Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

O manea de înfrîngere!

Unii au rău de mare. Şi dacă ajung pe cel mai scump şi mai sigur pachebot. Alţii au rău de Champions League. Anvergura competiţiei, valoarea adversarilor, banii puşi pe masă, luminile arenelor arhipline. Mă rog, tot tacîmul. Rău de Champions […]

miercuri, 18 septembrie 2013, 11:03

Unii au rău de mare. Şi dacă ajung pe cel mai scump şi mai sigur pachebot. Alţii au rău de Champions League. Anvergura competiţiei, valoarea adversarilor, banii puşi pe masă, luminile arenelor arhipline. Mă rog, tot tacîmul. Rău de Champions League. L-a căpătat şi Steaua deşi se încălzise ani de zile mai la mal, în Europa League. Apoi, peste toate, a intervenit elementul perturbator Szukala. Ce o fi fost în mintea lui? Ori… Ba nu, hai să rămînem aici, pe teritoriul sigur al naivităţii. Să rîdă lumea atotoateştiutoare.

Din păcate, după o oră de joc, pe pachebotul acesta de lux numit UCL încep să se simtă diferenţele de buget şi lipsa  tradiţiei. Observaţie valabilă mai ales din momentul în care îţi dai peste picioare, cum a făcut Steaua după vreo 60 de minute de rezistenţă civilizată. Lupţi, lupţi apoi te relaxezi. Na, uite că dînşii nu se relaxează! Ei practică o filosofie simplă, aceea a lucrului bine făcut şi dus pînă la capăt.

Da, Schalke îşi trage seva din forţa lui Farfan, Boateng şi Draxler. O linie de mijloc solidă şi rapidă. Steaua a replicat, cît a replicat, prin închizătorii Pintilii şi Bourceanu, cu Tănase şi Stanciu în faţa lor. La creaţie. Sună frumos şi cumva din afara fotbalului cuvîntul ăsta, creaţie. Parcă sîntem la un concurs literar. Sau la un festival al filmelor de ficţiune. Sîntem însă la fotbal şi trebuie să reamintim că şi activitatea aceasta atît de hulită are oamenii ei care creează. Sau care stăpînesc clipele de cumpănă ale meciurilor. Aceştia sînt de regulă antrenorii. Antrenorii siguri pe ei, inspiraţi. Cu sînge rece, dar şi cu putere de improvizaţie.

Reghecampf a picat toate testele la Gelsenkirchen. De reactivitate, de analiză lucidă. Prea sigur pe el. Asta, într-o limbă română nu foarte savantă, se mai numeşte şi suficienţă. Pasiv, neinspirat la schimbări. Nu vi se pare că ieşirea lui Stanciu a dereglat tot mijlocul stelist?

Şi, ca un corolar al aiurelilor ridicate la rang de principii, mă aşteptam ca după ultimul fluier al turcului Cakir CARENUNE-AFURAT, să auzim o manea de jale la centrul terenului, acolo unde îşi strînge Reghe elevii după meci, indiferent de rezultat. O manea, să moară de oftică toţi fraierii cocliţi care nu ştiu să petreacă aşa ca staful Stelei. Cu dansuri din buric.

Comentarii (120)Adaugă comentariu

c24 (9 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 12:31

Ce ati asteptat de la o echipa la care e antrenor unul a carui nevasta are macar 3-4 jucatori sub contract, la aproape toate adversarele din campionat? Ce ati vrea de la o echipa care are un antrenor a carui nevasta e ruda cu Mircea Sandu, un Mircea care a facut dintr-un arbitru obedient stelei sef la CCA? Ce poate face o echipa la care punguta din campionat rezolva problemele de dupa minutul 60 si liga inchide ochii? ETC Personal cred ca le era mai bine daca in locul antrenamentului cu public aveau meci adevarat cu Sageata, aveau mai mult tonus, dar cum nevasta a pus antrenor acolo… si daca ar fi singurul meci mimat!!!

