Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Tenisul seren. Ba al Serenei!

Anul 2013 a fost dominat de americanca în vîrstă de 32 de ani. Există totuşi cineva în stare să o învingă.

Cum să scrii despre Serena Williams? În ce fel, adică. Aşa cum joacă? În forţă, devastator, necruţător? Sau cu […]

marți, 29 octombrie 2013, 9:57

Anul 2013 a fost dominat de americanca în vîrstă de 32 de ani. Există totuşi cineva în stare să o învingă.

Cum să scrii despre Serena Williams? În ce fel, adică. Aşa cum joacă? În forţă, devastator, necruţător? Sau cu accentul pe recordurile spulberate? Fiindcă lirismul nu se potriveşte în cazul ei. Nici ingenuitatea, deşi sora mai mică a lui Venus ţopăie ca o fetiţă cu fundiţă cînd cîştigă. Şi cîştigă des. Ascultaţi aici. O carieră cu 17 titluri de Grand Slam la simplu. Dintre care două în 2013, Roland Garros şi US Open. Alte 13 titluri de Grand Slam la dublu. Aur la Jocurile Olimpice. Nu mai puţin de 11 turnee adjudecate în acelaşi an de graţie 2013, cărora le corespunde şi o sumă pe măsură a cîştigurilor doar din tenis: 12.085.572 dolari. Impresionant. Luxuriant.

Marşul forţat al Serenei s-a încheiat la Istanbul, cu victoria din finala Turneului Campioanelor în faţa chinezoaicei Na Li. Americanca a suferit în primul set piedut cu 2-6, apoi a revenit şi a cîştigat cu 6-3 actul secund. Setul decisiv a fost o pedeapsă pentru Na Li. 6-0. Sancţiunea pentru afrontul de la începutul întîlnirii, cînd asiatica juca aşa cum trebuie să joci ca să o baţi pe Serena. Lucidă. Exactă, curajoasă, precisă, cu veniri inspirate la fileu şi contre pied-uri în raliurile defensive. Dar asta a durat doar pînă la 3-3 în setul al doilea, moment în care Na Li a căzut sub roţile acestui Hummer pe două roţi. Cu tracţiune integrală.

Încerc să construiesc portretul robot al succesoarei Serenei. Nu seamănă nici cu Na Li, nici cu Azarenka, nici cu Şarapova. Patrick Mouratoglou, Pygamelionul americancei, deci profesor şi iubit la pachet, a dus-o pe Serena într-un punct foarte înalt al formei fizice şi mentale. Mofturoasa mezină a familiei Williams s-a maturizat, ceea ce era cumva normal la 32 de ani. Dar Serena şi-a recîştigat dorinţa de a cîştiga. Ceea ce nu te aştepţi de la o sportivă de 32 de ani apăsată de propria glorie. Între Us Open 2013 şi US Open 1999, primul ei turneu major cîştigat, sînt 14 ani. Şi o istorie a tenisului care le înghite pe Martina Hingis, Justine Henin, Kim Clijsters, Lindsay Davenport şi chiar pe Venus, sora mai mare. Cum a reuşit toate astea Pygmalion Mouratoglou nu ştim. Metode revoluţionare de antrenament. Psihoterapie. Ar fi teribil de interesant să aflăm cum se plămădeşte aluatul ciocolatiu de campioană în laboratoarele academiei domnului Patrick. Cum creşte el fraged şi fibros, întocmai ca delicioasele croissantes din boulangeriile pariziene.

Portretul meu robot seamănă cu Sloane Stephens. Sloane nu este însă un robot. Învingătoarea Serenei  în sferturi la Australian Open, dar învinsă de Serena la US Open în optimi, are lovituri şi viteză. Şi ceva imaginaţie. La 20 de ani, îndrăzneşte şi se revoltă, calităţi care nu se antrenează nici la Nick Bollettieri, nici la Patrick Mouratoglou. Sloane nu este o persoană supusă care îşi cunoaşte lungul nasului şi care luptă din greu să mai urce un loc în ierarhie. Într-o epocă în care au dispărut copiii minune din tenis, din sport în general, Sloane poate fi alternativa la Hummerul care duce 30 de titluri de Grand Slam în habitaclul musculos. Sloane, fiica distinsei doamne Sybil Smith, antrenor asistent la Harvard şi fostă înotătoare de succes în echipa olimpică a SUA, contra Serenei, fiica doamnei Oracene Price, pe care o ştim cum picoteşte în lojă. Serenă.

