Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Chiricheş, cu inima cum stai?

De cînd a aflat că se transferă în Anglia, noul jucător al lui Tottenham este victima unor accidentări foarte convenabile.

Am răsuflat uşuraţi atunci cînd s-a materializat transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham. Jur, ni s-a luat o piatră de […]

marți, 3 septembrie 2013, 9:00

De cînd a aflat că se transferă în Anglia, noul jucător al lui Tottenham este victima unor accidentări foarte convenabile.

Am răsuflat uşuraţi atunci cînd s-a materializat transferul lui Vlad Chiricheş la Tottenham. Jur, ni s-a luat o piatră de pe inimă! Devenise o chestiune de interes naţional ca băiatul să plece odată şi odată la o echipă din Vest. Să se liniştească şi el, iar noi împreună cu el. Să nu intre în depresie, şi noi o dată cu el. Presiunea devenise insuportabilă, stresul atinsese cote de avarie! Se face, nu se face, se face, nu se face, vrea Gigi, nu vrea Gigi, Jilava, Poarta Albă, alba, neagra, 8 milioane, ba nu, 10, ce, mă, noi sîntem proştii lor? Şi tot aşa pînă cînd, într-o zi frumoasă de sfîrşit de august, l-am văzut mutat la casa lui, la Londra.

Vlad Chiricheş în carne şi oase intrat pe poarta cantonamentului tottenhamez însoţit de o echipă de filmare de la Dolce Sport, ca o gardă pretoriană, nu altceva. De-abia atunci ne-am mai calmat, sentiment la care a contribuit şi prezenţa lui nea Giovanni acolo, care nea Giovanni avea glume cu un oficial al formaţiei din Premier League, în esperanto mi s-a părut că-i vorbea impresarul român. Fundaşul zîmbea reţinut, cu iubita alături şi cu trolerul de asemenea, alături. Trolerul devenit personaj în filmarea colegilor noştri de la Dolce, care au insistat cu prim-planuri şi gros-planuri pînă cînd obiectul cu pricina, banal geamantan cu role, a căpătat o aură de mister. Ce secrete cărase acolo Vlad de la Bucureşti la Londra?

Poate secretul loialităţii rătăcite la cală? Ori al desuetului patriotism, lucru neînsufleţit pierdut printre bagaje de mînă? Căci noi, naivi, ne gîndeam că Vlad al nostru, pe care l-am lăudat cum nici agenţii lui n-au reuşit, va veni şi va muta munţii din loc la meciurile cu Ungaria şi cu Turcia. O şansă în plus pentru calificare cu Vlad Chiricheş în teren, depresurizat, cu mintea la fotbal şi cu sufletul deschis pentru România. Sănătos. Sănătos? Ei, nu chiar aşa de sănătos. Cum, nu aţi aflat? Vlad a suferit o contractură musculară la primul antrenament cu alde Villas Boas. Şi după ce a absentat la meciurile Stelei contra Legiei, şoldul, bată-l vina! (sau poate cotul?), acum aflăm că este incert şi la dubla naţionalei.

Păcat. Şi urît. Simţisem cum ne-a abandonat Chiricheş din clipa în care transferul la Tottenham devenise certitudine. Şi nu mi-a plăcut. Deloc, deloc, deloc. În schimb, mi-ar fi plăcut ca Vlad să fi jucat contra Legiei, să fi tras de el şi să fi fost acolo, alături de colegi, împreună cu oamenii din tribune, care l-au iubit, l-au ajutat şi, într-un fel, l-au propulsat spre acel mîine lipsit de griji. Mi-aş fi dorit să nu se fi ascuns în spatele unei scutiri medicale, prea grijuliu cu el însuşi, şi să ne fi spus prin prezenţa lui pe teren că uneori e nevoie de mai mult în viaţă decît să fii un profesionist adevărat. Mi-ar mai fi plăcut ca Vlad să renunţe a se mai comporta ca un bibelou şi să intre la joc vineri şi marţi. Altfel, îmi miroase a sindrom Radu Ştefan. Totul pentru frontul Tottenham, totul pentru victoria salariului. Greşesc? Oh, da! Ştiu, îşi va găsi mulţi avocaţi din oficiu. Mă vor certa şi îmi vor recita poezia cu viaţa scurtă a fotbalistului, care fotbalist trebuie să aibă grijă de el.