redsef2005 (11 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 12:54

yoz7777: Ai dat cu bâta în baltă de la început şi până la sfârşit. În ordine aleatorie: nici nick-ul nu vine de la „roşu” (red), ci de la cu totul altceva; raţionamentul tău este de-a dreptul idiot, nu aş avea de ce să fiu „frustrat si plin de obida” dacă am ceva cu Steaua, din contră, ar trebui să fiu bucuros şi încântat de rezultatul de aseară!; argumentele tale sfidează de-a dreptul adevărul, pentru că între „demonstraţiile de fotbal” ale Stelei intră fără discuţie şi un 0 – 5 la Haifa, şi un 1 – 5 acasă cu Stuttgart, şi acest 0 – 3 fără drept de apel, indiferent ce ai spune, cu Schalke. În rest, sănătate şi să auzim de bine! Din partea mea să bateţi pe Chelsea şi pe Basel, dar sincer mă îndoiesc…
sundance kid: M-a distrat enorm replica ta! Nu mă îndoiesc că ţi-a luat jumătate de zi să compui acel rând postat, la „enormul” vocabular pe care ai dovedit că îl posezi şi la totala lipsă de idei deja cronică la tine. Apropo, caută şi tu în dicţionar să vezi ce înseamnă „demagog”, să nu te faci de râs o dată în plus, folosind cuvinte pe care nu le înţelegi… Nu te chinui să răspunzi, pentru că te va apuca Crăciunul şi Anul Nou încercând să însăilezi alte două – trei vorbe fără noimă!
Dimi: Mulţumesc!

calin (3 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 13:00

oameni buni, inclusiv d-voastra domnule „dinamovist”,
citi dintre voi a-ti vazut meciul live????
adica pe stadion si nu in fotoliu???
se putea juca o saptamina si nu ne-ar fi dat gol fara aceea greseala!!!
ii fluiera deja tot stadionul, sunt o echipa mediocra pe care am facut-o noi mare (sa vedeti ce „distractie” o sa aiba cu bayern)
apropos, sunt la fel de „patrioti” ca si altii de pe la noi
fiecare gol dat de napoli era primit cu urale patriotice…
altfel tineti minte toti cei care vorbiti de echipe modeste eliminate, arbitraje, blaturi, titluri cumparate si alte … acareturi:
– nu am fi asteptat sapte ani ca sa luam din nou titlul(va mai amintiti de … bunica!? ne-a luat buzaul 5 puncte din 6 si aveam nevoie doar de unul pentru titlu!!!)
– excluzind cfr, anul trecut, n-ati fost in stare sa va calificati in grupele ligii, indiferent de citi pescari si bucatari a-ti intilnit
– pste toate avem o CUPA a CAMPIONILOR EUROPENI

serghei (47 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 13:11

@yo7777, excelent comentariul tau. Ideea e insa ca pe Steaua si pe fanii ei n-ar trebui sa o intereseze ce spun anumiti frustrati de pe internet sau niste ziaristi care de-abia asteapta cate o infrangere a campioanei ca sa-si manifeste bucuria. Acesti trepadusi care intra in pamant la marile victorii, doar pentru a rasari de nicaieri la infrangerile amare, provoaca doar dezgust si mila. Sper ca Steaua sa castige iar titlul in Romania si sa-si obisnuiasca fanii cu meciurile tari din Champions League. Sa nu fie o sarbatoare o partida cu o echipa de top precum Schalke 04, ci o obisnuinta. Asta e mult mai important decat ce se intampla intr-un meci. Meciuri au fost si vor mai fi. Pe unele le pierzi, pe altele le castigi. E important sa joci cat mai mult si mai des la nivel inalt, iar Steaua Bucuresti, de vreo 3 ani incoace, cum-necum, se mentine acolo. Spre deosebire de alte echipe romanesti.

Cristi G (1 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 13:53

D-nule Cristian G. pacat ca nu poti intelege fenomenul Steaua…
Stiu,dumneata nu intelegi ce inpact au contopirea celor 2 culori ros-albastru care se misca pe teren intr-un orgasm continuu pentru ochii stelistilor adevarati.
Eu sunt la mare distanta de casa…undeva in capitala fotbalului…Manchester….unde suporteri sunt de meserie.
Am urmarit meciul cu ‘niste suporteri ai diavolilor rosii’ ,unii dintrei ei octogenari…Cica Steaua a fost mai buna…tampitii…nu va cunosc pe „dumneata”
A-ti scris acest articol inainte cu mult timp de meci urmand ca dupa terminarea meciului sa-l conturezi cu o ura abstracta cum numai dumneata stii sa o zugravesti,pe ea ,pe ‘ura’

uzu (4 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 13:55

@yoz7777

„Felicitari celor de la CFR pentru cele 10 puncte, nu mai conteaza cum le-au facut”

adica ce vrei sa spui. au facut blaturi, nu ? sau i-au ajutat arbitrii ? nu ? sau ce ? n-au avut adversarii chef sa joace ?