Comentarii (42)Adaugă comentariu

victor L (285 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 10:41

Frumos, felicitari (recunosc: sint fan Serena de ani bunui).
NB,
celor care sint tentati sa observe fizicul Serenei, le atrag atentia ca e vorba de jocul de tenis si nu de fotomodeling.

Blue (1 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 10:56

Eugenie Bouchard mi se pare senzationala, viitor numar 1 mondial

blu (2 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 10:58

Eu atata apatie pe terenul de tenis, cum am vazut in primul set cu Na Li, n-am vazut in viata mea. Mi se parea ca orice schimb jucat cu cap si cu minge plasa acolo unde nu se poate intinde Serena e castigat. Am si schimbat canalul „la pauza” … gresit se pare. Nu-mi place stilul ei, dar e eficient. Hai Simona!

Liviu (1 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:04

Da ce zici de aromana, nu-i pe acolo, n-are sanse ?

bbb (17 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:14

cu serena nu va mai semana nimeni … din fericire

magus1349 (21 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:15

Eu sper sa te inseli si succesoarea sa fie o fata micuta ( 1.68 m si 60kg ) !
…desi de ceva vreme sunt la moda culorile inchise .

gica (6 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:20

in sferturi a invins-o sloane la AO,nu in semifinale…

goghe (16 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:25

Domnilor ziaristi,
Un articol, un titlu macar despre Razvan Rat – primul fotbalist roman dupa ani de zile care a fost ales in echipa etapei din Premier League?!
Baiatul asta chiar nu merita nici un pic de consideratie din partea noastra?

http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pitchside-europe/premier-league-team-week-hat-trick-hero-121313497.html

sorin-arges (24 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:26

Fara nici un fel de indoiala Serena domina tenisul feminin. O asemenea matahala ar domina multe din ramurile sportive la care ar participa: box, haltere, lupte, etc…
Ce cauta la tenis ? Numai cei de la antidopnig stiu.

sorin-arges (24 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:30

Astept cu nerabdare un meci Sloane – Simona. Probabil ca autorul articolului isi va schimba drastic parerea.
In ierarhia WTA de la finele anului Simona o va depasi pe Serena secound hand.
Se indoieste cineva ca Simona va castiga la Sofia ?

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:30

gica
Asa este, victoria lui Sloane a fost in sferturi. O sa fac si modificarea acum

Laur (9 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:32

Eu zic ca avem si noi in ograda noastra o Simona Halep care are un viitor stralucit. Daca va face si pasul urmator spre finale sau castigarea de Grand Slam, atunci e si ea e o pretendenta. Dar evident ca doar comentatorii de la Eurosport si alte mari canale si ziare de sport din Vest pot observa ca Simona de senzationala, doar dumneavoastra nu. Totusi e un pas inainte ca scrieti si un articol despre sportivi adevarati, nu numai despre ”fotbalistii” nostri, care in competitie directa cu cei din Vest se fac de ras in mod constant.

Raul (17 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:39

Nu stiu exact de ce, dar sincer ma asteptam inainte sa dau click pe acest editorial sa fie vorba de Sloane Stephens, imi place foarte mult stilul ei de joc, dar totusi cred ca pana ajunge ea la o maturitate care ii va permite sa ajunga in Top 10 mondial, Serena deja va scadea simtitor si nu va ma fii aceeasi jucatoare pe care o avem in momentul de fata. Predictia mea e ca 2014 va fi ultimul an de gratie al lui Serena.

vlad (7 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:43

Are ceva talent Sloane Stephens dar eu nu o vad nr 1 mondial, sub nicio forma. Dar poti sa stii??? la cat de echilibrat e tenisul feminin acum?

