Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Daţi Replay pe Mazăre!

Hai să fim cinici! Ba nu, pragmatici, sună mai bine, mai capitalist. Lumea va trăi şi fără „Replay”, emisiunea de la TVR. Vorbim mai ales despre lumea care se uită la fotbal. Trăieşte lumea consumatoare de fotbal fără Dobrin, fără […]

joi, 5 septembrie 2013, 5:10

Hai să fim cinici! Ba nu, pragmatici, sună mai bine, mai capitalist. Lumea va trăi şi fără „Replay”, emisiunea de la TVR. Vorbim mai ales despre lumea care se uită la fotbal. Trăieşte lumea consumatoare de fotbal fără Dobrin, fără Dumitrache şi fără Costică Ştefănescu, de ce ar sucomba doar pentru că n-o să-i mai vadă pe Olaianos şi pe Mitran? Ia, hai, nu vă mai smiorcăiţi atît! Ce sînteţi, băi, bărbaţi amatori de minore sau cîrlige de atîrnat rufele?

Aşadar, emisiunea aceea care povestea despre fotbalul de altădată a dispărut. Domnilor şi doamnelor, televiziunea este ceva despre timpul prezent! Ceva care miroase a breaking news, a acţiune, a fashion. Nu a mucegai, cum era producţia asta care scormonea prin meciurile de demult ale naţionalei şi ale echipelor de club. De unde deducţia logică – scoaterea din grilă a „Replay”-ului este doar o parte a măreţului plan de reformare a televiziunii publice, iniţiat de domnul Elwis Săftoiu, preşedintele-director şi general al amintitei instituţii.

Vi se pare că sînt ironic? Nu vi se pare, dar încerc să redevin serios. Golănia practicată la nivel instituţional în TVR nu merită ironii. Nici „evaluarea” – o glumă proastă în urma căreia punctajele cele mai mari au fost obţinute de mîna dreaptă şi de mîna stîngă ale lui Elwis, plus intangibilii lideri de sindicat. Au căzut însă capete de operatori care umblau îmbrăcaţi în blugi, aveau barbă, dar nu aveau legitimaţia de serviciu la ei.

Nu, nu e loc de ironii. Ar fi ceva spaţiu, nu de emisie, pentru nişte fluierături. Sau huiduieli, ca la fotbal. În fond, susţinem existenţa acestui organism preistoric prin abonamentul plătit cu voie sau fără voie prin factura de la Enel. Ce primim în schimb? Mai ales Radu Mazăre. Radu Mazăre şi haremul lui. Mazăre la „Vara pe val”, Mazăre la Festivalul de la Mamaia, Mazăre la Centura de Aur. Mazăre, acest Suleiman Magnificul al Constanţei, urcat pe zmeul lui fermecat deasupra turiştilor care se bălăcesc nevinovaţi la malul mării.

Da, se poate trăi şi fără „Replay”. Urmează meciul Doroftei contra Mazăre. Acolo dramatism. Cum, e posibil să nu se mai ţină, are treabă Mazăre prin Brazilia? Domnul Elwis, faceţi ceva!

Comentarii (45)Adaugă comentariu

Andrei (80 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:26

O veste trista. Chiar am trait amintiri placute vizionand aceasta emisiune. Pacat.

dash.berlin (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:27

Chiar asa…de ce oare TVR-ul il mediatizeaza in exces pe cocalarul ala de Mazare?!Probabil Saftoiu Elwis stie de ce 😐

TEO (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:27

sunt constantean si imi pare rau ca emisiune Replay a fost scoasa din grila, dar nu inteleg ce treaba are Mazare cu acest lucru… nu e vina lui Mazare ca il mediatizeaza televiziunile si tot asa…

zappy (6 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:29

ai ramas un nostalgic cristi..ce treaba avem cu balaci,dobrin,stefanescu,etc,cand vine dl mazare cu ceata de minore cu dotarile de rigoare??pacat..era o emisiune pe care o urmaream cu drag…cam singura de pr tvr

pasnick (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:30

noi am incetat demult sa urmarim relicva numita tvr. pornim de la premisa: da-i dracu’ sa faca ce vor! desi le platim lunar niste bani moka ca unor milogi!
personal, imi placea replay, pentru ca imi place fotbalul si istoria.
dar, asta e, nu putem face nimic contra noilor nomenclaturisti!

Observatorul (6 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:30

Sunt inca alte 8 televiziuni de sport. De ce nu le fac ei?

Mie imi placea emisiunea, dar asta nu inseamna ca ar fi trebuit tinuta cu orice pret si oricum. Poate o alta televiziune o sa o dea la o ora mai buna.

zoli (1 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:40

Atat timp cat in conducerea TVR se afla persoane precum Zgabercea, un monument de incultura si prostie, nu ma mira nimic. Traim vremuri in care prostia si prostul gust sunt ridicate la rang de arta.