uzu (4 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 14:04

@serghei

” E important sa joci cat mai mult si mai des la nivel inalt, iar Steaua Bucuresti, de vreo 3 ani incoace, cum-necum, se mentine acolo. ”

Europa League e nivel inalt ? Molde sau Ecranas sunt echipe de top ? 🙂 … hai verisoare hai … mai moale. v-ati intalnit cu fotbalul mare si ati constatat ca aveti doar fumuri in cap. La precedenta intalnire cu CL ati facut exact un punct. 1.
va urez sa castigati iar campionatul de meciuri amicale pe care le jucati si in care arbitrii nu gresesc uman nici macar din greseala impotriva stelei … sa fiti mari si uniti spre 25.
in CL o sa faceti intre 1 si 3 puncte.

IO (144 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 14:19

Pana la gol Steaua a fost aproape ok. Desigur trebuie luat in calcul faptul ca Steaua a jucat fara cei doi fundasi laterali si cu mici exceptii fara Ad Popa. Daca in campionat mai merge, Legia ne-a demonstrat ca nu poti face asta cand dai de echipe serioase.
Este simpatic baiatul de la #105 care confunda politetea unor octogenari, fie ei si „suporteri de meserie” cu onestitatea. Daca esti „supporter de meserie” stii exact ca Steaua a executat un program de manele aseara, pt ca totul pare sa fi fost facut dupa ureche. De la schimbari si minutul in care ele au fost epuizate pana la pregatirea jocului pe benzi (inexistent de altfel)

nea alecu (7 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 15:24

Ma bucur ca nu ai scris niciodata pentru „cei multi „!Are cine sa scrie pentru ei.

alcaloid (1 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 16:41

@ Cristi G: Dumnezeule mare, ati ucis gramatica in 8 randuri. Este clar, sunteti super stelist :))

ghita florin (24 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 17:03

Stau si ma intreb,de ce nu s-a gasit nimeni sa arunce cu o bricheta ?

serghei (47 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 18:15

@uzu, vezi ca nu e chiar asa. Benfica, Chelsea, Ajax, Schalke, sunt echipe care au jucat si ele prin Europa League, chiar in ultimii ani. Inter, iar, Atletico nu mai zic, Manchester United a trecut si ea pe acolo in 2012. Tottenham e alta echipa de top care joaca de obicei in Europa League. Stuttgart a jucat tot in Europa League si ramane o echipa de top din Germania. Eu zic sa o lasi mai moale vis-a-vis de Europa League, e o competitie de nivel inalt. Nu oricine face fata acolo. E drept, in CL e mai greu, dar asta nu inseamna ca in Europa League nu poti da de superechipe.

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 19:46

unde-i miticul tipic, reghe cu infatuarea si aroganta de la conferinta de presa? a crezut ca Schalke sunt gloria bu.. pardon, sageata ? cind spui steoaia, spui manea !

john (75 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 19:46

@ frustrare, care e numele tau?!
-DINAMO !!

fulk_nerra (17 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 22:29

D-le Geambasu, de cind sunteti arbiter elegantiarum? Cu ce drept sau autoritate puneti in discutie gusturile muzicale ale lui Reghecamf? Ce anume va indreptateste sa va considerati superior pt ca ascultati rock? Eu nu l-am auzit niciodata pe Reghe,cit o fi el de manelist, sa va ironizeze pt ca asculati Black Sabbat.
Daca ifosele de om superior si cultivat nu va lasa, macar straduiti-va – e o chestiune profesionala – sa distingeti intre profesia lui Reghecamf si viata lui privata.

Cit despre meci, Steaua a jucat bine pina la golul venit accidental. Trebuie sa retinem ca pina in acel minut 67, Shalke nu a avut nici macar o ocazie clara. E adevarat ca nici Steaua nu a avut, dar de unde atitea pretentii? A bagat cumva Steaua 20 mil euro in transferuri si nu se vede performata? Voi nu vedeti cu ce echipe jucam? Ca un jucator al lor are salariu cit bugetul pe 6 luni al Stelei?
De unde atitea pretentii? Fotbalul nostru este in coma la toate nivele, dar noi vrem victorii in CL. Steaua mai scobeste cite o calificare cu mult efort si putina valoare; iar daca ar rasari o valoare ar fi exportata rapid … poate chiar la Shalke.
Poate va folositi pana coroziva sa puneti in lumina aceasta realitate, diferenta dintre echipe data de contul bancar.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  19 septembrie 2013, 23:12

Nu va face cinste acest articol. „ o manea la centru“, obiceiul lui Reghe? Rautacios.
Atit a facut?