De el şi numai de el? Aceasta-i întrebarea, dragă Vlad Chiricheş. Trec peste amănuntul, amuzant zic eu, că nea Imi îţi spune Kerekes, iar peste cîteva zile jucăm cu ungurii. Nu naţionalitatea e problema. Nu e, chiar deloc! Problema este inima. Şi înainte să ne întrebăm ipocrit care e coeficientul de inteligenţă al fotbaliştilor sau ce gusturi muzicale au, poate ar fi mai interesant să aflăm altceva. Au sau nu au inimă fotbaliştii?

Comentarii (138)Adaugă comentariu

kELOO (29 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:10

Un articol excelent! Sincere felicitari, d-le Geambasu!

Intr-adevar, aceasta este intrebarea: au sau n-au inima ai nostri fotbalisti? Poate ca cei din Generatia de Aur de asta au avut rezultatele acelea minunate, pentru ca pe langa talent, munca, sudoare etc au avut si inima!

b (13 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:21

„Păcat. Şi urît.” De azi inainte, nu va mai citesc! Sincer, imi pare rau, va credeam altfel… Da’ Doamne sa fie un fel de Steaua – Ajax, in ce-l priveste pe VC! Poate a 2a oara or intelege unii ziaristi ce-i fotbalul din ziua de azi!

Liviu (1 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:34

Dar cum de Messi,Ronaldo,Ibrahimovic,Xavi etc etc etc nu se retrag de la nationale???noi romanii nu avem voie sa fim patrioti,noi trebuie sa fim de acord cu „baiatu” pentru ca urmareste interesul material,uitand ca fara nationala nu ar fi ajuns acolo.Plus cred de asemenea ca fratii Becali au legatura cu „retragerile” astea timpurii de la nationala.

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:35

Chiriches s-a prezentat la lot. E treaba doctorilor si a lui Piturca sa decida daca Chirches e apt fizic si mental sa joace impotriva Ungariei si Turciei. Pentru el ar trebui sa fie o onoare ca e convocat la nationala, mai ales ca are si perspectiva de a participa la un capionat mondial, in cazul in care iese bine dubla cu Ungaria si Turcia si avem ceva noroc la baraj.
Din cate stiu, ca sa te transferi in Anglia exista o clauza conform careia trebuie sa fi jucat in cel putin 75% din meciurile nationalei tale in ultimul an. Cred ca l-a ajutat si statutul de international cand s-a transferat la Tottenham, n-ar trebui sa uite asta. Parea un tip de caracter, dar ultimele evenimente ma fac sa-mi schimb impresia despre el. Mie chiar imi parea rau pentru el ca nu reusea sa se transfere, iar el cam da cu flit unei intregi natiuni. Mi se pare ca nu se poarta corect. E treaba lui, sa vedem ce mare branza face la Tottenham. S-ar putea ca nu peste mult timp sa aiba din nou nevoie de nationala ca sa-si gaseasca alta echipa…

mishu (1 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:47

esti un dinamovist de aia scri asta.ti ciuda ca dinamo nu transfera nimic .rusine giumbuslucule

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:48

Cu Ungaria si Turcia sunt doua meciuri importante, decisive chiar. Putea si Chiriches sa traga putin de el, un campionat mondial e o data la 4 ani, iar noi nu l-am mai prins de16 ani. Daca era un meci cu Andorra sau Luxemburg, mai ziceam sa se dea lovit, nu era un capat de tara, dar cu Ungaria si Turcia chiar era nevoie de Chiriches.

Mihail Dionis (40 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 15:58

Din nou un articol scris pe stilul „hai sa insinuam ceva de aflare in treaba”.

Detaliile transferului transformat de nimeni altcineva decat de presa in carnaval mediatic penibil, aidoma insistentei inutile asupra valizei transformate in personaj, nu sunt de imputat lui Vlad Chiriches. Pentru „cauza” mareata pe care ti-ai propus sa o examinezi (presupusa indepartare a fotbalistului de la principiile morale pe care le-ai fixat tot dumneata) argumentele aduse au fost:
1. absenta (motivata) din „dubla” Stelei cu Legia;
2. posibila indisponibilitate (motivata tot medical), deocamdata neverificata efectiv;
3. amanuntul amuzant ca „nea Imi” ii spune Kerekes, peste care insa decizi sa treci.