Narcis (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:40

Grele, dom’le, grele de tot! Asta cu TVR ma face sa ma scarpin in varful capului si sa scuip cu scarba de ciuda ca nu pot scoate acest program de pe telecomanda.

Asta cu „Replay” este doar un exemplu! Daca luam grila de programe, dis de dimineata si pana tarziu in noapte la bani marunti, ar insemna sa punem sigiliu si sa organizam o demolare prin implozie a cladirii care inca mai are pretentia de a se numi „Televiziune Nationala”.

PS. Poate unii oamen i, angajati ai TVR, nu au nici o vina dar felul in care arata acest „mancator de bani publici” este INACCEPTABIL!

MORO (1 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:50

Mare pacat ….cei mai tineri vdeam si noi cum se juca altadata fotbal …de placere..si acum o sa vedem meciul lui Oprescu cu Maidanezi FC..al lui Base cu Ponta…etc…

Ciprian77 (5 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:56

Asteptam cu nerabdare seara de luni, cand dupa ora 23.00 incepeau povestile cu fotbalul stiut din discutiile cu baietii mai mari la scara blocului…emisiunea avea ceva din povestile copilariei spuse de bunici…dar, ca la orice poveste apare si sfarsitul; un sfarsit brusc, urat ce ne lasa sentimentul unei povesti neterminate. Se pare ca mai important e sa indobitocim oamenii decat sa-i desteptam! rusine elwis!

tygy (4 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:01

Nu fac alte posturi sportive pentru ca NU AU ARHIVA. Arhiva cu meciurile vechi exista numai la TVR, pana cand va fi aruncata la gunoi, pentru ca sa-si faca niste birouri niste rude angajate acolo pe pile.

Tatalor (3 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:01

Eu nu mai ma uit de ani buni la tembelizor la asa zisele „emisiuni”. Iesiti la plimbare oameni buni, la aer, ori uitati-va la documentare pe National Geographic, Discopery, la filme de calitate etc.

torinezul (4 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:01

pt Observatorul,amice cred ca esti putin pe langa .Cum sa difuzeze alte tv ,ceva ce are doarTVR ??? Pe bani sepoate,farabani nu.

maroc73 (1 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:05

cred ca emisiunea nu se poate realiza pe alt post de sport deoarece tvr-ul detine arhiva de meciuri.

serginho (4 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:09

@TEO nu e vina lui Mazare ca il mediatizeaza televiziunile asa?? aici gresesti baiatule..este vina lui ,pentru ca ii place sa iasa in fata. e platit si plateste ca sa apara la tv.. din cate stiu are contract cu ProTv ‘ul..si anume ,trustul Pro arunca intr’o umbra neagra sudul litoralului si te fac sa crezi ca Mamaia e mai ceva decat St. Tropez.. asta se numeste manipulare publica 😉 si se pare ca are contract si cu cei de la Acces Direct.. sunt multi care au astfel de contracte. de exemplu ,mumia vie (Viorel Lis) a avut contract cu Antena 1 in valoare de 100.000 euro.

LEON VOICULESCU (13 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:28

tara lui papura voda …cum sa scoti singura emisiune cu istoria noastra fotbalistica care Iera prezentata at literam perfect off unde ajungem???asa se sterge istoria
.

md (17 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:37

Pacat pentru emisiune ! Felicitari pentru articol !

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:40

stimate Domn, trebuia sa faceti reclama. Eu, spre exemplu, nu stiam de o astfel de emisiune, banuiesc ca mai sint multi ca mine.
Mitran imi place. Fara dovezi nu comenteaza nimic din prezent si viitor, dar despre trecut, despre Dobrin plonjind din pat, poate despre golul golurilor lui Sorin Avram, …, ar fi fost cel mai potrivit.

PS sa speram ca DIGI ne aude, ne citeste!

Adrian (9 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:51

Mitran primeste ce merita !!! a ajuns sa fie sclavul lui Ivanovici ! a inceput sa faca ca un caine turbat in emisiunile lui si sa stea in genunchi in fata unui specimen ca el. Intr-o saptamana a disparut complet din media romaneasca !
Cum e viata asta !!!!

john (28 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 18:54

Scuzati, dar era o prostie ca TVR-ul, care detine arhiva, sa faca si emisiunea. Nu castiga mare lucru din asta. Acum, poate ca emisiunea o va face alt post TV, care va cumpara meciurile din arhiva TVR. In felul asta, TVR va castiga mai multi bani.

alecsss (18 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:22

Si cu aceasta ocazie, devin si mai revoltat ca nu am cum sa nu-mi platesc taxa ai Radio-Tv, pe care statul mi-o ia cu japca.