De acord. Nu gasesti jucator multumit. N-au reusit sa intre in joc, n-au aratat nimic. Eu i-am vazut moi, cu angajament 50% in dueluri. Daca 04 ar fi aratat mai mult, as fi zis ca Steaua s-a lovit de zidul CL, dar au fost la fel de ezitanti. Personal n-au aratat nici ei mare lucru, dar au functionat ca echipa si au avut noroc, noi am avut ocazii, ei au marcat. Se stie cum. Noi nici ca echipa n-am aratat nimic. Am presat, recuperat, dar ne-am „terminat“ pe la 20 m, cu suturi aiurea ori fantezist, fara vlaga. Daca Reghe a gresit ceva, trebuie cautat motivul evolutiei sub asteptari al tuturor jucatorilor, mie nu mi s-a parut ca am vazut bucuria si onoarea de a juca in CL, nu mi s-a parut ca am vazut un jucator care sa vrea sa arate ceva, sa faca ce stie, sa-si faca numarul. Moi, blazati, cu 50% nu cistigi nici la Botosani.
Eu am vazut prea multa relaxare inainte de meci si consider ca Reghe trebuie sa-si ascunda echipa de oficiali si alte panarame nu de fani, ziaristi si fosti fotbalisti. Ce-ar fi stricat daca echipa s-ar fi adunat 30 min. la un ceai cu Marcel Raducanu, Iordanescu, Jenei, Hagi. Chiar Marica ar fi trebuit ascultat un minut. Daca stimatii Ioanitoaia, Geambasu ar fi fost si ei prezenti, ca o familie, ar fi scris poate altfel. Desigur n-ai ce lauda de data asta, dar nici sa dezarmezi in asa hal un luptator, unul care a facut mult bine, as zice ca a revolutionat fotbalul.

De ce-l acuzati ca a vrut sa cistige? Unii cred ca nici nu existati, ati venit ca iobagi de undeva, mici, tigani, in orice caz mici, mamaligari, foarte mici. Ca mamaligarii adevarati sint in regiunea Venetia, pe colinele sarace unde bogatii din Padova isi petrec si acum sfirsitul de saptamina, nu se stie. Iar cind unul ca Reghe vrea sa se ridice, sa cistige, nu mai accepta sa stea in banca lui, voi ce faceti? La primul insucces ii dati in cap. Voi va dati de fapt voua in cap, daca mai era cazul, caci cred ca sinteti batuti destul de soarta.

Domnule Geambasu, s-a gresit undeva, la 3:0 e clar. Dar nu e de vina dorinta de victorie, obiectivul, „maneaua“, ori incultura, suficienta, cum ati vrea sa ziceti. O asemenea acuzatie este atit de grosolana, incit banuiesc o anumita „suficienta“. Oare impreuna cu Domnul Ioanitoaia faceti fata unui dialog cu Prodanca si Reghe? La asa o grosolanie incep sa ma indoiesc.

PS suport un 3:0 mai bine decit un 0:0, ori 0:1, care ar fi fost nemeritat. Eu vreau ca Steaua sa cistige, dar vreau sa joace fotbal. Jucatorii sa dea maximum, sa arate ce stiu. Ieri n-au aratat nimic.
Speram ca au invatat ceva. Acum, la jocul extrem de slab aratat de nemti, dupa victoria elvetienilor, chiar nu le mai ramine decit sa joace pentru locul intii in grupa. Poate ati dori ca Steaua sa respecte Chelsea acasa, pe „National“ si sa stea in „banca lor“ la Basel? Mici, mici, mitici. De unde veniti Domnule Geambasu?
Iar arbitrul asta, sa va arbitreze pe voi, pe urma mai vorbim.