Senzatia dumitale (de simplu cetatean, vorba cuiva, ca doar nu ai legatura directa privilegiata cu subconstientul fotbalistilor romani) este ca Vlad s-ar fi molipsit de „sindromul Radu Stefan” si ca ar face bine sa intre pe teren la jocurile nationalei cu inima, prezenta cordului in ecuatie suplinind pe deplin (tot dupa parerea dumitale) problema fizica a contracturii.

Judecata din urma este evident aiurea. Pe langa faptul ca orice contractura fortata se transforma foarte usor intr-o ruptura invalidanta mult mai greu de recuperat (ceea ce constituie intr-adevar un mare factor de risc specific pentru Chiriches), orice jucator care nu se afla in deplinatatea fortelor sale fizice si intra totusi pe teren constituie un mare factor de risc pentru echipa: accidentarea i se poate agrava si exista pericolul sa lase echipa cu un om in minus (sau cel putin sa consume o schimbare din cel trei admise), cu incidenta directa asupra planului de joc; mai rau, el nefiind refacut complet, poate fi mai usor depasit de atacantii adversi, cu potentiala incidenta directa pe tabela de marcaj. Deci invocarea prezentei sale pe teren nu este o idee buna ci una paguboasa.

In ceea ce priveste ipoteticul sindrom ce s-ar fi abatut asupra lui Chiriches, ne aflam la stadiul de dat cu parerea, mica dumitale barfa care ramane acolo sa invenineze ce se poate, dat fiind ca de sustinere cu probe nici nu poate fi vorba.

Cel mai grav aspect din articolul dumitale este insa punctul 3. Da, numele romanizat „Chiriches” reprezinta in mod indubitabil un „Kerekes” maghiar original (la fel cum „Lacatus” este la origine un „Lakatos” unguresc sau „Geambasu” reflecta in mod necesar un „cambaz” turcesc imprumutat la randu-i din persana — apropo, vine si meciul cu Turcia), iar Vlad vine dintr-o zona a tarii in care este binecunoscuta existenta grupului ceangailor. Asadar „nea Imi” nu greseste prea tare atunci cand foloseste numele original motivat lingvistic. Pe de alta parte, prenumele fotbalistului nu are legatura cu limba maghiara (cel mult cu slava), deci este foarte putin probabil ca Vlad Chiriches sa aiba vreo motivatie speciala identitara de a nu juca impotriva Ungariei.
Sa presupunem insa ca Vlad Chiriches ar fi efectiv etnic maghiar. Scrii dumneata ca „nu naţionalitatea [cea presupusa] e problema”. Pai daca nu e, atunci nici nu trebuie sa o mai pomenesti. La fel cum nu are rost sa pomenesti numarul de la ghetele purtate de Chiriches sau calitatea „blugilor” purtati de prietena sa pe aeroport. Iar dacat totusi pomenesti in conditiile de fata presupusa chestiune a nationalitatii, e pentru ca bagi un alt fitil veninos, cu scuza deja pregatita ca de fapt nu ai fi vrut sa zici nimic.

In rezumat: hai sa ne dam cu parerea despre ce ar avea Chiriches in cap atunci cand staff-ul nationalei spune ca are contractura si ca ar putea sa lipseasca de pe teren/banca, plus o soparla despre semnificatia alintului lui „nea Imi” asezonata cu varii consideratii si interogatii retorice de genul „Ce secrete cărase acolo Vlad de la Bucureşti la Londra?”.
Mai neplacut e ca activitatea aceasta ajunge sa fie etichetata abuziv ca „jurnalism”.

Am vazut ca recunosti (#92) ca nu ai dovezi. Din pacate, nu numai dovezile lipsesc: lipsesc argumentele logice de constructie a articolului si lipseste calitatea de baza a analizei pertinente care consacra un text drept publicabil si decent. De la un ziarist sportiv ma astept la mai mult decat la examinarea sumara a accidentarii pe baza unei experiente personale asumat limitate: „dati-mi voie sa am o parere, ca om care a facut ceva sport la viata lui. Si mai face. Nu la nivelul lui Chiriches, desigur. Poti sa tragi de tine cind ai o contractura, chiar si o intindere nu foarte grava”. Poate consulti dumneata un medic sportiv inainte de a mai sustine heirupistic cat este de bine sa „tragi de tine” daca ai o contractura in contextul unui meci de fotbal oficial si solicitant, apoi ne informezi pe toti de ceea ce ti-a impartasit specialistul respectiv (lucru pe care daca ti-ai fi respectat meseria l-ai fi facut inainte de a iti comite articolul).