sty (4 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:26

Eu sper sa nu se mai plateasca Taxa Radio+TV la e.n.e.l sper ca ceei tineri sa nu se mai maimutareasca pe unde apuca(stelisti,dinamovisti,rapidisti,olteni sau cfr-sti)fiecare echipa de fotbal a avut ceva de spus,spune si urmeaza a spune in materie de fotbal invatati sa apreciati cu ceea ce sunteti contemporani si lasati alte persoane care chiar se pricep sa analizeze!

marian (85 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:32

Dle. Geambasu, va tineti de politica si zau ca nu va pricepeti. Nu dezvolt subiectul, dar pe ca va bazati cand faceti aprecierea asta ? Aveti date din surse neutre privind frecventa aparitiilor diverselor persoane (nu le zic personalitati) la TVR1 ? Daca tot sunteti pus pe comparatii de genul acesta, de ce nu va referiti la #1 din cercetarile de audienta respective ? Nu aveti voie ? In fine, daca tot vorbim de excelenta jurnalistica pe care GSP afirma ca ar promova-o, ce parere aveti despre calitatea emisiunilor sportive de la postul national de televiziune ? Jale mare, nu-i asa ? Dvs. daca ati fi patron la un post de televiziune, i-ati da o emisiune pe mana dlui. Oloianos ? Si atunci, despre ce faceti vorbire si ce rost are „revolta” dvs. ? Era sa uit: daca ziceti ca sunt buni, angajati-i, domnule, la GSP. Marius Mitran chiar i-ar face KO pe multi din redactia actuala.

IRONMAIDEN (16 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:33

din fericire ne putem uita la reghe si prodanca

chiorean (4 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:43

am prins rar emisiunea si il rugam pe fiul meu sa se uite cu mine…sper sa bage manele in loc la replay si sa dau delete la tvr1 ,mazare e un produs comercial

ss (21 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 19:53

Asta e tara….circul ramane, o emisiune splendida dispare! Din pacate altcineva nu poate realiza aceasta emisiune e vorba de imagini filmate doar de tvr! TVR e montata sa transmita clone de partid….jalnic!

cristi (1 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 20:50

Rusine TV R

unlimited (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 21:27

da…hai sa fie despre prezent:despre Mutu drogatul,despre Nikoloc,Tanase…alcoolici notorii,despre Becali-semianalfabet puscarias,despre Niculae-pursange comunist la care putem alinia:Mitica,Sandu,Padureanu,Copos…sa fie despre Borcea cocalarul,sa fie despre dezastrul nationalei conduse de clica comunista si clanul Becali,sa fie despre toate scursurile societatii care o ard fashion,trendy-cocalaresco-unilateralocomunist…sa fie despre mondenitati ca se poate invata de la ei-numai de rau!

unlimited (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 21:30

PS:cata spaga ai dat sa iei premiul de editorialistul anului???

Alo (1 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 22:23

Mie imi placea emisiunea. Din pacate nu prea mai ai ce sa vezi la tv. Refuz si urasc cocalareala gen show kapatos…

mizzzerya (17 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 0:33

problema e simpla : Mazare isi traieste viatza. Mai simplu : daca o minora „focoasa foc” ar invita orice ziarist la „o partida „sunt tare curios cati dintre voi ar zice „nooooo….noi avem principii si neveste acasa ” ….aud ??? cati ??? Concluzie : Mazare este votat …de catre cetateni …pe care voi i-ati semi-alfabetizat in cautare de audienta si banutzi … analfabeti care va platesc salariile nemeritate pentru cat de josnici sunteti . Deci , iubiti-l pe Mazare si mai departe cautati atent sa gasiti altul , caci poporul asta obisnuit cu Suleiman Magnificul s-ar putea sa caute alte distractii in lipsa :))))

Cinezan Vladimir (50 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 4:55

Da, domnul Mitran a făcut un lucru bun, de la emisiunile TVR l-a „cunoscut” și fiul meu pe Dobrin, altfel l-ar fi ofilit minutarele care nu iartă și legendele devin tot mai mult legende sparte. A căzut și sabia care atârna și ne-a retezat un vis frumos, dar nu e de mirare, căci pe banii noștri suntem tratați cu indiferență, ca să nu spun mai rău. Oare TVR n-ar fi putut transmite partida cu Ungaria ?! Nu am nimic cu Antena 1, dar abonații Digi, pe satelit, în special cei de la țară, nu mai beneficiază de acest post. În lupta dintre posturile de televiziune pierd abonații. E altă poveste cu mazăre la felul unu și la felul doi și la desert, dar nu mi-e rușine nici cu ce ne pune pe masa fotbalului alde bucătăreasa aceea gata să-i scarmene pe cei cărora nu le plac bucatele dumisale… Micul ecran își are faliții lui, dar noi ne respectăm gusturile. Chiar dacă mulți nu văd meciul din seara aceasta, HAI ROMÂNIA !

iesean (3 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 7:51

foarte la obiect!! domnule geambasu, deschideti o lista in care sa semneze cei care doresct sa continue emisiunea respectiva si in subsidiar, sa se renunte la magaria: ,,platiti obligatoriu taxa tvr, chiar daca nu urmariti sau nu va intereseaza (sa ia bani de la rcs/rds, upc, etc.)”..pusa si pe factura la curent electric !!!!!!!!!