pro si contra! (40 comentarii)  •  20 septembrie 2013, 9:56

115 fulk_nerra , ai dretate in ceea ce priveste raportarea gresita la preferintele muzicale ale lui reghe. Performanta sportiva (sau lipsa ei) nu se confunda sub nicio forma cu preferintele muzicale (care raman strict la stadiul de pasiuni extra – aiurea…si atat, indiferent de directia lor). In schimb, gresesti profund in privinta celei de-a doua teze a comentariului tau. Pretentia unui rezultat pozitiv in meciul cu nemtii (si nu numai) este bazata pe atitudinea antrenorului stelei. Cand antrenorul unei echipe (fie ea si una mica, sau cu atat mai mult, in raport cu adversarii din grupa UCL) declara ca echipa sa „va castiga 100% meciul”, devine absolut legitima pretentia de a castiga. Ca doar te bazezi pe declaratia publica hotarata, absoluta a unui antrenor vazut ca cerebral si profesionist. Sau nu o fi chiar asa? Poate el nu cunoaste aceasta diferenta (de potenta financiara) dintre steaua si celelalte participante. Sau poate ca, dincolo de prezumtia intentiei oferirii unui supliment de incredere (contextual fals, precum in cauza), nu are priceperea (circumscrisa tot aptitudinii profesionale lato sensu) de a estima efectul unei asemnea declaratii in randul suporterilor, respectiv al celor interesati de acest sport (si chia in randul jucatorilor). Adevarul este la mijloc…si, deci, nu este deloc nelegitima reactia privitorilor, care, avand ca fundament absolut aceasta atitudine vadit emfatica si artificiala a lui reghe, sa acuze si, in final, sa semnaleze vadirea unor carente implicit de natura profesionala a antrenorului (atitudinea si reactia a priori si a posteriori unui meci califica, per ansamblu, veleitatile generale ale unui antrenor). Cand emani o asemenea siguranta, se presupune ca ai o baza ultra solida. Or, cand tu pierzi la un asemenea rezultat (trebuie precizat ca jocul aparent bun al stelei pana la primul gol nu este defel un alibi, intrucat rezultatatul este per se graitor…o echipa pregatita „100% pt. a castiga” nu cade sportiv ca una de amatori la primul hop!), trebuie sa accepti ca ai afisat o atitudine vadit neavenita si, coroborat cu evidentele greseli de abordare a meciului, pe tot parcursul lui, AI GRESIT. Si ca ai fost arogant si „suficient”. Si sa-ti asumi reclamatiile, daca, totusi, esti profi. Iar suporterii trebuie, de asemenea, sa accepte adevarul. In fine, privitor la diferenta mare din pdv financiar intre steaua si celelate, trebuie spus ca nu mereu acest fapt stabileste rezultate si ierarhii. Amintesc aici ca, spre deosebire de otelul si steaua (in participarile anterioare), alte echipe romanesti au strans f. multe puncte pt. „conditia lor finaciara”. Deci, per a comparatio, nici asta nu ar fi automat un argument absolut.

davidoff (10 comentarii)  •  20 septembrie 2013, 10:59

Inainte de a acuza autorul, ati face bine, macar, sa cititi articolul de vreo doua trei ori, si apoi sa decideti daca argumentul „reghe e manelist” sta in picioare. Desi ironia nu este una foarte fina, in niciun caz nu asta se vrea a se transmite/intelege, nici macar tratand textul „ad literam”.
Pe de alta parte, stelistii, ar trebui sa tina cont, ca mai sunt si alt fel de suporteri, cei din strainatate, plecati de foarte mult timp. Cei ce nu sunt neaparat fanii vreunei rivale, sau unui alt club romanesc in mod deosebit, dar care isi doresc ca fotbalul romanesc sa aiba rezultate frumoase in competitiile europene. Printre acestia ma numar si eu, si cred ca am tot dreptul sa comentez, critic, atat timp cat m-am bucurat si am laudat cand a fost cazul, toate echipele. In ultimul timp, aroganta prosteasca a unora din conducerea stelei, starea de dusmanie, fudulie extrema, parsivenie a atins cote alarmante. Doar agresivitatea mai rivalizeaza cu cele enumerate mai sus. Pentru mine e tarziu, dar e pacat de viitorii suporteri, si ceea ce se lasa mostenire. Ce ma deranjeaza cel mai tare, e atitudinea fata de echipa nationala. Credeam ca superioritatea se carcateriza prin altceva, chiar si in conditiile in care sunt multi ce critica si ataca steaua.
Trecand pe mai departe, trebuie sa mai avem in vizor si elementele fotbalistice, caci despre asta discutam. Vad multi sustinatori ai stelei, care se plang ca nu au adversari in liga lui „minciunica” si de asta e foarte greu p`afara. Pai am vazut si eu meciurile contra ceahlaului, gazului, samd, toate terminate cu scoruri determinate in mare parte de arbitri. daca erau adversari slabi trebuiau batuti fara drept de apel. Pe mai departe s-au creat si conditii bune de CL. s-au amanat meciuri, s-au introdus noi promovate intre, si uite ca tot mai e nevoie de ceva rudenii, nasii, arbitraje, jucatori impresariati de tartorul de sex feminin ce apartine familiei stelei, pentru cateva guri de oxigen. Cand vine cate o echipa nemteasca, se pierde cunostinta din cauza materialul greu al tocului de sus al usii. Pe langa scorul de neprezentare, putem sa mai adaugam si ce-a facut gardos pe acolo prin careu, bunavointa unui turc, o bara dintr-o ocazie clara etc etc. Iar unii naivi, inca mai mai cred in „povestea primului gol”. Eu cred in povestea ca mai multi bani, trebuiau sa ajunga pe la Jilava, nicidecum in transferuri sau viitor. Un circ, nu il, poti lauda, oricat de mult te-ai stradui sa te inhami la travaliul acesta anevoios.
@redsef2005: ai sintetizat aproape de perfectiune, si in comparatie cu multe replici de pe aici, ai fluenta in exprimare, insemand ca ai tinut in ceva mana carti.. cu coperta, nu cu trefle. Argumentele sunt solide, cu mentiunea totusi ca steaua a avut rezultate notabile in EL, unde s-au strans multe puncte pentru coeficient.