IO (144 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 16:25

Ca stelist imi pare rau cand vad ca jucatorii nostri vor sa plece cu orice pret. Tot ca stelist, acesti jucuatori nu mai reprezinta nimic pt mine din momentul plecarii lor Ei nu vor fi niciodata un Iordanescu, un Tudorel Stoica, un Lacatus sau un Hagi. Un Chiriches, un Goian sau un Latovlevic (care plange sa plece de la Steaua) nu vor insemna absolut nimic pt istoria Stelei. S-au folosit de numele Steaua, ne-am folost de ei si-atat.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 16:46

Mi-ar placea sa fiu de acord cu dumneavoastra, dar o sa va spun ce v-ati asteptat deja sa auziti, cu „viaţa scurtă a fotbalistului, care fotbalist trebuie să aibă grijă de el”. Nu vreau sa arunc cu piatra in Chiriches pentru ca nu am termen de comparatie: n-am fost si nu voi fi vreodata in locul lui ca sa stiu ce as face eu.

fulk_nerra (13 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 16:53

pt Chririches si altii ca el, Steaua e o buna rampa de lansare. Dar e vina conducatorilor. NU s-au tinut de cuvint cind au spus ca nu pleaca nimeni pina dupa calificarea in grupe. Ei au riscat calificarea in grupe pt acest transfer.

costin (10 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 17:02

nu stiu daca aveti dreptate sau nu dl geambasu, si sincer,nici macar nu conteaza.ceea ce conteaza este implicarea de care dau dovada jcatorii pe teren , iar aceasta lasa de dorit foarte mult.
asta cu inima pot sa iti zic eu:nu au.ne uitam la jucatorii de superclasa,ei de ce nu obosesc ,ei de ce nu se dau accidentati se la cea mai mica iritare undeva.pt ca ei joaca fotbal si din placere,nu doar pt bani,ca multi dintre ai nostri. daca nu faci ceva din placere , nu o sa fii niciodata bun la acel lucru.poate si de asta scoatem din ce in ce mai putini fotbalisti,dincolo de infrastuctura si alte chestii.daca vrei sa joci fotbal , nu iti trrebuie decat o minge. uitati-va cati jucatori de certa valoare la nivrl european sunt veniti din africa ,din cele mai proast conditii.e clar, la noi nu se mai vrea.
sper sa nu avem drptate cu chitiches, dar si mie imi miroase a stefan radu.

micescu (3 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 17:06

Aveti dreptate, totul tine de inima, in cazul asta.
Daca privind absenta lui la returul cu Legia stiam, asteptam, eram sigur ca nu va juca, din motive obiective legate nu de accidentare (la cot? la sold?), ci de clauze agreate de cluburi si agenti in acea perioada anterioara semnarii contractului (toti erau profund interesati sa nu riste o accidentare care dinamita transferul din care toti aveau de castigat), absenta lui la un meci al nationalei nu poate fi impusa prin astfel de clauze. Exista reglementari clare FIFA in acest sens, aici e strict decizia jucatorului. Au fost atatea discutii in situatii similare, cand medicul echipei de club il anunta indisponibil, medicul nationalei dadea aviz contrar, conta doar ca jucatorul voia sa joace pentru nationala lui si atunci FIFA a intervenit cu reglementarile respective.

Pacat. Din ce in ce mai des vedem la ei lehamitea de Romania si uitarea faptului ca ea, asa cum e, cu oamenii aia care scuipa si fluiera si nu inteleg si sunt intoleranti aiurea, cu liga aia corupta si slaba, cu presa si audivizualul ala agresive si puse numai pe scandaluri si minciuni, te-au adus, in parte (mare), acolo unde esti.

