ştim cu toţii care au fost verdictele şi unde se află acum patronul Stelei. Antecedentele din cartea profesională de vizită a doamnei judecătoare A. Alexandrescu dau însă de gîndit. România Liberă scria în martie 2011 despre cazul respingerii deciziei de arestare preventivă a unui lider sindical CNSRL-Frăţia, prins în flagrant luînd mită suma de 40.000 de euro.

Judecătoarea se numea atunci ca şi acum Anca Alexandrescu. Acelaşi cotidian oferea şi o conexiune între liderul sindical Marius Petcu şi judecătoare. Miron Mitrea este naşul de cununie al lui Petcu. Firmele lui Dumitru Bucşaru (ex Unirea Urziceni) au făcut afaceri profitabile cu Ministerul Transporturilor condus la data respectivă de Miron Mitrea. La care firme ale lui Bucşaru, unde în acte erau şefe fiicele sale, a fost angajat soţul judecătoarei Anca Alexandrescu.

Urmează un nou termen de judecată pe data de 10 februarie, ora 13. Asta mi-au spus-o colegii mei reporteri speciali, martori la înfăţişare. M-au asigurat că nu e o glumă.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

Vass Bela (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:03

Cristi, ai obligatia morala, ca acest articol sa-l trimiti in cadrul unei adrese oficiale ( cu antetul GSP ) la CSM ! Daca nimeni nu sesiseaza bataia de joc de la procesul mafiotilor , nici CSM-ul nu poate interveni si atunci circul va continua, cu achitarea inculpatilor intr-un moment, cand vigilenta opiniei publice va fi mai redusa ( de ex, in preajma alegerilor prezidentiale ) . Succes !

dani (31 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:05

Cu o asa Justitie corupta, cu maxibirocratie, Romania nu are ce cauta in Uniunea Europeana! Locul ei ar trebui sa fie linga Somalia. Pacat de bietul popor roman, care trebuie sa le indure pe toate.Desteapta-te romane!

utraian (32 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:18

Cred ca daca ar vedea un Judecator american acest circ numit „dosarul transferurilor” ar rade cu gura pana la urechi.
Unde in lume ar mai vedea aceste driblinguri penibile cu „Justitia” cea oarba?
Unde ar mai vedea 65 de termene, cu inculpati venind in carje la proces, unii scornind dosare medicale pe banda rulanta, altii venind fara acte la proces (Borcea si Copos), sau care solicita un nou termen invocand LIPSA AVOCATILOR, ori efectuarea unor investigatii medicale la colon la Milano (pana si in acelea lipsind numele pacientului)?
Nu e cam ciudat ca atunci cand sunt adusi in fata Justitiei ii apuca subit durerile, afectiunile etc etc?
Si, dupa razboaie seculare, cand se parea ca procesul intra in linie dreapta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti. Vom avea cu totii nepotei cand procesul asta se va finaliza, iar inculpatii vor scapa doar cu o mustrare din cauza varstei inaintate.

Este clar ca ii doare in colon de noi. Nu numai inculpatilor.

Cat despre „judecatori”…aceiasi corupti, fricosi si incompetenti , care isi iau roba peste fusta mini cu care au venit la „munca”si care amana la nesfarsit pronuntarea sentintei, pentru motive dintre cele mai stupide.
Inculpati penibili, avocati penibili, „judecatori” penibili.
Lasati orice speranta…Speranta a murit, asa cum vom muri si noi. De nervi…

Bogdan (8 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:19

#2 Da, bietul popor roman, care injura non stop pe orice forum. Asta e nivelul civilizatiei in acest biet popor. Cand majoritatea… primesc o astfel de educatie, mai ai si pretentia ca la varf sa fie numai oameni cinstiti.

rrr (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:29

Da. Intr-adevar, am citit si ieri despre acest subiect, aceeasi parere am si eu.
Spre deosebire de tine, din pacate, eu nu ma mai mir. Este foarte evident faptul ca nu exista interes din partea judecatoarei sa transeze problema si sa dea verdictul corespunzator.

Cristian (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:49

„Saracul popor roman”… termina cu lamentarile, pana nu punem mana pe arme si nu-i lichidam pe acesti corupti din justitie si conexiunile lor in lumea privata in genul Revolutiei franceze, public, cu pedepse medievale, aici niciodata nu va fi ordine si disciplina. Personal sunt nostalgic dupa „teroarea” comunista cand asemenea personaje si mafia erau zdrobite instant. mi-e dor sa mai vad puscariasii fara sireturi si curele, tunsi zero cu mainile pe lopeti la munci grele! Pana atunci lamentati-va ca fraierii si inghititi ce va dau la oral judecatorii astia de mucava si parlamentarii.

stresu (12 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:49

Felicitari domnule Geambasu. Inca un articol de nota maxima.

De mult, cu foarte mult timp in urma justitia de la noi poarta un alt nume: INJUSTITIE.