Eusebiu camilar (10 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 7:57

Totul corect dar miroase a ipocrizie… O simpla rasfoire a gsp ne devedeste ca voi faceti exact acelasi lucru… Singura diferenta este ca la voi Mazare poarta alte nume: jiji a dres, jiji a zis, jiji a cules, etc…

prazarul 1 (6 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 7:58

Pentru # 28 unlimited :
Mai citeste odata articolul si daca nu intelegi pune pe cineva din familie sa iti traduca :))
Numele tau trebuia sa fie LIMITED .
Geambasule ,pentru mine tot carcotasul de serviciu al gsp ramai ,dar de data asta ai punctat bine .Ai o bila alba 🙂

Alex One (122 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 9:15

Intr-adevar se poate trai fara „Replay” si mai ales fara comentariile (semi)docte ale lui Mitran dar am deceda fericiti daca nu l-am mai vedea pe fantele de mahala Mazare,ex jurnalist si ofiter de marina comerciala.

Cris (22 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 9:55

Hai la DIgi sau la orice alt post, desi nu vad care altul ar gazdui o asemenea emisiune. Chiar ar fi un mare salt valoric pentru Digi, mai ales dupa ce au facut curatenia de toamna, scapand de „probabil cel mai…“!

retoric (9 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 9:59

@unlimited
Am si eu o nelamurire la ceea ce spui: de cind stilul de viata amintit are de-a face cu comunismul? Eu cred ca esti suparat corect dar identifici gresit cauza…

Octavian Stăncioiu (10 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 10:18

Era singura emisiune de fotbal pe care n-o pierdeam cu nici un chip. Nu mai inteleg chiar nimic. Cei care fac grila sunt oare idioti? Televiziunea Rusinii Nationale.

pavel (2 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 12:04

De ce ne miram cata vreme directorul de programe de la TVR este omul lui Mazare ce a condus cultura la Constanta
?

IO (144 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 12:52

La schimb cu acesta stire este cea ca probabil cel mai bun, probabil cel mai frumos, probabil cel mai fanatik si sigur cel mai analfabet show (la bataie cu Mircea Radulescu la gsp) a disparut. Ma bucura disparitia acelui focar de infectie care atenta la Limba Romana, la bunul simt si la inteligentza telespectatorului.

Vali Teodor (20 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 16:08

televiziunea nationala tinuta din banii nostri, cumpara seriale americane, neozelandeze , etc dar ceva cu mari romani din sport – nu avem voie-

in schimb primim cai verzi pe pereti care consuma bugete.

Replay nu consuma. ne pare rau

Burebista (1 comentarii)  •  7 septembrie 2013, 9:07

In TVR se fura ca in marele codru. De banii astia pastrati macar emisiunile bune existente.

garrapata (1 comentarii)  •  11 septembrie 2013, 8:27

la TVR international e si mai jegos, nu au schimbat PROMO-urile de un an, le dau in bucla ca pentru tampiti, s-a prins si fiu-meu de un an ca-s acelasi si il plictisesc, lasam pentru limba romana ca ne-a alungat BBoc cu forfetarul afara din tara. In + au facut un PROMO la un film vechi in care „cei tari” adica comunistii castiga! sunt aceiasi prafuiti pe care nu i-a vazut glontul la revolutie, ce va mirati. + saftoiu boul care a declarat ca sunt toti spioni, avea dreptate saracul, a invatat intre timp ca asta nu se spune la gradinita

garrapata1 (1 comentarii)  •  11 septembrie 2013, 8:30

La TVR international e si mai jegos, nu au schimbat PROMO-urile de un an, le dau in bucla ca pentru tampiti, s-a prins si fiu-meu de un an ca-s acelasi si il plictisesc, lasam pentru limba romana ca ne-a alungat BBoc cu forfetarul afara din tara. In + au facut un PROMO la un film vechi in care „cei tari” adica comunistii castiga! sunt aceiasi prafuiti pe care nu i-a vazut glontul la revolutie, ce va mirati. + saftoiu boul care a declarat ca sunt toti spioni, avea dreptate saracul, a invatat intre timp ca asta nu se spune la gradinita

Comentează