Mihail Dionis (40 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 17:38

Si o completare: e amagitor (si dezamagitor) numarul de persoane care isi gasesc confortul pentru ca articolul le-a comunicat exact ceea ce isi doreau ei sa afle. Intr-o tara ca a noastra in care datul cu parerea si aflatul in treaba sunt sporturi nationale practicate de o buna parte a consumatorilor de presa, era de asteptat ca o astfel de productie sa intruneasca o serie de „me too” la fel de irelevanta precum productia insasi. Non-argumentele viscerale favorabile nu probeaza calitatea articolului ci spun ceva nu tocmai pozitiv despre cum gandesc cititorii sai.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 17:55

Mihail Dionis

Amin!
Nu pot sa zic mai mult. Cultura, dar ce zic eu cultura, eruditia dumneavoastra ne arata dreapta cale intelectuala. Totusi, de ce va pierdeti timpul atit de pretios pe acest blog de sfertodocti, cu proprietarul, se intelege, in frunte?

NicU (1 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 18:17

Chiriches nu va suferi de „sindromul radu stefan”.

vineri12 (13 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 18:44

Sunt curios: daca Vlad va juca Vineri, iti vei cere scuze pentru insinuarile din articol care, nefondat si nedocumentat, aduc atingere unui om de-al carui profesionalism n-am avut niciodata vreun motiv a ne-ndoi ? Oare baietii astia care te-aproba patriotic si proletaro-manios vor intelege ceva, sau vor continua sa se creada mai buni romani decat acei (putini)cativa care chiar au realizat ceva in viata?
Si inca ceva: faptul ca participi, sporadic, la cate-o miuta, cu baietii, nu te califica in a-ti da cu parerea despre cat poate fi fortata o intindere sau contractura. De-aia eu n-o sa strig niciodata unui medic: „nu-i fa, dom’le, laparoscopie”!

marius pirlog (4 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 19:17

articol la subiect ,bravo !cit despre asazisul fotbalist chiriches ,un jucator umflat pt transfer.inchei prin a va da un exemplu :prince boateng-marcheaza si califica milanul si se transfera la shalke !!!!!!!!

sorin (9 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 19:19

Da asa e,,, .Eu locuiesc de 15 ani in Italia si sant un pasionat ,tifos, a lui ROMA,,,de cate oro (in trecut) trebuia sa vina la NATIONALA ,CHIVU, auziam la radio sau in presa de parte romanista, ca: noi il platim ii dam un salar ca in tara lui nici nu-l visa si acum merge sa-si rupa picioarele la nationala,,poate urma si vre-o partida importanta pt Roma.Asa ca-i indoctrineaza te duci dar date bolnav ,daca nu tine joaca dar nu baga piciorul fii figurant.Copii astia au avut norocul (unic in viata) sa castige asa mult ,,,impresarul lor si toti cei inconjoara se gandesc ,cum sa faca cat mai multi bani cu minim efort.

arh. Gheorghe Petrescu (214 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 19:37

Vlad CHIRICHES daca ramanea pana in iarna la STEAUA, avea el de castigat in primul rand. O calificare a Stelei in Primavara Europeana a Ligii Campionilor, va propulsa aceasta echipa si pe jucatorii ei la noi cote de performanta Europeana. Asa, e posibil sa pierdem si EL. Banii nu aduc intotdeauna FERICIREA. Ca sa nu mai spun ca la meciul cu Legia am avut si putin NOROC pentru a ne CALIFICA. REGHE a fost si el UN MARE MAESTRU IN MATERIE DE ANTRENORAT. Rezultatele lui se vor vedea in EUROPA, cat de curand. Eu il felicit pentru tot ce a facut la STEAUA. HAI STEAUA!

ioan (20 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 20:45

Domnule Geambasu , traiti in alta era , romantismul a murit . Culorile tricolorului nu mai indeamna la lupta pentru ca nu sunt privite de ochii potriviti .

GENU (54 comentarii)  •  3 septembrie 2013, 23:01

Toti suntem suparati. Ura si fleacul ne domina existenta, remarca Andrei Plesu intr-un editorial destul de recent.
Si tot dansul spunea ca masura patriotismului e data numai de performantele profesionale. Aici Vlad Chiriches sta foarte bine. Oricum, infinit mai bine decat noi astia, care ne dam numai cu parerea. A jucat foarte bine si la club si la „Nationala”. Si a devenit cel mai scump fotbalist roman de export. E de inteles ca n-a vrut sa se expuna intr-o dubla mansa atat de incinsa precum cea cu Legia. Riscul era prea mare. Daca, Doamne fereste, se accidenta serios il incalzeau cu ceva mangaierile noastre patriotarde? E usor sa cerem celorlalti ceea ce noi nu putem da niciodata. Le cerem sa fie eroi, sa se sacrifice, dar noi nu riscam nimic.
„Nationala” noastra joaca cel mai urat fotbal din Europa. O calificare ne-ar face de ras si mai tare – sa te duci in templul fotbalului bossa – nova cu o echipa atat de provinciala e un afront adus bunului gust. Mai bine pas. Nu conteaza tara, ci numai puterea, spunea un personaj marquezian. La fel si cu fotbalul. In fond, e doar un joc.