Ai bani, pile si relatii, talharii, hotii si… evazionistii ajung, nu la mititica, cum ar fi normal, ci sa se traga de sireturi cu … judecatorii

In acest dosar s-au mai dat verdicte si, daca nu ma insel, toate au fost cu ani multi de puscarie cu… EXECUTARE.
Nu stiu din ce motiv s-au dat (dosarele) spre rejudecare.
Sunt mai mult ca sigur ca „noile verdicte” vor fi mult mai blande si… aproape toate cu… suspendare.

Acesti judecatori si procurori fac parte dintr-o „DIRECTIE” corupta care nu merita sa fie platita din banul public (iar salariile sunt cu mult peste media salariala de la noi).

Imi este scarba si …sila…

Andrei (10 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:52

Este foarte clar ca acesti mafioti vor scapa basma curata…totul este o mascarada penibila..iar noul Cod Penal se pare ca le este si mai favorabil. Despre „magistrati” ce sa mai spunem…sunt emblema murdara a Justitiei corupte din Romania secolului XXI.

Mihai Rusu (7 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:54

Dimensiunea acestui proces produce cheltuieli formidabile pentru statul roman. Tergiversarea in dosarul transferarilor depaseste orice proces de la Tribunalul International de la Haga, ca sa nu mai vorbim de celebrul proces de la Nürnberg care a durat un an de zile! Tot dupa un an de zile, s-a finalizat si procesul de evaziune fiscala (cca 15-20 milioane €) a lui Boris Becker si Steffi Graff. Ezitarea, teama de decizie pro sau contra, arata lipsa de functionalitate a unor judecatori ramasi prizonieri vechiului sistem.

Gigi (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 12:58

Si asa scapa unii de pedeapsa pt. ca li se prescriu faptele.

Cristian87 (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 13:03

Mandru sa fiu roman…sau cum era 🙂
In zilele acestea e o pedeapsa sa fii roman (indiferent ca stai in Romania sau in strainatate)

gilos (147 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 13:09

D-le Geambasu,

Aveti perfecta dreptate cu acest articol, este de-a dreptul revoltator ce se intampla cu acest dosar al transferurilor !

Haideti sa facem ceva ! Daca tot sustineti ca va pasa de sport haideti cu o sesizare la CSM, la Parchet, la DNA, la presedentie , la Guvern, la TAS, la Haga si pe unde s-o mai putea…
Initiati o petitie online si lumea va va sustine !

Chiar ne cred un popor de idioti ?

NR (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 13:38

D-le Geambasu buna,dupa amiaza !Stimate d-le in mult iubita noastra tara,sensibilei paciente(Justitia) i se refuza o interventie chirurgicala,complementara, decernand-o perfuziilor mute,obscuritatii,sfidandu-i nervul optic,eterna oarba,nevoita a se multumi cu franturile talerului otravit.De atributele sperantei,insa, nu ne putem dezice,chiar daca cercul sau circul magistratilor va fi sau este regizat,magistral,partial ori integral de catre inculpati sub obladuirea intereselor proprii sau de grup..Sper intr-o deschidere a ochilor, reconectarea cu civilizatia,exprimata prin sintagma,Stat de Drept iar daca suverana balantei(Justitia) n-o va realiza,atunci,noi,dvs,presa,suntem obligati sa-i redam echilibrul,contracarand balastul.

dereu (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 13:44

aducerea unor judecatori germani ar definitiva totul intro singura zi..judecatorii romani sant slab pregatiti si neseriosi cronici..niste bramburiti avari dupa spagi..nimic altceva//bravo dl geambasu frumos artikol.

florin (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 13:59

Mafiotii astia sunt mai tari decat politicienii. La astia nu este nicio sansa sa se faca dreptate. Se stie ca precedenta instanta, care a intors procesul, a primit „cadourile” chiar la nevasata-sa lui borcea in salon.

Partea penibila este ca se mai si cheltuie bani aiurea cu mascarada asta de doi lei. Da, pentru sume de peste 500.000 de euro ar trebui adusi magistrati de afara.

Alin (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 14:23

Bun articolul…bun ziarist si poate unul dintre singurii „con un par de huevos” cum se spune pe aici pe unde sunt eu.
De data asta s-a intrecut orice masura,nu doar ca le face pe plac dar ne mai si arata cat sunt de apropiati magistratii nostri de infractorii pe care ii judeca,isi permit ei sa faca glume intre ei,sa isi angajeze copii,sotii la firmele frauduloase…vai de mama noastra si de tarisoara aia…niste hoti,spagari,ciobani si valutari conduc Romania…ce or zice A.I.Cuza,Mihai Viteazu,Stefan Cel MAre si alti contemporani de acolo de unde sunt cand vad pentru ce si-au pierdut vietiile prin razboaie…niciodata nu cred ca Romania se va mai insanatosii.