Venom (3 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:45

Sincer acum, se dopeaza sau e barbat?

g (20 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 11:50

nicio sansa pentru sloane. Bojana Jovanovski rulzzzz

soriniz (9 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 12:16

Sloane are tehnica, are moral, dar in tenis conteaza foarte mult deplasarea in teren (vezi biatul acela spaniol, numele imi scapa Rafa si numaistiucum) si acolo Sloane nu e in primele 20. Nicio sansa. Mai degraba micuta noastra furnicuta Simona ar avea sanse . Pe canadianca Bouchard n-am vazut-o inca dar am auzit vorbe frumoase despre ea.

mandeal (4 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 12:24

Vad ca si noi, romanii, cadem in „hyper”-eala care se practica in jurul nord-americancelor. Umflate de presa lor, promovate, favorizate.
Soer sa le dea Simonica noastra peste nas cat de curand…

ticbis (80 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 12:29

Dupa umila mea parere, Sloane Stephens este o jucatoare buna care mai poate creste si care mai poate urca in clasamente, poate chiar in top 5. Dar nu o vad nr.1 mondial; nu are psihicul necesar pentru a ajunge acolo.
In schimb as paria in urmatorul an competitional pe ascensiunea fulminanta a jucatoarei de 19 ani din Canada, Eugenie Bouchard. Are cam tot ce-i trebuie ca sa ajunga sa se bata la locul I; jocul ei e o combinatie intre Sharapova, Radwanska si Ana Ivanovic. Toate acestea au ajuns la un moment dat al carierei lor nr. 1 WTA, deci nu vad niciun motiv ca sportiva canadiana sa nu le calce pe urme.
Sigur, mai trebuie sa acumuleze experienta competitionala si sa-si inbunatateasca cateva procedee si sa creasca un pic in forta loviturilor; in rest joaca inca de pe acum aproape perfect.
Tineti minte acest nume: Eugenie Bouchard. Anul 2014 va fi anul ei si, sper eu, anul Simonei Halep!

omganto (2 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 12:55

Sunt curios de ce marea majoritate nu vorbeste si nu o apreciaza pe Serena pentru munca pe care a depus-o in toti acesti ani sau chiar de talentul pe care il are?Toata lumea spune ca e un „robot” care loveste tare.Ca fapt divers, Venus, loveste si mai tare.Ok, probabil nu are talentul pe care l-au avut Justine Henin sau Martina Hingis dar ambitia ei e fantastica si trebuie apreciata.Chinuita de accidentari si de probleme personale a reusit intotdeauna sa revina, ceea ce nu pot spune despre altele.

Neko00 (1 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 13:32

Sloane Stephens este o jucatoare umflata de presa americana pentru ca au nevoie de un talent care sa-i calce pe urme Serenei. Asa au umflat-o britanicii pe Laura Robson dupa un parcurs bun in turneele de Grand Slam. La fel si Stephens, are un record dezamagitor impotriva jucatoarelor de top 30, traieste din acea victorie impotriva Serenei, care trebuie specificat faptul ca Serena a jucat acel meci cu glezna umflata, neputand sa se deplaseze. E o exagerare imensa aici, Serena avea deja turnee impotrante castigate la 20 de ani, Sloane n-are nici macar o finala WTA, are un titlu castigat ITF. In plus, are o personalitate care n-o va duce nicaieri, se crede cea mai tare din parcare dar inca n-a realizat nimic si probabil nu va realiza. In schimb, Eugenie Bouchard prezinta un potential imens, i-a tinut piept anul acesta unei Serena in forma, a reusit sa-i ia un set, insa a cedat fizic. Eugenie are acea inteligenta nativa pe care am mai vazut-o la Martina Hingis si mai nou la Simona Halep, acel spirit de decizie, totodata este o jucatoare foarte muncitoare, numarul 1 mondial in cativa ani. Din ce vine din spate o mai observa pe Donna Vekic, la 17 ani e o jucatoare interesanta, inconstanta insa.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 13:47

Cred ca este un articol care contine si o invitatie nespusa. Anume aceea de a ne aminti toti ca si Simona Halep ar putea fi intre „urmase”. 🙂

Iulian (3 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 13:47

Lisicki pt mine…

Ta’Vee (1 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 13:59

Traiasca steroizii si anabolizantele. Restul e can-can.