silviu (1 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 0:22

Mi-a placut si m-a bulversat. Zic bulversat ca am transferat situatia la o scara infima, adica nimicimea existentei mele: roman, 3 facultati (cu taxa ca nu am fost as la nici una) in londra de 6 luni, impart fluturase inca (nu fur). M-as intoarce in Romania sa lucrez intr-un domeniu studiat? Categoric NU. Ai putea spune ca nu poate fi comparata situatia romanilor plecati in afara tarii pentru ca nu le mai placea apa (nu aveau dupa ce sa o bea) cu motivatia financiara a lui Chiriches. Dar poate oare fi condamnat un om ca-si doreste mai multe de la viata? Poate fericirea lui e stabilitatea financiara a familiei, care evident e asigurata din banii clubului, deci loialitatea lui ar fi decisa tot de inima, doar ca de alta camaruta de a sa. Sa nu uitam niciodata ca sunt oameni in primul rand si sa speram ca intr-o zi ne va strecura si pe noi in cealalta camaruta a inimii sale si va zvacni nebuna pentru inimile noastre si putinul dram de mandrie de a fi roman, ramas in ale noastre.

Cinezan Vladimir (50 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 4:29

Prea multă importanță pentru acest jucător umflat de presă, de impresari, de veniți și neaveniți, doar pentru a fi vândut la un preț umflat ! Apărarea Stelei s-a descurcat la fel de bine și la fel de norocos și fără acesta în dubla cu polonezii și se va descurca pe mai departe, iar „naționala” va juca la fel de mărunțel cu alt fundaș central în căutarea șansei. Varela, Gardoș, Găman, Papp nu sunt cu nimic mai prejos ! Jurnalistic, la fel s-a întâmplat cu transferul golgeterului Rusescu, totul cu trâmbițe și surle și acum… Emisiunile îi ridică deja soclu lui Maxim, ne-a luat vârtejul celor două goluri recente și-l considerăm deja „fantastic”, uitând că nu prea a prins echipa. Suntem în căutarea de îngeri într-o lume a cenușiului, fabricăm „genii” și aruncăm cu superlative. Pentru cei care comentează partidele, pentru ziariști și pentru invitații televiziunilor, totul este „excelent”, „splendid”, „extraordinar” și ( deja banalul !) „foarte”, uitând unde ne aflăm în ierarhiile fotbalului – fotbal ! Ce-or spune oare comentatorii din Spania, Italia, Anglia sau Germania ?! Superlativul lor ce față are ?! Desigur, ne hrănim și noi, suporterii, cu anafura servită, ne făurim, la rîndul nostru, eroi locali și ne vrem măcar zmei în povestea cu jocul în unsprezece, dar de aici până la a ne crede Feți Frumoși e mult mai mult decât a trece peste cele trei încercări. Și mai avem câte trei încercări duble pentru echipele calificate în grupe, iar pentru „națională” chiar mai multe ! Deocamdată, ne suflă rece un vânticel dinspre pustă, să ne încotoșmănim cu încrederea în zâna cea bună, ȘANSA de a avea șansa să ne declarăm fotbaliști !

gigi (5 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 8:13

E bun Chiriches, dar Geambasu are dreptate.
Si mie mi s-a parut ca la Varsovia interesul sau a fost mai presus de cel al Stelei. Daca Steaua rata calificarea, toti cei care-i luati apararea erati de acord cu Geambasu.