Bocanci (54 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 14:51

Bine zis Cristi. Pana azi, io tot nu m-am prins de ce vorbim de un singur dosar, ar fi trebuit ca fiecare inculpat sa aibe dosar separat. Asa, mai trag de timp vreo cativa ani si se prescrie fapta.

valentin (8 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 15:10

Romania e o jungla, treziti-va odata la realitate…tara noastra e la pamant, si intr-adevar a ajuns o pedeapsa sa fi roman…daca nu o rusine…tara asta e condusa numai de mafioti, escroci si corupti…nu mai iesim in lume cu nimic pozitiv…in Romania se fura pe fata…

mircea (10 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 15:21

pe toata lumea mira amanarea sentintei cand totul e foarte clar adica au furat popescu a si recunoscut Nu exista decat un verdict clar puscarie

faceroll (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 15:21

Adicatelea se pare ca au „uns-o” pe doamna?

dan (5 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 15:37

O tara fara viitor, asa vad eu Romania. Nu se poate asa ceva! Nu intr-o tara care se vrea europeana! Politicienii sunt corupti pana-n maduva oaselor. Justitia la fel, corupta si indulgenta cu cei care nu respecta legea. Bogatii( penalii )ajunsi peste noapte sunt”oameni de afaceri”, contribuie la bugetul statului, deci trebuie lasati in pace sa-si vada de”afaceri”. Inainte de a se da sentinta de rejudecare a cazului, Tolontan colegul dvs.,sustinea ca are mare incredere in justitie cunoscandu-le pe judecatoarele care urmau sa dea verdictul. Ei bine, cred ca doar dumnealui era optimist, noi restul, adica cititorii, stiam ca nimeni dintre cei invinuiti nu va pati nimic.

Gogu (10 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 15:50

Pentru NR: vorba multa, saracia omului! Sau poate vrei sa te credem vreun „entelectual” marca inregistrata Cornel Dinu?!

IO (144 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 16:51

Foarte politicosa categorisirea glumelor inculpatilor dept „de cabana”. Cat despre acel „decat” a lui Borcea, nu poti sa-i ceri omului mai mult, cu atat mai mult cu cat distinsul domn Ovidiu Ioanitoaia se intreba deunazi: „Craiova: FC și CS vor fuma pipa păcii?” Structura propozitiei se invata prin clasa a V-a, nu-I asa? Borcea are drept scuza ca n-a absolvit clasa a V-a

NR (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 17:27

Va salut ! Stimate d-le,”adevarul umbla cu capul spart mai ales in spatiul mioritic”.. despre dl Dinu nu va pot divulga prea multe deoarece n-am avut onoarea de a-l cunoaste ! Ne despart ani si mii de km iar ceea ce spuneti dvs este perfect adevarat:”vorba multa,saracia omului”, raportandu-se perfect societatii in care traiti si in care m-am nascut,parasind-o subit..Nu sufera termeni de comparatie cu ”regimul” in care traiesc de foarte mult timp spre marea mea mahnire,Romania fiind doar o ”Amintire din copilarie” la propriu si la figurat. Intr-o zi(sper ca va venii) poate si dvs veti beneficia de rigurozitatea unei astfel de oranduiri ce nu vestimenteaza nici pe departe perfectiunea,insa, raportul dintre modus-ul vivendi si mentalitate poate fi calculat in ani-civilizatie.Dupa cum stiti d-le:”Mai bine mai tarziu decat niciodata”.Va doresc mult succes in atingerea acestui tel nobil !

paulbobo (6 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 17:53

bravo cristi….bine zis…eu unu ma gandesc la cati bani s au cheltuit pe procesul asta…facea naibii statul …2 spitale….niste incompetenti care stau in scaun…..si se plimba cu masinile statului….

cervantess (4 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 18:18

Geambasule,retine.
Becali nu este in puscarie pt ca „desi s-a glumit la audieri,justitia a fost corecta si l-a pedepsit”.
Becali a suparat multa lume (oameni politici) cu gura lui mare si capul sec.Era „programat” sa intre la puscarie chiar si pt un sut intr-o pisica.I s-a dat o lectie.

eu (10 comentarii)  •  31 ianuarie 2014, 20:10

sa stii cristi ca ea nu a glumit,poate pe 31 ian ora 23.59 se ridica „malaiul”,na gagica asimtit ca are balta peste.

nelu (2 comentarii)  •  1 februarie 2014, 13:11

Si atunci de ce ne miram ca santem asa perceputi in tarile civilizate,-Traim in Romania si asta ne face de rusine!

Vass Bela (2 comentarii)  •  1 februarie 2014, 13:25

Noul Cod e in vigoare, toti borfasii au scapat ! Mi-e scarba !!!

mandru (1 comentarii)  •  1 februarie 2014, 21:29

Las-o balta, ziarist „smecheras” ce esti!

Comentează