ticbis (80 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 14:00

@omganto
Serena este numarul 1 mondial abia acum, la varsta de 33 de ani si la sfarsitul carierei. Explicatia este simpla: la inceputul carerei ei in tenis, de la varsta de 18 ani si pana pe la 25-28 de ani, n-a putut sa faca fata unor adversare extrem de valoroase cum ar fi Martina Hingis, Justine Henin, Lindsay Davenport, Steffi Graf sau Monica Seles (ultimile doua erau la sfarsitul carierei cand Serena si Venus incercau sa sa impuna in competitii). Concurenta era acerba si jucatoarele foarte valoroase erau destul de multe.
Serena este acum numarul 1 mondial pentru ca n-are o concurenta serioasa; asta e si motivul pentru care alte doua jucatoare sarite de 30 de ani castiga fara probleme turnee de Grand Slam, de ex. Na Li sau Francesca Schiavone (anul trecut).
Adevarul este ca Serena se lupta acum aproape singura in circuitul WTA: Sharapova a abandonat tenisul de aproape o jumatate de an si se pare ca are alte prioritati acum in viata ei; Azarenka a ajuns la maximum valorii ei (mai mult de atat n-are ce sa mai arate); Radwanska si Ivanovic joaca doar pentru bani, Kerber sau Kvitova nu pot mai mult decat ceea ce arata acum; Sloane Stephens are niste limite ce se pot vedea cu ochiul liber; rusoaicele si sarboaicele mai tinere sunt inca la stadiul de sperante; etc…
Serena este acum nr. 1 mondial pentru ca NU exista nici macar o singura alta jucatoare de mare valoare care sa-i puna probleme. La fel si in cazul lui Na Li. Se poate observa insa usor ca daca cineva „o ia la tenis” pe Serena, aceasta cedeaza: rasufla greu, abia mai poate sa se mentina fizic, oboseste, alearga batraneste, joaca doar din instinct si din experienta, transpira abundent, recurge la trageri de timp si la diverse alte trucuri, face duble-greseli si se bazeaza doar pe forta bratelor si a picioarelor.
Senzatia pe care o lasa Serena acum este ca poate juca si ramane numarul 1 mondial pana la 40 de ani daca adversarele ei vor fi in continuare de genul Azarenka, Kvitova, Radwanska, Kerber, Na Li, etc. Daca s-ar ivi in circuit maine o jucatoare ca si Martina Hingis sau Monica Seles, in maximum 2 luni Serena isi va lua adio pentru totdeauna de la locul I.

gica (6 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 15:11

eu nu cred in bouchard,e cam genul kvitovei de acum vreo 2 ani parca,cand a castigat wimbledonul si turneul campioanelor,parea ca nu va avea adversar in anul urmator si acum ramane o jucatoare de top insa foarte inconstanta,asa o vad si pe bouchard in viitor,probabil in top 10 dar cam atat.la simona se va vedea la AO daca putem spera de la ea macar un top 5,sau poate va reusi sa fie si ea nr 1 fara GS castigat cum au mai fost si altele 🙂

banks (62 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 15:19

@omganto #20 : pentru ca „majoritatea” nu e convinsa ca pe langa „munca si talent” (de care sunt capabile si alte zeci de jucatoare) Serena nu mai are si „altceva” in plus.

madgino (3 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 15:31

Ce e important e ca avem 3 nume printre care unul romanesc pe lista de sperante.
Nu cred ca e vreuna capabila sa o detroneze pe Serena in 2014 dar macar sa mai echilibreze un pic balanta.