Martin (2 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 9:04

Din pacate stelistii (marea majoritate) ar sustine pana la moarte orice prostie a unuia ce a fost sau este la steaua.Incep deja sa ma plictisesc de lipsa de echilibru.
Problema din articol este, din pacate , reala si un om cu mintea deschisa ar accepta situatia.
Exista insa „vesnica campioana” a lui MM si Becali…

madskills (57 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 9:10

Cad e obicei, bravo Geamasule pentru curaj si pentru coloana. Ceilalti „ziaristi” sunt rupti demult la capitolul asta, impovarati de aura „marelui” Chiriches. Tin sa precizez ca sunt stelist dinainte sa stie Vlad ce e ala fotbalul. Vlad a demonstrat ca este un fotbalist de valoare, cel mai bun din Romania. Dar mai are multa mamaliga de mancat pana sa demonstreze ca e cel mai bun din lume pe postul lui. Sa nu ne trezim ca „inexplicabil” poate ajunge rezerva.
Pe vremuri, la lot se venea si in carja, jucatorii aproape se „urau prieteneste” (suna ciudat dar e adevarat) ca X intra sa joace in locul lui Y. Acum rasufla usurati daca nu sunt chemati la lot si scapa si de oprobriul public pentru ca se dau loviti. La meciurile nationalei nu se mai astepta cu sufletul la gura convocarea ci…neconvocarea.

Silviu Dumitru (6 comentarii)  •  4 septembrie 2013, 14:09

Se simte, in mai toate comentariile pro la adresa articolului, acel dram de frustrare, produs fie din dezamagirea ca Vlad nu va fi pe teren in dubla „de foc” cu turcii si maghiarii, fie din faptul ca omul a plecat la o echipa mare, unde castiga o caruta de bani. Dar, domnule Geambasu, as apela la experienta dumneavoastra in materie de…sport: chiar traiti cu falsa senzatie ca Vlad Chiriches este cel care decide daca vine sau nu la nationala? Clubul l-a adus pe o suma maricica, ii ofera un salariu de 10 ori mai mare decat avea la Steaua, iar el ar trebui sa zica: NU! Eu vreau sa joc pentru nationala lui nea Piti, ca sunt patriot adevarat! Nu ma mai bagati in teren? Nu ma mai platiti? Nu-mi pasa, vreau sa ajut Romania, chiar daca nu ne vom califica la Mondiale, pentru ca barbugiul nu stie ca se pot face schimbari pana in minutul 60, sau ca nu e normal sa aduci jucatori care nu prind echipa decat 5 etape pe an sau care, mai nou, nici macar nu au echipa. Pe bune, nu e decizia lui. Chiar daca ar fi, e de inteles…

Talpaiadului (24 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 6:15

Bravo, un articol excelent! Imi place la Geambasu ca spune lucrurilor pe nume, nu vrea sa impace pe toata lumea. Eu cred ca e exagerata deocamdata comparatia cu Radu Stefan, Chiriches totusi a venit la lot, chiar daca nu e cert daca va juca sau nu. Radu Stefan nici macar nu se prezenta, el se dadea lovit si gata. Totusi, nu pot sa uit faza cu Javi Martinez de la Bayern, cand, in finala supercupei, desi parea grav accidentat si medicii echipei se rugau de el sa iasa de pe teren, a refuzat si a jucat pana la sfarsitul prelungirilor. E adevarat si ca Javi juca pentru echipa de club, dar ceva imi spune ca acel jucator ar fi procedat identic si daca ar fi fost un meci al nationalei Spaniei. Timpul va dovedi daca Chiriches e un nou Radu Stefan sau nu, dar ce e clar e ca nu are nimic din Javi Martinez.

soso (3 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 9:42

Cei care ii iau apararea lui Chiriches sa nu uite un lucru : permisul de munca in Anglia l-a primit tocmai datorita convocarilor la echipa nationala. Acum are nevoie echipa nationala de el dar el se gandeste la echipa de club. E corect ?

ciupi (376 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 15:01

ceea ce s-a petrecut cu chiriches nu este un fenomen izolat in lumea fotbalului. pe noi ne-a afectat in mod deosebit din cauza importantei celor doua jocuri ale stelei si, mai ales, pentru ca partidele cu ungurii si cu turcii pot deschide sau inchide pentru o vreme viitorul trupei cu tricolor. subiectivismul celor care comenteaza textul legat de chiriches nu cade bine fata de modul obiectiv in care a fost scris materialul, dar… nu trebuie sa uitam ca intr-o lume in care de sus in jos se propaga fara jena interesul personal, de ce i-am cere baiatului astuia sa fie mai presus decat altii, in special decat cei care se bat si cu pumnii in piept cum ca au inima plina de patriotism in ciuda buzunarelor goale pana la burdusire?!