fulk_nerra (17 comentarii)  •  20 septembrie 2013, 18:46

@pro si contra

Noi, cei care ne mai uitam la fotbal si avem ceva in cap, stim care e diferenta dintre Shalke si Steaua si nu avem voie sa ne facem iluzii doar pt ca Reghe face niste declaratii. Reghe stie si el diferenta, iar declaratiile le-a facut pt ca inainte de lupta mai bine pari sigur pe tine decit fricos – desi de bati cu Goliat. E o strategie, ce naiba. Decit sa fii umil, mai bine esti arogant, e mai sanatos. Nu v-ati saturat de frazele obosite „mergem sa murim frumos/sa ne vindem scump pielea/sa ne jucam sansa”? Daca Reghe va zice ca vrea sa cistige Liga Campionilor trebuie sa fim dezamagiti ca nu o face?

Cit despre alte echipe cu bugete mici dar cu performante in CL Geambasu spune f corect in articolul de azi ca exceptiile confirma regula … ca marea performanta e apanajul citorva cluburi cu bugete de regiuni de dezvoltare.

Iar daca vorbim de echipele de la noi care au facut performanta notabila in CL (calificarea in EL a reusit-o si Steaua in 2006) ar fi bine sa nu uitam ce s-a intimplat cu ele ulterior acelei performante. Ca performanta in fotbal nu inseamna doar 3 meciuri bune intr-o toamna ci si o continuitate la nivel decent. In caz ca nu ne ajuta memoria, ajut eu: o echipa s-a desfiintat iar alta se lupta pe viata si pe moarte cu U Cluj.

fulk_nerra (17 comentarii)  •  20 septembrie 2013, 19:05

@Davidoff,
am inteles ca esti roman plecat pe afara. Nu stiu care e relevanta acestui detaliu biografic, dar sa trecem peste …

Nimeni nu contesta infringerea categorica a Stelei, ci felul in care e interpretata la noi. 3-0 cu o echipa germana de top nu e grav nici daca jocul ar fi aratat altfel (dar el a aratat f echilibrat 3 sferturi de meci). Barcelona a luat 4-0 de la Bayern acum citeva lui, Real 4-1 de la Borussia iar Galatasaray acum 3 zile al luat 6 de la Real. In toate aceste cazuri diferentele de buget sunt mult mai mici (Galata) sau nesemnificative. Daca scorul Stelei e rusinos, atuci cele de mai sus ar trebuie sa-si toarne o galeata de cenusa in cap.

Asa e la fotbal, la cel serios. Daca ne tot lamentam nu ne putem ridica. Acum 1 an Steaua incasa 5-1 acasa de la Stuttgard si apoi a cistigat grupa si ce a mai urmat. Intelegeti ca astfel de infringeri fac parte din fotbal si la nivelul dintre fotbalul nostru si „al lor” sunt absolut normale. Ar fi fost anormal ca Steaua sa bata pe Shalke (desi frumos).

Comentează