Romeo (14 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 15:34

Hmm… Sloane Stephens, care are zero titluri castigate si a carui mare si singura realizare e ca a batut-o pe Serena Williams o data pe la inceputul anului, la Australian Open. De la care de altfel a mancat bataie rau de tot la urmatorul lor meci, la US Open. In rest nu a batut nicio jucatoare importanta, decat pe Sharapova, cand era accidentata si care si ea a batut-o de doua ori fara probleme, cand NU era accidentata.
Spre deosebire de Simona, de pilda, care a luat cinci titluri in doar o jumatate de an si a batut o gramada de jucatoare de top 10: A. Radwanska, Kvitova, Jankovic, Wozniacki, Bartoli, Vinci s.a.m.d. Sloane de cate ori a dat peste una dintr-astea, a mancat bataie ca la carte. Pana si Sorana Cirstea s-a distrat cu ea, la Dubai.
Hai sa fim seriosi… Dumneata esti un tip simpatic cand comentezi fotbal si apreciez foarte mult ca patrunzi si pe taramul tenisului, dar adevarul e ca pe site-urile de tenis rade lumea de Sloane asta, care din cauza punctajului aiurea al WTA a ajuns aproape de top 10 cu doua victorii si zero titluri castigate. Eu mai degraba ma astept s-o vad in top 200, decat numarul unu.
Mai documenteaza-te si matale inainte de a da pronosticuri fanteziste. Simona e mult mai talentata si are sanse mai mari la numarul unu, decat Sloane.

Romeo (14 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 15:39

A, si am uitat sa spun ca de la anul se schimba sistemul punctajului WTA, in sensul ca se va pune mai mult accent pe numarul titlurilor castigate. Daca se schimba de anul trecut sistemul, Simona era acum mult mai sus, era deja numarul 7-8 mondial.
Asa ca pe Sloane, daca nu reuseste si ea sa ia macar un titlu anul viitor, n-o vad prea bine in clasament.

omganto (2 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 18:26

@ticbis

Inteleg ce vrei sa spui cand spui ca in prezent Serena se lupta singura in circuit dar…daca urmaresti atent toata cariera ei ai sa vezi ca ea nu e nr1 doar acum.Prima oara a fost nr1 in 2002, la 21 ani.Singurele momente cand nu a fost nr1 a fost atunci cand a fost accidentata

Paul (1 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 19:03

Serena este greu de batut si de unii din cei din topul ATP, dupa parerea mea. Este prea puternica pentru fete.

SorinelDumitru (24 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 19:26

Cred ca e primul articol in care ideile lui Geambasu coincid si cu ale mele.

florin78 (2 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 19:28

Multi o vad pe Sloane un viitor star dar in afara de o semifinala la AO si aia cand a batut o Serena care era accidentata nu prea a cam avut vreo performanta. Un lider nu se naste doar cu talent ci cu mai mult de atat, un mental foarte puternic ce nu are Sloane si mai este un amanunt placerea de a juca tenis si dorinta de a castiga trofee titluri ce nu le are inca. Se plictiseste repede pe arenele de tenis altele decat cele mari unde e bine mediatizata. Tenisul are multe turnee intr-un an si cam trebuie sa castigi 2, 3, 4 … ca sa stii cum sa castigi trofee altfel te nasti speranta si cu speranta ramai.
De urmarit Eugenie Bouchard un mult mai mare talent decat Sloane si chiar si Simona are un joc ce aduce din tenisul inteligent al Martinei Hingis si al altei jucatoare ce nu impresiona prin gabarit Henin. Tenisul feminin se poate domina si prin inteligenta si mai putin prin forta pura.

SorinelDumitru (24 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 19:29

In opinia mea generatia viitoare de jucatoare de top va fi: Azarenka, Stephens, Madison Keys, Halep, Pavlyuchenkova, Jovanovski, Saisai Zhang, Daria Gavrilova. Mai e si o jucatoare din Belarus care a luat vreo 5 titluri ITF anul asta, dar nu-mi amintesc numele.

Dani (81 comentarii)  •  29 octombrie 2013, 23:44

„Tenisul Serenei” nu mai e tenis. E un fel de culturism-viteza. De la gratia sa elefantina pina la folosirea rachetei pe post de baros alegi intotdeauna calitatile adversarei Cu o exceptie: aceasta adversara sa nu fie sora-sa. Pina cind steroizii familiei Williams nu vor fi descoperiti, tenisul feminin nu va mai fi nici tenis, nici feminin…ci mai degraba un joc macabru si intunecat de Halloween.

mateo (1 comentarii)  •  30 octombrie 2013, 2:32

Eugenie Bouchard….