Mihail Dionis (40 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 16:48

Selectionerul Piturca despre Chiriches: „E în regulă, a avut un fel de contractură după antrenamentul la noua sa echipă, dar e bine acum” (citatul este din GSP de azi).
Asadar are autorul articolului o urma de probitate profesionala sa recunoasca in plen ca ideea subiacenta articolului este leita titlului unei comedii de Shakespeare („Much ado about nothing”) iar dezvoltarea sa se poate rezuma in consecinta precum intr-o alta piesa nemuritoare a bunului Will: „Thou talk’st of nothing”?! Sau o va tine una si buna cu senzatia lui despre sindromul „Radu Stefan” (care, culmea ironiei, tocmai s-a accidentat din nou… )?!

Narcis (2 comentarii)  •  5 septembrie 2013, 17:30

Cu adevarat ..trist! Bravos, domnule GEambasu, ai punctat corect. In ditamai articolul, am inteles si noi ca Chiriches a suferit o usoara accidentare. Tragedie, nu gluma! Ce se va face nationala fara el? Poate ar trebuie sa il sunam pe Reghe..ha, ha! Sau poate ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva oare cineva are inima cat un piturice(purice).

Nationala va face ceea ce stie mai bine, cu sau fara Chiriches, insa selectionerul Ei, ar face bine sa lase „fraiele” unui baiat cu chef de treaba. Stim cu totii ca „facerea de bine e f…..e de mama” iar „lipsa unor jucatori , titulari de altfel pe la echipele lor si mai ales istoria acestui antrenor, neface sa credem ca nu CHIRICHES este „calcaiul lui Ahile”.

Mihail Dionis (40 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 11:46

„Mi-ar mai fi plăcut ca Vlad să renunţe a se mai comporta ca un bibelou şi să intre la joc vineri şi marţi.”
Ma intrebam ieri daca autorul articolului isi va admite greseala in public, tot acolo unde a fost comisa. Nu, autorul articolului nu are nici macar o urma de intentie de a isi cere scuze dupa ce a aberat fara gratie un articol intreg despre ce presupunea el ca gandeste Chiriches.
„Păcat. Şi urît.”
Si tot in ton cu articolul, „înainte să ne întrebăm ipocrit care e coeficientul de inteligenţă al fotbaliştilor sau ce gusturi muzicale au, poate ar fi mai interesant să aflăm altceva”. Nu, nu referitor la fotbalisti ci referitor la cei care scriu in ziare de specialitate, liberi de a improsca cu toate acuzatiile inventate ad-hoc („calomniez, calomniez: il restera toujours quelque chose”) fiindca oricum nimeni nu ii trage la raspundere civila sau penala: de ce? Tare ma tem insa ca raspunsul va fi o asurzitoare tacere neplacut mirositoare.

Silviu Dumitru (6 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 17:52

Amin! Chiriches titular! Multumit? Sunt sigur ca joaca pentru ca s-a simtit motivat de opinia somitatii sale , Cristian Geambasu. Acestea fiind spuse, multumim!

vineri12 (13 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 19:57

Multumim, Cristian Geambasu, pentru aspra dojana care a dus la indreptarea comportamentului nepatriotic, imperialisto-capitalist al jucatorului Chiriches Vlad si la insuflarea simtamantului patriotic, esential pentru faurirea omului nou. Va sustin calduros candidatura la orice functie de conducere in FRF, fie ea de presedinte, selectioner, medic sau psiholog, pentru ca doar oameni cu spiritul dumneavoastra pot scoate fotbalul (si, de ce nu, chiar tara) din acest marasm.

b (13 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 21:55

Bravo Vlad! Capitanul Nationalei! Fericit, d-le Geambasu? Cred ca DA, totusi! Aveam dreptate cu comentariul celalalt, asa ca-mi tin promisiunea: NU va mai citesc! PS: Bravo Marica, „titularul” altor articole de genul! 🙁

Tudor (20 comentarii)  •  6 septembrie 2013, 22:33

Phiiii, nea Geambasule. Ai avut dreptate maxima cu articolul asta. Chiriches n-a jucat in seara asta din pricina accidentarii inventate. Hahahahahaha!

David (2 comentarii)  •  7 septembrie 2013, 17:08

ai datoria morala de a cere SCUZE ,public , cetateanului si fotbalistului CHIRICHES VLAD , precum in cazul lui Marica.

Comentează