harap alb (1 comentarii)  •  30 octombrie 2013, 4:54

Sloane Stephens nu va intra niciodata in top 3 dar ar putea castiga unu-doua grand-slemuri in urmatorii 10 ani.
In ceea ce priveste viitorul tenisului feminin eu cred ca va fi format din: Simona Halep, Laura Robson, Eugenie Bouchard, Yulia Putintseva, Ana Konjuh, Indy de Vroome, Madison Keys, noua Serena Willaiams (sper nu si dpdv al rezultatelor) va fi viitorul tanc al circuitului feminin Taylor Townsend si cu voia dvs intr-un viitor putin mai indepartat Andreea Rosca

ciupi (376 comentarii)  •  30 octombrie 2013, 6:36

cand privesc la tenis nu ma intereseaza cine castiga, vreau sa vad jocuri spectaculoase, nu bubuieli. am vazut ieri un joc superb intre kohlschreiber si seppi (jucatori cu jumatati de rever, adica numai cu o mana!), care parca dansau pe langa minge si o trimiteau dincolo cu eleganta proprie celui care nu da cu maciuca in sarmanul obiect.

Alegz (12 comentarii)  •  30 octombrie 2013, 9:07

Singurii adversari ai Serenei sunt varsta si accidentarile ..

@ticbis

Serena Williams a fost pana in prezent nr. 1 Mondial de 6 ori: 2002, 2008(2), 2009(2),2013
Intre 2004-2007 a avut mai multe accidentari
in 2012 desi Sharapova si Azarenka si-au impartit locul 1 .. Serena a primit titlurile WTA Player of the Year, respectiv ITF World Champion.

ticbis (80 comentarii)  •  30 octombrie 2013, 12:24

@Alegz

Pai exact asta am afirmat si eu: in 15 ani de cariera in turneele WTA Serena a fost numarul 1 mondial in doar 4 ani (disparati, nu la rand). Iar din astia 4 ani, in doi dintre ei n-a stat pe locul 1 decat partial (si-a impartit locul 1 cu alte jucatoare).
Daca tot esti pasionat de statistica, poti sa-mi spui in cate sezoane (la rand) au fost numarul 1 mondial Steffi Graf, Monica Seles, Martina Hingis, Martina Navratilova?
Si inca o intrebare: crezi ca tenisul Serenei este mai valoros, mai bogat, mai cu talent, mai inspirat, mai placut ochiului, mai specatculos decat cel practicat de jucatoarele mai sus amintite?
Din punctul meu de vedere este o diferenta ca de la cer la pamant!
Repet: daca in momentul de fata Serena ar avea o adversara de calibrul celor amintite mai sus, nici in visele ei cele mai optimiste n-ar pretinde locul 1.
Dar asa, cand ai adversare limitate sau sarite de 30 de ani sau pe care nu le mai intereseaza decat banii si contractele de publicitate (Azarenka, Sharapova, Wozniacki, Ivanovic, Na Li, Kerber, Radwanska, Errani, Schiavone, Stephens, Lisicki, Vinci, Pavliucenkova, Ribarikova, Kirilenko, Vesina, Stosur, Kvitova, Jankovic, Flipkens, Suarez Navarro sau Kuznetsova), te mai mira de ce se mentine Serena pe locul 1 la 33 de ani? Pe mine unul, nu!
De-asta cred ca cele care vin acum din urma, Simona Halep, Eugenie Bouchard si inca alte cateva vor schimba in viitorii doi ani atat fata tenisului feminin mondial cat si ierarhia valorilor in circuitul WTA!

peter (5 comentarii)  •  1 noiembrie 2013, 17:47

Bai dar cât de nesimtit sa fii si cât de negru la sufletul ala de ziarist slugarnic, sa nu zici 2 vorbe de Simona noastra ? Ce ne intereseaza ba pe noi de Serena si de Sloane Stephens. Noi o vedem pe Simona numarul 1 ba, si chiar daca n-o ajunge nr 1 , o ajunge nr 2 sau nr 3 . Asta ne intereseaza ba pe noi, nu de americance. Cât de nesimtit ba poti sa fii sa nu pomenesti si tu o vorba despre ea ,singura românca ce bucura actualmente pe toti iubitorii de tenis din România,tara asta pe care tu n-o iubesti. De ce nu te muti ba în America sa le pupi în fund pe alde Williams ? Sau în Franta pe Mouratoglou.

Comentează